Blue Header Kult Grete Thunberg

Facebook

Objavljeno dne: 03/02/2023
Zadnja posodobitev: 02/05/2024
Avtor: Sebastjan Starec

Čas branja 87 minut

Vsebina


Facebook

Facebook je bil ustanovljen leta 2004 in kmalu za tem postane del liberalnega establišmenta, ne samo kot korporativni del od Council on Foreign Relations, ampak tudi kot pomemben del od Sun Valley Meetings. Vodstvo podjetja Facebook je sestavljeno iz ljudi, ki so del liberalne super elite, iz ljudi, ki so tesno povezani s CIA, s Trilateral Commission, s skupino Bilderberg, z Berggruen Institute, Aspen Institute, Brookings Institution, Sun Valley Meetings, preko Petra Thiela s Trumpovo in preko Marca Andreessena pa poleg Trumpove, še z Bidenovo administracijo.

Ustanovni predsednik podjetja Facebook postane poleti leta 2004 Sean Parker, ki je bil pred tem leta 1999 so-ustanovitelj aplikacije za skupno rabo datotek Napster. Samega Parkerja je CIA poskusila oz. verjetno tudi je rekrutirala, ker je bil znan heker in dobitnik nagrade države Virginija, za razvoj spletnega bota. Parker je nato delal za Marka Pincusa, ki je ustanovitelj podjetja Zynga.

Za Parkerjem je prišel v Facebook s CIA in ameriškim obrambnim ministrstvom tesno povezani Peter Thiel, ki je bil prvi zunanji investitor od Facebook. Dejansko Thiel predstavlja tisto pravo jedro Facebooka, ne pa Zuckerberg, ki je medijsko izpostavljen. Thiel je pa seveda pomemben predstavnik Sun Valley Meetings.
Nekaj mesecev kasneje je Facebook podpisal še višjo pogodbo v vrednosti $12,7 milijonov, tako s Thielom, kot z Accel Partners – financiranje je vodil Jim Breyer. Accel Partners so leta 2000 postali partner (Accel-KKR) s Kohlberg Kravis Roberts, ki je preko zakoncev Kravis, tesno povezano s Council on Foreign Relations, Sun Valley Meetings, skupino Bilderberg, kot tudi s Trilateral Commission. Accel Partners so kasneje, leta 2016, preko Jima Breyerja, ki je ustanovitelj od Accel-KKR, tesno povezani tudi z Blackstone Group, katerega ustanovitelj Peter G. Peterson je bil tesen zaveznik Davida Rockefellerja, kot tudi od Henryja Kissingerja. Drugi so-ustanovitelj od Blackstone Group Stephen Schwarzman prav tako predstavlja vrh liberalnega establišmenta.

Drugi krog financiranja za Facebook v višini $27,3 milijonov je aprila leta 2006 prišel s strani Petra Thiela, Breyerjevega Accel Partners in podjetja Greylock Venture Capital, ki ga je tedaj vodil Howard Cox. Cox je hkrati tudi član uprave od CIA-jinega investicijskega podjetja In-Q-Tel. Greylock, kjer je svetovalec tudi Bilderbergovec Reid Hoffman, je tudi začetni financer od Airbnb. Howard Cox je skupaj z Jimom Breyerjem član svetovalne uprave od Harvard Business School, kot tudi član od Council on Foreign Relations, član uprave od Brookings Institution in član od Business Executives for National Security (Maurice Greenberg; Ramon P. Marks – Arnold & Porter; Thomas S. Stephenson – Hoover Institute). Facebook ima v manj kot enem letu in pol kasneje, več kot 50 milijonov uporabnikov in je vreden več kot $15 milijard. V tem obdobju so člani Facebookove uprave Mark Zuckerberg, Peter Thiel in Jim Breyer, medtem, ko je David Sze iz Greylock Partners član nadzorne uprave. Sze leta 2012 skupaj s Bilderbergovcem Reid Hoffmanom (LinkedIn je partner od Greylock od leta 2004), zbere $1 milijardo za Graylock XIV. Sze pa postane tudi upravitelj od Rockefeller University in od Yale University. Leta 2022 je Sze še vedno upravitelj Rockefellerjeve univerze, skupaj s super elitnimi posamezniki, kot so Maurice R. Greenberg, Nancy M. Kissinger, Henry R. Kravis, in pa tudi Peter T. Grauer, ki je ustanovni predsedujoči od 30% Club.

        Gilman Louie in Jim Breyer

Breyer je bil skupaj z Gilmanom Louiejem so-predsedujoči od National Venture Capital Association (NVCA). Predsedujoči od NVCA je bil pred tem tudi Cox. Louie je so-ustanovitelj in začetni predsedujoči od CIA-jinega investicijskega podjetja In-Q-Tel (ustanovljeno leta 1999), ki je bilo eno leto preden je Thiel prišel v Facebook, ustanovni financer od Thielovega Palantir Technologies. Leta 2022 pa je Louie v Bidenovi administraciji član od President’s Intelligence Advisory Board, in je tudi dobitnik nagrad CIA Agency Seal Medallions in CIA Director’s Award. Louie je tudi član uprave od Markle Foundation, katera je prav tako tesno povezana z liberalnim establišmentom. Kot tudi je komisar pri The National Security Commission on Artificial Intelligence, kjer so komisarji še predsedujoči Eric Schmidt, pod-predsedujoči Robert Work (Distinguished Senior Fellow for Defense and National Security – Center for a New American Security), Chris Darby (In-Q-Tel), Eric Horvitz (Microsoft), Andy Jassy (Amazon Web Services), William Mark (Stanford Research Institute), Andrew Moore (Google), Safra Catz (Oracle).
V Bidenovi administraciji je Louie tudi član od Foreign Affairs Policy Board na State Departmentu, katerega člani so še Megan O’Sullivan (Trilateral Commission; CFR; Raytheon), Thomas Donilon (CFR; Bilderberg), Margaret Hamburg (CFR), Jon Huntsman (CFR; Trilateral Commission; Bilderberg), James Manyika (CFR; Trilateral Commission; McKinsey Global Institute; Markle Foundation; Rhodes Scholar), Katherine Maher (CFR; Atlantic Council; National Democratic Institute for International Affairs), Cecilia Muñoz (Open Society Institute; New America Foundaiton; National Council of La Raza – del ”liberalne CIA”; Atlantic Philanthropies; National Immigration Forum), Vincent R. Stewart (Defense Intelligence Agency; U.S. Cyber Command), Annise Parker (Gay and Lesbian Victory Fund).
Louie je tudi ustanovitelj od America’s Frontier Fund, ki je namenjena ohranjanju/vzpodbujanju ameriške vodilne vloge na področjih visoke tehnologije – mikroelektronika, 5G, AI in kvantna fizika. Člani direktorske uprave so Samuel J. Palmisano (nekdanji direktor IBM), Jennifer Pahlka (Code for America – del ”liberalne CIA”), Ashton Carter (Rhodes Scholar; Council on Foreign Relations; Atlantic Council; Aspen Strategy Group; Belfer Center for Science & International Affairs; International Institute for Strategic Studies; National Committee on U.S.-China Relations; Mitre Corporation), Eric Braverman (Schmidt Futures – Eric Schmidt), H. R. McMaster, Joanne Isham (CIA; The Cipher Brief), Leslie A. Brun (Ariel Investments), Michèle Flournoy, Nick Beim (Venrock Associates – družina Rockefeller), John Hurley (Cavalry Asset Management; American Enterprise Institute; EastWest Institute; Business Executives for National Security; Princeton President’s Advisory Council; World Economic Forum), Clifford Sobel (Valor Capital Group – Frances F. Townsend).
Louie je bil zaradi strateških vpogledov v investicije v računalniške igrice in tveganega kapitala, imenovan za člana uprave pri razvijalcu mobilnih iger Niantic, ki je ustvarilo igro Pokèmon Go. Tehnologija obogatene resničnosti je bil izdelek podjetja Keyhole, Inc., katerega začetni investitor je prav tako In-Q-Tel. Podjetje Keyhole je zanimivo zato, ker se kasneje preimenuje v Google Earth. Dejansko pa je bila ta igrica namenjena za preučevanje in sledenje posameznikov, kot tudi je program omogočal branje, spremembo ali brisanje datotek na uporabnikovem telefonu. In jasno temu sledi vprašanje, ali so takšne igre samo del beta testa bolj obsežnega s strani CIA financiranega programa.

In če se vrnem k Jimu Brayerju. Brayer je bil član direktorske uprave od BBN Technologies (Raytheon BBN) skupaj z Dr. Anito Jones, ki je od leta 2002 direktorica od In-Q-Tel, kot tudi od leta 1997 dalje članica od Council on Foreign Relations. Pred tem je bila Jones od 1989 – 1992, upraviteljica od elitne MITRE Corporation, ki je tesno povezana z U.S. Department of Defense. Pod MITRE spada tudi skrivna JASON Group. Za časa Clintonove administracije, od 1993 – 1997, je Jones služila kot Director of Defense Research and Engeneering, preko katerega je imela nadzor nad skrivnima Defense Science Board in DARPA, kot tudi v zgodnjem obdobju nad programom Total Information Awareness (NSA) od Information Awareness Office.

Leta 2007 se Peter Thiel prvič udeleži zasedanja skupine Bilderberg, ter postane kmalu tudi član nadzornega odbora. Reid Hoffman, ki je skupaj s Thielom so-ustanovitelj od PayPal, in od leta 2011 redni udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, leta 2010 postane partner od Greylock. Aprila leta 2012 je Facebook za utrjevanje monopolnega položaja kupil Instagram, ter kasneje še WhattsApp, za kar je močno zaslužna tudi sedanja ameriška pod-predsednica Kamala Harris, ki je bila kot generalna tožilka tesna prijateljica tako od Sheryl Sandberg, kot tudi od Reida Hoffmana in Johna Doerrja, ki sta zbirala finančna sredstva za njeno kampanjo. Kamala Harris jasno, vodilna podpornica ”liberalne CIA” in s tem tudi od Black Lives Matter.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg je, preden je prišel na super elitno Harvard University, hodil na zelo selektivno in elitno Phillips Exeter Academy, na kateri so se v preteklosti izobraževali predstavniki super elite, kot so senator Jay Rockefeller, David Rockefeller Jr., H. J. Heinz III, John D. Negroponte, Jospeh Coors, Tom Steyer, Peter Orszag.

Sam Zuckerberg je kot član uprav in kot udeleženec pri nevladnih organizacijah postal pomemben del liberalne super elite, preko svoje fundacije Chan Zuckerberg Initiative pa pomemben financer ”liberalne CIA”, tudi teh organizacij, ki so del #Stop Hate for Proft, kar še bolj potrjuje, da gre še za eno široko zasnovano manipuliranje globalne javnosti s strani super elite, preko njihovih sredstev, kot so Greta Thunberg in Black Lives Matter.

Poleg tega pa je Zuckerberg redni udeleženec od Sun Valley Meetings.

Leta 2009 je bil Zuckerberg udeleženec od World Economic Forum.

Zuckerberg je bil leta 2010 podpisnik od The Giving Pledge, katerega ustanovitelja sta pomembna Rockefellerjeva zaveznika Bill Gates in Warren Buffett. Prvo srečanje leta 2009, katerega se je udeležil tudi David Rockefeller, je potekalo v President’s House na Rockefeller University. Najpomembnejši udeleženci prvega srečanja še Peter G. Peterson, Michael Bloomberg, Ted Turner, George Soros, Chuck Feeney, Oprah Winfrey in Eli Borad.

Zuckerberg je ustanovni član od leta 2010 ustanovljenega Partnership for a New Economy, ki je propaganda za migracije iz tretjega sveta. Partnership for a New Economy, katerega ključni ustanovitelj je Michael Bloomberg, se kasneje združi z American Immigration Council

Leta 2013 je Zuckerberg je skupaj z Billom Gatesom so-ustanovitelj od pro-migrantske organizacije FWD.us, ki jo je ustanovil skupaj z Joejem Greenom, ki tudi postane ustanovni predsednik. Green je na Harvard University Zuckerbergu pomagal ustvariti kontroverzno spletno stran Facemash, kasneje pa je s Seanom Parkerjem ustanovil Causes.com. Leta 2004 je Green delal za predsedniško kampanjo od Johna Kerryja. Leta 2013 pa je Green postal partner pri Andreessen Horowitz, katerega so-ustanovitelj Marc Andreessen je prav tako član uprave od Facebook in udeleženec od Sun Valley Meetings.

Zuckerberg je ustanovni investitor/član od leta 2015 ustanovljene Breakthrough Energy Coalition, katere uradni namen je investirati v zagonska podjetja na področju nuklearne fuzije, razvoja baterij velikih kapacitet za shranjevanje obnovljive energije in biogoriv, ustvarjenih z mikrobi. Ustanovni investitorji/člani so še Bill Gates, Jeff Bezos, Meg Whitman (HP) in Jack Ma. Zgodnejši in kasnejši investitorji/člani so še savdski princ Alwaleed Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud, Michael Bloomberg, Aliko Dangote, George Soros, Richard Branson, Mukesh Ambani, John Arnold, Ray Dalio, John Doerr, Reid Hoffman, Chris Hohn, Tobias Lütke & Fiona McKean (Shopify), Aditya Mittal, Dustin Moskovitz & Cari Tuna, Patrice Motsepe, Haso Plattner (SAP), Masayoshi Son.

Zuckerberg je član svetovalne uprave od School of Economics and Management na elitni pekingški Tsinghua University. Člani svetovalne uprave predstavljajo vodilne predstavnike liberalnega establišmenta in hkrati predstavljajo tisto ključno ozadje ameriško-kitajskih ekonomsko-globalističnih povezav. Številni posamezniki so skupaj z Zuckerbergom udeleženci od Sun Valley Meetings.

Zuckerberg je s svojo ženo ustanovitelj od The Chan Zuckerberg Biohub, kjer so člani uprave še Reid Hoffman; John L. Hennessy – Alphabet; Cori Borgmann – Rockefeller University.

Zuckerberg je podpodnik/financer omrežja ljudi pri podjetju s tveganim kapitalom The Village Global, ki je bilo ustanovljeno leta 2017. Ostali vidnejši podporniki/financerji so še Kenneth Chenault, Bill Gates, Jeff Bezos, Diane Greene (VMWare), Eric Schmidt, Reid Hoffman, Bob Iger, Anne Wojcicki, Michael Dell, Jerry Yang (Yahoo!), Ben Silbermann (Pinterest), Magic Johnson, Judy Estrin (Cisco), Bobby Kotick (Activision Blizzard), Abby Johnson (Fidelity), Eric Yuan (Zoom), John Thompson (Symantec).

Zuckerberg je preko Chan Zuckerberg Initiative financer od ASU + SUV Summit, ki ga organizira Arizona State University. Voditeljica srečanj je bil med drugim tudi Julia Stiglitz, hčerkavodilenga Rockefellerjevega in Sorosovega ekonomista Josepha Stiglitza. Vidnejši govorci na srečanjih so bili Priscilla Chan (žena Marka Zuckerberga) Barack Obama, George W. Bush, John Legend, Condoleezza Rice, Bill Gates, Richard Branson, Laurene Powell Jobs, Penny Pritzker, Tony Blair, Sandra Day O’Connor, Cindy McCain, Reed Hastings, Sal Khan, Gloria Steinem, Vicente Fox, Matthew McConaughey, Bill Nye, Maria Wright Edelman, Jim Steyer (Common Sense Media).

Zuckerberg je bil leta 2015 govorec pri leta 2008 ustanovljenem New Establishment Summit, ki ga organizira Vanity Fair. Lastnik od Vanity Fair je Conde Nast (Vanity Fair, Vogue, Wired, GQ, New Yorker), katerega predsednik in generalni direktor od leta 2010 – 2018 je Robert Sauerberg Jr. Sauerberg je 18 let delal za The New York Times in je bil direktor od Rockefellerjevega Partnership for New York City. Sauerberger je tudi član uprave od Reddit (del Sun Valley Meetings). Glavni finančni direktor od Conde Nast je David Geithner, brat super elitnega Timothyja Geithnerja, ki je bil tudi član uprave od Partnership for New York City. Govorci so številni udeleženci od Sun Valley Meetings in sredstva ”liberalne CIA”.

Zuckerberg je podpornik od leta 2017 ustanovljenega pro-migrantskega Coalition for the American Dream, katerega podpisniki so vodilni predstavniki korporacij, ki so korporativni del od Council on Foreign RelationsTrilateral Commission in Sun Valley Meetings.

Peter Thiel

Peter Thiel je ustanovni član uprave od Facebook, 2005 – 2022.

Peter Thiel je ena od osrednjih osebnosti liberalnega establišmenta in je hkrati vrhunsko sredstvo ”konservativne CIA”. V tej vlogi je tudi ključen svetovalec Donalda Trumpa.

Thiel je študiral filozofijo na elitni Stanford University, na kateri je tudi eden od centrov ”konservativne CIA”, in sicer Hoover Institution. V tistem času se na Stanfordu pojavi Rainbow Coalition, ki je navdahnjena od zahtev pomembnega sredstva ”liberalne CIA” Jesseja Jacksona. Koalicija je bila kritična zaradi zaznane prevelike zastopanosti dosežkov evropskih mož, zaradi česar je bil program ”Western Culture” zamenjan s tečajem ”Culture, Ideas and Value”, ki je za razliko od prejšnjega potiskal raznolikost in multikulturalizem. Rainbow Coalition se kasneje preimenuje v Students of Color Coalition. Zaradi zamenjave programa je postal leta 1987 Thiel so-ustanovitelj in glavni urednik od The Stanford Review, ki je bil konservativen in libertarni časopis. Financer časopisa je bil super elitni neokonservativec Irving Kristol (pred neo-Marksist; neo-Trockist; neo-liberalec), imenovan tudi ”boter neokonservatizma”. Kristol je bil v 50ih/60ih član od Congress for Cultural Freedom (CCF), ki je bil leta 1966 s strani The New York Times razkrit, da je financiran s strani CIA. V kongresu je kot ospredje od CIA deloval David Rockefeller, kot tudi osrednja oseba evropskega ultra-konservativnega obveščevalnega omrežja Brian Crozier, med drugim tesno povezan z Le Cercle. Congres je bil nato razpuščen, ter nato naslednje leto ustanovljen pod imenom International Association For Cultural Freedom. Kristol je bil tudi so-ustanovitelj od leta 1953 nastale progresivne britanske revije Encounter, ki je bila popularna med Anglo-ameriško intelektualno anti-Stalinovo levico. Thomas W. Braden, ki je bil na začetku 50ih vodja od International Organizations Division pri CIA, je priznal, da je CIA financirala revijo Encounter preko CCF. Revija pa je bil financirana tudi preko MI6. International Association for Cultural Freedom pa je nato od leta 1967 dalje financirala Ford Foundation, ki seveda deluje kot fasada od CIA in Rockefellerjev. The European Intellectual Mutual Aid Fund, ki je nastal kot podružnica od Congress for Cultural Freedom, in je bil namenjen podpiranju intelektualcev v Centralni Evropi, se je leta 1991 združil s Sorosovo Open Society Foundations.
Pri Congress for Cultural Freedom je bil predsednik Shepard Stone, ki je bil direktor za mednarodne zadeve pri Ford Foundation, 1952 – 1967. Stone, ki je bil od leta 1947 član od Council on Foreign Relations, je bil tudi član izvršnega odbora in udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 1957, 1961, 1964 – 1975.
Skupaj z Irvingom Kristalom sta bila tudi oba člana od super elitne Century Association. Stone je bil tudi prvi direktor od Aspen in Berlin, ki je podružnica od Aspen Institute.
Irving Kristol je leta 1970 postal član od Council on Foreign Relations; bil vsaj od leta 1988 (verjetno do smrti 2009) Senior Fellow pri American Enterprise Institute, ki predstavlja ključno ozadje (neo)konservativizma oz. ”konservativne CIA”; bil član od leta 1981 ustanovljenega (neokonservativnega) Committee for the Free World (Richard Mellon Scaife; Donald Runsfeld; Midge Decter; Jeane Kirkpatrick; Elliott Abrams – NED; Carl Gershman – NED; Sir James Goldsmith; Richard Perle; Norman Podhoretz; Arnaud de Borchgrave; Michael Ledeen; Eugene Rostow; Richard V. Allen; William E. Simon; Melvin Lasky – Encounter/CCF; Lord Chalfont; Lord Thomas – Centre for Policy Studies), ki je bil zagotovo še ena CIA organizacija, katere financerji so ključni financerji ”konservativne CIA”, a hkrati tesno povezani z liberalnim establišmentom.
Iz teh povezav Thiela z Irvingom se vidi, da je že od konca 80ih tesno povezan z liberalno/CIA super elito, ki ima pod svojim okriljem ”konservativno CIA”.

Thiel je po študiju delal kot odvetnik za vrednostne papirje pri super elitni odvetniški pisarni Sullivan & Cromwell, ki je korporativni del od Council on Foreign Relations, in zgodovinsko gledano, tesno povezana s Pilgrims Society. Nato je delal za elitno banko Credit Suisse, leta 1996 pa je ustanovil Thiel Capital Management.

           PayPal Mafia

Vzpon Petra Thiela se je začel leta 1998, ko je eden od so-ustanoviteljev varnostno programskega podjetja Confinity. Prva verzija elektronskega plačilnega sistama PayPal je bila ustanovljena leta 1999. Leta 2000 se je Confinity pridružil Elon Musk s svojim leta 1999 ustanovljenim finančno servisnim podjetjem x.com. Po združitvi obeh podjetij Muska na čelu podjetja x.com zamenja Thiel, in podjetje se nato leta 2001 preimenuje v PayPal. PayPal je danes korporativni del od Council on Foreign Relations.
Leta 2002 je PayPal kupil Pierre Omidyar oz. njegov eBay za $1,5 milijarde, saj je plačevanje preko PayPala predstavljajo kar okoli 70% eBayevega plačevanja. Omidyar pa je seveda eden od vodilnih financerjev ”liberalne CIA”.
Leta 2007 je PayPal postal partner od Mastercard, ki je prav tako korporativni del od Council on Foreign Relations, preko česar se je razvila storitev PayPal Secure Card, ki je programska oprema, katera pomaga plačevanje na spletnih straneh, ki ne sprejemajo PayPal direktno. Do konca leta 2007 je podjetje pridelalo $1,7 milijarde prihodkov.
Do leta 2010 je imel PayPal 100 milijonov aktivnih uporabniških računov, v 25 različnih valutah. Leta 2011 je bilo štirinajst domnevnih hekerjev iz ”aktivistične” skupine Anonymous (del ”liberalne CIA”) obtoženih poskusa motenja delovanja PayPala. Napadi z zavrnitvijo storitve so se zgodili decembra 2010, po tem, ko je PayPal prenehal obdelovati donacije za Wikileaks (del ”liberalne CIA”). Decembra 2013 je 13 od 14ih hekerjev priznalo krivdo.

Po prodaji PayPala, je leta 2003 Thiel ustanovil Palantir Technologies, podjetje za zbiranje in analizo velikih podatkov, ki je tesno povezano s CIA in Pentagonom, ter deluje zelo podobno kot zasebna National Security Agency. Ključni naročnik sta tako CIA in ameriška vlada, s katero ima pogodbe v vrednosti $1,5 milijarde. Druga ključna oseba pri podjetju je top globalist Alex Karp. Palantir Techonologies je nastal preko CIA-jinega podjetja In-Q-Tel, ki je nastalo leta 1999 za časa Georga Teneta (pomemben, da CIA ščiti teroriste vpletene v 9/11), čeprav je bil ključni ustanovitelj super elitni Norman Augustine. Augustine je od leta 1994 član od Council on Foreign Relations in je bil direktor od Lockheed Martin. Drugi ključni ustanovitelj pa je bil prej omenjeni Gilman Louie. Tesno povezavo med liberalnim establišmentom in In-Q-Tel pa predstavlja tudi Jamie Miscik, članica uprave od leta 2010, ki je bila generalna direktorica od Kissinger Associates, je članica od Council on Foreign Relations, kot tudi je članica od Trilateral Commission. Jasno, upravitelj od In-Q-Tel George Tenet, je hkrati član uprave od banke Allen & Co., ki predstavlja ključno ozadje od Sun Valley Meetings. Kasnejši član uprave od In-Q-Tel je admiral Michael Mullen, ki je istočasno tudi član od Council on Foreign Relations, član od Trilateral Commission, častni direktor od Atlantic Council, član od CIA-jinega Veterans of the OSS, upravitelj od Bloomberg Philanthropies, član svetovalne uprave od Robin Hood Foundation.
Thiel je v Palantir pripeljal tudi 24 kolegov, s katerimi je sodeloval pri The Stanford Review.

Peter Thiel in Alex Karp sta preko Palantir Technologies vsaj od leta 2003 tesno povezana s super elitnim Richardom Perleom, ki je od leta 1978 član od Council on Foreign Relations, v 80ih je bil član Reaganove administracije, kasneje pa eden od ključnih arhitektov iraške vojne, kot tudi bil predsedujoči (2001 – 2004) od Defense Policy Board, katere član je bil sicer od leta 1987 – 2004/2005. Perle tudi predstavi Thiela in Karpa Admiralu Johnu Poindexterju, ki je bil v tistem času na novo imenovani vodja programa Information Awareness Office / Total Information Awareness pri DARPA. Program je nehal delovati konec leta 2003, potem, ko so se v medijih pojavili številni pomisleki glede množičnega ilegalnega nadzora. Program se je nedvomno nadaljeval na različne možne tihe načine, med katerimi je bil Palantir nedvomno ključna tiha komponenta iz zasebnega sektorja. V Reaganovi admninistraciji je bil Poindexter Reaganov svetovalec za nacionalno varnost, vendar je moral odstopiti zaradi vpletenosti v Iran-Contra. V Iran-Contra je vpleten tudi Elliott Abrams iz prej omenjenega Committee for a Free World. Po 9/11 se je Poindexter vrnil na Pentagon, kjer je razvijal program podatkovnega rudarjenja – Total Information Awareness, ki je predhodnik temeljitega nadzornega programa od National Security Agency, ki ga je deset let kasneje razkrilo sredstvo ”liberalne CIA” Edward Snowden. Poindexter je tudi podprl namige oz. teorije zarot, da so bile predsedniške volitve 2020 prevara v korist Joeja Bidena, kot tudi podprl trditve, da gredo ZDA po poti socialistične in marksistične oblike tiranske vlade.

Pomembna je tudi povezava Georgea Teneta, nekdanjega direktorja od CIA in hkrati tesnega prijatelja Alexa Karpa, s Sun Valley Meetings. Tenet je leta 2007 postal član uprave od banke Allen & Co., Allen & Co. pa postane investitor od Palantir Technologies.

Pomemben investitor od Palantir Techologies je tudi Stanley Druckenmiller, ki je bil predtem glavni investitor pri Sorosovem Quantum Fund. Druckenmiller je prav tako redni udeleženec od Sun Valley Meetings.

 • Če se za trenutek ustavimo še pri Richardu Perleu. Perle, ki je bil tudi Ford Foundation Fellow, je bil od 1969 – 1980 višji član osebja pri senatorju Henryju Jacksonu, ki je bil pomemben mentor številnim vodilnim neokonservativcem. Čeprav se neokonservativce v glavnem povezuje z Republikansko stranko, so številni  vodilni neokonservativci, vključno z Jacksonom in Woolseyjem, ki so (bili) člani Demokratske stranke. Perle je bil prvič udeleženec zasedanja skupine Bilderberg leta 1983 in nato leta 1985. Kasneje je sledil dolg premor vse do leta 2001, ko postane redni udeleženec vse do leta 2015 in tudi član izvršnega odbora. V obdobju 1989, 1993 in 1995 je tudi udeleženec od World Economic Forum. V obdobju od 2003 do 2008 pa je tudi član od Trilateral Commission.
  Perle, najvidnejši zagovornik vojne proti Iraku, je bil takoj po napadih 9/11 2001 ključni ustanovitelj od Trireme Partners, ki je investiralo v projekte povezane z domovinsko varnostjo, namen podjetja pa je bilo kapitalizirati na račun ”War on Terror”. Eden od vodilnih začetnih investitorjev je bilo podjetje Boeing, ki vloži $20 milijonov.1https://www.newyorker.com/magazine/2003/03/17/lunch-with-the-chairman Pri tem gre za jasen primer konflikta interesov. Perle, ki je tedaj predsedujoči od Pentagonovega Defense Policy Board in je tudi predsedujoč upravi od Trireme, je bil za časa hladne vojne velik nasprotnik Henryja Kissingerja glede politike popuščanja, in kljub temu Kissinger postane edini član svetovalne uprave od Trireme. Pomemben konflikt interesov predstavljajo tudi tesne povezave s savdskimi preprodajalci orožja, ki so bili investitorji v podjetje. Vodilna savdska investitorja sta bila Adnan Khashoggi (stric ubitega Jamala Khashoggija iz Washington Post) in poslovnež Harb Saleh al-Zuhair. Adnan Khashoggi, ki je bil pomembno CIA sredstvo in vpleten v Iran-Contra, je hkrati tesno povezan z liberalnim establišmentom in s savdsko kraljevo družino, katero je oskrboval z orožjem in letali. Jasno, generalni inšepktor iz U.S. Department of Defense ni našel konflikta interesov glede vpletenosti vodilnega savdskega preprodajalca orožja v Trireme. S Trireme Partners sta bila povezana še Conrad Black, kot tudi Gerald Hillman, tesen prijatelj od Perlea, ki je bil svetovalec od McKinsey&Co., in tudi član od Defense Policy Board, kamor ga pripelje Perle.
  V tem času, leta 1987, ko Perle postane član od Defense Policy Board, pa postane tudi Research Fellow za Public Policy Research pri American Enterprise Institute, kjer deluje do leta 2019.
  Perle je bil tudi udeleženec od skrivne ultrakonservativne obveščevalne skupine Le Cercle.

Thiel je bil član svetovalne uprave od leta 2006 ustanovljene TheVanguard.Org, ki je ”konservativni” odgovor na uspeh od MoveOn.org (del ”liberalne CIA”). Ustanovni predsedujoči je Rod D. Martin, ki je seveda tesno povezan s ”konservativno CIA” in je bil pri PayPalu tudi Thielov višji svetovalec. Martin je član guvernerske uprave od vplivnega Council for National Policy (Edwin Meese III; Phyllis Schlafly; Nelson Bunker Hunt; Rich DeVos; Kellyanne Conway; Jerome Corsi; Steve Forbes; John M. Templeton Jr.; Joseph Coors; Edgar Prince; Stephen Bannon; Ted Cruz), ki predstavlja izredno pomembno (dezinformativno) ozadje ”konservativne CIA”, ter bil trikratni predsednik od National Federation of Republican Assemblies. Poleg tega pa je Martin član geopolitičniga obveščevalnega Stratforjevega Board of Contributors, ki je tesno povezan s CIA, kot tudi s srbsko skupino za državne udare CANVAS.

Thiel je od leta 2007 redni udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, kmalu za tem, okoli leta 2010 pa je tudi postal član izvršnega odbora. Pri skupini Bilderberg se leta 2012 Thielu pridruži tudi Alex Karp, kjer je danes tudi član izvršnega odbora. Pri članih izvršnega odbora je jasno vidno, kako super elita iz ozadja kreira to ”razdeljenost” med ”konservativno CIA” in ”liberalno CIA”. Člani izvršnega odbora leta 2022.

Leta 2017 sta se Peter Thiel in Alex Karp udeležila tudi super elitne Munich Security Conference, ki je potakala pod naslovom “Post-Truth, Post-West, Post-Order?“. Vidnejši člani svetovalnega odbora konference so – tesen CIA in Sorosov zaveznik savdski princ Turki al Faisal; Oliver Bäte – generalni direktor Allianz SE; super elitno Sorosovo sredstvo Carl Bildt; Josep Borrell Fontelles – pod-presednik evropske komisije in visoki predstavnik EU-ja za zunanjo in varnostno politiko; Fu Ying – predsedujoči od Center for International Strategy and Security – Tsinghua University; Herman Gref – predsedujoč upravi od Sberbank; top predstavnica liberalnega establišmenta Jane Harman; Ursula von der Layen – preden je postala predsednica Evropske komisije in bila nemška zunanja ministrica, je bila redna udeleženka zasedanja skupine Bilderberg; Toomas Hendrik Ilves – tesen Sorosov zaveznik in Distinguished Visiting Fellow pri Hoover Institution; David Miliband – predsednik in generalni direktor od s CIA tesno povezanega International Rescue Committee in član od Trilateral Commission; Sorosovo sredstvo Federica Mogherini – nekdanja pod-predsednica evropske komisije; Radosław Sikorski; Sorosovo sredstvo Javier Solana – član od Trilateral Commission; George Soros; Admiral James Stavridis – član od Council on Foreign Relations, 1984 – ; guverner od H. Smith Richardson Foundation, 2017 – .

Thiel je bil član uprave od Facebook od leta 2005, ko je investiral prvih $500,000, do maja 2022, ko uradno odstopi zaradi njegovega delovanja in investiranja v kriptovalutni Block.One. Poleg tega pa se Thiel osredotoča na financiranje pro-Trumpovih kandidatov.

»Peter Thiel has officially stepped down from Meta’s board, a position he’s held since Facebook was in its infancy. The company announced that Thiel would be leaving the board in February.

Now, Thiel looks poised to spend even more of his time, attention and money on backing conservative political candidates ahead of the midterms. He’s already a top donor to Ohio senate candidate J.D. Vance and Arizona senate candidate Blake Masters, former president of the Thiel foundation. Thiel recently spent another $3.5 million on Masters’ campaign.

Thiel has been by far one of Meta’s most controversial figures. Even as conservatives have accused Facebook of censorship and liberal bias, liberals have often charged Thiel will tipping the scales in conservatives’ favor and pressuring the social media giant to capitulate to former President Donald Trump and his supporters. Shortly after the 2016 election, calls mounted for Facebook to cut ties with Thiel over his close relationship with President Trump2https://www.protocol.com/bulletins/peter-thiel-meta-board

J.D. Vance je tesno povezan s Thielom, saj je bil predtem že vodja od njegovega Mithril Capital. Še bolj bode v oči kasnejša Vanceova povezava z vodilnimi predstavniki iz Sun Valley Meetings, ko Vance leta 2019 so-ustanovi Narya Capital, s financiranjem od Petral Thiela, Marca Andreessena in Erica Schmidta. Tukaj je posebno zanimiva naveza s Schmitdom, ki je jasno, eden vodilnih predstavnikov liberalnega establišmenta, ter vodilni propagandist in financer ”liberalne CIA”.

Thiel je skupaj z Vanceom in nekdanjim Trumpovim svetovalcem Darrenom Blantonom maja 2021 investiral v ameriško-kanadsko spletno video platformo Rumble, ki je desničarska alternativa od You Tube (Google – Eric Schmidt). Platformo uporabljajo tudi ameriški desničarji in skrajni desničarji. Donald Trump je uradno postal član od Rumble 26. junija 2021. Uradno sicer platforma prepoveduje rasizem, antisemitizem, pornografijo, nadlegovanje, itd. 14. decembra 2021 je Trump Media & Technology Group (TMTG) oznanila, da vstopa v obsežen sporazum o tehnologiji in storitvah v oblaku z Rumble.
21. januarja je Rumble sprožil protimonopolno tožbo proti Google [Eric Schmidt] zaradi njegovih iskalnih rezultatov, v vrednosti več kot $2 milijardi. Rumble trdi, da google manipulira svoj algoritem (kar na splošno nedvomno drži), ki favorizira YouTube (Google) pred Rumble v Googleovih iskalnih rezultatih.
Z Rumble so povezana razna sredstva ”konservativne CIA”, kot so Alex Jones, Infowars, kot tudi ruska RT. Rumble pa je povezan tudi z Reuters (del od CFR), kot tudi s sredstvom ”liberalne CIA” Glennom Greenwaldom, ki na Rumble objavlja svoje videe. Med znanimi uporabniki je tudi Dinesh D’Souza, ki deluje kot še eno izmed sredstev ”konservativne CIA”. D’Souza je najbolj znan po svojih dokumentarcih 2016: Obama’s America in Hillary’s America (2016). D’Souza, ki je bil svetovalec že v administraciji Ronalda Reagana, je bil v obdoju od 1985 – 1987 sodelujoči urednik za Policy Review od Heritage Foundation. Še bolj ključne pa so njegove povezave z American Enterprise Institute in Hoover Institution, ki oba predstavljata ključno ozadje ”konservativne CIA”, katerega vodstvo pa dejansko predstavljajo ključni možje liberalnega establišmenta, tesno povezani z Rockefellerjem.
Ustanovitelj od Rumble je Chris Pavlovski, ki je leta 2010 postal finalist za Ernst & Young Entrepreneur of the Year.

Avgusta leta 2021 sta se Mike Pompeo in Peter Thiel udeležila okrogle mize pri Richard Nixon Foundation, v kateri sta skupaj s tretjim udeležencem Robertom C. O’Brienom (American Global Strategies – Elbridge Colby), nekdanjim svetovalcem za nacionalno varnost, ”kritizirala” tesne povezave med visoko tehnološkimi podjetji iz Silicon Valley s Kitajsko. Med drugim sta ”odkrito kritizirala” delovanje podjetja Alphabet (Eric Schmidt) na področju umetne inteligence in odvisnost podjetja Apple (Tim Cook), ki se v celoti zanaša na kitajsko dobavno verigo.3https://www.forbes.com/sites/angelauyeung/2021/04/07/peter-thiel-in-roundtable-with-mike-pompeo-criticizes-big-techs-relationship-with-china-and-the-deplatforming-of-trump/?sh=1980ca757337

Jim Breyer

Jim Beyer, o katerem je bilo nekaj napisanega že v uvodu, je ustanovni član uprave podjetja Facebook, od leta 2005 – .

Breyer je diplomiral na Stanford University leta 1983 in med študijem delal za podjetji Apple in Hewlett-Packard. Po študiju je dve leti delal kot upravni svetovalec za McKinsey & Company v New Yorku. Leta 1987 je opravil magisterij iz poslovne administracije na Harvard University.

Leta 1987 je sprejel delo pri podjetju s tveganim kapitalom Accel Partners v San Franciscu, ki je investitor od podjetij, kot so Facebook, Dropbox, Spotify, Etsy, Vox Media, GoFundMe in še vrsto ostalih. Kot že omenjeno, so Accel Partners in Peter Thiel zelo pomembni začetni financerji od Facebooka. Leta 1995 Breyer postane upravni partner, leta 2000 pa ustanovitelj od Accel-KKR, ki je skupno podjetje med Accel Partners in Kohlberg Kravis Roberts & Co. Prav tako Breyer leta 2005 vodi financiranje novo ustanovljenega podjetja Facebook preko Accel Partners, kateri tedaj 10 članski skupini zaposlenih pri Facebooku nakaže $12,7 milijonov. Pri tej kupčiji sodeluje tudi Peter Thiel.

Pomembna povezava Breyerja je tudi z Gilmanom Louiejem pri National Venture Capital Association, kjer je bil Breyer predsedujoči. Louie je bil ustanovni predsedujoči CIA-jinemu podjetju In-Q-Tel, preko katerega je Peter Thiel ustanovil Palantir Technologies (del od CFR; del Sun Valley Meetings).
Leta 2004 je Breyer vodil odkup vojaško obrambnega pogodbenika BBN Technologies, katerega lastnik je bil Verizon. Podjetje BBN je znano po tem, da je pomagalo ustvariti email in internet. Breyer je bil pri podjetju član uprave skupaj z Dr. Anito Jones, ki je od leta 2002 članica uprave od In-Q-Tel, član uprave pa je bil tudi Gilman Louie. BBN je danes del od Raytheon Techologies.
Leta 2005 je Breyer pomagal ustanoviti skupno podjetje med Accel Partners in IDG Capital Partners, ki je kitajsko pionirsko investicijsko podjetje, ki stoji za Baidu in Tencent. Preko vseh teh povezav na Kitajskem, je Breyer postal tudi član svetovalne uprave od Tsinghua University School of Economics and Management, kjer se pridruži vodilnim predstavnikom liberalnega establišmenta.
Leta 2006 je Breyer ustanovil globalno vlagateljsko kapitalsko podjetje Breyer Capital, preko katerega deluje na Kitajskem, v jugo-vzhodni Aziji in Indiji. Preko podjetja pa je tudi vlagatelj od Experiment Fund – Harvard University, Brightcove, Marvel Entertainment in Legendary Pictures.

Leta 2013 je Breyer postal član od Council on Foreign Relations.
Leta 2016 je Breyer postal član uprave od podjetja Blackstone Group.
Leta 2016 je Breyer postal član višje guvernerske uprave od Harvard University, kot tudi je član uprave od Harvard Business School in je  ustanovni član od Harvard University Global Advisory Council (David Rubenstein – Carlyle Group; predsedujoči od CFR).
Breyer je član številnih odborov od World Economic Forum, in je bil v letih 2020, 2022 in 2023 tudi udeleženec letnih srečanj.

Breyer je ustanovni investitor in član uprave od podjetja Edo Inc., katerega ustanovitelj je vodilno sredstvo ”liberalne CIA” Edward Norton. Osebje sestavljajo nekdanji zaposleni pri Google, Airbnb, Accenture, NBCUniversal, Dropbox, Quora in ostalih podjetij.

Breyer je so-ustanovitelj od pro-migrantskega FWD.us; bil član uprave od Etsy, 2008 – 2015; predsedujoči kompenzacijskemu odboru od Twenty-First Century Fox, 2013 – 2016; član uprave od The Walt Disney Company; bil investitor in član uprave od Marvel Entertainment, 2006 – 2009; član uprave od Dell, 2009 – 2013; član uprave od News Corporation, 2011 – ; bil direktor pri Walmart, 2001 – 2013; upravitelj od San Francisco Museum of Art.

Sheryl Sandberg

Sheryl Sandberg je bila od leta 2008 – 2022 glavna operativna direktorica, a še vedno članica uprave pri podjetju Facebook in tudi njegova stalna predstavnica pri Sun Valley Meetings. Tudi Sandberg preko svojih povezav dokazuje, da je med vodilnimi predstavniki liberalnega establišmenta, in da je kampanja #Stop Hate for Profit še eno množično pranje možganov za globalne množice preko ”liberalne CIA”.

Sandberg se je od leta 1987 – 1991 šolala na elitnem Harvard College, kjer diplomira iz ekonomije in tudi prejme John H. Williams Prize, ki jo podeljujejo najboljšim študentom ekonomije. Leta 1993 začne obiskovati Harvard Business School, kjer leta 1995 magistrira.
Njen mentor na Harvard University je bil vodilni predstavnik liberalnega establišmenta Larry Summers, za katerega kasneje dela pri World Bank.

Larry Summers in Sheryl Sandberg leta 1999

V obdobju med 1995 – 1996 je Sandberg delala za McKinsey & Company. Ter nato v obdobju med 1996 – 2001 ponovno delala za Summersa, ko je bil ta v Clintonovi administraciji pod-sekretar in nato sekretar za finance. Leta 1998 Sandberg postane članica od Council on Foreign Relations, za kar je nedvomno vplival Summers. Leta 2001 je nato začela delati za Google (del od Sun Valley Meetings), ki se je šele razvijal, ter tam ostala do leta 2008.
Leta 2009 je Sandberg postala članica uprave od Walt Disney Company (del od Sun Valley Meetings); pred tem pa je bila tudi članica uprave od Starbucks.

Hkrati s temi funkcijami v korporacijah, pa je v istem obdobju postala članica uprave od Brookings Institution, kot tudi članica od Hamilton Project – Brookings Institution. Ustanovitelja od Hamilton Project sta super elitni Robert E. Rubin, sekretar za finance v Clintonovi administraciji (1995 – 1999) in Roger Altman, ki je bil tesen prijatelj od Petra G. Petersona, tedaj predsedujočega od Lehman Brothers in ustanovitelja od Blackstone Group, kjer Altman leta 1987 postane pod-predsedujoči. Oba, tako Rubin, kot Peterson kasneje predsedujoča od Council on Foreign Relations. Altman je tudi član od Council on Foreign Relations, član od Trilateral Commission in član izvršnega odbora skupine Bilderberg, ter redni udeleženec zasedanj od 2008 – 2022, kot tudi leta 2013 udeleženec od World Economic Forum. S Hamilton Project so povezani še Peter Orszag, Chuck Hagel, Jason Furman, Timothy Geithner, Dick Gephardt, John Deutch, Tom Steyer, Penny Pritzker, David Rubenstein, Larry Summers, Eric Schmidt, Laura D’Andrea Tyson.

Preko teh povezav pa je Sandbergova postala članica uprave od Peter G. Peterson Foundation, katere ustanovitelj Peter G. Peterson je hkrati ustanovitelj od super elitnega Peterson Institute for International Economics. Peter G. Peterson je tesen Rockefellerjev in Kissingerjev zaveznik.

Sandberg je leta 2009 postala članica od Obamovega President’s Council on Jobs and Competitiveness, v ozadju katerega je bil vodilni Rockefellerjev ekonomist Paul Volcker. 

Sandberg leta 2010 postane članica uprave od Center for Global Development (CGD), ki je bil ustanovljen leta 2001. Center sta ustanovila C. Fred Bergsten in Edward Scott Jr., oba iz Peterson Institute for International Economics, ter Nancy Birdsall iz World Bank. Pri centru je Sanbergova ponovno povezana z Larryjem Summersom, ki je v tem času direktor od Obamovega National Economic Council. Summers je predsedujoči član uprave od CGD leta 2022 – .

Sandberg je članica od leta 2014 ustanovljenega 30% Club, ki si v duhu ”liberalne CIA”/super elite ”prizadeva” za 30% globalno zastopstvo žensk v upravnih in izvršnih odborih. Najvidnejši član so Warren Buffett, Larry Fink, Brian Moynihan, Henry Kravis in Ajay Bang.

Tako kot večino predstavnikov super elite in predstavnikov iz Sun Valley Meetings je Sandberg podpisnica od The Giving Pledge, ki sta ga ustanovila Warren Buffett in Bill Gates. Kot tudi podpisnica od pro-migrantskega Coalition for the American Dream.
Leta 2013 je bila Sandberg udeleženka od Clinton Global Initiative in leta 2016 tudi financerka od Hillary Victory Fund, v višini $416,000. Pred tem pa tudi financerka od Baracka Obame, v višini $78,000.

V obdobju od 2013 – 2015 in leta 2020 je Sandberg udeleženka od World Economic Forum, leta 2013 udeleženec prav tako Peter Thiel. Leta 2016 pa je bila Sandberg govornica pri Commonwealth Club of California.

Sandberg je članica uprave od ONE Campaign, katere ustanovitelj je Bono iz U2. One Campaign pa je povezana s Center for Global Development, kjer je članica uprave, kot že omenjeno Sandberg. ONE Campaign je nastal iz Debt, AIDS, Trade, Africa (DATA), katere ključni ustanovitelj je Edward Scott Jr., skupaj z Bill Gatesom in Georgeom Sorosom, ki sta tudi začetna financerja. Z ONE Campaign je tesno povezana tudi Louise Marie Neubauer, ki je tesno povezana z Greto Thunberg.

Sandberg je bila članica uprave (vsaj od leta 2011) od V-Day, kjer so članice uprave vodilne feministke in sredstva ”liberalne CIA”, kot so to Jane Fonda, Rosario Dawson, Salma Hayek, Pat Mitchell, Charlize Theron, Kerry Washington, Mellody Hobson (Bilderberg; Ariel Investments), Kimberlé W. Crenshaw, kot tudi Jennifer Buffett iz NoVo Foundaton, ki je vodilni financer feminizma ”liberalne CIA”.
Financerji od V-Day leta 2008 –

»$1,000,000 + NoVo Foundation | $500,000 + Rockefeller Foundation | $250,000 + Stephen Lewis Foundation … $50,000 + Carole Black | Carnegie Corporation | Ford Foundation | Friends of the Congo | Karan-Weiss Foundation | Mellody Hobson | Josh Mailman and Monica Winsor c/o William Donner Foundation … $25,000 + … Bloomberg Foundation | Diana DeVegh c/o The One World Fund | Turner Foundation Sheryl Sandberg & David Goldberg … $10,000 + … Pamela Buffett on behalf of Rebecca Susan Buffett Foundation | California Community Foundation | Tracy Chapman | Columbia University on behalf of Allan Rosenfield, School of Public Health | Conde Nast/Glamour … Abigail E. Disney … Jodie Evans [CODE Pink]| Tides FoundationGoldman Sachs … Ron & Cheryl Howard … Pat Mitchell … Random House«4https://web.archive.org/web/20101226020659/http://www.vday.org/~assets/images/press/vday-annual-report-web-cropped.pdf; str.

Sandberg je članica globalne uprave od Women for Women International, ki je nastala leta 1993. So-ustanovitelja sta iraško-ameriška zakonca Amjad Atallah in Zainab Salbi. Atallah je bil v obdobju od 2008 – 2011 direktor od Middle East Task Force pri elitni New America Foundation, ki je financirana s strani vodilnih fundacij ”liberalne CIA”. Atallah je upravni direktor od Doha Debates, ki je produkt od Qatar Foundation, in katere partnerske organizacije so TED Talks, Sundance Institute, UN in ostali. Salbi je bila imenovana Young Global Leader – World Economic Forum, 2007; dobitnica David Rockefeller Bridging Leadership Award, 2010.

Financerji od Women for Women International leta 2020 –

»Allen & Overy. Aga Khan Foundation– Afghanistan … BlackRock, Inc. Bloomberg Philanthropies. Capital OneConrad N. Hilton Foundation … Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ). Federal Republic of Germany Foreign Office. The Foreign and Commonwealth Development Office [UK] … Nike, Inc. … NoVo FoundationPIMCO Foundation United States Agency for International Development. Vanguard Charitable Endowment Program. The Whitehead Foundation … World Bank Group«5https://www.womenforwomen.org/sites/default/files/2021-04/2020WfWIHonorRoll.pdf

Financerji od Women for Women International leta 2016 –

»Aetna Foundation, Inc. Accenture, Inc. … AmazonSmileBank of America Charitable Foundation … BlackRock. Bloomberg Philanthropies. BNY MellonThe Coca-Cola Company … Conrad Hilton Foundation … Hyatt Hotels Corporation. IBM Workplace Giving … Morgan StanleyNoVo Foundation The Pfizer FoundationThe Saban Family FoundationSchwab Charitable Foundation«6https://www.womenforwomen.org/sites/default/files/2019-03/2016-CONTRIBUTORS%20-%20updated%203.11.19.pdf; str. 21 – 23

Sandberg je bila govornica pri Lesbians Who Tech + Allies, kjer so bili govorci še Hillary Clinton, Gloria Steinem, Marc Benioff, Laurene Powell Jobs, Kamala Harris, Elizabeth Warren, Melinda Gates, Nancy Pelosi, Mellody Hobson, Rosie O’Donnell, London Breed, Susan Wojcicki, Brian Chesky (Airbnb), Julie Sweet (Accenture), kongresnik Ro Khanna, Jacqueline Guichelaar (Cisco), Caitlin Kalinowski (Facebook – Meta), Cassandra Johnson (Google), Jen Wong (Reddit), Laphonza Butler (Emily’s List), Tiffany Dockery (Etsy), Valerie Jarrett (višja svetovalka Obame; mentorica Nike Kovač), Mery Trump (po tem, ko napiše knjigo ”proti” Donaldu Trumpu), Bozoma Saint John (Netflix), Brooke Baldwin (CNN), Megan Rapinoe, Alicia Garza (Black Lives Matter).

Sandberg je oktobra leta 2022, kamalu po tem, ko je stopila s položaja pri Meta, donirala $3 milijone American Civil Liberties Union za zagovorništvo pravice do splava. ACLU je pomemben predstavnik v omrežju ”liberalne CIA”.7https://www.politico.com/news/2022/10/04/sheryl-sandberg-aclu-abortion-00060128

Marc L. Andreessen

Marc Andreessen je član uprave od Facebook od leta 2008.

Andreessen leta 1996

Andreesen, ustanovnitelj in partner podjetja s tveganim kapitalom Andreessen Horowitz, je tudi pomemben predstavnik od Sun Valley Meetings. Andreessen je bil leta 1994 so-ustanovitelj od podjetja Netscape, ki je ponujal tudi spreltni brskalnik. Netscape leta 1999 kupi AOL za $4,2 milijarde.
Drugi ustanovitelj od Andreessen Horowitz je Ben Horowitz, s katerim sta bila preko podjetja zgodnja investitorja od Coinbase, ki je namenjen za menjavo Bitcoina in Ethereuma. Tako je Andreessen tudi vplivni zagovornik Bitcoina in kriptovalut.

Andreessen je bil imenovan za Global Leader for Tomorrow – World Economic Forum, 1996.

Andreessen je bil od leta 2008 – 2018 član uprave od Hewlett Packard Enterprise.

Andreessen je bil v preteklosti tudi član uprave od Omidyarjevega podjetja eBay (del Sun Valley Meetings; Pierre Omidyar top financer ”liberalne CIA”). Poleg tega pa je (bil) Andreessen investitor od Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Zynga, Airbnb, Box, Coinbase, Skype.

Andreessen je član uprave in investitor od OpenGov, ki je ameriško tehnološko vladno podjetje, katero ponuja programsko opremo v oblaku za računovodstvo, načrtovanje, proračun, storitve za državljane, in javna naročila v javnem sektorju. Svetovalec od OpenGov je mentor od Sheryl Sandberg Lawrence Summers. Investitor od OpenGov je tudi Emerson Collective od Laurene Powell Jobs.

Andreessen je bil član svetovalne uprave (do umora Jamala Khashoggija) za izgradnjo savdskega futurističnega megamesta Neom v višini $500 milijard.

V obdobju od 2017 – 2018 je Andreessena Trumpov direktor od CIA in kasnejši državni sekretar Mike Pompeo imenoval v CIA External Advisory Board. To imenovanje je kasneje postalo del medijsko-političnih manipulacij in propagande, v katero je bil jasno vpleten tudi Politico (Ustanovljen s strani vplivne bankirske dužine Allbritton, ki je tesno povezana z družino Bush, CIA in pranjem savdskega denarja za teroriste 9/11) –

»The events planned for Pompeo’s external advisory board, billed as “senior leadership conferences,” didn’t run afoul of any laws — previous CIA director advisory board members, provided with interim clearances, were also given classified briefings, and directors can visit the Farm, as the CIA’s training site is known, at their discretion.
But several former senior CIA officials who were at the agency under Pompeo’s leadership, from January 2017 to April 2018, said they thought the then-director “crossed a line” in his use of the external advisory board to charm business leaders and influential political figures. And those who served on similar advisory boards under other directors said Pompeo’s panel differed from theirs in key respects, from the makeup of the advisers themselves to the nature of their interactions with the agency.
The CIA declined to divulge the list of names on Pompeo’s board, but the former officials said they included billionaire entrepreneur Marc Andreessen; a top executive at global advertising agency McCann Worldgroup [Harris Diamond?]; former Republican House leader Eric Cantor, who is now vice chairman of investment bank Moelis & Company; and William Barr, who at the time served on the board of directors of Time Warner and is now the attorney general. Andreessen, Cantor, Barr and McCann Worldgroup did not return requests for comment.
The advisers also included a billionaire hotel magnate representing the hotel chain Hyatt [družina Pritzker], a billionaire tech CEO and venture capitalist, and the chairman of a large wealth management fund, a former official said. …
The makeup of a CIA director’s external advisory board is completely at the director’s discretion. Past CIA directors have made use of diverse external advisory boards whose members have a wide array of experiences, including from the business world. The chair of former CIA Director Michael Hayden’s board, for example, was former Hewlett-Packard CEO Carly Fiorina.
Perspective from successful business leaders about preventing brain drain, discouraging leaks, and running a large organization was valuable, said Bob Deitz, who was a senior counselor to Hayden at CIA and oversaw his external advisory board. “We focused a lot on personnel issues,” Deitz said. “No one was asking these guys how to do tradecraft.” …
Former CIA director John Brennan’s board, meanwhile — the members of which were all terminated by Pompeo when he replaced Brennan, according to another former senior CIA official — was composed almost exclusively of national security veterans, including retired Gen. Stanley McChrystal, former acting CIA director John McLaughlin, former Secretary of State Madeleine Albright, and former national security adviser Stephen Hadley.
McLaughlin, who served on both Brennan and former CIA Director David Petraeus’ board, said he could not recall any members whose experience was exclusively in the business world, and if there were, they were “not the center of gravity for the board.” Pompeo’s board, meanwhile, “was totally business sector,” said a former CIA official, with the exception of one retired general, one academic, and one ambassador. It’s not clear how many advisers were on Pompeo’s board, but previous directors including Brennan and Leon Panetta typically had 14-15 members8https://www.politico.com/news/2020/05/27/mike-pompeos-cia-advisory-board-rankled-agency-veterans-283350

 • Pompeo je bil istega leta, ko je postal direktor od CIA, tudi udeleženec od Sun Valley Meetnigs. Kar je tudi mogoče botrovalo k temu, da je Andreessen, ki je del kroga okoli CIA-jinega Thiela in Facebooka, dobil povabilo v Pompeov CIA External Adbisory Board. Jasno, Thiel je top sredstvo ”konservativne CIA”.
 • Leta 2019 je bil Pompeo udeleženec od World Economic Forum.
 • Leta 2020 je bil Pompeo udeleženec od Wall Street Journal CEO Summit, ki so se ga tedaj udeležili še William Kristol, Elon Musk, Justin Trudeau, Wilbur Ross in Dr. Anthony Fauci.
  Leta 2021 je bil Pompeo govorec pri Sedona Forum, katerega organizator je McCain Institutue for International Leadership.
 • Od leta 2021 pa je Pompeo Distinguished Fellow na neokonservativnem Hudson Institute, in član svetovalne uprave od China Center – Hudson Institute, ki spada v omrežje ”konservativne CIA”.
  Pompeo je od novembra 2021 član svetovalne uprave od Center (Council) for a Secure America, kateri zagovarja ameriško energetsko neodvisnost in njen vpliv na ameriško zunanjo politiko. Hkrati pa je center predan tudi tesnim strateškim povezavam med ZDA in Izraelom, in je hkrati tesno povezan z American Israel Public Affairs Committee (AIPAC). Po drugi strani pa je AIPAC tesno povezan z Anti-Defamation League, ki je organizator te farse  Stop Hate for Profit. Predsedujoči od Council for a Secure America je Fred Zeidman, ki je tudi član uprave od pro-izraelskega think tanka Jewish Institute for National Security Affairs (aka Jewish Institute for National Security of America – JINSA), od katerega je Pompeo leta 2018 prejel Henry M. ”Scoop” Jaskson Distinguished Award. Ustanovitelja od JINSA leta 1976, ki je tesno povezan s CIA, Pentagonom in State Departmentom, sta bila vodilni neokonservativec Henry Jackson in Michael Ledeen. Z JINSA pa so povezani Elliott Abrams (CFR; National Endowment for Democracy); Eric Edelman; Reuben Jeffrey; Ronald Lehman II; Robert Pfaltzgraff II; Steven Pomeranz; Admiral James Stavridis; Joseph Lieberman; Joshua Muravchik; Roger Zakheim; Eric Cantor. Z JINSA pa so bili v preteklosti povezani še James Woolsey (CIA); Dick Cheney; Paul Wolfowitz; Richard Perle; Max Kampelman; Nina Rosenwald; Jeanne Kirkpatrick; John Bolton; Stephen Solarz; Jack Kemp; Eugene Rostow; Elmo Zumwalt; Edmund Giambastiani Jr.; Mortimer Zuckerman.
 • Še bolj zanimiva pa je Pompeova vloga pri Krach Institute for Tech Diplomacy na Purdue University, kjer je član svetovalnega odbora in, kjer se še enkrat več potrjuje njegova tesna povezava z liberalnim establišmentom, čeprav se tako kot Trump in Thiel, dela, da je anti-establišment. Tudi v samem inštitutu deluje več posameznikov, ki so bili del Trumpove ”anti-establišment” administracije, med njimi H. R. McMaster in Ken Howery, so-ustanovitelj in prvi glavni finančni direktor Thielove ”PayPal mafia” in njegovega Founders Fund. Najvidnejši člani svetovalne uprave so Leon Pantetta (CIA; CSIS; Center for National Policy; Partnership for a Secure America; Inclusive America); Bonnie Glick (COO USAID; Meridian International Center); Robert Hormats (CFR; Atlantic Council; Trilateral Commission; Bilderberg; Aspen Strategy Group – Aspen Institute; America-Israel Friendship League; Freedom House); General Stanley McChrystal (CFR; U.S. Global Leadership Coalition; Spirit of America; Center for Global Energy Policy – Columbia; Flynn Intel Group; Sun Valley Meetings); Matthew Pottinger (CFR; Bilderberg, 2019; Foundation for Defense of Democracies; Hoover Institution; Marathon Initiative – Elbridge Colby; član Trumpove tranzicijske skupine; National Security Council – Trump; White House Coronavirus Task Force; ”arhitekt od Chinese Cold War’‘). Višji svetovalci so Kelley E. Currie (Center for a New American Security; Spirit of America); Michael George DeSombre (Sullivan & Cromwell; Council of American Ambassadors);  Adam Ereli (Tahrir Institute for Middle East Policy; Arabia Foundation – pro-savdski think tank); Pete Hoekstra (The Heritage Foundation; Middle East Media and Research Institute; Investigative Project on Terrorism); Ken Howery (PayPal; Council of American Ambassadors; Investitor v Palantir Technologies, Airbnb, SpaceX, Facebook; Young Global Leader – World Economic Forum); J. Peter Pham (Atlantic Council; National Committee on American Foreign Policy; Council of American Ambassadors); Nury Turkel (Council on Foreign Relations; United States Commission on International Religious Freedom; “No Escape: The True Story of China’s Genocide of the Uyghurs”). Vidnejši Fellow pri centru je Francis R. Fannon (Atlantic Council; Center for Strategic & International Studies; BHP Foundation; Trumpova administracija). Člani (mednarodnega svetovalnega) odbora centra so Dan Mircea Geoană (namestnik generalnega sekretarja zveze NATO; Aspen Institute Romania; Concordia Summit); Mukesh Aghi, ki je predsednik in generalni direktor od US-India Strategic Partnership Forum (William Cohen; Frank Wisner; Indra Nooyi; Ajay Banga; David Petraeus – CIA; John Chambers – Cisco; Shantanu Narayen – Adobe; Tim Roemer – APCO Worldwide; Nelson Cunningham – McLarty Associates; Charles Kaye – Warburg Pincus); H. R. McMaster (CFR; Atlantic Council; H. Smith Richardson Foundation; Hoover Institution; U.S. Global Leadership Coalition; Freeman Spogli Institute for International Studies; International Institute for Strategic Studies; Spirit of America; National Security Advisor – Trump), ki je bil še en Trumpov ”anti-establišment” predstavnik, ki je dejansko pomemben predstavnik establišmenta; Lori Esposito Murray (CFR; World Affairs Councils of America; Committee for Economic Development).

Da je Andreessen pomemben predstavnik liberalnega establišmenta, ne zgolj vplivno sredstvo ”konservativne CIA”, pove tudi njegovo članstvo v Bidenovi administraciji, kjer marca leta 2022 postane član od President’s Homeland Security Advisory Council. So-predsedujoča sta Jamie Gorelick in William Bratton.

Donald E. Graham

Donald Graham je še eden pomemben predstavnik liberalnega establišmenta, ki je bil član uprave od Facebook, od decembra 2008 – 2015, in je hkrati družinsko tesno povezan s CIA, kot tudi redni udeleženec od Sun Valley Meetings.

Donald Graham se je rodil aprila 1945 in je bil od leta 1979 – 2000 publicist od Washington Post, ki je bil v njihovi lasti od leta 1933, ko ga je kupil njegov dedek po materini strani Eugene Meyer, katerega družina je bila tesno povezana z elitno bančno družino Lazard. Kljub nekaterim velikim začetnim napakam, postane Washington Post pod Meyerjem pomemben mednarodni časopis in hkrati tudi primerno orodje za ”kritiko” predsednika Roosvelta. Meyer, ki je na začetku kariere delal za banko Lazard Freres, leta 1901 postane član od New York Stock Exchange, kjer tesno sodeluje z vodilnim špekulantom Bernardom Baruchom, kateri med 1. svetovno vojno postane predsedujoči od War Industries Board in tudi udeleženec pariške mirovne konference. Baruch, ki je obogatel s špekulacijami na borzi, predvidi finančni zlom na Wall Streetu, proda delnice, ter kasneje postane pomemben svetovalec predsednika Roosevelta.
Leta 1918 Meyer postane vodja od War Finance Corporation (WFC), ter nato udeleženec pariške mirovne konference, po podpisu pogodbe pa je leta 1919 v Parizu postal član od Supreme Economic Council, ki so ga sestavljali finančni ministri, in katerega namen je bil vzpostaviti evropski ekonomski program okrevanja po vojni. Meyer je nasprotoval predlogu, da se Nemčiji vsili visoko vojno odškodnino in tudi pravilno napovedal, da je ne bo hotela plačati. Leta 1930 Meyer postane član od Council on Foreign Relations, ter istega leta še predsedujoči od Federal Reserve Bank, kjer ostane na položaju vse do leta 1933, ko postane predsednik ZDA Roosevelt, saj Meyer nasprotuje njegovemu programu ”New Deal”. Kritiki Meyerja skupaj z J.P. Morganom, Andrewjem Mellonom in Ogdenom Millsom omenjajo kot vodilnega krivca za gospodarsko krizo 30ih. Jasno, vsi vodilni predstavniki od Council on Foreign Relations. Meyer je publicist od Washington Post do junija leta 1946, dokler ni imenovan za prvega predsednika od World Bank Group (International Bank for Reconstruction and Development (IBRD)), bil pa je tudi izvršni direktor od Federalist Society. Meyer ostane na položaju od IBRD do decembra leta 1946, ko ga zamenja tedajni vodilni Rockefellerjev predstavnik John J. McCloy. Meyer nato postane predsedujoči od Washington Post, publicist pa postane Donaldov oče Philip Graham.

Mama od Donald Graham in hčerka od Eugena Meyerja je bila Katharine Graham. Katharine je postala publicistka od Washington Post leta 1946, ter bila predsednica in generalna direktorica od leta 1963 – 1991. Leta 1970 postane Katharine članica od Council on Foreign Relations, kar ostane do smrti leta 2001. Leta 1988 se je prvič udeležila zasedanja skupine Bilderberg, ter še leta 1990, 1991 in 1994. Bila vsaj od leta 1990 do 1996 članica od Rockefellerjeve Trilateral Commission, ter bila nasploh tesno povezana z družino Rockefeller, saj je bila članica odbora od Rockefeller University, ter bila tudi prejemnica David Rockefeller Award, ki jo podeljuje Museum of Modern Art.
Pomemben investitor od Washington Post in član uprave postane leta 1973 Warren Buffett, ki hkrati s tem postane tudi finančni svetovalec od Katharine. Skupaj z Buffettom, pa je tudi Katharine postala udeleženka od Sun Valley Meetings, temu primerno Washington Post ne pokriva konference oz. zelo obrobno.
Katharine je leta 1989 postala upraviteljica od sicer neuspelega Business Enterprise Trust, katerega ključni ustanovitelj je top sredstvo in financer ”liberalne CIA” Norman Lear. Lear sicer tudi prijatelj od Katharine, katerega spozna preko Bena Bradleeja, izvršnega urednika od Washington Post, od 1968 – 1991, ki je bil tudi tesno povezan z najpomembnejšimi predstavniki od CIA (Richard Helms; James Angleton; Cord Meyer) in Trilateral Commission. Vidnejši upravitelji sklada so bili še Warren Buffett, Senator William T. Coleman Jr., Sol Linowitz, Bob Iger, James Lynn (Lazard Freres), John T. Walton, Robert Reich, James E. Burke.
Katharine Graham in Ben Bradlee sta bila povezana tudi s CIA-jinim Alibi Club, katerega najvidnejši člani so bil med drugim CIA direktor Allen Dulles, John Foster Dulles, Dean Acheson, CIA direktor George H. W. Bush, Prescott Bush, George C. Marshall, general Maxwell Taylor, Christian Herter, C. Boyden Gray, Henry Catto, Robert Lovett.
Katharine je bila tudi članica od super elitnega Bretton Woods Committee; bila upraviteljica od Committee for Economic Development; ter bila tudi upraviteljica od Urban Institute, 1971 – 2001.

Philip Graham, oče od Donalda Graham in mož od Katharine Graham, je postal publicist od Washington Post leta 1946, leta 1948 pa skupaj s Katherine tudi lastnik od Washington Post Comapny. Grahamova po drugi svetovni vojni postaneta člana od (OSS-CIA) Georgetown Set, katerega člani so bili še Frank Wisner, Stewart Alsop, Walt Rostow, Dean Acheson, Richard Bissell, Cord Meyer, James Angleton, William Averell Harriman, John McCloy, Felix Frankfurter, John Sherman Cooper, Allen W. Dulles, kot tudi Paul Nitze.
Philip Graham postane član od Council on Foreign Relations leta 1961, ter ostane član do smrti leta 1963. Hkrati s tem članstvu pri CFR, pa leta 1961 postane tudi upravitelj od RAND Corporation.

Donald Graham je, ko je leta 2000 končal položaj publicista, postal predsedujoči od The Washington Post Company. Eno leto pred tem, se je prvič udeležil zasedanja skupine Bilderberg, ter še v letih 2000, 2001, 2004, 2005, 2008 – 2010, 2012 in 2013.
V tem obdobju pa postane Graham tudi član od Trilateral Commission, in sicer vsaj od leta 2003 dalje.

Leta 2013 je The Washington Post kupil Jeff Bezos, ki je tako kot Donald Graham, še eden od pomembnejših predstavnikov Sun Valley Meetings, ki je hkrati tudi tesno povezan s CIA. Dve leti pred tem, je Warren Buffett, kot pomemben lastnik podjetja, odstopil iz mesta člana uprave. Vprašanje je, kateri je ključni dejavnik, preko katerega je Bezos postal lastnik od The Washington Post. Eden od teh je zagotovo njegova tesna povezava z obveščevalnim ozadjem, kot tudi to, da je pomemben predstavnik od Sun Valley Meetings, kot tudi še pred tem od Forstmann Little Conferences.
Graham pa je bil poleg naštetih položajev, še član od zelo elitnega Alfalfa Club; član od The Business Council; bil član od Pulitzer Prize Board.

Graham je ustanovitelj in financer od pro-migrantske organizacije TheDream.us. Tako imenovani ”dreamerji”, ki so bili rojeni v ZDA imigrantskim staršem, so edini študetje v svojih visoko šolskih razredih, ki nimajo dostopa do denarja preko zveznih posojil ali drugih sredstev, zaradi svojega imigrantskega statusa. Zaradi tega tudi ne morejo priti do univerzitetne izobrazbe.
Drugi ustanovitelj od TheDream.us je Carlos Gutierrez, ki je bil za časa predsednikovanja Georgea W. Busha, 2005 – 2009, sekretar za trgovino, pred tem pa predsedujoči in generalni direktor od Kellogg’s. Od leta 2010 – 2013 je bil Gutierrez pod-predsedujoči pri Institutional Clients Group in član od Senior Strategic Advisory Group pri banki Citigroup. Danes pa je upravitelj od Woodrow Wilson International Center for Scholars in predsedujoči od Albright Stonebridge Group, katere ustanoviteljica je super elitna Madeleine Albright. Poleg tega je Gutierrez še član uprave od Time Warner (del Sun Valley Meetings); član uprave od Human Freedom Advisory Council – George W. Bush Institute; član uprave od Republicans for Immigration Reform; član uprave od Occidental Petroleum Corporation; član uprave od MetLife; član uprave od PricewaterhouseCoopers LLP.

Financerji od TheDream.us –

»Don Graham and Amanda BennettThe Graham FamilyThe Bill & Melinda Gates FoundationJeff & MacKenzie Bezos • Pershing Square Foundation • Chan Zuckerberg Initiative Bloomberg PhilanthropiesFord Foundation Robin Hood Foundation The Coca-Cola FoundationThe PepsiCo Foundation • The Bob and Renee Parsons FoundationPierre & Pam Omidyar«9https://thedream.us/about-us/our-supporters/; dostop 22.10.2022

Erskine B. Bowles

Erskine Bowles je bil član uprave od Facebook od leta 2011 – 2019.

Bowles, ki prihaja iz pomembne poslovno-politične družine iz Severne Karoline. Njegov oče je Hargrove “Skipper” Bowles se je leta 1972 potegoval za položaj guvernerja, kot član Demokratske stranke. Erskine pa je bil njegov kampanjski menedžer. Erskine je po končanem študiju začel delati za Morgan Stanley, leta 1975 pa je pomagal ustanoviti bančno podjetje Bowles Hollowell Conner. Leta 1992 je Bowles delal kot zbiralec finančnih sredstev za predsedniško kampanjo Billa Clintona, ta pa ga kasneje imenuje za namestnika vodje kabineta, 1994 – 1995. Leta 1996 postane vodja Clintonovega kabineta, kjer nadomesti Leona Panneto, kasnejšega direktorja od CIA in ostane na položaju do leta 1997.

Leta 1999 postane Bowles član od Council on Foreign Relations.

Leta 2005 je bil Bowles izvoljen v guvernersko upravo od University of North Carolina, kjer je njen predsednik od 2005 – 2010.
Leta 2010 postane v Obamovi administraciji so-predsedujoči od National Commission on Fiscal Responsibility and Reform.

Bowles je upravitelj od s CIA in Pentagonom tesno povezanim Center for Strategic and International Studies, katerega vidnejši upravitelji leta 2022 so predsedujoči Thomas J. Pritzker; predsedujoči emeritus Sam Nunn; predsednik in generalni direktor John J. Hamre; Brendan Bechtel; William S. Cohen; Lester Crown; Ray Dalio; Andreas C. Dracopoulos – Stavros Niarchos Foundation; William E. Ford – General Atlantic; Henrietta Fore – UNICEF; Evan Greenberg; Maurice Greenberg; John B. Hess; Carla Hills; Mellody Hobson; Ray Hunt; James L. Jones Jr.; Henry A. Kissinger; Kewsong Lee – Carlyle Group; W. James McNerney Jr. – The Boeing Company; Phebe Novakovic – General Dynamics; Joseph S. Nye Jr.; Leon Panetta; William K. Reilly – World Wildlife Fund; Paul Ryan; Frederick W. Smith – FedEx; Julie Sweet – Accenture; Frances F. Townsend; Darren W. Woods – ExxonMobil.
Svetovalci od CSIS leta 2022 so Richard Armitage; Carla A. Hills; Henry A. Kissinger; Sam Nunn.

Bowles je so-predsedujoči od Aspen Economic Strategy Group pri Aspen Institute. Vidnejši člani leta 2022 so še Timothy Geithner; Henry M. Paulson Jr.; Mary Barra – General Motors Company; Ben Bernanke; Joshua Bolten – Business Roundtable; Jim Crown – Henry Crown and Company; Ray Dalio; Roger W. Ferguson Jr. – Council on Foreign Relations; Laurence Fink; Jason Furman; Brian Moynihan; Phebe Nobakovic; Jim Owens – Caterpillar; John Podesta; Ruth Porat – Alphabet/Google; James Poterba; Penny Pritzker; Robert E. Rubin; Paul Ryan; William E. Sprigs – AFL-CIO (del ”liberalne CIA”); Michael R. Strain – American Enterprise Institute; Lawrence Summers; Robert Zoellick.

Bowles je od leta 2011 član uprave od Urban Institute, ki je tesno povezan z liberalnim establišmentom. Think tank je uradno namenjen raziskavam na področju ekonomske in socialne politike. Najpomembnejši financerji so vodilne fundacije ”liberalne CIA”. Najvidnejši upravitelji v preteklosti so bili Robert S. McNamara, 1968–2007; Cyrus R. Vance, 1968–1976; William W. Scranton, 1969–1976; Katharine Graham, 1971–2001; Vernon E. Jordan, Jr., 1972–1980; John D. Rockefeller IV, 1973–1977; William D. Ruckelshaus, 1974–1983; Lois D. Rice (mama od Susan Rice; v Clintonovi administraciji članica od President’s Intelligence Advisory Board), 1976–1985; Henry B. Schacht, 1976–1984; William T. Coleman, 1977–1986; Carla A. Hills, 1978–1988, 1993; Warren E. Buffett, 1979–1985; John M. Deutch 1980–1989, 1990–1993, 1997–2006; Joseph A. Califano, Jr., 1980–1987; Ray L. Hunt, 1981–1985; Elliot L. Richardson, 1982–1991; Mortimer B. Zuckerman, 1982–1991; George H. Weyerhaeuser, 1983–1985, 1985–1986; James E. Burke, 1986–1994; Robert M. Solow, 1993–2012; Jack Kemp, 1995–1999; Michael Beschloss, 1999–2004, 2009–2010; Afsaneh Beschloss, 2005–2016; Henry Cisneros, 2011–2022.

 • Predsedujoča od Urban Institute je Jamie S. Gorelick, ki je od leta 1997 članica od Council on Foreign Relations; od leta 2012 članica od Trilateral Commission; bila članica uprave od John D. & Catherine T. MacArthur Foundation, 2001 – 2013; bila direktorica (1999 – 2001) od National Legal Center for the Public Interest, ki leta 2007 postane del od American Enterprise Institute; bila članica od 9/11 Commission (Henry Kissinger; George J. Mitchell; Lee Hamilton; Thomas Kean; John Lehman; Tim Roemer; Slate Gorton; Philip Zelikow); bila članica od Business Executives for National Security; članica od CIA’s National Security Advisory Panel, 1997 – ; članica od Defense Policy Board (Henry A. Kissinger; Rajiv Shah – Rockefeller Foundation; Ash Carter; Thomas Donilon; Michele Flournoy; Victor Cha; Roy Huntsman Jr.; Eric Edelman); članica od Homeland Security Advisory Council (William Webster; John R. Allen; Marc Andreessen – Facebook; Marry Barra; Michael Chertoff; Jane Harman; Brian Moynihan; Leon Panetta – CIA); članica od Threat Reduction Advisory Committee; članica uprave od Carnegie Endowment for International Peace; bila zunanja svetovalka in pravna pomočnica od Center for American Progress; članica od The American Law Institute, 1987 – ; ustanovna financerka od Clinton Global Initiative; bila članica uprave od Amazon, 2012 – 2018; bila direktorica od Raytheon Techologies, 2008 – 2014; bila pod-predsedujoča od Fannie Mae, 1997 – 2003; bila članica uprave od United Technologies.
 • Financerji inštituta leta 2021 –

»$1,000,000 AND ABOVE: Arnold Ventures. Annie E. Casey FoundationBill & Melinda Gates Foundation. The James Irvine Foundation. Robert Wood Johnson Foundation. JPMorgan Chase & Co. The Kresge Foundation. The John D. and Catherine T. MacArthur Foundation. Mastercard Impact Fund … Salesforce … Wells Fargo. $500,000 TO $999,999: … Ballmer Group … The Commonwealth Fund. General Motors. Microsoft Corporation … New Venture Fund. Peter G. Peterson Foundation. PolicyLink. Rockefeller FoundationUS Agency for International Development … Walmart Foundation. $250,000 TO $499,999: … Bank of America. Bloomberg PhilanthropiesChan Zuckerberg Initiative DAF, an advised fund of Silicon Valley Community Foundation. Charles Koch Institute. Citi FoundationHeising-Simons Foundation. The William and Flora Hewlett Foundation. Conrad N. Hilton Foundation. The JPB Foundation … Merck FoundationThe David and Lucile Packard FoundationAlfred P. Sloan Foundation … Walton Family Foundation. $100,000 TO $249,999: … Doris Duke Charitable Foundation … Hopewell Fund … Lumina Foundation … Novo Nordisk … J.B. and M.K. Pritzker Family Foundation. The Prudential Foundation … Smith Richardson Foundation Inc. [del ”konservativne CIA”] … The World Bank. $50,000 TO $99,999: Amazon … Amgen … Ascend at the Aspen Institute … Citigroup Inc. … Fannie Mae … W.K. Kellogg Foundation … Charles Stewart Mott FoundationOpen Philanthropy Project. The Pew Charitable TrustsRockefeller Philanthropy Advisors … $25,000 TO $49,999: … BlackRockCenter for Global DevelopmentThe Joyce FoundationMorgan StanleyPritzker Traubert FoundationResults for America. Russell Sage FoundationUnidosUS … US Department of Homeland Security … $10,000 TO $24,999: … American Bankers Association … Margaret A. Cargill Philanthropies … Energy FoundationLuminateNational Immigration Law Center … $5,000 TO $9,999: … GoogleHarvard UniversityRobin Hood Foundation«10https://www.urban.org/sites/default/files/2022-10/2021%20Financial%20Report.pdf; str. 3-4

Bowles je član uprave od Committee for a Responsible Federal Budget, katerega člani uprave so (bili) še Alan Greenspan, Jim Kolbe, Paul O’Neill, Leon Panetta, Peter G. Peterson, Larry Summers, Paul Volcker, senator Chuck Robb, Robert Strauss, Bill Frenzel, Jane Harman, Laura D’Andrea Tyson, Janet Yellen.

Bowles je tudi član uprave od General Motors; član uprave od Morgan Stanley; bil član uprave od Merck; bil partner od podjetja Forstmann Little, ki je prirejalo skrivne Forstmann Little Conferences.

Reed Hastings

Reed Hastings je član uprave od Facebook od leta 2011 in je imel leta 2016 v lasti za $10 milijonov delnic podjetja.

Hastings je ustanovitelj, generalni direktor in predsedujoči od leta 1997 ustanovljenega podjetja Netflix, zaradi katerega je zadnja leta tudi redni udeleženec od Sun Valley Meetings. Hastings ustanovi podjetje skupaj z Marcom Randolphom, ki prihaja iz pomembne avstrijske družine. Njegov oče je bil nuklearni inženir Stephen Bernays Randolph, kar pomeni, da je bil Marcov prastric po očetovi strani Edward Berneys. Berneys, katerega stric je bil slavni psihoanalitik Sigmund Freund, je bil pionir na področju javnih odnosov in propagande. Leta 1912, ko je bil Berneys star 21 let in je bil urednik od Medical Review of Reviews, je ustanovil Medical Review of Reviews Sociological Fund Committee, katerega člani uprave so bili John D. Rockefeller Jr., dva predstavnika družine Vanderbilt in zakonca Roosevelt. Bernays pa je sodeloval z United Fruit Company, ko je podjetje leta 1954 preko CIA sodelovalo v ”proti-komunističnem” državnem udaru v Guatemali, v katerem so imeli ključno vlogo Rockefellerjevi možje. Bernays pa je v sklopu propagande za korporacije in vlado sodeloval tudi na Versajski mirovni konferenci leta 1919, promoviral pro-črnsko NAACP (danes del ”liberalne CIA”), leta 1929 vodil ”feministično” PR kampanjo ”Torcehs of Freedom”, zaradi katere so začele ženske množično kaditi, med drugo svetovno vojno je bil tudi svetovalec od U.S. Information Agency, za ameriško vojsko in mornarico. Poleg United Fruit je Bernays sodeloval še s CBS, General Electric in Procter & Gamble.

Hastings prihaja iz aristokratske bostonske družine, ki je tudi zelo povezana s Council on Foreign Relations in s CIA. Njegov pradedek po mamini strani je bil odvetnik, financer, znanstvenik, izumitelj in filantrop Alfred Lee Loomis, katerega prvi bratranec je bil Henry L. Stimson, ki je bil član od Skull & Bones in je bil po pisanju New York Times11https://archive.ph/20170913055204/http://www.nytimes.com/1971/11/21/archives/is-it-a-club-seminar-presidium-invisible-government-the-council-on-.html svoj čas eden najpomembnejših članov od Council on Foreign Relations, katerega član postane leta 1924. To tudi pomeni, da je bil Stimson ena od vodilnih osebnosti ameriške zunanje politike, saj je bil v administraciji Williama Tafta vojni sekretar, 1911 – 1913; državni sekretar v administraciji Herberta Hooverja, 1929 – 1933; sekretar za vojno v Rooseveltovi in Trumanovi administraciji, 1940 – 1945. Stimson je imel zelo velik vpliv na Alfreda Loomisa. Njegov sin Henry Loomis, ki je delal tudi za CIA in je leta 1967 postal član od Council on Foreign Relations, je bil od leta 1958 – 1965 direktor od s CIA povezanim Voice of America, od leta 1972 – 1978 pa je bil predsednik od Corporation for Public Broadcasting. Loomis je bil tudi 13 let član uprave od MITRE Corporation, ki je tesno povezana s Pentagonom. Bil pa je še namestnik direktorja od United States Information Agency.

Hastings in predsednik Obama leta 2015, v ozadju kitajski predsednik Xi Jinping.

Hastings je leta 2000, dobro leto preden je Netflix posloval z dobičkom, postal član od California State Board of Education, postal predsednik uprave in novembra istega leta postane so-financer od Proposition 39, preko katerega se je znižalo število glasov, potrebnih za sprejem šolskih obveznic z dveh tretjih volilcev na 55 odstotkov. So-predsedujoči in pomemben financer od Proposition 39 je bil tudi John Doerr, ki je bil že leta 1999 udeleženec od Forstmann Little Conferences, skupaj z vodilnimi predstavniki liberalnega establišmenta, kot so Henry Kissinger, George Shultz, Donald Rumsfeld, Colin Powell in ostali. Vpliv Doerra pa je v naslednjih letih, vse do danes samo naraščal. Tako je bil Doerr tudi udeleženec od Clinton Global Initiative, bil član uprve od ONE Campaign, podpornik od The Giving Pledge, bil ustanovni član uprave od Obama Foundation (Nika Kovač), itd. Tretji so-predsedujoči in tudi financer od Propositon 39 je bil John Chambers, tedanji predsednik od Cisco. Chambers, ki je bil leta 1999 udeleženec od Gatesovega Microsoft CEO Summit, je bil kasneje redni udeleženec od Clinton Global Initiative, kot tudi udeleženec od World Economic Forum, danes pa je med drugim član uprave od U.S-India Strategic Partnership Forum.

Hastings je bil član uprave od Microsoft, 2007 – 2012; podpornik Zuckerbergove pro-migrantske FWD.us; podpornik od The Giving Pledge, katere ustanovitelja sta Warren Buffett in Bill Gates.

Z Netflix in Hastingsom, pa od maja leta 2018 sodelujeta tudi zakonca Obama, s katerim sta tistega leta podpisala večletno pogodbo.12https://www.cnbc.com/2018/05/21/how-netflix-ceo-reed-hastings-grew-a-billion-dollar-business.html Netflix, ki je bil leta 2018 vreden $143 milijarde, zakoncema Obama omogoča produkcijo filmov, napisanih ali nenapisanih serij in dokumentarcev.

Susan Desmond-Hellmann

Susan Desmond-Hellmann je bila članica uprave od Facebook od leta 2013 – 2019.

Desmond-Hellmann je leta 2013 postala generalna direktorica od The Bill & Melinda Gates Foundation, kjer ostane na položaju do leta 2020, ko postane višja svetovalka in članica uprave od Gates Medical Research Institute.

Desmond-Hellmann je višja svetovalka pri Google Ventures, 2020 – ; članica uprave od Pfizer, 2020 – ; bila članica uprave od Procter & Gamble, 2010–16; upraviteljica od Howard Hughes Medical Institute, 2012 – ; višja svetovalka pri BDT Capital, LLC (ustanovitelj Byron Trott je tesno povezan z Warrenom Buffettom);.

Leta 2021 jo predsednik Joe Biden imenuje v President’s Council of Advisors on Science and Technology, katerega najpomembnejša članica je Penny Pritzker.

Robert Kimmitt

Robert Kimmitt je od leta 2020 član uprave od Facebook, kot vodilni neodvisni direktor.

Robert Kimmitt, ki je diplomiral iz prava na Georgetown University leta 1977, je bil v obdobju od 1976 – 1977 (Jimmy Carter) in 1978 – 1983 (Ronald Reagan), član osebja od National Security Council.

Robert Kimmit z zakoncema Bush.

Kimmit je od leta 1977 tudi član od Council on Foreign Relations,

Leta 1997 je bil Kimmit član od National Defense Panel; v obdobju od 1998 – 2005 pa je bil član od CIA’s National Security Advisory Panel, ki nastane leta 1997 in katerega člani so bili še predsedujoči admiral David Jeremiah, Stephen Hedley, Jamie Gorelick, Carol Boyd Hallett, Robert Gallucci, Richard Betts in ostali. Kimmitt je tudi prejemnik nagrade CIA Director’s Award.
Od leta 1993 – 1997 je bil Kimmitt upravni direktor od Lehman Brothers; ter v obdobju od 1997 – 2000 partner pri elitni odvetniški pisarni Wilmer, Cutler & Pickering.
V obdobju od 2001 – 2005 je bil Kimmitt predsedujoči od International Advisory Council od Time Warner (del Sun Valley Meetings) in hkrati služil kot izvršni direktor za Global Public Policy.
Od leta 2005 dalje je bil višji mednarodni svetovalec pri elitni odvetniški pisarni Wilmer Cutler Pickering Hale and Dorr.
V obdobju od 2005 – 2009 je bil v administraciji Georgea W. Busha namestnik sekretarja za finance Henryja Paulsona.
Od leta 2009 do 2012 je bil neodvisni predsedujoči od Center for Cross-Border Investment pri podjetju Deloitte in je član od Government Affairs Advisory Committee (Jon Huntsman; Michèle Flournoy; Fred Kempe; Janet Napolitano; Yuanqing Yang – Lenovo) pri podjetju Intel (del Sun Valley Meetings).

Kimmitt je bil predsedujoči od leta 2009 ustanovljenega CIA External Advisory Board, katerega člani so bili še Jane Harman, Madeleine Albright, senator Bob Graham (njegov nečak je Donald Graham), Lee Hamilton, Vernon Jordan, Arnold Kanter (Scowcroft Group), general Richard B. Myers, Thomas Pickering, senator Warren Rudman, Hal Smith, Jeffrey Smith (CIA), Marc Andreessen.

Kimmitt je bil predsedujoči od leta 2011 ustanovljenega State Department Foreign Affairs Policy Board, katerega ustanovni člani so bili Stephen Hadley, Jane Harman, Carla Hills, Robert Kagan, Jim Kolbe, Thomas McLarty III, admiral Michael Mullen, John D. Negroponte, Thomas Pickering, John Podesta, Anne-Marie Slaughter, Strobe Talbott, Jacqueline Novogratz, Helene Gayle, James Steinberg, Laura D’Andrea Tyson. Kasnejši člani pa so še Christine Whitman, Nichlas Burns, Jon Huntsman Jr., Joseph Nye, Johnnie Carson, Jared Cohen, Paula Dobriansky, Alberto Ibargüen, Vali Nasr, Thomas Donilon, Margaret Hamburg, James Manyika, Gilman Louie (In-Q-Tel), Katherine Maher (Wikimedia Foundation), Meghan L. O’Sullivan, Vincent Stewart.

Kimmitt je od leta 2018 predsedujoči emeritus od American Council on Germany, kjer je leta 2022 daleč najpomembnejši član uprave Henry Kissinger. Ostali vidnejši člani uprave so še John Lipsky (Chase Manhattan Bank), John J. McCloy II, Michael Heinz (BASF), Charles Kupchan, Michael Kolz (Warner Bros).
Financerji od American Council on Germany leta 2021 –

»$50,000 AND ABOVE: … Facebook/MetaRoy A. Hunt Foundation. $25,000 TO $49,999: Allianz Global Corporate and Specialty. Allianz Global Investors. Allianz Life Insurance Company of North America … AT&T. Bank of America. BASF Corporation … Deutsche Bank … Ernst & Young … German Marshall Fund of the United States. GoogleMastercard. May and Samuel Rudin Family Foundation … Pfizer Inc … $10,000 TO $24,999: … Bismarck Capital, LLC. BlackRock, Inc. Bloomberg. The BMW Group. Bristol Myers Squibb. Brunswick GroupCitigroup. Daimler AG. Debevoise & Plimpton … Deutsche Telekom … Goldman, Sachs & Co. … The Margot & Thomas Pritzker Family Foundation. McKinsey & Company Salesforce. Siemens Corporation. Sullivan & Cromwell LLP. Volkswagen of America, Inc. $5,000 TO $9,999: … Konrad-Adenauer-Stiftung Merck … PricewaterhouseCoopers … UP TO $4,999: … McLarty Associates. Pritzker Traubert Foundation. Rockefeller Capital Management … Co-Sponsors and Collaborating Organizations: … American Academy in BerlinAspen Institute Germany. Atlantik-Brücke e.V. Centre for Feminist Foreign PolicyCouncil on Foreign RelationsFrench-American FoundationFriedrich-Ebert-Stiftung. Friedrich-Naumann-Stiftung … The German Marshall Fund of the United States … Harvard German American Conference. Harvard Kennedy School’s Belfer Center for Science and International Affairs Konrad-Adenauer-Stiftung. Los Angeles World Affairs Council and Town HallWorld Affairs Council of Dallas/Fort WorthZEIT-Stiftung Ebelin und Gerd Bucerius«13https://acgusa.org/wp-content/uploads/2022/05/ACG_AnnualReport2022_R10-FINAL-optimized.pdf; str. 25 – 26

Kimmitt je od leta 2009 član od Trilateral Commission; leta 1995 je bil udeleženec zasedanja skupine Bilderberg; član uprave od Atlantic Council; bil član uprave od International Republican Institute, vsaj od 2003 – ; član svetovalnega odbora od Munich Security Conference; član od Pacific Coucil on International Policy; bil udeleženec od World Economic Forum, vsaj 2013 in 2014; član od American Academy of Diplomacy; član uprave od US – China Business Council; bil član uprave od German Marshall Fund of the U.S., vsaj od 2003 – ; bil član uprave od American Institute of Contemporary German Studies; bil član od Markle Foundation Task Force; član od The Metropolitan Club; član mednarodne svetovalne uprave od Allianz SE; član nadzorne uprave od Lufthansa AG, 2010 – ; bil član nadzorne uprave od Siemens AG; bil član svetovalne uprave od BMW US; član globalne svetovalne uprave od Tokai Tokyo Financial Holdings; član uprave od Arthur F. Burns Fellowships; bil član uprave od BMW Center for German and European Studies – Georgetown University.

Kenneth Chenault

Kenneth Chenault je bil član uprave od Facebook od leta 2018 do 2020. Po odstopu s položaja pri podjetju Facebook, je Chenault postal član uprave Buffettovega Berkshire Hathaway (del Sun Valley Meetings), kjer nadomesti Billa Gatesa (Sun Valley Meetings), ki je bil član uprave od leta 2004. Je pa Chenault delal za Buffetta že pri American Express (del od CFR), kjer je Buffett ključni delničar.

Chenault je obiskoval elitno zasebno šolo Bowdoin College v Brunswicku, ki so jo obiskovali tudi Thomas R. Pickering, Reed Hastings, William S. Cohen, George J. Mitchell, Stanley Druckenmiller (Soros Quantum Fund), Lawrence B. Lindsey (Federal Reserve Bank), Ed Lee, Alfred Kinsey, John Studzinski (Blackstone Group). Leta 1976 pa je diplomiral na Harvard Law School.

Leta 1977 je začel Chenault delati kot družabnik pri elitnem pravnem podjetju Rogers & Wells, kjer je ravno v obdobju od 1976 – 1981 svetovalec William Casey, ki nato leta 1981 postane direktor od CIA, v obdobju od 1975 – 1976 pa je Casey član od President’s Foreign Intelligence Advisory Board. Z Rogers & Wells pa je v obdobju od 1983 – 1985 povezan tudi monaški princ Albert II, ki se v istem obdobju usposablja še pri J.P. Morgan. So-ustanovitelj podjetja je William P. Rogers, ki je bil tesno povezan z Richardom Nixonom in bil tudi njegov državni sekretar. Vendar Rogers deluje v senci vodilnega Rockefellerjevega agenta Henryja Kissingerja.
Leta 1979 Chenault postane svetovalec od upravno svetovalnega podjetja Bain & Co., kjer ostane do leta 1981. Ustanovitelj podjetja je William Worthington Bain Jr., ki je bil pred tem pod-podpredsednik pri Boston Consulting Group. Z Bain & Co. so povezani še Mitt Romney (International Republican Institute), Susan Wojcicki (YouTube; Sun Valley Meetings), John J. Donahoe (PayPal; eBay), Thomas J. Tierney (Bridgespan Group), Meg Whitman (HP; eBay), Orit Gadiesh (Council on Foreign Relations; Bilderberg Group, World Economic Forum), Robin Buchanan (Bilderberg Group; Trilateral Commission), Paul Achleitner (Bilderberg Group; Munich Security Conference; World Economic Forum), Ronald Grierson (Pilgrims Society; Trilateral Commission; Bilderberg Group; Le Cercle).

Leta 1981 je začel Chenault delati za super elitno banko American Express, pri Strategic Planning Group. Leta 1997 je postal predsednik in glavni operativni direktor banke, leta 2001 pa je postal generalni direktor, kjer ostane na položaju do leta 2018. Pomemben delničar od American Express je od leta 1998 Buffettov Berkshire Hathaway, ki ima v lasti 19% delež banke, kar mu je samo leta 2021 prineslo $9 milijard. Buffett je imel tako oktobra 2021 $27 milijard vreden delež od American Express.14https://markets.businessinsider.com/news/stocks/warren-buffett-berkshire-hathaway-stock-portfolio-gain-american-express-amex-2021-10 Buffett je še pomemben delničar od podjetja Apple (del od CFR; del od Sun Valley Meetings) in Bank of America (del od CFR). Kot generalni direktor od American Express je imel Chenault leta 2017 plačo v višini $50,126,585, leta 2008 $42,752,461, po finančni krizi pa leta 2009 $16,617,639. 

Hkrati s položajem pri American Express pa je bil Chenault do februarja leta 2019 še član uprave od IBM in Procter & Gamble. Leta 2018 je Chenault postal član uprave od Airbnb, ki je še en pomemben predstavnik iz Sun Valley Meetings.

Leta 1989 je Chenault postal član od Council on Foreign Relations, leta 2020 pa tudi član uprave.

Zaradi vseh svojih povezav in statusa med ameriško elito, je Chenault postal tudi član od pol-skrivne elitne Afro-ameriške bratovščine Sigma Pi Phi aka Boulé, ki je Afro-ameriška kopija elitne bankirske Skull & Bones iz Yale University. Vidnejši člani od Boule so (bili) še Vernon Jordan, Frank Savage, Earl G. Graves Sr., Clifton Wharton Jr., William Coleman Jr., Eric Holder, Hugh Price, Martin Luther King Jr., Andrew Young, W. D. B. Du Bois (ustanovitelj od NAACP), Carl Rowan (ustanovni član od Trilateral Commission), Benjamin Hooks (NAACP), Whitney Young (Urban League), Benjamin Payton (Bilderberg Group, Ford Foundation), guverner Douglas Wilder, kongresnik Kweisi Mfume (NAACP), Ron Brown, Broderick D. Johnson. Leta 2018 je Chenault postal tudi član guvernerske uprave od NAACP (del ”liberalne CIA”), ki dejansko spada v omrežje od Sigma Pi Phi/Boule.

Chenault je bil vsaj od leta 2004 član uprave od Rockefellerjevega Partnership for New York City, ki je nastal leta 1979. Vidnejši člani uprave leta 2002 so nekdanji predsedujoči Henry Kravis; Harold McGraw III; nekdanji predsedujoči Richard Parsons; nekdanji predsedujoči James Robinson III; nekdanji predsedujoči Jeffrey Speyer. Vidnejši člani uprave leta 2004 – Jeffrey Greenberg; Eugene R. McGrath; Candace Beinecke; Lloyd C. Blankfein – Goldman Sachs; William P. Lauder; Rochelle Lazarus – Rockefeller Capital Management; John J. Mack – Morgan Stanley; Harold McGraw III; Lachlan Murdoch; Richard Parsons; Chalres O. Prince – Citigroup; James H. Quigley – Deloitte Touche USA; Stephen Schwarzman; Jerry Speyer; John A. Thain – NYSE; James S. Tisch; Mortimer Zuckerman.

Leta 2007 je Chenault postal član izvršnega odbora in bil kasneje pod-predsedujoči od Business Roundtable, katerega predsedujoči je bil Harold McGraw III iz The McGraw-Hill Companies. 

Chenault je vsaj nekje od leta 2007 član od Bretton Woods Committee., katerega člani so najpomembnejši predstavniki liberalnega establišmenta. 

Leta 2010 je Chenault ustanovni član od Bloombergovega pro-migrantskega Partnership for a New American Economy, ki je seveda tesno povezano s Sun Valley Meetings. Ključni ustanovitelj je Michael Bloomeberg.

 • Ustanovni predsedujoči so Michael Bloomberg (Sun Valley Meetings); Steve Ballmer (Sun Valley Meetings) – Microsoft; Bob Iger ( Sun Valley Meetings) – Walt Disney; James McNerney – Boeing; Rupert Murdoch (Sun Valley Meetings); Antonio Villaraigosa – župan Los Angelesa; Michael Nutter – župan Filadelfije.
 • Ostali vidnejši ustanovni člani so še Richard Anderson – Delta Airlines (Warren Buffeett); Ursula Burns (Sun Valley Meetings); Daniel Fulton ( Sun Valley Meetings) – Weyerhaeuser; James Gorman (Sun Valley Meetings) – Morgan Stanley; Rob Speyer; Jerry Yung (Sun Valley Meetings); Mark Zuckerberg (Sun Valley Meetings); Mortimer Zuckerman. Kasnejši člani so še Sam Altman (Sun Valley Meetings); Tim Armstrong (Sun Valley Meetings) – AOL; Jeffrey Bewkes (Sun Valley Meetings) – Time Warner; Lloyd Blankfein – Goldman Sachs; Henry Cisneros (Sun Valley Meetings); John Doerr (Sun Valley Meetings); Rahm Emanuel (pomemben podpornik od NAFTA) – župan Chicaga; Reid Hoffman (Sun Valley Meetings); Harold McGraw III; Pierre Omidyar (Sun Valley Meetings); Richard Parsons (Sun Valley Meetings); Haim Saban; Stephen Schwarzman; James S. Tisch; Diane von Furstenberg (Sun Valley Meetings).

Chenault je član uprave od Bloomberg Philanthropies, ki je pomemben financer ”liberalne CIA”. Vidnejši člani uprave leta 2022 so še Mark Carney; Bob Iger; Mellody Hobson – Ariel Investments; Walter Isaacson; John J. Mack – Morgan Stanley; Joseph M. McShane – Fordham University; Admiral Michael G. Mullen; Sam Nunn; Henry Paulson; Samuel J. Palmisano; Sir Martin Sorrell; Anne M. Tatlock.

Od leta 2011, za časa Obamovega predsedovanja, je bil Chenault član od The President’s Council on Jobs and Competitiveness, katerega člani so bili še predsedujoči Jeffrey Immelt; Ursula M. Burns; John Doerr; Roger W. Ferguson, Jr. – TIAA-CREF; A.G. Lafley – Procter & Gamble; James McNerney – Boeing Company; Paul S. Otellini – Intel Corporation; Richard D. Parsons; Penny Pritzker; Brian L. Roberts – Comcast Corporation; Sheryl Sandberg – Facebook; Richard L. Trumka – AFL-CIO; Laura D’Andrea Tyson; Robert Wolf – UBS America.

Leta 2018 postane Chenault predsedujoči in upravni direktor od General Catalyst Partners. General Catalyst je leta 2004 skupaj z Jimom Breyerjem/Accel Partners in Anito K. Jones/In-Q-Tel postal investitor od vojaško obrambnega pogodbenika BBN Technologies, ki danes spada pod vodilnega svetovnega razvijalca orožja Raytheon Technologies. General Catalyst je investitor od BBN Technologies, Airbnb, Mark43 (David Petraeus – CIA; Jeff Bezos; Vance Secrhuk – KKR; Ashton Kutcher; Sophia Bush); Paydiant (PayPal); Oscar (Joshua Kushner); Hive (ustanovitelj Kevin Guo delal za Petra Thiela; investitor tudi Bain & Co., Visa).

Ostale povezave od Chenaulta –
Član in bil pod-predsedujoči od The Business Council; član od Economic Strategy GroupAspen Institute; član uprave od NYU Langone Health; član svetovalne uprave od Human-Centered Artificial Intelligence; bil član od Wall Street Journal CEO Council; član od Alfalfa Club; član uprave od National September 11 Memorial and Museum; član od zelo elitnega Augusta National Golf Club; član uprave od Harvard Corporation; član uprave od IBM; bil neodvisni direktor od The Procter & Gamble Company; član uprave od Standard Chartered International; član uprave od National Museum of African-American History Council; podpornik od The Village Global; podpisnik od #NoGreaterThreat od Nuclear Threat Initiaitve; bil govorec pri Economic Club of NY; bil govorec pri TED Conferences; dobitnik nagrade Corporate Responsibility Award od pro-migrantskega in s CIA tesnovezanega International Rescue Committee.

Facebook Oversight Board

Prvotno je Facebookovo vsebino moderiralo 15,000 pregledovalcev vsebine iz celega sveta, ki so bili večinoma zaposleni preko zunanjih podjetij.

Idejo o Facebook Oversight Board je Zuckerberg naznanil novembra leta 2018, nakar je sledilo obdobje javnih posvetov. Namen nadzorne uprave je sprejemanje posledičnih odločitev o moderiranju vsebine na socialnih medijskih platformah Facebook in Instagram. In seveda ni naključje, da se je za samo metodo ustanovitve nadzorne uprave Zuckerbarg sešel s Harvardskim profesorjem in pravnim strokovnjakom Noahom Feldmanom. Feldman, ki je študiral kot elini Rhodes Scholar, je Felix Frankfurter Professor of Law na Harvard Law School. Feldman je bil Senior Adjunct Fellow pri Council on Foreign Relations, kot tudi je bil Adjunct Fellow pri New America Foundation (del ”liberalne CIA”), katere ustanovni direktor in kasneje predsedujoči je bil super elitni Eric Schmidt. Feldman je, kot bo vidno v nadaljevanju, tesno povezan s številnimi vodilnimi posamezniki iz liberalnega establišmenta, ki so tesno povezani s CIA, vojnami in tudi državnimi udari, kot so to na primer Madeleine Albright, Paul Bremer, Jim Kolbe in Mark Palmer.

»Facebook first established a massive force of content moderators—mostly employed by third-party companies—to help find and remove toxic content. The company said it had 15,000 content reviewers around the world by the end of 2018. Last November, Facebook CEO Mark Zuckerberg announced that Facebook would also, by the end of 2019, form an external, independent oversight board to oversee its content moderation decisions. The board would be “. . . a new way for people to appeal content decisions to an independent body, whose decisions would be transparent and binding” based on the idea that “Facebook should not make so many important decisions about free expression and safety on its own.” …
The whole idea for an oversight board came from outside Facebook, from Harvard Law professor Noah Feldman, who is the main architect of Facebook’s plan. I spoke to him by phone about the details of his plan, and about some of the problems it’s likely to face.
[Noah Feldman] I dreamt up the idea of a “Facebook Supreme Court” at the end of January 2018, and I sent a one-pager [describing it] to Sheryl Sandberg, who said, ‘Let me send it to Mark.’ Mark was intrigued. I talked to him and then after our conversation he said ‘Listen, why don’t you write a white paper for us laying this out in greater length?” So then I produced this 20-page paper [and] sent that to them in March of 2018. So that was the initial vision for the thing. And then subsequently as they decided they wanted to actually go forward with it, I was hired on as an adviser, and I’ve been advising them all the way through15https://www.fastcompany.com/90373102/exclusive-the-harvard-professor-behind-facebooks-oversight-board-defends-its-role

Leta 2003 je bil Feldman višji zakonodajni svetovalec pri Coalition Provisional Authority v Iraku in na tem položaju deloval kot svetovalec številnim članom iraškega vladnega odbora glede osnutka Tranzicijskega administrativnega zakona oz. začasne zakonodaje. Vodja od Coalition Provisional Authority od začetka invazije na Irak leta 2003 do junija 2004 je bil diplomat Paul Bremer. Paul Bremer, upravni direktor od Kissinger Associates od 1989 – 2000, in od leta (mogoče že od konca leta 1989?) 1990 član od Council on Foreign Relations, je bil tudi udeleženec od skrivnih Forstmann Little Conferences. Leta 2000 je Bremer postal predsedujoči in generalni direktor od Marsh Crisis Consulting Company, katere lastnik je Marsh & McLennan. Ni naključje, da je Bremer prišel iz Kissinger Associates v Marsh & McLennan, kjer je ravno v tistem času postal predsedujoči in generalni direktor Jeffrey Greenberg. Njegov oče Maurice je preko AIG tesno povezan s CIA, Kissinger Associates in Blackstone Group. Leta 2002 postane Bremer v Bushevi administraciji član od President’s Homeland Security Advisory Council (William Webster; James Rodney Schlesinger; Lee Hamilton) in predsedujoči ”proti-teroristični” študiji Defending the Homeland od Heritage Foundation (top ”konservativna CIA”). Leta 2004, torej v času, ko je Bremer vodja od Coalition Provisional Authority, pa je tudi udeleženec od World Economic Forum. Leta 2006 je Bremer postal član uprave od International Republican Institute, kjer ostane vsaj do leta 2009. Bremer pa je kot tesen Kissingerjev agent, tudi udeleženec od skrivne ultra-konservativne obveščevalne skupine Le Cercle. Tukaj pa še ni konec Bremerjih povezav s tem strateškim obveščevalnim omrežjem, saj je (bil) tudi član od International Institute for Strategic Studies, katerega člani so med drugim tudi Zbigniew Brzezinski, Kurt Campbell, Sorosov agent Carl Bildt, François Heisbourg, André Hoffmann, Lord Guthrie of Craigiebank, Dennis C. Blair, Thomas Pickering in še številni ostali. Bremer pa je tudi član uprave od Harvard Business School Club of New York; član uprave od The Netherland-America Foundation; upravitelj od super elitnega Economic Club of New York.

Feldmanova povezava z liberalnim establišmentom je vidna tudi preko Task Force In Support of Arab Democracy,16https://www.cfr.org/report/support-arab-democracy ki je bila ustanovljena leta 2005 s strani Council on Foreign Relations. Delovna skupina je hkrati tesno povezana z National Endowent for Democracy in njenim National Democratic Institute. Najpomembnejši člani delovne skupine so bili – so-predsedujoča Madeleine AlbrightNational Democratic Institute, so-predsedujoči Vin WeberNational Endowment for Democracy, Joshua Muravchik, Odeh F. Aburdene (Atlantic Council; Search for Common Ground; Occidental Petroleum), Nancy Birdsall (Center for Global Development; Population Council; Economic Reform Project – Carnegie Endowment for International Peace; Initiative for Global Development), Daniel M. Brumberg (National Endowment for Democracy Fellow; U.S. Institute of Peace; Muslim World Initiative; Journal of Democracy – National Endowment for Democracy), Leslie Campbell (Middle East and North Africa (MENA) – National Democratic Institute for International Affairs), F. Gregory Gause III (Fellow for Arab and Islamic studies – Council on Foreign Relations), Mel Levine (Council on Foreign Relations; Pacific Council on International Policy; Council for Excellence in Government), Anita Sharma (Council on Foreign Relations; International Organization for Migration; Carnegie Commission on Preventing Deadly Conflict; Conflict Prevention Project – Woodrow Wilson International Center for Scholars; Women in International Policy), George Vradenburg III (Human Rights First; CBS; Fox; AOL Time Warner), Tamara Cofman Wittes (U.S. Institute of Peace; Saban Center for Middle East Policy – Brookings Institution; Middle East Institute), Feisal Abdul Rauf (Council of 100 Leaders – World Economic Forum; U.S.-Muslim Engagement Project; American Society for Muslim Advancement; OneVoice), Khaled M. Abou El Fadl (Human Rights Watch).

Feldman je bil tudi član svetovalne uprave od leta 2006 ustanovljenega Project on Middle East Democracy, katere najvidnejši člani so so-ustanovitelj od National Endowment for Democracy Mark Palmer, super elitni Jim Kolbe iz Freedom House in International Republican Institute, Larry Diamond iz National Endowment for Democracy in Hoover Institution, Kenneth Wollack iz National Democratic Institute for International Affairs, Lorne Craner iz International Republican Institute, Bob Edgar iz Common Cause, Wendy Chamberlain iz Middle East Institute.

Pomembna Feldmanova poveza v tem elitnem omrežju je, da je uradni govorec od Creative Artists Agency, ki je tesno povezana s posamezniki iz liberalnega establišmenta in s hollywoodskimi sredstvi ”liberalne CIA”. Vidnejši govorci so tako še Joseph Stiglitz, Sir Richard Branson, Susan Rice, Nicholas Burns, Randi Zuckerberg (sestra od Marka), Muhammad Yunus, David de Rothschild, Jane Goodall, Philipe Cousteau, Andrew Young, Van Jones, Bill Maher, Anderson Cooper, Ashton Kutcher, Alec Baldwin, Arnold Schwarzenegger, Al Pacino, Natalie Portman, Spike Lee, Alyssa Milano, Bradley Cooper, Diane von Furstenberg, Jordan Peterson (sredstvo ”konservativne CIA”), Jessica Alba, Kerry Washington, Morgan Freeman, Oliver Stone, Sean Penn, Will Smith, BLM aktivist DeRay Mckeeson.

Facebook Oversight Board je zelo tesno povezan z liberalnim establišmentom, kot tudi z ”liberalno CIA”, pri čemer je razvidno, da so posamezniki in organizacije, ki so del kroga od Sorosa in Ford Foundation najbolj pogosto zastopani. Je pa tudi nekaj predstavnikov, ki so člani od Council on Foreign Relations. Facebookov Oversight Board, kjer je najvplivnejša posameznica Helle Thorning-Schmid, je še eno pomembno orožje liberalnega establišmenta za širjenje ideologije ”liberalne CIA” in za spletno cenzro.

Člani uprave leta 2022 

Helle Thorning-Schmidt

 • vodila članica uprave in pomembna globalistka;
 • zelo tesno povezana z liberalnim establišmentom in je članica globalne svetovalne uprave od Council on Foreign Relations;
 • članica od Trilateral Commission;
 • članica direktorske uprave od Atlantic Council;
 • članica  Sorosovega European Council on Foreign Relations; upraviteljica od Sorosove International Crisis Group;
 • članica od 21st Century CouncilBerggruen Institute;
 • članica evropske svetovalne skupine od Center for Global Development;
 • upraviteljica od Friends of Europe (Tanja Fajon; Alojzij Peterle); 
 • članica od Centre for European Policy Studies;
 • članica uprave od Schwab Foundation for Social Entrepreneurship;
 • članica od United Nations High-level Advisory Group za Every Woman Every Child;
 • predsedujoča od Save the Children;
 • udeleženka od World Economic Forum
 • udeleženka od Clinton Global Initiative.

John Samples

 • pod-predsednik od Cato Institute (del ”konservativne CIA”; tesno povezan z liberalnim establišmentom);
 • bil direktor od Georgetown University Press; bil pridruženi profesor na Johns Hopkins University;
 • bil pod-predsednik od progresivnega The Century Foundation.

Julie Owono

 • članica od Expert Committee on Digital Inclusion od World Benchmarking Alliance (Financerji – Children’s Investment Fund Foundation; Ford Foundation; IKEA Foundation; David & Lucile Packard Foundation; Walton Family Foundation; European Commission; Global Commons Alliance)17https://www.worldbenchmarkingalliance.org/funding-partners/; 20.3.2021;
 • Fellow od Berkman Klein Center for Internet and Society (Financerji – družina Berkman; Ford Foundation; William and Flora Hewlett Foundation; Reid Hoffman; Michael R. Klein; John S. and James L. Knight Foundation; John D. and Catherine T. MacArthur Foundation; Stiftung Mercator; Craig Newmark Philanthropies; Omidyar Network; Wikimedia Foundation)18https://cyber.harvard.edu/about/support; dostop 20.3.2021 na Harvard University;
 • članica uprave od Global Network Initiative (Financerji – Google; Verizon Media; Microsoft; Vodafone; Nokia; Telefonica; Oracle; Facebook);19https://globalnetworkinitiative.org/wp-content/uploads/2022/03/2020-990-GNI.pdf; str. 22-23
 • izvršna direktorica od Internet Sans Frontières;
 • Digital Civil Society Fellow na Stanford University;
 • članica od Ad Hoc Expert Group (AHEG) for the Recommendation on the Ethics of Artificial Intelligence, UNESCO.

Suzanne Nossel

 • članica od Council on Foreign Relations; članica svetovalne uprave od Foreign Policy for America; strokovnjakinja pri Global Freedom of Expression (Financerji – Ford Foundation; Institute of International Education; Open Society Foundations),20https://globalfreedomofexpression.columbia.edu/about/sponsors-and-partners/; dostop 21.3.2022Columbia University;
 • članica uprave od Tides Foundation, 2014 – 2021;
 • bila Senior Fellow pri Century Foundation;
 • bila Senior Fellow pri s strani Sorosa financiranega Center for American Progress;
 • bila glavna izvršna direktorica od strani Sorosa močno financiranega Human Rights Watch, 2007 – 2009;
 • bila izvršna direktorica od Amnesty International USA, 2012 – 2013; delala za McKinsey & Co.;
 • bila udeleženka debate pri Intelligence Squared;
 • bila udeleženka od Forum 2000;
 • v Obamovi administraciji je sužila v State Departmentu, 2009 – 2011; bila članica Clintonove administracije;
 • generalna direktorica od PEN America, 2013 – ; avtorica od Dare to Speak: Defending Free Speech for All.

Ronaldo Lemos 

 • Visiting Scholar na Visiting Scholar na Oxford University, Princeton University in na MIT Media Lab;
 • je Visiting Professor na Columbia School of International and Public Affairs (SIPA);
 • je Visiting Chair Professor of Technology na Schwarzman College, Tsinghua University;
 • član uprave od Mozilla Foundation (del ”liberalne CIA”);
 • član uprave od Access Now (del ”liberalne CIA”);
 • projektni vodja pri Creative Commons Brazil, Creative Commons International (del ”liberalne CIA”);
 • član uprave od Stellar Development Foundation;
 • bil leta 2015 imenovan za Young Global Leader, World Economic Forum;
 • bil govorec pri TEDx Talk; je Ashoka Fellow.

Jamal Greene 

 • je Dwight Professor of Law na Columbia Law School;
 • leta 2019 je služil kot pomočnik Kamale Harris med zaslišanjem sodnika Bretta Kavanaugha;
 • je Visiting Scholar na The Knight Institute (Financerji od leta 2016, ki so donirali vsaj $10,000 – Laura and John Arnold; Carnegie Corporation of New York; Columbia University; Democracy Fund; First Look Media; Ford Foundation; William and Flora Hewlett Foundation; John S. and James L. Knight Foundation; Charles Koch Foundation; John D. and Catherine T. MacArthur Foundation; Netgain Partnership, projekt od Media Democracy Fund; Open Society Foundations; Pritzker Pucker Family Foundation),21https://knightcolumbia.org/page/support-the-knight-institute; dostop 21.3.2022 Columbia University;
 • bil govorec Inter-American Dialogue (Carla Hills; Thomas McLarty; Ernesto Zedillo; Jimmy Carter; Christiana Figueres; Eric Garcetti; Bob Graham; Richard Haass; Jim Kolbe; Michelle Nunn; Bill Richardson; James Stavridis; Robert Zoellick);
 • bil govorec pri radikalnem Brennan Center for Justice – NYU School of Law.

Evelyn Aswad

 • članica od Council on Foreign Relations;
 • bila direktorica pri Office of Human Rights and Refugees, State Department;
 • bila financirana s strani Ford Foundation, 1993;
 • direktorica od Center for International Business & Human Rights pri University of Oklahoma College of Law;
 • bila ameriška nadomestna članica pri Commission for Democracy through Law od Council of Europe (Thorbjørn Jagland), 2013 – 2017;
 • bila udeleženka pri Global Network Initiative;
 • delala kot korporativna odvetnica pri Arnold & Porter;
 • za primerjalne raziskave Prvega amandmaja in mednarodnih zakonov človekovih pravic glede zaščite spletnega govora financirana s strani John S. and James L. Knight Foundation.

Endy Bayuni

 • član uprave od Nature Conservancy Indonesia;
 • višji urednik in član uprave od The Jakarta Post;
 • so-ustanovitelj in izvršni direktor od International Association of Religion Journalists.

Catalina Botero Marino

 • strokovnjakinja pri Inter-American Dialogue (Financerji 2019/20 – Ford Foundation; Gordon & Betty Moore Foundation; USAID; Henry Luce Foundation; International Republican Institute; Open Society Foundations; Robert J. Abernethy; BP; ExxonMobil; Facebook; NBC Universal; Arnold & Porter; Conoco Phillips; Carla Hills; Merck & Co.; MetLife; Microsoft; Omidyar Network; PepsiCo.; Stanford University; Amazon Web Services; Amgen; Apple; AT&T; Bechtel Group; BlackRock; Boeing; Citigroup; Google; LEGO Foundation; Lockheed Martin; McKinsey & Co.; McLarty Associates; Oracle; Philip Morris; Rio Tinto; Roche; Shell; Skadden Arps; UNICEF; Visa; Walmart)22https://www.thedialogue.org/wp-content/uploads/2021/03/IAD_BiennialReport19-20_WEB.pdf; str. 48;
 • članica uprave od Center for Repruductive Rights (Financerji leta 2021 – Laura and John Arnold; Ford Foundation; The JPBFoundation; William & Flora Hewlett Foundation; David & Lucile Packard Foundation; Libra Foundation; Craigslist Charitable Fund; Flora Family Foundation; Hess Foundation)23https://reproductiverights.org/wp-content/uploads/2022/01/CRR_Annual-Report_2021.pdf; str. 12;
 • članica uprave od ARTICLE 19 (Financerji leta 2020 – European Commission; Facebook; Ford Foundation; FRIDA; Friedrich Neumann Forundation for Freedom; Fridt Orr Foundation; Google News; Justice for Journalists Foundation; National Endowment for Democracy; National Geographic; Open Society Foundations; Open Society Foundations in East Africa; Overbrook Foundation; William & Flora Hewlett Foundation; Twitter)https://www.article19.org/wp-content/uploads/2021/05/Annual-Report-2020-low-res-1.pdf; str. 66-67;
 • komisarka od International Commission of Jurists (prvotno ustanovljena in financirana preko CIA – Allen F. Dulles, John J. McCloy);
 • članica zunanjega transparentnega panela pri Inter-American Development Bank; članica uredniške svetovalne uprave od International Journal of Constitutional Law, ICON-S.

Michael McConnell 

 • član mednarodne svetovalne uprave od New Atlantic Initiative (Henry Kissinger; John R. Bolton; Zbigniew Brzezinski; Richard Burd; Lord Chalfont; Paula Dobriansky; Edwin Feulner; Newt Gingrich;; Robert Hormats; Josef Joffe; Donald Kagan; Max Kampelman; Jack Kemp; Jeane Krikpatrick; Charles Krauthammer; William Kristol; Michael Ledeen; Ruud Lubers; Joshua Muravchik; Viktor Orban; Richard Perle; Daniel Pipes; Norman Podhoretz; Sir Charles Powell; Colin Powell; Donald Rumsfeld; Karel Schwarzenberg; Lord Weidenfeld; Robert Zoellick);
 • bil član od President’s Intelligence Oversight Board;
 • Senior Fellow pri Hoover Institution; direktor od Constitutional Law Center na Stanford Law School;
 • bil za časa Georgea W. Busha imenovan za okrožnega sodnika pri United States Court of Appeals, 2002 – 2009;
 • bil govorec pri The Common Good.

Nighat Dad 

 • feministka, ustanoviteljica in izvršna direktorica od pakistanske Digital Rights Foundation, 2012 – ;
 • dobitnica od TED Global Fellowship, 2017;
 • imenovana Young Global Leader 2018, World Economic Forum.

Afia Asantewaa Asare-Kyei 

 • programski menedžer pri Open Society Initiative for West Africa.

András Sajó

 • univerziteti profesor na Sorosovi Central European University;
 • bil član uprave od Open Society Justice Initiative, 2001 – 2007;
 • bil sodnik in pod-predsednik pri European Court of Human Rights, 2009 – 2017.

Alan Rusbridger

 • guverner od Ditchley Foundation (Lord Mandelson; Marquess of Salisbury; David Cameron; Timothy Garton Ash; Sir John Major; David Miliband; Baroness Neville-Jones; Lord Patten of Barnes; Sir Malcolm Rifkind; Jack Straw; Ngaire Woods; Jami Miscik; Joseph A Califano, Jr.; Anthony Gardner; James F Hoge, Jr.; Reuben Jeffery III; Philip Lader; Joseph Nye; Thomas Pickering; Strobe Talbott);
 • bil glavni urednik od The Guardian (del ”liberalne CIA”; Wikileaks);
 • predsedujoči od Reuters Institute for the Study of Journalism (Financerji 2020/21 – AngloAmerican Group Foundation; BBC Academy; Columbia Journalism School; Edelman; Facebook Journalism Project; Fritt Ord Foundation; Google News Initiative; Luminate; New Venture Fund; Open Society Foundations; Oxford Martin School; Thomson Reuters Foundation)24https://reutersinstitute.politics.ox.ac.uk/sites/default/files/2021-10/AnRep%2020-21%20FINAL.pdf; str. 29, Oxford University.

Sudhir Krishnaswamy

 • študiral kot Rhodes Scholar; vice-kancler od National Law School, India University;
 • su-ustanovitelj in upravitelj od Centre for Law and Policy Research.

Maina Kiai

 • direktor od Global Alliances and Partnerships pri Human Rights Watch;
 • bil direktor od Africa Program pri Amnersty International, 1999-2001;
 • bil afriški direktor od International Human Rights Law Group, 2001 – 2003;
 • bil ustanovni izvršni predsedujoči od Kenya National Commission on Human Rights, 2003 – 2008;
 • bil Reseach Fellow od Woodrow Wilson International Center for Scholars;
 • dobitnik nagrade George Kirkland Human Rights Award od AFL-CIO (del ”liberalne CIA”);
 • dobitnik nagrade Freedom Award od Freedom House;
 • dobitnik nagrade Leo Navas Award od UN Foundation of USA.

Tawakkol Karman

 • dobitnica Nobelove nagrade; ena bolj znanih osebnosti CIA-jine ”arabske pomladi”, ki je hkrati tudi tesno povezana s skrajno Muslimansko bratovščino in National Endowment for Democracy;

 • so-ustanoviteljica od Women Journalists Without Chains;
 • strokovnjakinja pri Institute for Intergrated Transitions;
 • od leta 2012 članica svetovalne uprave od s strani Sorosa financiranega Transparency International;
 • bila svetovalka od One Young World (top ”liberalna CIA”);
 • udeleženka od Munich Security Conference;
 • udeleženka od Global Feminist Resistance;
 • govornica pri Forum 2000;
 • udeleženka od 2021 Virtual International Women’s Day Summit.

Viri –

 • 1
  https://www.newyorker.com/magazine/2003/03/17/lunch-with-the-chairman
 • 2
  https://www.protocol.com/bulletins/peter-thiel-meta-board
 • 3
  https://www.forbes.com/sites/angelauyeung/2021/04/07/peter-thiel-in-roundtable-with-mike-pompeo-criticizes-big-techs-relationship-with-china-and-the-deplatforming-of-trump/?sh=1980ca757337
 • 4
  https://web.archive.org/web/20101226020659/http://www.vday.org/~assets/images/press/vday-annual-report-web-cropped.pdf; str.
 • 5
  https://www.womenforwomen.org/sites/default/files/2021-04/2020WfWIHonorRoll.pdf
 • 6
  https://www.womenforwomen.org/sites/default/files/2019-03/2016-CONTRIBUTORS%20-%20updated%203.11.19.pdf; str. 21 – 23
 • 7
  https://www.politico.com/news/2022/10/04/sheryl-sandberg-aclu-abortion-00060128
 • 8
  https://www.politico.com/news/2020/05/27/mike-pompeos-cia-advisory-board-rankled-agency-veterans-283350
 • 9
  https://thedream.us/about-us/our-supporters/; dostop 22.10.2022
 • 10
  https://www.urban.org/sites/default/files/2022-10/2021%20Financial%20Report.pdf; str. 3-4
 • 11
  https://archive.ph/20170913055204/http://www.nytimes.com/1971/11/21/archives/is-it-a-club-seminar-presidium-invisible-government-the-council-on-.html
 • 12
  https://www.cnbc.com/2018/05/21/how-netflix-ceo-reed-hastings-grew-a-billion-dollar-business.html
 • 13
  https://acgusa.org/wp-content/uploads/2022/05/ACG_AnnualReport2022_R10-FINAL-optimized.pdf; str. 25 – 26
 • 14
  https://markets.businessinsider.com/news/stocks/warren-buffett-berkshire-hathaway-stock-portfolio-gain-american-express-amex-2021-10
 • 15
  https://www.fastcompany.com/90373102/exclusive-the-harvard-professor-behind-facebooks-oversight-board-defends-its-role
 • 16
  https://www.cfr.org/report/support-arab-democracy
 • 17
  https://www.worldbenchmarkingalliance.org/funding-partners/; 20.3.2021
 • 18
  https://cyber.harvard.edu/about/support; dostop 20.3.2021
 • 19
  https://globalnetworkinitiative.org/wp-content/uploads/2022/03/2020-990-GNI.pdf; str. 22-23
 • 20
  https://globalfreedomofexpression.columbia.edu/about/sponsors-and-partners/; dostop 21.3.2022
 • 21
  https://knightcolumbia.org/page/support-the-knight-institute; dostop 21.3.2022
 • 22
  https://www.thedialogue.org/wp-content/uploads/2021/03/IAD_BiennialReport19-20_WEB.pdf; str. 48
 • 23
  https://reproductiverights.org/wp-content/uploads/2022/01/CRR_Annual-Report_2021.pdf
 • 24
  https://reutersinstitute.politics.ox.ac.uk/sites/default/files/2021-10/AnRep%2020-21%20FINAL.pdf; str. 29