Blue Header Kult Grete Thunberg

Al Gore

Objavljeno dne: 26/08/2022
Zadnja posodobitev: 16/05/2023
Avtor: Sebastjan Starec

Čas branja 140 minut


Uvod

Greta Thunberg je 30.12.2018 zapisala:

»Thank you @algore for being a true pioneer. Very few people have done more. It was an honour to meet you1https://www.instagram.com/p/BsBZea6hebZ/

Al Gore, ki je bil decembra 2019 v Madridu na UN-ovem klimatskem sestanku je dejal, da je največji oboževalec od Grete –

»Gore was in Madrid this week to urge governments at a United Nations climate summit to do more to tackle climate change, and gave an address at the Climate Reality Project conference. … [Gore] said that Thunberg was providing a new voice that was being listened to by other generations. … “I am her biggest fan. I think she has a striking clairvoyance and eloquence in her statements, and provides a breath of fresh air,” Gore said. “Perhaps the older men I hear who oppose her, do so because they know she’s right. I think she has shown extraordinary elegance and leadership,” he said2https://www.newsweek.com/al-gore-greta-thunberg-climate-change-trump-1477133

Al Gore je pomemben predstavnik liberalnega establišmenta, ki je bil v obdobju od 1971-1972 Rockefeller Foundation Scholar, ter bil kasneje, od 1985-1993 senator, ter v obeh administracijah Billa Clintona pod-predsednik, 1993-2001. Leta 2000 je kandidiral za predsednika ZDA, vendar je izgubil proti drugemu, podobno vplivnemu in tudi s CIA tesno povezanemu predstavniku liberalnega establišmenta Georgu W. Bushu. Gore za časa, ko je bil pod-predsednik ni bil član od Council on Foreign Relations, je pa bil vsaj leta 2002 govorec. Njegov zunanje politični svetovalec med njegovo predsedniško kampanjo leta 1988 je bil Richard Gardner, ki je bil leta 1992 tudi Clintonov zunanje politični svetovalec. Gardner, ki je Rhodes Scholar, je od leta 1969 član od Council on Foreign Relations, zgodnji član od Trilateral Commission, ter bil v tem obdobju tudi član svetovalne uprave od s CIA in Pentagonom tesno povezanim Center for Strategic and International Studies. Skozi svoje celotno obdobje delovanja, je Gore tesen zaveznik Rockefellerjevih globalnih interesov. Ključno vlogo pri tem pa je imel Armand Hammer.

Gore je študiral na Vanderbilt University, kjer je kot že omenjeno bil v obdobju 1971-72 Rockefeller Foundation Scholar, ter bil varovanec od teološkega profesorja Eugenea TeSelleja, ki je bil hkrati tudi njegov okoljevarstveni mentor. TeSelle, ki je bil ultra levičarski pro-Sandistični komunist, je bil leta 1960 Rockefeller Brothers Fund Doctoral Fellow in je poučeval na Vanderbilt School of Divinity, financirane od Johna D. Rockefellerja Jr. Gore pa je med drugim pomagal Reaganovi administraciji pri zagotavljanju (CIA) ”humanitarne pomoči” Contrasom v Nikaragvi.
TeStelle je bil tudi član lokalne Democratic Socialists American iz Neshvilla.

TeSelleja, ki je očitno deloval v omrežju ”liberalne CIA” pa leta 2005 najdemo tudi kot donatorja od The Sentencing Project, ki je leta 2005 v glavnem financiran s strani Ford Foundation, JEHT Foundation, Marijuana Policy Project Foundation, Norman Foundation, Open Society Institute, The Philanthropic Collaborative, Tides Foundation, Wallace Global Fund. Vidnejši donator tudi Hugh M. Hefner Foundation, manjši prispevek pa so donirali tudi John D. Rockefeller IV, Marian Wright Edelman.3https://www.sentencingproject.org/wp-content/uploads/2015/10/Annual-Report-TSP-2005.pdf; str. 29-31.
Eugene TeSelle je bil donator od Interfaith Center on Corporate Responsibility, katerega financerji so mnoga podjetja tesno povezana z Rockefellerji/Council on Foreign Relations, ter ”liberalno CIA”, kot so to Robert Woods Johnson Foundation, Humanity United (Pierre Omidyar), ConocoPhillips Company, Disney Worldwide Services, Freeport-McMoRan, Johnson & Johnson, Monsanto Company, Wal-Mart, Allianz Global Investors, Chevron Corporation, Citigroup, Goldman Sachs, JPMorgan Chase & Co., McDonald’s Corporation, Occidental Petroleum Corporation (Armand Hammer), Ford Motor Company, Pfizer Inc., Rockefeller & Co., Schroder Investment Management, Bank of America Merrill Lynch, BlackRock.4https://www.iccr.org/sites/default/files/2015_iccr_annual_report_final.pdf; str. 19-21.

TeSelle je bil donator tudi od Center for Constitutional Rights, katerega finanerji so tudi The Atlantic Philanthropies, Fidelity Charitable Gift Fund, Ford Foundation, HKH Foundation, Oak Foundation, Open Society Institute, Vanguard Charitable Endowment Program, Tides Foundation, Wallace Global Fund, craigslist Charitable Fund, CREDO Mobile, John Merck Fund, Rockefeller Family Fund, Samuel Rubin Foundation, Libra Foundation, Microsoft, Tides Foundation, Silicon Valley Community Foundation, San Francisco Foundation, Stewart R. Mott Charitable Trust, John D. and Catherine T. MacArthur Foundation.5https://ccrjustice.org/sites/default/files/assets/CCR_Annual_Report_2010.pdf; str. 44 – 45.

Albert Gore Sr. in Armand Hammer

Gorov oče Albert Gore Sr., ki je bil tudi senator, je bil dober prijatelj in bil vsaj od leta 1950 poslovno tesno povezan z Armandom Hammerjem in bil tudi njegov pomemben demokratski predstavnik v Washingtonu, kjer ga je kasneje na položaju zamenjal njegov sin Al Gore Jr. Gore Sr. je imel kontrolni delež v naftnem podjetju Occidental Petroleum (OP), kjer je po končanju senatorskega mandata postal član uprave. Generalni direktor od OP je bil Armand Hammer, imenovan tudi ”Leninov izbrani kapitalist”, je bil tudi tesno povezan s sovjetsko obveščevalno. Hammer je bil dokaj tesno povezan z liberalnim establišmentom, kot tudi bil tesno povezan s Sovjetsko zvezo. Sam Hammer poleg očeta in sina Gore, ter še nekaj senatorjev in kongresnikov, tako iz demokratske kot republikanske stranke, ni imel v Washingtonu vidnejših predstavnikov. Njegov oče Julius Hammer je bil ustanovitelj od Communist Party USA in bil skupaj s posameznimi elementi anglo-ameriškega establišmetna podpornik Lenina in boljševizma.
Hammerjevo podjetje OP je bil manjši tekmec z ”Rockefellerjevim” anglo-ameriško-danskim naftnim kartelom ”Seven Sisters”, ki je obvladovalo večino globalnega naftnega trga. Osrednji center od OP je bila Libija, kjer je preko podkupovanja dobil pogodbo za črpanje nafte od kralja Idrisa. Za delovanje na področju črpanja nafte, si je Hammer sposodil denar od vplivne družine Bechtel, pomembnih Rockefellerjevih zaveznikov. Ko Gadhafi prevzame Libijo, ga je ta zaradi teh podkupnin držal v šahu, vseeno pa se je Hammerju zelo obrestovalo poslovanje z Gadhafijem. Sicer je Hammer izpopolnil tehniko podkupovanja v Rusiji že nekaj desetletij pred tem dogajanjem v Libiji.

Armand Hammer, ki je malo pred smrtjo tudi uradno postal član od Council on Foreign Relations, je bil povezan s skupino ljudi iz liberalnega establišmenta, ki je bila tesno povezana z vodstvom Sovjetske zveze, kot so to bili še David Rockefeller, Averell Harriman, Rockefellerjev varovanec Cyrus Eaton in Donald Kendall iz PepsiCo. Armand Hammer je že leta 1921, kot Leninov in boljševistični podpornik, odpotoval v Sovjetsko zvezo, kjer je deloval do leta 1930, in naj bi tudi deloval kot kurir od Kominterne. Poleg njega pa je že v 20ih s Sovjetsko zvezo posloval Harriman. Hammer je trdil, da nikoli ni spoznal Stalina, ter se vrnil v Sovjetsko zvezo nato šele leta 1961, ko ga je Kennedy prosil, da bi služil kot odposlanec Nikiti Khruschevu, po incidentu z letalom U-2.

Hammer pa tudi zelo tesno povezan z družino Roosevelt, kot kasneje preko raznih odborov tesno povezan z Davidom Rockefellerjem.

Armand Hammer je bil tako član od U.S.-USSR Trade and Economic Council, katerega člani so bili še David Rockefeller preko Henryja Kissingerja, George Shutz, A. W. Clausen, Willard Rockwell, Irving Shapiro, Michael Forrestal, Donald Kendall, William Hewitt, David Packard, Yevgeny Primakov, Georgy Arbatov.

Hammer je bil tudi član od American Committee on U.S. – Soviet Relations, katerega člani so bili še George Kennan, Stephen Cohen, Theodore Hesburgh, A. W. Clausen, Robert Roosa, Donald Kendall, George Ball, McGeorge Bundy, Robert O. Anderson, Thomas Watson Jr., Eugene McCarthy, Hoddig Carter III, Robert McNamara.

Hammer je bil leta 1987 gost večerje v čast Sovjetskemu generalnemu sekretarju Gorbachevu in njegovi ženi v Beli hiši, katere gostitelja sta bila Ronald Reagan in njegove žena Nancy. Gorbachev nato postane tesno povezan z liberalnim establišmentom in deluje v omrežju ”liberalne CIA”. Ostali vidnejši udeleženci večerje so predstavniki super elite, kot David Rockefeller, Henry A. Kissinger, George P. Shultz, Zbigniew Brzezinski, James A. Baker III, George H. W. Bush, Frank C. Carlucci, Richard M. Helms, Richard N. Perle, Jeane J. Kirkpatrick, Admiral William J. Crowe Jr., Kenneth M. Duberstein, Max M. Kampelman, Paul H. Nitze, General Colin L. Powell, Rozanne L. Ridgway, Vernon A. Walters, Dick Cheney, Bob Dole, Ted Stevens, Caspar W. Weinberger, Donald Petersen, James D. Robinson III, Roger B. Smith, James H. Billington, Billy Graham.

Hammer je bil podpornik od Council for Canadian American Relations, katerega ustanovitelja leta 1972 sta bila David Rockefeller in kanadski predsednik Pierre Trudeau.

Hammer je bil član od Business Committee for the Arts, katerega ustanovitelj in financer leta 1967 in član uprave je bil David Rockefeller. Uradniki odbora so bili predsedujoči Frank Stanton, upravitelj od Rockefeller Foundation; Rockefellerjev zaveznik Robert O. Anderson, začetni financer od Aspen Institute. Člani uprave so bili Walter Annenberg, ustanovitelj od Annenberg Foundation; C. Douglas Dillon; Katharine Graham, iz Washington Post; Najeeb Halaby, iz Middle East Policy Council; Henry J. Heinz II; Rudolph A. Peterson, generalni direktor od Bank of America; Thomas J. Watson Jr., upravitelj od Rockefeller Foundation. Kasneje nastane tudi umetniški odbor Americans for the Arts, ki ga sestavljajo razne zvezde in pomembna sredstva ”liberalne CIA”, kot so to Alec Baldwin, Chuck D, Laurence Fishborn, Norman Lear, John Legend, Yo-Yo Ma, Yoko Ono, Robert Redford, Salman Rushdie, Zoe Saldana, Martin Scorsese, Meryl Streep, Kerry Washington, Henry Winkler, Michael York, Paul Newman.

Hammerjev OP je bil v Libiji za časa administracije Trilateralca Jimmya Carterja zaradi nafte poslovni partner od Raymonda Masona iz Charter Oil Company, katere večinski lastnik je bil Ed Ball iz St. Joe’s Paper Company in iz floridske National Bank, kjer je bil član uprave tudi Hammer. Podjetje, ki je bilo tudi povezano s Charter Oil je bilo American Financial Corp. od vplivnega Carla Lindnerja, ki je pomagalo postaviti kralja detroitskega organiziranega kriminala in Kissingerjevega kronija Maxa Fisherja za predsedujočega od United Brands Company (UBC). Podjetje UBC je bilo s strani Drug Enforcement Administration obtoženo kot ključna komponenta od preprodaje mamil znanega kot ”Silver Triangle”, ki ga je vodil Robert Vesco.6https://larouchepub.com/eiw/public/1985/eirv12n35-19850906/eirv12n35-19850906_030-armand_hammer_soviet_fixer_from.pdf; str. 36 UBC je v 70ih dostavil v ZDA po ugotovitvah ameriških organov kazenskega pregona okoli 20% kokaina in marihuane. United Brands Company je naslednica od United Fruit Company, preko katere je super elita na čelu z Rockefellerji in CIA vodila državne udare po Južni Ameriki. Max Fisher, poleg tega, da je bil tesno povezan s Kissingerjem, pa je bil tudi tesno povezan s super elitno družino Bronfman. Tako je bil Fisher z Bronfmani skupaj v upravi od B’nai B’rith; pri UJA Federation of New York; pri ”Mega Group”. Fisher pa je bil vsaj leta 1976 častni pokrovitelj od American-Israel Friendship League (AIFL), katere ustanovitelja sta bila neokonservativec Henry Jackson in Nelson Rockefeller. Z AIFL pa so povezani še Henry Kissinger, George Shultz, Elie Wiesel, Daniel Moynihan, Rudolph Giuliani, Stephen Schwarzman, Ronald Lauder, Steven Rattner, Jacob Frenkel, Larry King, General Paul Vallely, Vernon Jordan in še številni ostali. Fisher pa je bil povezan tudi z družino Rothschild, saj je preko Edmunda de Rothschild leta 1957 lahko kupil tretjinski delež Paz Oil, Ltd. in Paz Chemical, Ltd v Izraelu. Konglomerat Paz pa je bil preko svoje uprave tesno povezan z zelo skrivnostnim podjetjem Permindex, katerega ustanovitelj Clay Shaw je bil zelo verjetno preko CIA elementov vpleten v atentat na Johna Kennedya. Clay Shaw je tako sodeloval s Dickom Whiteom, ki je bil visoki uradnik pri s CIA tesno povezanim Freeport McMoRan glede atentata na kubanskega predsednika Castra. V Freeport McMoRan kasneje deluje Henry Kissinger, samo podjetje pa je financer tako od CFR, kot tudi financer omrežja ”liberalne CIA”. Delovanje pri Paz pa je za Fisherja pomenilo predvsem začetek njegove kariere pri tihotapljenju drog. Fisher je bil skupaj z Edmundom de Rothschildom tudi član od Jewish Agency for Israel.
Hammer je bil tudi tesno povezan z izraelsko politiko in njenim financiranjem, kjer je sodeloval s skupino imenovano “Operation Independence“, v kateri sta delovala tako Max Fisher, kot njen vodja, in Charles Bronfman.

»Israeli intelligence sources report that Hammer figures in a current plot to make Gen. Ariel Sharon the uncrowned “King of Israel,” liquidating what remains of the pro-Arafat Palestinians, with Syrian backing and implicit Soviet support. As current minister of trade and industry, Sharon has tried to interest Hammer and his business partners from a group known as “Operation Independence” – which includes Detroit organized crime kingpin Max Fisher and Charles Bronfman- in Israeli projects. These include purchase of 26% of the Israeli Chemical Company, one of the larger Israeli-state-owned firms, which Sharon sought unsuccessfully to unload on Hammer7https://larouchepub.com/eiw/public/1985/eirv12n35-19850906/eirv12n35-19850906_030-armand_hammer_soviet_fixer_from.pdf; str. 32

Hammer in Fisher sta bila skupaj z najvidnejšimi člani liberalnega establišmenta člana od Committee of Americans for the Canal Treaties, Inc., nastalega leta 1977, preko katerega so ZDA po letu 1999 uradno vrnile panamski prekop. Sam odbor dejansko predstavlja Rockefellerjeve interese. Pogodbi so seveda nasprotovali skrajni elemetni ”konservativne CIA”. Vidnejši člani odbora so bili še Robert O. Anderson, George Ball, Eugene Black, Shirley Temple Black, Edgar Bronfman, Henry Catto Jr., William T. Coleman Jr., C. Douglas Dillon, Gerald R. Ford, Michael Forrestal, Henry Fowler, Averell Harriman, Philip Jessup, Vernon Jordan, Nancy Kissinger, Philip Klutznick, Henry Cabot Lodge, John Loeb, John J. McCloy, Paul Nitze, Peter G. Peterson, Jane Pfeiffer, Ogden Reid, David Rockefeller, Nelson Rockefeller, Robert Roosa, Theodore Roosevelt IV, Walt Rostow, Arthur Schlesinger Jr., Brent Scowcroft, Irving Shapiro, George Shultz, Theodore Sorensen, Ellen Sulzberger Straus, Lew Wasserman, Thomas Watson, Admiral Elmo Zumwalt.

Hammer je bil leta 1982 ustanovni financer od Carter Center, katerega ustanovni voditelji in financerji so bili še –

»Agha Hasan Abedi [BCCI; 1001 Club] … Richard C. Blum; W. Michael Blumenthal; Edgar M. BronfmanWarren ChristopherKing Fahd of Saudi ArabiaRoberto C. Goizueta [Coca Cola] … Walter and Elise Haas [Fund]; Armand Hammer … Governor and Mrs. W. Averell Harriman … Philip M. and Ethel Klutznick … David PackardJames D. Robinson III … Hasib J. Sabbagh [Institute of Palestine Studies]; Ryoichi SasakawaTed TurnerThomas J. Watson Jr. … Robert W. Woodruff«8https://www.cartercenter.org/documents/520.pdf; str. 38

Gore Sr. je bil tudi Hammerjev zastopnik za premogovniške interese, ter bil vodja njegove podružnice Island Creek Coal Company. Veliko Occidentalove premogovniške in fosfatne proizvodnje je bilo v Tennessiju, ki jo je v senatu zastopal Gore Sr. S Hammerjem pa je bil tesno povezan tudi Gore Jr., preko katerega je leta 1984 iskal senatno mesto v Tennesseeiju, ki ga je pred tem zastopal Howard Baker. Hammer pa se bil tudi osrednja oseba, preko katere je Al Gore Jr. že leta 1988 preko Demokratske stranke kandidiral za predsednika ZDA.
Hammer je bil tudi tesno povezan s top globalistom princem Charlesom, kateri je hotel, da bil bil Hammer boter enemu od njegovih otrok.

Rockefeller Brothers Fund in Kyotski protokol

Leta 1997 je Al Gore sodeloval z Rockefeller Brothers Fund pri njegovi promociji in upravljanju Kyotskega protokola z Japonsko. RBF je s financiranjem na področju klimatskih sprememb začela leta 1984. Prva faza je bila obdobje od leta 1984 – 1992, v katero spada financiranje zgodnjih srečanj zagovornikov klimatskih sprememb. V tem obdobju, in sicer leta 1988, tudi nastane U.N. Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC). Formalna mednarodna pogajanja o klimatski pogodbi so se začela leta 1991, in so dosegla vrhunec junija leta 1992 v Rio de Janeiru z U.N. Framework Convention on Climate Change (UNFCCC), ki sta ga ratificirala super elitni George H. W. Bush in ameriški kongres.

»A review of correspondence between then-RBF president Bill Dietel [član od CFR] and program staff clearly indicates that the Rio negotiation and treaty, and the creation of the Intergovernmental Panel on Climate Change, were specific aspirations of the RBF program at the time. Total RBF funding committed during this eight-year period was under $1,000,0009https://www.rbf.org/sites/default/files/sustainabledevelopmentprogramreview.pdf; str. 4.

Druga faza, v kateri je pomembno vlogo igral Al Gore, pa je potekala od leta 1992 do 1997. Ta faza se je začela po Riju, ter je trajala do sprejetja Kjotskega protokola, mednarodnega sporazuma povezanega z UNFCCC.

»In 1997, the RBF supported efforts in Japan to pave the way for Japanese support for a successful outcome in Kyoto. Support from the RBF contributed to positive results in both venues. Carefully orchestrated media and communications strategies supported by the Fund at the Kyoto meeting itself played a helpful role encouraging negotiating progress that resulted in Al Gore making an unplanned trip to Kyoto during the penultimate day of the two-week negotiation to announce U.S. support for a reductions target. During 1995 to 1997, fewer than 10 U.S. foundations contributed a combined amount of less than $4 million to support this work, of which the RBF committed $700,00010Michael Northrop in Jessica Bailey, “Sustainable Development Program Review, 2005-2010,” Rockefeller
Brothers Fund, Nov. 2010, 4, dostop 15.2.2022.

V tretji fazi, ki je trajala po Kjotskem sporazumu in do leta 2005, pa je Rockefeller Brothers Fund začel vedno bolj vplivati tudi na evropske energetske politike, predvsem v Veliki Britaniji in Nemčiji.

»… RBF’s effort began to shift to the sub-federal level to work with governors and mayors on developing model climate change policy planning and implementation efforts. This work began to gain some traction. By 2002, the science had become even more overwhelming that global climate change was accelerating and reversing gains being made in land and forest conservation. … In 2003, RBF grantmaking moved heavily to support an alliance of mayors and governors in the United States and federal leaders in the United Kingdom and Germany. Each of these jurisdictions was successfully tackling climate action with positive economic outcomes. Support for The Climate Group trumpeted the economic case of climate action globally. During this six-year phase, the RBF devoted $10 million to climate-related work..«11Michael Northrop in Jessica Bailey, “Sustainable Development Program Review, 2005-2010,” Rockefeller
Brothers Fund, Nov. 2010, 4-5, dostop 15.2.2022.

V četrti fazi, ki se je začela po letu 2005 je Rockefeller Brothers Fund sprejel pet strategij, ki so vse namenjene podpori uzakonjenju ameriške zvezne in mednarodne klimatske politike. Teh pet strategij je –

»• Supporting state and local activities on climate change
  • Building non-environmental constituency support for climate change action
  • Laying the groundwork for coordination among organizations
  • Making the economic case for climate action
  • Supporting targeted efforts to advance an international agreement on climate change«12Ibid.

Leta 2007 so Al Gore in IPCC dobili Nobelovo nagrado.

Leta 2017 je Rockefeller Brothers Fund doniral $15 milijonov v zaprti zasebni kapitalski sklad Climate Solutions Fund, ki ga vodi Gorov Generation Investment. To se je zgodilo po tem, ko je RBF naznanil, da bo začel postopek dezinvestiranja iz fosilnih goriv. V tem sklopu je RBF donirala/investirala še $20 milijonov v Turner Multifamily Impact Fund; $20 millijonov in New Energy Capital; in $20 millijonov v Sustainable Asset Fund, ki ga vodita Vision Ridge Partners in Capricorn Investment Group.13https://nonprofitchronicles.com/2017/05/16/the-rockefeller-brothers-fund-a-19th-century-fortune-tackles-21st-century-problems/; dostop 16.2.2022. Partner pri Vision Ridge Partners je George Polk, tesen Sorosov zaveznik in član uprave od Rocky Mountain Institute (del ”liberalne CIA”). Ustanovitelj od Capricorn Investment Group je Jeff Skoll Group, od pomembnega financerja ”liberalne CIA” Jeffa Skolla.

Aspen Strategy Group – Aspen Institute

Gore je bil od začetka 90ih član in do nekje leta 2005 emeritus član od leta 1984 nastale Aspen Strategy Group, ki spada pod super elitni Aspen Institute. Namen Aspen Strategy Group (ASG) je raziskovanje vrhunske ameriške zunanje politike in nacionalno varnostne izzive, s katerimi se soočajo ZDA oz. liberalni establišment. Najvidnejši posamezniki so tako najpomembnejši predstavniki iz ozadja obveščevalne strukture liberalnega establišmenta, obveščevalnih služb, domovinske varnosti, industrijsko vojaškega kompleksa, nacionalne varnosti, zunanje politike in medijev. Uradno se danes ASG posveča temam, kot je okoljevarstvo, zdravstvo in energija, njihove ocene pa se nato prenesejo v ”nacionalni interes” ZDA. Velika večina članov od ASG tako prihaja iz Council on Foreign Relations, v svojih različnih obdobjih pa so povezani še s Trilateral Commission, skupino Bilderberg, Atlantic Council, Hoover Institution, American Enterprise Institute, Brookings Institution, Munich Security Conference, U.S. Global Leadership Coalition, Bretton Woods Committee, World Economic Forum, National Endowment for Democracy, Commonwealth Club of California in ostalimi vodilnimi organizacijami liberalnega establišmenta.
V tem obdobju sta so-predsedujoča skupini super elitna Joseph Nye in Kenneth Dam (1989 – 2001), medtem ko je Robert Zoellick direktor (1996 – 1999), Philip Zelikow je bil namestnik direktorja.

 • Joseph S. Nye Jr. – študiral kot Rhodes Scholar; bil direktor in je član od Council on Foreign Relations, 1970 – ; je član in bil predsedujoči severno-ameriški skupini od Trilateral Commission, 2009 – 2017; bil udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 1994; je direktor od Atlantic Council; upravitelj od s CIA in Pentagonom tesno povezanega Center for Strategic and International Studies; skupaj z Scowcroftom je bil tudi so-predsedujoči od Aspen Strategy Group – Aspen Institute; član od Saban Center for Middle East PolicyBrookings Institute; direktor od CIA-jinega Weatherhead Center for International Affairs, 1989–1992; bil Fellow od Hoover Institute; Fellow od Academy of Diplomacy; direktor od Belfer Center for Science and International Affairs; bil član od Defense Science Board, 1996 – 1998; bil član od Presidential Study Group on U.S. Policy in the Middle East – Washington Institute for Near East Policy, 1988; bil član od Foreign Affairs Policy Board (Ustanovni člani – Stephen Hadley; Jane Harman; Carla Hills; Robert Kagan; Jim Kolbe; Thomas McLarty; admiral Michael Mullen; John D. Negroponte; Thomas Pickering; John Podesta; Anne-Marie Slaughter; Strobe Talbott; Jacqueline Novogratz; Laura d’Andrea Tyson; kasnejši člani – Christine Todd Whitman; Stephen Hadley; Nicholas Burns; Jon Huntsman Jr.; Johnnie Carson; Jared Cohen; Paula Dobriansky) – State Department, 2011 – ; bil član svetovalne uprave od Center for the Study of the Presidency and Congress; bil član pod-odbora od Strenghtening Americ’s Global Engagement (Condoleezza Rice; William Perry; Paula Dobriansky; David Abshire; Jane Harman; Anne-Marie Slaughter; John Marks; James Zogby) – Woodrow Wilson Center for International Scholars, 2010 – ; bil direktor od EastWest Institute; član od Global Commission on Internet Governance (Carl Bildt; Michael Chertoff; Dominic Barton; Marietje Schaake; Michael Spence), ki je projekt od RIIA in CIGI; komisar od Global Commission on the Stability of Cyberspace (Carl Bildt; Michael Chertoff; Marietje Schaake; Uri Rosenthal); bil direktor od International Institute for Strategic Studies; član od Nixon Center od Center for the National Interest; član svetovalnega odbora od Oxford Martin School; bil član od Princeton Project on National Security (George Shultz; Anthony Lake; Anne-Marie Slaughter; Francis Fukuyama; Henry Kissinger; Samantha Power), ki je pripravil poročilo Forging A World of Liberty Under Law: U.S. National Security In The 21st Century (Financerji – Ford Foundation; William & Flora Hewlett Foundation; David M. Rubenstein; Woodrow Wilson School of Public and International Affairs), katero je močno vplivalo na prihajajočo Obamovo administracijo; bil član svetovalnega odbora od Institute of International Economics; bil predsedujoči od National Security Council Group on Nonproliferation of Nuclear Weapons State Department, 1977 – 1979; bil predsedujoči od National Intelligence Council, 1993 – 1994; bil govorec pri Foreign Policy Association; bil govorec pri World Affairs Council of Northern California; bil udeleženec od Consultation on International Security and Arms Control – Carter Center of Emory University, 1985; bil govorec pri ASU + GSV Summit – Arizona State University; bil govorec pri Royal Institute of International Affairs; bil udeleženec od Munich Security Conference, 2012, 2017; bil pisec za Project Syndicate, katerega ključni financer je Soros; bil govorec pri Group of 50; bil udeleženec od World Economic Forum, 1989, 1993; bil govorec pri Institute for Cultural Diplomacy (Michael Chertoff; Paula J. Dobriansky; Janez Janša); bil govorec pri TED Conferences; bil govorec pri Henry Jackson Society.
 • Kenneth Dam – bil izvršni direktor od White House Council on Economic Policy, 1973; bil namestnik državnega sekretarja (George Shultz), 1982 – 1985; bil namestnik sekretarja za finance, 2001 – 2004; član od Council on Foreign Relations, 1982 – , član uprave, 1992 – 2001; bil član izvršnega odbora in udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1983 – ; direktor od Atlantic Council; upravitelj od Brookings Institution; bil član od Shadow Financial Regulatory Committee – American Enterprise Institute; bil član uprave od Committee for Economic Development; direktor od Chicago Council on Global Affairs (družina Crown; Michelle Obama); član od American Academy of Diplomacy; direktor od Foreign Policy Association, 1987 – 1992; bil direktor od Asia Society, 1987 – 1992; direktor od Japan Society, 1988 – 1992; direktor od America-China Society, 1988 – 1999; direktor od American Council on Germany, 1986 – 1995; član ameriške svetovalne uprave od Transatlantic Forum; direktor od Finacial Services Volunteer Corps; predsednik in generalni direktor od United Way of America (Bill Gates), 1975 – 1980, 1986 – 1987, 1993 – ; bil svetovalec od CIA; bil predsedujoči od DCI Economic Intelligence Advisory Panel (tesno povezan s CIA; President’s Foreign Intelligence Advisory Board), 1993 – ; član uprave od United States Council for International Business, 1986 – 1992; bil član od Defense Policy Board, 1994 – 1997; bil svetovalec od U.S.- Russia Business Council, 1997 – 1998; bil predsedujoči od German-American Academic Council, 1999 – 2000; bil udeleženec od Informal Gathering of World Economic Leaders (Alden W. Clausen; Otto Graf Lambsdorff; H. O. Ruding; Anthony Solomon – Federal Reserve Bank of NY; Pierre Elliott Trudeau) – World Economic Forum, 1984; bil govorec pri U.S.-India Business Council; bil govorec pri North America Forum; bil provost od University of Chicago, 1980 – 1982; bil višji predavatelj na University of Chicago Law School; na začetku kariere je bil sodelavec od super elitne odvetniške pisarne Cravath, Swaine & Moore, 1958 – 1960; bil član uprave od Alcoa, 1987 – 2001; bil višji predsednik za pravo in zunanje odnose pri IBM, 1985 – 1992; bil član svetovalne uprave od BMW North America, 1990 – 1995; napisal knjigo The Rules of the Game: Reform and Evolution in the International Monetary System, 1982; napisal knjigo The Rules of the Global Game: A New Look at US International Economic Playmaking, 2001.
 • Robert Zoellick, služil kot White House Deputy Chief of Staff (James Baker), 1992 – 1993; bil namestnik državnega sekretarja, 2005 – 2006; bil predsednik od World Bank, 2007 – 2012; član od Council on Foreign Relations, 1991 – , član uprave, 1994 – 2001; član od Trilateral Commission; član izvršnega odbora in redni udeleženec zasedanj skupine Bilderberg; član mednarodne svetovalne uprave od Atlantic Council; bil višji sodelavec od Center for Strategic and International Studies; član svetovalnega odbora od U.S. Global Leadership Coalition; član od Bretton Woods Committee; član uprave od Peterson Institute for International Economics; direktor od National Endowment for Democracy, 2014 – 2017; Senior Fellow od Belfer Center for Science and International Affairs, 2012 – ; član svetovalne uprave od Bloomberg New Economy Forum; bil direktor od Inter-American Dialogue; član od U.S.-China Business Council; član od National Bureau of Asian Research; član uprave od Asia-Pacific Economic Cooperation; upravitelj od Eurasia Foundation; član mednarodnega svetovalnega odbora od Fudan Development Institute; direktor od European Institute; član svetovalnega odbora od Centre for European Reform; član mednarodne svetovalne uprave od New Atlantic Initiative; član od American Council on Germany; upravitelj od German Marshall Fund; upravitelj od American Institute for Contemporary German Studies; član od Defense Policy Board, 1997 – 2000, 2006 – 2007; član študijske skupine Catasthropic Terrorism: Elements of National Security, 1997 – 1998; član od Vulcan Team (sestavila pogram za prihajajočo Bushevo administracijo), 1998; svetovalec od Foreign Policy Research Institute; član od Project for the New American Century; bil upravitelj od Carnegie Endowment for International Peace, 2018 – ;  član od American Academy of Diplomacy; član od Nixon Center – Center for the National Interest; bil član svetovalnega odbora od World Wildlife Fund (del ”liberalne CIA”; del 1001 Club); partner od Avoided Deforestatin Partners (del ”liberalne CIA”); član uprave od Wildlife Conservation Society (del ”liberalne CIA”); član globalnega vodstvenega odbora od Mercy Corps; bil upravitelj od Arthur F. Burns Fellowship; redni udeleženec od Munich Security Conference; udeleženec od World Economic Forum; udeleženec od Clinton Global Initiative; udeleženec od Herzliya Conference; bil govorec pri International Republican Institute, 2000; bil govorec pri Foreign Policy Association; imenovan Global Thought Leader od Group of 50; bil gostujoči govorec pri American European Community Association; bil predsedujoči mednarodnemu odboru in bil višji mednarodni svetovalec od Goldman Sachs, 2006 – 2007, 2013 – 2016; višji svetovalec od Brunswick Group; predsedujoči mednarodnemu svetovalnemu odboru od Standard Chartered Bank; član strateškega odbora od Swiss Re; predsedujoči od Global Tiger Initiative; član uprave od Temasek; član uprave od Singapore’s Sovereign Wealth Fund; član uprave od Twitter, 2018 – ; bil izvršni pod-predsednik in svetovalec od Fannie Mae; bil član uprave od AXA; bil svetovalec od Enron.
 • Philip Zelikow – delal kot svetovalec na State Departmentu (Brent Scowcroft; James Baker; Condoleezza Rice); bil član od National Security Council, 1989 – 1991; član od Council on Foreign Relations, 1992 – ; član od Trilateral Commission; član od President’s Foreign Intelligence Advisory Board – Bush, Obama; bil izvršni direktor od 9/11 Commission; bil član od Defense Policy Board; je Distinguished Visiting Fellow od Hoover Institution; član od Catasthropic Terrorism: Elements of National Policy; direktor od Markle Foundation; bil direktor od Intelligence and Policy Program, na Harvard Kenney School, 1991 – 1998; direktor in vodja od Miller Center of Public Affairs, 1998 – 2005; član svetovlane uprave od America Abroad Media; bil Axel Springer Fellow od American Academy in Berlin, 2009; član od American Academy of Diplomacy, 2020 – ; član nacionalnega svetovalnega odbora od The COVID Collaborative (Robert M. Gates – CIA; Margaret Hamburg; General Stanley McChrystal; Tom Ridge; Rajiv Shah); član od Global Development Program Advisory Panel – Bill & Melinda Gates Foundation; član svetovalne uprave od Sine Institute of Policy and Politics – American University; udeleženec od UC San Diego Forum on U.S.-China Relations; bil govorec pri Foreign Policy Research Institute; bil govorec pri World Affairs Council of Dallas/Fort Worth; s Condoleezzo Rice je avtor knjige Germany Unified and Europe Transformed: A Study in Statecraft, 1995.

Ostali vidnejši člani od Aspen Strategy Group leta 1999 –

 • Michael Armacost – služil kot Under Secretary of State for Political Affairs, 1984 – 1989; bil začasni državni sekretar, januar 1989; ambasador na Filipinih, 1982 – 1984; ambasador na Japonskem, 1989 – 1993; bil član od National Security Council, 1977 – 1978; član od Council on Foreign Relations, 1977 – ; član od Trilateral Commission; udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 1997; predsednik od Brookings Institution, 1995 – 2002; upravitelj od Aspen Institute; Fellow od Hoover Institution; Senior Fellow od Freeman Spogli Institute for International Studies; direktor od American Academy of Diplomacy; direktor od Pacific Council on International Policy; član svetovalne uprave od American Abroad Media; član od President’s Commission on Executive Exchange; član od Defense Policy Board; je Global Thought Leader od Group of 50 (Elliott Abrams; Anders Aslund; C. Fred Bergsten; Ian Bremmer; Jose Maria Figueres; Carl Gershman; Richard Haass; Frederick Kempe; Ivan Krastev; Jeffrey Sachs; Brent Scowcroft; Javier Solana; Joseph Stiglitz; Strobe Talbott; Mabel van Oranje; Darren Walker; James Wolfensohn; Paul Wolfowitz; Fareed Zakaria; Robert B. Zoellick); direktor od National Committee on U.S.-China Relations; upravitelj od Asia Society; svetovalec od National Bureau of Asian Research; bil član od National Committee for a Free Asia (Asia Foundation); direktor od U.S. Asia Pacific Council; član mednarodne svetovalne uprave od Asan Institute for Policy Studies; upravitelj od Carlos P. Romulo Foundation; udeleženec od Bohemian Grove; bil govorec pri World Affairs Council of Northern California; član uprave od Cargill; direktor od TRW. Inc, 1993 – .
 • Richard L. Armitage – tesno povezan z vplivnim ozadjem obveščevalne strukture liberalnega establišmenta, ki je povezana s kriminalnimi dejanji, prekupčevanjem drog in orožja, v glavnem preko William Caseya in Georgea H. W. Busha; udeleženec od Iran Contra; po poročanju Michaela Springmanna je Armitage odobril vize za 15 od 19 domnevnih ugrabiteljev 11.9.2001; služil kot Deputy Assistant Secretary of Defense for East Asia and Pacific Affairs, 1981–1983; služil kot Assistant Secretary of Defense for International Security Affairs, 1983–1989; služil kot namestnik državnega sekretarja (Colin Powell), 2001 – 2005; direktor od Atlantic Council; upravitelj od Center for Strategic and International Studies; član svetovalnega odbora od U.S. Global Leadership Coalition; član svetovalne uprave od America Abroad Media; ustanovni direktor od Center for a New American Security; direktor od Institute for Middle East Peace and Development; član od Committee for Peace and Security in the Gulf; član svetovalne skupine od Managing Global Insecurity; član vodstvene skupine od U.S.-Muslim Engagement Project; bil upravitelj in kasneje svetovalec od Sorosove International Crisis Group; bil član od Defense Policy Board; član od Project for a New American Century; upravitelj od George C. Marshall Foundation; član mednarodne svetovalne uprave od Pacific Forum International; član od American Academy of Diplomacy; član od American-Turkish Council; član od U.S.-Azerbaijan Chamber of Commterce; bil član od Vulcat Team (sestavlila pogram za prihajajočo Bushevo administracijo), 1998; podpornik od Inclusive America (propaganda ”liberalne CIA”); bil član od Quadrennial Defense Review Independent Panel – National Defense Panel; član nacionalnega izvršnega odbora od U.S. Water Partnership (Madeleine Albright; Paula J. Dobriansky; Sherri Goodman; General Jim Jones); bil predsedujoči od Project 2049 Institute (Ian Brzezinski); udeleženec zasedanja od skrivne ultrakonservativne obveščevalne skupine Le Cercle, 2011; bil leta 2000 govorec pri International Republican Institute; bil govorec pri Asia-Pacific Geo-Economic Strategy Forum; ustanovitelj in predsednik od Armitage Associates, L.C. (Stranke – Boeing; Texaco; Goldman Sachs; Brown & Root – Halliburton); bil član uprave od CACI International Inc. (Podjetje vpleteno v vojne zločine, mučenja in zlorabe v Iraku); bil član direktorske uprave od General Dynamics Electric Systems, Inc. (kontrolni delež ima družina Crown – pomembni propagandisti in financerji od Obame); bil upravni direktor in kasneje svetovalec od ManTech International Corporation; bil član uprave od ConocoPhillips, 2006 – 2018; imel račun pri Nugan Hand Bank (tesno povezana s CIA in pranjem denarja od drog in orožja); kot pomočnik državnega sekretarja vpleten v Palme Affair v kateri je medijem izdal Valerie Plame Wilson kot agentko od CIA.
 • Antonia “Toni” Handler Chayes – služila kot Assistant Secretary of the Air Force, 1977 – 1979; služila kot United States Under Secretary of the Air Force, 1979 – 1981; članica od Council on Foreign Relations, 1979 – ; članica od Center on Preventiv Action – Council on Foreign Relations; profesorica za Practice of International Politics and Law na The Fletcher School of Law and Diplomacy (del od CIA); pridružena predavateljica na Kennedy School of Government – Harvard University; predsedujoča od Project on Compliance and International Conflict Management pri Program on Negotiation – Harvard Law School; članica svetovalne uprave od School for International and Public Affairs na Columbia University; članica svetovalne uprave od Search for Common Ground; članica strateškega odbora od Project on Justice in Times of Transition; predsednica od Consensus Building Institute; višja svetovalka od Conflict Management Group; članica uprave od United Technologies Corporation; ima častno vlogo pri Women in International Security (Madeleine Albright; Christiane Amanpour; Paula J. Dobriansky; Sherri Goodman; Karen Elliott House; Kathleen Kennedy Townsend; Mary Robinson; Ellen Johnson Sirleaf; Margot Wallström); so-avtorica knjige Preventing Conflict in the Post-Communist World – Mobilizing International and Regional Organizations, Brookings Institution Press, 1995.
 • Richard N. Cooper – bil višji ekonomist pri Council of Economic Advisers, 1961 – 1963; služil kot Deputy Assistant Secretary of State for International Monetary Affairs – State Department, 1965 – 1966; služil kot Under-Secretary of State for Economic Affairs, 1977 – 1981; bil predsedujoči od National Intelligence Council, 1995 – 1997; študiral kot Marshall Scholar (London School of Economics), 1956 – 1958; član od Council on Foreign Relations, 1968 – , član uprave, 1993 – 1994; član od Trilateral Commission; bil član od Brookings Panel on Economic Activity – Brookings Institution; bil direktor od Rockefeller Brothers Fund; bil direktor od German Marshall Fund; bil direktor in predsedujoči svetovalnemu odboru od Institute for International Economics; bil direktor od Centre for European Policy Studies; bil član od Executive Panel pri U.S. Chief of Naval Operations; bil predsedujoči od Federal Reserve Bank of Boston, 1990 – 1992; bil direktor od Warburg-Pincus Funds; bil direktor od J. Henry Schroder Bank and Trust Co.; bil pod-predsedujoči od Global Development Network, 2001 – 2007; bil Maurits C. Boas Professor of International Economics na Harvard University, 1981 – ; bil član od svetovalnega odbora od Committee for Economic Development; bil član ekonomsko programskega odbora od United Nations Association; bil član od National Research Council Panel on Public Policy toward Global Warming; avtor od International Approaches to Global Climate Change; bil pridruženi urednik od Foreign Policy.
 • John Deutch – direktor od CIA, 1995 – 1996; bil namestni sekretarja za obrambo, 1994 – 1995; bil član uprave in je član od Council on Foreign Relations; član od Trilateral Commission; bil na zasedanjih od Bilderberg Group; član svetovalne uprave od The Hamilton ProjectBrookings Institution; član od Nixon Center – Center for the National Interest; bil upravitelj od Urban Institute; član od Energy Council pri MIT Energy Initiative; upravitelj od Forum for International Policy; član uprave od French-American Foundation; bil upravitelj od s strani Sorosa močno financiranega Center for American Progress (del ”liberalne CIA”);  pod-predsedujoči od Resources for the Future; direktor od vojaškega podjetja Raytheon Technologies (del od CFR); bil direktor od Sciene Applications International Corporation; direktor od Sandina National Laboratories, katerega lastnik je vojaško podjetje Lockheed Martin (del od CFR); član od Defense Science Board; bil član od President’s Commission on Strategic Forces (Scowcroft Commission); bil član od President’s Intelligence Advisory Board, 1990-93; član od Secretary of Energy Adivsory Board, 2010 – ; ameriški upravitelj od zionistične Jerusalem Foundation, kjer je upravitelj tudi pomemben Obamov financer in večinski lastnik vojaškega podjetja General Dynamics, Lester Crown; so-ustanovitelj in predsedujoči od Intellibridge; član od National Petroleum Council; podpornik od Inclusive America (del ”liberalne CIA”); bil član uprave od Citigroup.
 • Thomas Donilon – bil predsedujoči tranzicijski skupini od Obame-Biden pri State Departmentu; bil svetovalec za nacionalno varnost od Obame, 2010 – 2013; bil predsedujoči od Presidential Commission to Enhance National Cybersecurity; kandidat za direktorja od CIA, Biden; član od Council on Foreign Relations, 1996 – ; redni udeleženec zasedanja skupine Bilderberg; član od Trilateral Commission; upravitelj od Brookings Institution; član svetovalne uprave od National Security Action; je Distinguished Fellow pri Asia Society; član svetovalne uprave od Center on Global Energy Policy pri Columbia University; Senior Fellow od Belfer Center for Science and International Affairs – Harvard University; član od Defense Policy Board, član svetovalne uprave od Center for Global Energy Policy; predsedujoči od BlackRock Investment Institut, 2017 – ; član od CIA’s External Advisory Board; član od Task Force on State Department Reform; član globalnega odbora od Sesame Workshop (del ”liberalne CIA”; Michele Flournoy; Hosh Ibrahim – Mo Ibrahim Foundation; Admiral Mike Mullen; Luis Alberto Moreno); dobitnik CIA’s Director’s Award; dobitnik National Intelligence Distinguished Public Service Medal; udeleženec od World Economic Forum; bil govorec pri The Economic Club; višji svetovalec od O’Melveny and Myers (njegov rekrut je bil super elitni Warren Christopher).
 • Dianne Feinstein – senatorka, 1992 – ; bila županja San Francisca, 1978 – 1988; članica od Council on Foreign Relations, 2003 – ; članica od Trilateral Commission, 1990 – 2011; udeleženka zasedanja skupine Bilderberg, 1991; udeleženka od Inter-American Dialogue; članica od U.S. China Policy Foundation; višja svetovalka od Initiative for U.S.-China Cooperation on Energy & Climate; članica svetovalne uprave od Afghanistan World Foundation; članica od Alfalfa Club.
  Njen mož je Richard Blum, ki je upravitelj od Brookings Institution; član vodstvenega odbora od Initiative for Global Development; direktor od National Democratic Institute for International Affairs, 2010 – ; so-predsedujoči mednarodni upravitelj od Religions for Peace; ustanovitelj od American Himalayan Foundation; član mednarodnega svetovalnega odbora od Mary Robinson Foundation – Climate Justice.
 • Thomas L. Friedman – tedenski kolumnist od New York Times; dobitnik treh nagrad Pulitzer Prize in bil član od Pulitzer Prize Board; član od Council on Foreign Relations; moderator pri Socrates Program (Madeleine Albright; Bradley Belt – Milken Institute; Stephen Cohen; Evelyn Farkas – Atlantic Council; Niall Ferguson; Vin Gupta – Amazon; John Irons – Rockefeller Foundation; Charles Kenny – Center for Global Development; Sal Khan – Khan Academy; Bill Kristol; John D. Negroponte; Joseph Nye; Peter Orszag; Dennis Ross – Washington Institute for Near East Policy; Nouriel Roubini; Anne-Marie Slaughter; Brian Trelstad – Acumen Fund; R. James Woolsey; Philip Zelikow) – Aspen Institute; študiral kot Marshall Scholar; član svetovalne uprave od Marshall Scholarship Commission; član vodstvenega odbora od Khan Academy; partner of Avoided Deforestatin Partners; dopisnik od The Years Project (Arnold Schwarzenegger; James Cameron; Harrison Ford; Matt Damon; Don Cheadle; Jack Black; Jessica Alba; Joshua Jackson. Janes Goodall; Lisa Jackson; William Reilly; Kevin Knobloch – Union of Concerned Scientists; Gene Karpinski – League of Conservation Voters; Andrew Sharpless – Oceana; Laura Turner Seydel; Norman Lear; Carl Pope; Frances Beinecke; Fred Krupp; Mark Tercek; Peter Seligmann) (Financerji – George Soros; Tom Steyer; Paul G. Allen; Wendy Schmidt; Ray Dalio; Mark Dalio; Ford Foundation; Seattle Foundation; Wallace Global Fund; Barr Foundation; Tides)14https://theyearsproject.com/about/co-producers-supporters/; dostop 4.12.2021; udeleženec od Microsoft CEO Summit; bil govorec pri Leaders for Business; bil govorec pri Foreign Policy Association; bil udeleženec od World Economic Forum; bil govorec pri Richmond Forum; bil govorec pri Connecticut Forum; bil govorec pri Group of 50/G50 (George Soros; Madeleine Albright; David Rubenstein; Bill Clinton; Reid Hoffman; Arianna Huffington; Salma Khan: Condoleezza Rice; Carlos Slima; Javier Solana; Martha Stewart; Larry Summers; Princesa Mabel van Oranje; C. Fred Bregsten; Jeffrey Sachs; Joseph Stiglitz; Klaus Schwab; Richard Haass; General Michael Hayden; Enrique V. Iglesias; John D. Negroponte; Paul Wolfowitz; Robert Zoellick; Gary Cohn; Carla Hills; Juels Kroll; Thomas Schmidheiny; Alex Weber; James Woolsey; Elliott Abrams; Michael Armacost; Anders Aslund; Ian Bremmer; Norman Ornstein; Brent Scowcroft; James Wolfensohn; Jose Maria Aznar; Bill Bradley; David Frum; Dick Gephardt; Graham Allison; Nicholas Burns; Francis Fukuyama; Joseph Nye; Gordon Conway – Rockefeller Foundation; Darren Walker – Ford Foundation; Fareed Zakaria); bil govorec pri American Renewable Energy Day Conferences; bil glavni govorec pri Israel Policy Forum; bil govorec pri Securing Peace: NATO’s Role in Crisis Management and Conflict Resolution (Carl Bildt; Ivan Krastev; Lord Robertson; Gareth Evans – International Crisis Group) – NATO.
  Njegova žena Ann Friedman je upraviteljica od Aspen Institute; članica uprave od Conservation International; so-ustanoviteljica in generalna direktorica od Planet Word (Ann Doerr; Thomas Friedman); s Tomom ustanoviteljica od Ann B. and Thomas L. Friedman Family Foundation.
 • Leslie Gelb – predsednik emeritus od Council on Foreign Relations, 1973 – ; bil Senior Fellow od Brookings Institution; član od Bretton woods Committee; član od Carnegie Commission on Preventing Deadly ConflictCarnegie Corporation of New York; član od Carnegie Endowment for International Peace; član od The Forum for the Future of Higher Education; član od Nixon Center – Center for the National Interest; član od Pacific Council on International Policy; član od Diplomacy Center Foundation; član od America Abroad Media; član od Pew Global Attitude Project – Pew Research Center (del ”liberalne CIA”); član svetovalne uprave od Truman National Security Project; član od National Security Network; direktor od Peter G. Peterson Foundation; upravitelj od International Crisis Group; član od Baker Institute for Public Policy; član od US Commission on National Security; član od The Middle East Institute – Columbia University; ustanovni član od Association fot the Study of the Middle East and Africa; član od United Against Nuclear Iran; član mednarodne svetovalne uprave od Peres Center for Peace; član mednarodne akademske uprave od Israel-America Academic Exchange; kolumnist od New York Times; bil govorec pri Foreign Policy Association; bil govorec pri The Common Good.
 • Joseph Bryan Hehir – katoliški duhovnik in teolog; član od Council on Foreign Relations, 1976 – ; član od International Institute for Strategic Studies; član uprave od Arms Control Association; dobitnik od John D. & Catherine T. MacArthur Fellowship, 1984; sekretar za socialne storitve v bostonski nad-škofiji; profesor od Practice of Religion and Public Life na John F. Kennedy School of Government – Harvard University; fakultativni sodelavec od Carr Center for Human Rights pri Safra Center for Ethics and Professions; bil fakultativni član od School of Foreign Service na Georgetown University; bil član od Harvard Divinity School; bil predsednik od Catholic Charities USA, 2002 – 2003.
 • Jane Holl Lute – direktorica za evropske zadeve pri National Security Council, 1991 – 1994; namestnica sekretarja pri Department of Homeland Security, 2009 – 2013; članica od Council on Foreign Relations, 2000 – ; članica od North America: Time for a New Focus – CFR Task Force; direktorica od Atlantic Council; članica od Task Force on a Transatlantic Digital Agenda – Atlantic Council; izvršna direktorica od Carnegie Corporation of New York; bila vodja od Carnegie Commission on Preventing Deadly ConflictCarnegie Corporation of New York, 1994 – 1999; izvršna pod-predsednica od United Nations Foundation, 2000 – 2003; bil ugledna obiskovalka od American Academy in Berlin; članica izvršnega odbora od Centre for Cyber and Homeland Security; bila članica od Homeland Security Advisory Council; članica od Global Agenda Council on Cyber Security – World Economic Forum; Public Policy Fellow od Woodrow Wilson International Center for Scholars; članica od Women in International Security; direktorica od Henry L. Stimson Center; pod-predsednica od Better World Fund; ustanovna partnerica od Cambridge Global Advisors; članica direktorske uprave od Marsh & McLennan Companies; direktorica od Hunt Alternatives Fund, 2009 – .
 • Arnold L. Horelick – član od Council on Foreign Relations, 1981 – ; udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 1986; član od International Institute of Strategic Studies; član od Pacific Council on International Policy; svetovalec od RAND Corporation; so-direktor od Project on Rethinking U.S.-Russian Relations – Carnegie Endowment for International Peace; ustanovni direktor od RAND/UCLA Center for Soviet Studies, 1983 – 1989.
 • Robert D. Hormats – bil član od International Economic Affairs (1969-1977) pri National Security Council, kjer je bil višji ekonomski svetovalec že tedaj super elitnim predstavnikom liberalnega establišmenta, kot so Henry Kissinger, Zbigniew Brzezinski in Brent Scowcroft; delal na State Departmentu, kot svetovalec za mednarodno ekonomijo na položaju Senior Deputy Assistant Secretary for Economic and Business Affairs, od 1977-1979; je služil kot Assistant Secretary of State for Economic and Business Affairs, 1981 – 1982; služil kot državni pod-sekretar, 2009 – 2013; član od Council on Foreign Relations, 1971 – ; član od Trilateral Commission; redni obiskovalec od skupine Bilderberg; direktor od Atlantic Council; upravitelj od Brookings Institution; upravitelj od Freedom House; član direktorske uprave od Economic Club of New York; pod-predsedujoči od Kissinger Associates; član od Rockefeller Center Club; član mednarodne svetovalne uprave od British-American Business Council; član od Ditchley Foundation; član direktorske uprave od America-Israel Friendship League; član vodstvenega odbora od Securing America’s Future Energy; član mednarodne svetovalne uprave od New Atlantic Initiative; član od Global Business Network; predsedujoč svetovalni upravi od Center for Asia Pacific Policy od RAND Corporation; član od International House; član mednarodne svetovalne uprave od PlaNet Finance Grouo; član od Bretton Woods Committee; bil član uprave od Pacific Council on International Policy; član svetovalne uprave od School for International and Public Affairs na Columbia University; član od Dean’s Council od John F. Kennedy School of Government na Harvard University; član svetovalne uprave od Center for Tech Diplomacy na Purdue University; član mednarodnega svetovalnega odbora od Oxford Analytica; član uprave od U.S.-Russia Investment Fund, 1993 – ; pod-predsednik od Goldman Sachs, 1982 – 1987, pod-predsedujoči Goldman Sachs International, 1987 – 2009; udeleženec od World Economic Forum.
 • Karen Elliott House – članica od Council on Foreign Relations, 1978 – , članica uprave, 1987 – 1998, 2003 – 2008; članica od Trilateral Commission; udeleženka zasedanj skupine Bilderberg; bila članica svetovalnega odbora od Center for Strategic & International Studies; predsedujoča upraviteljica od RAND Corporation, 2009 – ; guvernerka od H. Smith Richardson Foundation (top ”konservativna CIA”); članica odbora za obiske od Weatherhead Center for International Affairs; članica uprave od Asia Society; bila direktorica od Center for a New American Security; bila članica uprave od Pacific Council on International Policy, 1995 – 2001; je Adjunct Senior Fellow na Belfer Center for Science and International Affairs pri Kennedy School of Government, Harvard University; upraviteljica od Boston University; članica svetovalnega odbora od Moody College of Communication na UT Austin; imela častno vlogo pri Women in International Security; bila govornica pri American Committees on Foreign Relations; bila govornica pri World Affairs Council of Northern California; bila novinarka in glavna urednica od The Wall Street Journal; bila presednica od Dow Jones (publicist od The Wall Street Journal); dobitnica od Pulitzer Prize, 1984; bila članica uprave od Committee to Protect Journalists (del ”liberalne CIA”).
 • Arnold Lee Kanter – delal za State Department, 1977 – 1985; bil član osebja od National Security Council (Brent Scowcroft), 1989 – 1991; služil kot državni pod-sekretar za politične zadeve, 1991 – 1993; služil kot nadomestni državni sekretar (Brent Scowcroft), 20.1.1993; bil svetovalec direktorja od CIA; bil svetovalec direktorja od National Security Agency; član od Council on Foreign Relations, 1976 – ; član od Trilateral Commission; bil član direktorske uprave od Atlantic Council; član od International Institute of Strategic Studies; bil direktor pri RAND Corporation; ustanovni član od The Scowcroft Group (Brent Scowcroft); bil član od President’s Foreign Intelligence Advisory Board, 2001–05; član od CIA External Advisory Board; bil član od Defense Policy Board; bil član od Markle Task Force on National Security in the Information AgeMarkle Foundation; Senior Fellow od Forum for International Policy, 1993 – . Leon Panetta o njemu dejal – “one of America’s brightest minds on intelligence and foreign policy.”
 • Lawrence J. Korb – služil kot svetovalec volilnemu odboru Reagan – Bush, 1980; služil kot pomočnik državnega sekretarja za obrambo (Caspar Weinberger), 1981 – 1985; član od Council on Foreign Relations, 1980 – ; bil pod-predsednik in Maurice R. Greenberg Chair, ter Senior Fellow in direktor za nacionalno varnostne študije pri Council on Foreign Relations; bil direktor za obrambne študije pri American Enterprise Institute (top ”konservativna CIA”); služil kot direktor od Center for Public Policy Education in bil Senior Fellow pri Foreign Policy Studies Program pri Brookings Institution; član od International Institute of Strategic Studies; Senior Fellow pri Center for American Progress (top ”liberalna CIA”); član vojaškega svetovalnega odbora od Business Leaders for Sensible Priorities (leta 2008 postane del od Center for American Progress); svetovalec od Ploughshares Fund (del ”liberalne CIA”); višji svetovalec od Center for Defense Information; bil pod-predsednik pri Raytheon Company; član od Expert Network od Intellibridge; dekan od Graduate School of Public and International Affairs na University of Pittsburgh.
 • Richard Lugar – senator, 1977 – 2013; študiral kot Rhodes Scholar; direktor od National Endowment for Democracy, 1992 – 2001; direktor od International Republican Institute; član nacionalnega svetovalnega odbora od U.S. Global Leadership Coalition; član od Partnership for a Secure America; član od Carnegie Commission on Preventing Deadly Conflict Carnegie Corporation of NY, 1994 – 1999; član mednarodnega svetovalnega odbora od Freeman Spogli Institute for International Studies; član svetovalne uprave od America Abroad Media; član od American Academy of Diplomacy; član uprave od Center for Diplomacy; član od Association for Diplomatic Studies and Training; član svetovalnega odbora od European Academy of Diplomacy; član svetovalne uprave od Roosevelt Institution; partner od Avoided Deforestation Partners (del ”liberalne CIA”); dobitnik nagrade Fulbright Prize for International Understanding – Fulbright Scholarships, 2016; član svetovalnega odbora od TechnoServe; udeleženec od Warsaw Security Forum.
 • Jessica T. Mathews – članica super elitne družine Morgenthau, njen pra-stric Henry Morgenthau Jr. je bil ustanovni član od Council on Foreign Relations; članica od Council on Foreign Relations, 1978 – , služila kot direktorica washingtonskega programa, 1993 – 1997; članica od Trilateral Commission; članica nadzornega odbora od skupine Bilderberg; upraviteljica od Rockefeller Foundation; bila članica uprave od Rockefeller Brothers Fund; bila članica uprave od Brookings Institution; članica od Project on National Security Reform; bila predsednica od Carnegie Endowment for International Peace, 1997 – 2015; upraviteljica od Nuclear Threat Initiative; bila ustanovna pod-predsednica in direktorica za raziskave od World Resources Institute (del ”liberalne CIA”), 1982 – 1993; upraviteljica od Inter-American Dialogue; članica svetovalnega odbora od Coalition for Integrity; upraviteljica od The Century Foundation; bila članica uprave od Joyce Foundation (del ”liberalne CIA”); članica svetovalnega odbora od Transparency International (del ”liberalne CIA”); članica svetovalnega odbora od Women’s Foreign Policy Group; članica svetovalne uprave od Women in International Security; članica svetovalne uprave od Search for Common Ground; direktorica od Union of Concerned Scientists (del ”liberalne CIA”); članica vodstvenega odbora od Stockholm International Peace Research Institute; članica mednarodne svetovalne uprave od Center for International Development na Harvard University; članica od Harvard Corporation; članica od President and Fellows of Harvard College, 2012; bila tedenska kolumnistka od Washington Post.
 • Judith Miller – članica od Council on Foreign Relations, 1978 – ; Fellow od Manhattan Institute for Policy Research, 2007 – ; delala za The New York Times; komentatorka za Fox News, 2008 – ; delala za Newsmax; so-avtorica knjige Germs: Biological Weapons and America’s Secret War; preko super elitnega Richarda Armitaga udeležena v Plame Affair v kateri je Valerie Plame razkrita kot CIA agentka, zaradi česar gre Millerjeva za 85 dni v zapor.
 • Janne E. Nolan – članica od Council on Foreign Relations, 1999 – ; Senior Fellow pri Brookings Institution; ustanovna članica guvernerske uprave od  Council on Strategic Risks; članica svetovalne uprave od Center for Climate and Security; direktorica za zunanjo politiko pri The Century Foundation of New York; višja svetovalka pri Science Applications International Corporation; članica od Secretary of Defense’s Policy Board; članica uprave od American Middle East Institute; članica uprave od Arms Control Association; članica od elitnega Cosmos Club; dobitnica nagrade od Carnegie Corporation of New York; petkratna dobitnica nagrade od John T. and Catherine D. MacArthur Foundation; dobtinica nagrade od Ford Foundation; dobitnica nagrade od Ploughshares Foundation.
 • Sam Nunn – član od Council on Foreign Relations, 1998 – ; bil udeleženec od Bilderberg Group; so-predsedujoči od Euro-Atlantic Initiative – Carnegie Endowment for International Peace; bil upravitelj od Carnegie Corporation od New York; bil strokovnjak pri Hoover Institution; član svetovalnega odbora od U.S. Global Leadership Coalition; v vodstvu od Belfer Center for Science and International Affairs – Harvard University; član izvršnega odbora od National Committee to Unite a Divided America – Center for the Study of the Presidency and Congress; član uprave svetovalcev od Special Operations Warrior Foundation; bil član od Consultation on International Security and Arms Control (Zbigniew Brzezinski, Henry Kissinger, Josephn Nye, Helmut Sonnenfeldt, Harold Brown, John Lehman, William Perry, Brent Scowcroft, Howard Baker, McGeorge Bundy, James Schlesinger, Al Gore, Cyrus Vance, Josef Joffe, Admiral Bobby Ray Inman, Samuel Huntington) – Carter Center of Emory University, 12-13.4.1985; član od American Academy of Diplomacy; član od Democratic Leadership Council; so-predsedujoči od Concord Coalition; član zunanje svetovalne uprave od MIT Energy Initiative (John Deutch – CIA; George Shultz, Norman Augustine, Stephen Bechtel Jr., Thomas McLarty III, Susan Eisenhower, Ratan Tata, Frances Beinecke, Walter Hewlett, Robert Millard, John Reed); član svetovalnega odbora od Americans for Campaign Reform (Frank Carlucci, Lee Hamilton, Carla Hills, Roderick Hills, Walter Mondale, Peter G. Peterson, James Gustave Speth, Paul Volckerm, Christine Todd Whitman); član uprave od Clements Center for National Security – University of Austin; bil udeleženec od Darthmouth Conferences, 1986; član od National Bureau of Asian Research; član uprave svetovalcev od Layalina Productions (George H. W. Bush, Richard V. Allen, David Abshire, James Baker III, Sam Berger, Zbigniew Brzezinski, Lawrence Eagleburger, Richard Fairbanks, Lee Hamilton Carla Hills, Henry Kissinger, James Schlesinger, Brent Scowcroft, George Shultz, John C. Whitehead); član od Alfalfa Club; član od Gridiron Secret Society (Jimmy Carter, Dean Rusk, Max Cleland, David Shafer); član od Atlantic Partnership; so-predsedujoči od Nuclear Threat Initiative; so-ustanovitelj od Global Zero; član od Defense Policy Board; član od International Commission on Non-Nuclear Proliferation and Disarmament; član od Coalition for Democratic Majority; bil udeleženec od Russian Jewish Congress; bil udeleženec od Munich Security Conference; bil udeleženec od Forstmann Little Conferences; udeleženec od Sun Valley Meetings; dobitnik nagrade od Atlantic Council, 1996; član vodstva od Theranos.
 • William Perry – državni sekretar za obrambo, 1994 – 1997; član od Council on Foreign Relations, 1999 – ; direktor od Atlantic Council; bil član od Carnegie Commission on Science, Technology and Government – Carnegie Corporation of NY; bil Hoover Institution Fellow; član svetovalnega odbora od U.S. Global Leadership Coalition; član od Partnership for a Secure America; ustanovni predsedujoči direktor od Center for a New American Security; član od Pacific Council on International Policy; član svetovalne uprave od Truman National Security Project; direktor od Stanford Research Institute, 1981 – 1983; svetovalni so-predsedujoči od World Affairs Council of Northern California; ustanovni so-predsedujoči od Strengthening America’s Global Engagement – Wilson Center for international Scholars, 2010 – ; član mednarodnega svetovalnega odbora od Freeman Spogli Institute for International Studies; član svetovalne uprave od Stanford Institute for Economic Policy Research; član od U.S. Energy Security Council; član od Nuclear Threat Initiative; član od Weapons of Mass Destruction Commission; so-ustanovitelj od Nuclear Security Project; bil član od Defense Science Board; član od Defense Policy Board, 2007 – ; član od Secretary of Energy Advisory Board; član od Secretary of State’s International Security Advisory Board; bil član od Iraq Study Group; član od International Commission on Non-Nuclear Proliferation and Disarmament; član svetovalne uprave od Commonwealth Club of California; udeleženec od Munich Security Conference; bil govorec pri Bohemian Grove; bil član uprave od Theranos; bil član uprave od United Technologies Corporation; ustanovitelj od Global Technology Partners; pomemben delničar od CIA-jinega In-Q-Tel.
 • Condoleezza Rice – državna sekretarka, 2005 – 2009; članica od Council on Foreign Relations, 1984 – ; članica od Trilateral Commission; direktorica od Atlantic Council; upraviteljica od Carnegie Corporation of NY; članica od Saban Center for Middle East PolicyBrookings Institute;  bila Hoover Institute Fellow; upraviteljica od Aspen Institute; članica uprave od U.S. Institute of Peace; članica svetovalnega odbora od U.S. Global Leadership Coalition; članica svetovalne uprave od Washington Institute for Near East Policy; članica od Bretton Woods Committee; članica od Pacific Council on International Policy; članica uprave od Clements Center for National Security; ustanovna so-predsedujoča od Strengthening America’s Global Engagement – Wilson Center for international Scholars, 2010 – ; članica od Stanford Initiative on European Security – Freeman Spogli Institute for International Studies; članica svetovalne uprave od Stanford Institute for Economic Policy Research; upraviteljica od Ronald Reagan Presidential Foundation; upraviteljica od Kennedy Center for the Performing Arts; članica od American Academy of Diplomacy; častna direktorica od Diplomacy Center Foundation; članica od Foundation for Excellence in Education; bila članica od Think Long Committee – Berggruen Institute on Governance; članica vodstvenega odbora od Service Year Alliance; članica mednarodne svetovalne uprave od Schwarzman Scholars; članica svetovalne uprave od Bloomberg New Economic Forum; članica svetovalne uprave od Human-Centeres Artificial Intelligence; članica od Alfalfa Club; nadzornica od International Rescue Committee; članica od Vulcan Team; ustanoviteljica od State Department’s Advisory Committee on Democracy Promotion, 2006 – ; udeleženka od World Economic Forum; udeleženka od Clinton Global Initiative; udeleženka od Halifax International Security Forum; članica mednarodnega svetovalnega odbora od Rockefellerjeve JP Morgan Chase, 2015 – 2020; upraviteljica od RAND Corporation, 1991 – 1997; dobitnica nagrade Freedom Award 2004 od International Republican Institute.
 • General Brent Scowcroft, 1998 – 1999, 2013-2014. Zelo verjetno član od Pilgrims Society; član od Council on Foreign Relations, 1974 – 2020, direktor 1983 – 1989; udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1985, 1988, 1994. Scowcroft je bil svetovalec za nacionalno varnost od 1975 – 1977 in 1989 – 1993; bil predsedujoči od President’s Foreign Intelligence Advisory Board, 2001 – 2005. Bil Obamov svetovalec glede izbire skupine za nacionalno varnost. Bil ustanovni pod-predsedujoči od Kissinger Associates, 1982 – 1989; predsednik od The Scowcroft Group; bil udeleženec od Le Cercle. Eden najpomembnejših oseb liberalnega establišmenta, ter tesen Rockefellerjev in Bushev zaveznik. Scowcroft je bil član od American Academy of Diplomacy; bil so-predsedujoči od Aspen Strategy Group – Aspen Institute; bil član od Bretton Woods Committee; bil guverner od Atlantic Institute of International Affairs; bil član od Atlantic Partnership; bil upravitelj od Center for Strategic and International Studies; bil član od International Security Advisory Board – State Department; bil član od United Stated European Command Senior Advisory Group; bil so-predsedujoči od Blue Ribbon Commission on America’s Nuclear Future; bil direktor od U.S. Global Strategy Council; bil direktor od International Republican Institute, 1996 – 2009; bil član od Defense Science Board; bil član od Defense Policy Board; bil član od Pacific Council on International Policy; bil član uprave od America Abroad Media; bil član od Project on National Security Reform; bil član uprave od Center for the National Interest; bil član od Ditchley Foundation; bil predsednik in upravitelj od George Bush Presidential Library Foundation; bil upravitelj od George C. Marshall Foundation; bil upravitelj od Gerald R. Ford Presidential Foundation; bil upravitelj od Eisenhower Fellowships; bil član od National War Powers Commission pri Miller Center of Public Affairs, 2007 – 2011; bil član od Inter-American Dialogue; bil član od Forum for International Policy; bil član od Virginia Neurological Institute; bil predsedujoči emeritus mednarodni svetovalni upravi od Pacific Forum International; bil direktor od Cordell Hull Institute, ki je tesno povezan s Kissingerjevimi interesi; bil član uprave svetovalcev od Layalina Productions; bil član od American – Turkish Council; bil so-predsedujoči od Afghanistan – America Foundation; bil član vodstvenega odbora od Emergeny Coalition for U.S. Financial Support of the UN; bil član ameriške svetovalne skupine pri projektu Managing Global Insecurity; bil član svetovalne uprave od Federal Emergency Management Agency (FEMA); bil predsedujoči od President’s Commission on Strategic Forces (Scowcroft Commission); bil udeleženec od Munich Security Conference; bil udeleženec od Darthmouth Conferences, 1981 – 1988; bil govorec pri Foreign Policy Association; udeleženec od Bohemian Grove; bil udeleženec od Consultation on International Security & Arms Control – Carter Center, 1985; bil govorec pri Richmond Forum; bil govorec pri U.S. – Ukraine Foundation; bil govorec pri Group of 50; bil govorec pri The Economic Club of NY.
 • John D. Steinbruner – član od Council on Foreign Relations, 1972 – ; bil direktor od Foreign Policy Studies Program pri Brookings Institution, 1978 – 1996; bil direktor od Center for International and Security Studies na Maryland University; bil član uprave od Arms Control Association; bil član svetovalne uprave od National Security Archive; bil član uprave od Financial Services Volunteer Corps.
 • William Webster – bil direktor od FBI, 1978 – 1987; bil direktor od CIA, 1987 – 1991; bil predsedujoči od Homeland Security Advisory Council, 2005 – 2020; član od Council on Foreign Relations, 1987 – ; član od Trilateral Commission; član od Veterans of the OSS; častni član uprave od Association of Former Intelligence Officers; direktor od Atlantic Council; predsedujoči od National Legal Center for the Public Interest; član od Bussiness Execuritves for National Security; član od American Academy of Diplomacy; član od Homeland Security Policy Institute; član ustanovnega nadzornega odbora od Center for Cyber and Homeland Security; član od Homeland Security Experts Group; upravitelj od Institute of World Politics; član od Alfalfa Club; udeleženec od Bohemian Grove; ustanovitelj in predsedujoči svetovalni upravi od Dilligence LLC.
 • Paul Wolfowitz – bil namestnik sekretarja za obrambo, 2001 – 2005; bil član od Quill & Dagger; član od Council on Foreign Relations, 1974 – ; član od Trilateral Commission; redni udeleženec zasedanj skupine Bilderberg; član direktorske uprave od National Endowment for Democracy, 1994 – 2001; bil upravitelj od Freedom House; član od Pacific Council on International Policy; Visiting Scholar od American Enterprise Institute; član od Project for a New American Century; so-predsedujoči od Jewish Institute for National Security Affairs; član svetovalne uprave od Washington Institute for Near East Policy; član od American Academy of Diplomacy; član od Balkan Action Committee; član od Defense Policy Board, 1997 – 2000; član od International Security Advisory Board – State Department, 2008 – 2009; član od Vulcan Team; član svetovalne uprave od posebne pro-migrantske No One Left Behind; udeleženec zasedanj od Le Cercle; udeleženec od Munich Security Conference; udeleženec od World Economic Forum; udeleženec od Clinton Global Initiative; svetovalec od Northrop Grumman.
 • R. James Woolsey – direktor od CIA, 1993 – 1995; študiral kot Rhodes Scholar; član od Council on Foreign Relations, 1975 – ; član direktorske uprave od Atlantic Council; pod-predsedujoči in upravitelj od Center for Strategic and International Studies; nekdanji predsedujoči od Freedom House, 2003 – 2005; član od American Foreign Policy Council; bil Annenberg Fellow od Hoover Institution, 2009 – ; bil guverner od H. Smith Richardson Foundation (top ”konservativna CIA”), 2004 – 2018; član svetovalne uprave od Washington Institute for Near East Policy, 2003 – ; so-predsedujoči od Center for Security Policy; član od Center for the New American Century; predsedujoči od Foundation for the Defense of Democracies; pokrovitelj od Henry Jackson Society; član od Jamestown Foundation; član svetovalnega odbora od American Council on Renewable Energy; član vodstvenega odbora od Securing America’s Future Energy; član od United States Energy Security Council; član svetovalne uprave od Fuel Freedom Foundation; član svetovalnega odbra od Energy Future Coalition; član svetovalne uprave od American Abora Media; član odbora od American Committee for Peace in the Caucasus; član svetovalne uprave od The Foundation for Democracy in Iran; član od United Against Nuclear Iran; ustanovni direktor od Arlington Institute (tesno povezan z dezinformativnim New Age omrežjem ”liberalne CIA”); bil član od U.S. Strategic Command Strategic Advisory Board; bil član od Defense Policy Board; bil član od Secretary of State’s International Security Advisory Board; član od National Commission on Terrorism; bil član od Task Force on State Department Reform; član od Veterans of the OSS; častni član uprave od Association of Former Intelligence Officers; član od Jewish Institute for National Security Affairs; bil član od podpornik od Balkan Action Council; bil govorec pri Pilgrims Society; redni udeleženec od Munich Security Conference; bil govorec pri Council for National Policy; udeleženec od Bohemian Grove; bil odvetnik od Carlyle Group; član strateške svetovalne uprave od Genie Energy (Dick Cheney; Lord Jacob Rothschild; Bill Richardson; Rupert Murdoch; Larry Summers); bil pod-predsednik in kasneje višji izvršni svetovalec od Booz Allen Hamilton; bil odvetnik od General Dynamics; svetovalec Donalda Trumpa. Bil predsedujoči od ekstremno anti-imigrantskega Gatestone Institute, ki je tesno povezan z neo-nacističnim omrežjem.
 • Fareed Zakaria – član od Scroll & Key; član od Council on Foreign Relations, 2002 – , član uprave, 2004 – 2014, 2017 – ; član uprave od Trilateral Commission; bil član izvršnega odbora in udeleženec zasedanj skupine Bilderberg; bil član od John M. Olin Institute for Strategic Studies, ki je deloval v okviru Weatherhaed Center for International Affiars (CIA); zgodnji direktor od New America Foundation; so-predsedujoči od National Security Advisory Council od New America Foundation; član od 21st Century CouncilBerggruen Institute on Governance; član uprave od International Institute for Strategic Studies; upravitelj od Manhattan Institute for Policy Research; bil Meda Fellow od Hoover Institution; član uprave od Khan Academy; udeleženec od World Economic Forum; udeleženec od Clinton Global Initiative; bil govorec na TED Conferences; bil urednik od Time; voditelj na CNN; kolumnist od Newsweek; bil glavni urednik od Foreign Affairs; piše tedensko kolumno za The Washington Post; član od Yale Investment Committee; upravitelj od Yale Corporation; leta 2020 dobitnik nagrade Founders Award for Excellence in Journalism od International Center for Journalists (del ”liberalne CIA”).

Emeritus člani

 • David Lyle Boren – senator od 1979 – 1994; študiral kot Rhodes Scholar; član od Skull & Bones; član od Council on Foreign Relations, 1989 – ; član selekcijskega odbora od Rhodes Scholarship; predsedujoči od Senate Intelligence Committee, 1987 – 1993; član od Bretton Woods Committee; so-predsedujoči od President Obama’s Foreign Intelligence Advisory Board; upravitelj od Forum for International Policy; bil predsednik od Alfalfa Club; direktor od National Legal Center for the Public Interest, 1998 – 2001; član od The Forum for the Future of Higher Ecucation; član od Council on Competitiveness; član svetovalne uprave od Reform Institute; član od Coalition for a Democratic Majority; upravitelj od Bloomberg Family Foundation; bil mentor od Georga Teneta, direktorja od CIA.
 • Richard B. Cheney – sekretar za obrambo, 1989 – 1993; pod-predsednik ZDA, 2001 – 2009; član od Council on Foreign Relations, 1982 – , direktor 1987-1989, 1993-1995; član od Trilateral Commission; član od CIA-jinega Georgetown Club; član od Project for the New American Century; član od Center for Security Policy; član od The Business Council; član od Bretton Woods Committee; udeleženec od Forstmann Little Conferences; član mednarodne svetovalne uprave od British-American Business Council; član uprave od American Council on Germany; član od Alfalfa Club; član strateške svetovalne uprave od Genie Energy Ltd.; član od Vulcan Team; upravitelj od American Enterprise Institute; član od Jewish Institute for National Security Affairs; kongresni svetovalec od National Defense Council Foundation; član od Jamestown Foundation; generalni direktor od Halliburton (tesne povezave s CIA/Savdska Arabija/al-Kajda/Far West), 1995 – 2000; član uprve od Procter & Gamble; član uprave od Salomon Smith Barney; udeleženec od World Economic Forum, kot vodja ameriške delegacije, 2004; bil govorec pri Council for National Policy; udeleženec od Bohemian Grove; udeleženec od Ambrosetti Forum; bil govorec pri Friends of Abe; dobitnik od Freedom Award od International Republican Institute.
 • Paul M. Doty – član od Council on Foreign Relations, 1962– 2008; bil član od President’s Science and Arms Control Advisory Committees; ustanovni direktor emeritus od Belfer Center for Science and International Affairs; član uprave od Sorosove International Science Foundation; udeleženec od Pugwash Conferences; udeleženec od Darthmouth Conferences, 1961 – 1992.
 • Sidney D. Drell – ustanovni član od Aspen Strategy Group, 1984 – ; bil svetovalec od National Security Council, 1973 – 1981; član od Council on Foreign Relations, 1980 – 2007; bil ustanovni član od JASON Defense Advisory Group The MITRE Corporation; bil svetovalec od Arms Control and Disarmament Agency, 1969 – 1981; bil član od Defense Science Board, 1974 – 1976; bil član od American Committee on U.S.-Soviet Relations, 1977 – 1990; član od Secretary od Energy Advisory Board, 1978 – 1980; bil Fellow od John D. & Catherine T. MacArthur Foundation, 1984 – 1989; bil član od President’s Foreign Intelligence Advisory Board, 1993 – 2001; predsedujoči od Senior Review Board od CIA’s Intelligence Technology Innovation Center, 2001 – 2002; član od Carnegie Commission on Science, Technology and Government – Carnegie Corporation of NY, 1988 – 1993; član od Markle Task Force on National Security in the Information AgeMarkle Foundation, 2002 (9/11 Commission); Senior Fellow pri Hoover Institution, 1998 – ; upravitelj emeritus od Institute for Advanced Study; bil govorec pri Bohemian Grove, 1986.
 • Richard N. Gardner – ameriški ambasador; študiral kot elitni Rhodes Scholar; član od Council on Foreign Relations, 1955 – 2019; član od Trilateral Commission; član svetovalnega odbora od Center for Strategic and International Studies; upravitelj od Aspen Institute; upravitelj od Freedom House; član vodstvenega odbora od Initiative for Global Development; član od Bretton Woods Committee; direktor od American Academy of Diplomacy; član uprave od National Democratic Institute for International Affairs, 1989 – 2019; guverner od Atlantic Institute for International Affairs; član uprave od United Nations Association; član od Ditchley Foundation; udeleženec od World Economic Forum; bil posebni UN-ov svetovalec na Rio Earth Summit 1992.
 • David Gergen – komunikacijski direktor (Reagan) od Bele Hiše, 1981 – 1984; član od Council on Foreign Relations, 1988 – ; član izvršnega odbora od Trilateral Commission; udeleženec zasedanj skupine Bilderberg; direktor od National Endowment for Democracy, 1992 – 1993; upravitelj od Aspen Institute; predsedujoči od National Selection Committee pri programu Innovations in American Government od Ford Foundation; član od Pacific Council on International Policy; direktor od National Committee on U.S.-China Relations; direktor od Center for Global Development; član svetovalne uprave od America Abroad Media; ustanovni direktor od Center for Public Leadership – Harvard Kennedy School; bil član uprave od Yale Corporation; član uprave od Schwab Foundation for Social Entrepreneurship (World Economic Forum); član uprave od World Resources Institute; član uprave od Teach for America (propaganda ”liberalne CIA”); bil upravni urednik od Public Opinion (American Enterprise Institute), 1978 – 1981(?); bil urednik od U.S. News & World Report, 1985 – 1993; višji politični analitik od CNN; udeleženec od Bohemian Grove; udeleženec od World Economic Forum; bil govorec pri Climate One (propaganda ”liberalne CIA”); bil govorec pri World Affairs Coucil Jacksonville.
 • Al Gore
 • Rose Eilene Gottemoeller – služila kot Under Secretary for Arms Control and International Security – U.S. Department of State, 2009 – 2014, kjer je bila glavna pogajalka za New Strategic Arms Reduction Treaty (New START) z Rusijo; bila namestnica generalnega sekretarja zveze NATO (Jens Stoltenberg), 2016 – 2019; članica od Council on Foreign Relations, 1993 – ; bila namestnica direktorja pri International Institute for Strategic Studies; bila družboslovka pri RAND Corporation; bila višja sodelavka od Carnegie Endowment for International Peace, 2000 – 2008; je Senior Fellow od Nuclear Policy Program – Carnegie Endowment for International Peace; bila direktorica od Carnegie Moscow Center, 2006 – 2008; Research Fellow od Hoover Institution; je predavateljica na Freeman Spogli Institute for International Studies; bila govornica pri Globsec; bila govornica pri Belfer Center for Science and International Affairs.
 • William G. Hyland – od leta 1954 delal za CIA, kjer je v tesnih stikih z Allenom Dullesem; bil član od U.S.National Security Council (Kissinger), 1969 – 1973; služil kot Director of the Bureau of Intelligence and Research, 1974 – 1975; bil namestnik svetovalca za nacionalno varnost (Brent Scowcroft), 1975 – 1977; član od Council on Foreign Relations, 1975 -; udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 1988; bil uredik (nasledi super elitnega Williama P. Bundya) od Foreign Affairs, 1983 – 1993; delal za Center for Strategic and International Studies, 1977 – ; bil višji sodelavec od Carnegie Endowment for International Peace; bil član od President’s Foreign Intelligence Advisory Board, 1989 – 1993.
 • Admiral Bobby Ray Inman – (USN, RET.) – bil namestnik direktorja od CIA, 1981 – 1982; bil direktor od NSA, 1977 – 1981; služil kot Director of Naval Intelligence, 1974 – 1976; služil kot pod-direktor od Defense Intelligence Agency, 1976 – 1977; član od Council on Foreign Relations, 1978 – , direktor 1985-1993; član od Trilateral Commission; svetovalec od Atlantic Council; član od Consensus for American Security – American Security Project; ustanovni predsedujoči od Strategic Renaissance 21; bil direktor od Science Application International Corporation; bil predsedujoči od President’s Foreign Intelligence Advisory Board, 1991 – 1993; član od Association of Former Interlligence Officers; direktor od U.S. Global Strategy Council; upravitelj od Caltech; bil član od Carnegie Commission on Science, Technology ana Government – Carnegie Corporation of NY; upravitelj od Brookings Institution; častni upravitelj od Center for Excellence in Education; član od Bretton Woods Committee; Hoover Institute Scholar; član od Pacific Council on International Policy; bil predsedujoči od Federal Reserve Bank of Dallas, 1987 – 1990; bil član uprave od Oracle; bil član uprave od Xerox; bil član uprave od Wackenhut; bil član uprave od Dell; direktor od Xe Services (Blackwater USA), 2011 – ; bil udeleženec od Bohemian Grove.
 • General David C. Jones (USAF, RET.) – član od Council on Foreign Relations, 1980 – ; član od Alfalfa Club; član od Bohemian Club; član od The Family; bil predsedujoč upravi od National Education Corporation.
 • Jan M. Lodal – bil član višjega osebja od National Security Council; član od Council on Foreign Relations, 1975 – ; ugledni strokovnjak od Scowcroft Center for Strategy and Security – Atlantic Council; predsednik od Atlantic Council, 2005 – 2006, član izvršnega odbora; član od International Institute of Strategic Studies; bil pomočnik Henry Kissingerja, 1973 – 1975.
 • Alice Mitchell Rivlin – članica od National Commission on Fiscal Responsibility and Reform (Obama); članica od Council on Foreign Relations, 1978 – ; bila pod-predsedujoča Federal Reserve System, 1996 – 1999; Senior Fellow za ekonomske študije pri The Brookings Institution, sicer tesno povezana z inštitutom od leta 1957 – 2019; so-predsedujoča od Debt Reduction Task Force – Bipartisan Policy Center; bila predsednica od American Economic Association, 1986 – ; dobitnica MacArthur Foundation Prize Fellowship, 1983; bila govornica pri World Affairs Council Jacksonville.
 • Enid C.B. Schoettle – članica od Council on Foreign Relations, 1978 – ; članica odbora za obiske pri CIA-jinem Weatherhead Center for International Affairs; bila posebna svetovalka predsedujočega od National Intelligence Council; članica svetovalne uprave od Women in International Security; bila direktorica programa za zunanje zadeve pri Ford Foundation; bila direktorica od Henry L. Stimson Center; bila leta 1999 volunterka pri Capital Campaign (Stephen J. Hadley; Max M. Kampelman; John C. Whitehead; Frank G. Wisner) od U.S. Institute of Peace.
 • Susan L. Shirk – služila kot namestnica pomočnika sekretarja za Kitajsko, 1997 – 2000; članica od Council on Foreign Relations, 1991 – ; članica od Trilateral Commission; članica od International Institute for Strategic Studies; članica direktorske uprave od National Committee on United States–China Relations; članica svetovalne uprave od Bloomberg New Economy Forum; so-predsedujoča od UC San Diego Forum on U.S.-China Relations; višja direktorica od Albright Stonebridge Group; profesorica na School of Global Policy and Strategy na University of California; bila članica od Defense Policy Board.
 • Walter A. Slocombe – pod-sekratar za obrambo, 1994-2001; bil član osebja od National Security Council; študiral kot Rhodes Scholar; član od Council on Foreign Relations, 1973 – ; član uprave od U.S. Institute of Peace; direktor od Atlantic Council; višji svetovalec od Center for Strategic and International Studies, 2001 – ; direktor od U.S. Institute of Peace; član od Defense Policy Board, 2002-2004; član od Iraq Intelligence Commission, 2004; član od Secretry of State’s International Security Advisory Board; redni udeleženec od Munich Security Conference.
 • Strobe Talbott – bil namestnik državnega sekretarja, 1994-2001; član od Council on Foreign Relations, 1976 – , direktor 1988 – 1993; član od Trilateral Commission; član od Foreign Affairs Policy Board – State Department; bil predsednik od Brookings Institution, 2002-2017; bil upravitelj od Carnegie Endowment for International Peace; član od Bretton Woods Committee; član od American Academy of Diplomacy; član od Consensus for American Security – American Security Project; član od Ditchley Foundation; član svetovalne uprave od America Abroad Media; bil član od National War Powers Commission – Miller Center of Public Affairs, 2007 – 2011; ustanovni upravni direktor od Yale Center for the Study of Globalization; strokovnjak pri Institute Montaigne, 2022; član mednarodne svetovalne uprave od Cantre for Internatioanl Governance Innovation; podpornik od Inclusive America (del ”liberalne CIA”); študiral kot Rhodes Scholar; bil član od Skull and Bones Society; delal za revijo Time, 1971 – 1993, glavni urednik in kolumnist za zunanje zadeve, 1989-1992; udeleženec od Munich Security Conference; bil govorec pri Atlantic Council, 1997; bil govorec pri Royal Institute of International Affairs; bil govorec pri Los Angeles World Affairs Council – World Affiars Council of Northern California; bil govorec pri Group of 50.
 • John William Warner III – član super elitne družine Mellon, ki so tesni Rockefellerjevi zavezniki; služil kot United States Secretary of the Navy, 1972 – 1974; senator iz Virginije, 1979 – 2009; član od Council on Foreign Relations, 1999 – ; častni direktor od Atlantic Council; svetovalec od Center for Strategic and International Studies; član svetovalnega odbora od U.S. Global Leadership Coalition; upravitelj od Ditchley Foundation; bil direktor od Henry M. Jackson Foundation; bil član od Commission on Roles and Capabilities od U.S. Intelligence Community; udeleženec od Munich Security Conference, vsaj leta 2017.
 • Albert D. Wheelon – delal kot znanstvenik za CIA, 1962 – 1964, vodja od Directorate of Science and Technology (U-2; SR-71), 1963 – 1964; član od Council on Foreign Relations, 1987 – 1993; bil član od Defense Science Board; bil član od President’s Foreign Intelligence Advisory Board; upravitelj od RAND Corporation; upravitelj od California Institute of Technology; generalni direktor od Hughes Aircraft Company, 1987 – 1988.

Korporativni podporniki za Aspen Institute v obdobju 2005 –

»3M. Akin Gump Strauss Hauer & Feld Llp. American Airlines … American International Group, Inc. … American Petroleum InstituteAramco Services Company … Ariel Capital Management. AT&T. Bank for International Settlements. Bank of America. Barclays. … BlackRock Financial Management Inc. Blackstone Group, L.P. Boeing Company. Booz Allen HamiltonChase Manhattan Banking Corporation. Chevron USA Products Co. … Citigroup Inc. … Comcast CorporationCredit Suisse First Boston. Henry Crown & CompanyDisneyWorldwide Services, Inc. DLA Piper Rudnick Gray Cary US LLP … The Dow Chemical Company … Edison Electric Institute. Exxon Mobil CorporationFidelity Investments Charitable Gift Fund … Ford Motor Company Fuji Xerox Co., Ltd. … General Dynamics Corporation. General Electric CompanyGoldman, Sachs & Co. Google, Inc. … Hewlett-Packard CompanyIN-Q-Tel, Inc [CIA]. Intel CorporationJPMorgan Chase & Co. … Lehman Brothers Holdings, Inc. … McKinsey & Company, Inc. Meridian Capital Group, Inc. Microsoft CorporationMorgan Stanley & Company, Inc. Mosbacher Energy Company. MotorolaNew York Life Insurance Company … Paul,Weiss, Rifkind,Wharton & Garrison, LLP … Salesforce.com, Inc. … Service Employees International Union. Shell Oil Products … SRA International, Inc. … Swiss Agency for Development and Cooperation … Time Warner Inc. U.S. Conference of Catholic Bishops. United Technologies CorporationVanguard Charitable Endowment Program … Verizon Communications, Inc. … Walt Disney Company. Warburg Pincus & Co., LLC«15Aspen Institute 2005 Annual Report; str. 37-38

Fundacijska podpora od Aspen Institute v obdobju 2005 –

»American Express FoundationThe Atlantic PhilanthropiesBezos Family FoundationEli & Edythe L. Broad Foundation … Boston Foundation, Inc. … California Community Foundation … California Endowment … Carnegie Corporation of New York Annie E. Casey FoundationCatto Charitable Foundation … Chicago Community Trust. Citigroup FoundationColumbia UniversityHenry and Gladys Crown Charitable Trust Fund. Henry and Rebecca Crown Income Charitable FundDaimlerChrysler Corporation Fund … Duke University … Endowment Fund of the Allied Jewish Federation … Ford FoundationBill and Melinda Gates Foundation. General Electric FoundationAnn and Gordon Getty FoundationHearst FoundationWilliam and Flora Hewlett FoundationHitachi FoundationRoy A. Hunt FoundationJEHT Foundation … Jewish Communal Fund. Jewish Community Endowment Fund … Joyce FoundationW.K. Kellogg Foundation The Leonard and Evelyn Lauder Foundation … Lauer Philanthropic Foundation … Markle Foundation. The John D. and Catherine T.MacArthur FoundationCharles Stewart Mott Foundation … The New York Community Trust … Open Society Institute. The Open University. The David and Lucile Packard FoundationPew Charitable TrustsMargot and Thomas J. Pritzker Family Foundation. Prudential FoundationReader’s Digest Association Inc. … Resnick Family FoundationSmith Richardson Foundation, Inc. Rockefeller Brothers Fund. The Rockefeller FoundationThe Felix & Elizabeth Rohatyn Foundation … The Rotary Foundation Donor Advised Fund … Schwab Fund for Charitable Giving … Sesame Workshop … Skoll Foundation. Alfred P. Sloan Foundation … Surdna Foundation … Tides FoundationUN Foundation … University of Notre Dame … Wolfensohn Family Foundation … The Young and Rubicam Foundation«16Aspen Institute 2005 Annual Report; str. 38-41

Konferenca od Set America Free Coalition in World Resources Institute

Al Gore je bil septembra leta 2006 govorec glede podnebnega nadzora in nacionalne varnostne politike, ki je bil del dvostrankarskega pristopa k reševanju klimatskih sprememb. Dogodek, ki je potekal na NYU School of Law, sta organizirala Set America Free Coalition in World Resources Institute.

Set America Free Coalition je organizirana s strani Institute for the Analysis of Global Security. Vidnejši člani koalicije so –

 • R. James Woolsey (CFR) – top neokonservativec; nekdanji CIA direktor; direktor od dezinformativnega anti-imigrantskega Gatestone Institute; bil upravitelj od Freedom House.
 • Gary L. Bauer – član guvernereske uprave od skrivne ultrakonservativne Council for National Policy.
 • Tom Daschle (CFR) – član svetovalne uprave od super elitne U.S. Global Leadership Coalition in predsedujoči od Center for American Progress (vodilni financer George Soros).
 • Frank Gaffney – top neokonservativec; ustanovitelj od Center for Security Policy.
 • David A. Harris (CFR) – generalni direktor od American Jewish Committee.
 • Peter R. Huessy – član od Nuclear Security Working Group.
 • Anne Korin – iz Institute for the Analysis of Global Security.
 • Deron Lovaas – iz Natural Resources Defense Council.
 • Gal Luft – iz Institute for the Analysis of Global Security; bil govorec pri Climate One (del ”liberalne CIA”).
 • Clifford D. May (CFR, 1982 – 1987) – neokonservativec ustanovitelj in predsednik Foundation for Defense of Democracies; pokrovitelj od Henry Jackson Society.
 • Robert C. McFarlane (CFR) – član svetovalne uprave od Washington Institute for Near East Policy.
 • Thomas Neumann – emeritus izvršni direktor od The Jewish Institute for National Security Affairs.
 • Daniel Pipes (CFR) – neokonservativec; akademski svetovalec od Freedom House; bil član mednarodne svetovalne uprave od super elitne New Atlantic Initiative; sodelavec od Gatestone Institute.
 • Admiral James D. Watkins – bil upravitelj od Carnegie Corporation of NY; bil Chief of Naval Operations; bil sekretar za energijo, 1989 – 1993; bil član Malteškega viteškega reda (v glavnem del ”konservativne CIA”).

Poleg Gora so bili govorci še R. James Woolsey; Paul Faeth, upravni direktor od World Resources Institute in kasneje predsednik od Global Water Challenge; John Sexton (CFR), predsednik od elitne New York University in predsedujoči od Federal Reserve Bank of New York.
Elitni World Resources Institute spada v omrežje ”liberalne CIA”.

Z Institute for the Analysis of Global Security pa je tesno povezan US Energy Security Council, katerega člani predstavljajo pomembno obveščevalno ozadje, poleg tega pa so tesno povezani s Council on Foreign Relations, Atlantic Council, Center for Strategic and International Studies, U.S. Global Leadership Coalition, Center for a New American Security, Munich Security Conference in ostalimi vodilnimi organizacijami neokonservativnega/liberalnega establišmenta. Najvidnejša predstavnika skupine sta top Rockefellerjev zaveznik George Shultz in R. James Woolsey.17http://www.iags.org/staff.htm; dostop 19.6.2022

 • R. James Woolsey – so-ustanovitelj od US Energy Security Council.
 • General Keith B. Alexander – nekdanji direktor od National Security Agency; bil vodja od Central Security Service; član direktorske uprave od Amazon; član nacionalno varnostnega svetovalnega odbora od U.S. Global Leadership Coalition.
 • Norman Augustine – član od Council on Foreign Relations; nekdanji generalni direktor od Lockheed Martin; ustanovni direktor od Center for a New American Security; član svetovalne uprave od Center for Strategic and International Studies; pomemben delničar od CIA-jinega In-Q-Tel (tesno povezano s Sun Valley Meetings).
 • Geoffrey C. Bible – pod-predsednik od Philip Morris International, 1976-1981, izvršni pod-predsednik, 1984 – 1987, predsednik in generalni direktor, 1987-1990, 94-95, predsedujoči, 1995-2002; predsednik in glavni administrativni direktor od Kraft General Foods, 1990 – 1991; član direktorske uprave od News Corporation (del Sun Valley Meetings), 2002 – .
 • Harold Brown – nekdanji državni sekretar; član in član direktorske uprave od Council on Foreign Relations; ustanovni član od Trilateral Commission; direktor od Atlantic Council; upravitelj od Rockefeller Foundation; upravitelj od Center for Strategic and International Studies; član svetovalnega odbora od U.S. Global Leadership Coalition.
 • General Wesley Clark – študiral kot Rhodes Scholar; nekdanji poveljenik zveze NATO; član od Council on Foreign Relations; direktor od Atlantic Council; višji svetovalec od Center for Strategic and International Studies; direktor od National Endowment for Democracy; član od Responsibility to Protect Working Group – U.S. Institute of Peace; član nacionalno varnostnega svetovalnega odbora od U.S. Global Leadership Coalition; upravitelj od International Crisis Group; član od American Council on Renewable Energy; udeleženec od Munich Security Conference; udeleženec od Clinton Global Initiative.
 • Chris Cox – član uprave od National Endowment for Democracy; član uprave od Thomson Reuters; predsedujoči od U.S. Rhodes Scholarship Selection Committee.
 • C. Boyden Gray – član od Council on Foreign Relations; izvršni pod-predsedujoči od Atlantic Council; član svetovalega odbora od Energy Future Coalition; so-predsedujoči od National Council pri American Enterprise Institute.
 • Alan Greenspan – član od Council on Foreign Relations; bil član in član izvršnega odbora od Trilateral Commission; bil predsednik od Federal Reserve System; bil član od President’s Foreign Intelligence Advisory Board; bil pod-predsedujoči in upravitelj od The Economic Club of NY; častni direktor od Peterson Institute for International Economics; udeleženec od Forstmann Little Conferences; bil član uprave od Bank for International Settlements; član nadzorne uprave od Hoover Institution; bil direktor od J.P. Morgan & Co.; udeleženec od precej skrivne International Monetary Conference; član od Mont Pelerin Society; udeleženec zasedanja od skrivne zasebne ultrakonservativne obveščevalne skupine Le Cercle.
 • Senator Gary Hart – član od Council on Foreign Relations; član svetovalnega odbora od U.S. Global Leadership Coalition; član od Partnership for a Secure America; član od Consensus for American Security od American Security Project; direktor od Gary Hart Center for Public Service; član od Commission on U.S. Policy toward Russia; predsedujoči od Secretary of State’s International Security Advisory Board, 2013 – ; pod-predsedujoči od Homeland Security Advisory Council.
 • Jeffrey K. Harris – delal za CIA; bil direktor od National Reconnaissance Office, 1994 – 1996; delal skupaj z Woolseyem (tedaj direktor od CIA) glede prihodnosti NRO sistemov; leta 1996 je bil odpuščen, ko je skupaj s svojim podrejenim Jimmiejem D. Hillom ”izgubil” sledi o $2 milijardah zaupnega denarja; delal za Lockheed Martin, 2001 – ; član od US Strategic Command’s (USSTRATCOM) Strategic Advisory Group; član od Sandia External Advisory Board; prejemnik CIA Distinguished Service Medal.
 • John Hofmeister – bil predsednik od Shell Oil Company; ustanovitelj in generalni direktor od Citizens for Affordable Energy; bil član uprave od Foreign Policy Association; bil Wrigley Scholar pri Global Institute of Sustainability na Arizona State University (tesno povezana s CIA in ”liberalno CIA”); bil govorec pri Climate One (del ”liberalne CIA”).
 • John Lehman – član od Council on Foreign Relations; član od Pilgrims Society; bil član od 9/11 Commission; upravitelj od Foreign Policy Research Institute; član od Alfalfa Club; član od Council for National Policy; član od Center for Security Policy; član svetovalne uprave od Institute of World Politics; član od Project for the New American Century; član od Partnership for a Secure America; so-predsedujoči od Securing America’s Future Energy; upravitelj od McCain Institute for International Leadership; član od The Heritage Foundation; udeleženec od Munich Security Conference.
 • William Perry – nekdanji sekretar za obrambo; član od Council on Foreign Relations; direktor od Atlantic Council; član svetovalnega odbora od U.S. Global Leadership Coalition; član od Pacific Council on International Policy; član od Partnership for a Secure America; ustanovni predsedujoči od Center for a New American Security; pomemben delničar od CIA-jinega In-Q-Tel (tesno povezano s Sun Valley Meetings); bil član od President’s Commission on Strategic Forces (Scowcroft Commission); član od Secretary of Energy Advisory Board, 2010 – ; član od Secretary of State’s International Security Advisory Board, 2011 – ; bil član od Iraq Study Group; bil Hoover Institution Scholar; udeleženec od Munich Security Conference.
 • T. Boone Pickens – bil kratkotrajni član od Council on Foreign Relations; član od American Security Council; član od National Petroleum Council; podpisnik od The Giving Pledge; udeleženec od Clinton Global Initiative; udeleženec od Concordia Summit; govorec pri American Renewable Energy Day Conference; govorec pri TED Conferences.
 • Tom Ridge – bil prvi sekretar za domovinsko varnost; direktor od Atlantic Council; član svetovalnega odbora od U.S. Global Leadership Coalition; član uprave od Institute for Defense Analyses; član uprave od Center for the Study of the Presidency and Congress; strokovnjak pri The Cypher Brief Conferences; bil udeleženec od Forstmann Little Conferences; višji svetovalec od Deloitte & Touche (top financer ”liberalne CIA”).
 • James Roche – član od Council on Foreign Relations; član svetovalne uprave od Washington Institute for Near East Policy; član od Center for Security Policy; izvršni od Northrop Grumman.
 • George Shultz – član od direktor od Council on Foreign Relations; član od Trilateral Commission; direktor od Atlantic Council; član svetovalnega odbora od U.S. Global Leadership Coalition; član svetovalnega odbora od American Enterprise Institute; častni direktor od Peterson Institute for International Economics; so-predsedujoči od Peter G. Peterson Foundation; upravitelj od The Economic Club of NY; član od Pacific Council on International Policy; član svetovalne uprave od Washington Institute for Near East Policy; član od Partnership for a Secure America; član od Consensus for American Security od American Security Project; član predsedniškega odbora od Fuel Freedom Foundation; ugledni so-avtor od Carbon divided plan pri Climate Leadership Council; član svetovalne uprave od CATO Institute; član od Mont Pelerin Society; direktor od Forstmann Little & Co./Gulfstream Corp. in udeleženec od Forstmann Little Conferences; udeleženec od precej skrivne International Monetary Conference; predsedujoči mednarodnemu odboru od JPMorgan Chase; bil predsednik in direktor od Bechtel Group.

World Resources Institute
Leta 1982 ustanovljeni World Resources Institute je sicer tesno povezan z liberalnim establišmentom in Rockefellerjevim omrežjem, kljub temu spada v omrežje ”liberalne CIA”.
Vidnejši predstavniki od WRI ustanovitelj in ustanovni predsednik James Gustave Speth; pomembno Rockefellerjevo sredstvo Maurice Strong; William Ruckelshaus; Al Gore; Stephen Schmidheiny; Bill Richardson; Jack Gibbons; Jamshyd Godrey; Theodore Roosevelt IV; David Gergen; Jonathan Lash; Jose Maria Figueres; Ngozi Okonjo-Iweala; David Blood; Frances Beinecke; Stephen Brenninkmeijer; Harriet C. Babbitt; Afsaneh Beschloss; Antony Burgmans.

Financerji od WRI v obdobju 2005-2007 –

»25 Anniversary Capacity Gifts: Alcoa Foundation. DuPont. GE and GE Foundation. SC Johnson and H. Fisk Johnson … Weyerhaeuser Company Foundation. Benefactors: American International Group. The Honorable Henry Catto and Jessica Catto … Royal Dutch Shell and Shell Foundation … Sponsors: Bank of America. CaterpillarJPMorgan ChaseMorgan StanleyUBS. UN Foundation. Wal-Mart FoundationPatrons: Arnold & PorterBP AmericaThe Coca-Cola CompanyGoldman SachsJohnson & Johnson. Latham & WatkinsThe John D. and Catherine T. MacArthur FoundationNatural Resources Defense Council. Ogilvy & Mather. Open Society Institute. V. Kann Rasmussen Foundation. Theodore Roosevelt IV and Lehman BrothersShearman & Sterling LLP Wallace Global FundDonors:Corporations: ABN AMROBaker & McKenzieBank of AmericaCitigroup FoundationDow Chemical CompanyGeneral Motors Corporation. Generation Investment Management, LLP [Al Gore] … Goldman Sachs. Google.orgIBM Corporation. IKEA of Sweden. Intel Corporation … International Resources Group … Johnson & JohnsonJPMorgan ChaseLehman BrothersMicrosoft Corporation. Monsanto CompanyNovartis Corporation Pfizer, Inc. … Procter & Gamble CompanyShell Foundation. Shell International LimitedStarbucks Coffee Company … Toyota Motor Corporation. Unilever. Visa International Sponsorships … Vodafone Group Plc … Foundations: … American Conservation Association, Inc … Catto Charitable FoundationDoris Duke Charitable FoundationEducational Foundation of America. Energy Foundation. The Ford FoundationThe William and Flora Hewlett FoundationThe John D. and Catherine T. MacArthur Foundation. The John Merck FundCharles Stewart Mott Foundation … New York Community Trust. Oak Foundation. The Ocean Foundation. Open Society Institute. Oppenheimer Brothers Foundation. The David and Lucile Packard Foundation. Pew Charitable TrustsRockefeller Brothers Fund … Surdna Foundation … Tides FoundationWallace Global FundGovernment and Multilateral Organizations: … European Commission. Federal Ministry for Economic Cooperation and Development, Germany. Food and Agriculture Organization of the United Nation … Inter-American Development Bank. International Energy Agency … Netherlands Ministry of Foreign Affairs. Royal Danish Ministry of Foreign Affairs … Royal Ministry of the Environment, Norway. Swedish International Development Cooperation AgencyUnited States Agency for International DevelopmentUnited States Department of State. United States Environmental Protection Agency. The World Bank Group … Other Organizations: … Cornell University … Pew Center on Global Climate Change … Resources for the FutureWorld Business Council for Sustainable Development. World Economic Forum«18https://wriorg.s3.amazonaws.com/s3fs-public/wri_annual_report_2006-2007.pdf; str. 20-21

Generation Engage

Al Gore je bil udeleženec pri Generation Engage, katere so-ustanovitelja sta bila Justin Rockefeller in Adrian Talbott, sin super elitnega Strobe Talbotta. Namen od Generation Engage je bil združiti doseg ljudske množice z novimi tehnologijami, da bi povečali stopnjo državljanske udeležbe med mladimi Američani, ki nimajo izkušenj na fakulteti. Tehnološka partnerja sta bila Google in Apple.
Poleg Gora so bili vidnejši udeleženci še Bill Clinton, Hillary Clinton, Colin Powell, Barack Obama, Newt Gingrich, Nancy Pelosi, Chuck Hagel, John C. Whitehead, Stephen Breyer, ter sredstvi ”liberalne CIA” Coretta Scott King in Spike Lee.

Generation Investment Management

Gore je leta 2004 skupaj z Davidom Bloodom, nekdanjim generalnim direktorjem od Goldman Sachs Asset Management, ustanovil investicijsko podjetje za vzajemne sklade Generation Investment Management.

»A decade ago, David Blood left his job as head of asset management at Goldman Sachs to set up a new investment business “that was a little bit different from the past”.
He was not the first and would not be the last Goldman alumnus to set up his own fund, but he garnered more attention than most because his co-founder and the company’s chairman was Al Gore, the former US vice-president. A few years later, Mr Gore would win an Oscar and a Nobel Peace Prize thanks to his film An Inconvenient Truth. …
Now is a crucial moment for investors, he continues. “The next five to 10 years is the most critical time to accelerate the transition to a low-carbon economy. We think capitalism is in danger of falling apart.”
As a result, the business, which has been fairly reticent in the past about the mechanics of investing sustainably, is planning to increase its visibility. ‘We need to go all in. We are going to be more aggressive because we have to.”«19https://www.ft.com/content/9fe06a2a-11b7-11e4-8279-00144feabdc0

David Blood

Blood je so-predsedujoči globalni upravi od World Resources Institute, s katerim so, kot že prej omenjeno povezani Frances Beinecke, Afsaneh M. Beschloss, Stephen Brenninkmeijer, Felipe Calderón, Christiana Figueres, Jamshyd N. Godrej, Caio Koch-Weser, James Gustave Speth, Theodore Roosevelt IV. Direktor je bil tudi Al Gore.

Financerji od World Resources Institute v obdobju 2019-2020, ko je so-predsedujoči David Blood –

»MAJOR DONORS ($750,000+): … Asian Development Bank … Bill and Melinda Gates Foundation. Bloomberg Philanthropies. C40 Cities Climate Leadership Group. Cargill, Inc. Charles Stewart Mott Foundation. Children’s Investment Fund Foundation. Citi FoundationClimateWorks Foundation … Energy, and Industrial Strategy of the United Kingdom (BEIS). Doris Duke Charitable Foundation. European Climate Foundation. Federal Ministry for Economic Cooperation and Development of Germany (BMZ) … FedEx CorporationFord Foundation. German Agency for International Cooperation (GIZ) … Good Energies Foundation. Gordon and Betty Moore Foundation. Humanist Institute for Co-operation with Developing Countries (Hivos). IKEA FoundationJohn D. and Catherine T. MacArthur Foundation … Ministry for Europe and Foreign Affairs of France. Ministry of Foreign Affairs of Sweden. Ministry of Foreign Affairs of the Netherlands (DGIS) … Ministry of Infrastructure and Water Management of the Netherlands. National Geographic Society. Oak Foundation. Open Society FoundationsPepsiCo, Inc. … Royal Danish Ministry of Foreign Affairs (Danida) … Royal Norwegian Ministry of Climate and Environment. Royal Norwegian Ministry of Foreign Affairs … Shell FoundationSwedish International Development Cooperation Agency (Sida) … U.S. Agency for International Development (USAID). U.S. Department of State. United Nations Environment Programme (UNEP) … UPS Foundation. Walmart Foundation. William and Flora Hewlett Foundation. World Bank. World Economic Forum. GOVERNMENTS AND MULTILATERAL ORGANIZATIONS: … Agence Française de Développement (AFD). Irish Aid … Program/Project Partners: … European Commission (EC) … Inter-American Development Bank (IDB). Islamic Development Bank … FOUNDATIONS: … Bill and Melinda Gates Foundation. Bloomberg Philanthropies. Charles Stewart Mott Foundation. Children’s Investment Fund Foundation. Climate and Land Use Alliance. ClimateWorks Foundation. Conrad N. Hilton Foundation. The David and Lucile Packard FoundationDoris Duke Charitable Foundation. Energy Foundation. Energy Foundation China … European Climate Foundation. FIA Foundation … Ford FoundationGordon and Betty Moore Foundation. Heising-Simons Foundation … John D. and Catherine T. MacArthur Foundation. The Kresge Foundation. MAVA FoundationNathan Cummings Foundation. Oak Foundation. Open Society FoundationsRockefeller Brothers Fund. Rockefeller Foundation. Skoll Global Threats Fund. Swedish Postcode Lottery. Wallace Global Fund. William and Flora Hewlett Foundation … CORPORATIONS – Strategic Relationships: 3M. Bank of America. Cargill, Inc. Citi Foundation. FedEx CorporationHSBC plc. Google Inc. IKEA FoundationMicrosoft. Shell Foundation. Toyota Mobility Foundation. UPS Foundation. Walmart & Walmart Foundation. 2019-2020 Corporate Consultative Group Members: 3M. Abbott Laboratories. Baker McKenzie. Bank of America. The Bank of New York Mellon. Best Buy Co., Inc. Cargill, Inc. Caterpillar Inc. Citigroup, Inc. Colgate-Palmolive Company. DuPont. eBay Inc. Edison Energy, LLC … FedEx Corporation. General Mills, Inc. General Motors. Goldman Sachs Group, Inc. Google Inc. … HSBC Bank USA, N.A. Kimberly-Clark. Mars, Inc. PepsiCo, Inc. Pfizer Inc. … Shell. Target Corporation. Temasek. Tetra Pak International … United Parcel Service, Inc. Walmart. The Walt Disney Company … Program/Project Partners: … Adobe, Inc. Alcoa Foundation … Amazon Web Services. Amazon.com Apple Inc. … BASF. Berkshire Hathaway EnergyC&A CorporationCoca-ColaeBay, Inc. … Facebook, Inc. Ford Motor Company … Heineken. Hilton Worldwide. Honda Motor Co., Ltd. IKEA Food Services AB. IKEA of Sweden AB. International Paper Company. Johnson Controls Foundation. Kimberly-Clark. Levi-Strauss and Co. L’Oreal U.S.A. Mærsk. Mars, Inc. … McKinsey & Company, Inc. … Mondelēz International. Morgan Stanley. NestléNike. PepsiCo, Inc. Philips. Procter & Gamble. Qualcomm Foundation. RabobankShellThe Hongkong and Shanghai Banking Corporation Limited … The Kellogg CompanyUber Technologies, Inc. … Unilever. UPS FoundationWells Fargo«20https://wriorg.s3.amazonaws.com/s3fs-public/uploads/wri-2019-20-annual-report_0.pdf; str. 30-35

Blood je član uprave od The Nature Conservancy, ki je še eno zelo pomembno sredstvo ”liberalne CIA” in hkrati tesno povezano z liberalnim establišmentom.
Pretekli najvidnejši člani uprave so – Laurence Fink (BlackRock); Jack Ma; Andrew Liveris; Mark Tercek; Margaret C. Whitman; Rajiv Shah (Rockefeller Foundation); Winthrop P. Rockefeller; Margaret “Peggy” Rockefeller; Robert O. Anderson; John W. Hanes Jr. (CIA); John C. Whitehead; general Norman Schwarzkopf; Steve McCormick; Mary Ruckelshaus; George Cooley.

Najpomembnejši financerji od The Nature Conservancy od leta 2006 –

»Wyss Foundation – $18.6 million since 2006. Doris Duke Charitable Foundation – $55 million since 1998. Marisla Foundation – $28.2 million since 1999. Charles Stewart Mott Foundation – $23.2 million since 1999. S. D. Bechtel, Jr. Foundation – $13.4 million since 2008. Robertson Foundation – $13.1 million since 2000. William Penn Foundation – $7.3 million since 2000. McKnight Foundation – $3.4 million since 1999. Kendeda Fund – $3.2 million since 2006. Wilburforce Foundation – $3.2 million since 2000. Blue Moon Fund (Cassiopeia Foundation) – $1.7 million since 200121https://www.influencewatch.org/non-profit/nature-conservancy/; dostop 19.6.2022

Ostali vidnejši financerji od The Nature Conservancy skozi različna obdobja –

»Annenberg FoundationCraigslist Charitable FundDavid and Lucile Packard FoundationEnvironmental Defense FundEstee Lauder Companies Charitable FoundationFlora Family Foundation Foundation for the CarolinasGoldman Sachs Philanthropy Fund … Grantham Foundation for the Protection of the Environment … JPB Foundation Kendeda FundLilly EndowmentMarisla FoundationMcKnight FoundationNew Venture Fund … Rita Allen Foundation … Robertson FoundationRockefeller Brothers Fund … Silicon Valley Community Foundation … Turner Foundation … Wilburforce Foundation«22https://www.influencewatch.org/non-profit/nature-conservancy/; dostop 19.6.2022

David Blood je predsedujoči upravi od Social Finance UK katere partnerji so Rockefeller Foundation; Omidyar Network; Joseph Rowntree Foundation; Comic Relief; Generation Foundation; Lloyds Bank Foundation.23https://www.socialfinance.org.uk/about-us/partners; dostop 19.6.2022

David Blood je še predsedujoči od Dialight; član uprave od On the Edge Conservation; član uprave od New Forests; član uprave od SHINE; član uprave od Bridges Fund Management (Charles McVeigh – Corporate and Investment Banking-Global Wealth Management Partnership-Citigroup; Nick O’Donahoe – Bill & Melinda Gates Foundation; Alejandro Preusche – McKinsey & Co.); upravitelj od Hamilton College.

California State Teachers’ Retirement System

Prvi ameriški institucionalni investitor, ki je investiral v Generation Investment Management (upravlja s $25 milijard sredstev), je drugi največji javni pokojninski sklad v ZDA California State Teachers’ Retirement System (CalSTRS; $275 milijard sredstev). To je potekalo kot del kampanje, ki jo je vodil 350.org, kateri je partner od Ceres, kjer je član uprave Jack Ehnes, ki pa je tudi generalni direktor od CalSTRS. Drugi pomembni investitor od GIM je tudi tretji največji javni zaposlitveni pokojninski sklad v ZDA, New York State Common Retirement Fund (upravlja za $207 milijard sredstev).
Oba pokojninska sklada sta lastnika delnic od kitajskega podjetja Hangzhou Hikvision Digital Technology Co., ki je eden največjih svetovnih dobaviteljev video nadzornih sistemov, za katere je Trumpova administracija trdila, da se uporabljajo za obširno represijo muslimanske populacije v zahodni Kitajski. Trumpova administracija je trdila, da je Hikvision in še sedem ostalih podjetij domnevno omogočilo ostre ukrepe, ki so vodili do množičnih arbitrarnih pridržanj v regiji Xinjiang.

»CalSTRS owned 4.35 million Hikvision shares at the end of June 30, 2018, the last data available. The holding, owned directly and through emerging market exchange-traded funds, would be worth $24 million at that share count.
The New York State Teachers Retirement System also owned Hikvision, reporting 81,802 shares at the end of June, up from 26,402 shares at the end of 2018, fund disclosures show. …
“Hikvision has emerged as the corporate poster child for enabling Chinese human rights abuses, with its surveillance cameras visible atop the walls of detention camps incarcerating some one million or more Uighurs in Xinjiang,” said Roger Robinson, president and CEO of Washington DC-based risk consultancy RWR Advisory Group [CEO & President Roger W. Robinson, Jr. – served for some two and a half years as a personal assistant to former Chase Chairman David Rockefeller; trustee of the Sarah Mellon Scaife Foundation – ”conservative CIA”; co-founder and chair of the Prague Security Studies Institute; former chair of the U.S.-China Economic and Security Review Commission] …
One other company among the blacklisted eight that is owned by some of the big pension funds is iFlytek Co Ltd 002230.SZ, a speech-recognition firm. Its shares were owned by funds in Florida, New York State as well as CalSTRS and the California Public Employees Retirement System (CalPERS) indirectly through the iShares MSCI Emerging Markets ETF at their last disclosure dates. IShares, a top ETF provider owned by BlackRock Inc BLK.N, declined to comment. …
The New York State Common Fund, one of the country’s biggest pension funds, liquidated its position months ago. It had owned 2.7 million shares worth $14.2 million at the end of March through an external fund manager, but sold them in May, a spokesman said, declining to say why.
U.S. mutual funds have also cut or eliminated positions in Hikvision amid the negative publicity, which included it being named in a Human Rights Watch report on mass surveillance in Xinjiang in May24https://www.reuters.com/article/us-hikvision-pensions-focus/u-s-pension-funds-took-positions-in-blacklisted-chinese-surveillance-company-idUSKBN1WU191

Po pisanju PBS25https://www.pbs.org/newshour/features/uighurs/ je bilo od leta 2017 interniranih vsaj 1 milijon Ujgurov v več kot 85ih indentifikacijskih kampih znotraj pokrajine Xinjiang. Kitajska vlada je dolgo časa zanikala obstoj kampov, vendar pa, ko so se pojavile fotografije grdanje kampa s stražnimi stolpi in ograj z bodečo žico, je kitajska vlada priznala, da so to ”prevzgojni kampi” za Ujgure. Člani muslimanske manjšine trdijo, da so bili zaprti, zaslišani in pretepeni zaradi njihove religije. Mnogi trdijo, da je jasno, da so bili zaprti, ne ”prevzgojeni”. Kitajska trdi, da Ujguri zavzemajo ekstremistična stališča, katera so grožnja nacionalni varnosti. Pri tem kitajska vlada kaže na napade, ki so se zgodili leta 2013 in 2014, za katere so odgovornost prevzeli ujgurski militanti. Leta 2017 je oblast v Xinjiangu sprejela zakon s katerim so prepovedali moškim nošenje dolge brade, ženskam pa prepovedali nošenje pokrival. Hkrati pa so porušili ducat mošej. V julijskem pismu (2019), ki je bilo naslovljeno na UN Human Rights Council, je 22 držav, večinoma evropskih in brez ZDA, odgovorilo na ”skrb vzbujajoča poročila obsežnih arbitrarnih zaprtij Ujgurov” z obsodbo kitajskih oblasti. Štiri dni kasneje je 37 držav branilo kitajske ”izjemne dosežke na področju človekovih pravic”, ker so zaščitili svojo državo pred ”terorizmom, separatizmom in verskim ekstremizmom”. Seznam podpisnikov vključuje večinsko muslimanske države, kot so Savdska Arabija, Egipt in Katar, kot tudi Pakistan, Severna Koreja, Belorusija, Kuba, Kongo, Eritreja, Mjanmar, Nigerija, Filipini, Rusija, Somalija, Južni Sudan, Sirija, Venezuela, Tadžikistan, Kambodža, Oman, Združeni Arabski Emirati, Bahrain, Sudan, Turkmenistan, Kuvajt, Kamerun in Bolivija.
Kitajska vlada pa je tudi obtožena zaradi programa prisilne sterilizacije proti Ujgurskim ženskam. Leta 2017 je kitajski predsednik Xi Jinping izdal direktivo, da morajo biti religije na Kitajskem kitajsko usmerjene in se prilagoditi socialistični družbi. Direktiva je vodila k svežim ostrim okrepom glede verskih navad in je še posebno vplivala na Ujgure. Xinjiang je sedaj prekrit z vsesplošnim omrežjem nadzora, vključno s policijo, nadzornimi točkami, in kamerami, katere skenirajo vse, od registrskih tablic, do posameznih obrazov.26https://www.bbc.com/news/world-asia-china-22278037

CalSTRS je ustanovni član od Investor Network on Climate Risk (INCR), ki je koalicija 175 velikih institucionalnih investitorjev, in kateri upravljajo z več kot $29,000 milijardami sredstev.27http://climateinitiativesplatform.org/index.php/Investor_Network_on_Climate_Risk_(INCR) INCR je bil ustanovljen na pobudo CERES-a, preko katerega je tudi koordiniran. CERES spada pod okrilje ”liberalne CIA” in je financiran s strani pomembnih fundacij, skladov, organizacij in korporacij, kot so –

»Foundation and Organization Grants: … Bank of America Foundation; Barr FoundationClimateWorks Foundation; David and Lucile Packard FoundationEnergy Foundation; Environmental Defense Fund; Gordon and Betty Moore Foundation; Heising-Simons Foundation … John D. & Catherine T. MacArthur Foundation; John Merck Fund; Joyce Foundation; KR Foundation; Libra Foundation; Marisla Foundation; McKnight FoundationNew Venture Fund ... Park Foundation … Presbyterian Church (USA); Rockefeller Foundation; Scherman Foundation … Skoll Foundation; The Grantham Foundation for the Protection of the Environment … The Nathan Cummings Foundation; Tides Foundation; Turner Foundation, Inc. … Walton Family FoundationWe Mean Business CoalitionWilliam and Flora Hewlett Foundation … Corporate Contributions … Amgen, Inc. … AppleBank of AmericaBloomberg; Bloomberg PhilanthropiesCitiDeloitteFacebook, Inc. … FidelityFord; General Mills; Goldman Sachs; Google; IBMIntel Corporation … JPMorgan Chase & Co. … LinkedInMicrosoft; Morgan StanleyPepsiCo, Inc.; PrudentialQualcomm Incorporated … State Street Global Advisors … The Boeing Company; The Walt Disney Company Turner Broadcasting System Inc. … Wells Fargo«28https://www.ceres.org/annual-report/2019/supporters

Pomembnejše nevladne in finančne institucije (175), ki so poleg CalSTRS člani od INCR –

»AFL-CIO … Amherst College … BlackRock (USA), BNP Paribas Asset Management … California Public Employees’ Retirement System [CalPERS] … California State Teachers’ Retirement System … Doris Duke Charitable FoundationFannie Mae (USA), Fidelity Investments (USA) … Gavi AllianceGeneration Investment ManagementHarvard Management Company … Jesuit Committee on Investment Responsibility … KKR & Co. L.P. … Moody’s Investors Services … Morgan Stanley … New York City Employees’ Retirement System … New York State Teachers’ Retirement System … Park Foundation … Presbyterian Church (USA) … Prudential Global Investment Management … Rockefeller Brothers Fund (USA), Rockefeller Capital Management (USA), San Francisco Employees’ Retirement System (USA) … Service Employees International Union (USA) … Skoll FoundationState Street Global Advisors … The McKnight Foundation (USA), The Nathan Cummings FoundationThe Rohatyn Group (USA), The Russell Family Foundation (USA), The Sierra Club Foundation … Trustees of Donations to the Protestant Episcopal Church … United Church of Christ – Pension Boards (USA), United Nations Joint Staff Pension Fund (USA), University of California … Wells Fargo Asset Management«29http://climateinitiativesplatform.org/index.php/Investor_Network_on_Climate_Risk_(INCR)

Al Gore in afriško podjetje M-Kopa Solar

Gorovo podjetje Generation Investment Management je vodilni lastniški investitor od kenijskega podjetja M-kopa; ostali investitorji so (bili) – Bill & Melinda Gates Foundation, Skoll Foundation, Richard Branson, Blue Haven Initiative (super elitna družina Pritzker), Acumen Fund, LGT Venture Philanthropy (upravljajo z 200 milijardami švicarskih frankov premoženja; v lasti knežje družine Liechtenstein), Standard Bank, Jean and Steve Case (ustanovitelj od AOL), James E. Rogers (bil generalni direktor od Duke Energy; član uprave od Business Roundtable; Alliance to Save Energy – Henry Kissinger; partner pri Akin, Gump, Strauss, Hauer & Feld), Swiss Re Foundation; investitor je bila tudi Shell Foundation. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2011/12 in ima več kot 19 milijonov uporabnikov v Keniji.

Jesse Moore

Ustanovitelj in generalni direktor od M-Kopa je Jesse Moore – študiral kot Skoll Scholar (del ”liberalne CIA”) – Oxford University; leta 2017 bil izbran za Young Global Leaders – World Economic Forum; delal za Monitor Group (danes spada pod Deloitte).

Moore  je bil otroški aktivist in ‘youth leader’ od We Charity, ki se je pred tem imenovala Free the Children. We Charity, katera kanalizira kanadski davkoplačevalski denar, pa tudi vpletena v finančno afero, skupaj z družino feminista in globalista Justina Trudeauja, kot tudi njegovega tedanjega finančnega ministra Billa Morneauja. We Charity je na račun prijateljskih odnosov s Trudeaujem dobila pogodbo v višini $43,53 milijonov, da bi upravljala $900 milijonski prostovoljni program. We Charity organizira letne serije prireditev v velikosti stadionov za krepitev vloge mladih (v duhu globalizma in ideologije ”liberalne CIA” – ”anti-rasizem”, Black Lives Matter, ”raznolikost”, vključenost, pravičnost), ki se imenujejo WE Day in združuje na deset tisoče študentov in vzgojiteljev, kot del enoletnega programa od WE Schools.

Med govorci pri WE Day so bili top predstavnika liberalnega establišmenta Al Gore in Zionist Elie Wiesel, ter Justin Trudeau, Margaret Trudeau, prva avstralska premierka Julia Gillard, Martin Luther King III, Kofi Annan, britanski princ Harry in Meghan Markle, jordanska kraljica Noor, Kerry Kennedy, Ban Ki-moon, kot tudi sredstva ”liberalne CIA” Mia Farrow, Demi Lovato, Selena Gomez, Lilly Singh, Jennifer Hudson, Liam Payne, Iskra Lawrence, Naomi Campbell, Dalai Lama, Jane Goodall, Jesse Jackson, Lewis Hamilton (pomemben podpornik od Black Lives Matter; podpornik od Comic Relief; čeprav pod udarom izprijene LGBT skupnosti in njihovih podpornikov zaradi izjave svojemu načeku, “Why did you ask for a princess dress for Christmas, boys don’t wear princess dresses” – kasneje se je ponižno opravičil za to izjavo), David Suzuki, Orlando Bloom.

Ustanovitelj od We Charity Marc Kielburger, je študiral kot elitni Rhodes Scholar, kot tudi njegova ”anti-rasistična” žena Roxanne Joyal, ki je generalna direktorica od ME to WE. Drugi ustanovitelj od We Charity je Marcov brat Craig Kielburger, pa je pisec kolumene ”Global Voices”, ki jo med drugim objavlja Huffington Post, od top Sorosove zaveznice Arianne Huffington. Marc in Craig sta bila leta 2008 gosta od Oprah Winfrey, pri kateri sta uradno naznanila ustanovitev od O Ambassadors, ki je projekt med njuno Free the Children in Oprahino Angel Network. Oprah Winfrey jasno tesno povezana z omrežjem liberalnega establišmenta. Poleg tega pa je Marc član direktorske uprave od Prince’s Trust Canada (pokrovitelji – Willard Galen Weston, Paul & Hélène Desmarais; podporniki – KPMG, HSBC, Accenture, Lockheed Martin), od britanskega globalista princa Charlesa, kot tudi imenovan Young Global Leaders od World Economic Forum.

We Charity kot ”anti-rasisti”, ki so v bistvu promotorji globalizma super elite in ideologije ”liberalne CIA” –

»A former employee of WE Charity says a speech she wrote for a WE Schools tour about her experiences as a Black woman was changed without her consent by a mostly white group of staff members. Amanda Maitland told CBC News that the speech was supposed to be delivered on an anti-racism tour of schools in Alberta in February and March 2019. She said WE staff initially made minor changes but later told her to deliver a different speech altogether, largely written by them. … “They took my story, and they wanted me to elaborate on things that were just, I guess, more socially accepted.” Maitland told CBC News that when she tried to speak up about some of the problems within the organization at a WE town hall a few months after her tour, she was “aggressively” shut down by WE co-founder Marc Kielburger in front of a room full of her peers. … Maitland claims her personal experiences with racism as a Black woman were largely erased and watered down with subjects she hadn’t written about. “It wanted me to talk about cornrows, and it wanted me to talk about the Oscars [sredstvo liberalne elite za širjenje ideologije ”liberalne CIA”, tako preko filmskih hiš, kot preko režiserjev, producentov in igralcev], and the language was just completely different. I pride myself on being someone who’s very raw with how I speak. So, they completely shredded that.” … Maitland also resigned, a few months after the anti-racism speaking tour, but not before attending a staff town hall with Kielburger to talk about issues related to workplace culture. Maitland said she was one of the first to speak. “I began to speak about the culture of fear. I began to share that what is happening in this organization is that employees are having siloed conversations,” said Maitland. “There were a lot of people nodding their heads, and Marc Kielburger immediately … kind of stepped forward and shut me down.” … “The automatic response was her being shut down by Marc Kielberger, and him being visibly angry,” said one former employee. … Another former employee of colour on the WE Day team said: “I was so scared to speak up. If you ever said anything that’s out of line, or questioned anything [which they didn’t like], you would end up not being in [my former supervisor’s] good books. She would find any way to get you kicked off her team or fired.«30https://www.cbc.ca/news/canada/toronto/we-charity-amanda-maitland-1.5639716

Free the Children

Free the Children pa je za njeno delovanje pri projektu Adopt A Village v Keniji, kjer deluje tudi podjetje M-Kopa, promovirala tudi Clinton Foundation, katere ustanovitelj je top član liberalnega establišmenta Bill Clinton, tudi elitni Rhodes Scholar. Free the Children je bila pri tem delovanju v Keniji skupaj z ostalimi ”dobrodelnimi” ustanovami ujeta, da so preko različnih donatorskih akcij zbirali denar za isti vodnjak in šolo v kenijski vasici Osenetoi. Ljudje so zbrali mnogo več denarja, kot pa je bila cena enega vodnjaka in šole, zato se pojavlja vprašanje, kam je šel ostali denar.

»“We would have people coming to us and saying, like, ‘Hey, my donor was led to believe that they were the only donor to this community or the only donor to the school,’ ” said the source. The source requested their name not be used because they fear professional repercussions for speaking publicly. … In a statement, WE Charity said that while there were occasions when monies raised exceeded the cost of a project, all of the funds were redirected to humanitarian projects. … Despite recent scrutiny over their finances and ties to the Trudeau family, WE Charity co-founders Craig and Marc Kielburger have declined in the past to provide specific line-by-line accounting of a project in a village they supported in Kenya, stating those figures are confidential. … The former WE staffer who worked with external partners to raise money said the charity’s strategy was to convince donors to part with their money by telling them they were purchasing tangible projects. “You go to the website and it says if you give 10 thousand dollars, that’s a classroom,” she said. The former employee said sometimes that meant that more than one donor believed they had paid for the same classroom. … According to the April 2013 Free the Children document, a charity group linked to the U.S.-based Clinton Foundation, the Sanam Vaziri Quraishi Foundation or SVQF, donated more than $210,000 US to the Osenetoi community starting in 2010. “They are going to provide several new schools and essential services including clean water,” former U.S. president Bill Clinton said in a video posted by SVQF about their previous partnership in Kenya with Craig Kielburger and Free the Children. … The initial venture went so well that the Clinton Foundation announced in 2010 the California-based charity was taking a “holistic” approach to their newly adopted village of Osenetoi, including stating it would fund a “source of safe water” for the residents. The Free the Children’s financial records on the SVQF website provide a detailed accounting of numerous items, large and small, in Osenetoi. It shows that the California-based charity paid $37,865 towards a borehole budgeted at $50,000 —leaving only slightly more than $12,000 US remaining. A borehole can be an important addition to a community in rural Kenya, allowing young women in particular to attend school instead of walking kilometres at a time to fetch fresh water. At the same time that Free the Children stated the U.S.-based charity had paid for the bulk of the costs of the deep water well, two more Canadian communities working with the Kielburgers appeared to be telling their fundraising teams they had also raised substantial funds for the same borehole. A review of social media posts, online newsletters and blogs also reveals several more individuals and groups stating they, too, were fundraising to bring clean water to Osenetoi. … It appears the water system in Osenetoi was not the only example of multiple donors believing they had funded the same project31https://www.cbc.ca/news/canada/we-charity-free-the-children-donations-borehole-well-osenetoi-kenya-1.5938928

Chad Larson

Ustanovitelj in nekdanji finančni direktor od M-Kopa je Chad Larson, ki je višji svetovalec pri Pritzkerjevi Blue Haven Initiative, katerega strateški partnerji so Omidyar Network, Shell Foundation, U.S. Global Development Lab (USAID). Chad je začel svojo kariero pri Bank of America, danes pa je višji svetovalec od KawiSafi, kjer je članica investicijskega odbora z Rockefellerji tesno povezana Jacqueline Novogratz iz Acumen Fund. Partnerske organizacije od KawiSafi pa so Acumen Fund, Green Climate Fund in Axa Investment Managers.

»M-KOPA Solar, the world’s leading pay-as-you-go energy provider to off-grid homes, has announced the closing of a US$19 million financing round led by Generation Investment Management LLP. …
London-based Generation Investment Management, founded by former US Vice President Al Gore together with David Blood, led the round, which also includes new investments by Sir Richard Branson, (founder of Virgin Group), and Jean and Steve Case (founder of AOL) as well as reinvestment by existing shareholders32https://m-kopa.com/2015/12/02/generation-investment-management-leads-19m-equity-round-in-m-kopa-solar/

Colin Le Duc

Član svetovalne uprave od M-Kopa je Colin Le Duc, ki je ustanovni partner od Generation Investment Management (GIM), ter so-glavni informacijski direktor od Climate Solutions Funds – GIM.
Le Duc je tudi član direktorske uprave od Ocean Conservancy (partnerske organizacije – American Express, Bank of America, Brunswick Public Foundation, Coca-Cola, Conservation International, Dow, Kimberly-Clark, PepsiCo., P&G, The Starbucks Foundation, WWF), kjer je predsedujoča Suzanne Woolsey, žena nekdanjega direktorja od CIA, pomembnega operativca iz ozadja od CIA in vodilnega neokonservativca Jamesa Woolseya.

Confluence Philanthropy

Le Duc je bil govorec pri Confluence Philanthropy33https://www.confluencephilanthropy.org/Former-Speakers, kjer so bili govorci tudi –

 • Alicia Garza (so-ustanoviteljica od Black Lives Matter – top sredstvo ”liberalne CIA”);
 • izvršna producentka od Democracy Now! Amy Goodman (sredstvo ”liberalne CIA”);
 • so-ustanovitelj in višji svetovalec od 350.org (financiran s strani ”liberalne CIA”) Bill McKibben;
 • David Simas iz Obama Foundation (del ”liberalne CIA”);
 • nekdanji kongresnik Dennis Kucinich (propagandist chemtrailsov; podpornik top sredstva ”konservativne CIA” Alexa Jonesa; bil govorec pri Commonwealth Club of California; bil skupaj z Alom Gorom in Deepakom Choprom član obskurnega Global Council on Spiritual Politics & Global Citizenship – World Commission for Global Consciousness and Spirituality);
 • Dr. James Hansen iz Earth Institute (v vodstvu top Rockefellerjevo sredstvo Jeffrey Sachs) – Columbia University;
 • Jane Goodall (pomembno sredstvo ”liberalne CIA”);
 • Kate Wolford iz McKnight Foundation (del ”liberalne CIA”);
 • Mitch Kapor (sredstvo ”liberalne CIA”; so-ustanovitelj od Electronic Frontier Foundation; član svetovalnega odbora od Sunlight Foundation; ustanovni predsedujoči od Mozilla Foundation; partner pri Kapor Capital) iz Kapor Center for Social Impact;
 • Naomi Klien (pomembno Rockefellerjevo sredsvo ”liberalne CIA”);
 • duhovnik Lennox Yearwood Jr. iz strani David Rockefeller Foundation financiranega Hip Hop Caucus (del ”liberalne CIA”; Jay-Z, P. Diddy, Darryl “D.M.C.” Matthews McDaniels, Keisha; Hip Hop Caucus je financer Gorovega Alliance for Climate Protection in od Earthjustice);
 • Richard Duke III (McKinsey & Company; Energy Security and Climate Initiative – Brookings Institute; Natural Resources Defense Council; Federal Reserve Bank of NY);
 • senatorka Elizabeth Warren (predstavnica liberalnega establišmenta in podpornica ”liberalne CIA”);
 • predsednik od Rockefeller Brothers Fund Stephen Heintz;
 • upraviteljica od Rockefeller Brothers Fund Valerie Wayne-Rockefeller;
 • Walter Kamau Bell (sredstvo ”liberalne CIA”);
 • Winona LaDuke (Honor the Earth – del ”liberalne CIA”);
 • super elitno družino Pritzker zastopa Regan Pritzker iz Libra Foundation (pomemben financer ”liberalne CIA”);
 • Santhosh Ramdoss iz Skoll Foundation (pomemben financer ”liberalne CIA”);
 • Rey Ramsey iz Nathan Cummings Foundation (pomemben financer ”liberalne CIA”);
 • pevka in igralka Antonique Smith (People’s Climate March – Hip Hop Caucus);
 • Marilyn Waite iz William and Flora Hewlett Foundation (top financer ”liberalne CIA”);
 • Emira Woods iz Wallace Global Fund (pomemben financer ”liberalne CIA”);
 • Kate Wolford iz McKnight Foundation (pomemben financer ”liberalne CIA”);
 • Megan Thompson (Global Securitized Markets group – Citigroup; JP Morgan) iz Ford Foundation;
 • Lucas Haynes iz David Rockefeller Fund;
 • James Bunch (moderator) iz Goldman Sachs;
 • Robynn Steffen iz Omidyar Network;
 • igralka in klimatska aktivistka Regina Hall;
 • Marilyn Waite iz William and Flora Hewlett Foundation;
 • John Balbach (moderator) iz John D. and Catherine T. MacArthur Foundation.

Napovedani govorci za leto 2021 –

 • hčerka Davida Rockefellerja Peggy Dulany Rockefeller (Rockefeller Brothers Fund; Africa-America Institute – CIA) iz Synergos;
 • Nili Gilbert (Advisors Forum & Climate Solutions Summit) iz David Rockefeller Foundation;
 • Dana Peterson iz The Conference Board (Alan Greenspan, John C. Whitehead, Jacob Frankel, Henry Schacht, Anne Tatlock, Paul Volcker, Peter Sutherland, Washington SyCip, Niall Fitzgerald, Bertrand Collomb, Marcus Wallenberg, Gebrielle Sulzberger, Etienne Davignon, Lord Browne of Madingley, Vikram Malhotra – McKinsey & Company, Alain J.P. Belda – Warburg Pincus; govorec leta 1996 David Rockefeller);
 • Dan Chu iz Sierra Club Foundation;
 • James Glassman, ki je bil izvršni ustanovni direktor od George W. Bush InstituteGeorge W. Bush Presidential Center (James Baker III, Arnold Schwarzenegger, C. Boyden Gray, Jeb Bush, William Draper III, Nicholas Brady, Ray Hunt, Walter Annenberg, Brent Scowcroft, Dick Cheney, Robert Mosbacher, Dan Quayle, Robert Strauss, Jack Valenti);
 • Joe Goldman iz Democracy Fund (ustanovitelj top predstavnik liberalnega establišmenta in top financer ”liberalne CIA” Pierre Omidyar; sklad je leta 2018 financiral – Bipartisan Policy Center, Center for Strategic and International Studies, Craig Newmark Graduate School of Journalism CUNY Foundation, Human Rights First, Immigrant Legal Resource Center, Institute for Nonprofit News, Islamic Society of North America, Library of Congress, Mozilla Foundation, NAACP Legal Defense and Educational Fund, National Immigrant Law Center, National Security Archive Fund, New America Foundation, New Venture Fund, New York University, Partnership for Public Service, Poynter Institute for Media Studies, Pro Publica, Proteus Fund, Reporters Committee for Freedom of the Press, Silicon Valley Community Foundation, Aspen Institute, Brookings Institution, Center for Investigative Reporting, German Marshall Fund of the U.S., Pew Charitable Trusts, Pew Research Center, Tides Foundation, Trustees of Columbia University, Trustees of Tufts College, University of Arizona Foundation, University of Chicago, William J. Brenner Center for Justice, Wome’s Congressional Policy Institute, Yale University, Georgetown University, National Association of Black Journalists, NEO Philanthropy)34https://democracyfund.org/wp-content/uploads/2020/06/2018-DF-Form-990-PF.pdf;
 • Peter Martin iz Tides Foundation (pomemben del ”liberalne CIA”; klirinška hiša za Rockefellerje, Gatesa, Buffetta, Sorosa, Ford Foundation, Hewlett Foundation, itd.);
 • Jeffrey Schub iz Coalition for Green Capital (financerji – ClimateWorks Foundation, Energy Foundation, McKnight Foundation, The New York Community Trust, Rockefeller Brothers Fund, William & Flora Hewlett Foundation; partnerji – U.S. Department of Energy, OECD, NY Green Bank, NRDC, The Nature Conservancy, Development Bank of South Africa, Asian Development Bank, Rocky Mountain Institute, Climate Policy Inititative)35https://coalitionforgreencapital.com/about-us/our-partners/;
 • Fran Seegull iz U.S. Impact Investing Alliance (financerji – Annie E. Casey Foundation, David and Lucille Packard Foundation, Ford Foundation, John D. and Catherine T. MacArthur Foundation, Kresge Foundation, Lumina Foundation, McKnight Foundation, Nathan Cummings Foundation, Omidyar Network, Open Society Foundations, Robert Wood Johnson Foundation, Rockefeller Brothers Fund, Rockefeller Foundation, Sorenson Impact Foundation, Surdna Foundation, W.K. Kellogg Foundation)36http://impinvalliance.org/partners;
 • Shuaib A. Siddiqui (Acumen Fund; Merill Lynch) iz Surdna Foundation (pomemben financer ”liberalne CIA”);
 • Heather Slavkin Corzo (AFL-CIO; policy volunteer for the Biden-Harris presidential campaign; Progressive Talent Pipeline), vodja ameriškega programa pri UN Principles for Responsible Investing (financerji 2018/19 – Bloomberg Philanthropies; Ceres; ClimateWorks Foundation; Department for Business, Energy and Industrial Strategy; European Climate Foundation; Generation Foundation; Gordon & Betty Moore Foundation; KR Foundation; William and Flora Hewlett Foundation; – ; financerji 2017/18 – ClimateWorks Foundation; The European Climate Foundation; We Mean Business Coalition; Ceres; UNCTAD; – ; financerji 2016-17 – GIZ Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH; Moore Foundation; Ceres; Carbon War Room; – ; financerji 2015-16 – Rockefeller Foundation; The Generation Foundation)37https://www.unpri.org/pri/about-the-pri/financial-information;
 • Jetta Wong iz Information Technology & Innovation Foundation (financerji – Adobe, Amazon.com, Amgen, Apple, AT&T, The Boeing Company, Breakthrough Energy Ventures, Comcast Corporation, Dell Technologies, The Walt Disney Company, Eli Lilly and Company, Facebook, Gilead Sciences, Google, Intel Corp., Charles Koch Institute, Merck, Microsoft Corp., Motion Picture Association, National Philanthropic Trust – Energy Innovation Fund, NBCUniversal, Northrop Grumman Corporation, Novartis, Novo Nordisk A/S, NVIDIA Corporation, Oracle Corporation, Pfizer Inc., Pharmaceutical Research and Manufacturers of America, The Procter & Gamble Company, Qualcomm Technologies, SAP SE, Alfred P. Sloan Foundation, Smith Richardson Foundation, SoftBank Group Corp., Syngenta Group, T-Mobile US, Toyota Motor North America, Uber Technologies, Universal Music Group, U.S. Chamber of Commerce Global Innovation Policy Center, Verizon Communications, ViacomCBS, Visa, Walmart)38https://itif.org/our-supporters.

Confluence Philanthropy (CP) pa ni le preko govorcev tesno povezana z družino Rockefeller in nevladnimi organizacijami iz ”liberalne CIA”, ampak tudi preko vodstva. Adam Wolfensohn (sin top Rockefellerjevega zaveznika Jamesa Wolfensohna; član od CFR; član vodstvenega odbora od Empea; bil govorec pri International Economic Forum of the Americas; delal za Conservation International; posnel dokumentarec “Everything’s Cool,” – Sundance Film Festival; partner pri Encourage Capital; član svetovalnega odbora od Yale Center for Environmental Law & Policy – Yale University; član uprave od Harmony Labs) iz Rockefeller Brothers Fund in Rockefeller Philanthropy Advisors, je tudi član od Climate Solutions Collaborative Steering Committee – Confluence Philanthropy; Andrea Dobson iz Winthrop Rockefeller Foundation je članica od Racial Equity Initiative – Confluence Philanthropy; Greg Ratliff (John D. and Catherine T. MacArthur Foundation; Bill & Melinda Gates Foundation; Senior Fellow – Aspen Institute) iz Rockefeller Philanthropy Advisors je član od Racial Equity Initiative – Confluence Philanthropy (CP) in član uprave od CP. Člani uprave pa prihajajo prav tako iz ”liberalne CIA”, kot so to California Wellness Foundation, Sierra Club Foundation, Solidago Foundation, Surdna Foundation, The Ocean Foundation, W.K. Kellogg Foundation.

Confluence Philanthropy organizira letna srečanja imenovana Practitioners Gathering, katerega pomembnejši udeleženci leta 2020 so bili –

»ASSET OWNERS: … Alaska Conservation Foundation … C&A Foundation … California Wellness Foundation … ClimateWorks Foundation. Compton FoundationThe David and Lucile Packard FoundationEnergy FoundationFord FoundationGrassroots InternationalJohn D. and Catherine T. MacArthur Foundation. The Kresge Foundation. The Libra FoundationNathan Cummings Foundation. Natural Resources Defense CouncilThe Ocean FoundationRockefeller Brothers Fund. The Rockefeller Foundation. Rockefeller Philanthropy Advisors. Roy and Patricia Disney Family FoundationThe Schmidt Family FoundationThe Sierra Club FoundationSkoll Foundation. Solidago Foundation. Surdna FoundationTidesWallace Global Fund. William and Flora Hewlett FoundationWinthrop Rockefeller Foundation. W.K. Kellogg Foundation … RESOURCE EXPERTS: 350.org … DivestInvest … Hip Hop Caucus. Hispanics in Philanthropy«39http://www.confluencegathering.org/2020-organizations-attended

Poslovanje podjetja M-Kopa

M-Kopa ocenjuje, da je 80% njenih kupcev majhnih kmetovalcev, ki zaslužijo manj kot $2 na dan. Ostali kupci so majhni podjetniki. Do leta 2015 je M-Kopa dosegla več kot 40 milijonov $ prihodkov.

»M-Kopa estimates that 80 percent of its customers live on less than $2 a day. Three-quarters of them rely on small-scale farming as their primary or secondary source of income; the rest run small businesses. Energy accounts for a significant amount of their spending. The company’s power system costs $200: It includes a solar panel, two LED bulbs, an LED flashlight, a rechargeable radio, and adaptors for charging a phone. The kit comes with a two-year warranty, and its battery is designed to last at least four years. …
According to a 2014 survey, an average off-grid household in Kenya spends about 75¢ a day on energy, or $272 a year—$164 on kerosene, $36 on charging their mobile phone, and $72 on batteries. M-Kopa estimates a customer saves about $750 over the first four years by switching to its basic solar kit.
The interest M-Kopa charges is high by U.S. or European standards. The cash price of one of its products is about 20 percent less than the installment price. But in the markets where the company’s working—so far, Kenya, Tanzania, and Uganda—the rates are competitive. Traditional microfinance companies typically charge about 20 percent interest on their loans, and in October the Kenyan government issued treasury bills that offered investors a 23 percent annual return.
Once M-Kopa has a customer, it works hard to sell him more products on installment. “Your anchor product is clean energy, and then you build a finance relationship,” Hughes says. …
About a quarter of those who pay off their first purchase move on to others, the company says40https://www.bloomberg.com/features/2015-mkopa-solar-in-africa/

Cena paketa, ki vsebuje 30 W solarno ploščo, 24” Flat Screen Digital TV, 2x solarne luči, 1x solarno polnjena ročna svetilka, solarno polnjeni radio, 2x priključka za polnjenje telefonov – cena za to znaša ogromnih $650, če se paket vzame na obroke. Če se cel paket plača z gotovino, se ga plača okoli $550.
Primerljivi 30 W solarni paket se lahko v ZDA preko Amazona kupi za okoli $160, medtem, ko so cene za 24-inčne televizije nekje od $80 dalje.
Je pa podjetje M-Kopa obiskal tudi tedanji predsednik Obama, ko se je udeležil Global Entrepreneurship Summit v Nairobiju, leta 2015.

Leta 2016 je v podjetje M-Kopa prišla tudi Bill & Melinda Gates Foundation, da bi predstavila, da potrošniki z majhnimi prihodki, kateri ustvarijo dostopna plačila za izdelke in storitve, ki izboljšajo njihova življenja, predstavljajo nov razred finančnega sloja, kateri je dovolj varen za izpolnjevanje financiranja komercialnih bank.

»… solar power is just the start of an even bigger revolution in consumer finance. Pay-as-you-go financing is making electricity accessible and affordable for low-income households where the power grid is unreliable or nonexistent. … the new business model has the potential to bring products and services even to villages at “the last mile. Indeed, it was finance, not solar, that attracted the Bill & Melinda Gates Foundation to M-KOPA, one of the hottest off-grid solar startups. … The Gates Foundation, however, was interested in demonstrating something perhaps even more powerful: that low-income consumers, making affordable payments for products and services that improved their lives, represented a new financial asset class safe enough to qualify for commercial bank financing. … Indeed, it was finance, not solar, that attracted the Bill & Melinda Gates Foundation to M-KOPA, one of the hottest off-grid solar startups. The foundation turned down a chance to invest in 2011, when the Nairobi, Kenya-based M-KOPA was raising money from impact investors and venture capitalists. Worthy as it was, solar energy solutions had plenty of other sources of capital. … The Gates Foundation’s team saw in M-KOPA an opportunity to demonstrate that mobile financial services could help businesses get more such valuable products into the hands of a new market of eager consumers: poor people. … The key was helping M-KOPA turn its customer accounts into bankable collateral. Other investors were taking equity positions in the startup. The Gates Foundation instead made a $5 million loan, alongside the Commercial Bank of Africa. The thesis: if M-KOPA could successfully pay back the loan, local commercial banks would see the payments from pay-as-you-go financing schemes as a reliable revenue stream. That would create a new lendable asset class. … The success of M-KOPA and other pay-as-you-go systems has been credited with unlocking off-grid solar in Africa. That represents a new market worth an estimated $300 million annually, according to a recent report. Sales have tripled in the past three years, providing affordable, clean lighting for 35 million rural Africans41https://ssir.org/articles/entry/banking_on_the_poor#

Odpuščanje delavcev zaradi povečanja dobičkov.
Marca leta 2018 pa je M-Kopa odpustila po enih podatkih 150, po drugih pa 450 ljudi, ki jih je imela zaposlene v svojih podružnicah v štirih državah, da bi s tem ublažila operativne stroške, povečala dobiček in dala donosnost vlagateljem.

»Kenya’s mobile phone-based solar kit reseller M-Kopa Solar fired 450 workers in its subsidiaries in four countries to ease operational costs and boost profitability. M-Kopa co-founder and CEO Jesse Moore said the firm was in a better position to meet its targets and expand solar connections to the next one million customers in Kenya, Uganda and Tanzania offices. “This was done to reduce fixed costs and keep us on the path to profitability which resulted in job reductions across offices in Kenya, Uganda, Tanzania and UK, reducing our global headcount by 18 per cent,” he said. Mr Moore spoke as he ushered in Sh1.7 billion ($17 milijonov) in new funding from the UK government’s private investment arm CDC Group (Sh700 million) and Sh1 billion from Canada’s new development finance institution, FinDev42https://www.businessdailyafrica.com/bd/markets/market-news/solar-firm-m-kopa-lays-off-450-staff-to-cut-costs-2194438

Delo razvijalcev od podjetja M-Kopa pa je prevzelo britansko podjetje Applicita, katerega ustanovitelj John Kattenhorn je bil v obdobju od julija 2017 do decembra 2018 glavni tehnični direktor od M-Kopa.

» … M-KOPA Solar has fired undisclosed number of staff including 78 of its developers in the country. According to people familiar with the matter who requested anonymity, the developers work has now been outsourced to a foreign company called Applicita that is said to be owned by the company’s new CTO. … We sought comments from the company’s CEO and Co-Founder Jesse Moore, who confirmed the layoffs and explained that they were necessary due to rising costs of technology and there was need to generate profits and give returns to investors. … On whether the company had outsourced the IT services to a company that is linked to the new CTO, this is what he said. “In mid-2017 our Acting CTO [John Kattenhorn] was seconded to us from one of our outsourcing partners, when our previous CTO left the company. Our board approved this and the individual is strictly recused on procurement decisions with companies where could be a potential conflict of interest.” … M-kopa is one of the best-funded startups in Africa having raised more than $152 Million since inception in 2011. However, a big chunk of this financing is in form of debt43https://kenyanwallstreet.com/m-kopa-solar-fires-18-of-its-staff-including-all-developers-outsources-work-to-a-foreign-company-linked-to-new-cto/

Kattenhorn je glavni tehnični direktor od podjetja Cognisco, ki je partner od podjetja KPMG, kot tudi od britanske vlade.

Takoj po tem, ko je M-Kopa zmanjšala število delavcev je FinDev Canada začela vlagati več denarja v podjetje M-Kopa. KinDev spada pod Export Development Canada, ki je kanadska izvozna kreditna agencija.

»M-Kopa Solar has received a $10 million investment from FinDev Canada. The investment comes after the company completed a restructuring exercise that saw staff count reduce by 18% from 1000 to 850 across East Africa. … According to the CEO Jesse Moore, the restructuring process has been driven by the need to increase its competitiveness, enhance long-term sustainability, and boost investors’ returns. The FinDev investment was led by CDC Group, an investor that had formerly pumped $7 million into the company, and includes follow-on investments by Generation Investment Management and LGT Venture Philanthropy. The two firms are current M-Kopa shareholders. … the company continues to raise eyebrows over its status as a Kenyan startup since its senior management is mostly composed of [white] foreigners. What’s more, the matter of sacking local employees to outsource its operations to a foreign company will not go forgotten44https://kenyanwallstreet.com/m-kopa-solar-receives-10-million-investment-after-sacking-150-employees/

Sustainability Accounting Standards Board

Al Gore in David Blood sta preko Generation Investment Management ustanovna financerja od Sustainability Accounting Standards Board (SASB) –

»Gore’s business partner David Blood, with whom he founded $12.2 billion, London-based Generation Investment Management in 2004, is also a worrier. Blood is concerned about hubris. The former head of Goldman Sachs Asset Management hates to boast about Generation’s success. …
Initiatives like the San Francisco–based, nonprofit Sustainability Accounting Standards Board (SASB), which Generation helped seed through its foundation, aim to make analysts better able to understand the value of nonfinancial data. Industry leaders Michael Bloomberg, founder of data and news empire Bloomberg LP and a SASB board member, and Laurence Fink, co-founder and CEO of asset management giant BlackRock, are speaking out in favor of sustainability and recognizing the value of ESG as a business and investment approach. …
I would highly recommend people who are looking to divest from carbon take a look at Generation,’ says Larry Schweiger [was member of the global advisory council of the Earth Day Network], a longtime conservationist and a board member of the Climate Reality Project, a nonprofit founded by Gore to promote education and initiatives about climate change. Schweiger was president and CEO of the National Wildlife Federation (financerji – Bank of America Foundation, Blue Moon Fund, Charles Stewart Mott Foundation, Clinton Family Fund, Compton Foundation, David and Lucile Packard Foundation, Energy Foundation, Flora Family Foundation, Ford Foundation, Geraldine R. Dodge Foundation, Heinz Family Foundation, J.M. Kaplan Fund, Joyce Foundation, Merck Family Fund, Nathan Cummings Foundation, Park Foundation, Rockefeller Brothers Fund, Sea Change Foundation, urdna Foundation, Turner Foundation, Vanguard Foundation, Verizon Foundation, Wallace Global Fund, William and Flora Hewlett Foundation)45https://www.discoverthenetworks.org/organizations/national-wildlife-federation-nwf from 2004 to 2014; under his watch the NWF became a Generation investor. ‘It was one of the best-­performing investments in our portfolio.’ he says. …
The firm’s advisory board, chaired by Gore, meets twice a year. The board consists of business leaders, industry experts and other luminaries. Its members include Nobel Prize–winning chemist Mario Molina [board of directors of the John D. and Catherine T. MacArthur Foundation], an expert on the impact that pollution has on the ozone layer; Mary Robinson [top globalist], a former president of Ireland and the founder of nonprofit Mary Robinson Foundation–Climate Justice; and Laura Tyson [important member of liberal establishment], who chaired the President’s Council of Economic Advisers during the Clinton administration.«46https://www.institutionalinvestor.com/article/b14z9wt9vk3ycy/david-blood-and-al-gore-want-to-reach-the-next-generation

Financerji od Sustainability Accounting Standards Board leta 2021, so klasični financerji ”liberalne CIA”, ki prihajajo tako iz vrst fundacij, kot tudi korporacij, ki so hkrati del od Council on Foreign Relations

»Contributors at $2,000,000 and above: Bloomberg Philanthropies [del of CFR]; Deloitte [del od CFR]; Ernst & Young [del of CFR] … KPMG; The David & Lucile Packard Foundation; PWC; Tomkat Charitable Trust … Contributors at $1,000,000 and above … Bank of America Merill Lynch [del od CFR]; Ford Foundation; Gordon and Betty Moore Foundation; Robertson Foundation; The Rockefeller Foundation … All Other Support: … Doris Duke Charitable Foundation … Jeremy Grantham Protection for the Environment; The Kresge Foundation; The McKnight Foundation; Morgan Stanley [del od CFR]; Rockefeller Brothers Fund; Robert Wood Johnson Foundation Surdna Foundation«47https://www.sasb.org/donors/

Leta 2014 pa so bili člani uprave od SASB tudi super elitni Michael Bloomberg (CFR; Task Force on Climate-related Financial Disclosures), 2014-2018; Robert Eccles (Boston Consulting Group; Oxford University; Harvard University), 2014-2018; Bloombergova svetovalka Mary Schapiro (CFR; Promontory Financial Group – IBM; General Electric; London Stock Exchange Group; Task Force on Climate-related Financial Disclosures; Morgan Stanley); Jack Ehnes (CalSTRS; Ceres), 2014-2018; Steven Gunders (ex Deloitte); Erika Karp (Global Agenda Council on Financing and Capital – World Economic Forum; UBS Investment Bank; Clinton Global Initiative; UN Global Companct), 2011-2016; Curtis Ravenel (Task Force on Climate-related Financial Disclosures; David Rockefeller Fellowship – Partnership for New York City; Bloomberg LP), 2015-2019.

Financerji leta 2014 pa so bili –

»Bloomberg Philanthropies; Doris Duke Charitable FoundationFord Foundation; Generation Foundation; Gordon and Betty Moore Foundation; Jeremy Grantham Foundation for the Protection of the Environment … PwC; Rockefeller Foundation … TomKat Charitable Trust«48https://www.sasb.org/wp-content/uploads/2019/08/Annual-Report-2014-web-093015.pdf

Predsedujoči upravi od SASB Foundation je Robert K. Steel. Steel je delal za Goldman Sachs (del od CFR; del od Pilgrims Society), 1976-2004; bil član direktorske uprave od Barclays Plc (del od CFR; del od Pilgrims Society), 2005-2006; bil predsednik in generalni direktor banke Wachovia, 2008; po združitvi banke Wechovia z Wells Fargo, postal član uprave od Wells Fargo (del od CFR), 2008-2010; predsedujoč upravi upraviteljev od Duke University; predsedujoč upravi upraviteljev od Aspen Institute; član od Economic Strategy Group (Erskine Bowles, Henry Paulson, Kelly Ayotte, Ben Bernanke, Kenneth Chenault, James Crown, Laurence Fink, Timothy Geithner, Brian Moynihan, Phebe Novackovic, John Podeta,Ruth Porat, James Poterba, Penny Pritzker, Robert Rubin, Lawrence Summers, Mark Weinberger, Robert Zoellick) – Aspen Institute; Senior Fellow na John F. Kennedy School of Government – Harvard University; član uprave upraviteljev od The Morgan Library & Museum; član uprave upraviteljev od The Rockefeller University; član direktorske uprave od Lincoln Center for the Performing Arts; so-ustanovitelj od SeaChange Capital Partners, 2004 – ; član od Rework AmericaMarkle Foundation (Penny Pritzker; James Manyika; Brad Smith – Microsoft Corporation; Rajiv Shah – Rockefeller Foundation); član od Task Force on Financial Reform – Pew Charitable Trusts; so-predsedujoči od Bloomberg Global Business Council. Za časa županovanja Bloomberga je bil Steel njegov namestnik za ekonomski razvoj.

Predsedujoča upravi od SASB Foundation je Janine Guillot. Guillotova je pred tem služila kot generalna direktorica za naložbe pri California Public Employees’ Retirement System (CalPERS); imela višje vodstvene položaje pri Barclays Global Investors (del od CFR), Bank of America (del od CFR) in pri Incapture LP; članica višje svetovalne uprave od Center for Responsible Business na Haas School of Business – UC Berkeley.

Član uprave od SASB Foundation je Roy Swan. Swan je direktor pri Ford Foundation; pred tem je bil upravni direktor pri Morgan Stanley (del od CFR); bil finančni direktor pri Carver Bank (the largest Black American-managed bank in the U.S. at that time); delal za Skadden Arps (pomemben financer ”liberalne CIA”); delal za The First Boston Corporation; delal za Salomon Brothers (del Pilgrims Society); delal za JPMorgan (del od CFR; del od Pilgrims Society); delal za Time Warner.

Članica uprave od SASB Foundation je tudi pomembna članica liberalnega establišmenta Laura D’Andrea Tyson. Tysonova, ki je članica svetovalnega odbora pri Gorovem Generation Investment Management, je analizirana pod Coalition for Inclusive Capitalism.

Podjetje Apple

Al Gore je član direktorske uprave od podjetja Apple, katerega pomembni začetni investitor je bil Laurence Rockefeller. Samo podjetje Apple je pomemben predstavnik od Sun Valley Meetings, kot tudi od Council on Foreign Relations, s tem pa tudi pomemben promotor globalizma in financer ”liberalne CIA”. Junija leta 2022 je podjetje vredno okoli $2,100 milijard in ima okoli 154 000 zaposlenih.

Člani uprave so prav tako tesno povezani z liberalnim establišmentom in njegovimi podjetji –

 • Arthur D. Levinson – predsedujoč upravi od Apple; bil član uprave od Google, 2004-2009; generalni direktor od Calico (Google); bil generalni direktor in predsedujoči od Genentech (Roche); bil član direktorske uprave od F. Hoffmann-La Roche; član direktorske uprave od Broad Institute (Eric Schmidt; Margaret Hamburg; James Manyika; Eli Broad; Louis V Gerstner Jr.; Patricia Stonesifer; Ratan Tata) – MIT, 2009 – .
 • James A. Bell – generalni finančni direktor in korporativni predsednik od Boeing Company (del od CFR); član direktorske uprave od Rockefellerjeve JP Morgan Chase (del od CFR); član uprave od Dow Chemical Company; član direktorske uprave od Chicago Urban League; član direktorske uprave od Chicago Economic Club.
 • Tim Cook – generalni direktor od Apple, ki je predsedujoč svetovalni upravi od Tsinghua School of Economic and Management (David Rubenstein, Stephen Schwarzman, Maurice Greenberg, Muhtar Kent, Lloyd Blankfein, Jamie Dimon, Sir John Bond, Henry Kravis, Ben van Beurden, Michael Corbat, Hank Paulson, Lee Scott Jr., Jacob Wallenberg, Robin Li, Jack Ma, Elon Musk, Mark Zuckerberg, Jim Breyer, Michael Dell, Christopher Galvin, Brian Roberts, John Thornton, Nobuyuki Idei, Larry Fink, Lord Browne of Madingley) – Tsinghua University; član uprave od Malala Fund; podpisnik pisma od pro-migrantskega The Coalition for the American Dream; udeleženec od Sun Valley Meetings; udeleženec od Bloomberg Global Business Forum; mednarodni delegat pri China Development Forum; bil govorec pri Fortune Global Forum.
 • Alex Gorsky – predsedujoči in generalni direktor od Johnson & Johnson (del od CFR); član mednarodnega svetovalnega odbora od Rockefellerjeve JPMorgan Chase (del od CFR); na začetku kariere delal za Janssen Pharmaceuticals; član direktorske uprave od Business Roundtable; član od član od Aspen Cybersecurity GroupAspen Institute; član izvršnega odbora od The Business Council; član uprave od IBM (del od CFR); član od Wall Street Journal CEO Council; član uprave od od Business for Inclusive Growth; član izvršnega odbora od Rothshildovega Council for Inclusive Capitalism with Vatican (Peter Bakker; Ajay Banga; Oliver Bäte; Marc Benioff; Edward Breen – DuPont; Mark Carney; Rob Davis – Merck; Robert Ferguson – TIAA; Alfred Kelly – Visa; William P. Lauder – Estee Lauder; Rich Lesser – BCG; Brian Moynihan – Bank of America; Ronald O’Hanely – State Street Corporation; Lynn Forester de Rothschild; Rajih Shah – Rockefeller Foundation; Darren Walker – Ford Foundation; Mark Weinberger – EY); član direktorske uprave od Partnership for New York City; član vodstvenega odbora od Robert F. Kennedy Human Rights (Ethel Kennedy; Joseph P. Kennedy III; Kerry Kennedy; Harry Belafonte; Dermot McDonogh – COO Goldman Sachs International; Martin Scheen; Alec & Hilaria Baldwin; Tony Bennett; Michael Bolton; Melanie Griffith; Chris Tucker; Bill Clinton; Jeffrey D. Sachs; Desmond Tutu; Laurence Fink; Al Gore; David Rubenstein; Vernon Jordan; William vanden Heuvel; Andrew Young; Oscar Sanchez Arias; Mohamed el Baradei; Muhammad Yunus; Joseph Biden; Bono; Hillary Clinton; George Clooney; Tim Cook – Apple; Robert de Niro; Anthony Fauci; Barack Obama; Nancy Pelosi; Dan Schulman – Pay Pal; Howard Shultz – Starbucks; Taylor Swift); upravitelj od Kennedy Center for the Performing Arts; upravitelj od NewYork-Presbyterian Hospital; upravitelj od Appeal for Conscience Foundation; podpisnik pisma od pro-migrantskega The Coalition for the American Dream; bil govorec pri Fortune Global Forum; udeleženec od World Economic Forum.
 • Andrea Jung – predsednica in generalna direktorica od Grameen America (Muhammad Yunus; Ray Dalio); članica direktorske uprave od Rockefeller Capital Management; članica uprave od Committee for Economic Development; članica direktorske uprave od Unilever; bila članica direktorske uprave od General Electric; bila članica direktorske uprave od Daimler AG; bila generalna direktorica in predsedujoča od Avon Products; bila upraviteljica od Princeton University; bila upraviteljica od NewYork–Presbyterian Hospital; dobitnica Clinton Global Citizen Award; dobitnica nagrade 2008 Great Immigrants od Carnegie Corporation of NY; bila udeleženka od Concordia Summit; bila govornica pri Women Deliver; bila govornica pri Hope Global Summit.
 • Monica Lozano, ki je bila članica od Council on Foreign Relations; je članica uprave od Rockefeller Foundation; članica uprave od Bank of America Corporation; od leta 2000 članica uprave od The Walt Disney Company; članica uprave od Target Corporation; ustanoviteljica in članica svetovalne uprave od Latinos and Society Program pri Aspen Institute; bila 30 let urednica in publicistka od družinskega in največjega špansko govorečega časopisa La Opinión; predsedujoča upravi od U.S. Hispanic Media Inc.; bila članica od President Obama’s Economic Recovery Advisory Board (Paul Volcker); članica uprave od The Cisneros Center for New Americans; članica od Inter-American Dialogue; članica uprave od University of Southern California; članica uprave od National Council of La Raza (del ”liberalne CIA”); predsednica in generalna direktorica od College Futures Foundation. Njen oče Ignacio E. Lozano Jr. je bil član od Council on Foreign Relations; bil urednik in publicist od La Opinión; bil direktor pri Bank of America Corporation; bil direktor pri Walt Disney Company; bil član od Council of American Ambassadors; v Johnsonovi administraciji je bil svetovalec pri U.S. Department of State. Član od Council on Foreign Relations tudi Monicin brat José I. Lozano.
 • Ronald D. Sugar – nekdanji predsedujoči in generalni direktor od Northrop Grumman; od leta 2005 direktor od Chevron Corporation; direktor od Amgen Inc.; neodvisni direktor od Uber Technologies; član od Temasek Americas Advisory Panel – Temasek Holdings; bil predsednik in COO pri TRW; svetovalec od Bain & Co.; upravitelj od University of Southern California.
 • Susan L. Wagner, ki je soustanoviteljica in članica uprave od super elitne investicijske banke BlackRock; članica direktorske uprave od Swiss Re; delala za Lehman Brothers; delala za Blackstone Financial Group, ki se je nato preimenoval v BlackRock; upraviteljica od Wellesley College.

Doerr Institute for New Leaders

Al Gore je član zunanje uprave od Doerr Institute for New Leaders na Rice University. Člani zunanje uprave so še –

 • Carolyn Miles, generalna direktorica od Save The Children;
 • David Rhodes, član svetovalne uprave od Baker Institute for Public Policy;
 • Klaus Schwab, ustanovitelj in izvršni predsedujoči od super elitnega World Economic Forum;
 • Wendy Kopp, so-ustanoviteljica in generalna direktorica od Teach for All (del ”liberalne CIA”).
 • Član uprave je bil do nedavnega super elitni neokonservativec Colin Powell.

Ustanovitelj inštituta je super elitni John Doerr, ustanovni član uprave od Obamove pro-globalistične ”liberalne CIA” fundacije. Al Gore in Colin Powell pa že pred tem z Doerrom skupaj pri podjetju tveganega kapitala Kleiner Perkins.

Milken Institute Global Conference

Gore je bil aprila 2019 (kot tudi 2005, 2013, 2016, 2018) govorec pri Milken Institute Global Conference, ki je potekala od 28. aprila do 1. maja in kjer je več kot 600 govorcev, na več kot 140 sejah govorilo o klimatskih spremembah, globalnih finančnih regulacijah, imigracijah, o prihodnosti filantropije, o bioznanosti in ostalem.
Poleg Gora, super elitni in vidnejši govorci leta 2019 še Marc Andreessen (Andreessen Horowitz), Tony Blair, Gerard Baker (Wall Street Journal), Willow Bay (USC Annenberg School for Communication and Journalism), Edgar Bronfman Jr., Nadine Bukre Harris (The Paul & Daisy Soros Fellowships for New Americans; Clinton Foundation), Sophia Bush, Elaine Chao, Cecilia Conrad (John D. & Catherine T. MacArthur Foundation), Susan Desmond-Hellman (Bill & Melinda Gates Foundation), Barry Diller, Bob Dudley (BP), The Edge – U2, Niall Ferguson, Michele Flournoy, Bill Gates, Joe Gebbia (Airbnb), Margaret Hamburg, Jane Harman, John Hess (Hess Corporation), Merillyn Hewson (Lockheed Martin), Sean Hinton (Soros Economic Development Fund), Laurene Powell Jobs, Earvin “Magic” Johnson, Paul Kagame, Matthew Kaminski (Politico), Jeffrey Katzenberg, Alfred Kelly Jr. (Visa), Calvin Klein, John Kluge Jr. (Refugee Investment Network), Jared Kushner, Michelle Kydd Lee (CAA), Leslie Moonves (CBS Corp.), Wes Moore (Robin Hood Foundation), Rupert Murdoch, Senator Harry Reid, David Rubenstein, Laura Rudas (Palantir Technologies), Anthony Russo (Avengers – End Game), Joe Russo (Avengers – End Game), David Simas (Obama Foundation), Gene Simmons (KISS), Carlos Slim, Peter Thiel, Ivanka Trump, Antonio Villaraigosa (župan Los Angelesa), Jeremy Zimmer (United Talent Agency).

Pomembnejši govorci ostalih konferenc so bili še

Predstavniki liberalnega establišmenta in korporacij –
Alice Albright (Global Partnership for Education), Buzz Aldrin, Laura Arnold (Laura and John Arnold Foundation), Steve Ballmer, James Balsillie (Centre for International Governance Innovation), Ajay Banga, Craig Barrett (Retired Chairman/CEO, Intel Corp.), Marc Benioff, C. Fred Bergsten (Institute for International Economics), Afsaneh Beschloss, Joe Biden, R. Hunter Biden, Richard Blum, Ian Bremmer, Eli Broad, Willie Brown Jr. (Former Mayor of San Francisco; Bohemian Grove; Commonwealth Club of California; Berggruen Institute on Governance), Barbara Bush, George W. Bush, Jeb Bush, Michael Chertoff, Victor Chu, Michael Chui (McKinsey Global Institute), Henry Cisneros, General Wesley Clark, Jared Cohen, Jonathan Colby (The Carlyle Group; Blackstone Group; CIA’s William Colby), Michael Corbat (Citigroup), Arthur Culvahouse Jr. (O’Melveny & Myers LLP), Betsy DeVos (družina DeVos tesno povezana s CIA in ”konservativno CIA”; Blackwater USA), Jamie Dimon, Christopher Dodd, William Draper III, Patricia Duff (Founder and Chair, The Common Good), Martin Eberhard (Co-Founder and CEO, Tesla Motors), Susan Eisenhower, Maria Eitel (President, Nike Foundation; Vice President, Nike Inc.), Stuart Eizenstat, Anthony Fauci, Niall Ferguson, Carly Fiorina (former CEO, Hewlett-Packard), Steve Forbes, Harold Ford Jr. (Partnership for Public Service; Democratic Leadership Council), William Clay Ford Jr. (Ford Motor Company), David Frum, Francis Fukuyama, Jason Furman (Peterson Institute for International Economics), Eric Garectti, Robert Gates, Timothy Geithner, Todd Gibbons (BNY Mellon), Ed Glazer, Dan Glickman (Motion Picture Association of America; U.S. Institute of Peace), David F. Gordon (Eurasia Group; CIA), Thomas Gottstein (Credit Suisse), Lindsey Graham, Peter Grauer (Chairman, Bloomberg LP; Founding U.S. Chair, 30% Club), Bill Gray (Co-CEO, Ogilvy & Mather), Jason Grumet (Founder and President, Bipartisan Policy Center), Carlos Gutierrez (Albright Stonebridge Group), Richard Haass, Lee Hamilton, Gary Hart, John Holden (The National Committee on U.S.-China Relations), Eric Holder, Robert Hormats (Goldman Sachs), Ben Horowitz (Andreessen Horowitz), Arianna Huffington, Chris Hughes (Facebook), Jon Huntsman Jr., Jeffrey Immelt (Chairman and CEO, General Electric), Chris Inglis (NSA),  Hamilton James (Blackstone), Jeh Johnson, Laurene Powell Jobs, Kevin Johnson (Starbucks), Anatole Kaletsky, Robert Kapp (U.S.-China Business Council), John Kasich, John Kerry, Teresa Heinz Kerry, Kerry Kennedy, Jean-Francois Van Kerckhove (eBay, Boston Consulting Group, Bain & Co., McKinsey & Co.).  Jeffrey Kindler (Pfizer Inc.), Joel Klein (Foundation for Excellence in Education), David Koch (Koch Industries Inc.; financer ”konservativne CIA”), Omid Kordestani (Twitter), Nicholas Kristof, Jules Kroll (Kroll Inc.), Lawrence Kudlow, Donald Layton (Freddie Mac), Joshua Lederberg (Rockefeller University), John Lechleiter (Chairman, President and CEO, Eli Lilly and Company), Patricia Levesque (Foundation for Excellence in Education), John P. Lipsky (Chase Manhattan), Michael Lomax (United Negro College Fund), Abraham Lowenthal (Pacific Council on International Policy), David MacLennan (Cargill), Raymond McDaniel Jr. (Chairman and CEO, Moody’s Corp.), Thomas McLarty, Walter Russell Mead (Council on Foreign Relations), Jim Messina (Obama Campaign Manager – mastermind behind President Obama’s 2012 re-election campaign; adviser to David Cameron, Theresa May, Matteo Renzi), Patrice Motsepe (African Rainbow Minerals), Michael Milken, Carolyn Miles (Save the Children), David Miliband, Jami Miscik (CIA; International Rescue Committee; Trilateral Commission; Kissinger Associates; In-Q-Tel), James Moffett (Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc.), Mario Monti, Steven Mnuchin, Lachlan Murdoch, Elon Musk, Arnold Nachmanoff (Oxford analytica), Moises Naim (Foreign Policy – Carnegie Endowment for International Peace), Janet Napolitano, Indra Nooyi (Chairman and CEO, PepsiCo Inc.), John Noseworthy (Mayo Clinic), Jacqueline Novogratz, Michelle Nunn, Peter Orszag (Lazard), Ana Palacio, Vikram Pandit (CEO, Citigroup Inc.), Sean Parker, Hank Paulson, William Perry, Barend Petersen (De Beers Consolidated Mines), General David Petraeus (CIA; KKR Global Institute), T. Boone Pickens, Anthony Pritzker, J.B. Pritzker, Penny Pritzker, Thomas Pritzker, Steven Rattner, Jaana Remes (McKinsey Global Institute), Susan Rice, Bill Richardson, James D. Robinson III, Justin Rockefeller, John Rogers Jr. (Ariel Investments LLC), Wilbur L. Ross Jr., Nouriel Roubini, J. Stapleton Roy (Kissinger Associates Inc.), David Rubenstein, James Rubin, Robert Rubin, Paul Ryan, Oscar Salazar (Uber), Reynolds Salerno (Manager, International Biological Threat Reduction, Sandia National Laboratories), Sheryl Sandberg, Anthony Scaramucci, Eric Schmidt, Chuck Schumer, Arnold Schwarzenegger, Stephen Schwarzman, Brent Scowcroft, Maria Shriver (Schwarzenegger), Terry Semel (Yahoo! Inc), Rutherford Seydel (United Nations Foundation), Robert J. Shapiro, Larry Silverstein (Silverstein Properties), Bill Simon (Walmart U.S.), Anne-Marie Slaughter, Tim Sloan (Wells Fargo), David M. Solomon, Gene Sperling (National Economic Council, The White House), Admiral James Stavridis, Michael Steed (Paladin Capital Group), Ronald Sugar (Chairman and CEO, Northrop Grumman Corporation), Lawrence Summers, Julie Sweet (CEO, North America, Accenture), Peter Thiel, Steve Tisch (Chairman and Executive Vice President, NY Football Giants), Frances Townsend, Ted Turner, Laura D’Andrea Tyson, Cyrus Vance Jr., Antonio Villaraigosa (Mayor of Los Angeles), John S. Watson (Chevron Corporation), Vin Weber, Mark Weinberger (Ernst&Young), David Wenig (eBay), Timothy E. Wirth (The United Nations Foundation), Jonathan Woetzel (McKinsey Global Institute), Anne Wojcicki, Paul Wolfowitz, R. James Woolsey, Kathryn Wylde (Partnership for New York City), Andrew Young, Fareed Zakaria, Mortimer Zuckerman.

Tuji posamezniki –
Savdski princ Fahad Al Saud, savdska princesa Reema bint Bandar al Saud, Prince Andrew, Shaukat Aziz (Former Prime Minister, Pakistan), Boris Berezovsky, David Brennan (CEO, AstraZeneca), Pat Cox (Friends of Europe; International Crisis Group; president EU Parliament), Sir Richard Dearlove (MI6), Vicente Fox, Victor Zhikai Gao (Secretary-General, China Private Equity Association), Karl-Theodor zu Guttenberg, Akira Iriyama (The Sasakawa Peace Foundation), Wolfgang Ischinger, Joichi Ito (MIT Media Lab), Prince Michael of Kent, Mikhail Khodorkovsky, Vaclav Klaus, Mustafa V. Koc, Aleksander Kwaśniewski (Former President, Republic of Poland), Peter Lowy, Lord Mandelson, Strive Masiyiwa, Fred McMahon (Director, Centre for Trade and Globalization Studies, The Fraser Institute), Osamu Nagayama (Sony Corporation), Yasuhide Nakayama (Former State Minister for Foreign Affairs, Japan), Gladwell Otieno (Founding Member, Africa Center for Open Governance (AfriCOG); former head of Transparency International (Kenya)), Hasan Rahman (Chief Representative of the Palestinian Liberation Organization (PLO) and the Palestinian Authority), Mohamed Rachid (Palestine Investment Fund), Mikheil Saakashvili, Mark Thompson (Director-General, British Broadcasting Company (BBC)).

Mediji –
Princess Ameerah Altaweel (TIME Entertainment Holding), Gerard Baker (Editor in Chief, The Wall Street Journal), Josh Barro (Senior Editor, Business Insider), Maria Bartiromo (FOX Business Network), Willow Bay (Special Correspondent, Bloomberg Television; Senior Editor, Huffington Post), Dennis Berman (Financial Editor, The Wall Street Journal), Matthew Bishop (Senior Editor, Economist Group), Rebecca Blumenstein (Deputy Managing Editor, New York Times), Steve Case (Case Foundation; America Online, Inc.; AOL Time Warner), Peter Chernin (News Corporation; Fox Group), Katie Couric, Michael Crowley (Senior Foreign Affairs Correspondent, Politico), Patsy Doerr (Global Head, Corporate Responsibility and Inclusion, Thomson Reuters), Caroline Fairchild (Managing News Editor, LinkedIn), Stephanie Flanders (Senior Executive Editor, Bloomberg News; Head, Bloomberg Economics), James Flanigan (Senior Economics Editor, The Los Angeles Times), John Foley (U.S. Editor, Reuters Breakingviews), Stephen Galloway (Executive Editor, Features, The Hollywood Reporter), Paul Gigot (Editorial Page Editor, The Wall Street Journal), Guru Gowrapan (Verizon Media), Steve Grove (Director, News Lab, Google), Francesco Guerrera (Financial Editor, Wall Street Journal), James Hamblin (Senior Editor, The Atlantic), Karen Elliott House, Chad Hurley (CEO and Co-Founder, YouTube), Robert Iger (Walt Disney Co.), Jason Kelly (Executive Editor, Bloomberg Television), Kate Kelly (Reporter, New York Times), Paula Kerger (President and CEO, PBS), Larry King, Adam Lashinsky (Executive Editor, Fortune), Michael Lynton (Sony Pictures Entertainment), Barry Meyer (Warner Bros. Entertainment Inc.), John Micklethwait (Editor-in-Chief, Bloomberg), Leslie Moonves (President and CEO, CBS Corp.), Robert Pittman (MTV), Sumner Redstone (Viacom), Andrew Revkin (Senior Reporter, ProPublica), Alec Russell (Weekend Editor, Financial Times), Erik Schatzker (Editor-at-Large, Bloomberg Television), Terry Semel (Chairman and CEO, Yahoo! Inc.), Andy Serwer (Editor-in-Chief, Yahoo Finance), Jeff Shell (Universal Filmed Entertainment Group, Universal Studios), Patrick Steel (Politico), Gillian Tett (U.S. Managing Editor, Financial Times) Ben White (Chief Economic Correspondent and Columnist, Politico).

Zabavna, športna in modna industrija –
Andre Agassi, Jessica Alba, Paul Anka, Lance Armstrong, Laurence Baer (President and CEO, San Francisco Giants), Dustin Lance Black (American Foundation for Equal Rights), Kobe Bryant, James & Suzy Cameron, Naomi Campbell, Cher, Gotham Chopra, John Cleese (Monty Python’s Flying Circus), Matt Damon, Kirk Douglas, Michael J. Fox, Wayne Gretzky, Peter Guber (Owner and Co-Executive Chairman, Golden State Warriors), Tom Hanks, Goldie Hawn, Tommy Hilfiger, Quincy Jones, Ashley Judd, Robert Kraft (Founder, Chairman and CEO, the Kraft Group; Owner, New England Patriots), Rob Light (Creative Artists Agency), George Lucas, Kimbal Musk, Petra Nemcova, Moby, Mehmet Oz, Sean Penn, Lionel Richie, David Stern (Commissioner Emeritus, National Basketball Association), Charlize Theron, Chris Tucker, will.i.am, Reese Wintherspoon, Paula Zahn.

Posamezniki in nevladne organizacije iz ”liberalne CIA” –
Ruben Aronin (Global Green), Anne Bartley (Rockefeller Philanthropy Advisors), Anthony Berkley (W.K. Kellogg Foundation), Lorenzo Bernasconi (The Rockefeller Foundation), Cherie Blair (Cherie Blair Foundation for Women), Margot Brandenburg (Ford Foundation), Larry Brilliant (President, Skoll Urgent Threats Fund; Philanthropic Advisor to Jeff Skoll and Google), Edmund Cain (Conrad N. Hilton Foundation), Joe Cerrell (Bill & Melinda Gates Foundation), Deepak Chopra, Lewis Coleman (Gordon and Betty Moore Foundation), Carol Coletta (The Kresge Foundation), Kimberlee Cornett (Kresge Foundation), Janice Culpepper (Bill & Melinda Gates Foundation), Lisa Davis (Ford Foundation), Laura Dawn (The Climate Mobilization), Ross DeVol (Walton Family Foundation), Michael Dimock (President, Pew Research Center), Ellen Dorsey (Wallace Global Fund), Steve Downs (Robert Wood Johnson Foundation), Paul Ehrlich, Phaedra Ellis-Lamkins (CEO, Green For All), Hugh Evans (Global Citizen), Alexander Friedman (Bill & Melinda Gates Foundation), Helene Gayle (CARE USA), Allan Golston (Bill & Melinda Gates Foundation), Jane Goodall, Gargee Ghosh (Bill & Melinda Gates Foundation), Sarita Gupta (Ford Foundation), Orin Hasson (Bill & Melinda Gates Foundation), Jesse Jackson Sr., Valerie Jarrett (Obama Foundation), Benjamin Jealous (President and CEO, NAACP), Van Jones, Mitch Kapor, Hannah Kettler (Senior Program Officer and Economist, Global Health Policy and Finance, Bill & Melinda Gates Foundation), Fred Krupp (Environmental Defense Fund), Peter Laugharn (President and CEO, Conrad N. Hilton Foundation), Risa Lavizzo-Mourey (Robert Wood Johnson Foundation), Norman Lear, Amory Lovins (Co-Founder, Chairman and Chief Scientist, Rocky Mountain Institute), John Lumpkin (Robert Wood Johnson Foundation), Saadia Madsbjerg (Rockefeller Foundation), Ana Marshall (William and Flora Hewlett Foundation), George McCarthy (Ford Foundation), Jamie Merisotis (President and CEO, Lumina Foundation), Barry Munitz (The J. Paul Getty Trust), Douglas Ogden (Executive Vice President, Energy Foundation; Director, China Sustainable Energy Program), Brian O’Neil (Robert Wood Johnson Foundation), Sally Osberg (President and CEO, Skoll Foundation), Stewart J. Paperin (CFR, Open Society Institute, Soros Fund Management, Soros Economic Development Fund, Climate Policy Initiative), Regina Rabinovich (Bill & Melinda Gates Foundation), Don Randel (President, Andrew W. Mellon Foundation), Bruce Reed (The Eli and Edythe Broad Foundation), Robert Rosen (Bill & Melinda Gates Foundation), Alan Schwartz (Chairman, Robin Hood Foundation), Debra Schwartz (John D. and Catherine T. MacArthur Foundation), John R. Seydel (Turner Foundation), Laura Turner Seydel (Captain Planet Foundation), Vasser Seydel (Turner Foundation), Rajiv Shah (Rockefeller Foundation; Bill & Melinda Gates Foundation), Shiza Shahid (Malala Fund), Brian Sheth (Global Wildlife Conservation), Elizabeth Simons (Chair, Heising-Simons Foundation), Nat Simons (Sea Change Foundation), Jeff Skoll, Ralph Smith (Annie E. Casey Foundation), Andrew Stern (Service Employees International Union), Eli Sugarman (William and Flora Hewlett Foundation), Kerry Sullivan (Bank of America Charitable Foundation), Julie Sunderland (Bill & Melinda Gates Foundation), Mark Suzman (Bill & Melinda Gates Foundation), La June Montgomery Tabron (W.K. Kellogg Foundation), Neera Tanden (Center for American Progress), Mark Tercek (President and CEO, the Nature Conservancy), Fay Twersky (William and Flora Hewlett Foundation), Christa Velasquez (Annie E. Casey Foundation), Darren Walker (Ford Foundation), John S. Watson (Chevron Corporation), Rob Weil (Deputy Director, American Federation of Teachers), Caroline Williams (The Nathan Cummings Foundation), Joel Wittenberg (W. K. Kellogg Foundation), Kim Wright-Violich (President, Schwab Charitable), Muhammad Yunus, Elias Zerhouni (Bill & Melinda Gates Foundation).

Posamezniki iz ”konservativne CIA” –
Andrew Breitbart (Huffington Post; Breitbart), Marc Miles (Heritage Foundation), Edwin Feulner (President, The Heritage Foundation; Co-Author, Getting America Right: The True Conservative Values Our Nation Needs Today).

Ostale pomembne povezave od Ala Gora

Gore je bil govorec pri elitnem Commonwealth Club of California (Franklin Delano Roosevelt – New Deal speech, Dwight Eisenhower, Nikita Khruschev, James Baker III, Condoleezza Rice, Madeleine Albright, Arnold Schwarzenegger, Hillary Clinton, Leon Panetta, Eric Schmidt, David O’Reilly, Janet Yellen, Muhammad Yunus, Christopher Hitchens, Michael Chrichton, Rob Reiner, Francis Ford Coppola); bil udeleženec od Consultation on International Security and Arms Control – Carter Center, 1985; pod-predsednik od Democratic Leadership Council; udeleženec od skrivnega Microsoft CEO Summit (organizator Bill Gates; Jeff Bezos, Reed Hastings, Warren Buffet, Rex Tillerson, Jamie Dimon, Rupert Murdoch, Muhtar Kent, Barry Diller, Prince Alwaleed Bin Talal Bin Abdulaziz Alsaud, Rob Walton, Timothy Geithner, general Kenneth Minihan – NSA, Steve Forbes, Riley Bechtel, William Esrey – Universal Studios, Seifgried Hecker – Los Alamos, Paul Hazen – Wells Fargo, Carly Fiorina – HP, Hasso Plattner – SAP, and Ross Perot Jr., Jack Welch – General Electric, Jacques Nasser – Ford Motor Co., Michael Dell – Dell Computer Co., Noboyuki Idei – Sony Corp., John Chambers – Cisco Systems Inc., Steven Wheelwright – Harvard Business School, David Glass – Wal-Mart Stores Inc., Ursula Burns – Xerox, Alan Mulally – Ford Motor Co., Bob McDonald – Procter & Gamble); bil govorec pri The Common Good; član svetovalne uprave od Center for Strategic and International Studies; bil govorec na World Leaders Forum – Columbia University; pogosti udeleženec od Clinton Global Inititative; udeleženec od Founders Forum; bil govorec pri Skybridge Alternatives/SALT Conferences; bil direktor od Earth Day Network; član izjemno obskurnega World Commission for Global Consciousness and Spirituality; član mednarodnega svetovalnega odbora od Mary Robinson Foundation – Climate Justice; partner od Avoided Deforestation Partners (Jane Goodall, Ted Turner, Prince Charles, Mary Robinson, Paul Polman, Muhtar Kent, Edward Norton, Lord Nicholas Stern, Barack Obama, Bill Clinton, Hillary Clinton, Jens Stoltenberg, George Soros, Robert Zoellick, Thomas Friedman, Jim Rogers, Frances Beinecke, Bianca Jagger, Maurice Strong, Tim Wirth, John Holdern, Rob Walton); upravitelj od World Economic Forum; ustanovitelj in predsedujoč upravi od Climate Reality Project; bil govorec pri Israel Policy Forum; višji svetovalec od podjetja Google (del od CFR; del od Sun Valley Meetings).


Viri –

 • 1
  https://www.instagram.com/p/BsBZea6hebZ/
 • 2
  https://www.newsweek.com/al-gore-greta-thunberg-climate-change-trump-1477133
 • 3
  https://www.sentencingproject.org/wp-content/uploads/2015/10/Annual-Report-TSP-2005.pdf; str. 29-31.
 • 4
  https://www.iccr.org/sites/default/files/2015_iccr_annual_report_final.pdf; str. 19-21.
 • 5
  https://ccrjustice.org/sites/default/files/assets/CCR_Annual_Report_2010.pdf; str. 44 – 45.
 • 6
  https://larouchepub.com/eiw/public/1985/eirv12n35-19850906/eirv12n35-19850906_030-armand_hammer_soviet_fixer_from.pdf; str. 36
 • 7
  https://larouchepub.com/eiw/public/1985/eirv12n35-19850906/eirv12n35-19850906_030-armand_hammer_soviet_fixer_from.pdf; str. 32
 • 8
  https://www.cartercenter.org/documents/520.pdf; str. 38
 • 9
  https://www.rbf.org/sites/default/files/sustainabledevelopmentprogramreview.pdf; str. 4.
 • 10
  Michael Northrop in Jessica Bailey, “Sustainable Development Program Review, 2005-2010,” Rockefeller
  Brothers Fund, Nov. 2010, 4, dostop 15.2.2022.
 • 11
  Michael Northrop in Jessica Bailey, “Sustainable Development Program Review, 2005-2010,” Rockefeller
  Brothers Fund, Nov. 2010, 4-5, dostop 15.2.2022.
 • 12
  Ibid.
 • 13
  https://nonprofitchronicles.com/2017/05/16/the-rockefeller-brothers-fund-a-19th-century-fortune-tackles-21st-century-problems/; dostop 16.2.2022.
 • 14
  https://theyearsproject.com/about/co-producers-supporters/; dostop 4.12.2021
 • 15
  Aspen Institute 2005 Annual Report; str. 37-38
 • 16
  Aspen Institute 2005 Annual Report; str. 38-41
 • 17
  http://www.iags.org/staff.htm; dostop 19.6.2022
 • 18
  https://wriorg.s3.amazonaws.com/s3fs-public/wri_annual_report_2006-2007.pdf; str. 20-21
 • 19
  https://www.ft.com/content/9fe06a2a-11b7-11e4-8279-00144feabdc0
 • 20
  https://wriorg.s3.amazonaws.com/s3fs-public/uploads/wri-2019-20-annual-report_0.pdf; str. 30-35
 • 21
  https://www.influencewatch.org/non-profit/nature-conservancy/; dostop 19.6.2022
 • 22
  https://www.influencewatch.org/non-profit/nature-conservancy/; dostop 19.6.2022
 • 23
  https://www.socialfinance.org.uk/about-us/partners; dostop 19.6.2022
 • 24
  https://www.reuters.com/article/us-hikvision-pensions-focus/u-s-pension-funds-took-positions-in-blacklisted-chinese-surveillance-company-idUSKBN1WU191
 • 25
  https://www.pbs.org/newshour/features/uighurs/
 • 26
  https://www.bbc.com/news/world-asia-china-22278037
 • 27
  http://climateinitiativesplatform.org/index.php/Investor_Network_on_Climate_Risk_(INCR)
 • 28
  https://www.ceres.org/annual-report/2019/supporters
 • 29
  http://climateinitiativesplatform.org/index.php/Investor_Network_on_Climate_Risk_(INCR)
 • 30
  https://www.cbc.ca/news/canada/toronto/we-charity-amanda-maitland-1.5639716
 • 31
  https://www.cbc.ca/news/canada/we-charity-free-the-children-donations-borehole-well-osenetoi-kenya-1.5938928
 • 32
  https://m-kopa.com/2015/12/02/generation-investment-management-leads-19m-equity-round-in-m-kopa-solar/
 • 33
  https://www.confluencephilanthropy.org/Former-Speakers
 • 34
  https://democracyfund.org/wp-content/uploads/2020/06/2018-DF-Form-990-PF.pdf
 • 35
  https://coalitionforgreencapital.com/about-us/our-partners/
 • 36
  http://impinvalliance.org/partners
 • 37
  https://www.unpri.org/pri/about-the-pri/financial-information
 • 38
  https://itif.org/our-supporters
 • 39
  http://www.confluencegathering.org/2020-organizations-attended
 • 40
  https://www.bloomberg.com/features/2015-mkopa-solar-in-africa/
 • 41
  https://ssir.org/articles/entry/banking_on_the_poor#
 • 42
  https://www.businessdailyafrica.com/bd/markets/market-news/solar-firm-m-kopa-lays-off-450-staff-to-cut-costs-2194438
 • 43
  https://kenyanwallstreet.com/m-kopa-solar-fires-18-of-its-staff-including-all-developers-outsources-work-to-a-foreign-company-linked-to-new-cto/
 • 44
  https://kenyanwallstreet.com/m-kopa-solar-receives-10-million-investment-after-sacking-150-employees/
 • 45
  https://www.discoverthenetworks.org/organizations/national-wildlife-federation-nwf
 • 46
  https://www.institutionalinvestor.com/article/b14z9wt9vk3ycy/david-blood-and-al-gore-want-to-reach-the-next-generation
 • 47
  https://www.sasb.org/donors/
 • 48
  https://www.sasb.org/wp-content/uploads/2019/08/Annual-Report-2014-web-093015.pdf