Blue Header Kult Grete Thunberg

Munich Security Conference

Objavljeno dne: 26/03/2024
Zadnja posodobitev: 01/04/2024
Avtor: Sebastjan Starec

Uvod

»In addition, the MSC offers protected space for informal meetings between representatives from governments who might not be on the best terms but who may wish to meet informally, behind the scenes. Where else do you have the chance to see so many of your colleagues in one spot?«1Towards Mutual Security – Fifty Years of Munich Security Conference. 2014, Vandenhoeck & Ruprecht. Str. 32.

 • Joseph R. Biden o MSC –

»Munich is the place to go to hear bold policies announced, new ideas and approaches tested, old partnerships reaffirmed, and new ones formed. Like no other global forum, today’s Munich connects European leaders and thinkers with their peers from across the world to have an open and frank exchange of ideas on the most pressing issues we currently face … That’s why I chose Munich as the place to outline the Obama administration’s new approach toward foreign policy …«250 years Munich Security Conference. Special Edition of the Atlantic Times for the 50th Munich Security Conference. 31.1.2014. Str. 7.

 • John F. Kerry o MSC – 

»The Munich Security Conference has become a truly global security policy forum – and we need that kind of thoughtful, creative, nonpartisan input on tough issues now more than ever. … We need a strong, prosperous, and confi dent Europe to meet these challenges – and Europe needs our unwavering commitment and support. As we look to the future demands that will define our alliance, we must continue to adapt to meet new threats and push forward a transatlantic renaissance to seize the common possibilities that lie ahead of us350 years Munich Security Conference. Special Edition of the Atlantic Times for the 50th Munich Security Conference. 31.1.2014. Str. 7.

 • CFR Symposium on NATO at 60 – 

»Senator William Cohen, who has headed the US delegation for several years, has said, ”Many knowledgeable officials rate the Wehrkunde Conference as the premier international conference on NATO security issues.”«4https://www.govinfo.gov/content/pkg/CREC-1994-07-20/html/CREC-1994-07-20-pt1-PgS28.htm

Nastanek, razvijanje in ozadja konference

Nastanek in razvijanje konference –  

 • Internationale Wehrkunde-Begegnung (International Conference of Military Science/International Wehrkunde Conference) 1963 – 1980.
 • Münchner Wehrkundetagung (Annual Wehrkunde Conference/Annual conference on “military matter’’) 1980 – 1993.
 • Münchner Konferenz för Sicherheitspolitik (Munich Conference on Security Policy; Munich trans-atlantic conference on security policy) 1993 -2009.
 • Münchner Sicherheitskonferenz (Munchen Security Conference), 2009 – .
Ewald-Heinrich von Kleist (levo) in Adolf Hitler (desno).

Ustanovljena leta 1963, v vrhuncu hladne vojne, kot Internationale Wehrkunde-Begegnung, njen ustanovitelj pa je Ewald-Heinrich von Kleist, ki je bil še zadnji preživeli izmed skupine, ki je preko njenega vodje Clausa von Stauffenberga, pripravljala atentat na Hitlerja.
Namen prvotnih konferenc je bila gradnja medosebnih povezav med zahodno nemškimi in ameriškimi političnimi odločevalci. Konference so bile usmerjene k integraciji nemške elite v Evro-atlantsko varnostno skupnost. Sam Kleist pa je želel, da bi se nemški politiki, strokovnjaki in oblikovalci mnenja zavedali idej, znanja in teorij, ki so za ameriškimi projekti (politikami) in odločitvami, preden te postanejo politike zveze NATO. 5GLOBSEC, status-seeking, and agency in informal elite networks. Agency, Security and Governance of Small States; A Global Perspective. Alexander Graef. 2024. Str. 189. Podatki glede prvotnih udeležencev konferenc, ki so na razpolago od ustanovitve pa vse do okoli leta 2000, so zelo skopi. Je pa jasno, da deluje münchenska varnostna konferenca prvotno predvsem kot fasada od skupine Bilderberg in Atlantic Council. Tudi udeleženci konference so večinoma funkcionarji srednjega nivoja iz industrijsko-vojaškega kompleksa – politiki, propagandisti in lobisti, v zadnjem času pa tudi ekonomisti in sredstva ”liberalne CIA”. Konferenca velja za vodilni ’’neodvisni’’ varnostni in zunanje politični forum na svetu.

Horst Teltschik pri Atlantic Council leta 2016.

Prvih nekaj desetletij so udeleženci konference namenoma prihajali iz majhnega števila držav, poleg večinoma nemških udeležencev, so najpomembnejši gostje iz ZDA in pa predstavniki ostalih držav zveze NATO. Tudi število udeležencev je bilo v prvih desetletjih samo nekaj deset. Osnovna ideja začetne varnostne konference je bila zbrati skupaj odločevalce in strokovnjake iz držav članic zveze NATO, ki bi razvijali skupne strategije proti Sovjetski zvezi in Varšavskemu paktu. Te konference so potekale za zaprtimi vrati, saj so bile varnostne politike in na sploh vojaške doktrine zveze NATO, o katerih so razpravljale elite, pogosto tajne. Po koncu hladne vojne sta von Kleist in njegov naslednik Horst Teltschik (1998 – 2008) zgradila povsem novo podobo transatlantskih srečanj, hkrati pa sta se odločila, da se konference udeležijo tudi predstavniki držav, ki pred tem niso bile del zahodnega sveta. Ti novi udeleženci prihajajo iz centralnih in vzhodno evropskih držav, ki so začele proces tranzicije iz sovjetsko-prevladujočega državnega gospodarstva v liberalne demokracije s tržnim gospodarstvom. S tem, ko so te države dale jasno vedeti, da hočejo biti del Zahoda, so s tem postale tudi redne udeleženke münchenskih konferenc, seveda, pa so postale tudi članice zveze NATO. Von Kleist in Teltschik pa sta na konferenco povabila tudi predstavnike Rusije. Tako se recimo Putin udeleži konference leta 2007, njegov pomemben bankir Herman Gref pa postane član svetovalnega odbora. Danes je udeležencev nekaj sto, prihajajo pa iz celega sveta, vključno s predstavniki Kitajske, Indije in Brazilije. Poleg vojaškega osebja, pa so današnji obiskovalci bolj pro-globalizacijske varnostne konference še generalni direktorji multinacionalk in podjetij, aktivisti (sredstva ”liberalne CIA”) za ’’človekove pravice’’, ’’okoljevarstveniki’’ in ostali voditelji, ki predstavljajo globalno civilno družbo. Za razliko od konferenc za časa hladne vojne, so današnje konference, vsaj navzven, bolj ’’transparentne’’ in ’’odprte’’ za javnost, saj se lahko določene razprave ogledajo preko spleta. Širša javnost pa lahko pride nekako od leta 2013 v stik s konferenco tudi preko Facebooka in Twitterja. Kot priznava vodstvo konference so vodilni elitni govorci, ker je konferenca bolj odprta za širšo javnost, postali tudi bolj oprezni o tem kar govorijo. Zaradi tega so današnji govori veliko manj kontroverzni kot so bili v preteklosti. Zaradi tega pa potekajo poleg glavne konference še manjše konference in pa MSC Core Group Meetings, ki se od leta 2009 odvija v številnih glavnih mestih po svetu in ki se je udeleži okoli 50 elitnih posameznikov. MSC pa od leta 2012 organizira še Cyber Security Summit in od leta 2013 The Future of European Defence Summit.6Towards Mutual Security – Fifty Years of Munich Security Conference. 2014, Vandenhoeck & Ruprecht. Str. 32 – 35.

Ewald von Kleist (levo), Henry Kissinger (desno) in Wolfgang Ischinger leta 2009 na MSC.

Udeleženec ustanovne konference je bil tudi tedaj še vzhajajoča zvezda Rockefellerjevega establišmenta Henry Kissinger, ki je bil več desetletij v zelo tesnih odnosih z von Kleistom in ena od osrednjih sil iz ozadja konferenc. Pri tem je potrebno poudariti, da Kissinger skupaj z Davidom Rockefellerjem in Zbigniewom Brzezinskim tvori ključno ozadje od Council on Foreign Relations, skupine Bilderberg in nato še od Trilateral Commission in Atlantic Council, ki so vse ključno ozadje ameriške (geo)politike, Evropske unije, zveze NATO in tudi varnostne konference v Münchnu. Zbigniew Brzezinski pa se takoj za Kissingerjem, torej leta 1964, udeleži zasedanja varnostne konference, leta 1966 pa se prvič udeleži tudi zasedanja skupine Bilderberg v Nemčiji, kjer je bila glavna tema prestrukturiranje zveze NATO.

Od skrajno leve proti desni – Helmut Schmidt, Valéry Giscard d’Estaing, Henry Kissinger in Egon Bahr leta 2014 na MSC.

Osebi s katerima je tesno sodeloval Kissinger vse od 1960ih, in ki sta tvorila ozadje nemške in evropske politike sta bila Helmut Schmidt in Egon Bahr, oba iz SPD.7https://securityconference.org/en/news/full/henry-kissinger-germany-and-the-munich-security-conference-a-few-personal-observations-by-wolfgang-ischinger/ Schmidt je bil tudi udeleženec ustanovne varnostne konference in vsaj še leta 2014, medtem, ko se je Bahr prav tako udeležil konference vsaj leta 2014. Schmidt je bil pogosti udeleženec zasedanj skupine Bilderberg od leta 1966 do 1986. Med tem, ko je bil Bahr udeleženec zasedanj skupine Bilderberg v letih 1968, 1971, 1982 in 1987. Sta se pa Bahr in Kissinger srečala prvič na Harvard University leta 1965,8https://www.henryakissinger.com/remembrances/memorial-remarks-for-egon-bahr/ kjer je bil Kissinger profesor, katerega program je bil financiran s strani Cije. V enakem obdobju pa je Kissinger tudi mentor Klausa Schwaba, ki kmalu za tem preko Rockefellerjeve/Kissingerjeve naveze ustanovi World Economic Forum, ki je zelo prepleten z varnostno konferenco v Münchnu.
Na začetku 80ih je Kissinger tesno povezan z vodilnima predstavnikoma CDUja, ki prav tako predstavljata izredno pomembno ozadje nemške in evropske politike, to sta Helmut Kohl in Hans-Dietrich Genscher.9https://securityconference.org/en/news/full/henry-kissinger-germany-and-the-munich-security-conference-a-few-personal-observations-by-wolfgang-ischinger/ Helmut Kohl je udeleženec zasedanj skupine Bilderberg v letih 1980, 1982, 1988. Medtem, ko postane Genscher član uprave od EastWest Institute, ki je tesen partner od MSC. Wolfgang Ischinger, bodoči predsedujoči od MSC, je svoj preboj doživel leta 1982, ko postane osebni pomočnik Genscherja.10https://www.politico.eu/article/diplomacy-wolfgang-ischinger-munich-security-conference/ Genscher pa postane tudi predsednik od German Council on Foreign Relations, v obdobju od 2001 – 2003.
Ta tesna povezava vodstva in udeležencev varnostne konference s Kissingerjem je vidna tudi kasneje, ko je Wolfgang Ischinger eden od udeležencev Kissingerjevega stotega rojstnega dne. Horst Teltschik, ki leta 1998 prevzame vodenje konference, je bil pred tem svetovalec za varnostno politiko Helmuta Kohla. Teltschik je bil udeleženec zasedanj skupine Bilderberg v letih 1984, 1988 in 1990. Poleg tega pa je bil še član globalne svetovalne uprave od Council on Foreign Relations, član uprave od Atlantic Council, predsednik od Boeing Germany in generalni direktor od Bertelsmann Foundation (del Sun Valley Meetings).
11https://securityconference.org/en/news/full/henry-kissinger-germany-and-the-munich-security-conference-a-few-personal-observations-by-wolfgang-ischinger/

Od leta 2009 varnostna konferenca podeljuje Ewald von Kleist Prize, katere prvi dobitnik je ravno Kissinger.12https://securityconference.org/en/kleist-award/; dostop 1.3.2024 Ostali dobitniki pa so še Javier Solana, 2010; vodilni neokonservativec Joseph Lieberman, 2012; Brent Scowcroft, 2013; Helmut Schmidt in Valéry Giscard d’Estaing, 2014; OSCE, 2015; vodilna ’’okoljevarstvenica’’ Christiana Figueres in Laurent Fabius, 2016; Joachim Gauck, 2017; vodilni neokonservativec John McCain, 2018; vodilno grško sredstvo ’’liberalne CIA’’ Alexis Tsipras in Zoran Zaev, 2019; United Nations, 2020; vodilna nemška pro-migrantska globalistka Angela Merkel, 2021; Jens Stoltenberg, 2022; proti-ruski Finska in Švedska, 2023; Mia Amor Mottley in pro-globalistični ’’okoljevarstvenik’’ John F. Kerry.

George Soros na MSC leta 2015.

Preko Ischingerja pa pridemo tudi do tesnih povezav münchenske varnostne konference z Georgeom Sorosom. Ischinger, ki postane leta 2008 predsedujoči varnostni konferenci, postane istega leta tudi ustanovni član od European Council on Foreign Relations. Kasneje in vse do danes pa tudi ostali predstavniki ECFR napolnijo svetovalni odbor varnostne konference. To so polega Ischingerja, Sorosa in njegovega sina Alexandra, še njegov vodilni agent Carl Bildt, Javier Solana, Toomas Hendrik Ilves, Radoslaw Sikorski, Arancha González Laya, Kersti Kaljulaid in Ine Eriksen Søreide. Poleg povezav z ECFR pa je pomembna tudi druga Sorosova organizacija International Crisis Group, iz katere poleg Sorosa prihajajo princ Turki al Faisal, Carl Bildt, Federica Mogherini in Ine Eriksen Søreide. 

Člani svetovalnega odbora so tesno povezani tudi s Trilateral Commission. To so poleg predsedujočega Ischingerja še Oliver Bäte, Carl Bildt, Anne Lauvergeon, Javier Solana in Joe Kaeser.

Povezavo s Kissingerjevim omrežjem v vodstvu varnostne konference pa predstavlja admiral James Stavridis, nekdanji poveljnik od Supreme Allied Command Europe (SACEUR).

Udeleženci zasedanj skupine Bilderberg, ki so hkrati člani svetovalnega odbora od MSC so Wolfgang Ischinger, Paul Achleitner, Oliver Bäte, Carl Bildt, Thomas Enders, Anne Lauvergeon, Javier Solana, George Soros, Ursula von der Leyen, Radoslaw Sikorski, John F. Kerry, Josep Borrell Fontelles, Fu Ying in Joe Kaeser.
Za Atlantic Council pa so povezani savdski princ Turki al Faisal, Sir Martin Sorrell, Carl Bildt, Thomas Enders, Frank Haun, David Miliband in Kersti Kaljulaid.

Tukaj je potrebno izpostaviti še izjemne manipulacije na globalnem nivoju, ki jih izvaja Rockefellerjeva  super elita, tako preko ”proti-NATO”/pro-migrantskih/pro-LGBTQ+/”pro-palestinskih” skrajno levičarskih strank in nevladnih organizacij, kot preko pro-NATO/”proti-migrantskih”/”proti-LGBTQ+”/pro-izraelskih desničarskih strank in nevladnih organizacij. Iz vseh teh povezav vodstva münchenske varnostne konference, Evropske unije in zveze NATO, je popolnoma jasno razvidno, da to Rockefellerjevo, Kissingerjevo, Brzezinskijevo in Sorosovo omrežje predstavlja tisto ključno in veliki večini populacije neznano ozadje Evropske unije, zveze NATO in evropske integracije. Da je javnost tako nerazgledana, neinformirana in dezinformirana glede teh ključnih zadev, so poleg same ignorantske javnosti, v glavnem krivi še ”demokratično” (za demokracijo je osnova informirana javnost) izvoljeni politični predstavniki na državni in evropski ravni, kot tudi popolnoma skorumpirani novinarji in mediji – javni in zasebni, ter t. i. poznavalci in profesorji. Tako to Rockefellerjevo in Sorosovo obveščevalno omrežje do potankosti moderira, financira in kontrolira vodilne ameriške in evropske skrajno levičarske ”proti-NATO” nevladne organizacije in politične stranke, kot so Democratic Socialists of America, Code Pink, A.N.S.W.E.R., stranka Evropska levica, slovenska stranka Levica, nemška Die Linke, britanska Labour Party predvsem preko Jeremyja Corbyna, Francoska komunistična stranka, grška Syriza, katalonska Združena in alternativna levica, avstrijska komunistična stranka in ostale. Na drugi strani, torej na ”proti-migrantski”/pro-NATO desnici, je hkrati povsem jasno, koga v resnici podpirajo, ker podpirajo zvezo NATO in evropsko integracijo, in da je vse ostalo samo retorika za javnost, ki nima nobene veze z realnostjo. V resnici podpirajo Rockefellerjev, Kissingerjev, Brzezinskijev in Sorosov globalizem, katerega pomemben del predstavlja tudi proti-ruska retorika in proti-rusko delovanje. Čeprav so (bili) številni predstavniki zelo sumljivega in proti-demokratičnega Putina, kot so na primer Sergei Karaganov, Yevgeny Primakov, Herman Gref, Igor Ivanov in Oleg Deripaska, tesno povezani z liberalnim establišmentom, ter vsi s Putinom, razen Primakova, tudi udeleženci varnostne konference v Münchnu. Prav tako pa so vodilni proti-Putinovi protagonisti, kot so to Mikhail Khodorkovsky, Garry Kasparov, hčerka Borisa Nemtsova, žena Alexeyja Navalnyega, Volodimir Zelensky, Petro Poroshenko, Mikheil Saakashvili, del Kissingerjevega, Brzezinskijevega, Sorosovega ali Cijinega omrežja preko National Endowment for Democracy, in udeleženci münchenske varnostne konference. Kot tudi je zelo sumljiva Putinova tesna povezava s Hamasom, ki je po drugi strani tesno povezan s pro-palestinskimi organizacijami, ki jih financirajo Rockefellerji, Soros in ostale fundacije iz omrežja ”liberalne CIA”.

Predsedujoči od Munchen Security Conference

 1. Ewald-Heinrich von Kleist, 1963 – 1998.
  • Ustanovitelj od Munchen Security Conference.
  • Tesen prijatelj Henryja Kissingerja.
  • Tesen prijatelj vodilnega neokonservativca in podpornika skrajnega islama Johna McCaina. McCain je bil tudi vodja kongresnih delegacij na varnostno konferenco.
 2. Horst Teltschik, 1999 – 2008.
  • Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1982, 1984, 1988, 1990.
  • Bil svetovalec za nacionalno varnost nemškega kanclerja Helmuta Schmidta.
  • Član uprave od Atlantic Council.
  • Član od Trilateral Commission, vsaj od od 1995 – 2001.
  • Član od Atlantik Initiative, vsaj od 2007 – .
  • Bil predsednik od Boeing Germany, vsaj od 2007 – .
  • Član globalne svetovalne uprave od Council on Foreign Relations.
  • Upravitelj od Konrad Adenauer Stiftung, vsaj od 2010 – .
  • Bil generalni direktor od Bertelsmann Stiftung.
  • Udeleženec od Munchen Security Conference, 1999 – 2020, 2022, 2024.
 3. Wolfgang Ischinger, predsedujoči 2008 – 2022.
  • Magistriral na Fletcher School of Law and Diplomacy (rekrutni center za CIA agente) – Tufts University.
  • Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1998, 2002, 2008, 2012, 2015, 2017, 2018.
  • Bil nemški ambasador v ZDA, 2001 – 2006.
  • Bil globalni vodja za odnose z vlado pri Allianz SE, 2008 – 2014.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations (ECFR), 2008 – .
  • Udeleženec od Munich Security Conference, 2009 – 2011, 2014, 2015, 2019, 2023
  • Član od Trilateral Commission, 2011 – .
  • Član uprave od German Council on Foreign Relations (DGAP).
  • Član uprave od American Academy Berlin.
  • Član uprave od Atlantik-Brücke.
  • Član svetovalne uprave od Yalta European Strategy Group (YES).
  • Član svetovalne uprave od European Leadership Network (ELN).
  • Udeleženec od World Economic Forum, 2014, 2017, 2019, 2022.
 4. Christoph Heusgen, 2022 – .
  • Bil direktor politične enote pri visokem predstavniku Javierju Solani pri generalnem sekretariatu od Council of the European Union, 1998 – 2005.
  • Bil nemški pod-sekretar za zunanjo in varnostno politiko, 2005 – 2017. Veljal za najvplivnejšega Merklovega svetovalca na tem področju.
  • Udeleženec zasedanj od Munchen Security Conference, 2009 – 2011, 2014 – 2016, 2018, 2019, 2023, 2024.
  • Bil nemški ambasador pri UN, 2017 – 2021.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations, 2021 – .
  • Član direktorske uprave od American Council on Germany.
  • Upravitelj od American – German Institute/American Institute for Contemporary German Studies (AICGS).
  • Član mednarodnega svetovalnega odbora od International Peace Institute (IPI).
  • Član od International Gender Champions.
  • Član mednarodnega svetovalnega odbora od Robert Bosch GmbH, 2022 – .

Člani svetovalnega odbora

Svetovalni odbor konference je bil ustanovljen verjetno okoli leta 2008, po tem, ko postane predsedujoči Wolfgang Ischinger. Namen svetovalnega odbora je ohranjanje in razvijanje visokega nivoja letnih konferenc, kot tudi ostalih dogodkov, ki jih prireja münchenska konferenca, kot sta Core Group Meetings in Munich Security Report. Poleg tega pa je njegov namen svetovanje predsedujočemu glede strateških odločitev, glede osredotočanje na teme in razvijanja partnerstev. Jedro svetovalnega odbora predstavljajo pomembni globalisti, ki so del omrežja od Council on Foreign Relations, Trilateral Commission, skupine Bilderberg, Atlantic Council, International Crisis Group in European Council on Foreign Relations. Zelo jasno se vidi vpliv Sorosa, ki pride v svetovalni odbor leta 2015 in s tem se tudi močno poveča število članov svetovalnega odbora in udeležencev, ki so člani od European Council on Foreign Relations in International Crisis Group, in nenazadnje tudi iz Open Society Foundations in ostalih sredstev ”liberalne CIA”. 

 1. Sir Martin Sorrell – vsaj do 2010.
  • Ustanovitelj komunikacijske, reklamne in PR multinacionalke WPP plc, 1985 – .
  • Član od Trilateral Commission, vsaj od 2001 – 2018.
  • Udeleženec od World Economic Forum, 2004, 2006, 2008, 2013 – 2015, 2022, 2023.
  • Ustanovni član od Business for a New Europe, 2006 – .
  • Član mednarodne svetovalne uprave od Atlantic Council, vsaj od 2009 – .
  • Član svetovalne uprave od American European Community Association, vsaj od 2009 – .
  • Direktor od Bloomberg Philanthropies (pomemben financer ’’liberalne CIA’’), vsaj od 2021 – .
  • Udeleženec od Munich Security Conference, 2024.
 2. Ronald S. Lauder – vsaj do 2010.
  • Član od Council on Foreign Relations, 1998 – .
  • Bil član uprave od pro-izraelske Anti-Defamation League (del ’’liberalne CIA’’)
  • Bil član uprave od Joint Distribution Committee (Samuel Bronfman; Edward Warburg; Harry Oppenheimer; Henry Kissinger; Baron David de Rothschild; Charles Bronfman; Edgar Bronfman; Lord Weidenfeld; Stuart Eizenstadt)
  • Predsednik od World Jewish Congress (nadomesti Edgarja Bronfmana; vodstvo – David de Rothschild; Chella Safra; Rabi Arthur Schneier), 2007 – .
  • Udeleženec izredno pomembne neokonservativne konference Prague Democracy and Security Conference, 2007.
  • Član svetovalnega odbora od Israel Policy Forum (William S. Cohen – The Cohen Group; Robert Lifton; general Danny Rothschild; Charles Bronfman; Matthew Bronfman; Lester Crown; Haim Saban; Michael Sonnenfeldt), vsaj od 2012 – 2019.
  • Udeleženec od Munich Security Conference, 2015, 2019, 2022.
 3. Paul Achleitner – 2014 – 2024.
  • Udeleženec od World Economic Forum, 2004, 2009, 2011 – 2014, 2016, 2017, 2019, 2020, 2022.
  • Udeleženec od Munich Security Conference, 2009 – 2011, 2013 – 2015, 2019, 2023.
  • Udeleženec in član nadzornega odbora zasedanj skupine Bilderberg, 2013 – 2019, 2022, 2023.
  • Delal za Goldman Sachs (del CFR; del Trilateral Commission).
  • Predsedujoči nadzorni upravi od Deutsche Bank AG (del CFR; del Trilateral Commission).
  • Njegove žena Ann-Kristin Achleitner je od leta 2013 članica od Trilateral Commission in od leta 2017 članica od Europe Policy Group – WEF.
 4. Princ Turki al Faisal – 2014 – 2024.
  • Tesen Sorosov zaveznik.
  • Bil član obveščevalnega Safari Club (general Vernon Walters; Ted Shackley – CIA; Frank Carlucci – CIA; George H. W. Bush – CIA; Richard Helms – CIA; Alexander de Marchenes; Kamal Adham; Anwar Sadat; Saddam Hussein; iranski šah), 1976 – .
  • Udeleženec zasedanj skrivne ultrakonservativne skupine Le Cercle (ozadje ’’konservativne CIA’’; tesne povezave s Cijo), 1979, 2005.
  • Nekdanji vodja savdske obveščevalne in skupaj s Cijo (Zbigniew Brzezinski) vodilni financer mudžahedinov v Afganistanu in skrajnega islama.
  • Tesno povezan z ruskim pro-terorističnim podjetjem Far-West (Adnan Khashoggi; Halliburton; Ruslan Saidov; Diligence LLC), ki je tesno povezano s savdsko Al Haramain Foundation (del omrežja od Al-Kajde).
  • Upravitelj Sorosove International Crisis Group, 2008 – 2013; svetovalec 2010 – .
  • Bil član panela West-Islamic World Dialogue – World Economic Forum, 2007 – 2008.
  • Udeleženec od Munich Security Conference, 2010, 2013, 2015, 2019, 2022, 2023, 2024.
  • Udeleženec od World Economic Forum, 2011, 2013 – 2017.
  • Višji svetovalec od Middle East Strategy Task Force – Atlantic Council, 2016 – .
 5. Michael Diekmann – vsaj od 2010 – 2014.
  • Generalni direktor od Allianz, 2003 – 2015; predsedujoč nadzorni upravi, 2017 – .
  • Udeleženec World Economic Forum, 2013.
  • Član nadzorne uprave od Siemens.
  • Član evropskega svetovalnega panela pri Temasek Holdings (Axel Webber; Timothy Geithner; Marcus Wallenberg; Paul Polman), 2016 – .
  • Član evropske svetovalne uprave od Google Cloud Platform, 2022 – .
  • Mentor pri Chair Mentors International (Victor Chu; Vivianne Cox; Paul Desmarais III; Sir Douglas Flint; Thomas Glocer; Chad Holliday; Peter Voser).
 6. Herman O. Gref – 2010 – 2022.
  • Pomemben Putinov bankir.
  • Bil član mednarodnega odbora od Rockefellerjeve JP Morgan Chase.
  • Udeleženec od World Economic Forum, 2007, 2011- 2014, 2016, 2017, 2019, 2020.
  • Upravitelj od World Economic Forum, 2015 – 2021.
  • Udeleženec Munich Security Conference, 2013, 2015, 2019.
  • Predsedujoči in generalni direktor od Sberbank.
 7. Frank Haun – 2010 – 2022.
  • Udeleženec od Munich Security Conference, 2009 – 2011, 2013 – 2015, 2019, 2022 – 2024.
  • Član mednarodne svetovalne uprave od Atlantic Council, vsaj od 2013 – .
  • Generalni direktor od Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. (proizvodnja tankov Leopard I, Leopard II, Panzerhaubitze 2000).
 8. Anne Lauvergeon – 2010 – 2016.
  • Bila partner pri Lazard Frères & Cie, 1995 – 1997.
  • Generalna direktorica od Areva, 2001 – 2011.
  • Članica od Trilateral Commission, 2003 – 2011.
  • Udeleženka od World Economic Forum, 2004, 2011, 2014.
  • Udeleženka zasedanj skupine Bilderberg, 2006, 2010.
  • Udeleženka Munich Security Conference, 2010, 2013, 2015, 2016.
  • Članica uprave od Total S.A., – 2015.
  • Članica uprave od Airbus, 2013 – 2016.
  • Članica uprave od Rio Tinto, 2014 – 2017.
 9. Thomas Enders – 2014 – 2024
   • Doktoriral s štipendijo od Konrad Adenauer Foundation.
   • Bil raziskovalec pri German Council on Foreign Relations, 1988 – .
   • Predsedujoči od Atlantik-Brücke, 2005 – 2009.
   • Udeleženec in član nadzornega odbora zasedanj skupine Bilderberg, 2009 – 2018.
   • Udeleženec Munich Security Conference, 2009 – 2011, 2013 – 2015, 2019, 2022, 2023.
   • Udeleženec World Economic Forum, 2012, 2013.
   • Član mednarodne svetovalne uprave od Atlantic Council.
   • Generalni direktor od Airbus, 2017 – .
   • Predsednik od German Council on Foreign Relations, 2019 – .
   • Član svetovalnega odbora od International Institute for Strategic Studies.
 10. Jane Harman – 2014 – 2024.
 11. Javier Solana – 2014 – 2023.
 12. James G. Stavridis – 2014 – 2024.
 13. Edmund Stoiber – 2014 – 2020.
  • Predsedujoči od Christian Social Union (CSU), 1999 – 2007.
  • Član od Hanns Seidel Foundation.
  • Član svetovalne uprave od ProSiebenSat.1 Media.
 14. Oliver Bäte – 2015 – 2024.
  • Predsedujoči nadzorni upravi od Allianz SE
  • Član od Trilateral Commission, 2015 – .
  • Udeleženec World Economic Forum, 2016, 2017, 2019, 2020
  • Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 2017.
  • Udeleženec od Munich Security Conference, 2019.
  • Član globalne svetovalne uprave od Council on Foreign Relations.
  • Član Rothschildovega neokonservativnega The Council for Inclusive Capitalism.
 15. Carl Bildt – 2015 – 2024
  • Eden od ključni Sorosovih agentov, kot tudi vodilne Bilderberg družine Wallenberg.
  • Švedski premier, 1991 – 1994.
  • Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1992, 1993, 1996, 1997, 1999, 2000, 2006 – 2011, 2013, 2014.
  • Član od Trilateral Commission, vsaj od 1998 – ; namestnik evropskega predsedujočega 2020 – .
  • Upravitelj od Friends of Europe (Tanja Fajon; Alojz Peterle), vsaj od 2001 – .
  • Švedski zunanji minister, 2006 – 2014.
  • Udeleženec World Economic Forum, 1993 – 1996, 2008, 2009, 2014, 2016, 2017, 2020, 2023.
  • Udeleženec Munich Securtiy Conference, 2008 – 2011, 2013 – 2015, 2019, 2022, 2023.
  • Ustanovni član Sorosovega European Council on Foreign Relations (Danilo Türk; Tanja Fajon; Samuel Žbogar), 2008 – ; predsedujoči 2020 – .
  • Upravitelj Sorosove International Crisis Group, 2014 – .
  • Član uprave od Atlantic Council.
  • Član globalne svetovalne uprave od Council on Foreign Relations, 2018 – .
 16. George Soros – 2015 – 2020.
  • Vodilni Rockefellerjev zaveznik in financer ”liberalne CIA”.
  • Ustanovitelj in predsedujoči globalni upravi od Open Society Foundations (vodilni financer ’’liberalne CIA’’), 1979 – .
  • Član od Council on Foreign Relations, 1988 – ; član direktorske uprave, 1995 – 2004.
  • Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1990, 1994, 1996, 2000, 2002.
  • So-ustanovitelj, ustanovni financer in upravitelj od International Crisis Group, 1995 – ; član izvršnega odbora 2005 – .
  • Udeleženec od World Economic Forum, 1996, 1998, 2001, 2004, 2006, 2007, 2009, 2011 – 2014, 2017, 2019, 2020, 2022.
  • Član od Trilateral Commission, vsaj od 2001 – 2005.
  • Ustanovitelj in financer od European Council on Foreign Relations, 2007 – .
  • Udeleženec od Mucnich Security Conference, 2011, 2012, 2015, 2017.
  • Tesen geopolitični zaveznik od National Endowment for Democracy.
 17. Sheikh Hamad bin Jassim bin Jabr al Thani – 2016 – 2020.
  • So-predsedujoči od Doha Center (Strobe Talbott; Madeleine Albright; Zbigniew Brzezinski; Sandy Berger; Martin Indyk) – Brookings Institute, 2008 – .
  • Član nadzorne uprave od RAND Qatar Policy Institute – RAND Corporation.
 18. Toomas Hendrik Ilves – 2016 – 2022.
  • Estonski zunanji minister, 1996 – 2002; v tem obdobju vodi procese članstva v EU in zvezo NATO.
  • Predsednik Estonije, 2006 – 2016.
  • Ustanovni član od European Council on Foreign Relations, 2008 – .
  • Udeleženec od Munich Security Conference, 2009, 2011, 2014, 2015, 2019, 2022, 2023.
  • Dobitnik nagrade NDI Democracy Award od National Democratic Institute, 2013.
  • Udeleženec od World Economic Forum, 2014- 2017.
  • Dobitnik nagrade Freedom Award od Atlantic Council, 2014.
  • So-predsedujoči od The Global Futures Council on Blockchain Technology – World Economic Forum, 2016 – .
  • Član nacionalno varnostne proti-ruske svetovalne skupine od Alliance for Securing Democracy (Michael Chertoff; David Kramer; William Kristol; Mike Morell – CIA; admiral James Stavridis; Jake Sullivan; John Podesta; Mike Rogers; Mariethe Schaake; Ana de Palacio), 2017 – .
  • Član od Trilateral Commission, 2021 – .
  • Član mednarodnega vodstvenega odbora in Distinguished Fellow od Center for European Policy Analysis (H.R. McMaster; Annegret Kramp-Karrenbauer; John R. Allen; Carl Bildt; Francis Fukuyama; Timothy Garton Ash; Boris Johnson; Matthew Kaminski – Politico; David J. Kramer; Ivan Krastev; Zhanna Nemtsova – Boris Nemtsov Foundation for Freedom; Ine Eriksen Søreide). CEPA organizira CEPA Forum, ki je vodilni letna transatlantska varnostna konferenca v Washingtonu.
  • Član mednarodnega svetovalnega odbora od Globsec (Carl Bildt; Ian Brzezinski; Michael Chertoff; Kolinda Graber-Kitarović; John R. Allen; Kersti Kaljulaid; Annegret Kramp-Karrenbauer; Sebastian Kurz; Anton Rop; Kurt Volker; Damon Wilson – NED).
  • Član mednarodnega odbora od Center for European Policy Analysis, 2023 – .
 19. Ursula von der Leyen –  2016 – 2018.
  • Članica od CDU.
  • Nemška ministrica za obrambo, 2013 – 2019.
  • Udeleženka od World Economic Forum, 2013, 2015, 2017 – 2020, 2023.
  • Udeleženka od Munich Security Conference, 2014, 2015, 2019, 2022, 2024.
  • Udeleženka zasedanj skupine Bilderberg, 2015, 2016, 2018, 2019.
  • Predsednica Evropske komisije, 2019 – .
  • Prejemnica nagrade Distinguished Leadership Awards – Atlantic Council.
  • Promotorka od European Green Deal (del ’’liberalne CIA’’).
 20. David Miliband – 2016 – 2024.
  • Britanski zunanji minister, 2007 – 2010.
  • Udeleženec od World Economic Forum, 2007 – 2009, 2019, 2020, 2023.
  • Udeleženec od Munich Security Conference, 2009, 2014, 2019, 2022.
  • Član od European Council on Foreign Relations, 2010 – .
  • Član od Trilateral Commission, 2012 – 2018.
  • Predsednik in generalni direktor od International Rescue Committee, 2013 – .
  • Član od U.S. Global Leadership Campaign, ki je zastopniška skupina od U.S. Global Leadership Coalition.
  • Višji svetovalec od Middle East Strategy Task Force – Atlantic Council, 2016 – .
  • Član svetovalne uprave od The Center for a New American Security (CNAS), 2023 – .
  • Distinguished Fellow od Institute of Global Politics (Hillary Clinton; Eric Schmidt; Joseph Stiglitz; Michelle Bachelet; Henrietta Fore) – SIPA Columbia University, 2023 – 2024.
  • Guverner od Ditchley Foundation (tesno povezana z Bilderbergi).
 21. Radosław Sikorski – 2016 – 2024.
  • Bil Resident Scholar pri American Enterprise Institute, 2001 – 2005.
  • Bil izvršni direktor od New Atlantic Initiative (Henry Kissinger; George Shultz; Margaret Thatcher), vsaj od 2003 – .
  • Poljski minister za obrambo, 2005 – 2007.
  • Minister za zunanje zadeve, 2007 – 2014.
  • Udeleženec od Munich Security Conferene, 2009, 2013 – 2015, 2017, 2019, 2022, 2023.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations, vsaj od 2012 – .
  • Udeleženec in član nadzornega odbora zasedanj skupine Bilderberg, 2016 – 2019, 2022, 2023.
  • Poljski član evropskega parlamenta, 2019 – 2023.
  • Član od European Leadership Network.
  • Poljski zunanji minister, 2023 – .
  • Skupaj s Carlom Bildtom je ustanovitelj od Eastern Partnership – EU.
  • So-ustanovitelj od European Endowment for Democracy (del ’’liberalne CIA’’), ki je evropska kopija Cijine National Endowment for Democracy.
  • Dobitnik Freedom Award od Atlantic Council, 2016.
 22. Federica Mogherini – 2017 – 2024.
  • Je Fellow od German Marshall Fund of the U.S.
  • Pod-predsednica Evropske komisije in visoka predstavnica Evropske unije za zunanjo zadeve in strateško politiko, 2014 – 2019.
  • Udeleženka od Munich Security Conference, 2015, 2016, 2017, 2019.
  • Udeleženka od World Economic Forum, 2015 – 2017.
  • Upraviteljica Sorosove International Crisis Group, 2019 – .
  • Članica uprave od Istituto Affari Internazionali (tesno povezan s skupino Bilderberg).
  • Upraviteljica od Rockefeller Brothers Fund.
  • Upraviteljica od Friends of Europe, 2020 – .
  • Članica od High-Level Group of Personalities on Africa-Europe Relations – Africa Europe Foundation, 2020 – .
  • Rektorica od College of Europe.
  • Članica svetovalnega odbora od European Policy Centre, 2021 – .
  • Izvršna direktorica od European Leadership Network.
 23. Louise Mushikiwabo – 2017 – 2024.
  • Nekdanja ruandska zunanja ministrica, 2009 – 2018.
  • Članica od High-Level Group of Personalities on Africa-Europe Relations (Mo Ibrahim; Etienne Davignon; Bono/U2; Mary Robinson; Aliko Dangote; Pascal Lamy; Mark Malloch-Brown; Federica Mogherin; Ngozi Okonjo-Iweala; Romano Prodi; Rajiv J. Shah – Rockefeller Foundation; Mark Suzman – Bill & Melinda Gates Foundation) – Africa-Europe Foundation, 2020 – .13https://back.africaeuropefoundation.org/uploads/HLG_Members_cc1550b3cf.pdf
  • Članica od International Gender Champions.
  • Članica strateškega odbora od Paris School of International Affairs (Kevin Rudd; Alexander Soros; Pierre Moscovici; Enrico Letta).
 24. Wolfgang Reitzle, predsedujoči 2013 – 2021.
  • Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1992, 1993, 2012.
  • Predsednik in generalni direktor od Linde AG, 2003 – ; predsedujoči nadzorni upravi 2016 – .
  • Član evropske svetovalne uprave od Deutsche Bank, 2003 – .
  • Upravitelj od Roland Berger Foundation (del Sorosovega omrežja).
  • Udeleženec od Munich Security Conference, 2009 – 2011, 2013, 2018, 2019.
  • Član nadzorne uprave od Axel Springer SE (del Sun Valley Meetings; center nemške medijske propagande ”liberalne CIA”), 2014 – .
  • Predsedujoči od LafargeHolcim, vsaj od 2015 – .
  • Svetovalni partner od Perella Weinberg Partners, 2015 – .
  • Upravitelj od American – German Institute.
 25. Fu Ying – 2017 – 2024.
  • Kitajska pod-ministrica za zunanje zadeve, 2010 – 2013.
  • Udeleženka zasedanja skupine Bilderberg, 2011, 2012.
  • Predsedujoča kitajskemu nacionalnemu kongresu za zunanjo politiko, 2013 – 2018.
  • Udeleženka od Munich Security Conference, 2014, v Pekingu 2016, 2022, 2023.
  • Predsedujoča od Center for International Strategy and Security – Tsinghua University.
  • Svetovalka pri Chinese People’s Institute of Foreign Affairs.
  • Ustanovna članica od Bloomberg New Economy Forum.
 26. John F. Kerry – 2018 – 2024.
  • Bil vodilni ameriški pro-globalistični demokratski senator, 1985 – 2013.
  • Udeleženec od World Economic Forum, 1993, 1999, 2007 – 2009, 2011, 2014 – 2016, 2019, 2020, 2023.
  • Član od Council on Foreign Relations, 1994 – .
  • Udeleženec od Munich Security Conference, 2010, 2012, 2014, 2015, 2019, 2022, 2023.
  • Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 2012.
  • Ameriški državni sekretar, 2013 – 2017.
  • Član svetovalnega odbora od U.S. Global Leadership Coalition, vsaj od 2020 – .
  • Bidenov posebni odposlanec za podnebje (propaganda ”liberalne CIA”), 2021 – .
 27. Josep Borrell Fontelles – 2019 – 2024.
  • Predsednik Evropske parlamenta, 2004 – 2007.
  • Bil predsedujoči od Global Progressive Forum, 2007 -2011.
  • Bil član uprave emeritov od Reporters Without Borders.
  • Španski minister za zunanje zadeve, 2018 – 2019.
  • Udeleženec od Munich Security Conference, 2019, 2022 – 2024.
  • Visoki predstavnik Evropske unije za zunanje zadeve in varnostno politiko, 2019 – .
  • Pod-predsednik Evropske komisije, 2019 – .
  • Upravitelj od European Movement International.
  • Član direktorske uprave od Jacques Delors Institute (Jacques Delors; Etienne Davignon; Enrico Letta; Pascal Lamy).
   • Financerji inštituta leta 2022 – »Open Society Foundations … AIG … Calouste Gulbenkain Foundation … Solvay … Engie … European Union«14Institut Jacques Delors. Rapport Annuel 2022. Str. 92.
  • Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 2023.
 28. Annegret Kramp-Karrenbauer – 2019 – 2021.
  • Vodja od CDU, 2018 – 2021.
  • Nemška ministrica za obrambo, 2019 – 2021.
  • Članica od Konrad Adenauer Foundation.
  • Udeleženka zasedanj skupine Bilderberg, 2019.
  • Udeleženka od Munich Security Conference, 2019, 2020, 2023, 2024.
  • Članica mednarodnega svetovalnega odbora od GLOBSEC.
  • So-predsedujoča mednarodnemu svetovalnemu odboru od Center for European Policy Analysis (CEPA), 2022 – .
  • Članica svetovalnega odbora od German Council on Foreign Relations, 2023 – .
 29. Joe Kaeser – predsedujoči 2021 – 2024.
  • Generalni direktor od Siemens AG, 2013 – 2021.
  • Član od Trilateral Commission, 2014 – .
  • Udeleženec od Munich Security Conference, 2014, 2015, 2019, 2022, 2023.
  • Udeleženec od World Economic Forum, 2014, 2017, 2019, 2020, 2022, 2023.
  • Član nadzorne uprave od Daimler AG, 2014 – 2021.
  • Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 2015, 2016.
  • Član mednarodnega odbora od Rockefellerjeve JPMorgan Chase, 2015 – .
  • Član od European Round Table of Industrialists.
  • Član nadzorne uprave od Allianz Deutschland AG.
 30. Alexander Soros – 2021 – 2023.
 31. Arancha González Laya – 2023 – 2024.
  • Članica globalne svetovalne uprave od International Gender Champions, 2019 -.
  • Španska ministrica za zunanje zadeve, 2020 – 2021.
  • Članica Sorosovega European Council on Foreign Relations, 2021 – .
  • So-predsedujoča od Global Future Council on the Future of International Trade and Investment – World Economic Forum.
  • Članica globalnega svetovalnega odbora od GLOBSEC.
  • Članica svetovalne uprave od Centre for European Reform.
  • Upraviteljica od Elcano Royal Institute for International and Strategic Studies.
  • Članica svetovalnega odbora od Mo Ibrahim Foundation.
  • Članica od High-Level Group of Personalities on Africa-Europe Relations – Africa Europe Foundation.
  • Dekanja od Paris School of International Affairs, 2022 – .Članica svetovalnega odbora od German Council on Foreign Relations, 2023 – .
  • Upraviteljica od Bertelsmann Stiftung (del Sun Valley Meetings), 2023 – .
 32. Kersti Kaljulaid – 2023 – 2024.
  • Predsednica Estonije, 2016 – 2021.
  • Udeleženka od Munich Security Conference, 2019, 2022, 2023, 2024.
  • Članica Sorosovega European Council on Foreign Relations, vsaj od 2019 – .
  • Članica mednarodnega svetovalnega odbora od Atlantic Council.
  • Članica mednarodnega svetovalnega odbora od GLOBSEC.
  • Članica od Global Tech Security Commission (general H.R. McMaster; Robert Hormats).
  • Članica uprave od Yalta European Strategy.
  • Članica od Council of Women World Leaders.
  • Članica svetovalne uprave od Centre for European Reform.
 33. Nancy Pelosi –  2023 – 2024.
  • Vodilna pro-globalistična demokratska članica ameriškega kongresa, 1985 – .
  • Udeleženka od Munich Security Conference, 2019, 2022, 2023.
  • Predsedujoča nacionalni upravi Bidenove predsedniške kampanje (Kamala Harris; Elizabeth Warren; Cory Booker; Wes Moore), 2023 – .
 34. Boris Pistorius – 2023 – 2024.
  • Nemški minister za obrambo iz stranke SDP, 2023 – .
  • Udeleženec od Munich Security Conference, 2023, 2024.
 35. Ine Eriksen Søreide –  2023 – 2024.
  • Norveška ministrica za obrambo, 2013 – 2017.
  • Norveška ministrica za zunanje zadeve, 2017 – 2021.
  • Članica Sorosovega European Council on Foreign Relations.
  • Udeleženka od Munich Security Conference, 2022 – 2024.
  • Udeleženka od World Economic Forum, 2020.
  • Upraviteljica Sorosove International Crisis Group, 2023 – .
  • Članica mednarodnega vodstvenega odbora od Center for European Policy Analysis.

Upravitelji od Munich Security Conference

 1. Wolfgang Schmidt – predsedujoči.
  • Vse od leta 2002 tesen zaveznik nemškega kanclerja Olafa Scholza (propagandist ’’liberalne CIA’’) iz SPD.
  • Bil nemški direktor pri International Labour Organization (ILO), 2010 – 2011.
  • Bil nadomestni član guvernerske uprave pri World Bank, 2018 – 2021.
  • Upravitelj od Institute for European Politics (IEP), katerega partner je Open Society Foundations.15https://iep-berlin.de/en/about/partner/; dostop 21.2.2024
  • Leta 2022 udeleženec letnega srečanja pri Sorosovem European Council on Foreign Relations.16https://ecfr.eu/event/annual-council-meeting-2022/
 2. Sheikh Hamad bin Jassim bin Jabr Al-Thani
  • Katar igra pomembno manipulativno obveščevalno igro – je izredno tesen zaveznik liberalnega establišmenta; je pomemben financer Rockefellerjevega Brookings Institute; pomemben financer Hamasa in mednarodnega terorizma; v precej tesnih odnosih s Putinom, ki je prav tako v tesnih odnosih s Hamasom.
  • Član mednarodnega svetovalnega odbora od Brookings Institution.
  • Član nadzorne uprave od RAND Qatar Policy Institute.
  • Predsedujoči mednarodnemu svetovalnemu odboru od Brookings Doha Center (Strobe Talbott; Madeleine Albright; Samuel Berger, Zbigniew Brzezinski, Edward Djerejian; Fareed Zakaria).
  • Zaslužen za tesen poslovne povezave med Katarjem in vodilnim britanskim proizvajalcem orožja BAE Systems.
 3. Henry Alt-Haaker
  • Podpredsednik pri Robert Bosch Stiftung, ki je tesen partner od Rockefeller Foundation in Open Society Foundations.
  • Predsedujoči od Humanity in Action Germany, in pod-predsedujoči od Humanity in Action Inc., katere financerji so Open Society Fund, National Endowment for Democracy, The William H. Donner Foundation, Andrew W. Mellon Foundation, Bill & Melinda Gates Foundation, Google, Ford Foundation, Amnesty International, Democracy and Media Foundation, Bertelsmann Foundation.17https://humanityinaction.org/usa-about/usa-supporters/; dostop 21.2024 18https://humanityinaction.org/about-international/partners/; dostop 21.2.2024
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 4. Alexander Soros
  • Namestnik predsedujočega (Georgea Sorosa) od Open Society Foundations.
  • Član očetovega European Council on Foreign Relations.

Financerji konferenc

Financerji Munchen Security Conference leta 2013 

»Non-Gpvernmental Supporters: International Crisis Group [George Soros]. Stiftung Neue Verantwortung. Körber Stiftung. East-West Institute. BDI – The Voice of German Industrie … Associates: KMW. Barclays … Main Sponsors: … Hypo Vereinsbank – Uni Credit. Schell … BMW … Sponsors: … Huawei … Raytheon … DLA Piper«19http://www.securityconference.de/ueber-uns/sponsoren/; dostop 6.2.2013

Financerji in partnerji od Munchen Security Conference leta 2017

»Non-Governmental Partners: American Council on Germany. American Institute for Contemporary German Studies. Atlantic Council … Bertelsmann Stiftung [del Sun Valley Meetings]. Bill & Melinda Gates Foundation. BMW Foundation. Chatham House – Royal Institute of International Affairs … EastWest Institute. European Leadership Network … The Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ). Global Commission on the Stability of Cyberspace … International Institute for Strategic Studies. International Rescue Committee. Körber-Stiftung … Robert Bosch Stiftung … Transparency International … World Economic Forum. Yalta European Strategy. Zeit-Stiftung … Associates: Allianz [del Trilateral Commission]. BMW. KMW. Merck … Main Sponsors: Airbus … Ernst & Young. Huawei. Microsoft [del CFR; del Sun Valley Meetings]. Raytheon [del CFR]… Shell [del CFR]. Sponsors: … Deutsche Bank [del CFR] … Leonardo. Lockheed Martin [del CFR]. MBDA Missile Systems20https://www.securityconference.de/en/about/supporters/; dostop 17.2.2017

Partnerji in financerji od Munchen Security Conference leta 2019 – 

»Inter-Governmental Organizations: [NATO] Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence. NATO … Non-Governmental Partners: Atlantik-Brücke. Atlantic Council. American Council on Germany. American Institute on Contemporary German Studies … Bill & Melinda Gates Foundation. BMW Foundation … Brookings Institute. Center for a New American Security. Chatham House – Royal Institute of International AffairsCenter for Strategic and International Studies … EastWest Institute … European Council on Foreign Relations. European Leadership Network … Global Commission on the Stability of Cyberspace. The Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) … GLBSEC. The German Marshall Fund of the United States … International Democracy Union – The Global Alliance of the Centre Right (Janez Janša) … International Institute for Strategic StudiesInternational Crisis Group … Körber Stiftung … Nuclear Threat Initiative … RAND Corporation. Robert Bosch Stiftung. Royal United Services Institute for Defence and Security Studies … Transparency International … World Economic Forum. Women Political Leaders. Yalta European Strategy. ZEIT-Stiftung … Sponsors: Allianz. BMW … KMW. Siemens … Main Sponsors: Airbus … Ernst & Young. Merck. Microsoft. Raytheon Technologies … Sponsors: Deutsche Bank … Facebook. Hubert Burda Media … Investcorp. Johnson & Johnson. Lockheed Martin … MBDA Missile Systems … Shell«21Munich Security Conference. Annual Report 2019. Str. 106 – 109

Financerji od Munchen Security Conference leta 2022

»Institution Partners: … APCO Worldwide. Atlantic Council. Atlantic-Brüke … Bill & Melinda Gates Foundation. BMW Foundation. Brookings Institute. Chatham House. [NATO] Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence. Center for Strategic and International Studies. DGAP [German Council on Foreign Relations]. European Council on Foreign Relations. Emirates Policy Center. Institute for Security Studies – European Union. The Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ). German Marshall Fund of the United States. Istituto Affari Internazionali. International Crisis Group. Körber Stiftung. McKinsey & Company [del CFR] … Robert Bosch Stiftung. Real Instituto Elcano … Climate Neutrality Foundation … Wellcome Trust … Women in International Security … Corporate Partners: Siemens Energy [del Trilateral Commission] … Allianz [del Trilateral Commission] … KMW + Nexter … Airbus. Amazon [del Trilateral Commission; del Sun Valley Meetings]. BCG … Ernst & Young … Goldman Sachs [del CFR; del Trilateral Commission]. Google [del CFR; del Trilateral Commission; del Sun Valley Meetings]. Merck. Microsoft [del CFR; del Sun Valley Meetings]. Open Society Foundations. Qualcomm [del Trilateral Commission] … Bayer … Deloitee … Hubert Burda Media … Investcorp. Lazard [del Trilateral Commission]. Leonardo … Lockheed Martin [del CFR] … Raytheon Technologies [del CFR] … SAAB [Marcus Wallenberg]. SAP [del Sun Valley Meetings] … Knowledge Partner: Breakthrough Energy«22Munich Security Conference. Annual Report 2022. Str. 106 – 111

Financerji in partnerji od Munchen Security Conference leta 2024

»Institutional Partners: … APCO Worldwide … Atlantic Council. Atlantic Brücke … Bill & Melinda Gates Foundation. BMW Foundation. Brookings Institute. CCDCOE [NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence]. Center on Global Energy Policy, Columbia University. Center for Civilians in Conflict [financiran s strani Sorosa in Omidyarja].23https://civiliansinconflict.org/our-partners/; dostop 17.3.2024 Chatham House, Royal Institute of International Affairs. Center for Strategic and International Studies … Emirates Policy Center. European Council on Foreign Relations. Real Instituto Elcano. Institute for Security Studies, European Union. German Marshall Fund of the U. S. … International Crisis Group. Istituto Affari Internationali. Körber Stiftung. McKinsey & Company … Rockefeller Brothers Fund. The Rockefeller Foundation … Wellcome Trust. World Food Programme … Media Partners: Deutche Welle … Foreign Affairs. Foreign Policy … Politico. YouTube. Partner: Siemens Energy … Associates: Allianz. Google. KMW + Nexter Defense Systems … Main Sponsors: Accenture. Amazon. Bayer. Boston Consulting Group. Breakthrough Energy. Deloitte. Deutsche Bank … Ernst & Young. Goldman Sachs … Microsoft. Palantir Technologies. Qualcomm. SPA. Sponsors: … Airbus. British Petroleum … Climate Neutrality Foundation … Leonardo. Lockheed Martin. MBDA Missile Systems. Merck … SAAB. Schwarz – Lidl, Kaufland, Schwarz Produktion, Pre Zero24https://securityconference.org/en/about-us/partners-sponsors/

Udeleženci konferenc

Nemčija

 1. Paul Achleitner – 2009 – 2019, 2023, 2024.
 2. Josef Ackerman – 2012.
  • Član izvršnega odbora od Deutsche Bank AG.
 3. Annalena Baerbock – 2022, 2023, 2024
  • Bila Marshall Memorial Fellow od German Marshall Fund of the United States.
  • Pro-migrantska vodja od Alliance 90/The Greens, 2018 – .
  • Nemška zunanja ministrica iz stranke Alliance 90/The Greens, 2021 – .
  • Članica Sorosovega European Council on Foreign Relations, 2020 – .
  • Imenovana Young Global Leader – World Economic Forum, 2020.
  • Upraviteljica od Alexander von Humboldt Foundation, 2021 – .
  • Članica od Amnesty International.
 4. Egon Bahr – 1999 – 2002, 2004, 2014.
 5. Ernst Baumann – 2001
  • Član menedžerske uprave od BMW AG.
 6. Oliver Bäte – 2014 – 2020.
 7. Roland Berger – 2013 – 2015, 2019.
  • Ustanovitelj od Roland Berger Strategy Consultants (strateški partner od Blackstone Group – najožji del Rockefellerjevega in Kissingerjevega omrežja), 1967 – .
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
  • Ustanovitelj od Roland Berger Foundation for Human Dignity.
  • Član od Institute for Strategic Dialogue.
 8. Christoph Bertram – 2000, 2001, 2004
  • Direktor od International Institute for Strategic Studies, 1974 – 1982.
  • Udeleženec in član nadzornega odbora zasedanj skupine Bilderberg, 1978 – 1998.
  • Zunanja politični urednik od Die Ziet, 1982 – 1998.
  • Direktor od German Institute for International and Security Affairs, 1997 – 2005.
  • Član mednarodnega svetovalnega panela od International Crisis Group, 2010 – 2013.
 9. Manfred Bischoff – 2009, 2010, 2013, 2014 – 2016, 2018, 2019,
  • Predsedujoči nadzorni upravi od Daimler AG.
  • Upravitelj od The American Academy in Berlin.
  • Neodvisni član uprave od UniCredit, 2015 – 2016.
  • Član uprave od Airbus, – 2016.
  • Član od Trilateral Commission, vsaj od 2011 – 2021.
 10. Sandra Breka – 2022 – 2024.
  • Bila Maurice R. Greenberg Fellow na Jackson School of Global Affairs – Yale University, 2008.
  • Bila direktorica programov za jugovzhodno Evropo in varnostne zadeve pri Aspen Institute Germany.
  • Bila direktorica programov pri American Council on Germany.
  • Bila upraviteljica od Munich Security Conference.
  • Pod-predsednica in glavna operativna direktorica od Sorosove Open Society Foundations.
  • Generalna direktorica od Robert Bosch Stiftung.
  • Upraviteljica Sorosove International Crisis Group, 2021 – .
  • Članica Sorosovega European Council on Foreign Relations.
  • Članica uprave in članica izvršnega odbora od European Endowment for Democracy.
 11. Klaus Brinkbaümer – 2016, 2017, 2018
  • Glavni urednik od Der Speigel.
  • Upravitelj od transatlantskega Arthur F. Burns Fellowship (Richard Burt; James F. Hoge Jr.; Robert M. Kimmit; Henry Kissinger; Richard Lugar; David Petraeus – CIA; Mathias Döpfner) – International Journalists Programmes (Henry Kissinger; Lord George Weidenfeld; Mathias Döpfner), vsaj od 2016 – .
 12. Elmar Brok – 2000 – 2020, 2022.
  • Član Evropskega parlamenta in predsedujoči odboru za zunanjo politiko, človekove pravice, skupno varnostno in obrambno politiko.
  • Višji svetovalec za evropske zadeve pri Munich Security Conference.
 13. Reinhard Bütikofer – 2008, 2017
  • Predsedujoči od Alliance 90/The Greens (del ’’liberalne CIA’’), 2002 – 2008.
  • Član Evropskega parlamenta, 2009 – .
  • Bil so-predsedujoči od European Green Party, 2012 – 2019.
  • Bil član uprave od Aspen Institute Berlin.
  • Član od International Institute for Strategic Studies.
  • Član od Parliamentarians Network for Conflict Prevention – EastWest Institute.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations, 2021 – .
  • Član guvernerske uprave od European Endowment For Democracy.
  • Član od German Council for Foreign Relations.
  • Član generalne skupščine od Heinrich Böll Foundation (del ’’liberalne CIA’’).
  • Član svetovalne uprave od Ramer Institute Berlin – American Jewish Committee.
  • Član od Green European Foundation.
 14. Jürgen Chrobog – 2006, 2007
  • Bil svetovalec Hans-Dietricha Genscherja med nemškim združevanjem.
  • Član od Trilateral Commission
  • Član od Atlantic Initiative
  • Član uprave od Global Panel Foundation.
  • Predsedujoči direktorski upravi od BMW Foundation.
 15. Aart De Geus – 2017
  • Predsedujoči in generalni dikretor od Bertelsmann Stiftung.
 16. Michael Diekmann – 2011, 2012, 2013, 2014, 2015.
 17. Mathias Döpfner – 2017, 2019, 2020, 2022, 2024
  • Predsedujoči in generalni direktor od Axel Springer AG.
 18. Bernegar Elsner von Gronow – 2019, 2020
  • Član nemškega parlamenta iz AfD, 2017 – 2021.
 19. Thomas Enders – 2002, 2003, 2005 – 2020, 2022, 2023
  • Predsednik od German Council on Foreign Relations.
 20. Franz Fehrenbach – 2015, 2016, 2017, 2018
  • Predsedujoči nadzorni upravi od Robert Bosch GmbH.
 21. Karl Feldmeyer – 1999, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005
  • Varnostno politični dopisnik za Frankfurter Allgemeine Zeitung,
 22. Joschka Fischer – 1999, 2000, 2001, 2003, 2004, 2005
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 23. Jürgen Fitschen – 2013, 2014, 2015
  • So-predsedujoč upravnemu odboru od Deutsche Bank AG.
  • Član od Trilateral Commission.
  • Član od Atlantik-Brücke.
 24. Helga Flores Trejo – 2007
  • Bila Fellow od German Marshall Fund of the United States.
  • Bila Fellow od Prince of Wales’ Business and Environment Programme.
  • Bila Fellow od BMW Foundation.
  • Izvršna direktorica od Heinrich Böll Foundation North America
 25. Benedikt Franke – 2020
  • Bil posebni pomočnik Kofija Annana pri Kofi Annan Foundatio, 2009 – 2011.
  • Član uprave od Global Governance Institute, 2010.
  • Pod-predsedujoči in generalni direktor od Munich Security Conference, 2021 – .
  • Višji svetovalec za strateške zadeve pri CSU.
  • Posebni odposlanec za transatlantski dialog Malteškega viteškega reda (ozadje ’’konservativne CIA’’).
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
  • Član odbora pri Foundation Council of the International Charlemagne Prize.
 26. Ulrike Esther Franke – 2020
  •  Senior Policy Fellow od Sorosovega European Council on Foreign Relations.
  • Raziskovalna asistentka pri International Institute of Strategic Studies (IISS).
  • Policy Fellow pri New European Security Initiative.
 27. Klaus-Dieter Frankenberger – 2009, 2010, 2011, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020
  • Bil Marshall Memorial Fellow od German Marshall Fund of the U.S., 1990.
  • Višji zunanjepolitični urednik od Frankfurter Allgemeine Zeitung.
  • Član od Trilateral Commission.
  • Član od Atlantic Initiative.
  • Član od Atlantik-Brücke.
  • Član od Transantlantic Leadership Network.
  • Resident Senior Fellow pri American Institute for Contemporary German Studies.
 28. Albrecht Freiherr von Boeselager – 2018, 2019, 2020, 2022
  • Kontroverzni Veliki kancler Malteškega viteškega reda (ozadje ’’konservativne CIA’’), vsaj od 2017 – ; član reda od leta 1976.
  • Leta 2016 ga Veliki mojster Malteškega viteškega reda Matthew Festing izloči iz reda, uradno zaradi njegove vpletenosti v deljenje kondomov v Mjanmaru. V samo dogajanje poseže vodilni Rockefellerjev/Sorosov vatikanski globalist papež Frančišek I.
  • V sorodu s super elitno nemško družino Guttenberg iz Trilateral Commission in Sorosove European Council on Foreign Relations.
 29. Julia Green Friedlander – 2023, 2024
  • Bila C. Boyden Gray Senior Fellow in Director of the Economic Statecraft Initiative pri Atlantic Council.
  • Generalna direktorica od Atlantik-Brücke, 2022 – .
 30. Anton Friesen – 2018, 2019
  • Član nemškega parlamenta iz Alternative for Germany (AfD).
 31. Michael Fuchs – 2011, 2012, 2015, 2017
  • Predsedujoči nemški skupini od Trilateral Commission.
 32. Sigmar Gabriel – 2015, 2017 – 2020, 2022 – 2024.
  • Vodja od SPD, 2009 – 2017.
  • Nemški vice-kancler, 2013 – 2018.
  • Minister za gospodarstvo, 2013 – 2017.
  • Nemški zunanji minister, 2017 – 2018.
  • Predsedujoči od Atlantik-Brücke.
  • Član od Trilateral Commission, 2019 – .
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
  • Upravitelj Sorosove International Crisis Group, 2018 – .
  • Bil član od Global Future Council on Geopolitics – World Economic Forum, 2018-2019.
  • Višji svetovalec od Eurasia Group (Ian Bremmer), 2019 – .
  • Član nadzorne uprave od Deutsche Bank, 2020 – .
  • Član mednarodnega svetovalnega odbora od Bosch, 2022 – .
  •  Član od Friedrich Ebert Foundation.
 33. Joachim Gauck – 2014, 2017, 2023
  • Nemški predsednik.
 34. Wolfgang Gerhardt – 2009, 2012, 2013
  • Bil vodja od Free Democratic Party of Germany (FDP), 1995 – 2001.
  • Predsednik od Friedrich Naumann Foundation (del ’’liberalne CIA’’).
  • Član od Trilateral Commission.
  • Član odbora od German Institute for International and Security Affairs, 2005 – 2013.
  • Višji pod-predsednik od Sal. Oppenheim Jr & Cie.
 35. Ulrike Guérot – 2013
  • Bila vodja od European Studies Unit pri German Council on Foreign Relations (DGAP), 2000 – 2003.
  • Bil direktorica za zunanjo politiko pri berlinski pisarni od German Marshall Fund of the U.S. 2003 – 2007.
  • Višja politična strokovnjakinja in ustanovna vodja berlinske pisarne od Sorosove European Council on Foreign Relations, 2007 – 2013.
  • Članica od Europe Policy Group – World Economic Forum.
 36. August Hanning – 2000 – 2015.
  • Predsednik od Federal Intelligence Service (BND).
 37. Ronald Hartwig – 2020
  • Član nemškega parlamenta iz AfD.
 38. Ralph Heck – 2023
  • Predsedujoči izvršni upravi od Bertelsmann Foundation (vodilni nemški propagandist ’’liberalne CIA’’; del Sun Valley Meetings), 2020 – .
 39. Wolfgang Ischinger – 1999 – 2011, 2014 – 2021, 2023, 2024.
 40.  Josef Joffe – 1999 – 2020, 2022.
  • Vodja zunanje političnega oddelka pri Süddeutsche Zeitung.
  • Publicist od Die Ziet.
 41. Peter Jungen – 2015, 2017, 2018
  • Leta 1966 je postal osebni pomočnik pomembnega člana skupine Bilderberg Otta Wolff von Amerongena.
  • Član uprave od Otto-Wolff-Konzern, 1984 – .
  • Udeleženec zasedanj skrivne ultrakonservativne obveščevalne skupine Le Cercle (ozadje ’’konservativne CIA’’), 1983, 1984, 1985.
  • Član od neoliberalne Mont Pelerin Society (ozadje ’’konservativne CIA’’).
  • Član vodstvene uprave od Sorosovega Institute for New Economic Thinking.
  • Član od New Atlantic Initiative.
  • Član nadzorne skupine od OECD.
  • Član svetovalnega odbora od Deutsche Bank AG.
  • Član mednarodne svetovalne uprave od Columbia University.
  • Častni predsedujoči svetovalni upravi od Center on Capitalism and Society – Columbia University.
  • Član svetovalne uprave od Columbia Center for Global Economic Governance – Columbia University.
 42. Joe Kaeser – 2014 – 2020, 2022 – 2024
  • Generalni direktor in predsedujoči od Siemens AG.
 43. Bruno Kahl – 2018, 2019, 2022, 2023, 2024
  • Član od CDU.
  • Predsednik nemške zunanje obveščevalne Federal Intelligence Service (BND).
 44. Karl Kaiser – 2000 – 2020.
  • Na Harvard University dela za Henryja Kissingerja, cca. 1960a – .
  • Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1970, 1971, 1974, 1985
  • Bil občasni svetovalec Willyja Brandta; Helmuta Schmidta; in Hans-Dietricha Genscherja.
  • Otto-Wolff-Director raziskovalnega inštituta pri German Council on Foreign Relations, 1973 – 2003.
  • Član od Belfer Center for Science and International Affairs – Harvard University.
  • Član od Trilateral Commission.
  • Bil Visiting Scholar na Weatherhead Center for International Affairs (imenovan ’’CIA at Harvard’’; ustanovitelj Henry Kissinger; del omrežja ’’liberalne CIA’’) – Harvard University, 2003 – 2004; bil Ralph Strausz Visiting Professor, 2004 – 2005; bil direktor programa za transatlantske odnose, 2005 – 2015; Senior Associate, 2017 – .
  • Član svetovalne uprave od American-Jewish Committee.
 45. Jens Kestner – 2019
  • Član nemškega parlamenta iz AfD.
 46. Walther Leisler Kiep – 2009
  • Kot član CDU član nemškega parlamenta, 1965 – 1976, 1980 – 1982.
  • Bil finančnik od CDU, 1971 – 1992.
  • Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1974, 1975, 1977, 1980.
  • Predsedujoči od Atlantik-Brücke, 1984 – 2000; častni predsedujoči 2004 – 2016.
  • Guverner od Atlantic Institute for International Affairs.
  • Imenovan Young Leader od American Council on Germany, 1986.
  • Član od Trilateral Commission, 1993.
  • Direktor od Carlyle Group, 1995 – .
  • Član od Atlantic Initiative, 2007 – .
 47. Ewald-Heinrich von Kleist – 1999 – 2001, 2003 – 2007, 2009 – 2013.
 48. Silvana Koch-Mehrin – 2023, 2024
  • Nekdanja političarka iz Freie Demokratische Partei – FDP (del Trilateral Commission)
  • Članica Evropskega parlamenta, 2004 – 2014.
  • Bila pod-predsedujoča od ALDE, 2009 – 2011.
  • Ustanoviteljica in predsednica feministične Women Political Leaders (Janez Janša).
  • Članica od European Leadership Network.
  • Članica svetovalne uprave od Council of Women World Leaders.
  • Članica od Young Global Leaders Network – World Economic Forum.
 49. Caio Koch-Weser – 2013
  • Pod-predsedujoči od Deutsche Bank AG.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 50. Bertold Kohler – 2007, 2010
  • Publicist od Frankfurter Allgemeine Zeitung.
 51. Stefan Kornelius – 2001 – 2020, 2022 – 2024.
  • Vodja zunanjepolitičnega oddelka od Süddeutsche Zeitung, 2000 – 2021; vodja političnega oddelka 2021 – .
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
  • Član od Atlantik – Brücke.
 52. Annegret Kramp-Karrenbauer – 2019, 2020, 2024
  • Vodja od CDU, 2018 – 2021.
  • Nemška ministrica za obrambo, 2019 – 2021.
  • Članica od Konrad Adenauer Foundation.
  • Članica mednarodnega svetovalnega odbora od GLOBSEC.
  • Članica svetovalnega odbora od Munich Security Conference, 2019 – .
  • So-predsedujoča mednarodnemu svetovalnemu odboru od Center for European Policy Analysis (CEPA), 2022 – .
  • Članica svetovalnega odbora od German Council on Foreign Relations, 2023 – .
 53. Alexander Graf Lambsdorff – 2009, 2010, 2012, 2013, 2015 – 2020, 2022 – 2024.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 54. Karl Lamers – 1999 – 2020.
  • Član nemškega parlamenta iz CDU/CSU, 1994 – 2021.
  • Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 1995.
  • Predsednik od Atlantic Treaty Association, 2008 – 2014.
 55. Norbert Lammert – 2020, 2023
  • Predsedujoči od Konrad-Adenauer-Foundation.
 56. Fred H. Langhammer – 2009, 2010, 2013, 2016, 2017, 2024
  • Predsedujoči za globalne zadeve pri The Estée Lauder Companies Inc.
  • Član od Trilateral Commission.
  • Bil član uprave od American International Group (partner od Kissinger Associates), 2006 – 2008.
  • Senior Fellow od Senior Fellow od Foreign Policy Association.
  • Predsedujoči emeritus od American Institute for Contemporary German Studies.
  • Bil direktor od Walt Disney Company (vodilni propagandist ’’liberalne CIA’’), 2005 – 2019.
  • Član uprave od American Friends of the MSC (Stephen B. Heintz – Rockefeller Brothers Fund; Jackson Janes; Robert M. Kimmitt; Joseph I. Lieberman; Robert B. Zoellick).
 57. Ursula von der Leyen – 2014 – 2024.
 58. Jürgen Linden – 2020.
  • Član stranke SPD.
  • Bil župan Aachena, 1989 – 2009.
  • Predsedujoči od lnterrmtiomil Charlerna~ir1e Prize of the City of Aachen (Elmar Brok).
  • Dobitnik nagrade Order Pro Merito Melitensi od Malteškega viteškega reda, 2007.
 59. Rüdiger Lucassen – 2018, 2019, 2020.
  • Član nemškega parlamenta iz AfD.
 60. Heiko Maas – 2019, 2020.
  • Nemški minister za pravosodje iz SPD, 2013 – 2017.
  • Član nemškega parlamenta iz SPD, 2017 – .
  • Član od Atlantik-Brücke.
  • Podpornik ’’war on terror’’ in cenzure interneta.
 61. Thomas de Maizière – 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018
  • Član od CDU.
  • Imenovan Young Leader od American Council on Germany, 1989.
  • Član od Atlantik-Brücke.
  • Nemški minister za notranje zadeve, 2009 – 2011, 2013 – 2018.
  • Nemški minister za obrambo, 2011 – 2013.
  • Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 2015.
  • Upravitelj od ZEIT-Stiftung, 2018 – .
  • Član svetovalne uprave od The Marathon Initiative (Elbridge Colby; Edward N. Luttwak; admiral Dennis C. Blair; Charles A. Kupchan; Nadia Schadlow; Walter B. Slocombe).
 62. Georg Mascolo – 2009 – 2017, 2019, 2020, 2022 – 2024.
  • Glavni urednik od Der Spiegel, 2008 – 2013.
  • Član od The International Consortium of Investigative Journalists (del ’’liberalne CIA’’), 1998 – .
  • Član od Atlantic Brücke.
  • Član od Core Group od – MSC.
 63. Bernhard May – 2007, 2008
  • Generalni sekretar nemške skupine pri Trilateral Commission.
  • Fellow od German Council on Foreign Relations.
  • Bil gostujoči strokovnjak pri Brookings Institution.
 64. David McAllister – 2017, 2019, 2023, 2024
  • Član od EPP.
  • Predsedujoči odboru za zunanje zadeve pri stranki EPP v Evropskem parlamentu.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 65. Angela Merkel – 2002 – 2007, 2009 – 2011, 2015, 2017, 2019, 2021.
  • Vodilna nemška pro-migrantska globalistka.
  • Imenovana kot ena prvih Young Global Leader – World Economic Forum, 1993.
  • Vodja od Christian Democratic Union (CDU), 2000 – 2018.
  • Udeleženka letnega srečanja evropskega dela od Trilateral Commission, 2004.
  • Nemška kanclerka, 2005 – 2021.
  • Udeleženka zasedanja skupine Bilderberg, 2005.
  • Tesna prijateljica z milijarderko Liz Mohn iz Bertelsmann Stiftung (ozadje nemške propagande globalizma in ”liberalne CIA”; del Sun Valley Meetings).
  • Članica od Atlantik-Brücke.
  • Članica od Konrad Adenauer Stiftung.
  • Članica od Council of Women World Leaders, 2021 – .
 66. Friderich Merz – 2011, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2019, 2022, 2024
  • Član Evropskega parlamenta, 1989 – 1994.
  • Član nemškega parlamenta, 1994 – 2009, 2021 – .
  • Predsedujoči od Atlantik-Brücke, 2009 – 2019.
  • Predsedujoči od Christian Democratic Union, 2022 – .
 67. Matthias Naß – 2014 – 2018, 2020, 2022
  • Glavni mednarodni dopisnik od Die Zeit.
 68. Janka Oertel – 2020, 2022
  • Bila programska direktorica pri Körber Foundation.
  • Direktorica azijskega programa pri Sorosovi European Council on Foreign Relations.
  • Bila Senior Fellow za azijski program pri German Marshall Fund of the United States.
 69. Arend Oetker – 2011, 2016, 2017, 2018, 2019
  • Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 1977.
  • Član od Trilateral Commission, vsaj od 2011 – .
  • Bil predsedujoči od Atlantik-Brücke e. V., 2000 – 2005.
  • Predsednik od German Council on Foreign Relations.
  • Pod-predsedujoči in častni član predsedstva od Federation of German Industries.
  • Upravitelj in namestnik predsedujočega od Fritz Thyssen Foundation.
 70. Günther Oettinger – 2012, 2014, 2020
  • Član od European People’s Party (EPP).
  • Evropski komisar za energijo, 2010 – 2014.
  • Evropski komisar za digitalno ekonomijo in družbo, 2014 – 2017.
  • Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 2018.
  • Član od German Council on Foreign Relations.
  • Svetovalec Viktorja Orbana, 2020 – .
 71. Gerold Otten – 2018, 2022
  • Član od AfD.
 72. Cem Özdemir – 2015, 2017, 2019, 2020, 2022, 2023
  • Predsedujoči od Alliance 90/The Greens.
  • Ustanovni član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
  • Član svetovalne uprave berlinske pisarne od American Jewish Committee (AJC).
  • Član evropske/transatlantske svetovalne uprave od Heinrich Böll Foundation.
  • Upravitelj od German-Turkish Forum of Stuttgart.
 73. Jana Puglierin – 2020, 2022, 2023, 2024
  • Bila članica od Working Group of Young Foreign Policy Experts -Konrad Adenauer Foundation, 2007 – 2016.
  • Bila vodja od Alfred von Oppenheim Centre for European Policy Studies pri German Council on Foreign Relations, 2015 – 2019.
  • Bila Visiting Fellow pri American-German Situation Room, ki je skupna iniciativa od American Institute for Contemporary German Studies in German Marshall Fund of the U.S.
  • Vodja berlinske pisarne in Senior Policy Fellow od Sorosovega European Council on Foreign Relations, 2020 – .
  • Vodja od Re:shape Global Europe – ECFR.
 74. Olli Rehn – 2011
  • Evropski komisar za širitev, 2004 – 2010.
  • Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 2007.
  • Evropski komisar za ekonomske in monetarne zadece, 2010 – 2014.
  • Zanesljivi partner Sorosa v Evropskem parlamentu.
  • Član od Trilateral Commission.
  • Guverner finske banke, 2018 – .
 75. Joachim Rogall – 2017, 2018
  • Generalni direktor od Robert Bosch Stiftung.
 76. Eberhard Sandschneider – 2004 – 2016.
  • Direktor raziskovalnega inštituta pri German Council on Foreign Relations.
 77. Wolfgang Schmidt – 2020, 2023, 2024
  • Nemški zunanji minister iz SPD, 2018 – 2021.
  • Vodilni svetovalec nemškega kanclerja Olafa Scholza za zunanje zadeve.
  • Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 2023.
  • Upravitelj od Institute for European Politics (Alexander Graf Lambsdorff; Elmar Brok; David McAllister; Manfred Weber; Martin Shulz).
  • Predsedujoč upravi upraviteljev in član fundacijskega odbora od Munich Security Conference Foundation.
 78. Gerhard Schröder – 1999, 2001, 2005.
 79. Wolfgang Schäuble – 1999, 2000, 2003 – 2005, 2009 – 2011, 2013, 2017, 2020.
 80. Helmut Schmidt – 1967, 2014.
  • Nemški kancler.
  • Urednik od Die Zeit.
 81. Olaf Scholz – 2019, 2022, 2023.
  • Nemški vice-kancler in zunanji minister.
  • Nemški kancler.
 82. Martin Schulz – 2012, 2015, 2016
  • Predsednik Evropskega parlamenta.
 83. Theo Sommer – 1967, 2010, 2011, 2013, 2015 – 2019.
  • Glavni urednik od Die Zeit.
 84. Constanze Stelzenmüller – 2007, 2008, 2009, 2010, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2022, 2023, 2024
  • Direktorica od The German Marshall Fund of the United States.
  • Članica svetovalne uprave od Centre for European Reform.
  • Častna guvernerka od Ditchley Foundation.
  • Članica strateškega odbora od European Policy Centre.
  • Članica od German Council on Foreign Relations.
  • Članica od International Institute for Strategic Studies.
  • Bila inavguracijska Robert Bosch Senior Fellow pri Brookings Institute, 2014 – 2019; strokovnjakinja, 2019 – .
  • Bila Kissinger Chair on Foreign Policy and International Relations pri Library of Congress, 2019 – 2020.
  • Udeleženka zasedanja skupine Bilderberg, 2022.
 85. Bernhard Straub – 2023
  • Generalni direktor od Robert Bosch Stiftung.
 86. Franz Josef Strauss – 1967
  • Vodilni predstavnik globokega ozadje nemške politike in obveščevalnega omrežja.
  • Minister za obrambo, 1956 – 1962.
  • Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 1957.
  • Vpleten v zloglasni koruptivni škandal preko podjetja Lockheed, 1961.
  • Član od Stauffenberg Service.
  • Zvezni minister za finance, 1966 – 1969.
  • Udeleženec zasedanj od Le Cercle, 1969, 1970, 1978, 1980.
  • So-ustanovitelj od Airbus, 1970 – .
  • Ministrski predsednik Bavarske, 1978 – 1988.
  • Član od Opus Dei (ozadje ”konservativne CIA”).
 87. Michael Stürmer – 2008, 2010, 2011, 2012, 2017
  • Pisal za Frankfurter Allgemeine Zeitung, začetek 1980ih – .
  • Ustanovni član od Valdai Discussion Club, 2004 – .
  • Bil udeleženec zasedanja od Club of Three, 2004.
  • Glavni dopisnik od Die Welt in Welt am Sonntag.
  • Mednarodni pokrovitelj neokonservativne Henry Jackson Society.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 88. Horst Teltschik – 1999 – 2020, 2022, 2024.
 89. Ernst Uhrlau – 2011
  • Predsednik od German Foreign Intelligence Service (BND).
 90. Max M. Warburg – 2009, 2010, 2011, 2012, 2014, 2015, 2016, 2017, 2019
  • Partner pri M.M.Warburg & CO.
 91. Manfred Weber – 2016 – 2020, 2022 – 2024.
  • Predsedujoči od EPP.
 92. Klaus Wehmeier – 2010, 2011, 2014, 2016, 2017, 2019
  • Namestnik predsedujočega od Körber Foundation.
 93. Guido Westerwelle – 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013
  • Član nemškega parlamenta, 1996 – 2013.
  • Bil vodja od Free Democratic Party of Germany (FDP), 2001 – .
  • Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 2007
  • Nemški zunanji minister 2009 – 2013.
  • Član od Atlantik-Brücke.
 94. Guntram Wolff – 2023, 2024
  • Direktor in generalni direktor od German Council on Foreign Relation.
 95. Karl Theodor Freiherr von und zu Guttenberg – 1967.
  • Pomemben predstavnik globokega ozadja nemške politike.
  • Član od CSU in pomemben zagovornik evropske integracije.
  • Bil del obveščevalnega omrežja od BND.
  • Bil so-ustanovitelj političnega obveščevalnega Stauffenberg Service, 1969 – .
 96. Karl Theodor zu Guttenberg – 2004 – 2011, 2015 – 2020.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.

Nemška sredstva ”liberalne CIA”

 1. Dietmar Bartsch – 2017
  • Član nemškega parlamenta, 2005 – .
  • Predsedujoči iz ”anti-NATO” skrajno leve stranke Die Linke, 2015 – 2017.
 2. Wolfgang Gehrcke – 2012, 2013, 2015, 2016, 2017
  • Član odbora za zunanjo politiko od Die Linke.
 3. Gerd A. Häusler – 2018
  • Predsedujoči upravi od BayernLB.
  • Član od The Group of Thirty.
  • Član od The Institute of International Finance.
 4. Anton Hofreiter – 2015, 2016, 2018.
  • Predsedujoči od Alliance 90/The Greens.
 5. Tobias Kahler – 2024
  • Vodja za odnose z Nemčijo pri Bill & Melinda Gates Foundation.
 6. Klaus Kinkel – 1999
  • Namestnik predsedujočega od FDP Parliamentary Group.
 7. Michael Leutert – 2015, 2017, 2019, 2020
  • Član nemškega parlamenta in stranke DIE Linke.
 8. Stefan Liebich – 2016, 2018, 2019, 2020
  • Član nemškega parlamenta in Die Linke.
 9. Amira Mohamed Ali – 2023
  • Nemška poslanka iz Die Linke, 2017 – 2023.
  • Vodila kampanjo od CLAIM Alliance (’’anti-rasizem’’; ”anti-islamofobija”).
 10. Alexander Neu – 2014, 2017, 2018, 2019, 2020
  • Član nemškega parlamenta iz stranke Die Linke.
 11. Paul Schäfer – 2011, 2012
  • Član radikalne stranke Die Linke.
 12. Daniela Schwarzer – 2023, 2024
  • Direktorica od Open Society–Europe and Central Asia – Open Society Foundations.
  • Članica izvršne uprave od Bertelsmann Stiftung.

ZDA (vodilni predstavniki liberalnega establišmenta), Kanada in Mehika

 1. Michael J. Abramowitz – 2023, 2024.
  • Predsednik od Freedom House.
 2. General Keith B. Alexander – 2013
  • Poveljnik od U.S. Cyber Command.
  • Direktor od National Security Agency.
 3. Madeleine Albright – 2015, 2017, 2019, 2020.
 4. General John R. Allen – 2017, 2019, 2020, 2022
  • Predsednik od Brookings Institute.
  • Tesno povezan s pro-terorističnim Katarjem.
  • Posebni Trumpov odposlanec za Global Coalition to Counter ISIL.
 5. Graham Allison – 2017 – 2020, 2023, 2024.
 6. Anne Applebaum – 2017, 2019, 2020, 2022 – 2024.
 7. Lloyd Axworthy – 2015.
  • Kanadski minister za zaposlovanje in imigracije, 1980 – 1983, 1993 – 1996.
  • Kanadski zunanji minister, 1996 – 2000.
  • Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 1996.
  • Predsednik in vice-kancler od University of Winnipeg, 2004 – 2014.
  • Predsedujoči svetovalnemu odboru za ameriške divizije pri Human Rights Watch (vodilni financer George Soros).
  • Ustanovni predsedujoči od  World Refugee & Migration Council (Madeleine Albright; princ Hassan bin Talal; Per Heggenes – Ikea Foundation) – Centre for International Governance Innovation (del Trilateral Commission).
  • Član uprave od Pacific Council on International Policy.
 8. Kelly Ayotte – 2013 – 2015, 2017, 2018
  • Ameriška senatorka in članica od Senate Committee on Armed Services.
 9. Dominik Barton – 2013.
  • Globalni upravni direktor od McKinsey & Company.
  • Upravitelj od Rhodes Trust.
  • Predsedujoči od Rio Tinto.
 10. Sandy Berger – 2003, 2005, 2006, 2009, 2010.
 11. Joseph Biden – 2000, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2019, 2021.
 12. Hans Binnendijk – 2008 – 2012, 2014.
  • Pomemben za vpeljavo številnih reform pri zvezi NATO in za ustanovitev NATO Response Force, za razvoj NATO Battle Groups in the Baltic States, ter za gladko tranzicijo članstva Finske in Švedske.
  • Član od Council on Foreign Relations.
  • Bil član uprave od Fletcher School of Law and Diplomacy (rekrutni center za Cijine agente).
  • Bil Adjunct Political Scientist pri RAND Corporation.
  • Bil član ameriškega odbora pri International Institute for Strategic Studies.
  • Distinguished Fellow pri Atlantic Council.
  • Višji svetovalec od Center for a New American Security.
 13. Anthony J. Blinken – 2000, 2009, 2010, 2013, 2019, 2022 – 2024.
 14. John R. Bolton – 2002.
 15. Max Boot – 2003, 2005, 2007, 2008.
 16. Ian Bremmer – 2014 – 2020, 2022 – 2024.
 17. David Brooks – 2005
  • Kolumnist od The New York Times.
 18. Ian Brzezinski – 2002, 2003, 2004
 19. Zbigniew Brzezinski – 1964, 2000, 2004, 2014.
 20. R. Nicholas Burns – 2002 – 2005, 2016 – 2020, 2022.
  • Ameriški stalni predstavnik pri zvezi NATO.
 21. William J. Burns – 2013, 2015, 2017, 2018, 2019, 2023
  • Namestnik državnega sekretarja.
  • Predsednik od Carnegie Endowment for International Peace.
  • Direktor od CIA, 2021 – .
 22. Richard Burt – 1999, 2001, 2002, 2007 – 2020.
  • Član od Kissinger McLarty Associates.
 23. Kurt Campbell – 2003, 2009, 2010.
 24. Ashton Carter – 2001, 2003 – 2010, 2013.
 25. Scott Carpenter – 2017
  • Član od Council on Foreign Relations.
  • Delal za International Republican Institute (IRI), kjer je ustanovil in vodil srednje in vzhodno evropski program..
  • So-ustanovitelj in upravni direktor od Google Jigsaw, 2011.
  • Član uprave od National Endowment for Democracy.
  • Član uprave od Project on Middle East Democracy.
  • Adjunct Fellow pri Washington Institute for Near East Policy.
  • Ustanovni direktor od Project Fikra – WINEP, za širjenje ’’demokracije’’ v Arabskem svetu.
 26. Michael Chertoff – 2013, 2015, 2017, 2018, 2023.
 27. James R. Clapper – 2016.
 28. Wesley K. Clark – 1999 – 2003, 2022.
 29. Hillary Clinton – 2005, 2011, 2012, 2024
  • Eliot A. Cohen – 2000, 2002, 2005, 2006, 2013, 2018, 2022
  • Profesor strateških študij na Paul H. Nitze School of Advanced International Studies.
 30. Jared Cohen – 2018 – 2020, 2022 – 2024
  • So-ustanovitelj in generalni direktor od Jigsaw – Google.
 31. William S. Cohen – 1999 – 2007, 2009 – 2020.
 32. Elbridge Colby – 2020
  • Član vplivne CIA družine.
  • Vodja in so-ustanovitelj od The Marathon lnitiative.
 33. Paula Dobriansky – 2000.
 34. William Drozdiak – 2001, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014
  • Glavni evropski dopisnik od The Washington Post.
  • Član od Council on Foreign Relations.
  • Višji svetovalec za Evropo od Kissinger McLarty Associates.
  • Non-resident Senior Fellow od Center on the United States and Europe pri The Brookings Institution.
  • Predsednik od American Council on Germany, cca. 2008 – .
 35. Eric Edelman – 2011, 2013
  • Distinguished Fellow od Center for Strategic and Budgetary Assessments.
 36. Mark Esper – 2020
  • Bil vodja kabineta pri Heritage Foundation (del ”konservativne CIA”), 1996 – 1998.
  • Višji politični svetovalec senatorja Chucka Hagela.
  • Član od Council on Foreign Relations, 2008 – .
  • Pod-predsednik za odnose z vlado pri Raytheon Technologies, 2010 – .
  • Član od Aspen Strategy Group – Aspen Institute.
  • Trumpov ”anti-establišment” sekretar za obrambo, 2019 – 2020.
  • Član uprave od Atlantic Council, 2021 – .
  • Imenovan za prvega John S. McCain Distinguished Fellow pri McCain Institute for International Leadership.
  • Član mednarodnega svetovalnega odbora od GLOBSEC, 2023 – .
  • Član nacionalnega svetovalnega odbora od U.S. Global Leadership Coalition.
  • Upravitelj od McCain Institute for International Leadership.
 37. Nathaniel C. Fick – 2011
  • Član od Council on Foreign Relations.
  • Generalni direktor od Center for a New American Security, 2009 – .
  • Član od International Institute for Strategic Studies.
  • Bil član od Military & Veterans Advisory Council pri Rockefellerjevi JPMorgan Chase & Co.
  • Član uprave od Rockefeller Center for Public Policy at Dartmouth College.
 38. Michele Flournoy – 2011, 2015.
 39. Richard Fontaine – 2013, 2014, 2016, 2017, 2018, 2020, 2023, 2024
  • Predsednik od Center for a New American Security.
 40. Francis Fukuyama – 2020
 41. Evan G. Galbraith – 2002, 2003, 2004, 2006, 2007
  • Član od Skull & Bones, 1950.
  • Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 1982.
  • Član od Council on Foreign Relations.
  • Udeleženec od Bohemian Grove.
  • Predstavnik državnega sekretarja za Evropo.
  • Član od Center for Security Policy.
 42. Bill Gates – 2017, 2021 – 2023.
 43. Robert M. Gates – 2007, 2008
 44. Porter J. Goss – 2000
  • Ameriški republikanski kongresnik, predsedujoči od Permanent Select Committee on Intelligence.
 45. Lindsey Graham – 2002 – 2008, 2011, 2013 – 2015, 2017 – 2020, 2022, 2023.
  • Ameriški republikanski kongresnik.
 46. Vartan Gregorian – 2018
  • Predsednik od Carnegie Corporation of New York.
 47. Richard Haass – 1999, 2016, 2020, 2023.
 48. Dina Habib Powell – 2018, 2019
  • Pomočnica državnega sekretarja, 2005 – 2007.
  • Namestnica Trumpovega svetovalca za nacionalno varnost za strategijo, 2017 – 2018.
  • Članica od Trilateral Commission.
 49. Stephen J. Hadley – 2011, 2012, 2014, 2019, 2020.
 50. Chuck Hagel – 2000, 2001, 2002, 2004, 2005, 2014
  • Republikanski senator.
 51. Jane Harman – 2002 – 2011, 2013 – 2020, 2022 – 2024.
 52. Kamala D. Harris – 2022, 2023, 2024.
 53. Michael V. Hayden – 2012, 2013, 2014
  • Direktor od CIA.
 54. Stephen B. Heintz – 2011, 2013 – 2020, 2022, 2024.
  • Predsednik od Rockefeller Brothers Fund.
 55. Fiona Hill – 2013 – 2019, 2024.
 56. Jim Hoagland – 1999, 2004 – 2008, 2010, 2012, 2013.
  • Zunanje politični dopisnik od The Washington Post.
  • Član od Council on Foreign Relations.
  • Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1993, 1998, 1999, 2002
  • Je Annenberg Distinguished Visiting Fellow pri Hoover Institution (ozadje ”konservativne CIA”).
  • Član uprave od Institute for Strategic Dialogue.
 57. Richard C. Holbrooke – 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
 58. Karen Elliott House – 1999.
  • Predsednica od International Group, Dow Jones & Company.
 59. Jon Huntsman Jr. – 2007
  • Guverner Utaha.
 60. David Ignatius – 2002, 2004 – 2007, 2013 – 2018, 2020, 2022, 2024.
 61. Martin Indyk – 2003, 2013, 2014
 62. Walter Isaacson – 2011
 63. Frederick W. Kagan – 2007, 2008
 64. Kimberly Kagan – 2020
 65. Robert Kagan – 2002, 2008, 2018
 66. Alex Karp – 2017, 2018, 2019, 2020, 2022, 2023, 2024
  • So-ustanovitelj in generalni direktor od Palantir Technologies (CIA).
 67. Thomas Kean – 2018
  • Predsedujoči od Carnegie Corporation of New York.
 68. Frederick Kempe – 2004, 2007, 2008, 2011 – 2020, 2022 – 2024.
  • Urednik od The Wall Street Journal Europe.
  • Predsednik in generalni direktor od Atlantic Council.
 69. John F. Kerry – 2012, 2014 – 2016, 2018 – 2024.
 70. Zalmay Khalilzad – 2011, 2013, 2016, 2020.
 71. Robert M. Kimmitt – 1999, 2004 – 2007, 2011, 2012, 2014 – 2016, 2018 – 2020, 2022, 2024.
  • Član od CIA’s National Security Advisory Panel
  • Višji partner pri Wilmer, Cutler & Pickering.
 72. Jeanne Kirkpatrick – 2004.
 73. Henry Kissinger – 1963, 2001, 2009, 2010, 2012, 2014
 74. Jim Kolbe – 2004
 75. David J. Kramer – 2016
  • Višji direktor od McCain Institute for International Leadership.
 76. William Kristol – 2002, 2003, 2009, 2010.
 77. Ronald S. Lauder – 2015, 2017 – 2020, 2022.
  • Predsednik od World Jewish Congress.
 78. John Lehman – 2006, 2009, 2010
  • Član od Council on Foreign Relations.
  • Bil član neokonservativnega 2nd Committee on the Present Danger, 1976.
  • Član od Council for National Policy.
  • Podpisnik od Project for the New American Century, 2001.
  • Bil član od 9/11 Commission.
  • Član od Partnership for a Secure America.
  • Upravitelj od McCain Institute for International Leadership.
  • Ustanovni član od Statecraft Board pri Clements Center for National Security, 2013 – .
  • Član od Center for Security Policy.
  • Član uprave od Foreign Policy Research Institute.
  • Član uprave od The Heritage Foundation.
  • Član od Pilgrims Society.
  • Upravitelj od Foreign Reseatch Institute, 2021 – .
 79. Joseph Lieberman – 2000 – 2003, 2005 – 2008, 2011, 2012, 2014 – 2020, 2022 – 2024.
  • Ameriški demokratski senator.
 80. Richard Lugar – 2004
  • Ameriški republikanski senator.
 81. Jessica T. Mathews – 2009 – 2012.
  • Članica od Council on Foreign Relations; direktorica washingtonskega programa.
  • Predsednica od Carnegie Endowment for International Peace, 1997 – 2015.
  • Udeleženka in članica nadzornega odbora zasedanj skupine Bilderberg, 1998 – 2002, 2004 -2008, 2010, 2012, 2013, 2015, 2017.
  • Članica mednarodne svetovalne uprave od Pew Global Attisited Project – Pew Research Center, 2004 – .
  • Članica od Project on National Security Reform (David Abshire; Norman Augustine; general Wesley Clark; Newt Gingrich; admiral Mike McConnell; Tom Ridge; Thomas Pickering; Brent Scowcroft; general James L. Jones), 2006 – .
  • Upraviteljica od Rockefeller Foundation.
  • Članica od Trilateral Commission.
  • Članica uprave od Nuclear Threat Initiative.
 82. James N. Mattis – 2008 – 2010, 2017, 2018, 2022 – 2024.
 83. Clifford May – 2007.
 84. Cindy McCain – 2019, 2020, 2022 – 2024.
 85. John McCain – 2001 – 2008, 2011 – 2018.
  • Ameriški republikanski senator.
 86. David H. McCormick – 2014, 2016, 2019
  • Član od Council on Foreign Relations, 1998 – .
  • Upravitelj od Aspen Institute, 2010 – .
  • Član od Trilateral Commission, 2011 – 2017.
  • So-predsednik od Bridgewater Associates.
  • Član mednarodne svetovalne uprave od Atlantic Council, 2017 – .
  • Direktor od In-Q-Tel (CIA).
 87. John E. McLaughlin – 2014 – 2020, 2024.
  • Član od Council on Foreign Relations.
  • Namestnik direktor od CIA, 2000 – 2004.
  • Vršilec dolžnosti direktorja od CIA, 2004.
  • Član od Homeland Security Experts Group.
  • Senior Fellow od Paul H. Nitze School of Advanced International Studies, 2020 – .
  • Član uprave od OSS Society (ozadje Cije).
  • Ustanovitelj od Sherman Kent School for Intelligence Analysis (CIA).
  • Član od CIA’s External Advisory Board.
  • Član od Homeland Security Advisory Board – Aspen Institute/MITRE Corporation.
  • Član od Guiding Coalition pri Project on National Security Reform.
  • Član od Advisory Group on Countering Terrorism and Extremism – Middle East Institute.
 88. H. R. McMaster – 2018.
 89. Jami Miscik – 2023
  • Višja svetovalka za geopolitično svetovanje pri Lazard.
 90. George J. Mitchell – 2011.
 91. Victoria Nuland – 2006 – 2008, 2011, 2015 – 2020.
  • Članica od Council on Foreign Relations.
  • Pomočnica državnega sekretarja za Evropske in evrazijske zadeve (ozadje Cijinega državnega udara/”barvne revolucije” v Ukrajini), 2013 – 2017. Znana po stavku ”Fuck EU”’ in za potiskanje v ospredje Arseniyja Yatsenyuka, kot možnega vodja Ukrajine.
  • Članica od Albright Stonebridge Group.
  • Članica uprave od National Endowment for Democracy.
  • Članica od Belfer Center for Science and International Affairs.
  • Državna pod-sekretarka za politične zadeve, 2021 – .
  • Njen mož je vodilni neokonservativec Robert Kagan.
 92. Sam Nunn – 2011 – 2015, 2018 – 2020.
 93. Joseph Nye – 2009 – 2012, 2015 – 2017, 2020.
 94. Meghan O’Sullivan – 2022, 2023, 2024.
 95. Peter R. Orszag – 2023.
  • Član od Council on Foreign Relations.
  • Senior Fellow in Deputy Director of Economic Studies pri Brookings Institution, cca. 2000 – .
  • So-ustanovitelj in vodja od The Hamilton Project – Brookings Institute.
  • Direktor od Office of Management and Budget – Obamova administracija, 2009 – 2010.
  • Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 2010 – 2012.
  • Pod-predsedujoči pri Citigroup, 2011 – 2016.
  • Generalni direktor za finančno svetovanje pri Lazard (del Trilateral Commission), 2019 – 2023; generalni direktor 2023 – .
  • Ustanovni član ekonomskega svetovalne uprave (Lawrence Summers; Joseph Stiglitz; Jason Furman) od Brennan Center for Justice (del ”liberalne CIA”), 2016 – .
  • Član uprave neoliberalnega  Peterson Institute for International Economics.
  • Član uprave od Russell Sage Foundation (del ”liberalne CIA”).
 96. Leon Panetta – 2012, 2020, 2023
  • Višji svetovalec od Beacon Global Strategies LLC.
 97. Nancy Pelosi – 2019, 2020, 2022, 2023, 2024
 98. Mike Pence – 2017, 2019
 99. Richard Perle – 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2006, 2013
 100. William Perry – 2004, 2006, 2009, 2010
  • Senior Fellow od Hoover Institution.
 101. David H. Petraeus – 2009, 2010, 2017 – 2020, 2022 – 2024.
  • Predsedujoči od KKR Global Institute.
 102. Robert L. Pfaltzgraff Jr. – 2000, 2001, 2002
 103. Thomas R. Pickering – 2006
 104. Sundar Pinchai – 2024
  • Generalni direktor od Google.
 105. Mike Pompeo – 2014, 2015, 2018, 2020, 2024
  • Direktor od CIA.
 106. Stefan Possony – 1967
  • Udeleženec od Walter Lippmann Colloquium, 1938.
  • Bil Senior Fellow in direktor od International Studies pri Hoover Institution (ozadje ”konservativne CIA”).
  • Član od American Security Council (ozadje ”konservativne CIA”).
  • Bil član od Foreign Policy Research Institute.
  • Bil član od Mont Pelerin Society (ozadje ”konservativne CIA”).
  • Bil član od World Anti-Communist League.
  • Bil član od American-Chilean Council, cca. 1974 – .
 107. Peter Van Praagh – 2013 – 2016, 2024
  • Bil višji svetovalec na kanadskem ministrstvu za zunanje zadeve, 2006 – 2007.
  • Višji direktor za zunanjo politiko pri German Marshall Fund of the United States.
  • Namestnik pod-predsednika za programsko politiko pri National Endowment for Democracy.
  • Vodja stranke pri National Democratic Institute. 
  • Ustanovni predsednik od Halifax International Security Forum (Randy Scheunemann; Kurt Volker; Kolinda Grabar-Kitarović), 2011 – .
  • Član mednarodne svetovalne uprave od GLOBSEC.
 108. Penny Pritzker – 2024.
 109. David Rothkopf – 2017.
 110. Donald Rumsfeld – 1999, 2001, 2003, 2004, 2006.
 111. Sasskia Sassen – 2019.
 112. Randy Scheunemann – 2001 – 2011, 2013, 2014.
 113. Eric Schmidt – 2018, 2020, 2022
  • Predsedujoči od National Security Commission on Artificial Intelligence.
 114. Arnold Schwarzenegger – 2015.
 115. Brent Scowcroft – 1999, 2001 – 2010, 2013, 2014.
 116. Rajiv Shah – 2022
  • Predsednik od Rockefeller Foundation.
 117. George Shultz – 2010
 118. Anne-Marie Slaughter – 2007, 2013, 2014, 2016, 2020, 2022 – 2024.
 119. Walter B. Slocombe – 1999, 2000, 2003, 2005, 2008, 2009, 2010.
 120. Brad Smith – 2018 – 2020, 2022 – 2024.
  • Predsednik od Microsoft.
 121. Jeffrey H. Smith – 2005
  • Bil predsedujoči od Joint Security Commission (James Woolsey – CIA; Les Aspin).
  • Partner pri Arnold & Porter.
  • Generalni svetovalec od Central Intelligence Agency (CIA).
  • Bil član CIA’s External Advisory Board.
  • Upravitelj Cijinega financerja start-up podjetij In-Q-Tel.
  • Bil član od Markle Task Force on National Security in the Information Age – Markle Foundation.
  • Bil predsedujoči od CIA Officers Memorial Foundation.
 122. Helmut Sonnenfeldt – 1999 – 2006.
  • Gostujoči strokovnjak pri Foreign Policy Studies – Brookings Institute.
  • Član od Defense Policy Board.
 123. Alexander Soros – 2020, 2022, 2023, 2024
 124. George Soros – 2011, 2012, 2015 – 2020, 2023.
 125. Joseph E. Stiglitz – 2020.
 126. Jake Sullivan – 2020.
 127. Strobe Talbott – 2002, 2009, 2010, 2017
  • Direktor od Yale Center for the Study of Globalization.
  • Predsedujoči od The Brookings Institution
 128. Peter Thiel – 2017, 2018, 2020, 2023.
 129. Justin Trudeau – 2020.
 130. Kurt Volker – 2006, 2007, 2009 – 2011, 2014, 2017 – 2020, 2022, 2024.
  • Posebni ameriški (Cijin) predstavnik za Ukrajino.
 131. Kenneth Weinstein – 2017, 2019, 2020, 2023, 2024
  • Predsednik in generalni direktor od Hudson Institute (ozadje ’’konservativne CIA’’).
 132. Damon Wilson – 2015 – 2017, 2020, 2022 – 2024.
  • Izvršni pod-predsednik od Atlantic Council.
  • Predsednik od National Endowment for Democracy.
 133. Frank Wisner – 2011, 2013 – 2015, 2017, 2018, 2020.
 134. Paul Wolfowitz – 1999, 2000, 2002, 2005, 2011, 2012, 2013, 2014.
 135. Ngaire Woods – 2022, 2023, 2024.
 136. James Woolsey – 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010.
  • Pod-predsednik od Booz Allen Hamilton.
 137. Dov S. Zakheim – 2013, 2015.
 138. Ernesto Zedillo – 2017, 2018
  • Član od The Elders Foundation.
 139. Robert B. Zoellick – 1999, 2000, 2006, 2007, 2009 – 2013, 2018.
  • Predsednik in generalni direktor od Center for Strategic and International Studies (CSIS).
 140. Mark Zuckerberg – 2020.

ZDA (nižji predstavniki)

 1. Christiane Amanpour – 2016, 2017, 2020, 2022, 2023, 2024
  • Glavna mednarodna dopisnica za CNN.
 2. Wendy R. Anderson – 2020
  • Bila Adjunct Senior Fellow of the Military, Veterans, and Society Program pri Center for a New American Security (CNAS).
  • Članica od Council on Foreign Relations.
  • Bila vodja kabineta Obamove sekretarke za trgovino Penny Pritzker.
  • Delala za U.S. Department of Defense, 2010 – 2014.
  • Višja svetovalka od Palantir Technologies Inc. (CIA).
  • Članica od Commission on Defense Innovation Adoption – Atlantic Council.
  • Članica uprave od Truman Center for National Policy, 2021 – .
 3. Lousie Arbour – 2013, 2014.
  • UN-ova visoka komisarka za človekove pravice, 2004 – 2008.
  • Predsednica in generalna direktorica Sorosovega Inernational Crisis Group, 2009 – 2014.
  • Članica uprave od Global Commission on Drug Policy.
  • Članica uprave od Kofi Annan Foundation.
  • Posebna predstavnica UN-a za mednarodne migracije (njen predhodnik je vodilni Rockefellerjev pro-migrantski bankir in globalist Peter Sutherland), 2017 – .
  • Udeleženka zasedanja skupine Bilderberg, 2019.
 4. Richard Atwood – 2022
  • Izvršni pod-predsednik od International Crisis Group.
 5. Donald K. Bandler – 2005, 2006, 2007
  • Član od Council on Foreign Relations.
  • Delal za State Department, 1983 – 1997.
  • Višji direktor pri US National Security Council, 1997 – 1999.
  • Bil višji pod-predsednik pri Monsanto, 2002 – 2004.
  • Višji direktor od Kissinger McLarty Associates, 2004 – cca. 2017.
 6. Jeremy B. Bash – 2020, 2022
  • Član od Council on Foreign Relations.
  • Bil vodja kabineta pri CIA (Leon Panetta), 2009 – 2011 (član Cijine ekipne, ki je nadzorovala uboj Osame bin Ladena).
  • Vodja kabineta na Department of Defense (Leon Panetta), 2011 – 2013.
  • Ustanovitelj in upravni direktor od Beacon Global Strategies LLC (Michael Morell; Leon Panetta; Eric Edelman; James Stavridis; Frances Townsend), 2013 – .
  • Član uprave od Truman Center for National Security (Leon Panetta; Michele Flournoy; Kamala Harris; Jake Sullivan; Sherri Goodman; Robert J. Abernethy).
  • Redni govorec na CIA Director’s Leadership Seminar.
  • Redni govorec na U.S. Army Senior Leadership Course for General Officers.
  • Dobitnik nagrade CIA Director’s Award, 2011.
  • Dobitnik nagrade Distinguished Intelligence Medal – CIA, 2011.
 7. Jenna Ben-Yehuda – 2024
  • Izvršna pod-predsednica od Atlantic Council.
 8. Doug Bereuter – 2000 – 2002.
  • Ameriški republikanski kongresnik, 1979 – 2004.
  • Član od Council on Foreign Relations.
 9. Howard Berman – 2000, 2005, 2007
  • Kongresnik Demokratske stranke, 1983 – 2013.
  • Bil član od LGBT Equality Caucus.
  • Predsedujoči od House Foreign Affairs Committee, 2008 – 2011.
  • Član uprave od The Washington Institute for Near East Policy, 2013 – .
  • Član vodstva in član uprave od Counter Extremism Project, 2014 – .
  • Član uprave od National Democratic Institute, 2017 – 2022.
  • Član svetovalne uprave od National Security Action, 2018 – .
  • Pod-predsedujoči svetovalni upravi od RAND Corporation, vsaj od 2020 – .
  • Član uprave od Pacific Council on International Policy.
  • Višji svetovalec od Covington & Burling LLP.
 10. Jacques Brand – 2013, 2018, 2019, 2020.
  • Član od Council on Foreign Relations.
  • Bil generalni direktor od Deutsche Bank America.
  • Predsedujoči od American Institute of Contemporary German Studies/American – German Institute (James Baker III; Christoph Heusgen – Munich Security Conference; Wolfgang Ischinger; Ann-Kristin Achleitner).
 11. James Jay Carafano – 2020.
  • Višji svetovalec in pod-predsednik od Heritage Foundation.
  • Član svetovalne uprave od Spirit of America.
 12. Derek Chollet – 2008, 2013, 2016.
  • Pomočnik državnega sekretarja, 2012 – 2014.
  • Fellow od Center for a New American Security.
  • Fellow od Brookings Institute.
  • Bil višji pod-predsednik in višji svetovalec za varnostno in obrambno politiko od The German Marshall Fund of the United States (GMF).
  • Fellow od American Academy in Berlin.
  • Svetovalec od Beacon Global Strategies.
  • Bil prostovoljni član Bidenove tranzicijske skupine, 2020.
  • Svetovalec na State Departmentu, 2021 – .
 13. Susan Collins – 2000, 2011.
  • Ameriška republikanska senatorka.
  • Članica od CFR.
 14. Heather A. Conley – 2022, 2023, 2024
  • Bila namestnica pomočnika državnega sekretarja pri Bureau of European and Eurasian Affairs (zadolžena za širitev zveze NATO v severne in srednje evropske države) – State Department, 2001 – 2005.
  • Delala za Armitage International (Richard Armitage).
  • Bila pod-predsednica za Evropo, Evrazijo in Arktiko pri Center for Strategic and International Studies, 2009 – 2022.
  • Predsednica od German Marshall Fund of the U.S., 2022 – .
  • Članica uprave od The American Ditchley Foundation.
 15. Lorne Craner – 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011
  • Kot pomočnik kongresnika McCaina je bil vse od začetka pomemben za financiranja National Endowment for Democracy.
  • Predsednik od International Republican Institute, 1995 – 2001, 2004 – 2014.
  • Član od Council on Foreign Relations, 1997 – .
 16. Ted Cruz – 2015
  • Ameriški republikanski senator.
 17. Mariano-Florentino Cuéllar – 2024.
  • Bil so-predsedujoči od Obama Biden Transition Immigration Working Group.
  • Predsednik od Carnegie Endowment for International Peace, 2021 – .
  • Predsedujoči od William & Flora Hewlett Foundation.
  • Direktor od Freeman Spogli Institute.
  • Član od Foreign Affairs Policy Board – State Department.
 18. Nelson Cunningham – 2016.
  • Predsednik od (Kissinger) McLarty Associates.
 19. Ivo H. Daalder – 2011 – 2015, 2018 – 2020, 2022, 2024.
 20. Theodore Eliot Deutch – 2023, 2024
  • Demokratski kongresnik, 2010 – 2022.
  • Član od National New Leadership Network – AIPAC.
  • Generalni direktor od American Jewish Committee, 2022 – .
 21. Norman Dicks – 2000, 2001, 2002, 2003
  • Republikanski kongresnik.
  • Član od CFR.
 22. Karen Donfried – 2015, 2019, 2020, 2022, 2023
  • Članica od Council on Foreign Relations.
  • Članica od Foreign Affairs Policy Board – State Department (John F. Kerry), 2014 – 2017.
  • Bila pod-predsedujoča od Global Agenda Council on the United States – World Economic Forum, – 2017.
  • Članica od Europe Policy Group – World Economic Forum, 2017 – .
  • Članica od Global Future Council on the Future of Regional Governance.
  • Članica od American Council on Germany.
  • Bila pomočnica državnega sekretarja (Anthony Blinken) za evropske in evrazijske zadeve, 2021 – 2023.
  • Predsednica od German Marshall Fund of the U.S., 2014 – 2021.
  • Senior Fellow od Belfer Center for Science and International Affairs.
  • Članica strateškega odbora od Paris School of International Affairs (PSIA), 2017 – 2021.
  • Bila članica uprave od Munich Security Conference, 2020 – 2021.
  • Bila članica uprave od American Ditchley Foundation, 2020 – 2021.
 23. Donald J. Donohue – 2020
  • Generalni direktor od U.S. Chamber of Commerce.
 24. John B. Emerson – 2018, 2019, 2020, 2023
  • Predsedujoči od American Council on Germany.
 25. Stephen J. Flanagan – 2009, 2010
  • Bil izvršni direktor od Belfer Center for Science and International Affairs.
  • Bil glavni svetovalec državne sekretarke Madeleine Albright in v tej vlogi je so-ustanovitelj od NATO’s Strategic Concept.
  • Pod-predsednik za raziskave pri National Defense University, 2000 – 2007.
  • Član od Council on Foreign Relations.
  • Višji pod-predsednik in Henry A. Kissinger Chair pri Center for Strategic and International Affairs, 2007 – 2013.
  • Bil posebni pomočnik predsednika in višji direktor za obrambno politiko in strategijo pri National Security Council (NSC), 2013 – 2015.
  • Bil direktor od Institute for National Strategic Studies.
  • Gostujoči strokovnjak pri Geneva Institute for Security Policy.
  • Bil raziskovalec pri International Institute for Strategic Studies.
  • Senior Fellow od RAND Corporation, cca. 2016 – .
 26. Patrick Gaspard – 2024
  • Predsednik in generalni direktor od Center for American Progress.
 27. Jeffrey Gedmin – 2011
  • Član od Council on Foreign Relations.
  • Bil direktor od Aspen Institute in Berlin.
  • Bil izvršni direktor od New Atlantic Initiative.
  • Bil predsednik od Radio Free Europe/Radio Liberty, 2007 – 2011.
  • Bil predsednik in generalni direktor pro-migrantskega Legatum Institute, 2011 – 2014.
  • Senior Fellow od Institute for Strategic Dialogue.
  • Bil Resident Scholar pri neokonservativnem American Enterprise Institute.
  • Bil Nonresident Senior Fellow pri Atlantic Council,
  • Glavni urednik od The American Interest, 2018 –
  • Član raziskovalnega odbora pri National Endowment for Democracy.
 28. Philip H. Gordon – 2009, 2010, 2011, 2012, 2024
  • Senior Fellow for U.S. Foreign Policy – The Brookings Institution.
 29. Lise Grande – 2023
  • Bila stalna UN-ova koordinatorka za Jemen.
  • Članica svetovalne uprave od Institute for the Study of Diplomacy (Thomas Pickering; Chester Crocker; J. Stapleton Roy) – Georgetown University.
  • Predsednica in generalna direktorica od United States Institute of Peace, 2020 – .
 30. David A. Harris – 2019, 2020, 2022
  • Bil Visiting Scholar na School of Advanced International Studies – Johns Hopkins University, 2000 – 2002.
  • Član od Council on Foreign Relations.
  • Generalni direktor od American Jewish Committee (Stuart E. Eizenstat), 1999 – 2022.
  • So-predsedujoči od UN Watch (del American Jewish Committee).
  • Shimon Peres ga je imenoval ’’zunanji minister za Žide.’’
 31. Jackson Janes – 2000, 2005 – 2011, 2013 – 2019, 2023, 2024.
  • Izvršni direktor od American Institute for Contemporary German Studies (AICGS).
  • Senior Fellow The German Marshall Fund of the United States.
  • Član od American Friends of the MSC.
 32. Donald J. Johnston – 2005, 2011, 2012
  • Generalni sekretar Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD), 1996 -2006.
  • Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 1997.
  • Bil predsedujoči in svetovalec od McCall MacBain Foundation.
 33. Matthew Kaminski – 2019
  • Globalni urednik od Politico.
  • Član mednarodnega svetovalnega odbora od Center for European Policy Analysis (CEPA).
 34. John R. Kasich – 2017
  • Republikanski guverner iz Ohioja, 2011 – 2012.
 35. Craig Kennedy – 2006, 2007, 2009, 2010.
  • Predsednik od German Marshall Fund of the United States.
 36. Amy Klobuchar – 2013, 2017, 2022, 2023
 37. Andrew F. Krepinevich – 2002, 2003, 2005, 2007, 2008
  • Izvršni direktor od Center for Strategic and Budget Assessments.
 38. Charles Kupchan – 2009 – 2011, 2013, 2014, 2016 – 2020, 2023.
  • Senior Fellow od Council on Foreign Relations.
  • Bil Henry A. Kissinger Scholar pri Library of Congress, 2006 – 2007.
  • Član svetovalne uprave od Atlantic Initiative.
  • Član od American Council on Germany.
  •  Bil Visiting Scholar od International Institute for Strategic Studies.
  • Bil Visiting Scholar od Center for International Affairs – Harvard University.
  • Pridruženi profesor na Walsh School of Foreign Service – Georgetown University.
  • Bil Fellow od Woodrow Wilson International Center for Scholars.
 39. Jon Kyl – 2001, 2002, 2004, 2007, 2011
  • Ameriški republikanski senator.
  • So-predsedujoči od Defense and Foreign Policy Commuttee – Council for National Policy.
  • Član uprave od National Endowment for Democracy, 2001 – 2004.
  • So-predsedujoči od Center for Security Policy.
  • So-predsedujoči neokonservativnemu Third Committee on the Present Danger, 2004 – .
  • So-predsedujoči od American Internationalism Project – American Enterprise Institute.
 40. Nancy Lindborg – 2020
  • Predsednica od United States Institute for Peace.
 41. Tom Malinowski – 2012
  • Študiral kot elitni Rhodes Scholar.
  • Washingtonski direktor od Human Rights Watch (glavni financer Soros).
  • Pomočnik državnega sekretarja, 2014 – 2017.
  • Ameriški demokratski kongresnik, 2019 – 2023.
  • Non-Resident Senior Fellow pri neokonservativnem McCain Institute, 2023 – .
  • Član uprave od Radio Free Europe/Radio Liberty, 2023 – .
 42. Robert Malley – 2019, 2020, 2023
  • Predsednik in generalni direktor Sorosove International Crisis Group.
 43. Suzanne Maloney – 2024
  • Bila Olin Fellow pri The Brookings Institution, 2000 – 2001.
  • Svetovalka za Bližnji vzhod pri ExxonMobil Corporation, 2001 – 2004.
  • Projektna direktorica od Task Force on U.S.-Iran Relations (Zbigniew Brzezinski; Robert M. Gates) – Council on Foreign Relations, 2003 – 2004.
  • Delala za U.S. Department of State (Condoleezza Rice), 2005 – 2007.
  • Pod-predsednica in direktorica od Foreign Policy Program – Brookings Institute.
 44. Anja Manuel – 2020, 2022, 2023, 2024
  • Članica od Council on Foreign Relations.
  • Izvršna direktorica od Aspen Strategy Group/Aspen Security Forum – Aspen Institute.
  • Članica svetovalne uprave od Center for a New American Security.
  • Članica uprave od National Committee on US-China Relations.
  • Članica uprave od American Ditchley Foundation.
  • Članica od Defense Policy Board.
 45. Will Marshall – 2000, 2001, 2002, 2022
  • Ustanovitelj in predsednik od Progressive Policy Institute, 1989 – .
  • Član mednarodnega odbora in častni predsedujoči od progresivne Policy Network (glavni financer Sir Evelyn de Rothschild; so-ustanovitelj Tony Blair; Peter Mandelson; Dominique Struss Khan), cca. 2000 – .
  • Član svetovalne uprave neokonservativnega Committee for the Liberation of Iraq, 2002 – 2003.
  • Član direktorske uprave od National Endowment for Democracy, 2015 – 2017.
 46. Bruce W. McConnell – 2017, 2018
  • Bil član od Obama-Biden Presidential Transition Team.
  • Globalni pod-predsednik od EastWest Institute, 2013 – 2020; generalni direktor in predsednik, 2020 – 2022.
  • Služil kot namestnik pod-sekretarja za kibernetsko varnost pri U.S. Department of Homeland Security, 2013 – 2017.
 47. Michael McFaul – 2017 – 2020, 2022, 2024
  • Študiral kot Rhodes Scholar.
  • Senior Fellow pri Hoover Institute (ozadje ”konservativne CIA”).
  • Arhitekt Obamove politike proti Rusiji in član njegove administracije, 2009 – .
  • Ameriški ambasador v Rusiji, 2012 – 2014.
  • Direktor od Freeman Spogli Institute for International Studies.
  • Član svetovalnega odbora od German Marshall Fund of the U.S. (Michael Chertoff; Toomas Ilves; David J. Kramer; William Kristol; admiral Mike Morell; Mike Rogers; admiral James Stavridis; Jake Sullivan).
  • Član svetovalne uprave od Spirit of America.
 48. Peter McQuibban – 2020
  • Višji svetovalec generalnega direktorja in vodja strategije pri Palantir Technologies (CIA), 2011 – .
  • Udeleženec konference Digital Technologies for 21st Century Democracy – Club of Madrid (Milan Kučan; Danilo Türk).
 49. Azadeh Moaveni – 2020
  • Študirala kot elini Fulbright Scholar – State Department, 1999.
  • Projektna direktorica za Gender in Policy Management in svetovalka pri Sorosovi lnternational Crisis Group.
  • Pridružena profesorica in direktorica od Global Journalism Program – New York University.
  • Bila Future of War Fellow pri New America Foundation, 2018.
 50. Ernest J. Moniz – 2018, 2019, 2020, 2023, 2024
  • So-predsedujoči in generalni direktor od Nuclear Threat Initiative.
 51. Jeff Moss – 2020
  • Vplivni spletni heker.
  • Komisar pri Global Commission on the Stability of Cyberspace (Michael Chertoff; Joseph Nye; Marietje Schaake; Nigel Inkster – British Secret Intelligence Service (SIS)).
 52. John E. Mroz – 2009 – 2014
  • Ustanovitelj, generalni direktor in predsednik od EastWest Institute.
 53. Vali Nasr – 2013, 2015 – 2020.
 54. Steven J. Nider – 2005
  • Direktor od Foreign and Security Studies pri Progressive Policies Institute.
 55. Alina Polyakova – 2020, 2022 – 2024.
  • Študirala kot Fulbright Scholar – State Department.
  • Predsednica in generalna direktorica od Center for European Policy Analysis.
  • Senior Fellow pri Senior Fellow pri Henry A. Kissinger Center for Global Affairs na School of Advanced International Studies.
  • Ustanovna direktorica od Global Democracy and Emerging Technology na Brookings Institution.
  • Direktorica raziskav za Evropo in Evrazijo pri Atlantic Council.
  • Članica uprave od Free Russia Foundation.
  • Članica uprave od Institute of Modern Russia.
  • Avtorica ”proti skrajno-desničarske” knjige The Dark Side of European Integration, 2015.
 56. Amy Pope – 2024
  • Associate Fellow za U.S. and Americas Program pri Chatham House, 2018 – .
  • Bila namestnica svetovalca za domovinsko varnost v Obamovi administraciji.
  • Bila višja Bidenova svetovalka za migracije, cca. 2021 – 2022.
  • Generalna direktorica od International Organization for Migration – UN, 2023 – .
 57. Jeffrey D. Rathke – 2019, 2020, 2022, 2023, 2024
  • Delal kot uradnik zunanje službe na U.S. Department of State, 1991 – 2015.
  • Bil namestnik direktorja v zasebni pisarni generalnega sekretarja zveze NATO, 2009 – 2011.
  • Bil Senior Fellow in namestnik direktorja za evropski program pri Center for Strategic and International Studies, 2015 – 2018.
  • Predsednik od American Institute on Contemporary German Studies, 2018 – .
 58. Jack Reed – 2000, 2003, 2023
  • Ameriški demokratski senator, 1997 – .
  • Član od Aspen Strategy Group – Aspen Institute.
 59. Michael D. Rich – 2014, 2017, 2020, 2022
  • Član od Council on Foreign Relations.
  • Član svetovalnega odbora od International Institute for Strategic Studies, 2001 – 2007.
  • Predsednik in generalni direktor od RAND Corporation, 2011 – .
  • Bil član od U.S. Defense Science Board, 2012 – 2021.
 60. Thomas E. Ricks – 2007
  • Pentagonov in vojaški dopisnik za The Washington Post.
  • Član od Center for a New American Security.
  • Bil Fellow od New America Foundation.
 61. Mike Rogers – 2013, 2014
  • Ameriški kongresnik.
  • Predsedujoči od House Committee on Intelligence.
  • Član svetovalne uprave od Alliance for Securing Democracy.
  • Strokovnjak pri National Security Institute.
  • Član svetovalne uprave od Third Option Foundation (CIA).
 62. Joan Rohlfing – 2013, 2018, 2019, 2020, 2022
  • Članica od Council on Foreign Relations.
  • Predsednica od Nuclear Threat Initiative, 2001 – .
 63. Mitt Romney – 2019, 2020.
 64. Liz Schrayer – 2024
  • Predsednica in generalna direktorica od U.S. Global Leadership Coalition.
 65. Vance Serchuk – 2024
  • Adjunct Senior Fellow pri Center for a New American Security.
  • Izvršni direktor od KKR Global Institute – Kohlberg Kravis Roberts & Co., 2013 – .
 66. Gayle E. Smith – 2023
  • Članica od Council on Foreign Relations.
  • Članica uprave od Africa-America Institute (prvotno del Cijinega, nato Rockefellerjevega omrežja).
  • Članica strokovnega omrežja od Intellibridge.
  • Bila administratorka od USAID, 2015 – 2017.
  • Generalna direktorica od ONE Campaign, 2017 – 2024.
  • Članica svetovalne uprave od Center for a New American Security.
  • Članica uprave od National Security Network.
  • Služila kot Coordinator for Global COVID Response and Health Security – U.S. Department of State.
  • Članica svetovalnega odbora od Acumen Fund (del ’’liberalne CIA’’).
  • Članica uprave od Oxfam America (del ’’liberalne CIA’’).
 67. Steven E. Sokol – 2016 – 2020, 2022 – 2024.
  • Predsednik od American Council on Germany.
 68. Matthew Spence – 2020
  • Študiral kot Truman in Marshall Scholar.
  • Član od Council on Foreign Relations.
  • Partner pri Andreessen Horowitz.
  • So-ustanovitelj in član uprave od Truman National Security Project.
  • Senior Fellow pri Jackson Institute for International Affairs – Yale University.
  • Future Security Fellow od New America Foundation.
  • Bil vodilni svetovalec trem ameriškim sekretarjem za obrambo glede ameriške politike do bližnjega vzhoda.
  • Bil član Bidenove tranzicijske skupine.
 69. James W. Steinberg – 2002, 2006
  • Pod-predsednik in direktor od Foreign Policy Studies – The Brookings Institution.
 70. Marin Strmecky – 2000, 2003, 2005, 2007, 2008
  • Pridruženi raziskovalec in strokovnjak za mednarodne študije pri Center for Strategic and International Studies, 1985 to 1990. V tem obdobju pomaga raziskovati ameriško-sovjetske zadeve za Zbigniewa Brzezinskega.
  • Bil član od Defence Policy Board.
  • Pod-predsednik od H. Smith Richardson Foundation (del ”konservativne CIA”), 1996 – .
  • Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 2004.
 71. Neera Tanden – 2020, 2024
  • Predsednica in generalna direktorica od Center for American Progress.
 72. Ellen O. Tauscher – 2000 – 2007, 2009 – 2014, 2016 – 2018.
  • Ameriška demokratska kongresnica, 1997 -2009.
  • Bila predsedujoča od Democratic Leadership Council, 2001 – 2005.
  • Pomembna podpornica predsedniške kandidature Hillary Clinton, 2008.
  • Ameriška državna pod-sekretarka, 2009 – 2012.
  • Bila članica uprave in članica izvršnega odbora od Atlantic Council.
  • Bila pod-predsedujoča od Brent Scowcroft Center on International Security – Atlantic Council.
  • Bila članica uprave od National Endowment for Democracy.
  • Bila članica uprave od German Marshall Fund of the U.S.
  • Bila članica uprave od BAE Systems.
 73. James J. Townsend – 2009, 2010, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016
  • Je Senior Associate Fellow pri Royal United Services Institute (RUSI).
  • Direktor programa za mednarodno varnost pri Atlantic Council, 2006 – .
  • Bil Adjunct Senior Fellow pri Center for a New American Security (CNAS).
  • Član mednarodne svetovalne uprave od GLOBSEC.
  • Predsednik od Atlantic Treaty Association, 2020 – .
 74. Daniel Twining – 2020
  • Predsednik od International Republican Institute.
 75. Ivanka Trump – 2019.
 76. Ali Vaez – 2020
  • Projektni direktor za Iran in posebni svetovalec predsednika pri Sorosovi International Crisis Group.
  • Fellow pri Foreign Policy Institute – Johns Hopkins School of Advanced International Studies.
 77. John W. Warner – 2000
  • Ameriški republikanski senator.
  • Član od Aspen Strategy Group – Aspen Institute.
  • Svetovalec od Center for Strategic & International Studies.
  • Član svetovalnega odbora od U.S. Global Leadership Coalition.
  • Častni direktor od Atlantic Council, vsaj od 2004 – .
 78. Michael Werz – 2020
  • Senior Fellow za nacionalno varnostno skupino pri Center for American Progress.
 79. Daniel Yergin – 2013, 2015.
 80. David R. Young – 2007, 2008, 2009, 2010
  • Delal za super elitno pravno podjetje Millbank, Tweed, Hadley and McCloy.
  • Delal za predsedniško kampanjo Nelsona Rockefellerja.
  • Bil Kissingerjev administrativni pomočnik, cca. prva polovica 1970ih – .
  • Bil član od Royal Institute of International Affairs, 1980a – .
  • Bil član od International Institute of Strategic Studies, 1980a – .
  • Ustanovitelj in upravni direktor od Oxford Analytica.
  • Član svetovalne uprave od Intellibridge.

Predstavniki zveze NATO in industrijsko-vojaškega kompleksa

 1. Admiral Charles S. Abbot – 2000.
  • Namestnik glavnega poveljnika od European Command (US EUCOM).
 2. Hans Christoph Atzpodien – 2011
  • Predsedujoč izvršni upravi od ThyssenKrupp Marine Systems AG, – 2016.
  • Ustanovni član uprave od Federation of German Security and Defence Industries (BDSV – Bundesverband der Deutschen Sicherheits- und Verteidigungsindustrie), 2009 – ;  generalni direktor 2017 – .
 3. General Knud Bartels – 2012, 2013, 2014
  • Predsedujoči od NATO Military Committee, 2011 – 2015.
 4. Robert D. Bauerlein – 2001, 2003
  • Pod-predsednik mednarodnih operacij pri The Boeing Company.
  • Direktor od Middle East Policy Council.
  • Direktor od World Affairs Council.
 5. Robin L. Beard – 1999 – 2002.
  • Republikanski kongresnik, 1973 – 1983.
  • Pomočnik generalnega sekretarja zveze NATO – bil vodilni pri oblikovanju industrijske politike, 1984 – 1987, 1992 – 1995.
  • Udeleženec od 14th International Workshop on Global Security – Center for Strategic Decision Research, 1997.
  • Generalni direktor za korporativne operacije od Raytheon Technologies in predsednik od Raytheon International v Bruslju, cca. 1998 – .
  • Predavatelj na Near East-South Asia Center – National Defense University.
 6. Manfred Bode – 2000 – 2005.
  • Generalni direktor od Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co.
  • Obtožen davčne utaje, povezane s podkupovanjem v Grčiji.
 7. General Philip M. Breedlove – 2013 – 2016.
 8. Admiral Edward Burkhalter – 2020
  • Služil kot Chief of Naval Intelligence – Defense Intelligence Agency.
  • Služil kot direktor od Intelligence Community Staff – CIA.
  • Evangelist od Palantir Technologies (CIA).
 9. Daniel P. Burnham – 2002
  • Predsednik in generalni direktor od Raytheon Company.
 10. General Christopher G. Cavoli – 2019, 2022, 2023.
 11. General Bantz J. Craddock – 2008, 2009, 2010
  • Supreme Allied Commander Europe (SACEUR).
 12. Ralph D. Crosby Jr. – 2000, 2001, 2002, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010
  • Predsednik od Northrop Grumman Corp.
  • Predsednik od EADS North America (Airbus).
  • Član uprave od American Institute for Contemporary German Studies.
 13. Christopher J. Davis – 2018, 2019, 2020
  • Predsednik od Raytheon International.
 14. Daniel P. Fata – 2013, 2014
  • Bil 25 let svetovalec v kongresu.
  • Bil pod-predsednik pri Lockheed Martin Corp.
  • Pod-predsednik od The Cohen Group.
  • Višji svetovalec mednarodnega varnostnega programa pri Center for Strategic and International Studies.
 15. Admiral Edmund P. Giambastiani – 2004, 2005
  • Vrhovni poveljnik zavezniških sil.
  • Član uprave od Atlantic Council.
  • Član od Center for Strategic and International Studies.
  • Član svetovalnega odbora od Business Executives for National Security.
  • Član uprave od Mitre Corporation.
 16. General James Grazioplene – 2017
  • Leta 2015 obtožen in leta 2020 obsojen na 20 let pogojno zaradi pedofilije in incesta.
  • Pod-predsednik od DynCorp International.
 17. Mark Green – 2018, 2019, 2020
  • Administrator od USAID.
 18. John D. Harris – 2014, 2015, 2017, 2018, 2019
  • Generalni direktor od Raytheon International.
 19. Frank Haun – 2006 – 2014, 2016 – 2020, 2023, 2024.
  • Predsedujoči in generalni direktor od Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co.
 20. Robert W. Helm – 1999 – 2012, 2014 – 2020.
  • Korporativni pod-predsednik za odnose z vlado pri Northrop Grumman,
 21. General Raymond Henault – 2007, 2008
  • Predsedujoči od NATO Military Committee.
  • Član višje svetovalne uprave od NATO Defense College Foundation (Sheikh Ali Bin Jassim Al-Thani; John R. Allen; Wesley Clark; Kolinda Grabar-Kitarović; Istvan Gyarmati – International Centre for Democratic Transition; Robert E. Hunter – Center for Transatlantic Relations; Ian O. Lesser – German Marshall Fund of the United States; Damon Wilson – National Endowment for Democracy).
 22. Marillyn Hewson – 2015, 2017 – 2020.
  • Predsednica, generalna direktorica in predsedujoča od Lockheed Martin.
 23. Robert E. Hunter – 1999, 2001, 2005, 2007, 2008, 2009, 2012, 2013, 2015, 2016
  • Višji svetovalec od The RAND Corporation.
  • Član višje svetovalne uprave od NATO Defense College Foundation.
 24. Bruce P. Jackson – 1999, 2001 – 2010, 2012 – 2018, 2022.
  • Predsednik od US Committee on NATO, 1999.
  • Generalni direktor od Lockheed Martin, 2000 – .
  • Ustanovitelj in predsednik od Project on Transitional Democracies.
 25. General James L. Jones – 2000 – 2012, 2014 – 2020, 2023.
  • Poveljnik od Marine Corps.
  • Svetovalec za nacionalno varnost.
 26. Thomas Kennedy – 2016
  • Predsedujoči in generalni direktor od Raytheon Company.
 27. Ralf Ketzel – 2024
  • Generalni direktor od Krauss-Maffei Wegmann GmbH.
 28. Ian King – 2015
  • Generalni direktor od BAE Systems.
 29. Klaus Peter Klaiber –  1999
  • Pomočnik generalnega sekretarja za politične zadeve pri NATO.
  • Član uprave od Global Panel Foundation.
  • Varovanec Hans-Dietricha Genscherja.
 30. General Harald Kuyat – 2007
  • Predsedujoči od NATO Military Committee, 2002 – 2005.
  • Predsedujoči od NATO-Russia Council.
  • Predsedujoči od Euro-Atlantic Partnership Council of the Chiefs of Staff.
  • Nasprotnik ameriško-evropske NATO politike proti Rusiji.
 31. Arndt Freytag von Loringhoven – 2009, 2010, 2018, 2019, 2020, 2022
  • Pod-predsednik nemške obveščevalne Federal Intelligence Service (BND), 2007 – 2010.
  • Bil prvi vodja NATOve obveščevalne, 2016 – 2019.
  • Bil član nemške celice od Integrity Initiative, ki je del globokega ozadje od britanske obveščevalne organizacije Institute for Statecraft.
  • Nemški ambasador na Poljskem, 2020 – .
 32. Admiral Giampaolo Di Paola – 2009 – 2013.
  • Predsedujoči od NATO Military Committee, 2008 – 2011.
  • Italijanski minister za obrambo (vlada Marija Montija), 2011 – 2013.
  • Član od Trilateral Commission.
  • Član od European Leadership Network.
  • Član nadzornega odbora GLOBSEC NATO Adaptation Initiative (John R. Allen; Alexander Vershbow). 2017
  • Gostujoči profesor na International Organizations at Sciences Po Paris.
  • Član od The Alphen Group (John R. Allen; Hans Binnendijk; Ian Brzezinski; Ivo Daalder; Jaap de Hoop Scheffer; Kurt Volker).
 33. General Petr Pavel – 2016, 2017, 2023, 2024
  • Predsedujoči od NATO Military Committee.
  • Slovaški predsednik.
 34. General Joseph W. Ralston – 2004, 2006 – 2009.
  • Pod-predsedujoči od The Cohen Group.
 35. Anders Fogh Rasmussen – 2011 – 2014, 2017 – 2020, 2022 – 2024
  • Generalni sekretar zveze NATO.
 36. Matthew Riddle – 2013, 2014
  • Direktor za mednarodni poslovni razvoj pri Raytheon International Inc.
  • Predsednik od Raytheon International Inc., 2014 – .
  • Član od National Defense Industry Association.
 37. John Rood – 2017
  • Višji pod-predsednik od Lockheed Martin International.
 38. Abdulaziz Sager – 2013
  • Predsedujoči od Gulf Research Center.
  • Član višje svetovalne uprave od NATO Defense College Foundation.
 39. Peter R. Sommer – 1999, 2000
  • Pod-predsednik za javno politiko pri Boeing Company.
 40. Admiral James Stavridis – 2006, 2011, 2012, 2014, 2016 – 2018, 2019, 2022.
 41. Jens Stoltenberg – 2016 – 2024.
  • Generalni sekretar zveze NATO.
 42. William H. Swanson – 1999
  • Predsedujoči in generalni direktor od Raytheon Systems Company.
 43. Jim Taiclet – 2022, 2023, 2024
  • Predsednik in generalni direktor od Lockheed Martin Corporation.
 44. Fred Tanner – 2007, 2008, 2009, 2010, 2013, 2014
  • Direktor od Geneva Centre for Security Policy (GCSP).
  • Član višje svetovalne uprave NATO Defense College Foundations.
 45. James A. Thompson – 2000, 2009, 2010, 2011, 2012
  • Predsednik in generalni direktor od RAND Corporation, 1989 – 2011.
 46. Thomas A. Vecchiolla – 2015, 2016
  • Predsednik od Raytheon International.
 47. Alexander R. Vershbow – 2001, 2011 – 2014, 2016 – 2018.
  • Ameriški stalni ambasador pri NATO, 1997 – 2001.
  • Član uprave od Atlantic Council.
  • Član uprave od Atlantik-Brücke.
  • Namestnik generalnega sekretarja zveze NATO, 2012 – 2016.
  • Član od Transantlantic Leadership Network.
 48. Charles Woodburn – 2020
  • Generalni direktor od BAE System, 2017 – .
  • Član mednarodne svetovalne uprave od BritishAmerican Business.

Predstavniki Evropske unije, Europla in Interpola

 1. José Manuel Barroso – 2009, 2010.
 2. Joseph Borrell (predstavnik Španije) – 2018, 2020 – 2024
  • Predsednik Evropskega parlamenta, 2004 – 2007.
  • Španski zunanji minister, 2018 – 2019.
  • Visoki predstavnik Evropske unije za zunanje zadeve in varnostno politiko, 2019.
  • Upravitelj od European Movement International.
  • Član uprave od Jacques Delors Institute.
  • Emeritus član uprave od Reporters Without Borders.
  • Član svetovalnega odbora od Munich Security Conference.
  • Pod-predsednik Evropske komisije, 2019 – .
 3. Catherine De Bolle – 2019, 2022, 2023.
  • Izvršna direktorica od Europol, 2018 – .
  • Članica Sorosovega European Council on Foreign Relations.
  • Članica od International Gender Champions.
 4. Thorbjørn Jagland – 2015
  • Generalni sekretar od Council of Europe.
  • Tesen Sorosov zaveznik in od super elitnega pedofila Jeffreyja Epsteina.
 5. Herman van Rompuy – 2011, 2014, 2015
  • Predsednik odbora Evropske unije.
 6. Jürgen Stock – 2019, 2020, 2022, 2023, 2024
  • Generalni sekretar Interpola.
 7. Rob Wainwright – 2018
  • Delal za britansko obveščevalno MI5.
  • Predsedujoči od Organised Crime Council – World Economic Forum, 2009 – .
  • Izvršni direktor Europola, 2009 – 2018.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations, 2018 – .
  • Senior Associate Fellow od Royal United Services Institute for Defence Studies, 2018 – .

Velika Britanija, Irska in Avstralija

 1. Baronica Catherine Ashton, 2011, 2013, 2014, 2018, 2020.
 2. Tony Blair – 2011, 2014, 2019, 2020.
 3. David Cameron – 2011, 2024.
 4. Sir John Chipman – 2000 – 2006, 2009 – 2013, 2015 – 2020, 2022, 2023.
  • Generalni direktor od International Institute for Strategic Studies, 1993 – 2023; izvršni predsedujoči, 2023 – .
  • Član svetovalne uprave od Cool Earth (William S. Cohen; Theodore Forstmann; Sir Martin Sorrell; Sir Nicholas Stern).
  • Član mednarodnega svetovalnega odbora od The Asan Institute for Policy Studies (Edwin J. Feulner – Heritage Foundation; Michael Armacost; Paul Wolfowitz).
 5. Sir Robert Cooper – 2016
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 6. Comfort Ero – 2019, 2020, 2022 – 2024
  • Delala za International Institute for Strategic Studies, 1998 – 2001.
  • Afriška programska direktorica pri Sorosovi International Crisis Group, 2001 – .
  • Bila odgovorna za afriški program pri International Center for Transitional Justice (financiran s strani Rockefellerjev in Sorosa), 2008 – .
  • Članica svetovalne uprave od Royal United Services Institute, 2020 – .
  • Prva črnska predsednica in generalna direktorica od Sorosove International Crisis Group, 2021 – .
 7. Gareth Evans – 2008, 2009, 2010
  • Predsednik in generalni direktor Sorosove International Crisis Group.
 8. Niall Ferguson – 2007, 2013, 2024.
 9. Lady Lynn Forester de Rothschild – 2013, 2014, 2015, 2016, 2017
  • Predsednica in generalna direktorica od E.L. Rothschild Ltd.
 10. Timothy Garton Ash – 2012, 2019, 2020, 2022, 2023, 2024
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 11. Lord John Gilbert – 2002, 2003, 2004, 2005.
  • Član britanskega parlamenta iz Labour Party, 1975 – 1997.
  • Član Trilateral Commission.
 12. Charles Grant – 2005, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2020, 2024
  • So-ustanovitelj in predsednik od Centre for European Reform, 1996 – .
  • Član odbora od Ditchley Foundation.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
  • Bil član mednarodne svetovalne uprave od Moscow School of Political Studies.
 13. Sir Ronald Grierson – 2012
  • Bil upravni direktor od S.G. Warburg, 1948 – 1985.
  • Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1971, 1980, 1992, 1998.
  • Generalni direktor za industrijo pri Evropski komisiji, 1972 – 1974.
  • Član od Trilatral Commission, 1978 – 1981.
  • Bil član uprave od British Aircraft Corporation (danes BAE Systems).
  • Udeleženec zasedanj skrivne ultrakonservativne obveščevalne skupine Le Cercle, 2003.
  • Upravitelj od Institute for Strategic Dialogue, 2006 – .
  • Član od European Advisory Board (Jacob Wallenberg; Lord Kenneth Baker; Maurice Levy) Blackstone Group, 1994; so-predsedujoči mednarodni svetovalni upravi.
  • Član izvršnega odbora od Pilgrims Society.
  • Tesno povezan s Kofijem Annanom (član Bilderberg družine Wallenberg).
 14. Sir Charles Guthrie – 1999, 2000.
 15. William Hague – 2011
  • Vodja britanske Konservativne stranke, 1997 – 2001.
  • Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 1998.
  • Udeleženec od Le Cercle, 2002.
  • Pod-predsedujoči od International Democrat Union – The Global Alliance of the Centre Right, 2005 – .
  • Britanski zunanji minister, 2010 – 2015.
  • Član od Royal United Services Institute for Defence Studies.
 16. Stephen Harper – 2024.
 17. Tirana Hassan – 2023, 2024
  • Bila direktorica za zahodno Afriko pri Save the Children.
  • Delala za Médecins Sans Frontières (Richard Rockefeller).
  • Delala za UNICEF.
  • Bila direktorica od Crisis Response Program – Amnesty International.
  • Izvršna direktorica od Human Rights Watch (glavni financer Soros).
 18. Karin von Hippel – 2017 – 2019, 2022 – 2024.
  • Bila so-direktorica od Post-Conflict Reconstruction Project – Centre for Strategic and International Studies.
  • Generalna direktorica od Royal United Services Institute, 2015 – .
  • Članica od Defense and Security Program Advisory Council – Middle East Institute.
  • Članica od Countering Terrorism & Extremism Program Advisory Council – Middle East Institute.
 19. Lord Peter Inge – 2003, 2004, 2006
  • Načelnik generalštaba britanske vojske, 1992 – 1994.
  • Član svetovalne uprave od korporativno vohunske Hakluyt Company (partner od Kissinger Associates; del omrežja od MI6), 1999 – 2004.
  • Predsednik od Pilgrims Society, 2002 – .
  • Član od World Security Network.
  • Član svetovalne uprave in predsedujoči direktorski upravi od Aegis Defence Services (del omrežja od Le Cercle).
  • Bil svetovalec od BAE Systems (vodilni britanski proizvajalec orožja).
  • Bil član od transatlantskega pro-NATO Atlantic Partnership.
 20. Boris Johnson – 2017, 2021, 2022.
 21. Ian Kearns – 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017
  • Bil Senior Fellow od Institute for Public Policy Research, 2000 – 2004; namestnik direktorja, 2006 – 2009; namestnik predsedujočega IPPRjevi nacionalno varnostni komisiji.
  • So-ustanovitelj in glavni izvršni od European Leadership Network, 2010 – .
 22. Lord Kerr of Kinlochard – 2009 – 2019.
 23. David Lammy – 2023, 2024
  • Črnski član od Labour Party.
  • Imenovan Global Leader for Tomorrow – World Economic Forum, 2002.
  • Britanski zunanji minister v senci iz Labour Party, 2021 – .
  • Član od Labour Friends of Israel.
  • Tesen prijatelj vodilnega pro-palestinskega sredstva ’’liberalne CIA’’ Jeremyja Corbyina.
  • Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 2022, 2023.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 24. Mark Leonard – 2014 – 2020, 2022 – 2024.
  • Direktor Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 25. Daniel Levy – 2020.
  • Predsednik od US / Middle East Project.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 26. Edward Lucas – 2015 – 2020, 2022.
  • Izvršni pod-predsednik in Senior Fellow od Center for European Policy Analysis.
  • Višji urednik od The Economist, – 2018.
 27. Lord Mark Malloch-Brown – 2019, 2023, 2024.
 28. Theresa May – 2018.
 29. David Miliband – 2009, 2010, 2014, 2017 – 2020, 2022 – 2024.
 30. Zanny Minton Beddoes – 2022, 2024
  • Preko Jeffreyja Sachsa je bila svetovalka poljskemu ministru za finance.
  • Urednica od The Economist (del skupine Bilderberg), 2015 – .
  • Udeleženka zasedanj skupine Bilderberg, 2015 – 2019, 2022, 2023
  • Upraviteljica od Carnegie Endowment for International Peace.
  • Članica raziskovalne svetovalne uprave od Committee for Economic Development.
 31. Richard Moore – 2022, 2023, 2024
  • Vodja britanske Secret Intelligence Service.
 32. Baronica Pauline Neville-Jones, 2009, 2010, 2011.
 33. George Osborne – 2019
  • Član britanskega parlamenta, 2001 – 2017.
  • Minister za finance, 2010 – 2016.
  • Namestnik vodje koneservativne stranke, 2015 – 2016.
  • Državni sekretar, 2015 – 2016.
  • Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 2006 – 2009, 2011, 2013 – 2015, 2017, 2018.
  • Višji svetovalec od BlackRock, 2017 – 2021.
  • Kissinger Fellow od McCain Institute for International Leadership.
 34. Sir Charles Powell – 1999 – 2010, 2012 – 2015, 2017 – 2020, 2022.
 35. Gideon Rachman – 2022, 2023
  • Glavni kolumnist za zunanje zadeve pri Financial Times, 2006 – .
  • Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 2003 (opazovalec), 2004 (opazovalec), 2012, 2017, 2022, 2023.
  • Bil Rothschild & Co Distinguished International Fellow (Nicholas Burns – 2019) pri Lowy Institute, 2022.
 36. Louise Mary Richardson – 2024
  • Bila članica uprave od EastWest Institute, – 2015.
  • Članica uprave Sorosove Central European University.
  • Vice-kanclerka od Oxford University, 2016 – 2022.
  • Predsednica od Carnegie Corporation of NY, 2023 – .
  • Članica svetovalne uprave pro-globalistične Blavatnik School of Government – University of Oxford, 2023 – .
  • Članica uprave od Weatherhead Center for International Affairs (imenovan ’’CIA at Harvard’’; so-ustanovitelj Henry Kissinger) – Harvard University.
  • Leta 2020 je nasprotovala ’’woke’’ radikalcem iz Sorosovega Black Lives Matter, da bi odstranili kip pomembnega začetnika anglo-ameriškega establišmenta in rasista Cecila Rhodesa, po katerem se imenuje Rhodes Scholarship.
 37. Sir Malcolm Rifkind – 2012 – 2017.
 38. Lord George Robertson – 1999 – 2014.
 39. Mary Robinson – 2017, 2019, 2024
  • Častna predsednica od Oxfam.
 40. Sir Evelyn Robert de Rothschild – 2013 – 2017.
  • Ustanovitelj od E.L. Rothschild Ltd.
 41. Kevin Rudd – 2011, 2012, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018.
 42. Sir John Sawers – 2013, 2020
  • Vodja od Secret Intelligence Service.
 43. Sir John Scarlett – 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2022
  • Nekdanji vodja britanske obveščevalne MI6.
  • Višji svetovalec od Morgan Stanley.
 44. Sir Martin Sorrell – 2024.
 45. Brad Staples – 2018, 2023, 2024
  • Bil upravni direktor za svetovalno podjetje za zadeve Evropske unije.
  • Generalni direktor od APCO Worldwide, 2014 – .
 46. Lord George Weidenfeld – 2012.
 47. Alex Younger – 2018
  • Vodja britanske obveščevalne MI6.

Francija, Benelux in Švica

 1. General Stéphane Abrial – 2016.
  • Vrhovni poveljnik od Allied Command Transformation, 2009 – .
  • Član uprave od Atlantic Council, 2013 – .
  • Član uprave od Aspen Institute France, 2013 – .
 2. Hans van den Broeck –  1999.
  • Član Evropske komisije.
 3. Alexander de Croo – 2022, 2023, 2024.
  • Član od Europe Policy Group – World Economic Forum, 2017 – .
  • Član guvernerske uprave od European Bank for Reconstruction and Development, 2018 – .
  • Imenovan GenU Champion od pro-globalizacijske propagande ’’liberalne CIA’’ za mlade Generation Unlimited (Alan Jope; Christian Klein – SAP; Kate Hampton – CIFF; Michael Kocher – Aga Khan Foundation; Per Heggenes – IKEA Foundation; Tsisi Masiyiwa).
  • Belgijski premier, 2020 – .
  • Upravitelj od Friends of Europe, 2021 – .
 4. Jaap de Hoop Scheffer – 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2019.
  • Generalni sekretar zveze NATO
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 5. Ruth Dreifuss – 2020.
  • Predsedujoča od Global Cornrnission on Drug Policy.
 6. Laurent Fabius – 2014 – 2016.
 7. Valery Giscard d’Estaing – 2014.
 8. Jean-Marie Guehenno – 2018, 2019, 2020
  • Bil predsedujoči od French Institute of Higher Defense Studies, 1998 – 2000.
  • Predsednik in generalni direktor od Sorosove International Crisis Group, 2014 – 2017.
  • Višji svetovalec od Centre for Humanitarian Dialogue, 2010 – .
  • Upravitelj od Carnegie Corporation of New York, 2020 – .
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
  • Distinguished Fellow od Brookings Institution.
  • Član od Global Future Council on the Future of International Security – World Economic Forum.
  • Član od Europe Policy Group – WEF.
 9. François Heisbourg – 1999 – 2002, 2004 – 2008, 2010 – 2015, 2017 – 2020, 2022 – 2024.
  • Predsedujoči od International Institute for Strategic Studies.
  • Predsedujoči od Geneva Centre for Security Policy.
 10. Jean-Claude Juncker – 2018
  • Predsednik Evropske komisije.
 11. Albert Koenders – 2001
  • Nizozemski član parlamenta, 1997 – 2007.
  • Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 2004.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
  • Član Sorosove International Crisis Group, 2018 – .
 12. Bernard Kouchner – 2009, 2010
  • So-ustanovitelj od Médecins Sans Frontières (del ’’liberalne CIA’’), 1971 – .
  • Član evropskega parlamenta, 1994 – 1997.
  • Član Sorosove International Crisis Group, 1996 – 1999.
  • Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 2005.
  • Francoski zunanji minister, 2007 – 2010.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
  • Svetovalec od Agency for the Modernization of the Ukraine, 2015 – .
 13. Neelie Kroes – 2013
  • Evropska komisarka za konkurenčnost, 2004 – 2010.
  • Udeleženka zasedanj skupine Bilderberg, 2005 – 2012.
  • Evropska komisarka za digitalno, 2010 – 2014.
  • Članica svetovalne uprave od American European Community Association.
 14. Prinz Alois Philipp Maria von und zu Liechtenstein – 2023, 2024
  • Član mednarodne svetovalne uprave od European Forum Alpbach (Catherine Ashton; Carl Bildt – ECFR; Anna Maria Corazza Bildt; Florence Gaub – NATO Defense College; Arancha González Laya – ECFR; Wolfgang Ischinger – ECFR; Ivan Krastev – ECFR; Miroslav Lajcák – ECFR; Pascal Lamy – ECFR; Daniel Sachs – Open Society Foundations/ECFR; Jospeh Stiglitz; Nathalie Tocci – ECFR; Andreas Treichl – ECFR).
 15. Prinz Michael von Liechtenstein, 2015
  • Ustanovitelj in predsedujoči od Geopolitical information Service AG.
 16. Emmanuel Macron – 2020, 2021, 2023.
 17. Wilfried Martens – 2002, 2004
  • Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1989 – 1991, 1993.
  • So-ustanovitelj od European People’s Party, 1976 – .
  • Po njemu se imenuje Martens Centre for European Studies.
 18. Charles Michel – 2021, 2022, 2023
  • Belgijski premier, 2014 – 2019.
  • Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 2015, 2016, 2018, 2022.
  • Predsednik od Euroepan Council, 2019 – .
 19. Thierry de Montbrial – 1999, 2000, 2002, 2003, 2009 – 2011, 2013, 2014, 2016 – 2020.
  • Direktor od French Institute for International Relations.
 20. Mabel van Oranje – nizozemska princesa – 2015
  • Članica Sorosovega Euroepan Council on Foreign Relations.
 21. Mark Rutte – 2018, 2020, 2024
  • Nizozemski premier.
 22. Nicolas Sarkozy – 2009, 2010.
 23. Marietje Schaake – 2015 – 2020, 2022 – 2024.
  • Članica Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 24. Frans Timmermans – 2013, 2014, 2017, 2018, 2023.
 25. Justin Vaïsse – 2024
  • Nekdanji direktor za politično načrtovanje na francoskem ministrstvu za zunanje zadeve.
  • Bil Senior Fellow in Foreign Policy pri Brookings Institution, 2007 – 2013.
  • Generalni direktor od Paris Peace Forum, 2019 – .
  • Član strateške svetovalne uprave od French Institute of International Relations (IFRI).
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
  • Avtor biografije Zbigniew Brzezinski – America’s Grand Strategist, 2016.
 26. Gijs M. de Vries – 2009, 2010.

Italija, Španija, Portugalska, Malta in Grčija

 1. Emma Bonino – 2014
  • Članica Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 2. Joseph Borrell – 2018, 2020 – 2024
  • Predsednik Evropskega parlamenta, 2004 – 2007.
  • Španski zunanji minister, 2018 – 2019.
  • Visoki predstavnik Evropske unije za zunanje zadeve in varnostno politiko, 2019.
  • Upravitelj od European Movement International.
  • Član uprave od Jacques Delors Institute.
  • Emeritus član uprave od Reporters Without Borders.
  • Član svetovalnega odbora od Munich Security Conference.
  • Pod-predsednik Evropske komisije, 2019 – .
 3. Maria Livanos Cattaui – 2013
  • Delala dve desetletji za World Economic Forum, kjer je skrbela za organizacijo letnih srečanj.
  • Generalna sekretarka od International Chamber of Commerce, 1996 – 2005.
  • Članica izvršnega odbora od Sorosve International Crisis Group, 1999 – ; pod-predsedujoča 2004 – .
  • Bila članica uprave od EastWest Institute.
  • Članica globalne uprave od Open Society Foundations.
 4. Arancha González Laya – 2024.
 5. Paolo Magri – 2020
  • Evropski direktor od Trilateral Commission.
  • Izvršni pod-predsednik in direktor od Italian Institute for International Political Studies.
 6. Roberta Metsola – 2023
  • Članica Evropskega parlamenta, 2013 – .
  • Uradna tesna Sorosova zaveznica v Evropskem parlamentu.
  • Imenovana Young European Leader – Friends of Europe, 2018.
  • Članica izvršne uprave od Wilfried Martens Centre for European Studies (Žiga Turk).
  • Upraviteljica od Friends of Europe (Tanja Fajon; Alojz Peterle), 2020 – .
  • Predsednica Evropskega parlamenta, 2022 – .
  • Udeleženka zasedanja skupine Bilderberg, 2023.
 7. Federica Mogherini – 2015, 2016, 2017, 2019
  • Pod-predsednica Evropske komisije in visoka predstavnica za zunanje zadeve in varnostno politiko.
 8. Mario Monti – 2012.
 9. Ana de Palacio – 2009, 2010, 2012, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019
  • Članica Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 10. Riccardo Paternò – 2023.
  • Veliki kancler Malteškega viteškega reda, 2023 – .
 11. Altiero Spinelli – 1967.
  • Član italijanske Komunistične stranke in so-ustanovitelj Evropske unije.
  • Ustanovitelj Evropskega federalističnega gibanja, 1946 – .
  • Udeleženec kongresa v Haagu, 1948.
  • Bil udeleženec ustanovne konference od Congress for Cultural Freedom (financirana s strani Cije), 1950.
  • So-ustanovitelj in direktor od Istituto Affari Internazionali (ustanovni financer Ford Foundation), 1965 – .
  • Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 1968.
  • Član Rockefellerjevega Club of Rome, 1970 – 1979.
  • Evropski komisar za industrijo in podjetništvo, 1970 – 1976.
  • Član Evropskega parlamenta, 1979 – 1986.
 12. Alessandro Profumo – 2020, 2022, 2023
  • Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 1999.
  • Predsedujoči od Banca Monte dei Paschi di Siena, 2012 – .
  • Član od European Round Table of Industrialists, 2019 – .
  • Generalni direktor od Leonardo S. p. A.
  • Predsednik od European Banking Federation.
 13. Javier Solana – 1999 – 2001, 2003, 2005, 2007 – 2020, 2022, 2023.
 14. Nathalie Tocci – 2020, 2022 – 2024.
  • Bila svetovalka tesne Sorosove zaveznice Federice Mogherini, 2014 – .
  • Direktorica od Istituto Affari Internationali.
  • Članica Sorosovega European Council on Foreign Relations.
  • Članica svetovalne uprave od Centre for European Reform.
  • Članica guvernerskega odbora od European Policy Centre, 2021 – .
  • Članica od European Leadership Network.
  • Posebna svetovalka Josepha Borrella.
  • Mesečna kolumnistka za globalne zadeve od Politico.
 15. Alexis Tsipras – 2019.
  • Vodilno grško sredstvo ’’liberalne CIA’’.

Skandinavija in Baltik

 1. Martti Ahtisaari – 2013, 2015.
 2. Carl Bildt – 2007 – 2020, 2022 – 2024.
 3. Anna Maria Corazza Bildt – 2015, 2017 – 2020.
 4. Tobias Billström – 2023, 2024
  • Švedski zunanji minister, 2022 – .
  • Transatlantski član za migracije pri Migration Policy Institute (Cecilia Malmström – ECFR; financiran s strani Rockefellerjev, Sorosa in Ford Foundation).
  • Član izvršne uprave od Wilfried Martens Centre for European Studies (Žiga Turk).
 5. Børge Brende – 2014, 2015, 2017, 2018, 2020, 2022, 2023, 2024
  • Upravni direktor od World Economic Forum, 2008 – ; član od Europe Policy Group, 2017 – .
  • Norveški zunanji minister, 2013 – 2017.
  • Član guvernerske uprave od World Bank, 2013 – 2017.
  • Udeleženec zasedanj in član nadzornega odbora skupine Bilderberg. 2016, 2018, 2019, 2023.
  • Predsednik od World Economic Forum, 2017 – .
 6. Gro Harlem Brundtland – 2015, 2020, 2023, 2024.
 7. Espen Barth Eide – 2014, 2016, 2024
  ◦ Norveški minister za zunanje zadeve, 2012 – 2013.
  ◦ Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 2013
  ◦ Upravni direktor od World Economic Forum, 2014 – .
  ◦ Član od European Leadership Network.
 8. Ine Eriksen Søreide – 2017, 2019, 2020, 2023, 2024
  • Norveška ministrica za obrambo, 2013 – 2017.
  • Norveška zunanja ministrica, 2017 – 2021.
  • Članica Sorosovega European Council on Foreign Relations.
  • Članica uprave od Centre for Humanitarian Dialogue.
  • Članica uprave Sorosove International Crisis Group, 2023 – .
 9. Mette Frederiksen – 2023
  • Vodja danskih Social demokratov, 2015 – .
  • Danska premierka, 2019 – .
  • Udeleženka zasedanja skupine Bilderberg, 2023.
  • Članica od Trilateral Commission.
  • Članica od Council of Women World Leaders.
 10. Pekka Haavisto – 2020, 2022, 2023
  • Finski zunanji minister.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 11. Anniken Huitfeld – 2022, 2023
  • Norveška zunanja ministrica, 2021 – 2023.
  • Članica Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 12. Toomas Hendrik Ilves – 2000, 2001, 2007, 2009 – 2020, 2022 – 2024.
 13. Kersti Kaljulaid – 2018, 2019, 2022, 2023, 2024.
 14. Kaja Kallas – 2022, 2023, 2024
  • Članica Evropskega parlamenta iz skupine ALDE, 2014 – 2018.
  • Članica Sorosovega European Council on Foreign Relations, 2020 – .
  • Upraviteljica od Friends of Europe, 2020 – .
  • Članica svetovalne uprave od Women Economic Forum (Violeta Bulc).
  • Članica od Council of Women World Leaders.
  • Estonska premierka, 2021 – .
 15. Gabrielius Landsbergis – 2022, 2023, 2024
  • Litovski zunanji minister.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 16. Ann Linde – 2022
  • Članica uprave od Olof Palme International Center, 2001 – 2013.
  • Članica direktorske uprave od Anna Lindh Memorial Fund, 2016 – .
  • Švedska zunanja ministrica, 2019 – 2022.
  • Predsedujoča od Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE), 2021 – 2022.
  • Članica Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 17. Linas A. Linkevičius – 2001 – 2004, 2013, 2014, 2017, 2019, 2020.
  • Litovski minister za obrambo, 2000 – 2004.
  • Litovski zunanji minister, 2012 – 2020.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
  • Član mednarodnega vodstvenega odbora od Center for European Policy Analysis, 2022 – .
 18. Stefan Löfven – 2023
  • Bil član uprave od Olof Palme International Centre, 2002 – 2006.
  • Vodja švedske pro-migrantske Socialdemokratske stranke, 2012 – 2021.
  • Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 2013.
  • Švedski premier, 2014 – 2021.
  • Predsedujoči vodstveni upravi od Stockholm International Peace Research Institute (Jessica Tuchman Mathews; Jean-Marie Guéhenno – International Crisis Group).
  • So-predsedujoči od High-Level Advisory Board on Effective Multilateralism (Ellen Johnson Sirleaf; Anne-Marie Slaughter; Danilo Türk – ex-ECFR) – UN (Antonio Guterres), 2022 – .
  • Predsednik Stranke evropskih socialistov, 2022 – .
 19. Helge Lund – 2024
  • Generalni direktor od Statoil, 2004 – 2014.
  • Generalni direktor od Novo Nordisk (pomemben financer ’’liberalne CIA’’), 2018 – .
  • Predsedujoči od BP, 2019 – .
  • Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 2019.
  • Član od European Round Table of Industrialists.
  • Upravitelj Sorosove International Crisis Group.
 20. Cecilia Malmström – 2013, 2014.
 21. Kristiina Ojuland – 2002, 2003, 2004
  • Estonska zunanja ministrica, 2002 – 2005.
  • Članica svetovalne uprave Centra za Evropsko prihodnost – Blejski strateški forum.
 22. Jorma Ollila – 2013
  • Predsedujoči direktorski upravi od Royal Dutch Shell.
 23. Noam Perski – 2019, 2020
  • Mednarodni vladni vodja pri Palantir Technologies.
 24. Daniel Sachs – 2022
  • Imenovan Young Global Leader – World Economic Forum, 2007.
  • Član ustanovnega odbora od Sorosovega European Council on Foreign Relations, 2007 – .
  • Član uprave berlinske Open Society Foundations; pod-predsedujoči od Open Society Foundations; predsedujoči od OSF Investment Committee.
  • Guverner od Royal Institute of International Affairs.
  • Član uprave od Wallenberg Investments AB (del skupine Bilderberg).
  • Ustanovitelj in generalni direktor od P Capital Partners.
 25. Erna Solberg – 2016, 2017, 2019, 2020.
 26. Jakob Stausholm – 2024.
  • Generalni direktor od Rio Tinto, 2021 – .
 27. Jonas Gahr Støre – 2023, 2024.
  • Njegova politična mentorja sta bila Gro Harlem Brundtland in Jens Stoltenberg.
  • Norveški zunanji minister, 2005 – 2012.
  • Norveški premier, 2021 – .
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
  • Upravitelj Sorosove International Crisis Group.
 28. Alexander Stubb – 2024.
  • Finski predsednik.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 29. Teija Tiilikainen – 2024.
  • Direktorica od European Centre of Excellence for Countering Hybrid Threats.
  • Članica Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 30. Helle Thorning-Schmidt – 2018, 2019.
  • Članica Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 31. Vaira Vike-Freiberga – 2015, 2016, 2017.
 32. Marcus Wallenberg – 2017, 2019, 2020
  • Predsedujoči od Saab Group.
 33. Margor Wallström – 2015, 2017.

Centralna in vzhodna Evropa

 1. Bogdan Aurescu – 2023
  • Romunski zunanji minister, 2014 – 2015, 2019 – 2023.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
  • Nadomestni član od European Commission for Democracy through Law (Venice Commission) – Council of Europe.
  • Vzhodno evropski predstavnik na International Court of Justice, 2024 – .
 2. Erhard Busek – 2005, 2006, 2007, 2008
  • Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 1982.
  • Avstrijski pod-kancler, 1991 – 1995.
  • Bil član od Trilateral Commission.
  • Predsedujoči od European Forum Alpbach, 2002 – 2012.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 3. Dita Charanzová – 2024
  • Češka članica Evropskega parlamenta, 2014 – .
  • Pod-predsednica Evropskega parlamenta, 2019 – .
  • Članica Sorosovega European Council on Foreign Relations.
  • Članica direktorske uprave od Aspen Institute.
 4. Andrzej Duda – 2016, 2017, 2023
  • Poljski predsednik.
 5. Karoline Edtstadler – 2023, 2024
  • Članica evropskega parlamenta, 2019 – 2020.
  • Imenovana Young European Leader – Friends of Europe, 2020.
  • So-predsedujoča od EPP European Affairs Ministers Meeting.
  • Avstrijska zvezna ministrica za EU in ustavo, 2020 – .
  • Članica Sorosovega Euroepan Council on Foreign Relations.
  • Članica vodstvenega panela od Internet Governance Forum (Toomas Hendrik Ilves; Vint Cerf – Google) – UN (Antonio Guterres), 2022 – .
 6. Štefan Füle – 2014
  • Evropski komisar za širitev in sosedsko politiko, 2010 – 2014.
  • Član od Prague Society for International Cooperation (Wesley Clark; F. W. de Klerk; Thomas Dine), 2016 – .
  • Predsedujoči od Task Force on EU Enlargement – European Policy Centre (Herman Van Rompuy; Kersti Kaljulaid; Natalie Tocci; Lionel Barber; Anthony Gardner; Arancha González Laya; Jean-Claude Juncker; Lord Kerr of Kinlochard; Federica Mogherini; Janez Potočnik; Wolfgang Schüssel; Constanze Stelzenmüller; Jordi Vaquer – Open Society Foundations).
 7. Kristalina Georgieva – 2012, 2018, 2019, 2022, 2023
  • Članica Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 8. Kolinda Grabar-Kitarović – 2006, 2015, 2016, 2017, 2022 – 2024.
 9. Istvan Gyarmati – 2011, 2012, 2014
  • Predsednik in generalni direktor od International Centre for Democratic Transition.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 10. Gabriela von Habsburg – 2014, 2016 – 2018.
 11. Sasha Havlicek – 2013, 2014, 2019, 2020
  • Bila višja direktorica pri EastWest Institute, 1999 – 2005.
  • So-ustanoviteljica in izvršna direktorica od Institute for Strategic Dialogue.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
  • Bila strokovna svetovalka od UK Counter-Extremism Commission.
 12. Vera Jourova – 2020, 2024
  • Evropska komisarka za pravico potrošnikov in enakopravnost spolov, 2014 – 2019.
  • Izredno tesno povezana s Sorosom in njegovim omrežjem, kar se kaže v njenem delovanju v EU.
  • Pod-predsednica Evropske komisije, 2019 – .
  • Tesno povezana s slovaškim milijarderjem in nekdanjim premierjem Andrejem Babišom.
  • Pomembna promotorka spletne cenzure preko ’’freedom of expression and information’’, predvsem kot udeleženka od StratCom – Atlantic Council, 2019.
 13. Viktor Juschtschenko – 2007
  • Ukrajinski predsednik.
 14. Rastislav Kačer – 2019, 2020
  • Predsedujoči od Globsec.
 15. Vitaliy Klitschko – 2014 – 2019, 2022 – 2024.
 16. Wladimir Klitschko – 2023.
 17. Ivan Korčok – 2022
  • Slovaški zunanji minister.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 18. Ivan Krastev – 2013, 2015, 2018 – 2020, 2022 – 2024.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
  • Član mednarodnega svetovalnega odbora od Center for European Policy Analysis (CEPA).
 19. Dmytro Kuleba – 2022, 2023, 2024
  • Eden vidnejših udeležencev Cijinih protestov Euromaidan.
  • Bil predstavnik Ukrajine pri Council of Europe, 2016 – 2019.
  • Imenovan za najboljšega diplomata s Cijo tesno povezanega Institute of World Politics (John Lenczowski – Le Cercle;Norman Bailey – Le Cercle; William H. Webster; John F. Lehman; Sven Kreamer – Le Cercle)
  • Ukrajinski zunanji minister, 2020 – .
  • Udeleženec zasedanja skupin Bilderberg, 2023.
 20. Sebastian Kurz – 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2020, 2022
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 21. Alexander Kwašniewski – 2016, 2017, 2018, 2019
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 22. Miroslav Lajčak – 2009, 2010, 2013 – 2020, 2022 – 2024
  • Slovaški zunanji minister.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 23. Sonja Licht – 2020
  • Članica Sorosovega European Council on Foreign Relations.
  • Predsedica od Belgrade Fund for Political Excellence.
 24. Wilhelm Molterer – 2024.
  • Nekdanji avstrijski vice-kancler in minister za finance, 2007 – 2008.
  • Pod-predsednik od European Investment Bank, 2011 – .
  • Predsedujoči in član uprave od GLOBSEC.
 25. Mateuzs Morawiecki – 2018, 2022, 2023.
 26. Bujar Osmani – 2022
  • Severno makedonski zunanji minister.
  • Član Sorosovega Euroepan Council on Foreign Relations.
 27. Luminiţa Odobescu – 2024
  • Romunska zunanja minitrica.
  • Članica Soirosvega European Council on Foreign Relations.
 28. Bujar Osmani – 2024
  • Severno makedonski zunanji minister.
  • Član Sorosovega Euroepan Council on Foreign Relations.
 29. Marija Pejčinović Burić – 2020
  • Članica direktorske uprave od Centre for European Policy Studies (Jaap de Hoop Scheffer; Etienne Davignon; Cecilia Malmström; H. Onno Ruding), 2016 – .
  • Hrvaška zunanja ministrica, 2017 – 2019.
  • Generalna sekretarka od Council of Europe, 2019 – .
 30. Viktor Pinchuk – 2015 – 2020, 2022 – 2024.
 31. Ursula Plassnik – 2007, 2009, 2010, 2011
  • Vodja kabineta in tesna zaveznica pod-kanclerja in kanclerja Wolfganga Schüssela (član od ECFR) iz Avstrijske ljudske stranke (ÖVP), 1997 – cca. 2007.
  • Avstrijska zunanja ministrica, 2004 – 2008.
  • Članica izvršnega odbora od Trilateral Commission.
  • Članica Sorosovega European Council on Foreign Relations.
  • Članica strateškega odbora od Paris School of International Affairs (PSIA).
 32. Petro Poroshenko – 2014, 2015, 2017 – 2020, 2023.
 33. Vesna Pusić – 2015
  • Članica Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 34. Laura Rudas – 2018, 2019, 2020, 2022, 2023, 2024
  • Vodja za strategije in strateška partnerstva od Palantir Technologies.
 35. Mikheil Saakashvili – 2006, 2008 – 2012, 2016.
 36. Wolfgang Schüssel – 2012, 2014 – 2020.
  • Avstrijski kancler.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 37. Karel Fürst zu Schwarzenberg – 2007 – 2018.
  • Češki zunanji minister.
  • Član Sorosovega Euroepan Council on Foreign Relations.
 38. Radoslaw Sikorski – 2003, 2005, 2006, 2008 – 2020, 2022 – 2024.
  • Direktor od New Atlantic Initiative.
  • Direktor od American Enterprise Institute.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 39. Donald F. Tusk – 2009, 2010.
 40. Yulia V. Tymoshenko – 2009, 2010, 2018, 2019.
 41. Robert Vass – 2020, 2022, 2023, 2024
  • Ustanovitelj in predsednik od GLOBSEC.
 42. Viktor Yanukovych – 2012, 2014
  • Ukrajinski predsednik.
 43. Arseniy Yatseniuk – 2012, 2014, 2017
  • Član ukrajinskega parlamenta.
  • Direktor od Strategic Futures Group v uradu od Director of National Intelligence v Washingtonu.
 44. Volodymyr Zelensky – 2020, 2022, 2024.

Slovenija

 1. Alenka Bratušek – 2014
  • Slovenska premierka.
 2. Franc But – 2020
  • Slovenski ambasador v Nemčiji.
 3. Miro Cerar – 2019, 2020
  • Slovenski premier.
 4. Karl Erjavec – 2005 – 2008, 2019
  • Minister za obrambo, 2005 – .
 5. Tanja Fajon – 2023.
  • Slovenska zunanja ministrica.
  • Vodilno Sorosovo sredstvo v Sloveniji in propagandistka ”liberalne CIA”.
  • Nekdanja članica Sorosove European Council on Foreign Relations.
 6. Robert Golob – 2024
  • Slovenski premier.
  • Vodilni slovenski globalist in propagandist ’’liberalne CIA’’.
 7. Anton Grizold – 2002, 2003, 2004
  • Minister za obrambo, 2000 – 2004.
  • Državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Roberta Goloba, 2022 – 2023.
 8. Aleš Hojs – 2013
  • Slovenski minister za obrambo.
 9. Ljubica Jelušič – 2011, 2012
  • Slovenska ministrica za obrambo.
 10. Andreja Katič – 2017, 2018
  • Slovenska ministrica za obrambo.
 11. Zoran Klemenčič – 1999, 2000
  • Državni pod-sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve, 1999 –
  • Dolgoletni vodja slovenske obveščevalne SOVA.
 12. Rajko Kozmelj – 2019, 2020
  • Direktor Slovenske obveščevalne in varnostne agencije (SOVA), 2018 – 2020.
 13. Uroš Krek – 2000
  • Državni pod-sekretar na ministrstvu za obrambo, 2000 – .
 14. Anže Logar – 2022
  • Slovenski zunanji minister iz SDS.
 15. Mitja Miklavec – 2001
  • Državni podsekretar za ministrstvu za obrambo.
 16. Borut Pahor – 2015, 2016, 2017, 2019, 2022
  • Predsednik vlade iz stranke SD, 2008 – 2012.
  • Slovenski predsednik, 2012 – 2022.
  • Član od Nizami Ganjavi International Center (savdski prince Turki bin Faisal Al Saud; Aleksandr Kwasniewski – ECFR; Budimir Lončar; Cindy McCain; Ehud Barak; George Papandreou – ECFR; Gordon Brown; Helen Clark; Igor Luksic; Jadranka Kosor; Joyce Banda; Kateryna Yushchenko; Kolinda Grabar-Kitarovic – Trilateral Commission; Leonid Kuchma; Marek Belka; Muhammad Yunus; Petro Poroshenko; Stefan Löfven; Stjepan Mesic; Viktor Yushchenko), cca. 2022 – .
 17. Nataša Pirc Musar – 2023
  • Slovenska predsednica.
  • Vodilna slovenska globalistka in propagandistka ’’liberalne CIA’’.
 18. Stanislav Raščan – 2020
  • Direktor za strateške študije in analize na slovenskem ministrstvu za zunanje zadeve.
 19. Dimitrij Rupel – 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2008
  • Minister za zunanje zadeve.
 20. Marjan Šarec – 2020
  • Slovenski premier.
 21. Matej Tonin – 2022.
 22. Danilo Türk – 2024
  • Nekdanji član Sorosovega European Council on Foreign Relations.
 23. Samuel Žbogar – 2009, 2010, 2013, 2014
  • Slovenski zunanji minister.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations.

Rusija in Belorusija

 1. Oleg Deripaska – 2007, 2013, 2015 – 2019, 2022.
 2. Kirill A. Dmitriev – 2016 – 2019.
  • Generalni direktor od Russian Direct Investment Fund.
 3. Alexander A. Dynkin – 2011, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020
  • Direktor od Institute of World Economy and International Relations (IMEMO).
  • Član od Council on Foreign and Defense Policy.
 4. Herman Gref – 2011 – 2013, 2015 – 2020.
 5. Igor S. Ivanov – 2009 – 2020, 2022.
  • Ruski zunanji minister, 1998 – 2004.
  • Prvi namestnik vodje od Moscow State Institution for International Relations.
  • Član uprave od United Nations Foundation, 2009 – 2018.
  • Upravitelj Sorosove International Crisis Group, 2010 – 2013.
  • Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 2012.
  • Predsednik od Russian International Affairs Council.
  • Bil član od Middle East Strategy Task Force – Atlantic Council, 2016.
  • Član mednarodne svetovalne uprave od The Globe Project, 2020 – .
  • Član svetovalne uprave od European Leadership Network.
 6. Sergey B. Ivanov – 2001 – 2011.
  • Sekretar varnostnega odbora.
  • Ruski minister za obrambo.
  • Namestnik ruskega premierja.
  • Predsedujoči od Rosneft.
  • Član nadzorne uprave od Russian Direct Invetment Fund, 2011 – .
 7. Sergei A. Karaganov – 2015, 2016, 2018, 2019.
  • Častni predsedujoči od Council on Foreign and Defense Policy.
 8. Garry Kasparov – 2023, 2024
  • Ustanovitelj in predsedujoči od Renew Democracy Initiative (Anne Applebaum; Max Boor; Karl-Theodor zu Guttenberg; Bill Kristol; general Stanley McChrystal).
  • Predsedujoči od Human Rights Foundation.
 9. Eugene Kaspersky – 2012, 2016 – 2018.
  • Predsedujoči in generalni direktor od Kaspersky Lab.
 10. Mikhail Khodorkovsky – 2023, 2024
  • Ustanovitelj od Russian Anti-War Committee (Garry Kasparov).
 11. Andrei V. Kortunov – 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020
  • Udeleženec od Darthmouth Conferences, 1986 – 2000.
  • Bil član od Carnegie Commission on Preventing Deadly Conflict – Carnegie Corporation of NY, 1994 – 1999.
  • Ustanovitelj in predsednik od New Eurasia Foundation.
  • Generalni direktor od Russian International Affairs Council, vsaj od 2013 – .
  • Pod-predsednik od Russian Foreign Policy Association.
  • Član Sorosove International Crisis Group, 2018 – 2023.
 12. Sergey Lavrov – 2011 – 2020.
  • Ruski zunanji minister.
 13. Dmitriy A. Medvedev – 2016.
 14. Alexey Miller – 2016
  • Generalni direktor in namestnik predsedujočega od Gazprom , 2001 – ; nato predsedujoči.
  • Upravitelj od Russian Geographical Society, 2013 – .
 15. Alexey Mordashov – 2015 – 2020.
  • Generalni direktor od Severstal.
 16. Yulia Navalnaya – 2024
  • Predsedujoča svetovalni upravi od Anti-Corruption Foundation (Carl Bildt; Guy Verhofstadt; Anne Applebaum; Francis Fukuyama), 2022 – .
 17. Zhanna Nemtsova – 2023, 2024
  • So-ustanoviteljica od Boris Nemtsov Foundation for Freedom, 2015 – .
  • Članica mednarodnega vodstvenega odbora od Center for European Policy Analysis (general H.R. McMaster; general John R. Allen; Annegret Kramp-Karrenbauer; Carl Bildt; Francis Fukuyama; Timothy Garton Ash; Toomas Hendrik Ilves; Boris Johnson; Matthew Kaminski; Ivan Krastev; Linas Linkevičius; Ine Eriksen Søreide).
 18. Vladimir Putin – 2007.
 19. Sviatlana Tsikhanouskaya – 2022 – 2024.
 20. General Vyacheslav Trubnikov – 2013, 2017
  • Direktor od Foreign Intelligence Service.
  • Član od Institute of World Economy and International Relations.
  • Član od Euro-Atlantic Initiative – Carnegie Endowment for International Peace.
 21. Viktor Vekselberg – 2015, 2016, 2017
  • Predsednik od Renova Group.
  • Upravitelj od Russian Geographical Society, 2013 – .
  • Član odbora od European Business Leaders Conventions, 2021 – .
  • Predsednik od Skolkovo Foundation.
 22. Igor Yurgens – 2016
  • Predsedujoči upravnemu odboru od Institute of Contemporary Development.
  • Pod-predsednik od Russin Union of Industrialists and Entrepreneurs.
 23. Viktor Zubkov – 2016, 2017
  • Predsedujoči od Gazprom.

Izrael

 1. General Yakov Amidror – 2013.
  • Izraelski svetovalec za nacionalno varnost.
  • Direktor od Jewish People Policy Institute, 2011 – .
  • Strokovnjaki pri Jewish Institute for National Security Affairs.
  • Član od Institute for Zionist Strategies.
  • Strokovnjak in član uprave od Jerusalem Institute for Strategy and Security, 2022 – .
 2. Uzi Arad – 2011, 2014, 2015.
  • Študiral kot elitni Fulbright Scholar na Woodrow Wilson School of Public and International Affairs – Princeton University, 1971 – 1973.
  • Bil član strokovnega osebja pri neokonservativnem Hudson Institute, 1972. Njegov mentor je vodilni neokonservativec Herman Kahn, ki je tudi ustanovitelj inštituta.
  • Delal za Mossad, 1975 – 1997.
  • Bil zunanje politični svetovalec Benjamina Netanyahuja, 1997 – 1999.
  • Bil ustanovni direktor od Institute for Policy and Strategy pri Herzliya Interdisciplinary Center (IDC), 1999 – 2009.
  • Ustanovitelj in predsedujoči od Herzliya Conference (vodilna izraelska mednarodna nacionalno varnostna konferenca), 2000 – .
  • Ustanovitelj od Atlantic Forum of Israel, 2004 – .
  • Bil direktor in Fellow od Institute for National Security Studies (INSS).
  • Bil svetovalec za nacionalno varnost Benjamina Netanyahuja, 2009 – 2011.
  • Bil vodja od Israeli National Security Council.
  • Ustanovni predsedujoči od The Atlantic Forum of Israel.
 3. Ehud Barak – 2013, 2014
  • Namestnik izraelskega premierja in obrambni minister.
 4. Yaov Galant – 2023
  • Član izraelskega parlamenta (iz strank Kulanu in Likud), 2015 – .
  • Izraelski minister za obrambo, 2022 – .
 5. Amos Gilead – 2014, 2016, 2017, 2018, 2020
  • Direktor za politične in vojaške zadeve na izraelskem ministrstvu za obrambo.
  • Nekdanji vodja raziskovalne divitije izraelske vojaške obveščevalne organizacije Aman.
 6. Isaac Herzog – 2024
  • Izraelski predsednik.
 7. Israel Katz – 2024
  • Izraelski zunanji minister, 2024 – .
 8. Avigdor Liberman – 2017
  • Izraelski minister za obrambo.
  • Član od Transatlantic Institute/Friends of Israel.
 9. Tzipi Livni – 2007, 2014, 2017, 2019, 2024
  • Nekdanja agentka Mossada – povezana z enoto, ki je ubila teroriste po münchenskem terorističnem napadu.
  • Poslanka stranke Likud (Benjamin Netanyahu), 1999 – 2005
  • Izraelska zunanja ministrica, 2006 – 2009.
  • Ministrica za pravosodje, 2013 – 2014.
  • Upraviteljica Sorosove International Crisis Group, vsaj od 2018 – .
  • Članica uprave od Institute for National Security Studies.
  • Bila Fellow pri Belfer Center for Science and International Affairs.
  • Članica od The Aspen Ministers Forum – Aspen Institute.
  • Senior Fellow pri Harvard Kennedy School.
  • Članica uprave od Women Political Leaders (José Manuel Barroso; Helen Clark; Kolinda Grabar-Kitarović).
  • Podpisnica od Declaration of Principles for Freedom, Prosperity, and Peace – Atlantic Council.
 10. Benjamin Netanyahu – 2018.
 11. Ehud Olmert – 2023
  • Izraelski premier, 2006 – 2009.
 12. Moshe Yaalon – 2016
  • Izraelski obrambni minister.
 13. Amos Yadlin – 2014, 2018, 2019
  • Nekdanji vodja izraelskega Vojaškega obveščevalnega direktorata.
  • Direktor od Institute for National Security Studies.

Turčija in Bližnji vzhod

 1. Abdulah II bin al Hussein, jordanski kralj – 2004, 2016, 2024.
 2. Ali Bin al Hussein, jordanski princ – 2004.
 3. Zeid Ra’ad al Hussein – 2017, 2023, 2024
  • Visoki komisar UN-a za človekove pravice, 2014 – 2018.
  • Član od The Elders.
  • Predsednik in generalni direktor od International Peace Institute (Jean Todt; Valerie Amos – ECFR; Mortimer Zuckerman; princ Turki al Faisal), 2021 – .
 4. Faisal bin Al Hussein, jordanski princ – 2012, 2013, 2014.
  • Svetovalec za nacionalno varnost.
 5. Khalid bin Saud al Faisal, savdski princ – 2015.
  • Upravni direktor od King Faisal Foundation.
 6. Khalid bin Ali Al Humaidan – 2017.
  • Vodja savdske obveščevalne, 2015 – .
 7. Abdel bin Ahmed Al-Jubeir – 2016, 2017.
  • Savdski zunanji minister.
 8. Abdulaziz bin Abdullah bin Abdulaziz al Saud, savdski princ – 2015.
  • Namestnik savdskega ministra za zunanje zadeve.
 9. Truki Al Faisal, savdski princ – 2013 – 2017, 2019, 2020, 2022 – 2024.
 10. Faisal bin Farhan Al Saud, savdski princ – 2019, 2022 – 2024.
  • Savdski ambasador v Nemčiji, 2019.
  • Savdski zunanji minister, 2019 – .
  • Predsedujoči od Saudi Center for International Strategic Partnership.
  • Član uprave od Saudi Military Industries Corporation.
 11. Khalid Bin Mohamed A. Al-Attiyah – 2015, 2017.
  • Katarski zunanji minister, 2013 – 2016.
  • Katarski obrambni minister, 2017.
 12. Sheikh Moaz Al Khatib – 2013.
  • Predsednik Nacionalne koalicije sirske revolucionarnih in opozicijskih sil.
 13. Basma Bint Saud Bin Abdul Aziz Al Saud, savdska princesa – 2014.
 14. Adel bin Ahmet Al-Jubeir – 2018, 2020, 2023.
  • Leta 1987 postane posebni pomočnik zloglasnega savdskega ambasadorja v ZDA princa Bandarja, ki je tesno povezan z družino Bush in financiranjem terorizma.
  • Bil Visiting Diplomatic Fellow pri Council on Foreign Relations, 1994 – 1995.
  • Ameriški ambasador v ZDA, 2007 – 2015.
  • Bil zunanje politični svetovalec savdskega kralja Abdullaha bin Abdulaziz Al Sauda, 2000 – .
  • Savdski zunanji minister (odstranjen s položaja, kot posledica razkosanja Jamala Khashoggija; Al-Jubeir je vseskozi trden zagovornik savdske kraljeve družine), 2015 – 2018.
  • Državni minister za zunanje zadeve, 2018 – .
  • Savdski odposlanec za podnebne zadeve, 2022 – .
 15. General Talah Abdullah Al-Otaibi – 2017, 2018.
  • Vojaški svetovalec savdskega kralja Mohammeda bin Salmana – vojna proti Jemnu.
  • Savdski minister za obrambo.
 16. Riyad Al-Malki – 2015.
  • Palestinski zunanji minister.
 17. Abdullah bin Zayed Al-Nahyan – 2015.
  • Zunanji minister Združenih arabskih emiratov.
 18. Raed al Saleh – 2017, 2019, 2020.
  • Vodja od White Helmets (obtoženi s strani Rusije, da so povezani z islamskimi teroristi; tesno povezani z omrežjem ’’liberalne CIA’’, kot je George Clooney, Justin Timberlake in Bernie Sanders; propagirani s strani super elite, ki je vpletena v sirsko vojno – Hillary Clinton in John Kerry).
 19. Sheikh Hamad bin Jassim bin Jabr Al-Thani – 2013, 2015 – 2020, 2022.
  • Katarski premier in zunanji minister.
 20. Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani – 2016 – 2020, 2022, 2023.
  • Katarski zunanji minister.
 21. Tamim bin Hamad Al Thani – 2018, 2019.
  • Emir Katarja, 2013 – .
 22. Mohammed Mahfoodh Al Ardhi – 2020.
  • Izvršni predsedujoči od lnvestcorp International Ltd., 2015.
  • Član mednarodne svetovalne uprave od Brookings Institute.
  • Upravitelj od Eisenhower Fellowship.
  • Član globalnega svetovalnega odbora od Wilson Center for International Scholars.
  • Član od Community of Chairman Group – World Economic Forum.
 23. Ali Babacan – 2009, 2010.
  • Turški minister za gospodarstvo, 2002 – 2005.
  • Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 2003 – 2005, 2007 – 2009, 2012, 2013.
  • Imenovan Young Global Leader – World Economic Forum, 2005.
  • Glavni pogajalec Turčije z Evropsko unijo, 2005 – 2009.
  • Turški zunanji minister, 2007 – 2009.
  • Namestnik turškega premierja, 2009 – 2015.
  • Član od G20 Eminent Persons Group on Global Financial Governance, 2017 – 2018.
 24. Mevlüt Çavuşoğlu – 2015 – 2018, 2020.
  • Turški zunanji minister, 2015 -.
 25. Hikmet Çetin – 2012, 2013
  • Turški zunanji minister, 1991 – 1994.
  • Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1995, 2007.
  • Član od European Leadership Network.
  • Komisar za Euro-Atlantic Security Community – Carnegie Endowment for International Peace.
  • Višji civilni predstavnik zveze NATO v Afganistanu, 2003 – 2006.
 26. Ahmet Davutoğlu – 2010, 2011, 2012, 2013, 2014
  • Turški zunanji minister, 2009 – 2014.
  • Član Sorosovega European Council on Foreign Relations, vsaj od 2014.
  • Turški premier, 2014 – 2016.
 27. Nabil El Araby – 2016
  • Generalni sekretar Arabske lige.
 28. Mohamed ElBaradei – 2008, 2009, 2010
  • Generalni direktor od International Atomic Energy Agency.
 29. Recep Tayyip Erdogan – 2008.
 30. Mohammed Ashraf Ghani – 2016, 2017, 2019, 2020
  • Afganistanski predsednik.
 31. Abdullah Gül – 2015
  • Turkški predsednik, 2007 – 2014.
 32. Hamid Karzai – 2010, 2011.
 33. Nemir Kirdar – 2014, 2015
  • Predsedujoči in generalni direktor od Investcorp International.
 34. Najib Mikati – 2014, 2024
  • Libanonski premier.
 35. Pervez Musharraf – 2012.
 36. Reza Pahlavi – 2023.
 37. Turki bin Mohammed bin Saud Al-Kabeer, savdski princ – 2013.

Afrika

 1. Tedros Adhanom Ghebreyesus – 2023, 2024.
  • Etiopski minister za zdravje (tesno povezan z Billom Gatesom in družino Clinoton), 2005 – 2012.
  • Bil član uprave od Gavi, the Vaccine Alliance (Bill Gates; Afsaneh Beschloss; Ngozi Okonjo-Iweala; Margaret Hamburg; Timothy Evans; Patty Stonesifer – Rockefeller Foundation/Bill & Melinda Gates Foundation), 2008 – 2009.
  • Bil član ministrske vodstvene skupine Aspen Global Health and Development – Aspen Institute, 2009
  • Bil predsedujoči od The Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria, 2009 – 2011.
  • Bil član od Global Leaders Council for Reproductive Health – Aspen Institute, 2011 – 2017.
  • Etiopski minister za zunanje zadeve, 2012 – 2017.
  • Generalni sekretar od WHO, 2017.
 2. Hadeel Ibrahim – 2017.
  • Izvršni direktor od Mo Ibrahim Foundation.
  • Član panela generalnega sekretarja UN-a na visoki ravni o humanitarnem financiranju.
 3. Ellen Johnson Sirleaf – 2018
  • Nekdanja predsednica Liberije.
 4. Paul Kagame – 2018, 2019, 2022
  • Predsednik Ruande.
 5. Graca Machel – 2015
  • Članica uprave od United Nations Foundation (1998 – 2007).
  • Bila upraviteljica Sorosove International Crisis Group.
  • Članica od The Elders.
  • Članica uprave od Mo Ibrahim Foundation.
  • Mednarodna svetovalka in članica uprave Rockefellerjevega Synergos Institute.
  • Članica uprave od Kofi Annan Foundation.
  • Njena moža sta bila predsednik Mozambika Samora Machel (1976 – 1986) in predsednik Južne Afrike Nelson Mandela (1998 – 2013).
 6. Ngozi Okonjo-Iweala – 2013, 2014, 2022

Kitajska

 1. Chen Dongxiao – 2024
  • Predsednik od Shanghai Institutes for International Studies (Princ Turki al Faisal; Anne-Marie Slaughter; John L. Thornton; Thung Chee-Hwa; Danilo Türk; Hamid Karzai).
 2. Fu Ying – 2014, 2022, 2023, 2024.
 3. Mei Zhaorong – 2000, 2001, 2013.
  • Predsednik od Chinese People’s Institute of Foreign Affairs.
 4. Mingjiang Song – 2004
  • Predsednik od China Institute of International Studies.
 5. Wang Yi – 2002, 2017, 2022, 2023, 2024
  • Kitajska zunanja ministrica.
 6. Wu Chunsi – 2024
  • Direktor od Institute for International Strategic Studies.
  • Direktor od Shanghai Institute for International Studies.

Predstavniki UN, WHO, IMF, World Bank in International Criminal Court (ICC)

 1. Kofi Annan – 2005, 2015, 2016, 2018.
  • Član super elitne švedske Bilderberg družine Wallenberg.
  • Generalni sekretar UN.
  • Predsedujoči od Kofi Annan Foundation.
 2. Ban Ki-Moon – 2011, 2014, 2020, 2024
  • Generalni sekretar Združenih narodov.
 3. Fatou Bensouda – 2018, 2020
  • Glavna tožilka od International Criminal Court, 2012 – .
  • Takoj, ko je izvoljena je glavna govornica pri Open Society Africa Foundation: OpenForum 2012: Money, Power and Sex: The Paradox of Unequal Growth.
  • Njeno delovanje pri ICC je vseskozi podprto s strani Sorosovega omrežja.
  • Leta 2017 je dobitnica nagrade Stockholm Human Rights Award (prejemniki – Richard Goldstone, 2009; George Soros, 2011; Thomas Hammarberg in European Roma Rights Centre – del Sorosovega omrežja, 2012; B’Tselem – financiran s strani Sorosa in Ford Foundation, 2014; princ Zeid Ra’ad Al-Hussein, 2015; Mary Robinson, 2017; David Miliband in International Rescue Committee, 2019) – International Legal Assistance Consortium.
 4. Christiana Figueres – 2014
 5. Henrietta H. Fore – 2019
  • Izvršna direktorica od UNICEF.
 6. Tedros Adhanom Ghebreyesus – 2021
  • Generalni sekretar WHO.
 7. Filippo Grandi – 2016, 2017, 2023, 2024
  • Visoki komisar UN-a za begunce.
 8. Antonio Guterres – 2014, 2015, 2017, 2018, 2021, 2022, 2024
  • Visoki komisar UN-a za begunce.
  • Generalni sekretar UN.
 9. Karim Ahmad Khan – 2023, 2024
  • Glavni tožilec pri International Criminal Court (ICC).
  • Del britanskega globokega političnega omrežja.
  • Član svetovalne uprave od TrialWatch (Zeid Ra’ad al Hussein) – George Clooney Foundation for Justice (del ’’liberalne CIA’’; George Clooney; Amal Clooney; Brad Smith – Microsoft; Darren Walker – Ford Foundation).
 10. Jim Yong Kim – 2018
  • Predsednik od World Bank.
 11. Christine Lagarde – 2018, 2019
  • Upravna direktorica od International Monetary Fund.
 12. Peter D. Sutherland – 2015
  • Posebni predstavnik generalnega sekretarja UN za mednarodne migracije.
 13. William Lacy Swing – 2016
  • Generalni direktor od International Organization for Migration.

Globalna sredstva ”liberalne CIA”

 1. Sarah Beamish – 2020
  • Predsedujoča mednarodni upravi od Amnesty International.
 2. Seth Berkley – 2022, 2023
  • Delal za Rockefeller Foundation.
  • Fellow od Council on Foreign Relations.
  • Ustanovitelj in nekdanji predsednik in generalni direktor od International AIDS Vaccine Initiative (IAVI).
  • Bil član uprave od Acumen Fund.
  • Član uprave od Oxfam America.
  • Generalni direktor od GAVI The Vaccine Alliance.
 3. Bono in skupine U2 – 2017
  • So-ustanovitelj od ONE Campaign.
 4. Agnes Callamard – 2023, 2024
  • Dela za Amnesty International, 1998 – 2001.
  • Bila izvršna direktorica od Article 19 (del ’’liberalne CIA’’), 2004 – .
  • Delala za United Nations Human Rights Council.
  • Bila direktorica iniciative Global Freedom of Expression (financerja Soros in Ford Foundation) – Columbia University, 2013 – .
  • Generalna sekretarka od Amnesty International (del ’’liberalne CIA’’).
 5. Mads Flarup Christensen – 2024
  •  Izvršni direktor od Greenpeace International.
 6.  Jamie Drummond – 2017
  • So-ustanovitelj in izvršni direktor od ONE Campaign.
 7. Christopher Elias – 2016, 2017, 2019
  • Predsednik od Bill & Melinda Gates Foundation.
 8. Daniel Ellsberg – 2019
  • Vodilno sredstvo ’’liberalne CIA’’.
  • So-ustanovitelj od Freedom of the Press Foundation.
  • Senior Fellow od Nuclear Peace Age Foundation.
 9. Tawakkol Karman – 2018, 2019, 2022, 2024.
  • Vodilno sredstvo ’’liberalne CIA’’ iz ’’arabske’’ pomladi.
  • Predsedujoča od Women Journalists Without Chains.
  • Članica nadzornega odbora (propaganda ’’liberalne CIA’’) od Facebok.
  • Ustanoviteljica od Tawakkol Karman Foundation (tesna zaveznica od Rockefeller Brothers Fund in Sorosa).
  • Članica od Belfer Center for Science and International Affairs.
 10. Fred Krupp – 2018
  • Predsednik od Environmental Defense Fund.
 11. Geoffrey Lamb – 2017
  • Glavni ekonomski in politični svetovalec od Bill & Melinda Gates Foundation.
 12. Anja Langenbucher – 2024
  • Direktorica evropske pisarne od Bil & Melinda Gates Foundation.
 13. Orin Levine – 2020
  • Direktor od Bill & Melinda Gates Foundation.
 14. Elisa Massimino – 2014
  • Članica od Council on Foreign Relations.
  • Predsednica in generalna direktorica od Human Rights First, 2008 – 2018.
  • Non-resident Senior Fellow za nacionalno varnostno in mednarodno politiko pri Center for American Progress, 2020 – .
 15. Anne Mary McDiarmid – 2019
  • So-izvršna direktorica od Greenpeace International.
 16. Jennifer Morgan – 2017, 2018, 2020, 2022, 2023, 2024
  • So-izvršna direktorica od Greenpeace International.
  • Posebna odposlanka Nemčije za podnebne spremembe.
 17. Kumi Naidoo – 2015, 2016, 2019
  • Izvršni direktor od Greenpeace International.
 18. Eileen O’Connor – 2023, 2024
  • Višja pod-predsednica za strateške komunikacije in politiko pri Rockefeller Foundation.
 19. Kenneth Roth – 2007 – 2020, 2022.
  • Izvršni direktor od Human Rights Watch (glavni financer George Soros; Roth na položaju nadomesti Aryeha Neyerja, ki postane vodja od Open Society Institute), 1993 – 2022.
  • Imenovan Global Leader for Tomorrow – World Economic Forum, 1997.
  • Član od Freedom and Prosperity Advisory Council – Atlantic Council.
 20. Salil Shetty – 2015, 2017, 2018
  • Generalni sekretar od Amnesty International.
 21. Laura Silber – 2023, 2024
  • Bila Fulbright Scholar – State Department v Jugoslaviji.
  • Balkanska dopisnica za Financial Times, 1990 – 1996.
  • Dela za Open Society Foundations, 2000 – ; direktorica za javne zadeve, 2006 – 2022;  pod-predsednica za zastopništvo in komunikacije, 2022 – .
  • Pridružena profesorica na School of International and Public Affairs – Columbia University, 2008 – 2022.
  • Avtorica knjige Smrt Jugoslavije.
 • 1
  Towards Mutual Security – Fifty Years of Munich Security Conference. 2014, Vandenhoeck & Ruprecht. Str. 32.
 • 2
  50 years Munich Security Conference. Special Edition of the Atlantic Times for the 50th Munich Security Conference. 31.1.2014. Str. 7.
 • 3
  50 years Munich Security Conference. Special Edition of the Atlantic Times for the 50th Munich Security Conference. 31.1.2014. Str. 7.
 • 4
  https://www.govinfo.gov/content/pkg/CREC-1994-07-20/html/CREC-1994-07-20-pt1-PgS28.htm
 • 5
  GLOBSEC, status-seeking, and agency in informal elite networks. Agency, Security and Governance of Small States; A Global Perspective. Alexander Graef. 2024. Str. 189.
 • 6
  Towards Mutual Security – Fifty Years of Munich Security Conference. 2014, Vandenhoeck & Ruprecht. Str. 32 – 35.
 • 7
  https://securityconference.org/en/news/full/henry-kissinger-germany-and-the-munich-security-conference-a-few-personal-observations-by-wolfgang-ischinger/
 • 8
  https://www.henryakissinger.com/remembrances/memorial-remarks-for-egon-bahr/
 • 9
  https://securityconference.org/en/news/full/henry-kissinger-germany-and-the-munich-security-conference-a-few-personal-observations-by-wolfgang-ischinger/
 • 10
  https://www.politico.eu/article/diplomacy-wolfgang-ischinger-munich-security-conference/
 • 11
  https://securityconference.org/en/news/full/henry-kissinger-germany-and-the-munich-security-conference-a-few-personal-observations-by-wolfgang-ischinger/
 • 12
  https://securityconference.org/en/kleist-award/; dostop 1.3.2024
 • 13
  https://back.africaeuropefoundation.org/uploads/HLG_Members_cc1550b3cf.pdf
 • 14
  Institut Jacques Delors. Rapport Annuel 2022. Str. 92.
 • 15
  https://iep-berlin.de/en/about/partner/; dostop 21.2.2024
 • 16
  https://ecfr.eu/event/annual-council-meeting-2022/
 • 17
  https://humanityinaction.org/usa-about/usa-supporters/; dostop 21.2024
 • 18
  https://humanityinaction.org/about-international/partners/; dostop 21.2.2024
 • 19
  http://www.securityconference.de/ueber-uns/sponsoren/; dostop 6.2.2013
 • 20
  https://www.securityconference.de/en/about/supporters/; dostop 17.2.2017
 • 21
  Munich Security Conference. Annual Report 2019. Str. 106 – 109
 • 22
  Munich Security Conference. Annual Report 2022. Str. 106 – 111
 • 23
  https://civiliansinconflict.org/our-partners/; dostop 17.3.2024
 • 24
  https://securityconference.org/en/about-us/partners-sponsors/