Blue Header Kult Grete Thunberg

NSO Group – Spyware Pegasus

Objavljeno dne: 22/06/2023
Zadnja posodobitev: 01/05/2024
Avtor: Sebastjan Starec

Čas branja 151 minut

Vsebina


Uvod

Pri stvareh, ki se dogajajo na tem visoko-nivojskem bančno-korporativno-obveščevalnem omrežju, zagotovo ni naključij zakaj in kdaj se kaj zgodi. V to dogajanje in propagando, pa so vpleteni tudi vodilni in manj pomembni mediji in medijske organizacije, tudi iz Slovenije, kontrolirani in financirani s strani istega omrežja, ki vedno poskrbijo, da glavni akterji vedno ostanejo skriti pred javnostjo. Osrednje globoko omrežje, ki ima vse to pod nadzorom, pa je obveščevalno varnostna struktura od Trilateral Commission.

Izraelsko vohunsko-obveščevalno podjetje NSO Group, ki je izdelalo zloglasno vohunsko programsko opremo Pegasus, je del širšega globalnega omrežja zagonskih podjetij, katerih najpomembnejši investitorji so tesno povezani z omrežjem od Trilateral Commission in Sun Valley Meetings, nenazadnje tudi s skupino Bilderberg. Seveda, najpomembnejši investitorji hkrati v glavnem tudi tesno povezani s Council on Foreign Relations, tako posamezniki, kot tudi korporacije in investicijske družbe. V ozadju tega delovanja, pa je vidna tudi tesna povezava med liberalnim establišmentom/CIA in izraelskim Mossadom, ter njunima tesnima zaveznikoma Savdsko Arabijo in Združenimi arabskimi emirati, ki sta med vodilnimi kupci in uporabniki vohunske programske opreme.

Na prvi pogled in glede na splošno politično in medijsko propagando se zdi, da je izraelski establišment, katerega vodilni predstavnik zadnjih nekaj let je (neo)konservativni Benjamin Netanhyahu, uradno nasprotnik liberalnega establišmetnta in podpornik ’’anti-establišment’’ Donalda Trumpa. Netanyahu je s tem globokim ozadjem od CIA povezan že nekaj desetletij, saj je bil med drugim leta 1996, ko je postal premier, udeleženec zasedanja skrivne ultrakonservativne obveščevalne skupine Le Cercle, ki bo tukaj kar nekajkrat omenjena. Tudi Ehud Barak, ki leta 1999 premaga Netanyahuja na volitvah, je pomemben predstavnik v ozadju razvijanja zagonskih vohunsko-visokotehnoloških podjetij iz tega obveščevalnega omrežja.
Res, da je Rockefellerjevo omrežje veliko bolj pro-Savdsko (nafta), je bil ravno Rockefellerjev tesen zaveznik neokonservativec George Shultz tisti, ki je imel verjetno ključno vlogo v odnosih liberalnega establišmenta do Izraela. Reaganov državni sekretar Shultz hkrati prihaja iz zahodne obale, od koder prihajajo tudi visoko-tehnološki velikani, ki so danes ključni investitorji izraelskih visoko-tehnoloških zagonskih podjetij, ki imajo svoj izvor v izraelski obveščevalni. Še več. Ti investitorji prihajajo iz osrčja Rockefellerjevega omrežja, iz Trilateral Commission, skupine Bilderberg, Sun Valley Meetings in iz CFR. Shultz, ki je bil član od Trilateral Commission, je preko tega omrežja ključnih nevladnih organizacij, ki so povezane z dogajanjem v Izraelu, poleg članstva pri CFR, povezan še preko ’’Rockefellerjeve’’ American-Israel Friendship League, Israel Democracy Institute, Association for the Study of Middle East and Africa in Appeal of Conscience Foundation.

Izrael igra vodilno vlogo v globalni spletni vohunski industriji, saj je leta 2021 izvozil za $11 milijard vrednosti spletne obveščevalne in programske tehnologije. Domnevno je okoli 80% ustanoviteljev podjetij in/ali izvršnih v teh podjetjih, pred tem imelo pomembne položaje v izraelski tehnični obveščevalni enoti Unit8200 in tudi v Unit81. V preteklosti so bili ustanovitelji in direktorji podjetij nekdanji premier Ehud Barak (1999 – 2001); nekdanji direktor Mossada Efraim Halevy (1998 – 2002); nekdanja direktorja Mossada Meir Dagan (2002 – 2011) in Tamir Pardo (2011 – 2016), ki sta tudi člana od United Against Nuclear Iran (James Woolsey – CIA; Richard Dearlove – MI6; Dennis Ross; Jeb Bush; Bill Richardson; John Bolton; Frances Townsend; Lord Charles Guthrie; Graham Allison; Richard Holbrook). Tako je Ehud Barak so-ustanovitelj in član uprave od Paragon Solutions, Tamir Pardo je ustanovitelj od XM Cyber, medtem, ko Meir Dagan in Efraim Halevy vodita zloglasno Black Cube.

Globalne aktivnosti teh podjetij in prodaja njihovih produktov, so predmet posebnih regulacij Tel Aviva. The Defense Export Control Agency (DECA), ki deluje v okviru izraelskega ministrstva za obrambo, je pooblaščena za prodajo teh spletno vohunskih proizvodov.1https://unitedworldint.com/27856-actors-and-victims-in-global-cyber-espionage-activities/

Pri tej celotni zadevi je izredno težko določiti, kdo od teh je resnična žrtev teh napadov, ker zagotovo so (Bahrajn, Indija, ipd.), in kdo so, mogoče celo večina, samo propagandne ’’žrtve’’, ki so večinoma tesno povezane z ’’liberalno CIA’’ in posredno z liberalnim establišmentom in obveščevalnim omrežjem, ki je v ozadju od NSO Group. Pri tem se vedno znova poraja vprašanje kako je možno, da ’’preiskovalni’’ novinarji in medijske organizacije, ki ’’preiskujejo’’ ozadje teh dogajanj, nikoli ne razkrijejo ključnih akterjev, ključnih nevladnih organizacij, obveščevalnih služb in njihovih tesnih povezav. Eden in ključni razlog je, ker so vsi ti vpleteni ’’novinarji’’ vodeni in financirani s strani istih akterjev, ki so v ozadju tega celotnega dogajanja. In vedno znova in znova, je za vsem tem dogajanjem v ospredju in v ozadju omrežje ’’liberalne CIA’’, ki je hkrati v tesni povezavi oz. partnerstvu z obveščevalnimi službami, ter diktatorskimi in demokratičnimi režimi, ki so uporabljali Pegasus. Ti razni ’’novinarji’’ iz tega omrežja, od katerih se dosledno učijo tudi slovenska sredstva ’’liberalne CIA’’, konstantno opozarjajo na ’’politične’’ pritiske na njih in njihove medije, kar pa je verjetno vsaj v 99% samo ceneno politično manipuliranje javnosti in vzbujanje pozornosti, kot to počno influencerji. Hkrati pa se ti posamezniki, mediji in organizacije okoriščajo na račun pravih žrtev. Tukaj je govora predvsem o organizacijah in medijih, kot so Amnesty International, Human Rights Watch, The Citizen Lab, New York Times, The Washington Post, The Guardian, ipd, ki so center teh manipulacij. V Sloveniji pa so to RTV Slovenija/MMC, Oštro, Necenzurirano, Pod Črto, Delo, Dnevnik, Mladina, ipd.

In kot drugo. Daleč najbolj slavna ’’žrtev’’ Pegasusa Jamal Khashoggi, je bil varovanec nekdanjega vodje savdske obveščevalne princa Turkija al Faisala, ki je skupaj z liberalnim establišmentom/CIA eden najpomembnejših financerjev skrajnega islama in terorizma, ter vpleten v pranje denarja od drog preko zloglasne banke BCCI, ki je eno od središč tega dogajanja. Izredno pomemben posameznik v teh istih zadevah pa je bil tudi Jamalov stric Adnan Khashoggi. Turki al Faisal, ki je v resnici CIA sredstvo, je osrednji steber savdskega establišmenta, in je hkrati tesen Rockefellerjev/Sorosov zaveznik. In isto Rockefellerjevo/Sorosovo/CIA omrežje je ključno ozadje teh ’’preiskovalnih’’ novinarjev in medijev. Kot tudi isto CIA/Rockefellerjevo/Sorosovo/Faisalovo omrežje je poskrbelo, da s pomočjo Združenih arabskih emiratov postane savdski prestolonaslednik Mohammed bin Salman. Vzporedno s tem, pa je liberalni establišment za časa Obamove administracije in kasneje Trumpove, usposabljal posameznike iz savdske specialne enote, ki so po poročanju ubili Khashoggija. Khashoggi je zagotovo izgubil življenje, ker je podpiral skrajno Muslimansko bratovščino, in to v času, ko ta ni več v osrednjem planu liberalnega establišmenta/CIA in Savdske Arabije, s Faisalom na čelu, ki, kot je sam dejal, se okoli leta 2014 zaradi tega tudi odtuji od Khashoggija.

Kolumnist od Washington Post, super elitni David Ignatius, ki je član od Trilateral Commission in seveda hkrati tesno povezan z globokim ozadjem od CIA, je pripravil spodnji intervju s Turkijem al Faisalom glede Jamala Khashoggija in njegove čvrste podpore princu Mohammedu bin Salmanu –

»Of all the people who have anguished responses to the death of Jamal Khashoggi, Prince Turki al-Faisal is a special case: This pillar of the Saudi establishment says in an interview that he is “shocked” by the loss of his longtime protégé but is standing behind King Salman and the crown prince during this period of crisis.
“People who think there’s going to be any change in the succession are wrong,” Turki said, rebutting speculation that Mohammed bin Salman might be replaced as crown prince because of allegations that he authorized the events leading to the death of Khashoggi, a Post contributing columnist. Instead, he said, Saudis are more supportive of MBS, as the crown prince is known, because he’s under attack.
“The more criticism there is of the crown prince, the more popular he is in the kingdom,” Turki said. “If you took a poll among Saudis today, you would find that he is more popular than he was two weeks ago. That’s because Saudis feel that their leader is being unfairly attacked in the foreign media. That’s true of the royal family, as well. They feel that this is an attack on Saudi Arabia and the royal family, not just Mohammed bin Salman.”
Turki said Khashoggi first came to his attention in 1988, after the journalist had made a reporting trip to Afghanistan for the Riyadh-based Arab News. Back then, “he never had links with Saudi intelligence, even at a lower level,” Turki said. But when Khashoggi became an editor for Arab News in the 1990s, he and Turki met.
In later years, Turki became Khashoggi’s benefactor, hiring him twice as editor of Al-Watan, the family-owned newspaper, and bringing him to London and Washington as a media adviser when he became ambassador.
The two men became estranged about four years ago, Turki said, partly because of differing views on the Muslim Brotherhood. Turki said he would admonish Khashoggi: “It’s a cult that has used terrorist actions to promote its views, under the guise of liberalism. [Khashoggi] always answered: ‘Yes, I’ve criticized them for that, and called on them to rejuvenate. They’re archaic, and they need to change.’ ”«2https://www.washingtonpost.com/opinions/global-opinions/the-saudi-royal-family-circles-its-wagons-in-the-khashoggi-crisis/2018/10/24/33a72d8a-d79c-11e8-aeb7-ddcad4a0a54e_story.html; dostop 9.6.2023

NSO Group Technologies – Pegasus Spyware

Podjetje NSO Group Technologies je ustanovljeno leta 2010 s strani treh nekdanjih uslužbencev izraelske vojaške obveščevalne. Vsi trije ustanovitelji Omri Lavie, Shalev Hulio, Niv Karmi so bili člani elitne Unit 8200, ki je divizija izraelske vojaške obveščevalne. Zaposleni pri NSO Group so v glavnem anonimni, lokacija njihovih izraelskih pisarn je neznana, poslujejo pa preko davčnih oaz, kot so Luksemburg, Kajmanski otoki, britanski Deviški otoki in ZDA.

Zelo sofisticiran vohunski program Pegasus je bil razvit leta 2011, njegovo prodajo pa mora, kot je bilo omenjeno, odobriti izraelsko ministrstvo za obrambo.

Razkriti dokument opisuje Pegasus takole –

»“Pegasus is a world-leading ‘spy’ in dynamic cyber warfare that secretly collects data from devices. This ‘spy’ was developed by the elite experts of intelligence agencies.”
The document states that Pegasus has superior capabilities and that the ‘spy’ can infiltrate the target person’s device anytime and anywhere. Pegasus can access all data on the infiltrated device. It has the ability to access encrypted files, read messages in apps such as WhatsApp, Signal, detect the actual location of the device via GPS and Cell ID and monitor it in real time.«3https://unitedworldint.com/27856-actors-and-victims-in-global-cyber-espionage-activities/

So-ustanovitelj Niv Karmi, je pred tem delal v kabinetu izraelskega premierja (verjetno Netahyahuja). Delal pa je tudi kot višji družabnik od Booz Allen Hamilton (del od CFR; del od NSA), kot tudi bil prodajni menedžer pri Microsoftu (del CFR; del Sun Valley Meetings).
Vohunsko programsko opremo, ki jo je razvilo podjetje NSO Group, so uporabljale številne vlade, da so nadzirale mobilne telefone okoli 50,000 ljudi, vključno s politiki, novinarji in aktivisti.
Podjetje pride prvič pod mednarodni drobnogled leta 2016, ko pride v javnost, da je vohunska oprema, katere uradni namen je boj proti kriminalu in terorizmu, uporabljena s strani vodstva Združenih arabskih emiratov, da vohuni za aktivistom Ahmedom Mansoorjem (sredstvo ”liberalne CIA”), ki je obtožen razžalitve državnih avtoritet.

Leta 2018 je podjetje še pod večjim plazom kritik, ko se zve, da je vohunsko opremo uporabilo vodstvo Savdske Arabije, med umorom Jamala Kashoggija na savdskem konzulatu v Istanbulu.

Korporativna zgodovina

 • Začetni investitorji od NSO Group je bila skupina investitorjev, ki jih je vodil Izraelec Eddy Shalev, partner pri Genesis Partners, ki so investirali $1,8 milijona za 30% delež.4https://sputnikglobe.com/20210719/what-is-known-about-nso-group-the-shadowy-israeli-software-company-behind-pegasus-spyware-1083415522.html Podjetje, ki upravlja z okoli $600 milijonov, večinoma v tehnološkem sektorju, deluje v glavnem na izraelskem, ameriškem in kitajskem trgu.
 • Leta 2014 večinski delež od NSO Group kupi Francisco Partners Management LLC za $120 milijonov, ki ga leta 2017 proda za $1 milijardo.
 • Francisco Partners Management proda večinski 60% delež dvema ustanoviteljema od NSO Group Omriju Lavieju in Shalevju Hulioju leta 2019, ki dobita pri nakupu pomembno pomoč pri zelo vplivnem iz z liberalnim establišmentom tesno povezanim Novalpina Capital, katero je specializirano za investicije v kontroverzna podjetja.

Francisco Partners Management

Sanford Robertson

Ključni soustanovitelj od Francisco Partners je Sanford Robertson, ki je investitor in svetovalec visokotehnološkim podjetjem. Robertson je tesno povezan z vodilnimi predstavniki liberalnega establišmenta, je financer ’’okoljevarstvenih’’ organizacij ’’liberalne CIA’’, ter hkrati povezan z ozadjem ’’konservativne CIA’’.

 • Robertson je član uprave od zelo pro-globalističnega in pro-migrantskega podjetja Salesforce, ki je pomemben financer od Council on Foreign Relations, pomemben predstavnik od Sun Valley Meetings in hkrati pomemben financer ’’liberalne CIA’’. Ustanovitelj od Salesforce Marc Benioff, je upravitelj od World Economic Forum (2015 – ) in od leta 2004 pogosti udeleženec njegovega letnega zasedanja. Poleg Benioffa so najvidnejši člani uprave še Susan Wojcicki (Sun Valley Meetings), Neelie Kroes (nekdanja podpredsednica Evropskega parlamenta; evropska komisarka, 2004 – 2014; redna udeleženeka zasedanja skupine Bilderberg, 2004 – 2012), John V. Roos (nekdanji Obamov ambasador), Oscar Munoz (tesno povezan z Buffettom).
 • Robertson je član uprave od Schwab Charitable Fund, katerega ustanovitelj Charles Schwab je tesno povezan z Rockefellerjevim omrežjem in hkrati s ’’konservativno CIA’’. Schwab je med drugim skupaj z Williamom Perryjem in Condoleezzo Rice, član svetovalne uprave od Stanford Institute for Economic Policy Research. Hkrati pa je Schwab preko svojega sklada, ki ima okoli $10,6 milijard sredstev, pomemben financer ’’liberalne CIA’’, saj je financer od Sorosove Alliance for Open Society International, American Civil Liberties Union (ACLU), EarthRights International, Global Greengrants Fund, National LGBTQ Task Force, National Urban League, New America Foundation, Robin Hood Foundation (vodilni financer George Soros), Sundance Institute (vodilni financer George Soros), Urban Justice Center, kot tudi neokonservativnega Hudson Institute.5https://www.influencewatch.org/non-profit/schwab-charitable-fund/; dostop 29.5.2023
  • Hkrati pa je Schwab leta 2012 ključni financer od ’’proti-Obama dark money’’ skupine Americans for Job Security, katere financerja leta 2012 sta tesen Rockefellerjev zaveznik Leon Black in neokonservativna CIA družina DeVos.6https://www.forbes.com/sites/michelatindera/2019/10/26/at-least-20-billionaires-behind-dark-money-group-that-opposed-obama/?sh=493882b56c66 Leta 2012 je financer skupine tudi Anthony Pritzker (RAND Corporation) iz super elitne družine Pritzker, ki v resnici predstavlja pomembno ozadje od Obame in Obama Foundation (Financerji in mentorji od Nike Kovač). Kot tudi pro-izraelski Sheldon Adelson, ki je financer od Friends of Israel Defense Forces, ki so preko Ehuda Baraka povezani z Unit 8200.7https://www.citizensforethics.org/wp-content/uploads/legacy/2019/10/AJS-disclosure.pdf Leta 2019 pa ista skupina deluje kot Trumpovo ozadje, kjer sta ključna družine DeVos in Peter Thiel (Sun Valley Meetings), ki je prav tako sredstvo od CIA.
 • Robertson je bil med drugim leta 2012 tudi financer od Conservation International, ki je vodilna ’’okoljevarstvena’’ organizacija v omrežju ’’liberalne CIA’’. Predsedujoči od Conservation International je Peter Seligmann, ki prihaja iz vplivne bankirske družine Arnhold, ki je soustanoviteljica banke Arnhold and S. Bleichroeder, kjer je svojo investicijsko kariero začel George Soros in je tudi kasneje tesno povezan z njo. Henry H. Arnhold je leta 2012 tudi član uprave od Conservation International, kot tudi predsednik od Council on Foreign Relations Richard Haass (Sun Valley Meetings), Gordon Moore (Sun Valley Meetings), Paul Polman iz Unilever, Laurene Powell Jobs (Sun Valley Meetings) in tesen Rockefellerjev zaveznik Harrison Ford.
  • Ključni financerji od CI leta 2012 in nasploh prihajajo iz strani vodilnih korporacij liberalnega establišmenta in fundacij ’’liberalne CIA’’.
   • Korporacije – American Express, Arnhold and S. Bleichroeder, Bank of America, Bloomberg, BP, The Coca-Cola Company (Trilateral Commission; Sun Valley Meetings), Creative Artists Agency (Sun Valley Meetings), The Walt Disney Company (Sun Valley Meetings), DreamWorks Animation SKG (Sun Valley Meetings), ExxonMobil Corporation (Rex Tillerson), General Motors (Sun Valley Meetings), Goldman Sachs & Co., IBM (Sun Valley Meetings), Intel Corporation (Sun Valley Meetings), JPMorgan Chase & Co., Lockheed Martin Corp., McDonald’s Corporation, Microsoft (Sun Valley Meetings), Monsanto, News Corporation (Sun Valley Meetings), Northrop Grumman Corporation, Paramount Pictures Group (Sun Valley Meetings), Rio Tinto plc., Shearman & Sterling, Shell, Sony Corporation (Sun Valley Meetings), Starbucks (Sun Valley Meetings), Twentieth Century Fox (Sun Valley Meetings).8https://conservation.org.gy/cg/cc/media/CI_FY12_AnnualReport.pdf; str. 39
   • Fundacije – The Arnhold Foundation, Inc., Fidelity Investments, First Eagle Investment Management Foundation (Arnhold and S. Bleichroeder – George Soros), Bill & Melinda Gates Foundation (Sun Valley Meetings), The David Geffen Foundation (Sun Valley Meetings), The Fondation Prince Albert II de Monaco, Lear Family Foundation, The John D. and Catherine T. MacArthur Foundation, Gordon and Betty Moore Foundation (Sun Valley Meetings), Musk Foundation (Sun Valley Meetings), The David and Lucile Packard Foundation, The Rockefeller Foundation, The Schwab Fund for Charitable Giving, The Charles and Helen Schwab Family Foundation.9https://conservation.org.gy/cg/cc/media/CI_FY12_AnnualReport.pdf; str. 40 – 41
Michael Flynn je kot pomembno sredstvo ”konservativne CIA” podpornik teorij zarot od QAnon.

General Michael Flynn

General Michael Flynn – Trumpov svetovalec med njegovo ’’anti-establišment’’ predsedniško kampanjo in njegov prvotni svetovalec za nacionalno varnost.

 • Flynn je v tem času (2015 – 2016) partner od Francisco Partners Management in bil leta 2016 svetovalec od OSY Technologies SARL, ki je podružnica od NSO Group. Leta 2016 je Flynn prejel $40,280 kot član svetovalne uprave od OSY Technologies.10https://www.huffpost.com/entry/michael-flynn-nso-group-spyware_n_59468386e4b06bb7d273c398
 • V tem času je bil Flynn povezan z rusko televizijo RT, ki spada pod Putinovo okrilje. Flynn se je udeležil deset letnice ustanovitve omrežja od RT, za kar je prejel $45,386, sedel pa je dva sedeža stran od Putina.11https://www.huffpost.com/entry/michael-flynn-russia-payments_n_58cac910e4b0ec9d29d9ba8c
 • Neokonservativni Flynn, ki deluje kot vodilno sredstvo ’’konservativne CIA’’, je bil pred tem direktor od Defense Intelligence Agency. To je bilo za časa Obamove administracije in CIA vodene ’’arabske pomladi’’, ko je opozarjal na nastajanje skrajnih islamskih skupin v Iraku. Zaradi njegovih kritik Obame in njegove administracije, ker so to dopuščali, je bil odstavljen. Posledica je nastanek skrajne Islamske države, ki se nato iz Iraka razširi v Sirijo in se spravi točno na sovražnika Bele hiše Assada. Kaj se je v resnici dogajalo pri odnosu med Flynnom in Obamovo administracijo je neznanka, še posebno če pogledamo Fylnnove povezave. Eden od razlogov naj bi bil tudi ta, da je Flynn hotel iz DIA napraviti konkurenco od CIA.12https://www.npr.org/2016/11/22/502980006/reports-suggest-nsa-director-mike-rogers-is-on-his-way-out
 • Kot je bilo omenjeno, je Flynn tesen prijatelj z Michaelom S. Rogersom iz Team8. Rogeres, ki je tedaj direktor od NSA, je bil prav tako tesno povezan s Trumpom, ki ga obišče takoj po zmagi na volitvah.
 • Flynn je bil v obdobju od 2014 – 2016 član svetovalnega odbora od Palo Alto Networks, ki nastane preko nekdanjih uslužbencev Unit 8200.
 • Bil je član svetovalne uprave od Adobe (del Sun Valley Meetings).
 • Flynn je leta 2016 svetovalec od IronBridge Group katere pod-predsednica je Lisa Marie Cheney, članica vodilnega neokonservativca Dicka Cheneyja, ki je bil konec 90ih član od Trilateral Commission. IronBridge spada pod IP3 International, kjer so ključni člani uprave pomembni predstavniki liberalnega establišenta general Keith Alexander (2016 – ), general James Cartwright, Mike Rogers, Robert McFarlane (2016 – ), so-ustanovitelj Jack Keane, Frances Townsend in Obamov svetovalec Denis Ross.
 • Flynn je leta 2014 ustanovil od Flynn Intel Group, za katero je lobiral vodilni predstavnik liberalnega establišmenta in nekdanji Clintonov CIA direktor James Woolsey, ki je tudi svetovalec Donalda Trumpa. Flynn Group je registrirana na domu generala Stanleyja McChrystala, ki je varovanec nekdanjega CIA direktorja Davida Petraeusa, kateri je skupaj z Danilom Türkom član odbora pri Concordia Summit. Prav tako sta Flynn in Petraeus tesna prijatelja. Da je Flynn ’’anti-establišment’’ sredstvo liberalnega establišmenta, pove tudi podatek, da je častni predsedujoči od OSS Society, katerega člani so najpomembnejši predstavniki liberalnega estaablišmenta/CIA, med drugim Kučanov kolega iz Collegium International William vanden Heuvel. Flynn pa je preko Spirit of America povezan tako z Georgeom Shultzom, kot s Stanleyjem McChrystalom in Petrom Ackermanom, ki je vodilno CIA sredstvo za državne udare in revolucije.

Novalpina Capital

NSO Group leta 2019 pristane v rokah Novalpina Capital. Kontroverzno Novalpina Capital je leta 2017 ustanovljeno podjetje zasebnega kapitala, katerega ustanovitelji so Stephen Peel, Stefan Kowski in Bastian Lueken.

Novalpina Capital je še en dodaten dokaz, da je v ozadju vsega tega visokotehnološkega vohunjenja in financiranja vodilnih vohunskih podjetij Trilateral Commission.

Stephen Peel

Ključni ustanovitelj podjetja Novalpina Capital je nekdanji britanski olimpijski plavalec Stephen Peel, ki je izredno tesno povezan z Rockefellerjevim in Sorosovim omrežjem in nenazadnje močno dejaven tudi v omrežju ’’liberalne CIA’’.

29. decembra leta 1965 rojeni Stephen Peel je leta 1987 končal študij ekonomije na Downing College, ki je del Cambridge University.

Od leta 1989 – 19997 je Peel delal za Goldman Sachs, ki seveda spada v Rockefellerjevo in Kissingerjevo omrežje. Leta 1982 je ustanovljen mednarodni svetovalni odbor banke, katerega ustanovi člani so Henry Kissinger, Robert McNamara, Henry Fowler, Sir David Orr in ostali iz tega omrežja.

TPG Capital

Po odhodu iz Goldman Sachs je Peel začel delati za ameriško investicijsko podjetje TPG Capital, kjer vodi evropske operacije. Od leta 2006 je vodil operacije v Rusiji, ter bil kasneje od 2009 – 2013 so-vodja azijskih operacij.

So-ustanovitelj in neizvršni predsedujoči od TPG Capital je milijarder in ’’okoljevarstvenik’’ David Bonderman, ki je tesno povezan z investicijsko super elito iz Trilateral Commission, skupine Bilderberg in Sun Valley Meetings.

Bonderman je tako član uprave od zelo skrivnega investicijskega kluba milijarderjev ICONIQ Capital, katerega ustanovitelj je Južno Afričan indijskega porekla Divesh Makan. Člani uprave in stranke od ICONIQ Capital so tesno povezani s Sun Valley Meetings. Ključen za Makanov uspeh in posledično za uspeh ICONIQ Capital je Mark Zuckerberg, ki je Makana spoznal leta 2004, ko je ta delal še za Goldman Sachs. Makana je prišel v Zuckerbergov notranji krog, ko je bil Facebook še v nastajanju, kar je tudi pomembno za sam vzpon od Iconiq Capital, katerega sklad je imel leta 2015 popolno diskreditacijsko pravico nad $1,4 milijarde sredstev strank in je bil svetovalec za dodatnih $6,7 milijarde, leta 2021 pa upravlja že za $83,5 milijarde.13https://www.newcomer.co/p/inside-iconiq-capital-how-the-rich Stranke od Iconiq Capital sta Dustin Moskovitz in Sheryl Sandberg iz Facebooka, Jack Dorsey iz Twitterja, Reid Hoffman iz LinkedIna.

»Makan’s wealth management approach flies in the face of widely accepted post-Madoff best practices for advisors, which preach strict adherence to corporate protocols and regulatory rules. He is a throwback to the early days of Wall Street, when dealmakers like Goldman Sachs’ Sidney Weinberg blurred the lines between business and pleasure and turned the art of schmoozing into a powerful and profitable investment banking network. … “When someone like Iconiq wants to invest, you can’t say no,” says [Ragy] Thomas. “They can probably connect to anyone in the world.” Aaron Skonnard, co-founder of e-learning startup Pluralsight, received a similar “join Silicon Valley’s inner circle” pitch from Makan before Iconiq participated in the firm’s $135 million Series B round14https://www.forbesindia.com/article/cross-border/how-divesh-makan-gained-entry-into-zuckerbergs-inner-circle/39295/1

Posli od ICONIQ Capital so dejansko reklama za njihovo vrtoglavo paleto navzkrižij interesov –

»Take Iconiq’s 2013 investment in SurveyMonkey, in which Makan blurred the lines between investment advisor, limited partner and friend. He put clients like Dropbox’s Drew Houston, Quora’s Adam D’Angelo and LinkedIn’s Jeff Weiner in the $800 million round. But SurveyMonkey CEO Dave Goldberg and his wife, Facebook exec Sandberg, are also clients and confidants of Makan, and Goldberg sits on Iconiq’s board. The SEC frowns on advisors engaging in such conflicts but will tolerate it as long as it’s disclosed.«15https://www.forbesindia.com/article/cross-border/how-divesh-makan-gained-entry-into-zuckerbergs-inner-circle/39295/1

Ko je Makan leta 2008 zapustil Goldman Sachs, uradno zaradi pomanjkanja zaupanja, se je preselil k banki Morgan Stanley (del CFR; del Sun Valley Meetings), kjer dela do leta 2011. Divesh Makan se je leta 2016 in 2018 udeležil zasedanja skupine Bilderberg.

Člani svetovalne uprave od ICONIQ Capital so – Mark Zuckerberg (Sun Valley Meetings); Henry Kravis (Trilateral Commission; CFR; Sun Valley Meetings) iz KKR; David Bonderman – iz TGP Capital; Dustin Moskovitz – ex-Facebook, generalni direktor od Asana; Jerry Yang (Sun Valley Meetings) – so-ustanovitelj od Yahoo!; Mary Barra (Sun Valley Meetings) – generalna direktorica od General Motors; Alex Gorsky – izvršni predsedujoči od Johnson & Johnson; Chase Coleman (Sun Valley Meetings) – ustanovitelj od Tiger Global; Lakshmi Mittal (član uprave od Goldman Sachs, 2008 – ) – Arcelor Mittal.

Stranke in ali člani uprave od ICONIQ Capital –

 • Henry Kravis (Trilateral Commission; CFR; Sun Valley Meetings) – so-ustanovitelj od KKR;
 • Mark Zuckerberg (Sun Valley Meetings) – so-ustanovitelj od Facebook (Sun Valley Meetings);
 • Sheryl Sandberg (Sun Valley Meetings) – COO od Facebook;
 • Sean Parker – prvi predsednik od Facebook;
 • Chris Hughes (Sun Valley Meetings) – so-ustanovitelj od Facebook;
 • Dustin Moskovitz – so-ustanovitelj od Facebook;
 • David Bonderman – TPG Capital;
 • Drew Houston- so-ustanovitelj od Dropbox (Sun Valley Meetings);
 • Jack Dorsey (Sun Valley Meetings) – so-ustanovitelj in generalni direktor od Twitter;
 • James Murdoch (Sun Valley Meetings) – generalni direktor od Fox Corporation;
 • Kevin Ryan – so-ustanovitelj od Business Insider (Sun Valley Meetings);
 • Mark Pincus – ustanovitelj od Zynga;
 • Mike Krieger – so-ustanovitelj od Instagram (Sun Valley Meetings);
 • Ryan Graves – nekdanji generalni direktor od Uber (Sun Valley Meetings);
 • Satya Nadella (Sun Valley Meetings) – generalni direktor od Microsoft;
 • Sean Rad – soustanovitelj od Tinder (Sun Valley Meetings);
 • igralec Ashton Kutcher (Sun Valley Meetings)– sredstvo ’’liberalne CIA’’;
 • pevec in igralec Justin Timberlake;
 • igralec Tom Hanks (Sun Valley Meetings) – sredstvo ’’liberalne CIA’’;
 • igralec Will Smith – sredstvo ’’liberalne CIA’’.16https://www.businessinsider.com/iconiq-capital-secret-client-list-tech-elites-celebrities-2021-3

Bonderman je bil do leta 2017 tudi član uprave od pro-globalističnega/pro-migrantskega podjetja Uber (del Sun Valley Meetings), ko odstopi zaradi seksitične izjave med govorom, ki ga je imela Sorosova agentka Arianna Huffington, med zasedanjam uprave. Bonderman pa je tudi član uprave od ’’okoljevarstvenih The Wilderness Society (del ’’liberalne CIA’’), World Wide Fund for Nature (del ’’liberalne CIA’’) in prav tako zelo elitne American Himalayan Foundation.

Peel je pri TGP Capital, verjetno tudi s pomočjo Davida Bondermana, zagotovo prišel v stik z vodilnimi predstavniki iz Sun Valley Meetings in nenazadnje tudi s člani od Trilateral Commission ali skupine Bilderberg.

Jackson Institute of Global Affairs

Peel leta 2014 zapusti TGP Capital in gre študirat na Jackson Institute of Global Affairs. V tem času, ko je delal za TGP, je za podjetje zaslužil več milijard $.

Leta 2015 je Peel dokončal enoletni Master of Advanced Study in Global Affairs na Jackson Institute of Global Affairs na super elitni Yale University. V tem obdobju je najpomembnejši profesor na Jackson Institute s CIA tesno povezani John D. Negroponte, ki je od leta 2010 tudi član od Trilateral Commission. Negroponte predava na inštitutu mednarodne odnose v obdobju od 2009 – 2016.

V tem obdobju so Senior Fellow na Jackson Institute pomembni predstavniki liberalnega establišmenta, kot so general Stanley McChrystal, Jake Sullivan, David Brooks, Howard Dean, Johnnie Carson (NDI), Richard Levin.17http://jackson.yale.edu/2014-2015-senior-fellows; dostop 18.4.2015 Ni podatkov o tem, kako sta bila na inštitutu povezana Peel in Negroponte, in če je imel Negroponte kakšno vlogo pri Peelovem kasnejšem članstvu pri TC. Peel kasneje postane tudi član uprave inštituta.

Institute of New Economic Thinking

George Soros kot udeleženec od WEF.

Peel postane leta 2015 član od Global Partners Council od Sorosovega Institute of New Economic Thinking, kateri prav tako spada v omrežje Rockefellerjeve Trilateral Commission. Ključni ustanovitelj inštituta je Soros v višini $50 milijonov, ostali najpomembnejši ustanovni financerji pa so David Rockefeller, Paul Volcker, Alfred P. Sloan Foundation in Carnegie Corporation of NY. Peel je član še vedno leta 2023.

So-ustanovitelja in financerja inštituta sta tudi kanadski milijarder James Balsillie, ki je prav tako že vsaj od leta 2008 član od Trilateral Commission, ter investicijski William Janeway, nekdanji pod-predsedujoči in parter od super elitne investicijske banke Warburg Pincus (banka upravlja za okoli $82,6 milijard sredstev; predsednik je vodilni Rockefellerjev ekonomist in bankir Timmothy Geithner, ki je pred letom 2009 član od Trilateral Commission), ki je vsaj od leta 2001 del od Trilateral Commission in korporativni član od Council on Foreign Relations.

Inštitut je, jasno, tesno povezan z ozadjem od ’’liberalne CIA’’, vključno z ozadjem od Bernieja Sandersa, čeprav inštitut v tem pranju možganov in dezinformiranju globalne javnosti, v čemer usklajeno delujejo Soros, njegov inštitut in Bernie Sanders, uradno deluje kot nasprotnik Sandersa. Najpomembnejša Rockefellerjeva in Sorosova ekonomista, ki delujeta v inštitutu in, ki sta ključna Sandersova ’’anti-establišment’’ svetovalca, sta neoliberalni in antifa propagandist Jeffrey Sachs in Joseph Stiglitz. Oba, tako Stiglitz, kot Sachs sta člana svetovalnega odbora od Institute of New Economic Thinking.

V tem obdobju, kot pride Peel na inštitut, so član vodstvene uprave še vodilno sredstvo ’’liberalne CIA’’ Drummod Pike iz radikalne Tides Foundation, preko katere Rockefellerjevo omrežje financira radikalne in skrajno levičarske organizacije; Lord Adair Turner, pomemben Rockefellerjev/Sorosov ’’okoljevarstvnik” in bankir, ki je hkrati tudi član svetovalnega odbora od Centre for European Reform in član od Group of Thirty; Chris Canavan iz Goldman Sachs in Soros Fund Management.

Leta 2015 in kasneje so, glede na dostopnost podatkov, strokovnjaki na inštitutu –

 • Arianna Huffington – vodilna Sorosova zaveznica ;
 • Christine Lagarde  – bodoča članica super elite in vodilna propagandistka spolnih kvot;
 • super elitni banki in spolni predator Dominique Strauss-Khan;
 • Emma Rothschild (članica družine Rothschild) – prihaja iz CIA-jinega Weatherhead Center for International Affairs;
 • Elizabeth Warren – senatorka in propagandistka ’’liberalne CIA’’;
 • James K. Galbraith – ustanovni član od World Economic Forum, katerega Schwab ustanovi preko Kissingerja, Stronga in Grahama;
 • Sam Altman (Sun Valley Meetings) – predsednik od Y Combinator;
 • Noam Chomsky – vodilno sredstvo ’’liberalne CIA’’;
 • Eric Beinhocker – so-ustanovitelj in izvršni direktor od Institute for New Economic Thinking, profesor na pro-globalistični Blavatnik School of Government, vodja pri McKinsey Global Institute, zunanji profesor pri Santa Fe Institute (Pierre Omidyar);
 • Naomi Klien – vodilno Rockefellerjevo sredsvo ’’liberalne CIA’’;
 • Lawrence H. Summers – vodilni Rockefellerjev neoliberalni ekonomist in član od Trilateral Commission;
 • Gernot Wagner – vodilna ekonomistka pri Environmental Defense Fund;
 • James Manyika – predsedujoči od McKinsey Global Institute in član od Trilateral Commission;
 • Mariana Mazzucato – financirana s strani Sorosa in udeleženka zasedanja skupine Bilderberg 2018;
 • James Gustave Speth – Rockefellerjevo sredstvo in ustanovitelj od World Resources Institute.

Global Witness

George Soros in Alexander Soros.

Istočasno, ko je Peel preko Institute for New Economic Thinking povezan s Sorosom, je bil že pred tem leta 2014 financer, od leta 2015 – 2019, pa tudi član uprave od ’’proti-korupcijske’’ organizacije za ’’človekove pravice’’ Global Witness, katere ustanovitelj leta 1993 je Alexander Soros.

Financerji od Global Witness so poleg Sorosa še ostale vodilne fundacije ’’liberalne CIA’’. Dva dni po tem, ko Peel preko Novalpina Capital kupi kontroverzno NSO Group, odstopi iz uprave, da ne bi zaradi tega trpel ’’ugled’’ organizacije.

»In a statement, NGO’s board chair Mark Stephens did not specify the reason for the resignation, but said that Global Witness was concerned about the potential for the abuse of surveillance technology.
“The misuse of this kind of technology can have a damaging effect on the work of NGOs and individuals and in the hands of repressive regimes, it can be used to deadly effect,” he wrote. “Given this technology exists I would prefer it is run by someone, such as Mr Peel, who is committed to the UN Guiding Principles on Business and Human Rights.«18https://www.fastcompany.com/90312043/cyberattack-firm-nso-group-woos-new-investors-amid-human-rights-firestorm

Trilateral Commission

Leta 2016 Peel postane član od Trilateral Commission, kasneje, torej po nakupu NSO Group leta 2019, pa leta 2022 še član njenega izvršnega odbora. Edini spletni medij, vsaj kar se tiče razpoložljivih informacij, ki je bežno omenil Peelovo članstvo pri TC je bil Fast Company – fastcompany.com 3.9.2019. Publicist od Fast Comapny je super elitni Mortimer Zuckerman, prav tako član od TC.

V tem času razna sredstva ’’liberalne CIA’’, kot je s strani Sorosa (pomembnega financerja CIA vodenih državnih udarov in barvnih revolucij, kot tudi ”arabske pomladi), Ford Foundation in MacArthur Foundation financirani kanadski Citizen Lab, ’’napadajo’’ Peela zaradi njegovega nakupa NSO Group. Zagotovo je vse to del skrbno koordiniranih akcij, ki jih iz ozadja vodi super elita, obveščevalne službe in njihova sredstva ’’liberalne CIA’’ in ’’konservativne CIA’’. Partner v tej ’’akciji’’ in medijskem pompu od Citizen Lab ’’proti’’ NSO Group in Peelu, je poleg Amnesty International (sredtvo ’’liberalne CIA’’) tudi podjetje Google (del CFR; del Trilateral Commission; del skupine Bilderberg; del Sun Valley Meetings). Vodilni predstavnik Googla/Alphabet Eric Schmidt (Rockefellerjevo sredstvo), ne samo da je skupaj s Peelom član od Trilateral Commission, Google deluje kot podaljša roka od te iste super elite in njihove CIA/NSA za popolni nadzor, vohunjenje, manipulacijo in cenzuro globalnega spleta. Poleg tega je Google partnerska organizacija od Thielovega vodilnega vohunskega podjetja Palantir Technologies (del od CFR; del skupine Bilderberg; del Sun Valley Meetings), ki v sklopu Sun Valley Meetings nastane preko CIA. Peel in Schmidt pa se, prav tako vsaj od leta 2016, poznata tudi preko Blavatnik School na Oxford University, čeprav Googlov iskalnik na najde ene same direktne povezave med njima – kar pomeni, da tudi mediji sploh ne omenjajo očitnih povezav med njima.

Jigsaw, katerega skupaj razvijata Schmidt in Jared Cohen (CFR; Trilateral Commission, 2020 – ; State Department), je bilo ključno orodje od State Departmenta/CIA za skrbno načrtovani zagon in kontrolo ’’arabske pomladi’’, v kateri imajo glavno besedo skrajni islamisti, vodeni, usposobljeni in oboroženi s strani CIA in zalivskih držav, kot so Savdska Arabija, Katar in Združeni arabski emirati.

Eric Schmidt (ozadje Baracka Obame in Joeja Bidena) in Peter Thiel (ozadje Donalda Trumpa) sta preko Bidenove administracije, leta 2022 tudi ključna financerja (ustanovitelja?) od ’’proti-kitajskega’’ globoko-tehnološkega sklada America’s Frontier Fund,19https://www.umgc.edu/cyber-connections/2022/07/cyber-connections-news-roundup-july-12; dostop 2.6.2023 20https://cyberscoop.com/white-house-backed-fund-deep-tech/; dostop 2.6.2023 ki je še ena podaljšana roka super elite preko CIA, za nadzor spleta in razvoj umetne inteligence, tehnologije 6G, kvantnega računalništva, mikroelektronike, sintetične biologije in verjetno tudi vohunjenja. Ustanovni financer je tudi Craig Newmark (propagiran v Sloveniji preko revije Delo), precej pomemben financer ’’liberalne CIA’’ in ’’preiskovalnega’’ novinarstva, ter hkrati tudi partner od National Endowment for Democracy.

 • America’s Frontier Fund je nadaljevanje kongresne National Security Commission on Artificial Intelligence (NSCAI), ki se je začela med Trumpovo administracijo, vodil pa jo je ravno Eric Schmidt. In ravno uprava od America’s Frontier Fund je tesno povezana ravno z NSO Group.
 • Tudi ni presenetljivo, da je generalni direktor od America’s Frontier Fund postal Gilman Louie (tesno povezan s financiranjem vodilnih zagonskih pojetij in s posamezniki iz Sun Valley Meetings), ki je ena osrednjih osebnosti iz ozadja financiranja visokotehnoloških/vohunskih zagonskih podjetij. Tako je bil Louie ustanovni predsedujoči od CIA-jinega investicijskega sklada In-Q-Tel (del Sun Valley Meetings), preko katerega ustanovi Thielovo super elitno vohunsko podjetje Palantir Technologies, katero je kasneje eno od osrednjih tehnologij za vohunjenje nad uporabniki Facebooka in seveda, nad celotnim globalnim spletom.
 • In prav Facebook oz. WhatsApp, kjer je do nedavna ključni ustanovni član uprave ravno Thiel, v tej očitno močno zmanipulirani zgodbi, skupaj s podjetjem Apple (del CFR; del Sun Valley Meetings), ’’toži’’ NSO Group zaradi vohunjenja za njihovimi uporabniki. In ta isti Peter Thiel na skrivaj financira, glede na dostopne informacije, v višini $10 milijonov, malo znano vohunsko zagonsko podjetje Boldend, katerega hekerska orodja lahko zaobidejo varnostni sistem od WhatsApp.21https://techstartups.com/2022/02/01/paypal-founder-facebook-investor-peter-thiel-secretly-funded-cyber-warfare-tech-startup-hacked-whatsapp/; dostop 2.6.2023
 • Gilman Louie pa v Bidenovi administraciji postane član zelo pomembne obveščevalne uprave President’s Intelligence Advisory Board, katere člani so vedno vsi preverjeni člani liberalne super elite, povezani z njegovimi vodilnimi nevladnimi organizacijami in korporacijami.
 • Ustanovna članica uprave od America’s Frontier Fund pa ni nihče drug kot Michele Flournoy,22https://americasfrontier.org/team; dostop 2.6.2023 ki je so-ustanoviteljica in upravna partnerica od WestExec Advisors, ki so bili še pred ustanovitvijo podjetja leta 2017, svetovalci od NSO Group. WestExec Advisors, ki so pred tem preko Flournoyjeve in še dveh so-ustanoviteljev podjetja, člani Obamove administracije, nato z vsaj štirinajstimi člani podjetja napolnijo Bidenovo administracijo.
 • Predsedujoči član uprave od America’s Frontier Fund Samuel J. Palmisano je nekdanji predsedujoči od IBM (del od CFR), ki je s tem omrežjem od Trilateral Commission/CFR/Sun Valley Meetings, povezan tudi preko Human-Centered Artificial Intelligence – Stanford University, katerega vidnejši člani svetovalne uprave so še Jim Breyer (Sun Valley Meetings), Reid Hoffman (Sun Valley Meetings, CFR, Bilderberg), James Manyika (CFR), Condoleezza Rice (CFR; Trilateral Commission), Eric Schmidt, Stephen Schwarzman (CFR), Jerry Young (Sun Valley Meetings) – Yahoo.
 • Član uprave od America’s Frontier Fund je Nick Beim in super elitnega sklada za začetno in zagonsko financiranje Vinrock, katerega ustanovitelj je Laurence Rockefeller. Vinrock je bil začetni investitor v izraelsko visokotehnološko podjetje Check Point, katerega ustanovitelji prihajajo, tako kot ustanovitelji od NSO Group, iz elitne izraelske obveščevalne skupine Unit8200. Sicer je Vinrock začetni investitor od podjetij Intel (del Sun Valley Meetings), Apple (del CFR; del Sun Valley Meetings), AppNexus (ključni investitorji iz omrežja Sun Valley Meetings), StrataCom, Astranis Space Technologies Corp. (ključni investitorji iz omrežja Sun Valley Meetings) in ostalih podjetij iz tem področja.
 • Ustanovni član uprave od America’s Frontier Fund je tudi nedavno preminuli super elitni Ashton Carter, ki je bil tudi član od Trilateral Commission, ter bil član ključnih nevladnih organizacij, povezanih s CIA in njihovim ’’proti-terorističnim’’ aparatom državnih udarov in barvnih revolucij, kot so Belfer Center for Science and International Affairs, Aspen Strategy Group, International Security Advisory Board – State Department in Center for a New American Security.
 • Član uprave je tudi Trumpov ’’anti-establišment’’ svetovalec za nacionalno varnost H. R. McMaster, ki je guverner od H. Smith Richardson Foundation, ki je ena od ključnih fundacij v tem CIA omrežju. Poleg tega pa sta ’’nasprotnika’’ McMaster in Flournoyeva člana svetovalne uprave od Spirit of America. McMaster pa je prav tako leta 2022 imenovan za so-predsedujoči mednarodnemu svetovalnemu odboru od Center for European Policy Analysis (CEPA), kjer kar mrgoli od Sorosovih agentov, kot so Anne Applebaum (njen mož Radoslaw Sikorski je član od ECFR), Carl Bildt (ECFR), Timothy Garton Ash (ECFR), Toomas Hendrik Ilves (ECFR), Eckart von Klaeden (ECFR) Ivan Krastev (ECFR), Linas Linkevičius (ECFR), Ine Eriksen Søreide (ECFR) in Zhanna Nemtsova. So-predsedujoča z McMasterjem je Annegret Kramp-Karrenbauer, ki je članica svetovalne uprave od Munich Security Conference, katere predsedujoči je tesen Rockefellerjev/Sorosov zaveznik Wolfgang Ischinger (Trilateral Commission). Do nedavna pa je bil član uprave od Munich Security Conference tudi Soros, skupaj s princem Turkijem al Faisalom, ki je član uprave še danes. Dolgoletna so-predsedujoča od CEPA pa sta bila so-ustanovitelj od Trilateral Commission Zbigniew Brzezinski in super elitna Madeleine Albright (NDI). McMaster je ob imenovanju dejal –

»It will be a privilege to co-chair CEPA’s ILC beginning next year.«23https://cepa.org/article/cepa-announces-high-level-advisory-group-led-by-gen-mcmaster-and-min-kramp-karrenbauer/; dostop 2.6.2023

Lep dokaz za to, da ni naključje, da je ravno Peel kupil NSO Group in da to ni v nasprotju z željami in cilji vodilnih globalistov, je izrazito lepo vidno okoli leta 2022, ko Peel postane član izvršnega odbora od Trilateral Commission. Zakaj je Peel odstopil iz mesta uprave od Sorosove Global Witness (o čemer mediji precej poročajo), ker bi to škodovalo njenemu ugledu? Ni pa iz istega razloga odstopil iz položaja globalnega partnerskega odbora od veliko vplivnejšega Sorosovega Institute for New Economic Thinking (njegovega članstva mediji sploh ne omenijo), kot tudi ni iz istega razloga izstopil iz resničnega centra globalne/ obveščevalne moči Trilateral Commission (njegovo članstvo bežno omeni samo fastcompany.com), katera, ne samo, da je v resnici kot del od CFR, osrednji center ugleda, kapitala in moči, ki poganja to dogajanje med obveščevalni/vohunskimi podjetji in investitorji, tudi tistimi na nižji ravni, ki niso del Sun Valley Meetings. Ampak mediji in ’’preiskovalni’’ novinarji sploh ne omenjajo Peelove povezave z INET in TC, kar je samo po sebi dovolj zgovorno za kako skorumpirane in manipulativne ”preiskovalce” se gre.
Se pa preko takšnega medijskega pompa, kot so ga sposobna vršiti razna medijska in nevladna sredstva globalistov (tudi v Sloveniji – RTV Slovenija/MMC, Oštro, Necenzurirano, Blaž Zgaga, Pod črto), zagotovo zdi številnim posameznikom, da še obstajajo organizacije in mediji, ki kaj razkrijejo in se borijo proti nepravilnostim oz. raznim ’’zlobnežem’’ in njihovim spornim dejanjem, atentatom in vojnam. Vendar to ne bi moglo biti dlje od resnice. Ti mediji in organizacije, ki so na istem moralnem nivoju kot Peel in NSO Group, dejansko poskrbijo, da zabrišejo sledi in da ključne informacije, ključne organizacije in ključni posamezniki niso nikoli pravilno ali sploh razkriti. Le kako bi bili ti mediji in ’’novinarji’’ drugačni od Peela, saj so del istega obveščevalnega omrežja in jih poganjajo isti globalistični cilji in isti denar, od istih ljudi.

Euroepan Council on Foreign Relations

Leta 2016, ko Peel postane član od Trilateral Commission, se udeleži letnega srečanja od Sorosovega Euroepan Council on Foreign Relations, katerega članica je bila še malo pred tem slovensko Sorosovo sredstvo Tanja Fajon, član pa je še vedno Fajonin svetovalec Samuel Žbogar.24ECFR. Annual Council Meeting. 2016. Str. 14. Najpomembnejša gosta poleg Peela so sta vodilni globalist Kevin Rudd in  Alexander Soros.

Blavatnik School of Government

Leta 2016 Peel prav tako postane Visiting Fellow of Practice pri zelo globalistični Blavatnik School of Government na Oxford University, ki je pomemben inkubator in propagandist ’’liberalne CIA’’. Blavatnik School je še ena izpostava od Trilateral Commission in skupine Bilderberg, katere ustanovitelj leta 2010 je ruski oligarh in milijarder Leo Blavatnik.

Člani mednarodnega svetovalnega odbora leta 2016 –

 • Dominic Barton – globalni upravni direktor od McKinsey & Co. (del od CFR); član od Trilateral Commission; udeležeenc zasedanj skupine Bilderberg, 2019; član Rothschildovega neokonservativnega Coalition for Inclusive Capitalism.
 • Lord John Browne – nekdanji generalni direktor od BP in Shell (obe podjetji sta ključni ustanoviteljici od korporativno obveščevalnega podjetja Hakluyt, ki je tesno povezano z MI6, s Kissingerjem, CIA in Sun Valley Meetings); udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1995, 1997, 1998, 2004 – 2006.
 • Mark Carney – vodilni globalistični ’’okoljevarstvenik’’; udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 2011, 2012, 2018, 2019, 2022; član od Rothschildovega Coalition for Inclusive Capitalism; upravitelj od World Economic Forum., 2015 – 2021.
 • Bill Clinton – na začetku 90ih član o Trilateral Commission; član od CFR, 1990 – ; udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1991; član od Club de Madrid (Milan Kučan; Danilo Türk); ustanovitelj od pro-globalistične Clinton Global Initiative.
 • Mathias Döpfner – predsedujoči in generalni direktor od Axel Springer SE (del Sun Valley Meetings); udeleženec Sun Valley Meetings; udeleženec zasedanj in član izvršnega odbora skupine Bilderberg, 2005 – 2007, 2014 – 2019, 2022.
 • Andronico Luksic – član globalne svetovalne uprave od Council on Foreign Relations.
 • Philipp Hildebrandt – švicarski bankir; pod-predsedujoči od BlackRock (del CFR; del Trilateral Commission); član od Group of Thirty.
 • Eric Schmidt – Rockefellerjev alfa in omega pri podjetju Google/Alphabet (del CFR; del Sun Valley Meetings); udeleženec zasedanj in član izvršnega odbora skupine Bilderberg, 2007, 2008, 2010 – 2019, 2022; član od Trilateral Commission, 2013 – ; udeleženec od Sun Valley Meetings; izredno pomemben financer ’’liberalne CIA’’, vključno z ’’okoljevarstvom’’.
 • Lord George Weidenfeld – član od Pilgrims Society; udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 1992; skupaj z Jacobom Rothschildom ustanovitelj od Club of Three; častni član od Club of Rome; ustanovni član od Friends of Israel Initiative.

Člana mednarodnega akademskega svetovalnega odbora leta 2016 sta –

 • Wolfgang Reinecke – ustanovni dekan od School of Public Policy (SPP) na Sorosovi Central European University; Fellow od World Economic Forum; so-ustanovitelj in predsednik od Global Public Policy Institute (Alexander Soros; Anne-Marie Slaughter).
 • Anne-Marie Slaughter – članica od Trilateral Commission, vsaj od 2008 – ; udeleženka zasedanja skupine Bilderberg, 2013; članica in članica uprave od CFR; bila direktorica od National Endowment for Democracy, 2012 – ; bila izvršna direktorica od CIA-jinega Weatherhead Center for International Affairs; svetovalka od Google.

Poleg Peela so v tem obdobju gostujoči predavatelji še –

 • Ernesto Zedillo (2012-2016) – nekdanji mehiški pro-globalistični predsednik, ki je tesen Rockefellerjev/Sorosov zaveznik; član od Trilateral Commission, cca. 2001 – ; član globalne svetovalne uprave od Council on Foreign Relations; direktor od Center for the Study of Globalization – Yale University; član od Group of 30; član od Club of Madrid (Kučan; Türk); so-predsedujoči od Regional Migration Study Group – Migration Policy Institute (John D. Negroponte – CIA). Leta 2022 je članica od Trilateral Commission tudi Luis Tellez Kuenzler, ki je bila vodja njegovega kabineta.
 • Baron Mark Malloch-Brown (2012 – 2016) – pomemben Sorosov agent; pod-predsedujoči od Open Society Foundations, 2007 – 2020; član uprave od International Crisis Group; član uprave od Refugees International.
 • Joseph Nye (2014 – 2016) – član od CFR, 1970 – ; član od Trilateral Commission, 1981 – 2022a; udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 1994; član izvršnega odbora od CIA-jinega Weatherhead Center for International Affairs, cca 1998 – .
 • Douglas A. Johnson (2012) – Associate Fellow pri Institute for Policy Studies (vodilno ’’anti-establišment’’ sredstvo ’’liberalne CIA’’; Noam Chomsky; Richard Falk; Gore Vidal; Harry Belafonte; Katrina vanden Heuvel – CIA); Associate Fellow od Albert Einstein Institute for Non-Violent Sanctions (del CIA operacij za državne udare in barve revolucije).

The Institute for Public Policy Research

Peel je komisar pri Commission on Economic Justice, ki deluje v okviru progresivnega think tanka The Institute for Public Policy Research (IPPR)25.https://www.ippr.org/cej/about-cej/commissioners; dostop 31.5.2023 Ključni komisar je pomemben globalist in propagandist ’’liberalne CIA’’ Dominic Barton, ki je tudi Peelov kolega pri Blavatnik School. Prav tako pomembni so še razni predstavniki od Rockefeller Foundation, Ford Foundation, Bill & Melinda Gates Foundation, kot sta Tom Kibasi in Mariana Mazzucato, katera je leta 2015 skupaj s Peelom pri Sorosovem Institute of New Economic Thinking.

Financerji od The Institute for Public Policy Research –

»2021 … AstraZeneca UK Ltd [Bilderberg in Trilateralna družina Wallenberg] – £100,001 – £120,000 … European Climate Foundation – £20,001 – £30,000 … Gilead Sciences – £60,001 – £80,000 … GlaxoSmithKline – £60,001 – £80,000 … Google – £5,001 – £10,000 … Joseph Rowntree Charitable Trust – £40,001 – £50,000 … JPMorgan Chase Foundation – £150,000 + … KPMG – £10,001 – £20,000 … Microsoft – £30,001 – £40,000 … New Economics Foundation – £10,001 – £20,000 … Uber B.V. – £10,001 – £20,000 … V. Kann Rasmussen Foundation – £150,000 + … 2020 … Luminate [Pierre Omidyar] – £40,001 – £50,000 … 2019 … Oxfam GB – £40,001 – £50,000 … Pfizer – £20,001 – £30,000«26https://www.ippr.org/about/how-we-are-funded; dostop 31.5.2023

Institute for State Effectivness

Peel je že vsaj od leta 2016 član svetovalne uprave od leta 2006 ustanovljenega Institute for State Effectivness, ki deluje od Evrope, do Afrike in Azije. Leta 2016 se je udeležil tudi srečanja Partners’ Consortium Meeting v New Yorku, ko je že član od Trilateral Commission.27http://effectivestates.org/wp-content/uploads/2016/10/PCM-Participants-Bios-final.pdf; str. 7 najpomembnejši predstavnik na tem srečanju je zagotovo Stephen Heintz, predsednik od Rockefeller Brothers Fund, ki je tudi financer inštituta. Inštitut spada vsekakor v Rockefellerjevo in Sorosovo interesno sfero.

So-ustanovitelj inštituta in ustanovni predsedujoči je nekdanji ameriški državljan in nekdanji afganistanski popolnoma skorumpirani in brutalni predsednik Ashraf Ghani, ki je pobegnil iz Afganistana, ko ga Talibani leta 2021 brez problemov ponovno zavzamejo. Tudi brutalni ”demokratični” predsednik Ghani je precej pomemben globalist in tehnokrat, tesno povezan s super elito, med drugim je skupaj s Kučanom in Türkom član od Club de Madrid. Poleg tega pa je bil v letih 2016, 2017 in 2020 udeleženec od World Economic Forum. Leta 2015 in 2020 pa je bil govorec pri Council on Foreign Relations.

»Attributing Ghani’s failures to his professorial management style and personal cowardice allows American elites to avoid confronting the truth behind the Taliban victory. Military occupations fail because they are corrupt and brutal, and the Ghani regime, enabled by the Pentagon and its backers in Washington, was as corrupt and brutal as any. From the moment he came to power in 2014, Ghani’s rule was tainted. Leaked tapes revealed election officials stuffing ballot boxes in Ghani’s favor. “[G]iven the apparent closeness of the election and the involvement of the chief electoral officer in fraud, it is almost impossible that we will ever know who won,” said a leaked State Department memo, obtained by The New Yorker. Ghani officially became president after the United States brokered a power-sharing agreement with his closest rival. Then–Secretary of State John Kerry called the undemocratic deal a “triumph of statesmanship.” But during Ghani’s 2019 re-election campaign, which was plagued by similar allegations of ballot-stuffing, Afghans, who did not trust the legitimacy of the election, voted in record-low numbers. …
Ghani’s reign was maintained by violence, warlordism, and terror. His first running mate was Uzbek war criminal Abdul Rashid Dostum, a mass-murdering rapist and longtime ally of the CIA and American Special Forces. Dostum is accused of countless crimes against humanity, including suffocating and baking thousands of prisoners in shipping crates, driving tanks over others, directing the ethnic cleansing, including rape, extortion, and execution, of captured civilian populations, and personally overseeing the rape of a kidnapped political opponent with an assault rifle. While human rights activists viewed Dostum’s appointment with horror, foreign-policy experts saw it as a sign of political maturity. “Ghani was showing that he, too, could play politics the old, dirty way,” wrote The New Yorker about the deal with Dostum. And beyond Dostum, the Ghani government was also filled with other notorious war criminals. …
Apologists might justify making deals with warlords as a political necessity, but war crimes were also carried out by forces directly under Ghani’s command. The country’s intelligence agency, the feared National Directorate of Security, assassinated Ghani’s political opponents. They also coordinated with the CIA and U.S. Special Forces on feared night raids known for extrajudicial killings of civilians in rural villages. The regular Afghan military wasn’t much better. A recent New Yorker article accused a powerful general, Sami Sadat, of ordering mass killings of civilians as collective punishment after their villages were captured by the Taliban. “We knew they were civilians,” one Afghan helicopter pilot reportedly said after gunning down civilians in a market.
These atrocities helped push rural Afghans into the arms of the Taliban. But for his American backers, with the occupation costing trillions of dollars, at least Ghani wasn’t that dirty.«28https://prospect.org/world/corruption-of-the-afghan-presidency-ashraf-ghani/

Torej, nesojeni vojni zločinec in globalist Ashraf Ghani, je vodil Institute for State Effectivness od njegove ustanovitve do leta 2013, ko pride v afganistansko politiko.

Tesna povezanost Ashrafa Ghanija s CIA/liberalnim establišmentom je najbolj vidna pri Rafik Hariri Center for the Middle East od Atlantic Council, kjer je v obdobju okoli leta 2014 član svetovalnega odbora.29https://www.jstor.org/stable/pdf/resrep03592.13.pdf

So-ustanoviteljica in generalna direktorica od Institute for State Effectivness je Clare Lockhart, ki je bila leta 2011 imenovana Young Global Leader od World Economic Forum. Tudi Lockhartova ima, tako kot Peel, povezave z Jackson Institute for Global Affairs, saj je bila od 2014 – 2022 Senior Fellow. Torej sta se Peel in Lockhartova zelo verjetno spoznala leta 2015 na Yale University. Prav tako, kot veliko posameznikov povezanih z NSO Group, pa je tudi Lockhartova povezana s Spirit of America, kjer je članica svetovalne uprave.

Financerji od The Institute for Public Policy Research leta 2014 –

»Rockefeller Brothers FundOpen Society Foundations … Carnegie Corporation of New York … William & Flora Hewlett Foundation … Smith Richardson Foundation … World Bank Group«30http://effectivestates.org/about/partners/; dostop 2.10.2014

Financerji od The Institute for Public Policy Research leta 2023 –

»Carnegie Corporation of New York … g7+ [Trilateral Commission] … German Marshall Fund … Hewlett Foundation … Open Society FoundationsRockefeller Brothers Fund … The Arsenault Family Foundation … World Bank Group«31https://effectivestates.org/who-we-are/partners-funders/; dostop 31.5.2023

Best for Britain

Leta 2018 je Peel skupaj s Sorosom ključni financer od anti-Brexit kampanje Best for Britain

»A fortnight back, following an unexpected Telegraph front page splash about our previous funding from George Soross Open Society Foundations, we launched our #FightBrexit Fund Crowd Funder, hoping to prove true the adage, that ‘any publicity is good publicity’. … Thanks to fabulous match-funding boosts from George, and from our supporter and friend Stephen Peel«32https://www.bestforbritain.org/we_ve_hit_200k_thank_you; dostop 1.6.2023

Član uprave od Best for Britain je tudi pomemben ekonomist Anatole Kaletsky iz Sorosovega Institute for New Economic Thinking.

Novalpina Capital – NSO Group

Februarja leta 2019 Peelovo podjetje Novalpina Capital kupi izraelsko visokotehnološko podjetje za izdelavo vohunskih programov NSO Group

Zaradi nakupa zloglasne NSO Group, pri čemer ima ključno vlogo član od Trilateral Commission Stephen Peel, pride leta 2021 do razdora s preostalima so-ustanoviteljema  Novalpina Capital, ki sta nasprotovala nakupu NSO Group.

Centre for European Reform

Po nakupu NSO Group, postane leta 2020 postane Peel član svetovalne uprave od leta 1996 ustanovljenega britanskega think tanka Centre for European Reform (CER), ki prav tako spada v Rockefellerjevo in Sorosovo omrežje od Trilateral Commission in skupine Bilderberg. Center for European Reform je namenjen integraciji Evropske unije preko Trilateral Commission in skupine Bilderberg, ter s propagando in vsiljevanjem ideologij ’’liberalne CIA’’.

Center je hkrati preko baronice Elizabeth Smith (ozadje od Labour Party), ki je bila do leta 2003 članica uprave od Hakluyt Foundation, ki je ekvivalent upravi super elitnega korporativno vohunskega podjetja Hakluyt (tesno povezano z MI6, s Kissingerjenm, CIA in Sun Valley Meetings). Smithova je hkrati tudi članica uprave od BP Scotland. Istočasno je član uprave od Centre for European Reform tudi Ian Hargreaves (ozadje od Labour Party), ki je istočasno član uprave od Greenpeace (del ’’liberalne CIA’’). Podjetji BP (ozadje od Hakluyt) in Shell (ozadje od Hakluyt) v obodbju od 1998 – 2000 preko Hakluyt vohunita za ’’aktivisti’’ Greenpeace. Kar je še ena izmed konstantno ponavljajočih (zmanipuliranih) se situacij, kjer vodilni predstavniki super elite hkrati vodijo vohunske/obveščevalne akcije, v katere so vpletena sredstva ’’liberalne CIA’’, ki jih sami financirajo, hkrati pa so isti člani super elite povezani s temi organizacijami preko pomembnih nevladnih organizacij.

Prav tako iz Centre for European Reform prihaja tesen svetovalec Tonyja Blaira Lord Christopher Haskins, ki je član svetovalne uprave od Montrose Associates (tesno povezano s Sorosovimi interesi), kateri so hkrati tesno povezani s Hakluyt. Vedno enaki vzorci, kot recimo pri NSO Group in njenem vohunskemu programu Pegasus, kateri vohuni za številnimi sredstvi/’’aktivisti’’ ’’liberalne CIA’’, posebno v državah tretjega sveta.

Vidnejši člani svetovalne uprave od CER leta 2020 –

 • Esko Aho – nekdanji finski predsednik, 1991 – 1995; član od Trilateral Commission, 2010 – ; udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 1994; član od Club de Madrid (Milan Kučan; Danilo Türk).
 • Joaquín Almunia – evropski komisar za konkurenco, 2010 – 2014; udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1998, 2005, 2008, 2010 – 2012; član Sorosovega European Council on Foreign Relations; upravitelj od Friends of Europe.
 • Carl Bildt – nekdanji švedski premier; vodilni Sorosov agent; udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1992, 1993, 1996, 1997, 1999, 2000, 2006 – 2014; član od Trilateral Commission, cca 1998 – 2023s; so-predsedujoči Sorosovemu European Council on Foreign Relations.
 • Timothy Garton Ash – vseprisotno Sorosovo sredstvo.
 • François Heisbourg – udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1988, 1989; predsedujoči od International Institute for Strategic Studies, 2000 – 2018.
 • Wolfgang Ischinger – udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1998, 2002, 2008, 2012, 2015, 2017, 2018; član od Trialteral Commission, cca 2010 – ; skupaj s Sorosom in savdskim princem Turkijem al Faisalom vodilni član svetovalne uprave od Munich Security Conference.
 • Lord Kerr of Kinlochard – udeleženec zasedanj in član izvršnega odbora skupine Bilderberg, 2004 – 2016; član od Trilateral Commission, cca 2008 – .
 • Pascal Lamy – udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 2000, 2001, 2003, 2005, 2009, 2011, 2012; ustanovni član Sorosovega European Council on Foreign Relations, 2007 – .
 • Mario Monti – udeleženec zasedanj in član izvršnega odbora skupine Bilderberg, 1983 – 1994, 1996, 1999, 2001, 2003 – 2011, 2013 – 2015; član od Trilateral Commission, 1985 – 2023a; upravitelj od Friends of Europe.
 • Lord Robertson – udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1998, 2001; član višje svetovalne uprave od Sorosove International Crisis Group; član svetovalnega odbora od International Institute for Strategic Studies; udeleženec od skrivnih Forstmann Little Conferences; nekdanji generalni sekretar zveze NATO.
 • Lord Adair Turner – Sorosovo sredstvo.

The Centre for European Reform, by far the best of all EU think-tanks in London
The Guardian33https://www.cer.eu/about; dostop 1.6.2023 [močno financiran s strani Rockefellerjev, Sorosa, Gatesa in Buffetta], kateri tudi ”preiskuje” NSO Group.

A think-tank that manages to be both Atlanticist and Europhile
The Economist34Ibid. [del družine Rothschild]

Člani uprave od CER leta 2002 –

 • Predsedujoči Percy Barnevik – sredstvo vodilne švedske bankirske družine Wallenberg, ki je švedsko jedro od skupine Bilderberg; udeleženec zasedanj in član izvršnega odbora skupine Bilderberg, 1992 – 2001; član od European Round Table of Industrialists; predsedujoči od AstraZeneca (družina Wallenberg), 1999 – 2004; bil generalni direktor in predsedujoči od Asea Brown Boveri (družina Wallenberg), 1988 – 2002; predsedujoči od Investor AB (družina Wallenberg), 1997 – 2002; bil član uprave od General Motors, 1996 – 2009 (del Sun Valley Meetings); del omrežja ’’liberalne CIA’’.
 • Carl Bildt
 • António Borges – udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1997, 2002; član od Trilateral Commission, cca 2008 – ; pod-predsedujoči mednarodni upravi od Goldman Sachs, 2000 – 2008; bil član uprave od Citibank Portugal; bil član uprave od BNP Paribas.
 • Nick Butler – ozadje od Labour Party (propaganda ’’liberalne CIA’’); Research Fellow od Royal Institute of International Affairs; bil pod-predsednik od Fabian Society (ozadje od Labour Party), 1982 – 2012; bil so-ustanovitelj od British-American Project.
 • Ian Hargreaves – član uprave od Greenpeace. Hargreaves je član uprave think tanka Demos (upravitelj Andrew Mackenzie – pod-predsednik za kemikalije pri BP; članica uprave Anita Roddick – Hakluyt vohuni za njenim podjetjem Body Shop), ki je ozadje od Labour Party. Financerja od Demos leta 20051 sta BP in Shell, ki sta oba so-ustanovitelja od podjetja Hakluyt, ki vohuni za ’’aktivisti’’ od Greenpeace.
 • Lord Christopher Haskins – eden od ključnih svetovalec vodilnega globalista Tonyja Balira (Labour Party); upravitelj od Demos; član svetovalne uprave od Montrose Associates (tesno povezani s Hakluyt).
 • François Heisbourg
 • Richard Lambert – nekdanji urednik od Financiral Times; član uprave od Institute of Government.
 • Dminique Moisi – udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1999, 2002; član od Trilateral Commission, cca 2010 – ; član Sorosovega European Council on Foreign Relations,
 • John Monks – udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 1996; generalni sekretar od Trades Union Congress, 1993 – 2003; generalni sekretar od European Trade Union Confederation, 2007 – 2011.
 • Pauline Neville-Jones – udeleženka zasedanja skupine Bilderberg, 2004; guvernerka od Ditchley Foundation (del skupine Bilderberg); članica od United Against Nuclear Iran (del od Trilateral Commission; del skupine Bilderberg; CIA; MI6; Mossad); bila guvernerka od BBC; bila predsedujoča od British Joint Intelligence Committee, 1993 – 1994.
 • Wanda Rapaczynski – od leta 1999 poročena z vodilnim Sorosovim agentom Timothyjem Gartonom Ashom; članica od Trilateral Commission, 2002 – ; članica mednarodne svetovalne uprave od Brookings Institution; članica revizijskega odbora od Sorosove Central European University; predsednica uprave od Agora SA; imela vodilne položaje pri Citibank; ključno ozadje poljskega medijskega imperija preko podjetja Agora Group.
 • Lord Simon of Highbury – član od Trilateral Commission, cca 1998 – ; član od European Round Table of Industrialists; član od European Movement; pod-predsedujoči od Brittin in Europe; predsedujoči od BP (ozadje od Hakluyt); višji svetovalec od Morgan Stanley (del Sun Valley Meetings); namestnik predsedujočega od Unilever; direktor od GDF Suez Group (del skupine Bilderberg).
 • Peter Sutherland – vodilni evropski predstavnik Davida Rockefellerja; udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1989 – 1998, 2000 , 2002 – 2007, 2009 – 2015; evropski predsedujoči od Trilateral Commission, 2001- 2010; član od European Round Table of Industrialists; predsedujoči od Goldman Sachs, 1995 – 2015; predsedujoči od BP plc; generalni direktor od WTO, 1993 – 1995; posebni predstavnik UN za migracije 2006 – 2017.
 • Lord Adair Turner

Financerji od Centre for European Forum leta 2020 –

»11-20K: Allen & Overy … BAE Systems. Barclays Bank plc … Clifford Chance LLP. Fidelity Worldwide Investment … Goldman Sachs International. IBM … JP Morgan … KPMG. Lloyds Banking Group … Mitsubishi Corporation International (Europe) PLC. Montrose Associates [tesno povezani z vodilnim korporativnim vohunskim podjetjem Hakluyt, ki je tesno povezano z MI6, s Kissingerjenm, CIA in Sun Valley Meetings]. PwC. Teneo Strategy Limited. The Economist. Vanguard … 21-50K: AIG Europe Ltd. Apple. BHP Billiton. Boeing. BP International Limited. Facebook. Gilead Sciences International. GlaxoSmithKline … HSBC Holdings plc … Lockheed Martin … Microsoft. Morgan Stanley … Qualcomm. Shell International Limited … Funding for events: … EU Erasmus+ programme. EU Horizon 2020 programme: … Konrad-Adenauer-Stiftung. The Open Society European Policy Institute«35Centre for European Reform. The New Geopolitics; Annual Report 2020. Str. 29.

Povezave z Obamovo, Trumpovo in Bidenovo administracijo

Globoko ozadje povezav med liberalnim establišmentom, Mossadom in savdsko obveščevalno, je staro že več kot pol stoletja. Posebno zanimivo je sodelovanje Izraela in Savdske Arabije, ki je pogosto tudi turbulentno. Ena od ključnih obveščevalnih povezav, ki sega v 70-a, in ki je jasno vidna skozi vsako ameriško administracijo, vsaj od Trilateralca Carterja dalje, je skorumpirana CIA/savdska banka BCCI, kot tudi zasebno obveščevalno omrežje od Le Cercle. Ta skorumpiranost liberalnega establišmenta/CIA, ki ima svojo zapuščino v BCCI in Le Cercle, je izrazito jasno vidna tudi leta 2021 preko Bidenovega državnega sekretarja Blinkena.

»Many Washington operators were willing to do lucrative business for the NSO Group, and it hasn’t necessarily hurt their careers.«36Ibid.

Številni washingtonski operativci, ki so sodelovali z NSO Group, so imeli zaradi tega direktne koristi.
Med njimi so –

 • Dolgoletni svetovalec od Hillary Clinton Andrew Shapiro (član od CFR), ki je ustanovitelj od Beacon Global Strategies (general Michael Morell – CIA; Leon Panetta – CIA; admiral James Stavridis; Eric Edelaman);
 • nekdanji uradnik od CIA in Pentagona Jeremy Bash (bil član od CFR), prav tako so-ustanovitelj od Beacon Global Strategies, ki je bil član Obamove administracije, danes pa je kot član Bidenove administracije hkrati tudi član svetovalne uprave od National Secuirty Institute (general Keith Alexander – NSA; general Michael Hayden – CIA; Gilman Louie – In-Q-Tel/CIA; Leon Panetta – CIA; Frances Townsend; Paul Wolfowitz), ki je tesno povezan z ozadjem od NSO Group;
 • nekdanji pomočnik Bele hiše Michael Allen (Atlantic Council; National Security Institute). – vsi trije so tiho svetovali NSO Group vse do sredine 2019.
 • Tožilec Dan Jacobson je zagotavljal starševskemu podjetju od NSO Group pravne storitve in nato postal član Bidenove administracije.
 • Rod Rosenstein je po dveh letih kot Trumpov namestnik generalnega državnega tožilca, svetoval NSO glede tožbe Facebookove (Peter Thiel je ključni Trumpov svetovalec) podružnice WhatsApp (del Sun Valley Meetings).
 • Jeh Johnson (član od CFR), Obamov sekretar za domovinsko varnost, ki se je nato potegoval za Bidenovega sekretarja za obrambo, se je podpisal pod politiko človekovih pravic od NSO.
 • Obamova uradnica za domovinsko varnost Juliette Kayyem (Council on Foreign Relations; Pacific Council on International Policy; Belfer Center for Science and International Affairs), je bila svetovalka od NSO Group.37https://prospect.org/power/biden-advisers-ride-on-pegasus-nso-spyware/

PR od podjetja NSO Group vodi Mercury Public Affairs, katerega so-predsedujoča je nekdanja senatorka Barbara Boxer, partner pa je nekdanji župan Los Angelesa in sedanji ’’okoljevarstveni ’’ globalist Antonio Villaraigosa, ki je tesno povezan z Obamo. Podjetje prejema $120,000 na mesec od NSO Group.38https://prospect.org/power/biden-advisers-ride-on-pegasus-nso-spyware/ Stranke od Mercury Public Affairs so Ford Foundation, The California Endowment, AT&T (del CFR; del Sun Valley Meetings), Microsoft (del CFR; del Sun Valley Meetings), eBay (del Sun Valley Meetings), Virgin, Pfizer (del CFR), NBC Universal (del Sun Valley Meetings), Airbnb (del Sun Valley Meetings), Gilead, Teach for America, Gavi, Manhattan Institute for Policy Research in Katar (vodilni financer skrajne Muslimanske bratovščine in terorizma).

WestExec Advisors

NSO Group je za svetovanje prosila tudi WestExec Advisors, ki je dejansko veja od Trilateral Commission in katerega ustanovitelji in višji svetovalci predstavljajo pomemben del liberalnega establišmetna in so delovali v Bushevi in Obamovi administraciji, CIA sredstvo Elbridge Colby v Trumpovi, večina ostalih pa je danes močno prisotna v Bidenovi administraciji. Sodelovanje WestExec Advisors z NSO Group samo dodatno potrjuje, da je Trilateral Commission resnično globoko ozadje visokotehnološkega vohunjenja in nadzora nad podjetji, ki razvijajo to opremo. Hkrati pa je Trilateral Commision tisto pravo ozadje Bidenove administracije.

»WestExec Advisors is a strategic advisory firm that offers unique geopolitical expertise to help business leaders make the best decisions in a complex and volatile global environment. We bring together a diverse team of experts with the most recent high-level experience in government to solve concrete problems facing our clients. We create advantages by providing deep, current, and unparalleled expertise on the external factors that affect businesses – from geopolitical trends and risks, to global economic developments, to an evolving technological landscape, to changes in Washington and in other key capitals around the world39https://web.archive.org/web/20180529063505/http://westexec.com/; dostop 29.5.2018

WestExec Advisors so ustanovljeni konce leta 2017, s strani Michele Flournoy, Bidenovega državnega sekretarja Anthonyja Blinkena, Dana Shapira, Sergija Aguirreja in Nitina Chaddaja, ki so bili vsi člani Obamove administracije.

Dan Shapiro, ki je v Obamovi administraciji ambasador v Izraelu, je svetovalec od NSO Group že nekaj mesecev pred nastankom od WestExec Advisors, katerih je tudi so-ustanovitelj. 

Za WestExec Advisors začno kmalu zatem delati še Lisa Monaco, Robert O. Work, Avril Haines, David S. Cohen in Jen Psaki.

Višja svetovalka od WestExec Advisors je v obdobju cca. 2018 – 2021 Meghan O’Sullivan, predsedujoča ameriškemu delu od Trilateral Commission, ki je v obdobju 1998 – 2001 varovanka Richarda Haassa na Brookings Institution. Haass nato postane predsednik od Council on Foreign Relations. Oba, tako Haass, kot O’Sullivan pa sta nato člana Busheve administracije.

Višji svetovalec postane tudi vnuk zloglasnega CIA direktorja Williama Colbyja Elbridge Colby, ki je bil v Trumpovi administraciji pomočnik sekretarja za obrambo. Delovanje Colbyja pri WestExec Advisors in Trumpu tudi jasno dokazuje, vedno znova in znova, kako so v resnici vsi ti ”anti-establišment” posamezniki iz globokega obveščevalnega ozadja v resnici sestavni liberalnega establišmenta.

Strateški partner od WestExec Advisors je investicijski sklad Pine Island Capital Partners,40https://web.archive.org/web/20201128161047/https://www.nytimes.com/2020/11/28/us/politics/biden-westexec.html; dostop 28.1..2020, pri katerem je bila v preteklosti partnerica Michele Flournoy. Ustanovitelj od Pine Island Capital Partners je John Thain, ki je član od Trilateral Commission. Thain je še član od Business Roundtable; direktor od The Partnership for New York City; član uprave od BlackRock; bil so-predsednik pri Goldman Sachs; član uprave od Uber. 

 • Vidnejši partnerji od Pine Island Capital Partners so bili še admiral Michael Mullen (član od Trilateral Commission, 2015 – ; direktor od In-Q-Tel/CIA; član od Veterans of the OSS – CIA), Dick Gephardt (član od CFR; direktor od National Endowment for Democracy; direktor od National Democratic Institute), tesen Sorosov zaveznik senator Thomas Daschle (predsedujoči od Center for American Progress; pod-predsedujoči od National Democratic Institute);41https://pineislandcp.com/team/; dostop 10.6.2023 in Anthony Blinken (član od CFR; član od Trilateral Commission)
 • Flournoy in Blinkan pa sta bila svetovalca od Pine Island Capital Partners, ko je novembra 2020 zbral $218 milijonov za financiranje novih investicij v vojaška in vesoljska podjetja.42https://web.archive.org/web/20201128161047/https://www.nytimes.com/2020/11/28/us/politics/biden-westexec.html 

Čeprav WestExec Advisors ne razkrijejo svojih strank, pa naj bi bile njihove stranke Googleov Jigsaw (ozadje CIA ”arabske pomladi”), Winward – izraelsko podjetje za razvoj umetne inteligence in Shield AI – ki razvija drone, ter vesoljsko in obrambno tehnologijo. Shield AI je leta 2020 podpisal pogodbo v višini $7,2 milijona z Air Force za razvoj umetne inteligence, ki bi pomagala dronom med vojaškimi operacijami. 

WestExec Advisors so partnersko podjetje od strateško svetovalnega podjetja Teneo, katerega ključni višji svetovalci so s Sorosom tesno povezani George Mitchell (Le Cercle), Christopher Dodd, Andrew Liveris (Sun Valley Meetings), Ginni Romety (Sun Valley Meetings), Brian Mulroney, Victor Cha, Rockefellerjevo sredstvo ’’liberalne CIA’’ Van Jones (Sun Valley Meetings).

Antony Blinken

Antony Blinken prihaja iz družine, ki je dolgoletna zaveznica od Sorosa, med drugim je tako kot Soros tudi njegova mama Judith Frehm madžarskega rodu. Ključen za Blinkena pa je njegov krušni oče Samuel Pisar, ki je bil tesno povezan z globokim ozadjem od CIA, MI6, Le Cercle, Mossadom, savdsko obveščevalno, povezan pa tudi s posamezniki, ki so bili (domnevno) tesno povezani s KGB.

Blinkenov oče Donald Blinken je bil leta 1966 so-ustanovitelj in kasneje predsedujoč upravi od super elitne investicijske banke E. G. Warburg Pincus (del Trilateral Commission). Blinken je bil od leta 2001 tudi upravitelj od Sorosove Central European University. Soros pa nato po njemu celo preimenuje Open Society Archives v Donald Blinken Open Society Archives, ki ima sedež na Central European University. Družina Blinken je tudi pomembna donatorka arhiva, ki ima zelo obsežno zbirko CIA-jinega Radio Free Europe. 

Vera Blinken (levo), Donald Blinken (sredina) in George Soros (desno).

Donald Blinken je bil vse do smrti član nadzorne uprave od Nelson A. Rockefeller Institute of Government in član izvršnega odbora od New York Public Library.

Donald Blinken je bil pod-predsedujoči od Council of American Ambassadors in generalni sekretar od pro-globalistične World Federation od United Nations Associations. Donald Blinken pa je bil tudi Clintonov ambasador na Madžarskem, ko ta postane članica zveze NATO.

Samuel Pisar (levo) in Robert Maxwell.

Judith se leta 1971 loči od Antonyjevega očeta Donalda in se še istega leta poroči s Samuelom Pisarjem (1929-2015), ki postane Blinkenov krušni oče, s katerim živi v Parizu. Pisar, ki je prav tako tesno povezan z globokim obveščevalnim omrežjem liberalnega establišmenta, je preživel holokavst, in je bil v 60ih tesno povezan s Kennedyjevo administracijo in bil svetovalec več francoskim predsednikom, medtem ustanovnemu članu od Trilateral Commission Valéryju Giscard d’Estaingu.

 • Posebno pomembna je Pisarjeva povezava z zloglasnim obveščevalcem, vohunom in milijarderjem Robertom Maxwellom (1923-1991), kateremu je Pisar odvetnik in zaupnik. Maxwell je hkrati vohunil za MI6, Mossad, ter domnevno tudi za KGB. Maxwell pa je hkrati tesno povezan tudi z Rockefellerjevim ”okoljevarstvom”, saj leta 1978 postane član od Club of Rome. Njegove hčerka je pedofilka Ghislaine Maxwell, ki je partnerica od super elitnega pedofila Jeffreyja Epsteina, kateri je bil prav tako član in financer od Trilateral Commission. Robert Maxwell in Epstein pa sta bila povezana tudi z Donaldom Trumpom. Številni Maxwellovi, Epsteinovi, Sorosovi in Rothschildovi tesni sodelavci iz tega super elitnega obveščevalnega omrežja CIA-Mossad so vpleteni v pedofilijo. Ena od osrednjih osebnosti tega dogajanja je pedofilski židovski senator Wilfred Krichefski, center zlorab pa je otroški dom Haut de la Gruenne na otoku Jersey. Afera izbruhne v drugi polovici 80ih, 12 let po Wilfredovi smrti leta 1974. Stvar je še toliko bolj pomembna, da je tesen Wilfredov pedofilski kolega senator Reginald Jeune bankir pri S.G. Warburg S.E. na otoku Jersey in direktor od Warburg Investment Management Jersey. Naključje ali ne, so-ustanovitelj banke Warburg Pincus, ki je prav tako del super elitne družine Warburg, je Blinkenov oče Donald. Oba, Krichefski in Jeune pa sta ustanovna direktorja od International Investment Trust Company of Jersey, skupaj z Lordom Jacobom de RothschildGeorgesom Karlweisom, ki postane kasneje ključni začetni investitor skupaj s Sorosom in Henryjem d’Avigdor-Goldsmidom, predsedujočim od Anglo Israel Bank in predsedujočim od Pergamon Press, katerega lastnik je Robert Maxwell.

»Pisar “had become one of Maxwell’s few confidants and probably his closest business adviser,”«43https://www.winterwatch.net/2023/02/us-secretary-of-state-antony-blinken-is-yet-another-in-a-long-line-of-made-men/

Pisar pa je tudi zadnji, ki je v stiku z Maxwellom, preden ”pade” iz svoje jahte v morje.

 • Hkrati pa je bil Pisar pomemben Epsteinov finančni svetovalec v Franciji in njegov posrednik pri francoskih predsednikih.
 • Pisar je bil tesno povezan z Armandom Hammerjem, nekdanjim pomembnim predstavnikom liberalnega establišmenta/CIA, ki je bil tesno povezan s tedanjimi sovjetskimi oblastmi/KGB. Hammer hkrati tesno povezan z družino Ala Gora in bil hkrati tudi njegov financer in mentor.
 • Pisar je bil tudi tesen prijatelj in zagovornik milijarderja Sir Jamesa Goldsmitha. Goldsmith, ki je bil sredstvo od MI6, je skupaj z Brianom Crozierjem eden od ključnih ozadij od zasebnega ultrakonservativnega obveščevalnega omrežja Le Cercle. Njegov sin Benjamin Goldsmith, ki je bil poročen v družino Rothschild, pa predstavlja pomembno ozadje od radikalne ”okoljevarstvene” skupine Extinction Rebellion.
 • Pisar je sodeloval z mednarodnim bankirjem Rogerjem Tamrazom pri načrtu za reševanje CIA/savdske skorumpirane banke BCCI. Tamraz je leta 1973 so-ustanovitelj in delničar od First Arabian Corporation, katere so-ustanovitelji in delničarji so vodja savdske obveščevalne Kamel Adham (njegov nečak je naslednji vodja savdske obveščevalne in tesen Sorosov zaveznik princ Turki al Faisal), princ Abudllah bin Musaid  bin Abdul Rahman, Sheikh Salem bin Ladin (CIA družina bin Laden) in Ghaith Pharaon (eden od ključnih pri BCCI). Tamraz je bil kot del tega CIA/savdskega omrežja leta 1996 pomemben financer Clintonove predsedniške kampanje. Prav tako kot Yousef al-Otaiba je tudi  Tamraz študiral na American University in Cairo, ki je očitno precej pomembno CIA leglo za bodoče arabske sodelavce liberalnega establišmenta.

»By 1973, Tamraz was ready to leave Kidder to found his own investment bank, the First Arabian Corporation. Now Tamraz was acting as the highly visible front man for a shadowy but powerful group of Saudi backers, the most intriguing of whom was Sheikh Kamal Adham. … During
his reign, King Faisal used Adham as something of a one-man intelligence agency; with help from the real CIA, Adham did the job surprisingly well. 

Tamraz found an even more direct royal connection in Prince Abdullah bin Musaid bin Abdul Rahman, whose father had helped rescue the kingdom from bankruptcy in a late 1950’s stint as finance minister. Another major shareholder was the wealthy (but non-royal) Sheikh Salem bin Ladin, a scion of the kingdom’s largest construction contractor. … But the shareholder destined for the most notoriety was a classmate from Harvard Business School named Ghaith Pharaon44https://groups.google.com/g/alt.politics.org.cia/c/nMzLVtg3R9E

 • Tesen Pisarjev prijatelj pa je tudi skorumpirani poslovnež Bruce Rappaport, ki je prav tako tesno povezan s CIA in Mossadom. Rappaport je bil vpleten v IMF-ovo pranje denarja preko svoje Bank of New York – Inter Maritime Bank. V škandal sta vpletena tudi Rothschildov bankir iz BCCI Alfred Hartmann, ter banka Menateh od vodilnega ruskega oligarha Mikhaila Khodorkovskyjega.
 • Pisar je bil tudi tesen prijatelj od Steveja Jobsa (Sun Valley Meetings), so-ustanovitelja od Apple. Začetni investitor od Apple je Laurence Rockefeller, zato je povsem jasno, da je bil Jobs del istega obveščevalnega omrežja.
 • Zelo pomemben pa je tudi Pisarjev položaj pri Brookings Institution, kjer je od leta 1990 – 1999, nato pa do leta 2015 častni upravitelj.

Blinkenov mentor je bil super elitni Sandy Berger, ki je bil Clintonov svetovalec za nacionalno varnost (1997 – 2001). Berger pa je tudi so-ustanovitelj od globalno korporativno svetovalnega podjetja Stonebridge International (Dan Shapiro), ki se kasneje združi z Albright Group (Madeleine Albright), ter se transformira v Albright Stonebridge Group. Berger je hkrati tudi tesno povezan s Sorosom, saj je bil član uprave od International Crisis Group. Hkrati pa je bil Berger udeleženec od skrivnih Forstmann Little Conferences.

Hkrati pa je Blinken tudi tesen prijatelj od Roberta Malleyja iz International Crisis Group, ki je hkrati tesen prijatelj od Yousefa Al Otaibe, ki je eden od ključnih za vzpon savdskega prestolonaslenika Mohammeda bin Salmana, odgovornega za umor Khashoggija.  Malley pa je bil tudi pomemben svetovalec med Obamovo predsedniško kampanjo.

Anthony Blinken je od leta 1991 član od Council on Foreign Relations (Jeffrey Epstein postane član leta 1995; Bidenova pol-sestra Leah, pa postane članica leta 2008), v Bidenovi administraciji pa je od leta 2021 državni sekretar. V Clintonovi administraciji, 1994 – 2001, je bil Blinken član od National Security Council. V Obamovi administraciji pa je bil Blinken svetovalec Joeja Bidena, ki je bil tedaj pod-predsednik.

V istem obdobju kot Flournoy, 2001 – 2002, je bil tudi Blinken Senior Fellow od Center for Strategic and International Studies

Blinken je bil do leta 2021 član od Trilateral Commission.

Leta 2020 je med Bidenovo predsedniško kampanjo, kot član od Trilateral Commission, njegov glavni zunanjepolitični svetovalec. V Bidenovi administraciji nato postane državni sekretar, kar jasno pomeni, da je Bidenova zunanja politika pod popolnim nadzorom od Trilateral Commission.

Blinken je bil do vstopa v Bidenovo administracijo tudi član svetovalne uprave od Foreign Policy for America, kot tudi njegova kolegica pri WestExec Advisors Avril Haines. V tem času pride namesto njega v svetovalno upravo super elitni Robert Zoellick, ki je prav tako član od Trilateral Commission.

Še vedno pa je član od The American Academy of Diplomacy.

Skupaj s Flournoy je bil partner pri Pine Island Capital Partners, ki je strateški partner od WestExec Advisors.

Michele Flournoy

Pro-militaristična Michele Flournoy je leta 1993 postala članica od Council on Foreign Relations, leta 2012 pa tudi članica od Trilateral Commission.

Flournoy je v Clintonovi administraciji služila kot Principal Deputy Assistant Secretary of Defense for Strategy and Threat Reduction in kot Deputy Assistant Secretary of Defense for Strategy.

Leta 2001/2002 je začela Flournoy delati kot višja svetovalka pri Center for Strategic and International Studies (CSIS) na Georgetown University, ki je tesno povezan s CIA in Pentagonom. V tej vlogi je eno leto pred ameriškim napadom na Irak je zagovarjala preventivne napade na nanj.

V Obamovi administraciji je Flournoy služila kot pod-sekretarka za obrambno politiko, 2009 -2012 in je v tej vlogi pomembna svetovalka CIA direktorja Leona Panette in obrambnega sekretarja Roberta M. Gatesa, ki ga leta 2011 nadomesti Panetta. Panetto pa nadomesti David Petraeus.

Prav tako v Obamovi administraciji je Flournoy članica od President Intelligence Advisory Board, kasneje pa še od CIA External Advisory Board, ko je po Petraesu direktor od CIA John Brennan.

Hkrati je Flournoyjina pro-militaristična drža del predsedniške kampanje od Hillary Clinton, ki bi jo v primeru zmage imenovala za sekretarko za obrambo. V tem času, leta 2016, pa je bila Flournoy tudi so-avtorica poročila Expanding American Power od Center for a New American Security (CNAS). Poročilo je bilo namenjeno kot del Hillaryjine zunanje politike, preko katere bi se zvišalo vojni proračun, oboroževalo Ukrajino, vojaško grozilo Iranu, bolj odločno militaristično delovalo v Siriji in Iraku, ter povečalo domačo proizvodnjo nafte in plina – vse to, kar je posvojil Trump. Pri poročilu so sodelovali številni vojni hujskači –  Kurt Camptell iz CNAS, Eric Edelman iz Jewish Institute for National Security Affairs, Richard Fontaine iz CNAS, Stephen Hadely – osrednja osebnost CIA ”arabske pomladi”, vodilni neokonservativec Robert Kagan, James Rubin iz CNAS in Robert Zoellick iz Trilateral Commission. Na različne načine pa so pri projektu sodelovali še Elliott Abrams in NED, Martin Indyk, Vali Nasr, Dennis Ross, Ely Ratner, Ian Bremmer in Victoria Nuland.

Od zelo pomembnih funkcij, ki jih ima Flournoy je njeno članstvo pri Defense Policy Board in Aspen Strategy Group – Aspen Institute, kot tudi je članica uprave od The Mitre Corporation, ki je del Pentagona in članica uprave od Boston Consulting Group (pomemben financer in propagandist ”liberalne CIA”).

Poleg tega pa je Senior Fellow pri Belfer Center for Science and International Affairs, ki je močno vpet kreiranje državnih udarov, ”barvnih revolucij” in ”okoljevarstvenih” protestov.

Pomembna pa je tudi njena vloga v korporativnem sektorju, kjer je članica globalne svetovalne uprave od investicijskega sklada PIMCO od Allianz SE.

Center for a New American Security (CNAS)

Flournoy, ki je ena od vodilnih hujskačev vojne proti Libiji, kot del CIA ’’arabske pomladi’’, je bila leta 2007 skupaj s Kurtom Campbellom so-ustanoviteljica od pro-globalističnega, pro-vojnega in nacionalno-varnostnega Center for a New American Security (CNAS). Vodstvo od CNAS je sestavljeno iz vodilnih predstavnikov liberalnega establišmetna, kot so Paula Dobriansky, William Perry, Philip Breedlove, Richard Armitage, Jon Huntsman Jr., Joseph Lieberman, James Murdoch (Sun Valley Meetings), Richard Fondatione. V preteklosti pa so bili z njim povezani še Madaleine Albright, Norman Augustine (so-ustanovitelj od In-Q-Tel), admiral Dennis Blair, John Podesta, Hans Binnendijk, Ashton Carter, Nicholas Burns, Trumpov obrambni sekretar general James Mattis in ostali.

 • Financerji od CNAS so vodilne korporcije in fundacije ’’liberalne CIA’’, kot tudi ’’konservativne CIA’’ –

»$500,000 and above: Northrop Grumman … Smith Richardson Foundation … U.S. Department of Defense … $250,000 to $499,999: Eric and Wendy Schmidt [del Trilateral Commission; del Sun Valley Meetings] … Lockheed Martin Corporation … Open Society Foundations … $100,000 to $249,999: Amazon Web Services (AWS) [del Sun Valley Meetings] … Apple Inc. [del Sun Valley Meetings] … Bank of America Corporation … Carnegie Corporation of New York … Chevron Corporation … Comcast [del Sun Valley Meetings] … Craig Newmark Foundation … Democracy Fund … Google LLC [del Sun Valley Meetings] … Qualcomm, Inc. … Raytheon Technologies … The Boeing Company … The William and Flora Hewlett Foundation … $50,000 to $99,999: AT&T Inc. [del Sun Valley Meetings] … BAE Systems … Booz Allen Hamilton … BP America … Citigroup … Intel Corporation [del Sun Valley Meetings] …International Republican InstituteJPMorgan ChaseRockefeller Brothers Fund … SoftBank Group [Trilateral Commission] … Visa … $25,000 to $49,999: … Andreessen Horowitz [del Sun Valley Meetings] … ExxonMobil Corporation … General Dynamics Corporation … Humanity United [del Sun Valley Meetings] … IBM [del Sun Valley Meetings] … Palantir Technologies Inc. [del Sun Valley Meetings; CIA]«45https://www.cnas.org/support-cnas/cnas-supporters; dostop 30.5.2023

Spirit of America

Michele Flournoy je kot članica svetovalne uprave od Spirit of America povezana z mnogimi akterji, ki iz ozadja oblikujejo in vodijo to ameriško-izraelsko vohunsko-obveščevalno politiko. Ustanovitelj od Spirit of America Jim Hake je bil poslovni partner od Marka Palmerja, so-ustanovitelja od National Endowment for Democracy. S Spirit of America so povezana tako vodilna ’’anti-establišment’’ sredstva ’’konservativne CIA’’, kot tudi vodilni predstavniki liberalnega establišmenta. Poleg Flournoyjeve so člani svetovalne uprve še –

 • Edwin Feulner – član uprave od Heritage Foundation, bil direktor od IRI, član od Mont Pelerin Society, udeleženec zasedanja od Le Cercle.
 • Richard Fontaine – član od CFR, generalni direktor od Center for a New American Security, predsedujoči od Global Agenda Council on the United States – WEF.
 • Jeh Johnson – član uprave od Lockheed Martin, član uprave od Center for a New American Security.
 • General James L. Jones – udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 2005, preden leta 2008 postane direktor od NSA, je član od Trilateral Commission, Obamov svetovalec za nacionalno varnost, član uprave od Jerusalem Institute for Strategy and Security.
 • Kimberly Kagan – članica vodilne neokonservativne družine Kagan, ustanoviteljica in predsednica od Institute for the Study of War, tesno povezana z generalom Stanleyjem McChrystalom in Davidom Petreausom iz CIA.
 • General Jack Keane – višji svetovalec od Kohlberg, Kravis, Roberts and Co. (del Sun Valley Meetings; del Trilateral Commission), član od Defense Policy Board, guverner od H. Smith Richardson Foundation, so-ustanovitelj od Institute for the Study of War, strokovnjak pri National Security Institute (tesno povezan z NSO Group) – George Washington University.
 • James Mattis – Trumpov sekretar za obrambo, z Georgom Shultzom povezan pri prevarantskem podjetju Theranos.
 • General Stanley McChrystal – varovanec nekdanjega CIA direktorja Davida Petreausa, tesen prijatelj od Trumpovega svetovalca Michaela Flynna, ki je član uprave od Spirit of America od 2015 – 2016.
 • General H. R. McMaster – član Trumpovega ’’anti-establišment’’ kabineta in njegov svetovalec za nacionalno varnost, član od CFR, udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 2017, guverner od H. Smith Richardson Foundation.
 • V preteklosti je bil član uprave tudi George Shultz.

Booz Allen Hamilton

Flournoy je hkrati od leta 2018 tudi članica uprave od zasebnega svetovalno-vojaško-obveščevalnega podjetja Booz Allen Hamilton, ki je tesno povezano s CIA, NSA in Pentagonom. Podjetje, ki je vpleteno v številne kontroverznosti in vohunjenje preko NSA, je kakopak hkrati pomemben propagandist multikulturalizma, LGBTQ+ in ”okoljevarstva”.

Za Booz Allen Hamilton je delal tudi Edward Snowden, ki je tudi sredstvo ”liberalne CIA”.

Podjetje Booz Allen Hamilton pa je hkrati tesno povezano z vodilnima akterjema z vohunskim virusom Pegasus Savdsko Arabijo in Združenimi arabskimi emirati. Booz Allen Hamilton je skupaj s podjetjema McKinsey & Co. (vodilni financer in propagandist ”liberalne CIA”) in Boston Consulting Group (vodilni financer in propagandist ”liberalne CIA”; višja svetovalka Michele Fournoy) pomagal utrditi oblast savdskega prestolonaslednika Mohammeda bin Salmana.46https://www.nytimes.com/2018/11/04/world/middleeast/mckinsey-bcg-booz-allen-saudi-khashoggi.html Hkrati pa podjetje zaposluje številne nekdanje pripadnike ameriške vojske, da usposablja in svetuje savdski mornarici, ter zagotavlja logistiko savdski vojski. Seveda, Booz Allen Hamilton zanika, da bi bili vpleteni v vojno v Jemnu.  

America’s Frontier Fund

Flournoy je članica uprave od America’s Frontier Fund, kjer je ponovno jasno vidno tesen preplet vodilnih predstavnikov liberalnega establišmenta in Trumpovih ”anti-establišment” sredstev, ki so vsi v resnici del globokega ozadja liberalnega establišmenta/CIA. Ustanovitelj sklada sta Trilateralec in Bilderberger Eric Schmidt in Bilderberger Peter Thiel. Vidnejši ustanovni člani uprave so general H. R. McMaster, Gilman Louie (In-Q-Tel), Samuel J. Palmisano (IBM), Eric Braverman (Schmidt Futures), Leslie A. Brun (Ariel Investments), Nick Beim iz Rockefellerjevega Vinrock Associates, ter nedavno preminuli Ashton Carter.

Dan Shapiro

Neodvisni svetovalec od NSO Group je postal sredi leta 2017 Dan Shapiro, nekaj mesecev preden nastanejo WestExec Advisors. Shapiro je vodja pri WestExec Advisors od 2017 – 2021, ko pride v Bidenovo administracijo. Shapiro je bil v Obamovi administraciji ambasador v Izraelu, 2011- 2017. Pred tem je Shapiro delal za vodilnega člana liberalnega establišmenta Leeja Hamilton (9/11 Commission), kot tudi za Dianne Feinstein, ter bil pomočnik Clintonovega svetovalca za nacionalno varnost Sandyja Bergerja.

Po končanju ambasadorskega mandata je Shapiro postal Distinguished Visiting Fellow od Institute for National Security Studies v Tel Avivu. Eden od ključnih ustanoviteljev in ustanovnih predsedujočih je super elitni Frank Lowy. Z inštitutom pa so povezani še Martin Indyk, Mortimer Zuckerman (Trilateral Commission), Lester Crown (Obamov financer) in vodilna proti-migrantska dezinformatorka Nina Rosenwald. Dolgoletni vodja inštituta je bil general Amos Yadlin, vodja od Military Intelligence Directorate pri Israel Defense Forces, pod katere spada tudi Unit8200.

Hkrati pa je Shapiro tudi Distinguished Fellow pri Middle East Programs od Atlantic Council.

Glede na uradno zgodbo, ki jo je pripravil New York Times (del Trilateral Commission; del Sun Valley Meetings), je Shapiro NSO Group svetoval, kako preprečiti zlorabo njihove tehnologije in naj bi svetoval podjetju, da preneha prodajati svojo hekersko orodje Savdski Arabiji, kar naj bi podjetje tudi upoštevalo. Vse pa naj bi se spremenilo, ko je v podjetje prišlo novo vodstvo in ko je prišla na oblast Trumpova ’’anti-establišment’’ administracija, ki naj bi skupaj z izraelsko vlado vzpodbujala podjetje, da prodaja svojo programsko opremo Savdski Arabiji.47https://prospect.org/power/biden-advisers-ride-on-pegasus-nso-spyware/ To napeljevanje New York Times je verjetno samo ’’anti-Trump’’ propaganda, saj je Savdska Arabija izredno pomemben zaveznik liberalnega establišmenta, ki je v ozadju od New York Times. Poleg tega pa zloglasni savdski prestolonaslednik Mohammed bin Salman, ki je v ozadju umora Jamala Khashoggija preko virusa Pegasus, pride na ta položaj preko Yousefa Al Otaibe, vplivnega ambasadorja Združenih arabskih emiratov, ki je tesno povezan z Obamo, ključnimi člani njegove administracije, kot tudi s Sorosovim omrežjem. Kupec opreme Pegasus so tudi Združeni arabski emirati, kar je samo še eden od pokazateljev, kako močno so v ozadju povezani vsi ključni akterji. Obamova administracija tudi močno oborožuje Savdijce v vojni proti Jemnu, ki jo vodi ravno njihov varovanec Mohammed bin Salman. Sam Otaiba pa je dejal, da ima Trumpa in njegovega zeta v mezincu. Zelo pomembno je tudi dejstvo, da je za podružnico od NSO Group do leta 2017, delal tudi kontroverzni neokonservativni general Michael Fylnn, ki je eden od ključnih Trumpovih svetovalcev.

Shapiro je bil svetovalec od NSO Group od konca leta 2018, nato pa je leta 2020 sodeloval pri Bidenovi predsedniški kampanji. Glede na uradno verzijo dostopnih informacij, naj bi številni svetovalci od WestExec Advisors zavračali sodelovanje z NSO Group, ker naj bi to škodilo njihovemu (ponovnemu) vstopu v administracijo, kar pa seveda ni res. V Bidenovo administracijo pride skupaj s Shapirom vsaj 15 predstavnikov od WestExec Advisors, kar samo potrjuje, da je ’’zloglasna afera’’ Pegasus bolj kot ne propaganda in dezinformiranje javnosti, v kateri so imeli ključno vlogo mediji (tudi slovenski) in medijske organizacije, ki so vodene in financirane s strani istega omrežja nevladnih organizacij, fundacij in obveščevalnih služb.

Meghan O’Sullivan

Meghan O’Sullivan je Severno ameriška predsedujoča od Trilateral Commission.

Po študiju na Georgetown University in na Oxford University, je O’Sullivan postala pomočnica  super elitnega senatorja Daniela Moynihana, ki je že od leta 1975 član od Council on Foreign Relations. Moynihan je v tem obdobju član nacionalne svetovalne uprave od American-Israel Friendship League, skupaj s Henryjem Kissingerjem, Georgeom Shultzom, Johnom Brademasom, Lawrencem Eagleburgerjem, Vernonom Jordanom in Laneom Kirklandom. Prav tako v tem obdobju pa je Moynihan predsedujoči od Commission on Protecting and Reducing Government Secrecy, ki jo sestavljajo Jesse Helmes, Lee Hamilton, John Deutch, Samuel Huntington, John Podesta in Maurice Sonnenberg.

V obdobju od 1991 – 1992 je bila Henry Luce Fellow, v odbodju 2015 – 2017 pa je bila Henry Crown Fellow.

Kasneje pa je njen mentor (1998 – 2001) na Brookings Institute vodilni Rockefellerjev globalist Richard Haass, ki kmalu zatem postane predsednik od Council on Foreign Relations.

Leta 2000 O’Sullivan postane članica od Council on Foreign Relations.

Od novembra 2001 – 2003 je O’Sullivan služila v Office of Policy Planning na State Departmentu, kjer je pomočnica tedanjega Bushevega državnega sekretarja Colina Powella. V obdobju od 2003 – 2007 je bila posebna pomočnica predsednika Georgea W. Busha, in bila namestnica svetovalca za nacionalno varnost za Irak in Afganistan.

V Bidenovi administraciji O’Sullivan postane članica od Foreign Policy Advisory Board na State Departmentu, ki ga vodi Anthony Blinken. Predsedujoči svetovalni upravi je super elitni Thomas Donilon, člani, ostali vidnejši člani pa so Jon M. Huntsman Jr., Gilman Louie (In-Q-Tel), Margaret A. Hamburg, James M. Manyika, in sredstvo ”liberalne CIA” nekdanja LGBTQ županja Annise Parker.

O’Sullivan je partnerica pri strateško svetovalnem podjetju Macro Advisory Partners, ki je del Sorosovega omrežja in del omrežja skupine Bilderberg. Ustanovitelj podjetja in generalni direktor je bankir Nader Mousavizadeh, ki je tako kot O’Sullivanin mentor Richard Haass študiral kot elitni Rhodes Scholar. Mousavizadeh je nato del za UN, kjer je bil posebni pomočnik super elitnega Kofija Annana (član bankirske družine Wallenberg), nato pa je začel delati za Goldman Sachs. Kasneje pa postane član Sorosove European Council on Foreign Relations in član uprave od World Resources Institute. S podjetjem je povezanih je še nekaj vodilnih predstavnikov super elite. To so ”okoljevarstvenik” in bankir Mark Carney; Sorosov agent Ivan Krastev iz European Council on Foreign Relations; Constantijn Van Oranje, ki je tesno povezan s Sorosom; Vali Nasr iz Rockefeller Brothers Fund; Jonathan Powell iz Sorosovega European Council on Foreign Relations; Carl-Henric Svanberg, udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 2007, 2014, 2015, 2016; Rhodes Scholar George Pagoulatos, ki se je leta 2019 udeležil zasedanja skupine Bilderberg. V preteklosti so bili člani uprave tudi Kofi Annan, Jake Sullivan in William Burns,

Leta 2023 O’Sullivan postane vodja od Belfer Center for Science and International Affairs na Harvard University, ki je prav tako tesno povezan s Trilateral Commission in CFR.

Od pomembnejših položajev, ki jih zaseda O’Sullivan je potrebno izpostaviti njeno članstvo pri Aspen Strategy Group – Aspen Institute; je upraviteljica Sorosove International Crisis Group; upraviteljica od German Marshall Fund of the U.S.; članica uprave od The Mission Continues; članica svetovalnega odbora od Center for Global Energy Policy – Columbia University; članica uprave od Raytheon Technologies.

Avril Haines

Avril Haines, ki je vodja pri WestExec Advisors, je nekdanja namestnica direktorja od CIA admirala Mika Morella, v Bidenovi administraciji pa služi kot Director of National Intelligence. Haines je ena od ključnih za prikrivanje poročil mučenja posameznikov s strani CIA, v katere je bila udeležena bodoča direktorica od CIA Gina Haspel. Hospel postane direktorica od CIA za časa Trumpovega predsedovanja, vendar so ključni posamezniki, preko katerih Hospel pride na položaj vodilni posamezniki Rockefellerjevega/CIA omrežja, kot so Henry Kissinger, George Shultz, John D. Negroponte, Michael Hayden, James Clapper, Mike Morell, John Brennan, Porter Goss, George Tenet (In-Q-Tel) in Leon Panetta. Imenovanje Gine Haspel za Trumpovo direktorico od CIA, je še eden od mnogih mozaikov, ki dokazujejo, da je Trump zvesti sluga liberalnega establišmenta.

V Obamovi administraciji je Haines služila (2015 – 2017) kot namestnica svetovalca za nacionalno varnost Antonyja Blinkena.

Hainesova je bila svetovalka od Palantir Technologies, katerega ustanovni financer je CIA preko vodilnega Trumpovega svetovalca Petra Thiela, ki je vodilni predstavnik od Sun Valley Meetings in član izvršnega odbora skupine Bilderberg.

Haines je bila prav tako članica uprave od Center for a New American Security, kot tudi Nonresident Senior Fellow pri Brookings Institution. In do vstopa v Bidenovo administracijo je bila članica svetovalne uprave od Foreign Policy for America

Junija 2020 je bila Haines postala članica Bidenove tranzicijske skupine, kjer prevzame nadzor nad zunanjo politiko in nacionalno varnost. Pri tem pa Brookings Institute na svoji spletni strani, kot verjetno tudi druge ustanove, namenoma izpusti njeno delovanje pri Palantir Technologies in pri drugih ključnih ustanovah, kjer deluje Haines.48https://theintercept.com/2020/06/26/biden-adviser-avril-haines-palantir/

Haines je članica svetovalne uprave od pro-migrantskega Refugees International, ki je tesno povezan s CIA in Sorosovimi interesi. Preko Refugees International je jasno vidno tudi ozadje, ki postavilo na oblast savdskega prestolonaslednika Mohammeda bin Salmana. To je vodilni Rockefellerjev/CIA predstavnik Frank Wisner, ki je mentor tukaj že večkrat omenjenega od Yousefa al-Otaibe, ki je tesno povezan s Sorosovim omrežjem. Prav tako kot Wisner, je tudi George Soros direktor emeritus od Refugees International. Članica uprave pa je Joanne Leedom-Ackerman, katerega mož Peter Ackerman, je bil vodilno CIA sredstvo za državne udare in barvne revolucije. Prav tako so financerji organizacije vodilne banke in korporacije liberalnega establišmenta in  fundacije ”liberalne CIA”.

Haines je bila skupaj z Jakeom Sullivanom članica svetovalne uprave od Just Security.

Njen oče Thomas H. Haines je delal Laboratory of Thomas Sakmar na Rockefeller University.

Elbridge Colby

Elbridge Colby je višji svetovalec od WestExec Advisors.

Colby je vnuk nekdanjega direktorja od CIA Willima Colbyja, ki je bil direktor od 1973 – 1976. Casey je leta 1975 postal član od Council on Foreign Relations, leta 1979 pa je postal pravni svetovalec od  Nugan Hand Bank, ki je vpletena v prekupčevanje z mamili. Z banko pa sta povezana tudi George H. W. Bush in Richard Armitage. Colby je bil tudi član od Association of Former Intelligence Officers, ki jo sestavljajo nekdanji visoki predstavniki od CIA/liberalnega establišmenta. Hkrati s tem je bil Colby član od ultrakonservativne skupine Opus Dei, ki je hkrati del omrežja od Le Cercle in ”konservativne CIA”. Zato tudi ni presenetljivo, da je bil Colby udeleženec zasedanj skupine Le Cercle. Njegova žena je bila Sally A. Shelton-Colby, ki je bila ustanovna direktorica od National Endowment for Democracy. William Colby je bil tako kot je danes nekdanji Trumpov svetovalec general Michael Flynn, član od Veterans of the OSS, ki je pomembno ozadje od CIA. 

Uradno je moral Colby na zahtevo Kissingerja odstopiti iz položaja direktorja od CIA, ker naj bi bil ta preveč odprt do raziskav kongresa, hkrati pa naj bi se preveč oddaljeval od Rockefellerjeve klike v Beli hiši. V tem času proti CIA potekata dve preiskavi, to sta Church Committee in Pike Committee. Colbyja zamenja član od Council on Foreign Relations in kasnejši član od Trilateral Commission George H. W. Bush.

Elbridgeov oče in Williamov sin Jonathan Colby je prav tako pomemben del tega omrežja in je leta 1991 postal član od Council on Foreign Relations. Jonathan Colby je bil upravni direktor od Carlyle Group, ki je eno od osrednjih investicijskih podjetij liberalnega establišmenta, ki je bilo lastnik od Booz Allen Hamilton, hkrati pa je tesno povezano s Kissingerjem in Savdijci. 

Elbridge Colby je leta 2010 postal član od Council on Foreign Relations in je ustanovitelj od (proti-kitajske) The Marathon Initiative, ki razvija diplomatske, ekonomske in vojaške strategije, da se zavaruje ameriško ”svobodo in blaginjo”. Ustanovitelji in vodstvo iniciative je tesno povezano s Council on Foreign Relations in s Trumpovo administracijo.

 • So-ustanovitelj od The Marathon Initiative je tudi Aaron Wess Mitchell, ki je leta 2005 ustanovitelj in pod-predsedujoči od proti-ruskega Center for European Policy Analysis. V centru so delovali oz. delujejo vodilni predstavniki liberalnega establišmenta, kot so Zbigniew Brzezinski, Carl Bildt, Madeleine Albright, Toomas  Hendrik Ilves in Trumpov ”anti-establišment” general H. R. McMaster. S CEPA pa je tesno povezan tudi Elbridge Colby, saj je redni udeleženec od U.S. – Central Europe Strategy Forum. V Trumpovi administraciji (2017- 2019) je bil Mitchell pomočnik državnega sekretarja za evropske in evrazijske zadeve. Mitchell pa je tudi član od Council on Foreign Relations, ter višji svetovalec pri Office of Strategic Stability and Security na United States Institute of Peace.
 • Član svetovalne uprave je Walter Slocombe, ki je od leta 1973 član od Council on Foreign Relations, v Clintonovi administraciji pa je bil namestnik sekretarja za obrambno politiko, 1994 – 2001. Slocombe, ki je študiral kot Rhodes Scholar, je član uprave od Atlantic Council in je bil tudi član od U.S. Institute of Peace. Samo Slocombejevo delovanje v omrežju liberalnega establišmenta je tesno povezano z varnostno obveščevalnim omrežjem v Evropi, saj je bil član od American Council on Germany, ter od 90ih dalje redni udeleženec od Munich Security Conference. Leta 2001 pa je postal tudi višji svetovalec od Center for Strategic and International Studies na Georgetown University, ki je tesno povezan s CIA in Pentagonom. V tem obdobju postane tudi član od Defense Policy Board, 2002 – 2004. Leta 2011 pa še član od International Security Advisory Board na State Departmentu.
 • Admiral Dennis C. Blair, ki je študiral kot Rhodes Scholar, je član svetovalne uprave od The Marathon Initiative. V obdobju od 2003 – 2018 je bil Blair član od Trilateral Commission. Blair ni uradno član od Council on Foreign Relation, bil pa je leta 2008 so-predsedujoči njegovi delovni skupini U.S.-China Relations in prav tako leta 2008 predsedujoči od Indonesia Commission. Blair je ustanovni direktor od leta 2007 ustanovljenega Center for a New American Security. Prav tako je Blair dolgoletni član uprave od Atlantic Council in od leta 2004 član uprave od National Committee on U.S. – China Relations. V obdobju 2011 – 2020 je bil upravitelj od Freedom House.
 • Višji svetovalec od The Marathon Initiative je Matthew F. Pottinger, ki je od leta 2004 član od Council on Foreign Relations, je pred tem v vojski delal za generala Michela Flynna, v Trumpovi administraciji pa je bil namestnik dveh svetovalcev za nacionalno varnost, H. R. McMasterja in Johna Boltona. Pottinger pa je tudi Distinguished Visiting Fellow od neokonservativnega Hoover Institution in predsedujoči kitajskemu programu od neokonservativne Foundation for Defense of Democracies (Paula Dobriansky; H.R. McMaster; Leon Panetta; Clifford May; Eric Edelman; Kelly Ayotte; Jack Sullivan). Prav tako je bil Pottinger udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 2019, 2023.
 • Nadia Schadlow je članica svetovalne uprav od The Marathon Initiative in članica od Council on Foreign Relations. Schadlow je Senior Fellow neoliberalnega Hudson Institute in Fellow od Schmidt Futures (del ”liberalne CIA”). Leta 2018 je bila kratkotrajna Trumpova pomočnica in namestnica svetovalca za nacionalno varnost za varnost. Schadlow pa je tudi članica svetovalne uprave od Spirit of America.
 • Edward Luttwak je Distinguished Adjunct Fellow od The Marathon Initiative in je od leta 1982 član od Council on Foreign Relations. Pro-izraelski Luttwak, ki je tesno povezan s CIA, je vse od začetka 1970ih tesno povezan s Center for Strategic and International Studies, kot tudi je bil član od American Security Council, ki je center ozadja od ‘konservativne CIA”. Od konca 80ih je Luttwak član svetovalne uprave od Washington Institute for Near East Policy.
 • Thomas de Maizière iz nemške CDU je član svetovalne uprave od The Marathon Initiative. Maziziere, ki je tesno povezan z vodilno nemško pro-migrantsko globalistko, je bil leta 2016 kot nemški notrani minister udeleženec zasedanja skupine Bilderberg. Maiziere je član Stoltenbergovo iniciative NATO 2030, katere član je tudi Wess Mitchell. Maiziere je član od Atlantik-Brücke (Alexander Graf Lambsdorff; Wolfgang Ischinger; Eric Warburg).
 • Charles A. Kupchan je član svetovalne uprave od The Marathon Initiative. Kupchan je Senior Fellow pri Council on Foreign Relations. Bil pa je član od National Security Council v Clintonovi in Obamovi administraciji. Kupchan je član svetovalne uprave od Center for European Policy Analysis (CEPA) in kot predstavnik od CFR član svetovalne uprave od Atlantic Initiative.

Elbridge je bil kot ključni ustanovitelj od The Marathon Initivative in kot ameriški zunanje politični in varnostni strokovnjak leta 2020 poseben gost konference Munich Security Conference Read-Out, ki sta jo organizirala Aspen Institute Berlin in ameriška ambasada v Berlinu. Glavne teme pogovorov so bili ameriški zunanje politični izzivi glede Kitajske, nemška ključna vloga v zvezi NATO in evropski varnostni politiki, ter o pomenu, ki ga ima Munchen Security Conference. 49https://www.aspeninstitute.de/events/munich-security-conference-read-out-with-elbridge-colby/

Elbridge je Robert M. Gates Senior Fellow pri Center for a New American Security; član od International Institute of Strategic Studies; sopredsedujoči svetovalnemu odboru od Alexander Hamilton Society (Elliott Abrams; Robert Kagan; Max Boot; Ian Brzezinski; Eliot Cohen; William Kristol; David Petraeus; Roger Zakheim); član od Nuclear Security Working Group (Walter Slocombe; Dov Zakheim); bil sopredsedujoči delovni skupini Nuclear Weapons and U.S.-China Relations: A Way Forward od CSIS; bil leta 2014 član  delovne skupine Future of Extended Deterrence in Asia (Richard Armitage; Kurt Campbell; Paula Dobriansky; Frederick Kempe; Ely Ratner; Walter Slocombe; Dov Zakheim)od Atlantic Council, katere glavni financer je bila John D. and Catherine T. MacArthur Foundation50https://www.atlanticcouncil.org/wp-content/uploads/2014/10/Ext_Det_Ch_Statement.pdf.

Mediji in medijske organizacije, ki ’’preiskujejo’’ NSO Group

Forbidden Stories

Ključna medijska organizacija pri ’’preiskovanju’’ NSO Group je francoska Forbidden Stories, ki je del CIA-jinega omrežja od National Endowment for Democracy, Sorosove Open Society Foundations in Omidyar Networks. Organizacija nastane leta 2017 kot projekt od Freedom Voices Network in Reporters Without Borders. Med samimi ”raziskavami” niso niti enkrat omenjene ali analizirane ključne povezave med financerji od Forbidden Stories in pa njihove tesne povezave s Trilateral Commission, ki je dejansko ozadje od NSO Group in Novalpina Capital. Hkrati tudi ne razkrijejo, da je ozadje umora Khashoggija isto ozadje, ki ima v lasti NSO Group.

Ustanovitelj od Forbidden Stories je Laurent Richard, ki je klasično sredstvo ’’liberalne CIA’’. Richard je bil štipendist od Pulitzer Center on Crisis Reporting, ter bil Ashoka Fellow (del ”liberalne CIA”) in Knight-Wallace Fellow 2017.

»Laurent Richard is also the author of numerous investigations into the lies of the tobacco industry, the abuses of the financial sector, human rights violations in Central Asia, threats against indigenous peoples in the Brazilian Amazon, and clandestine actions carried out by Mossad or the CIA …«51https://forbiddenstories.org/laurent-richard/; dostop 17.6.2023

Richard se je novembra leta 2018 udeležil konference Tackling Tools of Malign Influence – Supporting 21st Century Journalism, ki jo je organizira Integrity Initiative. Integrity Initiative je del globokega obveščevalnega in dezinformativnega ozadja od Institute for Statecraft.

Leta 2019 je bil Richard govorec pri pro-feminističnem, pro-migrantskem World Forum for Democracy, ki ga organizira Council of Europe.52https://www.coe.int/en/web/world-forum-democracy/speakers-2019/-/asset_publisher/JTQ3V5aITSo7/content/laurent-richard Partnerske organizacije foruma so European Endowment for Democracy, International IDEA, Paris Peace Forum, openDemocracy, International Press Institute, Committee to Protect Journalists, Friedrich Naumann Foundation for Freedom in Reporters sans frontières.53https://www.coe.int/en/web/world-forum-democracy/partners; dostop 19.6.2023

Financerji od Forbidden Stories leta 2023 – 

»National Endowment for Democracy …  Open Society Foundations … Skoll Foundation … Luminate … Wellspring Philanthropic Fund … Swedish Postcode Foundation … UNESCO«54https://forbiddenstories.org/our-supporters/; dostop 17.6.2023

Podporniki od Forbidden Stories leta 2023 –

»European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF) … Mozilla«55https://forbiddenstories.org/our-supporters/; dostop 17.6.2023

Pomemben financer od Forbidden Stories je tudi Luminate od Pierra Omidyarja, ki financira organizacijo od leta 2018 – 2022 v višini US$ 2,369,000.56https://luminategroup.com/investee/freedom-voices-network; dostop 17.6.2023

Citizen Lab

Ključna stvar kar se tiče Citizen Lab je, da deluje na Munk School of Global Affairs, katere ustanovitelj je z Rockefellerji, družino Bush, Sorosom, Savdijci in obveščevalnimi službami tesno povezani Peter Munk, so-ustanovitelj od Barrick Gold. Med skrivnimi organizacijami, s katerimi je Munk tesno povezan z Rockefellerji in ostalimi iz tega obveščevalnega omrežja, je tudi 1001 Club, ki je ozadje od WWF.

Peter Munk in Adnan Khashoggi.

O Munku dovolj pove podatek, da je dejanski ustanovitelj in izvršni partner od Barrick Gold Adnan Khashoggi, ki je CIA, Caseyjevo, Bushevo in savdsko sredstvo za preprodajo orožja in ostale dejavnosti v tem obsegu, vključno s financiranjem in oboroževanjem skrajnih islamstov. Khashoggi je bil tudi ena od osrednjih osebnosti v Iran-contra in močno vpleten v delovanje zloglasne banke BCCI, ki služi za CIA-jine črne operacije, pranje denarja od drog in preprodaje orožja, financiranje terorizma, podkupovanje, itd. Khashoggi je stric ubitega Jamala Khashoggija, ki je ubit s strani Savdijcev, vohunili pa so mu s pomočjo vohunskega programa od Peelove NSO Group.

Z Barrick Gold so povezani še ostali vodilni predstavniki iz tega CIA obveščevalnega omrežja in/ali Trilateral Commission, kot so George H. W. Bush, Paul Desmarais Sr., Jose Maria Aznar, Vernon Jordan, Brian Mulroney, Nathanial Rothschild, John L. Thornton in ostali.

»Barrick Gold was founded in Toronto, Canada, in 1983. The majority investment in the firm was held by Khashoggi and his arms-trafficking partners, who were just then gearing up the Iran-Israel-Nicaragua guns and cocaine tangle which would explode in 1986 as the “Iran-Contra” scandal. …
Barrick Gold Chairman Peter Munk has floated to a high place in the British Empire’s political financial apparatus. Munk is chairman of Trizec, a huge real estate conglomerate which was taken over in virtual bankruptcy, and which holds a large part of Barrick’s stock. Trizec had been the property of Munk’s close friends, the Bronfmans, as front men for British intelligence and “Dope, Inc.” …
Munk and Barrick director Andrew Sarlos are very close associates of international speculator George Soros
Munk is also a director of the Hollinger Corporation, the reactionary global newspaper conglomerate … Hollinger Chairman Conrad Black was the primary sponsor of Brian Mulroney‘s career. Munk has said that he created the Barrick international advisory board on the model of the Hollinger Corp.’ s advisory board, which features such close Bush allies as Margaret Thatcher, Henry Kissinger, and the Bronfmans. …
Munk is a member of the elite “1001 Club,” co-founded by Prince Philip, a worldwide grouping of aristocrats, bankers, and speculators who support a radical anti-industrial, “pro-environmentalist” looting strategy, and who provide a lion’s share of the funding for Prince Philip’s World Wildlife Fund. …
Khashoggi and his associates, backers of the British- and Bush-linked faction of the arms trade, created Barrick Petroleum Corp. in 1981, registered as a Delaware, U.S.A., corporation. Junior partner Munk, having returned from London, set up a parallel “Barrick Resources” in Canada.
But Munk’s name was anathema to Canadian investors. So, Khashoggi was brought in to lend his prestige to Munk. Khashoggi made a televised publicity tour of the Toronto stock exchange, and announced that he had purchased 10,000
(Canadian) Barrick shares. At that point, in fact, Khashoggi, his brother, and their international associates already controlled the company, partially through Khashoggi’ s Liechtenstein-U.S.A. conglomerate, ”Triad.
In 1983, the Khashoggi-led group formed the gold company whose name was soon changed to Barrick Gold Corp.
Sheik Kamal Adham [stric od Turkija al Faisala] was reportedly one of the new company’s founding co-owners. Adham, the chief of Saudi intelligence, had coordinated royalist guerrillas in Yemen, with British arms secretly provided through Khashoggi.
Beginning in 1985, Khashoggi borrowed $21 million, using his Barrick stock as collateral, for the covert transfer of arms to Iran for the Bush-North group, during an official U.S. arms embargo against the Khomeini regime. Khashoggi made Donald Fraser, the Toronto-based businessman who allegedly provided the loan from his Cayman Islands company, president of Khashoggi’ s Triad American holding company.
Khashoggi used the Monte Carlo office of the Bank of Credit and Commerce International to launder money for Iran arms sales. Barrick Gold Corp. co-founder Kamal Adham was later prosecuted for fraud in the BCCI case, and paid a $100 million fine.
Khashoggi’s Saudi royal piggybanks also underwrote George Bush’s Central American “Contras” adventures, making payments through the Swiss Bank Corp. and a Cayman Islands bank, totalling about $27 million.
When the Iran and Contra scandals blew up in 1986, U.S. Attorney General Edwin Meese [tesno povezan s CIA omrežjem in neokonservativci; član od Mont Pelerin Society] linked the two scandals in a Nov. 25 public revelation. The next day, Munk announced a shareholders’ meeting to decide on an urgent restructuring plan. A new organization emerged, keeping the Khashoggi group in control, but easing Khashoggi out of the limelight and making Munk the sole public figurehead. Personnel were shifted into the Canada organization out of Khashoggi ‘s Triad operations in Utah. Tariq Kadri, Khashoggi’s longtime attorney, was made president of the Horsham holding company that was put over Barrick.
As the U.S. Congress took up the arms-for-drugs investigation and other trails leading to Vice President Bush, Khashoggi became too hot for the Canadian partnership, and the Khashoggi group’s shares were officially sold off. Khashoggi was himself arrested in 1989, in a fraud case involving the Philippines’ Marcos regime. Taken from Switzerland and jailed in New York, Khashoggi was bailed out with a $4 million check from his partner, Peter Munk. …
In 1986-87, at the height of the Iran-Contra controversy, the Barrick Gold Corp. acquired the Goldstrike property in Nevada for $63 million. The land, proving to hold $10 billion in gold, was the property of the U.S. government. Bush was elected President in 1988, and his administration put through a special dispensation-applied only to the Barrick Gold Corp.-to speed up the normal procedures for a mining company to take official title (“patent”) to the land.
With the Bush Goldstrike intervention, Barrick Gold shot up from insignificance, to world power status, and Bush himself climbed onboard.
(Bush told the American public, in an interview in the Dec. 1, 1996 Parade Magazine Sunday supplement: “I don’t join boards of directors, and I don’t go into business deals.” Yet, on Sept. 17, 1996, less than three months earlier, Bush had flown into Elko, Nevada, on a Barrick corporate jet. Bush’s international advisory board convened at Barrick’s Goldstrike property, and met with Barrick’s directors. Speaking to an audience gathered to honor his presence at the mine, Bush said, “There is no such thing as an imperial, formal ex-Presidency. We just go back and live like the rest
of you.”)
President Bush’s ambassador to Canada (1989-92), Edward N. Ney [CFR; Power Corporation of Canada], had been for many years a Bush political operative and an international coordinator of Bush’s “privatized” intelligence activities. In 1992, Ney quit as ambassador and became a director of the Barrick Gold Corp.
The following year, Brian Mulroney resigned as Canadian prime minister. Mulroney was the most unpopular Canadian politician; but, in power, he had directly aided Barrick’s international ventures, and had worked closely with Bush to force through free trade agreements [Trilateral Commission]. Munk immediately hired the former prime minister as a Barrick step-‘n’ -fetchit. The approved biography explains Munk’s point of view:
“Mulroney [was] the unhappy lightning rod for the angst of a whole nation, in office and out. Munk was well aware of these feelings toward his new recruit. … After nine years trotting around the world to meet world leaders, he had incomparable access to Presidents and prime ministers in all the key spots …. Mulroney arranged the necessary access to the key decision makers. Munk was starting to salivate at the prospect of an inside track into the huge Chinese territory.” Mulroney has been paid over $300,000 per year by Barrick.
Barrick announced in May 1995, that a new international advisory board was being assembled, under the leadership of “honorary senior adviser” George Bush, the former U.S. President, who, like Mulroney, had recently lost his job at the hands of the voters.
On Nov. 27, 1996, the French newspaper Le Monde leaked the news that Barrick had been granted a concession to prospect for gold in Zaire-a lead which prompted the present EIR Barrick investigation. Canadian newspapers that same day reported that Barrick Gold had convinced the government of Indonesia to award to Barrick control over the world’s largest gold find, and that George Bush and Brian Mulroney had personally done the heavy lobbying to accomplish this.
The Indonesia deal is indeed startling. The small Canadian mining company Bre-X Minerals Ltd. had intended to develop the Busang gold mine, on East Kalimantan. Suddenly, the government announced that it demanded that Barrick Gold Corp. be cut in to a 75% ownership stake in the mine, which is estimated to hold 57 million ounces of gold, with a current estimated value over $20 billion.57Executive Intelligence Review. Inside story: the Bush gang and Barrick Gold Corporation. Volume 24. Str. 19 – 23.

Povezava med Sorosom in Munkom, ki ima svoj izvor verjetno že v 80ih, je med drugim vidna tudi leta 2010, ko dobi Soros dobi nagrado 2010 Globalist of the Year Award od Canada International Council (CIC), katerega predsedujoči je trilateralec in Sorosov tesen zaveznik Jim Balsillie iz Sorosovega Institute of New Economic Thinking. Peter Munk, ki je skupaj z družino Desmarais ključni financer od CIC, je bil kot predstavnik od Barrick Gold, tudi govorec ob podelitvi nagrade.58https://thecic.org/wp-content/uploads/2017/04/Annual-Report-2010-2011.pdf; str. 12

Amnesty International – Security Lab

Amnesty International je eden od vodilnih sredstev ”liberalne CIA”.

Financerji od Amnesty International USA skozi različna obdobja – 

»Craigslist Charitable Fund … Ford Foundation … John D. and Catherine T. MacArthur Foundation … Open Society Policy CenterRockefeller Brothers Fund … Sagner Family Foundation … San Francisco Foundation … Stephen M. Silberstein Foundation … Tides Foundation«59https://www.influencewatch.org/non-profit/amnesty-international-usa/; dostop 22.6.2023

Washington Post

Washington Post je vodilni nacionalno varnostni medij liberalnega establišmenta, in je tesno povezan s CIA, Council on Foreign Relations, Trilateral Commission,  skupino Bilderberg in Sun Valley Meetings.

Die Zeit

Die Ziet je del omrežja skupine Bilderberg.

Član uredniške skupine (1966 – 1971) in glavni urednik (1975 – 1980) Kurt Becker, se leta 1967 in 1975 udeleži zasedanja skupine Bilderberg. Becker je bil član od Atlantik-Brücke.

Zunanji urednik (1982 – 1998) Christoph Bertram je bil redni udeleženec zasedanj in član izvršnega odbora skupine Bilderberg, 1978 – 1982, 1984, 1987, 1990 – 1996, 1998. Bertram je bil direktor od International Institute for Strategic Studies, ter član od Atlantik-Brücke in član od Atlantic Initiative. Bertram je tudi upravitelj od pro-globalističnega  Berlin Institute for Population and Development.

Namestnik glavnega urednika (1998 – 2010) in mednarodni dopisnik (2011 – ) Matthias Naß, je bil redni udeleženec in član izvršnega odbora skupine Bilderberg, 1997 – 2012. Naß je tudi član od Sorosorvega European Council on Foreign Relations, bil imenovan za Young Leader (1984) od American Council on Germany, ter član od Atlantik-Brücke.

Glavni urednik (1997 – 2001) Roger de Weck, je leta 1994 imenovan Global Leader for Tomorrow od World Economic Forum. Njegov oče je bil bankir Philippe de Weck, ki se je v 70ih večkrat udeležil zasedanja skupine Le Cercle.

Ena najvplivnejših osebnosti iz varnostno obveščevalnega ozadja nemških medijev je Josef Joffe, ki je bil zunanji urednik od Süddeutsche Zeitung, danes pa je že vrsto let urednik od Die Zeit. Joffe je že vrsto let član od Trilateral Commission. V letih 1993 in 2003 je bil udeleženec zasedanja skupine Bilderberg.

Süddeutsche Zeitung

Progresivni Süddeutsche Zeitung je eden od osrednjih nemških medijev v varnostno obveščevalnem omrežju super elite.

Vodja mednarodne sekcije od leta 2000 in vodja političnega oddelka je Stefan Kornelius, ki je član Sorosovega European Council on Foreign Relations. Poleg tega pa je Kornelius moderator pri Munich Security Conference.

Višji urednik od Süddeutsche Zeitung je Florian Eder je član od European Council on Foreign Relations. Eder pa je tudi izvršni urednik od Politico, ki je prav tako del varnostno obveščevalnega omrežja super elite, in hkrati tesno povezan s savdsko elito.

Ena najvplivnejših osebnosti iz varnostno obveščevalnega ozadja nemških medijev je Josef Joffe, ki je bil zunanji urednik od Süddeutsche Zeitung, danes pa je že vrsto let urednik od Die Zeit. Joffe je že vrsto let član od Trilateral Commission. V letih 1993 in 2003 je bil udeleženec zasedanja skupine Bilderberg.

Nekdanja zunanja urednica in dopisnica je Barbara von Ow-Freytag, ki je bila tako kot Laurent Richard iz Forbidden Stories članica od skrivnega obveščevalne Integrity Initiative od Institute for Statecraft.

Bastian Obermayer, novinar od Süddeutsche Zeitung, je so-ustanovitelj od Forbidden Stories. Tesno povezan z omrežjem ”liberalne CIA”.

Leta 2019 je Die Ziet prejel $300,000 od Bill & Melinda Gates Foundation.

Le Monde

Ustanovitelj od Le Monde je Hubert Beuve-Mery, ki se leta 1969 upokoji, leta 1970 pa se udeleži zasedanja skupine Bilderberg.

Politični krotnist (1965 – 1994) Alfred Grosser se leta 1980 udeleži zasedanja skupine Bilderberg.

Novinar pri Le Monde (1965 – 2004) Jacques Isnard deluje istočasno tudi kot vojaški obveščevalec (1971 – 2007).

Glavni urednik (1973 – 1990) Claude Julien se leta 1981 udeleži zasedanja skupine Bilderberg. 

Dopisnik od Le Monde (1955 – 1985) Eric Rouleau leta 1984 na piše delovni papir The West, The Gulf and The Iraqi-Iranian War za skupino Bilderberg.

Moskovski dopisnik (1957 – 1964) od Le Monde Michel Tatu, leta 1965 študira kreminologijo na Institute on Communist Affairs na Columbia University, katerega direktor je Zbigniew Brzezinski. V obdobju od 1971 – 1977 je bil vodja zunanjih novic in Washingtonski dopisnik (1977 – 1980) od Le Monde. V letih 1972 in 1978 se Tatu udeleži zasedanja skupine Bilderberg.

Uredniška direktorica in vodilna kolumnistka Sylvie Kauffmann je članica od Trilateral Commission in članica od European Council on Foreign Relations. V obdobju od 1998 – 1999 je bila imenovana za Young Leader od French-American Foundation. Poleg tega je Kauffmann članica svetovalnega odbora od Google in članica svetovalne uprave od Reuters Institute for the Study of Journalism. Kauffmann pa je tudi redna udeleženka od Munich Security Conference.

Le Modne leta 2019 prejme $ 2,126,790 od Bill & Melinda Gates Foundation.

The Guardian

The Guardian je vodilni medij ”liberalne CIA”.

The Guardian prejme leta $ 175,000 od Bill & Melinda Gates Foundation.

Article 19

Article 19.

Organized Crime and Corruption Reporting Project – OCCRP

Financerji od Organized Crime and Corruption Reporting Project leta 2023 – 

»Rockefeller Brothers FundOpen Society FoundationsNational Endowment for Democracy … Ford Foundation … Oak Foundation … Skoll Foundation … Fritt Ord Foundation … The Swedish International Development Cooperation Agency … Dutch Postcode Lottery … Sigrid Rausing Trust … German Marshall Fund … U.S. Department of State … U.S. Agency for International Development«60https://www.occrp.org/en/aboutus/who-supports-our-work; dostop 23.6.2023

Daraj Media

Daraj je medij za arabsko govorečo populacijo. 

Financerji leta 2023 – 

»Open Society Foundations … European Endowment for Democracy«61https://daraj.media/en/who-we-are/; dostop 23.6.2023

Žrtve in ’’žrtve’’ od Pegasusa

Pri tej celotni zadevi je izredno težko določiti, kdo od teh je resnična žrtev teh napadov, ker zagotovo so (umorjeni mehiški novinar Cecilio Pineda Birto, kot tudi posamezniki iz Bahrajna, Indije, Južne Amerike, ipd.), in kdo so, mogoče celo večina, samo propagandne ’’žrtve’’, ki so večinoma tesno povezane z ’’liberalno CIA’’ in posredno z liberalnim establišmentom in obveščevalnim omrežjem, ki je v ozadju od NSO Group. Pri tem se vedno znova poraja vprašanje kako je možno, da ’’preiskovalni’’ novinarji in medijske organizacije, ki ’’preiskujejo’’ ozadje teh dogajanj, nikoli ne razkrijejo ključnih akterjev, ključnih nevladnih organizacij, obveščevalnih služb in njihovih tesnih povezav. Eden in ključni razlog je, ker so vsi ti vpleteni ’’novinarji’’ vodeni in financirani s strani istih akterjev, ki so v ozadju tega celotnega dogajanja. In vedno znova in znova, je za vsem tem dogajanjem v ospredju in v ozadju omrežje ’’liberalne CIA’’, ki je hkrati v tesni povezavi oz. partnerstvu z obveščevalnimi službami in diktatorskimi režimi. Ti razni ’’novinarji’’ iz tega omrežja, od katerih se dosledno učijo tudi slovenska sredstva ’’liberalne CIA’’, konstantno opozarjajo na ’’politične’’ pritiske na njih in njihove medije, kar pa je verjetno vsaj v 99% samo cenena propaganda za javnost in vzbujanje pozornosti, kot to počno influenserji. Hkrati pa se ti posamezniki okoriščajo na račun pravih žrtev. Tukaj je govora predvsem o organizacijah in medijih, kot so Amnesty International, Human Rights Watch, The Citizen Lab, New York Times, The Washington Post, The Guardian, ipd, ki so center teh manipulacij. V Sloveniji pa so to RTV Slovenija/MMC, Oštro, Necenzurirano, Pod Črto, Delo, Dnevnik, Mladina, ipd.

Jamal Khashoggi

Jamal Khashoggi (drugi iz leve proti desni) kot dopisnik za Arab News z Mudžahedini v Afganistanu leta 1988.

Jamal Khashoggi – saudski novinar in ’’aktivist’’, ki je očitno ubit po naročilu savdskih oblasti leta 2018, ker je postal preveč tesno povezan s skrajno Muslimansko bratovščino, ki jo Savdska Arabija v navezi z liberalnim establišmentom/CIA strateško uporablja tam, kjer je potrebno odstraniti nasprotnika.

Adnan Khashoggi s svojo ženo.

Jamal Khasahoggi je bil tako kot njegov zloglasni stric Adnan Khashoggi, del globokega obveščevalnega ozadja, katerega del so vodilni predstavniki liberalnega establišmenta/CIA in savdski obveščevalci oz. kraljeva družina. Savdske oblasti pred tem dobijo vohunsko programsko opremo od NSO Group, preko katere vohunijo Khashoggiju, njegovim družinskim članom in tesnim sodelavcem. Leta 2017 se Khashoggi preseli v McLean v Virginiji, in v tem času pred umorom dela za Washington Post, ki je pomemben del nacionalno varnostnega omrežja liberalnega establišmenta, in hkrati preko svojih povezav tesno povezan s Council on Foreign Relations, Trilateral Commission, Sun Valley Meetings in nenazadnje s CIA. To so pred tem potrjevali družina Graham in Warren Buffett, kot tudi zdajšnji lastnik Jeff Bezos, ki je tudi ”žrtev” Pegasusa.

»Khashoggi was killed and dismembered at the Saudi consulate in Istanbul in October 2018. While the investigation mostly points to Khashoggi’s close associates being targeted in the months after the murder, it also identified evidence suggesting that an NSO client targeted the phone of his wife, Hanan Elatr, several months before his death, between November 2017 and April 2018.
The client appears to have used NSO’s spyware, Pegasus, which can transform a phone into a surveillance device, with microphones and cameras activated without a user knowing. …
A forensic examination of Elatr’s Android phone found that she was sent four text messages that contained malicious links connected to Pegasus. The analysis indicated the targeting came from the United Arab Emirates, a Saudi ally. However, the examination did not confirm whether the device had been successfully infected. …
[Khashoggi’s] fiancee, Hatice Cengiz … analysis revealed that Cengiz’s phone was first infected with Pegasus just four days after his murder, on 6 October 2018. Her phone was also hacked on two other days in October 2018. Further attempts to hack her phone followed in June 2019, although they did not appear to be successful. Data analysis suggested that Saudi Arabia was behind her hacking.
A close friend of Khashoggi, Wadah Khanfar, the former director general of the Al Jazeera television network, was also hacked using Pegasus, with analysis showing that his phone was infected as recently July 2021. …
Khashoggi associates who were targeted for possible surveillance after his death, according to the leak, include Abdullah Khashoggi, the journalist’s son; Azzam Tamimi, a Palestinian-British activist and friend, and Madawi Al-Rasheed, a London-based scholar who co-created an opposition party of expatriate Saudis in the wake of the murder62https://www.theguardian.com/world/2021/jul/18/nso-spyware-used-to-target-family-of-jamal-khashoggi-leaked-data-shows-saudis-pegasus

Khashoggi je leta 2003 postal kratkotrajni urednik savdskega časopisa Al Watan, ki je postal platforma za savdske progresivce, preko katere so kritizirali Wahabite, ker so ti financirali salafizem. Al Watan je sicer ustanovljen s strani savdske kraljeve družine. Khashoggi je nato postal glavni urednik časopisa ponovno leta 2007, pred tem je bil medijski svetovalec svojega mentorja, ter super elitnega in zloglasnega savdskega princa Turkija al Faisala, ko je ta leta 2005 postal ambasador v ZDA. To pove vse, kdo je v resnici bil Jamal Khashoggi.

Junija 2010 začne Jamal Khashoggi voditi 24-urni novičarski kanal Al-Arab. Na ta položaj ga imenuje princ Alwaleed bin Talal, katerega kasneje razlasti savdski prestolonaslednik Mohammed bin Salman. Alwaleed bin Talal je prav tako tesno povezan z liberalnim establišmentom, saj je ustanovni član/investitor od Breakthrough Energy Coalition, katere ustanovni člani/investitorji so vodilni predstavniki iz Sun Valley Meetings in CFR. To so Mark Zuckerberg, Bill Gates, Jeff Bezos, Meg Whitman, Jack Ma, Michael Bloomberg, George Soros, Richard Branson in Aliko Dangote.

Khashoggijev mentor in hkrati tesen Sorosov zaveznik princ Turki al Faisal, ki je prvorazredno CIA sredstvo, poda zelo manipulativno izjavo, v kateri brani savdskega prestolonaslednika in domnevno najbolj odgovornega za Khashaggijev umor Mohammeda bin Salmana

»A senior Saudi prince cast doubt on the reported CIA finding that Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman ordered the killing of journalist Jamal Khashoggi in Istanbul last month, saying the agency could not be counted on to reach a credible conclusion.

“The CIA is not necessarily the highest standard of veracity or accuracy in assessing situations. The examples of that are multitude,” Prince Turki al-Faisal, a senior member of the royal family, told journalists in Abu Dhabi on Saturday. …

“I don’t see why the CIA is not on trial in the United States. This is my answer to their assessment of who is guilty and who is not and who did what in the consulate in Istanbul.”
The CIA has concluded that Prince Mohammed ordered the operation to kill Khashoggi, as first reported by the Washington Post, and briefed other parts of the US government on its findings, sources told Reuters news agency last week. …

Prince Turki told the Associated Press news agency the killing of Khashoggi was “an unacceptable incident that tars and mars the long record of Saudi Arabia’s own standing in the world”. …
Other Khashoggi-connected names linked to in the data were Yahya Assiri [povezan s Sorosovim omrežjem], a UK-based Saudi activist who documents human rights violations in Saudi Arabia and was in close contact with Khashoggi before his death, and Yasin Aktay, a friend of Khashoggi and a top aide to the Turkish president, Recep Tayyip Erdoğan63https://www.aljazeera.com/news/2018/11/25/saudi-prince-turki-says-cia-cannot-be-trusted-on-khashoggi

Khashoggija ubijejo savdski operativci, ki so bili pred tem, z odobravanjem State Departmenta za časa Obamove in kasneje Trumpove administracije, na paravojaškem usposabljanju v ZDA –

»Four Saudis who participated in the 2018 killing of the Washington Post journalist Jamal Khashoggi received paramilitary training in the United States the previous year under a contract approved by the State Department, according to documents and people familiar with the arrangement.

The training was provided by the Arkansas-based security company Tier 1 Group, which is owned by the private equity firm Cerberus Capital Management. The company says the training — including “safe marksmanship” and “countering an attack” — was defensive in nature and devised to better protect Saudi leaders. One person familiar with the training said it also included work in surveillance and close-quarters battle. …

The State Department initially granted a license for the paramilitary training of the Saudi Royal Guard to Tier 1 Group starting in 2014, during the Obama administration. The training continued during at least the first year of former President Donald Trump’s term.

Louis Bremer, a senior executive of Cerberus, Tier 1 Group’s parent company, confirmed his company’s role in the training last year in written answers to questions from lawmakers as part of his nomination for a top Pentagon job during the Trump administration.

In the document, which Bremer provided to The New York Times, he said that four members of the Khashoggi kill team had received Tier 1 Group training in 2017, and two of them had participated in a previous iteration of the training, which went from October 2014 until January 2015. …

The earlier iteration of the training, which took place during the Obama administration, occurred before Crown Prince Mohammed consolidated power in the kingdom. His predecessor as crown prince, Mohammed bin Nayef, was a close ally of the United States and in particular John Brennan, who served as CIA director under President Barack Obama.

Trump weighed installing the head of Cerberus, Stephen A. Feinberg, in a top intelligence post last year, but the appointment was never made. While the Trump administration had appointed Feinberg to lead the President’s Intelligence Advisory Board in 2018, questions emerged about potential conflicts of interest. Cerberus formerly owned the military contractor DynCorp, which among other things provides intelligence advice to the United States and other clients.«64https://www.deccanherald.com/international/world-news-politics/saudis-who-killed-jamal-khashoggi-received-paramilitary-training-in-us-1000505.html; dostop 7.6.2023

 • Tudi pri Cerberus Capital Management, ki je lastnik od Tier 1 Group, je izjemno jasno vidna tesna povezava z obveščevalnim ozadjem super elite. Investitor od Cerberus je bil v preteklosti tudi Donald Rumsfeld.
 • Ustanovitelj od Cerberus je Steve Feinberg, ki je svojo kariero začel leta 1982 pri super elitni investicijski banki Drexel Burnham, kjer je v tistem obdobju delal tudi kasnejše vodilno CIA sredstvo za državne udare Peter Ackerman. Feinberg leta 1992 ustanovi Cerberus Capital Management, ki leta 2010 postane lastnik od zasebnega vojaškega pogodbenika DynCorp, ki je imel pomembno vlogo v iraški vojni. Feinberg je bil pomemben Trumpov financer in član njegovega Trump Economic Advisory Council. Feinberg je kot generalni direktor od CCM član od zelo vplivnega Business Council, kjer so vodilni člani izvršnega odbora pomembni predstavniki CFR, Trilateral Commission, Sun Valley Meetings in hkrati ozadje obveščevalnega omrežja liberalnega establišmenta – Henry R. Kravis, Jeff Bezos, David Solomon – Goldman Sachs, Satya Nadella – Microsoft, Shantanu Narayen – Adobe Systems Inc, Kathy Warden – Northrop Grumman, Thomas Buberl – Axa, John Donahoe – Nike. Člani – Alex Karp – Palantir Technologies (CIA), Barry Diller, Jamie Dimon – JP Morgan Chase, Marc Benioff – Salesforce, Mathias Döpfner – Axel Springer SE, Evan Greenberg, John Hess – Hess Corporation, Alan Jope – Unilever, Arvind Krishna – IBM, Bernard Looney – BP (ozadje od Hakluyt), Brian Moynihan – Bank of America, Dan Schulman – PayPal.
 • S podjetjem Cerberus je od leta 1999 povezan Dan Quayle, ki je bil v obdobju 1989 – 1993 pod-predsednik ZDA – predsednik George H. W. Bush, ki je bil tesen kolega od Turkija al Faisala. Quayle, ki pri Cerberus postane predsedujoči mednarodnemu svetovalnemu odboru, rekrutira Bushevega in Munkovega kolega iz Barrick Gold Briana Mulroneyja, da bi postal predsedujoči od Air Canada, če bi ga Cerberus kupil.65https://web.archive.org/web/20111015122206/http://www.theglobeandmail.com/report-on-business/rob-magazine/the-prime-of-brian-mulroney/article266592/page2/ Quayle, ki je bil v administraciji Busha mlajšega član od Defense Policy Board (2001 – 2005), pa svoje delovanje v tem omrežju ovekoveči kot častni upravitelj emeritus od neoliberalnega Hudson Institute.
 • Predsedujoči od Cerberus je John W. Snow, ki je bil v obdobju 2003 – 2006 Bushev sekretar za finance. Snowa nato na položaju nadomesti Rockefellerjev bankir Hank Paulson in Goldman Sachs. Leta 1977 je bil Snow Distingushed Fellow od neokonservativnega in neoliberalnega American Enterprise Institute. V obdobju od 1994 – 1996 pa je bil predsedujoči od Business Rountable, ki ima podobno zasedbo in nalogo kot prej omenjeni Business Council. Business Roundtable je pod njegovim vodstvom zelo pomembna za sprejetje pro-globalističnega in neoliberalnega North American Free Trade Agreement.
Turki al Faisal in Karen Elliott House leta 2006 pri Council on Foreign Relations.

Turki al Faisal je eden vodilnih posameznikov tega globokega obveščevalnega in zelo kontroverznega ozadja med liberalnim establišmentom/CIA in Savdsko Arabijo, kar potrjuje tudi njegova zgodnja izobrazba. Turki al Faisal, se je leta 1968 izobraževal na Walsh School of Foreign Service – Georgetown University, ki izobražuje pomembne kadre za CIA, State Department in Pentagon. Na Walsh School so se izobraževali tudi številni vodilni novinarji, tudi tisti iz ’’alternativnih’’ medijev.66https://www.mintpressnews.com/georgetown-langley-controversial-connection-cia/284004/ Turkijev sošolec pa je bil bodoči član od Trilateral Commission in bodoči predsednik ZDA Bill Clinton. Na Welsh School so se šolali še številni ostali bodoči vodilni globalisti in člani od Trilateral Commission, kot so Alexander Haig, George Tenet – CIA, Paula Dobriansky, general John R. Allen, general James L. Jones, David Petraeus – CIA, Marcus Wallenberg, Alexander Graf of Lambsdorff, Jose Manuel Barroso, španski kralj Fili VI, savdski princ Talal bin Muhammad, savdski princ Mohammed bin Nawaf Al-Saud, jordanski kralj Abudllah II, jordanski prestolonaslednik Al Hussein Bin Abdullah, jordanska princesa Ghida Talal, jordanski princ Hashim bin Hussein, grški princ Pavlos, grški in danski princ Philippos, Laura Chinchilla Miranda, katarski Sheikh Abdullah bin Hamad Al-Thani. Kot tudi ’’anti-globalisti’’, kot so vodilno sredstvo ’’konservativne CIA’’ Steve Banon, Trumpov ’’proti-muslimanski’’ vodja kabineta John F. Kelly, Trumpova tiskovna predstavnica Kayleigh McEnany. Kot tudi Jeremy Konyndyk – predsednik od Refugees International; Parag Khanna – The New America Foundation.

Turki al Faisal je postal namestnik vodje savdske obveščevalne leta 1973. Vodja pa je bil njegov stric Kamal Adham, ki je hkrati tesen prijatelj od Adnana Khashoggija. Al Faisal je bil od leta 1977 – 2001 vodja savdske obveščevalne službe in v tem času je bil skupaj z Zbigniewom Brzezinskim in CIA ključni za financiranje in oboroževanje skrajnih islamistov v Afganistanu in drugje po svetu. Savdska Arabija oz. al Faisal je za oboroževanje Mudžahedinov v Afganistanu namenila vsaj $1 milijardo. Turki al Faisal oz. celotna savdska kraljeva družina pa je tudi močno vpletena v teroristične napade 9/11. Al Faisalov varovanec pa ni bil nihče drug kot Osama bin Laden, s katerim se je skupaj s še nekaj uradniki od CIA, sešel nekaj tednov pred terorističnimi napadi 9/11.

Istočasno, ko postane Turki al Faisal vodja savdske obveščevalne, se leta 1979 udeleži zasedanja od skrivne ultra-konservativne zasebne obveščevalne skupine Le Cercle v nemškem Wildbad Kreuth, katerega se, glede na razpoložljive informacije, med drugim udeleži tudi Franz-Josef Strauss, kasnejši so-ustanovitelj od International Democratic Union (Jose Maria Aznar; Sebastian Kurz; Janez Janša). Zasedanje je sledilo med drugim tudi zaradi padca iranskega šaha. Skupina Le Cercle je ključno ozadje ’’konservativne CIA’’, v katerem pa Rockefellerjeva, Kissingerjeva in Brzezinskijeva vloga ni bila ključna, zagotovo zaradi same kontroverznosti skupine. So pa številni vodilni predstavniki od Le Cercle hkrati tudi tesno povezani s skupino Bilderberg, kot tudi z Rockefellerjevim omrežjem pri Chase Manhattan.

»The Spiegel also reproduced a letter from [Hans] Huyn to Strauß dated 13th February 1979, which mentioned the Cercle Pinay for the first time:
“Furthermore, I would like to inform you that I have just received news from Riyadh confirming that Prince Turki al-Faisal, head of the Saudi intelligence service and brother of the Foreign Minister, will be attending the Cercle meeting in Wildbad Kreuth [since 1975, the international conference centre of the Hanns-Seidel-Stiftung]. I think his participation will be of particular interest in view of the Middle East situation [i.e. the overthrow of the Shah one month previously]”«67David Teacher. Rogue Agents: The Cercle and the 6I in the Prive Cold War 1951 – 1991. Str. 187

Turki al Faisal je bil hkrati tesno povezan z vzporedno zasebno obveščevalno mrežo od Le Cercle, imenovano Safari Club, ki je bil ustanovljen leta 1976. Safari Club so sestavljali ustanovitelj Alexandre de Marenches (direktor francoske obveščevalne SDECE), general Vernon Walters (CIA; Le Cercle; 6I), Ted Shackley (CIA; Le Cercle), Frank Carlucci (CIA; tesen Rockefellerjev zaveznik; član od 9/11 Commission); George H. W. Bush (CIA; Trilateral Commission; Barrick Gold), Richard Helms (CIA), Faisalov stric Kamal Adham (vodja savdske obveščevalne, 1965 – 1979; BCCI), Anwar Sadat, Saddam Hussein, iranski šah. Safari Club je vodil predvsem skrivne operacije v Afriki. Hkrati pa je Safari Club eno od ozadij zloglasne banke BCCI, s katero je bil kot delničar tesno povezan tudi Turki al Faisal in preko katere je pomagal prati dobičke od prodaje heroina. Stranka od BCCI pa je bil seveda tudi Adnan Khashoggi.

Turki al Faisal kasneje postane pomemben Sorosov pro-globalistični zaveznik, saj je leta 2008 postal upravitelj od International Crisis Group, kjer kasneje postane svetovalec. Skupaj s Sorosom pa je tudi član svetovalnega odbora od pro-globalistične Munich Securty Conference, katere ozadje so Trilateral Commission, skupina Bilderberg in Atlantic Council.

V to CIA in Rockefellerjevo/Sorosovo sfero spada tudi prinčevo delovanje v pro-globalističnem, pro-arabskem in pro-UN International Peace Institute, katerega financer v preteklosti je bil super elitni pedofil in član od Triltaeral Commission Jeffrey Eppstein. Turki al-Faisal je vsaj že od leta 2008 član mednarodne svetovalne uprave inštituta, katerega ustanoviteljica leta 1970 je Ruth Forbes Young, ki je iz globokega ozadja tesno povezana s CIA. Inštitut je namenjen izobraževanju diplomatov, pogajalcev in vojaških osebnosti. Z inštitutom so bili v preteklosti povezani še Sorosov in Epsteinov tesen kolega Terje Rød-Larsen, Kofi Annan, Rita Hauser, Ban Ki-moon, David Hamburg, Kevin Rudd, Vitaly Churkin, Sergey V. Lavrov, ter razni predstavniki kontrolirane opozicije.

 • Vodilni financerji od IPI so vodilni financerji ’’liberalne CIA’’ –

»Carnegie Corporation of New York. The William and Flora Hewlett Foundation. The Ford Foundation. The John D. and Catherine T. MacArthur Foundation. Rockefeller Foundation. Rockefeller Brothers Fund. Guggenheim Foundation. United Nations Foundation. United States Institute of Peace. The Scherman Foundation«68https://web.archive.org/web/20050420022526/http://www.ipacademy.org/AboutIPA/AboutIPA.htm; dostop 20.4.2005

 • Prav tako partnerske organizacije –

»Council on Foreign Relations … Center for Strategic and International Studies (CSIS) [del CIA] … RAND Corporation [del Pentagona] … International Institute for Strategic Studies (IISS) … Brookings Institution … National Endowment for Democracy (NED) [del CIA] … International Crisis Group [ustanovitelj in financer Soros] … International Rescue Committee (IRC) [del CIA] … Global Policy Forum. Global Witness [Sorosov NGO; član uprave je kasneje Stephen Peel, lastnik od NSO Group]. Human Rights Watch (HRW) [vodilni financer Soros] … Amnesty International (AI)«69https://web.archive.org/web/20050420022526/http://www.ipacademy.org/AboutIPA/AboutIPA.htm; dostop 20.4.2005

Al Faisalovo izredno pomembno vlogo v tem omrežju potrjuje tudi kot upravitelj od Rockefellerjeve Asia Society, katere so-predsedujoči je John L. Thornton (Barrick Gold), ki je hkrati tesno povezan z ’’anti-establišment’’ Steveom Bannonom in Nigelom Faragem. Z Asia Society so povezani vodilni globalisti/obveščevalci, kot so John D. Negroponte, Stephen A. Schwarzman, Evan G. Greenberg, Nicolas Berggruen, Mark E. Tucker, Charles P. Rockefeller in Nicolas Rohatyn. Kot tudi Emily Rafferty iz Metropolitan Museum of Art, kjer je član svetovalnega odbora Stephen Peel, lastnik od NSO Group. Častni upravitelji pa so John D. Rockefeller IV, Kevin Rudd in Washington SyCip.

Turki al Faisal je danes ponovno povezan z Georgetown University, saj je Visiting Distinguished Professor in še član svetovalne uprave od Center for Contemporary Arab Studies.

Turki al Faisal je tudi Lamont Lecturer na Belfer Center for Science and International Affairs na Harvard University. Belfer Center, ki je tesno povezan s CIA, TC in CFR, je hkrati tesno povezan z državnimi udari, ’’barvnimi revolucijami’’ in ’’okoljevarstvenimi’’ protesti, med drugim od Extinction Rebellion.

Ahmed Mansoor

Ahmed Mansoor – ’’borec za človekove pravice’’ iz Združenih arabskih emiratov, ki je zaprt od marca leta 2017 zaradi razžalitve kraljeve družine oz. oblasti, in je hkrati tesno povezan s Sorosovim omrežjem ’’liberalne CIA’’. Ni presenetljivo, da liberalni establišment podpira ”obe strani’’, saj je kraljeva družina iz emiratov njihov zelo tesen zaveznik, kar je med drugim razvidno preko administracije Busha mlajšega, še toliko bolj pa preko Obamove administracije, kot tudi preko Trumpove. Eden od vodilni predstavnikov iz emiratov je njihov ambasador v ZDA Yousef Al Otaiba, ki je zelo zaslužen, da v Savdski Arabiji, z vso vednostjo in očitno podporo CIA in Obamove administracije (Rockefellerjev in Sorosov agent), postane prestolonaslednik ravno Mohammed bin Salman, ki je odgovoren za umor Jamala Khashoggija. Yousef Al Otaiba pa je hkrati tesno povezan s posamezniki, ki so del Mansoorjevega Sorosovega omrežja. V to omrežje spada tudi obsojeni pedofil George Nader, ki je posebni odposlanec Mohammeda bin Salmana in Mohammeda bin Zayed Al Nahyana iz Združenih arabskih emiratov. Nader je bil v tej vlogi hkrati tesno povezan s Trumpovo kampanjo, kot tudi bil vpleten v ilegalno financiranje predsedniške kampanje od Hillary Clinton leta 2016.70https://theintercept.com/2022/01/16/uae-2016-election-trump-clinton-george-nader/ Naderjev partner pri tem je prav tako ameriško-libanonski milijarder Ahmad “Andy” Khawaja, ki ga leta 2020 aretirajo, ker je ilegalno financiral njeno kampanjo v višini $3,5 milijonov. Hkrati pa je Khawaja doniral $1 milijon za Trumpovo kampanjo.71https://english.alarabiya.net/News/world/2020/09/21/US-Lebanese-man-who-gave-6-million-to-Democrats-Republicans-arrested-in-Lithuania

Nader, ki je bil že v 80ih vpleten v Iran-Contra, je tesno povezan tudi z omrežjem ’’konservativne CIA’’, med drugim z Ericom Princem, ustanoviteljem od zloglasnega podjetja Blackwater. V tej vlogi se je Nader avgusta 2016 tudi srečal z Donaldom Trumpom Jr., da bi pomagal njegovemu očetu pri njegovi predsedniški kampanji. Poleg Princa in Naderja, je bil član na tem sestanku tudi Joel Zamel, izraelski specialist za manipulacije socialnih medijev in lastnik geostrateško-obveščevalno svetovalnih podjetij Wikistrat in Psy-Group. Na sestanku so bili še vodilni Trumpov svetovalec in sredstvo ’’konservativne CIA’’ general Michael Flynn iz Francisco Partners Management, ki je lastnik od NSO Group; sredstvo ’’konservativne CIA’’ Steve Bannon, katerega mentor pri Goldman Sachs je bil super elitni John L. Thornton, ki je hkrati tudi član mednarodne svetovalne uprave od Munkovega Barrick Gold; ter Trumpov zet Jared Kushner, tesen zaveznik Yousefa Al Otaibe.

Michael Flynn in Bijan Kian.

Zamel je prišel v stik z generalom Flynnom preko njegovih družabnikov. Eden od teh je bil Bijan Kian, ki je pod-predsedujoči od Flynn Intel Group (2015 – 2016), ter bil član Trumpove tranzicijske ekipe. Kian je prav tako tesno povezan s tem globokim ozadjem liberalnega establišmenta. Kian je med drugim član svetovalnega odbora do proti-iranskega in pro-LGBTQ+ Institute for Voices of Liberty, katerega najpomembnejši člani svetovalnega odbora so –

 • Zloglasni Trumpov zagovornik Alan Dershowitz – tesno povezan s CIA in ’’anti-Rockefeller/Soros’’ dezinformativnim omrežjem, kot član uprave od NGO Monitor (James Woolsey; Elliott Abrams; Nina Rosenwald; Elie Wiesel) in kot guverner in Distinguished Senior Fellow od ’’proti-migrantskega’’ Gatestone Institute (James Woolsey; Daniel Pipes Nina Rosenwald; Elie Wiesel; Rebekah Mercer), ki je tesno povezan z ’’anti-Hillary Clinton’’, neonacističnem in proti-muslimanskim omrežjem, posebno za časa Trumpa.
 • Super elitni Stuart Eizenstat, ki je skupaj z ustanovnim članom od Trilateral Commission grofom Ottom von Lambsdorffom član mednarodne svetovalne uprave od Bank Menatep, katere ustanovitelj je pomembno Rockefellerjevo/Sorosovo/CIA sredstvo Mikhail Khodorkovsky. Eizenstat je bil v preteklosti tudi upravitelj in pod-predsedujoči od Freedom House in član svetovalne uprve od Washington Institute for New East Policy.
 • Nedavno preminuli Robert McFarlane, Reaganov svetovalec za nacionalno varnost, ki je od leta 1991 – 2022 član svetovalne uprave od Washington Institute for New East Policy in direktor od Foundation for Defense of Democracies.
 • Mark Wallace, ki je član od United Against Nuclear Iran.

Flynn, ki je v tistem obdobju tesno povezan z NSO Group, naj bi na željo Zamela prišel v svetovalno upravo od Wikistrata.

Donald Trump in Ronald Lauder.

Oče od Joela Zamela Gary Zamel, je tesen prijatelj od super elitnega Ronalda Lauderja, ki je hkrati tesen Trumpov prijatelj. Trump je celo namigoval, da bi bil Lauder njegov neuradni povezovalec za mirovna pogajanja med Palestinci in Izraelci. Lauder pa se z Naderjem pozna že od poznih 90ih, ko sta skupaj delala na izboljšanju sirsko-izraelskih odnosov. Lauder je prav tako tesno povezan z elitnim sionističnim omrežjem. Lauder je v tem obdobju, 2012 – 2019, član svetovalnega odbora od Israel Policy Forum, katerega predsedujoči je Charles Bronfman, člani uprave pa so Matthew Bronfman, Obamin financer Lester Crown, Haim Saban in Michael Sonnenfeldt. Lauder je tako kot je bil Peter Munk iz Barrick Gold, upravitelj od Jewish National Fund. Pomembna pa je tudi Lauderjeva tesna povezava z Rockefellerjevim omrežjem, saj je član nacionalne svetovalne uprave od American-Israel Friendship League, katere so-ustanovitelja sta Nelson Rockefeller in tedanji vodilni neokonservativec Henry Scoop Jackson. Lauder je bil predsedujoči upravitelj od Museum of Modern Art (1999 – 2005), danes pa je upravitelj od J. Paul Getty Trust.

Za Wikistrat je šest tednov pred umorom delal tudi Jamal Khashoggi. To se je zgodilo eno leto preden se je Joel Zamal udeležil sestanka v Rijadu s savdskim vodstvom, v katerem je savdsko vodstvo domnevno predlagalo usmrtitev iranskih nasprotnikov. Tega sestanka se je udeležil tudi savdski general Ahmed al-Asiri, ki je obtožen, da je načrtoval Khashoggijev umor.

»Wikistrat, a hybrid geopolitical analysis/intelligence gathering company connected to Saudi and Israeli leadership, claimed to have “recruited” slain Washington Post journalist Jamal Khashoggi shortly before his murder, and approximately one year after the firm’s owner met with senior advisors to the Saudi government.
Thousands of documents obtained exclusively by Forensic News include correspondences between a senior leader of Wikistrat and a lower-level employee that took place in summer 2018 in which the senior leader wrote that Khashoggi had recently been “recruited” by the firm and encouraged the employee to solicit similar journalists for an unspecified Wikistrat project.
Khashoggi’s “recruitment” by Wikistrat occurred just one year after a small group of businessmen, including Wikistrat owner Joel Zamel, met with senior advisors to the Saudi government. According to the New York Times report, the men allegedly discussed using private intelligence firms to assassinate Iranian political enemies of the newly-minted Saudi Crown Prince, Mohammad bin Salman.
While Zamel reportedly declined such offers, messages show his firm Wikistrat later recruited Khashoggi for a confidential project with unclear purposes for an unknown client.
Shortly after Khashoggi’s murder, the same Wikistrat senior leader who said Khashoggi had been “recruited” by the firm weeks earlier explicitly denied the same when pressed by employees. …
Wikistrat “recruited” Khashoggi for the confidential project approximately twelve weeks prior to the murder, and one year after founder Joel Zamel attended a meeting in Riyadh, Saudi Arabia, where Saudi leaders allegedly proposed assassinating Iranian opponents. Another attendee of the meeting was Saudi Gen. Ahmed al-Asiri, the individual who is accused of orchestrating Khashoggi’s murder72https://forensicnews.net/israeli-private-intelligence-firm-claimed-recruitment-of-khashoggi-prior-to-murder/; dostop 6.6.2023

Člani uprav in strokovnjaki pri Wikistrat (2009) in PsyGroup so del omrežja od Trilateral Commission in Council on Foreign Relations, ter od neokonservativnih Foundation for Defense of Democracies in Washington Institute for Near East Policy.
Ključna člana svetovalne uprave od PsyGroup, ki jo Joel Zamel zapre po raznih spletkah in ’’anti-Trump’’ preiskavah od FBI, sta dva vodilna predstavnika liberalnega establišmenta, tesno povezana s CIA –

 • Elliott Abrams – član uprave od PsyGroup. Neokonservativec Abrams, ki je bil ena od osrednjih osebnosti v Iran-Contra, je dologoletni direktor do National Endowment for Democracy, ki je skupaj s Sorosom vodilni financer slovenskih skrajnih levičarjev in ’’anti-Janša’’ protestnikov. Hkrati s tem položajem, pa Trump imenuje Abramsa za svojega posebnega odposlanca v Venezueli, da bi nadzoroval ameriško politiko proti tej državi.
 • Newt Gingrich – član uprave od PsyGroup. Gingrich, ki je bil svetovalec od Barrick Gold, član od Foundation for Defense of Democracies in so-ustanovitelj od European Foundation for Democracy.

Zelo pomemben je podatek, da so nekje od leta 2013 dalje, tudi ta časa Khashoggijevega umora, člani svetovalne uprave in strokovnjaki Zamelovega podjetja Wikistrat vodilni predstavniki liberalnega establišmenta in/ali tesno povezani s CIA, kot so –

 • Elliott Abrams
 • General James L. Jones – član od Trilateral Commission, 2008/2009; predsedujoči od Atlantic Council, 2018 – ; upravitelj od s CIA in Pentagonom tesno povezan Center for Strategic and International Studies, 2011 – ; član svetovalne uprave od Spirit of America, 2010 – ; udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 2005; financer od National Endowment for Democracy, 2013; Obamov svetovalec za nacionalno varnost.
 • Stephen A. Cambone – član uprave od Wikistrat. Cambone je tesno povezan z obveščevalnim omrežjem in je član uprave od Rumsfeld Foundation, katere ustanovitelj je vodilni neokonservativec in Bilderberger Donald Rumsfeld. Cambone je član svetovalne uprave od Intelligence and National Security Alliance, ki je tesno povezana s Trilateral Commission.
 • John P. Hannah – član uprave od Wikistrat. Višji svetovalec pri Foundation for Defense of Democracies in Senior Fellow od Washington Institute for Near East Policy. Član Busheve administracije, član Trumpove tranzicijske skupine. Hannah je tesno povezan s pedofilom Georgeom Naderjem, ki je organiziral srečanje med Zamelom, Trumpom, ter vodstvom iz Savdske Arabije in ZAE.
 • David Shedd – nekdanji višji izvršni od CIA; njegov šef je bil Michael Flynn; član svetovalne uprave od Intelligence and National Security Alliance; član svetovalne uprave od National Security Institute – George Mason University; bil Visiting Fellow pri The Heritage Foundation.
 • Članica od Trilateral Commission Anne-Maire Slaughter, ki je prav tako povezana z omrežjem on Mansoorja.
 • Michael V. Hayden, nekdanji direktor od CIA in NSA, in tudi direktor od Atlantic Council.
 • Dennis Ross, član od United Against Nuclear Iran in član od WestExecs Advisors, ki so svetovalci od NSO Group.
 • Daniel Pipes, vodilni neokonservativec in nekdanji član svetovalne uprave od Freedom House.
 • Parag Khanna (kolega od Anne-Marie Slaughter pri CFR in New America Foundation), ki je bil leta 2010 Distinguished Visitor pri Munk School of Global Affairs, kjer deluje Citizen Lab;
 • Kenneth R. Timmerman, ki je izvršni direktor od neokoservativne Foundation for Democracy in Iran, katerga ustanovni financer je National Endowment for Democracy, član svetovalne uprave pa je nekdanji CIA direktor in vodilni neokonservativec James Woolsey (Trumpov svetovalec);
 • Daveed Gartenstein-Ross, višji svetovalec za asimetrično vojskovanje pri neokonservativni Foundation for Defense of Democracies, katere ključni ustanovni direktor je James Woolsey;
 • James Joyner, Nonresident Senior Fellow pri Brent Scowcroft Center on Strategy and Security od Atlantic Council;
 • Mark Galeotti, Senior Associate Fellow pri Royal United Services Institute in piše za Jane’s Intelligence Review (za njih piše tudi vodilno slovensko sredstvo ’’liberalne CIA’’ Blaž Zgaga).
 • Pripravnik pri Wikistrat je bil Jordan Schachtel, ki je v obdobju od 2014 – 2016 nacionalno varnostni dopisnik od Breitbart News. Schachtel pa je s tem obveščevalnim neokonservativnim omrežjem povezan tudi preko Endowment for Middle East Truth, katerega ustanovitelj je super elitni Edgar Bronfman, direktorji pa so Daniel Pipes, James Woolsey, Jeane Kirkpatrick in Frank Gaffney. Govorec pri Endowment for Middle East Truth pa je bil leta 2014 Michael Flynn.

Nadaljevanje o Mansoorju

Kot je za pričakovati, je Mansoor tesno povezan z omrežjem ’’liberalne CIA’’.

»On August 10 and 11, 2016, Mansoor received SMS text messages on his iPhone promising “new secrets” about detainees tortured in UAE jails if he clicked on an included link. Instead of clicking, Mansoor sent the messages to Citizen Lab researchers. We recognized the links as belonging to an exploit infrastructure connected to NSO Group, an Israel-based “cyber war” company that sells Pegasus, a government-exclusive “lawful intercept” spyware product73https://citizenlab.ca/2016/08/million-dollar-dissident-iphone-zero-day-nso-group-uae/

Mansoor je član svetovalne uprave za Middle East and North Africa Division pri Human Rights Watch,74https://www.hrw.org/about/people/advisory-committee/middle-east-and-north-africa-division; dostop 5.6.2023 katerega vodilni financer je ravno George Soros. Human Rights Watch je zelo pomembno ’’PR’’ sredstvo liberalnega establišmenta/CIA v omrežju ’’liberalne CIA’’. Najpomembnejši člani uprav od HRW v glavnem prihajajo iz Council on Foreiugn Relations.

 • Dovolj zgovoren je tudi podatek, da je članica emeritus članica uprave in članica svetovalne uprave azijske divizije od HRW super elitna Joanne Leedom-Ackerman, katere mož je bil nedavno preminuli bankir Peter Ackerman, ki je bil vodilno sredstvo CIA za državne udare in barvne revolucije. Prav tako kot njen mož, pa je bila tudi Joanne članica uprave od Albert Einstein Institute, ki je eden CIA centrov, tesno povezan z Weatherhead Center for International Affairs, NED, International Center on Nonviolent Conflict, Freedom House in U.S. Institute of Peace. Z večino od teh je povezana tudi Joanna. Poleg tega pa je bila Joanna članica uprave od Sorosove International Crisis Group. Hkrati pa je Joanna članica uprave od International Center for Journalists, ki je eden od vodilnih globalistični sredstev ’’preiskovalnega novinarstva’’ v omrežju ’’liberalne CIA’’.
 • So-predsedujoča upravi od HRW je Amy Rao, ki je izvršna pod-predsednica od The Schmidt Family Foundation, katere ustanovitelj je super elitni član od Trilateral Commission Eric Schmidt – alfa in omega podjetja Google/Alphabet.
 • So-predsedujoč uprave od HRW je Neil Rimer, so-ustanovitelj in partner od Index Ventures, katero je bilo začetni financer od Adallom in Wiz, kateri tako kot NSO Group, prihajata iz istega omrežja izraelskih zagonskih podjetij, ki so del obveščevalnega omrežja od Unit8200 – Mossad.
 • Omeniti velja še nekdanjega predsedujočega od HRW (2010 – 2013) Jamesa F. Hogea Jr., ki je Peter G. Peterson Chair pri Council on Foreign Relations in je bil urednik njene vplivne revije Foreign Affairs, 1992 – 2010. Bil pa je tudi pod-predsedujoči od International Center for Journalists. Hoge je poročen z Alice Albright, ki je hčerka vodilne predstavnice liberalnega establišmenta Madeleine Albright. Hoge, ki je bil leta 1998 udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, je tudi predsedujoči svetovalnemu odboru od Ditchley Foundation, ki spada v anglo-ameriško-kanadsko omrežje od skupine Bilderberg. Hoge je še višji svetovalec od Teneo Intelligence, kjer je tesno povezan z ljudmi iz CIA, Trilateral Commission in Sun Valley Meetings, kot so George J. Mitchell (član izvršnega odbora skupine Bilderberg; udeleženec od Le Cercle) – predsedujoči Sorosovi International Crisis Group; Christopher Dodd; Brian Mulroney (Trilateral Commission) – nekdanji član uprave od Munkovega Barrick Gold; Victor Cha; Ginni Rometty; Ursula Burns; Andrew Liweris; in Rockefellerjevo sredstvo Van Jones.
 • Investicijski bankir John J. Studzinski je pod-predsedujoči emeritus od HRW. Studzinski je bil pod-predsedujoči od in višji upravni direktor od Blackstone Group, katerega so-ustanovitelj Peter G. Peterson je bil izredno tesen Rockefellerjev zaveznik in ustanovni član od Trilateral Commission. Ključna vloga Studzinskega je vsekakor pri militaristično-obveščevalnem Atlantic Council (ozadje zveze NATO), kjer je član uprave. Studzinski je član uprave od J. Paul Getty Trust, kateri financira ’’okoljevarstvene aktiviste’’, ki uničujejo in barvajo umetnine po vodilnih svetovnih galerijah. V obdobju od 2013 – 2016 je Studzinski služil kot President of the American Friends od pro-globalistične The Royal Foundation od princev Williama in Harryja.

Ahmed Mansoor je vsaj od leta 2016 član svetovalne uprave od leta 2011 ustanovljenega Gulf Center for Human Rights (GCHR), nevladne organizacije, ki zagotavlja pomoč in zaščito raznim ’’aktivistom’’ iz območja bližnje vzhodnih in zalivskih držav. V bistvu deluje GCHR kot podružnica od HRW.

Vidnejši člani svetovalnega odbora od GCHR prihajajo iz Rockefellerjevega/Sorosovega omrežja –

 • Toby C. Jones – ustanovni član svetovalne uprave od GCHR, 2016 – . Jones je delal kot politični analitik za Perzijo in zalivske države pri Sorosovi International Crisis Group, 2004 – 2006. Jones je bil leta 2003 Fulbright-Hays Scholar v Savdski Arabiji.
 • Joe Stork – ustanovni član svetovalne uprave od GCHR, 2016 – Stork je bil član svetovalnega odbora od Foreign Policy – projekt od Institute for Policy Studies (’’anti-establišment’’ sredstvo ’’liberalne CIA’’); član svetovalnega odbora od Focus in Iraq Revenue Watch – projekt od Open Society Institute; namestnik direktorja za Middle East and North Africa pri Human Rights Watch; svetovalec pri Bahrain Center for Human Rights.
 • Brian Dooley – ustanovni član svetovalne uprave od GCHR, 2016 – . Dooley je direktor in višji programski svetovalec od Human Rights First (del ’’liberalne CIA’’), 2011 – ; bil posebni svetovalec pri Amnesty Insternational (del ’’liberalne CIA’’), 2005 – 2010, s katerim je sicer konstantno povezan od leta 1991 – . Dooley je bil direktor za komunikacijo pri Public Citizen, 1996 – 2000, katerega ustanovitelj je vodilno sredstvo ’’liberalne CIA’’ Ralph Nader (tesno povezan s CIA sredstvom Rossom Perotom).
  • Financerji od Public Citizen leta 2003 –

»Rockefeller Brothers FundOpen Society Institute … Schumann Center for Media and Democracy [Bill Moyers – tesen Sorosov zaveznik in udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1967 – 1971, 1973] …Ford Foundation. Foundation for Deep Ecology. Friends of the Earth … Joyce Foundation [Barack Obama]«75Public Citizen. Annual Report 2003. Str. 8

 • Kristina Stockwood – ustanovna predsedujoča od GCHR, 2016 – . Tesno povezana z omrežjem ’’liberalne CIA’’.
 • Khouloud Al-Khatib – predsedujoča od GCHR. Al-Khatib je od leta 2016 članica uprave od American University of Beirut, kjer je predsedujoči član mednarodnega svetovalnega odbora CIA/Rockefellerjev operativec Frank Wisner II, katerega varovanec je Yousef Al Otaiba. Članica uprave univerze pa je tudi nekdanja članica od Trilateral Commission Anne-Marie Slaughter.

Gulf Center for Human Rights je prav tako financiran s strani Sorosa in ostalih iz omrežja ’’liberalne CIA’’ –

»GCHR is funded by Open Society Foundation, Sigrid Rausing Trust, the Global Fund for Women and International Media Support, among other donors76https://www.gc4hr.org/page/about_us; dostop 6.6.2023

Anas Altikriti

”Proti-ameriški” Altikriti (prvi iz leve) v Beli hiši pri Baracku Obami. Zraven Altikritja je Osama Al-Nujaifi, ki je rokuje z Obamo. Al-Nujaifi je eden od najpomembnejših sunitskih predstavnikov.

Altikriti, ’’proti-vojni aktivist’’, je skrajni musliman in ustanovitelj britanske skrajne Cordoba Foundation, katere namen je preučevanje ’’islamofobije’’ (del propagande ’’liberalne CIA’’) v EU in po svetu. Čeprav Altikriti konstantno zanika, da je član oz. zagovornik skrajne Muslimanske bratovščine, je javni podpornik Hamasa, kot tudi je vseskozi podpiral ’’arabsko pomlad’’, ki je dejansko s strani CIA/liberalnega establišmenta, Sadske Arabije, ZAE in Katarja, na sofisticiran način vodena Muslimanska bratovščina oz. Al-Qaeda. Te povezave z Muslimansko bratovščino potrjuje tudi njegov oče Osama Tawfiq al-Tikriti, ki je v Iraku vodja največje sunistične Iraške islamske stranke, ki nastane iz Muslimanske bratovščine. Osama Tawfiq al-Tikriti je bil tudi vodja iraške Muslimanske bratovščine.

Anasov članek Fall of Baghdad – 10 Years On, leta 2013 objavi tudi s strani Sorosa močno financiran spletni medij OpenDemocracy.77https://www.opendemocracy.net/en/author/anas-altikriti/

Altikriti je nekdanji vodja od Muslim Association of Britain, ki leta 2005 kot njen predsednik, povabi skrajnega islamista, podpornika terorizma in vodilnega predstavnika Muslimanske bratovščine – Al-Qaede Yusifa Al Qaradavija, v London.78https://www.memri.org/tv/british-islamist-altikriti-qaradawi-death-muslim-brotherhood-neocons-zionists-prevent-london-bombings; dostop 8.6.2023

Altikriti o Muslimanski bratovščini –

»I think that the Muslim Brotherhood remains the most important democratic voice that espouses multiculturism, human rights and basic freedoms«79https://www.theguardian.com/uk-news/2016/jan/12/uk-groups-deny-government-claims-linked-possible-terrorists-muslim-brotherhood; dostop 8.6.2023

V tem času, vsaj od leta 2004, pa je tudi skrajni islamist in podpornik terorizma Yusif Al Qaradavi, ki je najpomembnejši predstavnik Muslimanske bratovščine, upravitelj od Oxford Centre for Islamic Studies, kjer je vsaj od leta 2005 dalje upravitelj tudi princ Turki al Faisal. Naključje? Seveda ne. Center je tesno povezan z Muslimansko bratovščino oz. Al-Qaedo. Ustanovni pokrovitelj centra pa je sedanji britanski kralj-globalist-’’okoljevarstvenik’’ Karel III, ki je tesno povezan s savdsko kraljevo družino, in je hkrati tudi močno oviral britanske agencije, ki so preiskovale savdsko vpletenost v 9/11 in mednarodni terorizem (Sandy Mitchell – Saudi Babylon: Torture, Corruption and Cover-Up Inside the House of Saud). Nekdanji predsedujoči upravitelj centra (cca 1994 – ) je savdski ’’učenjak’’ in podpornik terorizma Abdullah Omar Naseef, ki je v resnici bdel nad mnogo večjim terorističnim omrežjem od Al-Qaede kot Osama bin Laden. Naseef leta 1962 ustanovi in vodi Wahhabite Muslim World League, preko katere nastane Khidamat al-Maktab, ki je glavna podporna organizacija za Mudžahedine, katere financirata CIA (Zbigniew Brzeiznski – Trilateral Commission) in Turki al Faisal. Oksfordski center pa obiščejo in podprejo pomembni Rockefellerjevi globalisti, kot so Kofi Annan, Nelson Mandela, Ban Ki-Moon in ostali.80https://web.archive.org/web/20040803184356/http://www.oxcis.ac.uk/index.html; dostop 3.8.2004 Pomembna financerja centra sta bila savdski kralj Fahd81https://www.oxfordmail.co.uk/news/8913973.islamic-centre-set-open-next-year/ (družina Fahd je tesno vpletena v CIA; BCCI; financiranje skrajnega islamizma in terorizma; v Afganistansko vojno; 9/11; kralj Fahd je tesen Carterjev zaveznik), savdski princ Bandar (financira teroriste vpletene v 9/11, preko banke Riggs; princ/kralj Charles/Karel III je njegov tesen prijatelj) imenovan tudi Bandar Bush (dejansko ’’član’’ družine Bush, katera je prav tako močno vpletena v 9/11) in prvi predsednik ZAE Zayed bin Sultan Al Nahyan.

Kofi Annan, kot član vodilne švedske globalistične družine Wallenberg, katera ima nadzor nad večino švedskega gospodarstva in politke, in preko katere Švedska v imenu globalizma in multikulturalizma množično uvaža Muslimane, je tako govoril na Oxford Centre for Islamic Studies –

»Muslim communities are an essential part of Western society today … Their presence makes possible a dialogue of civilisations – or at least of traditions – within the West«82https://web.archive.org/web/20040803184356/http://www.oxcis.ac.uk/index.html; dostop 3.8.2004

Tedaj še princ Charles, pa je dejal, da je Centrov –

»potential to be an important and exciting vehicle for promoting and improving understanding of the Islamic world… as an institution of which the University and scholars more widely will become justly proud.«83Ibid.

Vso to pro-globalistično dogajanje v okviru oxfordskega centra, pa je del širšega UN načrta, ki se izvršuje preko United Nations Alliance of Civilizatios, s katerim so povezani princ Turki al Faisal, Vartan Gregorian (Oxford Centre for Islamic Studies), Gareth Evans (International Crisis Group), Kofi Annan, Desmond Tutu, Mary Robinson, Ban Ki-moon, Recep Tayyip Erdogan, Ricken Patel, Eboo Patel in ostali globalisti.

Altikriti je tudi so-vodja od British Muslim Initiative (BMI), ki je del britanske veje Muslimanske bratovščine.

V te manipulacije pa je vpleten tudi tedanji britanski premier in vodilni globalist David Cameron (udeleženec zasedanja skupin Bilderberg, 2008, 2013), ki seveda podpira skrajno Muslimansko bratovščino v ’’arabski pomladi’’, bombardira Libijo, podpira množične muslimanske migracije v EU, leta 2009 pa javnosti prodaja, kako je Cordoba Foundation povezana z Muslimansko bratovščino in Hamasom.

Leta 2014 britanska vlada (premier David Cameron) po dolgem zasedanju sprejme, da skrajna Muslimanska bratovščina ni skrajna. V Veliki Britaniji je poleg globalistične Conservative Party popolnoma enako skorumpirana in enako globalistična Labour Party, le da Labour Party deluje kot odkriti propagandist ’’liberalne CIA’’.

V teh manipulacijah javnosti Združeni arabski emirati, po uspeli ’’arabski pomladi’’, leta 2014 razglasijo Cordoba Foundation za teroristično skupino. Hkrati pa ’’svarijo’’ Veliko Britanijo, da bodo blokirali več milijardno pogodbo o nakupu britanskega orožja, prekinili investicije in prekinili obveščevalno sodelovanje, če Britanija ne bo ukrepala glede Muslimanske bratovščine.84https://www.theguardian.com/uk-news/2016/jan/12/uk-groups-deny-government-claims-linked-possible-terrorists-muslim-brotherhood Seveda je Britanija središče globalne Muslimanske bratovščine (na to ’’opozarjata’’ tudi Savdska Arabija in Egipt), poleg Katarja, vendar je ta s strani istih zelo priročno orodje/orožje za širjenje globalizma, ’’barvnih revolucij’’ in raznih vojaških operacij.

Stephanie Brewer

Stephanie Brewer  je ameriška ’’aktivistka’’ in pravnica od spodaj omenjene mehiške nevladne organizacije Pro Juárez Center for Human Rights.

Stepanie Brewer je članica od pro-migrantske in ’’anti-Trump’’ nevladne organizacije Washington Office on Latin America oz. WOLA. WOLA je ustanovljena leta 1974, po tem ko Rockefellerjeva in Kissingerjeva CIA naveza izvede državni udar v Čilu in ubije predsednika Allendeja. Na oblast pa pride zloglasni diktator Pinocnet, ki preko vodilnega Rockefellerjevega ekonomista Miltona Friedmana iz Mont Pelerin Society, izvaja neoliberalno doktrino šoka. Rockefellerjeva in Kissingerjeva naveza pa financira tudi ekstremno pro-migrantski WOLA, ki je ’’žrtev’’ napada Pegasus. Ustanovitelj in izvršni direktor od WOLA je Joseph Eldridge, ki je ustanovitelj tudi od Washington office of the Lawyers Committee for Human Rights, ki se danes imenuje Human Rights First in je prav tako močno financirana s strani ’’liberalne CIA’’. Eldridge pa je tudi član uprave od Arca Foundation in od United States Institute for Peace, ki je tesen CIA partner od NED, IRI, NDI, Freedom House in Sorosa.

 • Financerji od WOLA leta 2022 so –

»$ 5 0 , 0 0 0 + … Rockefeller Brothers FundFord FoundationLuminate [Pierre Omidyar] … Royal Norwegian Ministry of Foreign Affairs. Swiss Agency for Development and Cooperation … $ 1 0 , 0 0 0 – $ 2 4 , 9 9 9: … Stewart R. Mott Foundation«85https://www.wola.org/wp-content/uploads/2023/05/WOLA_Annual-Report_2022_PRINT.pdf; str. 22

 • Financerji od WOLA leta 2017 –

»$50,000+ : … Central America & Mexico Migration Alliance, Ford Foundation, The John D. & Catherine T. MacArthur Foundation, The Libra Foundation, Open Society Foundations, Royal Norwegian Ministry of Foreign Affairs … Swiss Federal Department of Foreign Affairs … $25,000- 49,999: … Church World Service … The Moriah Fund … $10,000- 24,999: … Institution of International Education [Henry A. Kissinger; Princess Ghida Talal; Seth R. Bergstein – Morgan Stanley] … Stewart R. Mott Foundation«86https://www.wola.org/wp-content/uploads/2018/06/WOLA_annual_report2017.pdf; str. 11

 • WOLA je bila leta 2017 prav tako močno podprta s strani vodilnih medijev liberalnega establišmenta in ’’liberalne CIA’’ –

»WOLA was mentioned in the press over 900 times, including by top news organizations like the Associated Press, ABC News, The Atlantic, BBC, Bloomberg, CBS News, CNN, The Economist, Forbes, Financial Times, The Guardian, Los Angeles Times, Mother Jones, NPR, The Nation, NBC News, The New York Times, Newsweek, PBS, Reuters, Slate, Salon, USA Today, Vice, Vox, The Washington Post, and The Wall Street Journal87https://www.wola.org/wp-content/uploads/2018/06/WOLA_annual_report2017.pdf; str. 10

 • Financerji od WOLA leta 2010, ko se več kot jasno prikažejo prisotnost CIA, Rockefellerjev, Kissingerja in seveda Sorosa –

»Supporters, Donors, Friends: … Listed below are our supporters who gave $500 or more in 2010. … AFL-CIO [del NED; del Trilateral Commission] … McLarty Associates [del Kissinger Associates; del Trilateral Commission] … Arca Foundation. Atlantic Philanthropies … Compton Foundation. Ford Foundation. General Atlantic Foundation. John Merck Fund. John D. & Catherine T. MacArthur Foundation. Levi Strauss Foundation [del Trilateral Commission]… Moriah Fund. New World Foundation. Open Society Institute. Oxfam America … Stewart R. Mott Foundation … W. K. Kellogg Foundation … Association of Jesuit Colleges and Universities. Church World Service.«88https://www.wola.org/sites/default/files/downloadable/WOLA%20General/2010/WOLA_Annual%20Report%202010.pdf; str. 2

Stephanie Brewer je članica izvršnega odbora in članica generalne skupščine od OMCT World Organisation Against Torture, ki je prav tako Rockefellerjevega globalističnega omrežja. Predsednica od OMCT je od leta 2016 Hina Jilani, ki je od leta 2013 članica od The Elders (Nelson Mandela; Sir Richard Branson; nizozemska princesa Mabel Wisse Smit; Martti Ahtisaari; Pam Omidyar; Jimmy Carter; Kofi Annan; Desmond Tutu; Mary Robinson). Član izvršnega odbora in član generalne skupščine od OMCT je Sorosovo sredstvo Adam Bodnar, ki je leta 2001 postal magister prava na Sorosovi Central European University. Leta 2011 je Bodnar dobil nagrado Tolerance Prize od številnih poljskih LGBTQ organizacij. Bodnar je član uprave od World Justice Project, kjer je emeritus Petar Stoyanov, nekdanji romunski predsednik in član od Trilateral Commission. Financerji od WJP so vodilne fundacije ”liberalne CIA” – Open Society Foundations, William and Flora Hewlett Foundation, Charles Stewart Mott Foundation, Mo Ibrahim Foundation, kot tudi United States Department of State in European Commission.89https://worldjusticeproject.org/about-us/who-we-are/supporters; dostop 18.6.2023 Bodnar pa je tudi član svetovalne uprave od International IDEA. Bodnar je bil leta 2016 kot poljski komisar za človekove pravice pokrovitelj od World in Focus, ki sta ga organizirala Sorosova European Council on Foreign Relations in Heinrich Böll Stiftung.90https://bip.brpo.gov.pl/sites/default/files/World_in_Focus_invitation%20(1).pdf Govorec je bil pomemben Sorosov agent Ivan Krastev.

 • Financerji od OMCT leta 2021 –

»National Endowment for DemocracyOpen Society Foundations. Open Society Justice Initiative … Oak Foundation … The Sigrid Rausing Trust … Governments and other embassies: Denmark. Finland. Germany. Ireland. Liechtenstein. Switzerland. The Netherlands. The United States of America. International and intergovernmental organisations: European Commission.«91https://www.omct.org/en/annual-report-2021/donors-and-finances; dostop 18.6.2023

 • Financerji od OMCT leta 2018 – 

»Freedom HouseNational Endowment for DemocracyOpen Society Foundations … Oak Foundation … The Sigrid Rausing Trust … European Commission«92https://www.omct.org/site-resources/legacy/omct_annualreport_2018_2021-06-11-140423_ywsp.pdf; str. 22

Mehiški ’’novinarji’’ in ’’aktivisti’’

»Among those swept up in the hacking: activists with the Miguel Agustín Pro Juárez Center for Human Rights (Centro Prodh); members of the Mexican Institute for Competitiveness (IMCO); journalists working for the Mexican nonprofit Against Corruption and Impunity; and other journalists working at Aristegui Noticias, the news site run by Carmen Aristegui; and Carlos Loret de Mola, an anchor for TV network Televisa93https://www.buzzfeednews.com/article/rafaelcabrera/this-report-says-the-mexican-government-deployed-spyware#.lvjbjB4Ox

Mehiški predsednik v obdobju od 2012 – 2018 je bil Enrique Peña Nieto, znan po izjavi “La señora Hillary Trump“. Globalist Nieto, ki je bil leta 2007 imenovan Young Global Leader od World Economic Forum, je po pisanje New York Times (19.6.2017), v obdobju od 2011 – 2017, kot vodja mehiške vlade porabil $80 milijonov za vohunjenje na raznimi novinarji, ’’aktivisti’’ in ostalimi. Med drugim mehiška vlada uporablja tudi Pegasus. V skladu s tem, pa je Nietova vlada v sklopu širše mednarodne vohunske akcije od CIA, vohunila tudi za ambasadorji iz Kitajske, Rusije, Irana in Severne Koreje.94https://www.hispantv.com/noticias/mexico/435874/espionaje-cia-eeuu-rusia-china-iran

Leta 2016 Nieto dobi nagrado Order of King Abdulaziz, ki mu jo podeli savdski kralj Salman.

To vohunjenje od CIA se izvaja preko Center for Research and National Security (CISEN), ki se je izvajalo tudi preko njegovega predhodnika Felipeja Calderóna (2006 – 2012), ki je danes skupaj z Milanom Kučanom in Danilom Türkom član od globalističnega in spletkarskega Club de Madrid.

»A spokesperson for the [NSO] group previously told the New York Times that it only offered its services to legitimate governments. The malware’s purchase “has been documented by at least three units in Mexico: the National Defense Secretariat (SEDENA), the Attorney General’s Office (PGR) and the National Security and Investigation Center (CISEN),” the report reads95https://www.buzzfeednews.com/article/rafaelcabrera/this-report-says-the-mexican-government-deployed-spyware#.lvjbjB4Ox

Pred Nietovo izvolitvijo za predsednika, pa je NSA96Ibid. vohunila za njim in za devetimi njegovimi najbližjimi sodelavci. Tedanji direktor od NSA je bil super elitni general Keith Alexander, ki je danes član uprave od s CIA tesno povezanim podjetjem Amazon (del Sun Valley Meetings) od Jeffa Bezosa, lastnika Washington Post. Alexander je ustanovitelj od IronNet Cybersecurity, ki je financiran s strani investitorjev, ki predstavljajo ozadje od Sun Valley Meetings, kot je Kleiner Perkins Caufield & Byers, kjer so vodilni svetovalci John Doerr (Obama Foundation – Nika Kovač), vodilni ’’okoljevarstvenik’’ Al Gore, Bing Gordon iz Allen & Co. (CIA ozadje od Sun Valley Meetings) in Ted Schelin in CIA-jinega In-Q-Tel. Ted Schelin pa je s Ketihom Alexandrom povezan tudi preko National Security Institute, kateri je tesno povezan z NSO Group.

Preko Pegasus so v Mehiniki tako ’’napadeni’’

 • Pro Juárez Center for Human Rights (Centro Prodh), ki je financiran s strani National Endowment for Democracy, Sorosa in ostalih iz omrežja ’’liberalne CIA’’ –

»We thank those who have made possible our work of defense and promotion of human rights in Mexico throughout the 30 years … Open Society InstituteFord Foundation, Heinrich Böll Foundation, John Merck Foundation, MacArthur Foundation, Global Human Rights Defenders Fund … The Fund for Global Human Rights and the European Union«97https://centroprodh.org.mx/the-center-prodh/?lang=en; dostop 8.6.2023

 • Člani od Mexican Institute for Competitiveness (IMCO), katerega financerji leta 2022 so vodilne fundacije ’liberalne CIA’’ in predstavniki CIA omrežja –

»National Endowment for Democracy [CIA]… Amazon México [Jeff Bezos; general Keith Alexander] … Atlas Network [del globokega omrežja ’’konservativne CIA’’ preko neoliberalne Mont Pelerin Society] … Fundación Konrad Adenauer … Hewlett Foundation … USAID El Salvador«98file:///C:/Users/Uporabnik/Downloads/IMCO-informe-anual-2022-4.pdf; str. 62

Financerji od IMCO leta so Omidyar Network (tesen partner od Sorosa in NED), ABT Associates inc (USAID), Hewlett Foundation in ostali.99file:///C:/Users/Uporabnik/Downloads/Resumen-Anual-2017-IMCO-.pdf; str. 42

 • ’’Novinarji’’, ki delajo za spletni medij Against Corruption and Impunity, katerega financerji so –

»National Endowment for Democracy … John D. & Catherine T. MacArthur Foundation … USAID«100https://contralacorrupcion.mx/aliados-internacionales/; dostop 8.6.2023

 • ”Novinarji”, ki delajo za novičarsko spletno stran Aristegui Noticias, ki jo vodi vodilna mehiška ’’preiskovalna’’ novinarka Carmen Aristegui. Aristeguijeva leta 2023 dobi nagrado 2023 World Press Freedom Hero od International Press Institute, katerega financerji so –

»National Endowment for Democracy. Open Society Foundations … Konrad-Adenauer-Stiftung … IFEX … European Commission. European Media and Information Fund Managed by Calouste Gulbenkian Foundation. Friedrich Naumann Foundation for Freedom … Fritt Ord Foundation. Global Affairs Canada. Government of Sweden«101https://ipi.media/about/supporters-and-partners/; dostop 8.6.2023

 • Claudio X. González,102https://www.haaretz.com/israel-news/tech-news/2022-04-05/ty-article-magazine/nso-pegasus-spyware-file-complete-list-of-individuals-targeted/0000017f-ed7a-d3be-ad7f-ff7b5a600000 ustanovitelj in direktor od Mexicanos Contra la Corrupción y la Impunidad (MCCI: Mexicans Against Impunity and Corruption), katerega financerji leta 2019 so –

»National Endowment for DemocracyFord Foundation … John D. & Catherine T. MacArthur Foundation … USAID … Confederation Suisse«103https://web.archive.org/web/20190924234332/https://contralacorrupcion.mx/transparencia/; dostop 24.9.2019

MCCI je sodeloval tudi pri ’’preiskavah’’ Panamskih papirjev, ki je še ena manipulacija istih sredstev ’’liberalne CIA’’.

Azam Ahmed

Azam Ahmed je nekdanji vodja mehiškega urada od New York Times. Tudi Ahmed je tesno povezan z ’’liberalno CIA’’.

Aham je leta 2022 postal Emerson Collective Fellow. Ustanoviteljica od Emerson Collective je pomembna globalistka in financerka ’’liberalne CIA’’ Laurene Powell Jobs, žena pokojnega Steveja Jobsa, ustanovitelja podjetja Apple (del CFR; del Sun Valley Meetings). Jobs je bil pomemben in reden udeleženec od Sun Valley Meetings. Začetki podjetja Apple so seveda tesno povezani z Rockefellerji, ki so njegovi pomembni začetni investitorji.

Ključna vloga Ahmeda je pri New America Foundation, kjer je bil New America Fellow. New America Foundation nastane preko Vision Trust, katerega financer je Schumann Foundation, ki jo vodi Bilderberger in tesen Sorosov zaveznik Bill Moyers. Ustanovni direktor in kasneje predseduojči od New America Foundation je bil super elitni Eric Schmidt, ki nato prevzame podjetje Google. Schmidta nasledi članica od Trilateral Commission Anne-Marie Slaughter, ki je s Stephenom Peelom, lastnikom od NSO Group in članom od Trilateral Commission, povezana tudi preko Blavatnik School of Government. Stephen Peel pa je še danes tesno povezan s Schmidtom. Člani uprave od New America Foundation so poleg Slaughterjeve pomembni predstavniki liberalnega establišmenta, povezani s CFR, Trilateral Commission, skupino Bilderberg in Sun Valley Meetings – Eric Schmit, Reid Hoffman, Fareed Zakaria, David Brooks, Francis Fukuyama, Rita Hauser, Laura D’Andrea Tyson, Steven Rattner (American-Israel Friendship League), Walter Russell Mead (Freedom House), Jonathan Soros (Soros Fund Management LLC; NAACP Legal Defense and Educational Fund).

 • Vodilni financerji od New America Foundation leta 2022 –

»Ford FoundationBill & Melinda Gates FoundationRockefeller FoundationReid Hoffman Foundation … US Department of State … JPMorgan Chase FoundationOmidyar NetworkOpen Society Foundations … Google … Emerson Collective … John D. and Catherine T. MacArthur Foundation … Arnold Ventures … Schmidt Futures«104https://www.newamerica.org/our-funding/; dostop 8.6.2023

Ayman Nour

Ayman Nour, kot eden od vodilnih predstavnikov egiptovske opozicije, je bil leta 2005 eden od najvidnejših gostov od Condleezze Rice.

Skrajni Ayman Nour, ki se ga propagira kot ’’vodilni liberalni opozicijski aktivist’’, je egiptovski disident in nasprotnik egiptovskega predsednika/diktatorja Fattaha El-Sissija, pred tem pa Mubaraka, ki ga leta 2004/2005 zapre. Na protest super elitne Busheve državne sekretarka Condoleezze Rice (varovanka Georgea Shultza), Mubarak leta 2005 izpusti Noruja. Prav tako na pritisk liberalnega establišmenta Mubarak februarja leta 2005 oznani prve predsedniške volitve z več kandidati. Riceova nato junija 2005 obišče Egipt, kjer poudarja pomembnost ’’demokratičnih reform’’ in se sestane z vodilnimi opozicijskimi predstavniki (več kot očitno iz Muslimanske bratovščine). Skrajna Muslimanska bratovščina dobi 88 od 454 sedežev in postane največja opozicijska skupina.105http://pomed.org/wp-content/uploads/2008/04/pomedbackgrounderegyptdraft03.pdf; str. 1-2 Uradno so ZDA zaradi naraščajočega vpliva Muslimanske bratovščine ’’zaskrbljene’’, vendar vsi zbrani dokazi kažejo, da jo liberalni establišment še kako financira in podpira preko svojega nevladnega omrežja ’’liberalne CIA’’. Nourja in njegovo stranko Al-Ghad liberalni establišment na teh volitvah uradno predstavi kot sekularne predstavnike, ne pa kot podaljšano roko skrajne Muslimanske bratovščine. To je pokazal tudi Nour leta 2013, po CIA ’’arabski pomladi’’, ko na volitvah podpre skrajnega Mursija in Muslimansko bratovščino.106https://www.egyptindependent.com/nour-supports-brotherhood-morsy/

Nour, ki se kasneje bolj javno prikazuje kot član skrajne Muslimanske bratovščine, postane tudi vodja njihove Al-Sharq TV, ki deluje v Turčiji.107https://www.egypttoday.com/Article/1/41699/Al-Sharq-TV-owner-Nour-exposed-co-ops-with-foreign

Nour je hkrati tesno povezan z National Endowment for Democracy, ki ga okoli leta 2009 povabi na sestanek v Washington, ko se prvotno preko Busheve nato pa preko Obamove administracije pripravlja ’’arabska pomlad’’. Organizatorji konference so vodilni aparati za državne udare in ’’barvne revolucije’’ – NED, NDI in IRI.108https://www.ned.org/docs/newsletters/ned_newsletter20091202.html NED je skupaj s Sorosom, preko CIA, eden od ključnih organizatorjev in financerjev ’’arabske pomladi’’, v kateri ima ključno vlogo skrajna Muslimanska bratovščina oz. Al-Qaeda.

»The Egyptian public prosecutor has issued an administrative order preventing opposition politician Ayman Nour from traveling to the United States. Nour had been invited by several organizations and was due to speak at a forum on Capitol Hill organized by the National Endowment for Democracy. A leading liberal who was jailed after contesting the first multi-party presidential election in 2005, Nour recently launched a Campaign Against Presidential Succession, in partnership with the Muslim Brotherhood and various other opposition groups. The Washington-based Voices for a Democratic Egypt described the move as the latest “step in an overall pattern … of stifling dissent and undermining dissidents” trying to promote democracy and human rights109https://www.ahl-alquran.com/arabic/printpage.php?doc_type=0&doc_id=7373; dostop 8.6.2023

Zanimiv je Nourjev odziv na njegovo sodelovanje z NED –

»This whole fuss about my trip to the US is meaningless after the prosecutor general’s decision to ban me from traveling. Moreover, I cannot see what’s the problem with attending a seminar at an NGO that receives grants from the [US] congress. I might have problems with dealing with some US administrations’ officials, but I don’t have any problems dealing with representatives of the American people110https://egyptindependent.com/nour-military-must-stay-out-politics/; dostop 8.6.2023

Vzporedno s temi programi od NED, NDI in IRI, pa istočasno poteka še The Project on Middle East Democracy (POMED), ki je projekt od United States Institute of Peace (USIP), Center for Democracy and Civil Society – Georgetown University (CIA) in Rockefeller Brothers Fund (RBF).111https://intaadvising.gatech.edu/conferences/2009-emerging-leaders-for-democracy-conference-series/

Ostali posamezniki in mediji

Adrien Beauduin

 • Študent spolnih študij na Sorosovi Central European University.

Khadija Ismayilova

 • Ismayilova je članica od Organized Crime and Corruption Reporting Project in dela za Radio Free Europe/Radio Liberty, ki se financira preko United States Agency for Global Media. United States Agency for Global Media je propaganda liberalnega establišmenta/CIA. 
 • Ismayilova je članica od The International Consortium of Investigative Journalists.
 • Leta 2012 je prejela Courage in Journalism Award s strani washingtonskega International Women’s Media Foundation.

Suhair Jaradat

 • Jaradat je članica izvršnega odbora od International Federation for Journalists.

Avner Netanyahu

 • Sin Benyamina Netanyahuja.

Emi Palmor

 • Palmor je bila izraelska pravosodna ministrica, 2014 – 2019.
 • Palmor je članica od Facebook Oversight Board, ki je preko Trilateral Commission propaganda ’’liberalne CIA’’. Palmor je bila tako kot večina izraelskih izdelovalcev vohunske programske opreme članica od Unit 8200.

Jonatan Urich

 • Nekdanji svetovalec Benjamina Netanyahuja, za katerim je vohunila izraelska policija.

Al Jazeera

 • Z vohunskim programom Pegasus so vohunili za 34imi novinarji Al Jazeere.
 • Al Jazeera je financirana s strani katarske kraljeve družine in je tudi uradna propaganda Muslimanske bratovščine oz. Al-Qede. Katar je bil močno vpleten v ’’arabsko pomlad’’.

Direkt 36

 • Madžarski novinarji András Szabó, Szabolcs Panyi, Brigitta Csikász in Dániel Németh iz medija Direkt 36, ki je v glavnem Orbanov kritik.
 • Financerji od Direkt 36 –

»Rockefeller Brothers FundOpen Society Foundations … Fritt Ord … Internews … Real Reporting Foundation«112https://www.direkt36.hu/en/kik-vagyunk/; dostop 7.6.2023

El Faro

 • El Faro je spletni časopis iz El Salvadorja, ki je bil ustanovljen leta 1998. Časopis je mednarodno uveljavljen v Južni Ameriki. Časopis od leta 2010 organizira Central American Journalism Forum (ForoCAP).

»Nine El Faro journalists: The following journalists with El Faro were all found by Citizen Lab to have been infected by the Pegasus spyware: Gabriela Cáceres, Carlos Dada, Carlos Ernesto Martínez D’aubuisson, Julia Gavarrete (who had two phones hacked), Valeria Guzmán, Ana Beatriz Lazo, Rebeca Monge, Víctor Peña, Nelson Rauda113https://www.haaretz.com/israel-news/tech-news/2022-04-05/ty-article-magazine/nso-pegasus-spyware-file-complete-list-of-individuals-targeted/0000017f-ed7a-d3be-ad7f-ff7b5a600000; dostop 7.6.2023

 • So-ustanovitelj od El Faro Carlos Dada je član od The International Consortium of Investigative Journalists.
 • Financerji od El Faro –

»Open Society Foundation … Freen Press Unlimited … Heinrich Böll Stiftung … The Fund for Global Human Rights«114https://elfaro.net/en/?rf=home; dostop 7.6.2023

Novinarji izraelskega časopisa Walla

 • Walla je tesno povezan z Benjaminom Netanyahujem.

Dodatno

Unit8200

Ozadje te zgodbe povezane z izraelskimi vohunskimi zagonskimi podjetji kot je NSO Group, predstavlja poleg Trilateral Commission in Sun Valley Meetings, tudi obveščevalna enota Unit8200, ki je tessno povezana Mossadom.

Unit 8200 se včasih imenuje tudi Central Collection Unit of the Intelligence Corps, kot tudi Israeli SIGINT National Unit (ISNU). Številni nekdanji vojaki iz Unit 8200, po končanju vojaške kariere, ustanovijo lastna podjetja in zasedejo vodilne položaje v številnih mednarodnih visokotehnoloških podjetjih in v Silicon Valleyju.

Peter Roberts, Senior Research Fellow iz Royal United Services Institute (britanski vojaški inštitut je tesno povezan z liberalnim establišmentom/CIA) o Unit82000 –

»“Unit 8200 is probably the foremost technical intelligence agency in the world and stands on a par with the NSA in everything except scale,” … “They are highly focused on what they look at — certainly more focused than the NSA — and they conduct their operations with a degree of tenacity and passion that you don’t experience elsewhere.”«115https://www.ft.com/content/69f150da-25b8-11e5-bd83-71cb60e8f08c; dostop 28.5.2023

Številni domnevajo, da je bil računalniški črv Stuxnet, ki je leta 2010 napadel iranski nuklearni objekt v Bushehru, delno ali v celoti izveden s strani Unit 8200.

Podjetja, ki so jih ustanovili nekdanji pripadniki Unit 8200 – 

 • Adallom (2012) – leta 2014 sta investitorja v višini $5,4 milijona Sequoia Capital in Zohar Zisapel.116https://archive.ph/20140130183632/http://www.globes.co.il/serveen/globes/docview.asp?did=1000805758#selection-841.259-841.275 Kasneje istega leta pa še $15 million preko Series B investicij, ki jih je vodil Index Ventures, preko Sequoia Capital Israel. Končni znesek je znašal $20 milijonov.117https://www.vox.com/2014/1/20/11622516/index-ventures-leads-15-million-investment-in-security-software; dostop 28.5.2023 Podjetji Sequoia Capital (Investitor v podjetja iz Sun Valley Meetings – Zoom, 23andMe, Apple, Airbnb, Instagram, WhatsApp) in Index Ventures (Investitor v podjetja iz Sun Valley Meetings – Dropbox, Etsy, Facebook, Skype) sta pomembna investitorja v visokotehnološka podjetja, ki so del od Sun Valley Meetings/Trilateral Commission. Podjetje Adallom leta 2015 kupi Microsoft (del od CFR; del Sun Valley Meetings) za $320 milijonov.118https://web.archive.org/web/20150720074115/http://www.globes.co.il/en/article-microsoft-buys-israeli-cloud-security-co-adallom-for-320m-1001054306; dostop 20.7.2015 Pomemben je podatek, da je partner od Sequoia Capital Thomas F. Stephenson preko svetovalne uprave od Stanford Institute for Economic Policy Research povezan v vodilnimi predstavniki in korporacijami liberalnega establišmenta, kot so neokonservativec William J. Perry, neokonservativka Condoleezza Rice (varovanka Georgea Shultza), Patrick Gross, John P. Lipsky, Peter R. Orszag, Steven Ballmer (Sun Valley Meetings; Microsoft), Charles Schwab (član Rockefellerjevega Committee to Encourage Corporate Philanthropy), Troy Griepp (Morgan Stanley – del Sun Valley Meetings).
 • CloudEndure (2012) – od leta 2012 – 2016 podjetje v treh rundah zbere $18.4 milijonov s strani investitorjev Dell EMC (del od CFR), VMware, Mitsui (del Trilateral Commission), Infosys in Magma Venture Partners.119https://www.theregister.com/2017/10/26/cloudendure_profile/; dostop 28.5.2023 Leta 2019 podjetje kupi Bezosov Amazon za okoli $200 milijonov.120https://www.cnbc.com/2019/01/07/why-amazon-could-buy-cloudendure-israeli-disaster-recovery-start-up.html; dostop 28.5.2023 Amazon je del Sun Valley Meetings, sam Bezos pa tesno povezan s CIA.
 • Cloudinary (2012) – aplikacije uporablja milijon razvijalcev spletnih in mobilnih aplikacij, v več kot 8000 podjetjih, kot so Dropbox (del Sun Valley Meetings), Forbes, Conde Nast in Answers.com.
 • CTERA Networks (2008) – strateška partnerska podjetja so Amazon Web Services (del Sun Valley Meetings), Hewlett Packard Enterprise (del Sun Valley Meetings), IBM (del CFR, del Sun Valley Meetings), Cisco (del od CFR), Dell EMC (del od CFR).121https://www.ctera.com/partners/alliance/; dostop 28.5.2023 Stranke so U.S. Department of Defense, McDonald’s (del Sun Valley Meetings), WPP (del Sun Valley Meetings), General Electric (del CFR, del Sun Valley Meetings), Unilever (del skupine Bilderberg; del Trilateral Commission), Carlyle Group (del od CFR), Banco Santander, Live Nation (del ’’liberalne CIA’’), Deutsche Telekom (del Trilateral Commission), 21st Century Media.122https://www.ctera.com/customers/; dostop 28.5.2023
 • Cybereason (2012) – podjetje zbere leta 2014 $4,6 milijona preko Charles River Ventures.123https://techcrunch.com/2014/02/11/cybereason-launch/ V tem obdobju je pomemben investitor tudi Lockheen Martin (del od CFR).124https://techcrunch.com/2019/08/05/cybereason-raises-200-million-for-its-enterprise-security-platform/ Kasnejše Cybereason zbere $88,6 milijonov, od tega v $59 milijonov s strani Softbank Group,125https://fortune.com/2015/10/13/cybereason-softbank-raise/ katera je del Trilateral Commission. Leta 2019 pa dobi podjetje investicije v velikosti $200 milijonov, prav tako preko Softbank Group in ostali povezanih z banko.
 • Forter (2013) – Podjetje je ustanovljeno s strani softverskih inženirjev iz Unit 8200, ki so pred tem ustanovili ustanovili podjetje Fraud Sciences, ki ga leta 2008 kupi PayPal (del Sun Valley Meetings; Pierre Omidyar) za $169 milijonov.126https://archive.nytimes.com/www.nytimes.com/idg/IDG_002570DE00740E18002573DE00422DAA.html Ustanovni financerji od Forter v višini $100 milijonov so Sequoia Capital, Scale Venture Partners (spada pod Bank of America – del od CFR), New Enterprise Associates (tesne povezave s Sun Valley Meetings), March Capital Partners in Salesforce Ventures (del od CFR; del Sun Valley Meetings).
 • Indeni (2009) – vodilni investitor je Sequoia Capital, iz ozadja pa so investitorji še Fujitsu Ltd., Comcast (del Sun Valley Meetings), Visa Inc. (del od CFR).127https://siliconangle.com/2016/11/08/sequoia-leads-10m-investment-into-network-analytics-startup-indeni/; dostop 28.5.2023
 • Infinidat (2011) – ustanovitelj podjetja je Moshe Yanai, ki je prejšnje podjetje prodal podjetju IBM (del Sun Valley Meetings; del CFR) za $300 milijonov. Investitor leta 2015 je bila skupina TPG Growth (investitor v podjetja, ki so del Sun Valley Meetings) v višini $150 milijonov, s čimer je vrednost podjetja narasla na $1,2 milijardi. Leta 2017 je vodilni investitor Goldman Sachs v višini $95 milijonov.128https://golden.com/wiki/Infinidat-39PKRW3; dostop 28.5.2023 Partnerske organizacije od Infinidat so Amazon (del Sun Valley Meetings), Cisco (del od CFR), IBM, Intel (del od CFR; del od Sun Valley Meetings), Microsoft (del od CFR; del od Sun Valley Meetings), Oracle, SAP.129https://www.infinidat.com/en/partners/alliances; dostop 28.5.2023
 • Onavo (2010) – vodilna investitorja leta 2011 sta bila Magma Venture Partners in Sequoia Capital v višini $3 milijone.130https://en.globes.co.il/en/article-1000646529#!; dostop 28.5.2023 V drugem krogu, v katerem so zbrali $13 milijonov, so bili investitorji Magma Ventures, Sequoia Capital in Horizons Ventures.131https://techcrunch.com/2013/10/13/facebook-buys-mobile-analytics-company-onavo-and-finally-gets-its-office-in-israel/; dostop 28.5.2023 Leta 2013 podjetje kupi Facebook (del od CFR; del Sun Valley Meetings) za okoli $120 milijonov.
 • Palo Alto Networks (2005) – je partnerska organizacija od World Economic Forum. Leta 2018 je Nikesh Arora, nekdanji izvršni od Google (del CFR; del Trilateral Commission; del Sun Valley Meetings) in nekdanji izvršni od Softbank Group (Trilateral Commission), postal predsednik in generalni direktor od Palo Alto Networks. S Palo Alto Networks sta povezana Trumpom svetovalec general Michael Flynn in ustanovni član od WestExec Advisors super elitni Ashton Carter.
 • PrimeSense (2005 – 2013) – leta 2010 Microsoft imenuje podjetje za partnerja pri Project Natal. Leta 2011 je podjetje imenovano za World Economic Forum Technology Pioneer. Leta 2013 podjetje kupi Apple (del CFR; del Sun Valley Meetings) za $360 milijonov.132https://allthingsd.com/20131124/apple-confirms-acquisition-of-3d-sensor-startup-primesense/
 • Verint Systems (2002) – leta 2014 podjetje Verint kupi KANA Software Inc. od Accel-KKR (del Trilateral Commission; del Sun Valley Meetings; začetni investitor od Facebook) za $512 milijonov v gotovini.133https://www.accel-kkr.com/accel%E2%80%90kkr-completes-sale-of-kana-software-inc-to-verint-systems-inc-for-514-2-million-in-cash/
 • Waze (2006) – se razvije iz prvotnega podjetja FreeMap Israel. Leta 2011 so vodilni investitorji v višini $30 milijonov Kleiner Perkins (John Doeer – CIA, Obama Foundation; Al Gore) in Facebookov investitor Li Ka Shing iz Horizons Ventures.134https://www.forbes.com/sites/tomiogeron/2011/10/18/waze-nabs-30m-from-kleiner-perkins-li-ka-shing-mary-meeker-to-advise/?sh=51991a9c4fd6 Leta 2013 podjetje Waze kupi Google za $1,3 milijarde.135https://www.theguardian.com/technology/2013/jun/11/google-buys-waze-maps-billion
 • Wiz (2020) – podjetje skupno zbere $900 milijonov s strani skladov tveganega kapitala in zasebnih investitorjev. Decembra 2020 so investitorji v višini $100 milijonov Index Ventures, Sequoia Capital, Insight Partners in Cyberstarts.136https://en.globes.co.il/en/article-israeli-cloud-security-co-wiz-raises-100m-1001352545 Aprila in maja 2021 Wiz zbere $130 in $120 milijonov preko istih vlagateljev kot prvič. Med tem vrednost podjetje doseže $6 milijard. Platformo od podjetja uporablja 15% podjetij iz seznama Fortune 500. Investitorji so še Greenoaks, Salesforce, Bernard Arnault, Howard Schultz iz Starbucks (del Sun Valley Meetings), nazadnje februarja 2023, ko vrednost podjetja naraste na $10 milijard.137https://www.reuters.com/world/middle-east/wiz-raises-250-mln-values-israeli-cyber-firm-6-bln-2021-10-11/ 138https://techcrunch.com/2023/02/27/cloud-security-startup-wiz-now-valued-at-10b-raises-300m/

Viri –

 • 1
  https://unitedworldint.com/27856-actors-and-victims-in-global-cyber-espionage-activities/
 • 2
  https://www.washingtonpost.com/opinions/global-opinions/the-saudi-royal-family-circles-its-wagons-in-the-khashoggi-crisis/2018/10/24/33a72d8a-d79c-11e8-aeb7-ddcad4a0a54e_story.html; dostop 9.6.2023
 • 3
  https://unitedworldint.com/27856-actors-and-victims-in-global-cyber-espionage-activities/
 • 4
  https://sputnikglobe.com/20210719/what-is-known-about-nso-group-the-shadowy-israeli-software-company-behind-pegasus-spyware-1083415522.html
 • 5
  https://www.influencewatch.org/non-profit/schwab-charitable-fund/; dostop 29.5.2023
 • 6
  https://www.forbes.com/sites/michelatindera/2019/10/26/at-least-20-billionaires-behind-dark-money-group-that-opposed-obama/?sh=493882b56c66
 • 7
  https://www.citizensforethics.org/wp-content/uploads/legacy/2019/10/AJS-disclosure.pdf
 • 8
  https://conservation.org.gy/cg/cc/media/CI_FY12_AnnualReport.pdf; str. 39
 • 9
  https://conservation.org.gy/cg/cc/media/CI_FY12_AnnualReport.pdf; str. 40 – 41
 • 10
  https://www.huffpost.com/entry/michael-flynn-nso-group-spyware_n_59468386e4b06bb7d273c398
 • 11
  https://www.huffpost.com/entry/michael-flynn-russia-payments_n_58cac910e4b0ec9d29d9ba8c
 • 12
  https://www.npr.org/2016/11/22/502980006/reports-suggest-nsa-director-mike-rogers-is-on-his-way-out
 • 13
  https://www.newcomer.co/p/inside-iconiq-capital-how-the-rich
 • 14
  https://www.forbesindia.com/article/cross-border/how-divesh-makan-gained-entry-into-zuckerbergs-inner-circle/39295/1
 • 15
  https://www.forbesindia.com/article/cross-border/how-divesh-makan-gained-entry-into-zuckerbergs-inner-circle/39295/1
 • 16
  https://www.businessinsider.com/iconiq-capital-secret-client-list-tech-elites-celebrities-2021-3
 • 17
  http://jackson.yale.edu/2014-2015-senior-fellows; dostop 18.4.2015
 • 18
  https://www.fastcompany.com/90312043/cyberattack-firm-nso-group-woos-new-investors-amid-human-rights-firestorm
 • 19
  https://www.umgc.edu/cyber-connections/2022/07/cyber-connections-news-roundup-july-12; dostop 2.6.2023
 • 20
  https://cyberscoop.com/white-house-backed-fund-deep-tech/; dostop 2.6.2023
 • 21
  https://techstartups.com/2022/02/01/paypal-founder-facebook-investor-peter-thiel-secretly-funded-cyber-warfare-tech-startup-hacked-whatsapp/; dostop 2.6.2023
 • 22
  https://americasfrontier.org/team; dostop 2.6.2023
 • 23
  https://cepa.org/article/cepa-announces-high-level-advisory-group-led-by-gen-mcmaster-and-min-kramp-karrenbauer/; dostop 2.6.2023
 • 24
  ECFR. Annual Council Meeting. 2016. Str. 14.
 • 25
  .https://www.ippr.org/cej/about-cej/commissioners; dostop 31.5.2023
 • 26
  https://www.ippr.org/about/how-we-are-funded; dostop 31.5.2023
 • 27
  http://effectivestates.org/wp-content/uploads/2016/10/PCM-Participants-Bios-final.pdf; str. 7
 • 28
  https://prospect.org/world/corruption-of-the-afghan-presidency-ashraf-ghani/
 • 29
  https://www.jstor.org/stable/pdf/resrep03592.13.pdf
 • 30
  http://effectivestates.org/about/partners/; dostop 2.10.2014
 • 31
  https://effectivestates.org/who-we-are/partners-funders/; dostop 31.5.2023
 • 32
  https://www.bestforbritain.org/we_ve_hit_200k_thank_you; dostop 1.6.2023
 • 33
  https://www.cer.eu/about; dostop 1.6.2023
 • 34
  Ibid.
 • 35
  Centre for European Reform. The New Geopolitics; Annual Report 2020. Str. 29.
 • 36
  Ibid.
 • 37
  https://prospect.org/power/biden-advisers-ride-on-pegasus-nso-spyware/
 • 38
  https://prospect.org/power/biden-advisers-ride-on-pegasus-nso-spyware/
 • 39
  https://web.archive.org/web/20180529063505/http://westexec.com/; dostop 29.5.2018
 • 40
  https://web.archive.org/web/20201128161047/https://www.nytimes.com/2020/11/28/us/politics/biden-westexec.html; dostop 28.1..2020
 • 41
  https://pineislandcp.com/team/; dostop 10.6.2023
 • 42
  https://web.archive.org/web/20201128161047/https://www.nytimes.com/2020/11/28/us/politics/biden-westexec.html 
 • 43
  https://www.winterwatch.net/2023/02/us-secretary-of-state-antony-blinken-is-yet-another-in-a-long-line-of-made-men/
 • 44
  https://groups.google.com/g/alt.politics.org.cia/c/nMzLVtg3R9E
 • 45
  https://www.cnas.org/support-cnas/cnas-supporters; dostop 30.5.2023
 • 46
  https://www.nytimes.com/2018/11/04/world/middleeast/mckinsey-bcg-booz-allen-saudi-khashoggi.html
 • 47
  https://prospect.org/power/biden-advisers-ride-on-pegasus-nso-spyware/
 • 48
  https://theintercept.com/2020/06/26/biden-adviser-avril-haines-palantir/
 • 49
  https://www.aspeninstitute.de/events/munich-security-conference-read-out-with-elbridge-colby/
 • 50
  https://www.atlanticcouncil.org/wp-content/uploads/2014/10/Ext_Det_Ch_Statement.pdf
 • 51
  https://forbiddenstories.org/laurent-richard/; dostop 17.6.2023
 • 52
  https://www.coe.int/en/web/world-forum-democracy/speakers-2019/-/asset_publisher/JTQ3V5aITSo7/content/laurent-richard
 • 53
  https://www.coe.int/en/web/world-forum-democracy/partners; dostop 19.6.2023
 • 54
  https://forbiddenstories.org/our-supporters/; dostop 17.6.2023
 • 55
  https://forbiddenstories.org/our-supporters/; dostop 17.6.2023
 • 56
  https://luminategroup.com/investee/freedom-voices-network; dostop 17.6.2023
 • 57
  Executive Intelligence Review. Inside story: the Bush gang and Barrick Gold Corporation. Volume 24. Str. 19 – 23.
 • 58
  https://thecic.org/wp-content/uploads/2017/04/Annual-Report-2010-2011.pdf; str. 12
 • 59
  https://www.influencewatch.org/non-profit/amnesty-international-usa/; dostop 22.6.2023
 • 60
  https://www.occrp.org/en/aboutus/who-supports-our-work; dostop 23.6.2023
 • 61
  https://daraj.media/en/who-we-are/; dostop 23.6.2023
 • 62
  https://www.theguardian.com/world/2021/jul/18/nso-spyware-used-to-target-family-of-jamal-khashoggi-leaked-data-shows-saudis-pegasus
 • 63
  https://www.aljazeera.com/news/2018/11/25/saudi-prince-turki-says-cia-cannot-be-trusted-on-khashoggi
 • 64
  https://www.deccanherald.com/international/world-news-politics/saudis-who-killed-jamal-khashoggi-received-paramilitary-training-in-us-1000505.html; dostop 7.6.2023
 • 65
  https://web.archive.org/web/20111015122206/http://www.theglobeandmail.com/report-on-business/rob-magazine/the-prime-of-brian-mulroney/article266592/page2/
 • 66
  https://www.mintpressnews.com/georgetown-langley-controversial-connection-cia/284004/
 • 67
  David Teacher. Rogue Agents: The Cercle and the 6I in the Prive Cold War 1951 – 1991. Str. 187
 • 68
  https://web.archive.org/web/20050420022526/http://www.ipacademy.org/AboutIPA/AboutIPA.htm; dostop 20.4.2005
 • 69
  https://web.archive.org/web/20050420022526/http://www.ipacademy.org/AboutIPA/AboutIPA.htm; dostop 20.4.2005
 • 70
  https://theintercept.com/2022/01/16/uae-2016-election-trump-clinton-george-nader/
 • 71
  https://english.alarabiya.net/News/world/2020/09/21/US-Lebanese-man-who-gave-6-million-to-Democrats-Republicans-arrested-in-Lithuania
 • 72
  https://forensicnews.net/israeli-private-intelligence-firm-claimed-recruitment-of-khashoggi-prior-to-murder/; dostop 6.6.2023
 • 73
  https://citizenlab.ca/2016/08/million-dollar-dissident-iphone-zero-day-nso-group-uae/
 • 74
  https://www.hrw.org/about/people/advisory-committee/middle-east-and-north-africa-division; dostop 5.6.2023
 • 75
  Public Citizen. Annual Report 2003. Str. 8
 • 76
  https://www.gc4hr.org/page/about_us; dostop 6.6.2023
 • 77
  https://www.opendemocracy.net/en/author/anas-altikriti/
 • 78
  https://www.memri.org/tv/british-islamist-altikriti-qaradawi-death-muslim-brotherhood-neocons-zionists-prevent-london-bombings; dostop 8.6.2023
 • 79
  https://www.theguardian.com/uk-news/2016/jan/12/uk-groups-deny-government-claims-linked-possible-terrorists-muslim-brotherhood; dostop 8.6.2023
 • 80
  https://web.archive.org/web/20040803184356/http://www.oxcis.ac.uk/index.html; dostop 3.8.2004
 • 81
  https://www.oxfordmail.co.uk/news/8913973.islamic-centre-set-open-next-year/
 • 82
  https://web.archive.org/web/20040803184356/http://www.oxcis.ac.uk/index.html; dostop 3.8.2004
 • 83
  Ibid.
 • 84
  https://www.theguardian.com/uk-news/2016/jan/12/uk-groups-deny-government-claims-linked-possible-terrorists-muslim-brotherhood
 • 85
  https://www.wola.org/wp-content/uploads/2023/05/WOLA_Annual-Report_2022_PRINT.pdf; str. 22
 • 86
  https://www.wola.org/wp-content/uploads/2018/06/WOLA_annual_report2017.pdf; str. 11
 • 87
  https://www.wola.org/wp-content/uploads/2018/06/WOLA_annual_report2017.pdf; str. 10
 • 88
  https://www.wola.org/sites/default/files/downloadable/WOLA%20General/2010/WOLA_Annual%20Report%202010.pdf; str. 2
 • 89
  https://worldjusticeproject.org/about-us/who-we-are/supporters; dostop 18.6.2023
 • 90
  https://bip.brpo.gov.pl/sites/default/files/World_in_Focus_invitation%20(1).pdf
 • 91
  https://www.omct.org/en/annual-report-2021/donors-and-finances; dostop 18.6.2023
 • 92
  https://www.omct.org/site-resources/legacy/omct_annualreport_2018_2021-06-11-140423_ywsp.pdf; str. 22
 • 93
  https://www.buzzfeednews.com/article/rafaelcabrera/this-report-says-the-mexican-government-deployed-spyware#.lvjbjB4Ox
 • 94
  https://www.hispantv.com/noticias/mexico/435874/espionaje-cia-eeuu-rusia-china-iran
 • 95
  https://www.buzzfeednews.com/article/rafaelcabrera/this-report-says-the-mexican-government-deployed-spyware#.lvjbjB4Ox
 • 96
  Ibid.
 • 97
  https://centroprodh.org.mx/the-center-prodh/?lang=en; dostop 8.6.2023
 • 98
  file:///C:/Users/Uporabnik/Downloads/IMCO-informe-anual-2022-4.pdf; str. 62
 • 99
  file:///C:/Users/Uporabnik/Downloads/Resumen-Anual-2017-IMCO-.pdf; str. 42
 • 100
  https://contralacorrupcion.mx/aliados-internacionales/; dostop 8.6.2023
 • 101
  https://ipi.media/about/supporters-and-partners/; dostop 8.6.2023
 • 102
  https://www.haaretz.com/israel-news/tech-news/2022-04-05/ty-article-magazine/nso-pegasus-spyware-file-complete-list-of-individuals-targeted/0000017f-ed7a-d3be-ad7f-ff7b5a600000
 • 103
  https://web.archive.org/web/20190924234332/https://contralacorrupcion.mx/transparencia/; dostop 24.9.2019
 • 104
  https://www.newamerica.org/our-funding/; dostop 8.6.2023
 • 105
  http://pomed.org/wp-content/uploads/2008/04/pomedbackgrounderegyptdraft03.pdf; str. 1-2
 • 106
  https://www.egyptindependent.com/nour-supports-brotherhood-morsy/
 • 107
  https://www.egypttoday.com/Article/1/41699/Al-Sharq-TV-owner-Nour-exposed-co-ops-with-foreign
 • 108
  https://www.ned.org/docs/newsletters/ned_newsletter20091202.html
 • 109
  https://www.ahl-alquran.com/arabic/printpage.php?doc_type=0&doc_id=7373; dostop 8.6.2023
 • 110
  https://egyptindependent.com/nour-military-must-stay-out-politics/; dostop 8.6.2023
 • 111
  https://intaadvising.gatech.edu/conferences/2009-emerging-leaders-for-democracy-conference-series/
 • 112
  https://www.direkt36.hu/en/kik-vagyunk/; dostop 7.6.2023
 • 113
  https://www.haaretz.com/israel-news/tech-news/2022-04-05/ty-article-magazine/nso-pegasus-spyware-file-complete-list-of-individuals-targeted/0000017f-ed7a-d3be-ad7f-ff7b5a600000; dostop 7.6.2023
 • 114
  https://elfaro.net/en/?rf=home; dostop 7.6.2023
 • 115
  https://www.ft.com/content/69f150da-25b8-11e5-bd83-71cb60e8f08c; dostop 28.5.2023
 • 116
  https://archive.ph/20140130183632/http://www.globes.co.il/serveen/globes/docview.asp?did=1000805758#selection-841.259-841.275
 • 117
  https://www.vox.com/2014/1/20/11622516/index-ventures-leads-15-million-investment-in-security-software; dostop 28.5.2023
 • 118
  https://web.archive.org/web/20150720074115/http://www.globes.co.il/en/article-microsoft-buys-israeli-cloud-security-co-adallom-for-320m-1001054306; dostop 20.7.2015
 • 119
  https://www.theregister.com/2017/10/26/cloudendure_profile/; dostop 28.5.2023
 • 120
  https://www.cnbc.com/2019/01/07/why-amazon-could-buy-cloudendure-israeli-disaster-recovery-start-up.html; dostop 28.5.2023
 • 121
  https://www.ctera.com/partners/alliance/; dostop 28.5.2023
 • 122
  https://www.ctera.com/customers/; dostop 28.5.2023
 • 123
  https://techcrunch.com/2014/02/11/cybereason-launch/
 • 124
  https://techcrunch.com/2019/08/05/cybereason-raises-200-million-for-its-enterprise-security-platform/
 • 125
  https://fortune.com/2015/10/13/cybereason-softbank-raise/
 • 126
  https://archive.nytimes.com/www.nytimes.com/idg/IDG_002570DE00740E18002573DE00422DAA.html
 • 127
  https://siliconangle.com/2016/11/08/sequoia-leads-10m-investment-into-network-analytics-startup-indeni/; dostop 28.5.2023
 • 128
  https://golden.com/wiki/Infinidat-39PKRW3; dostop 28.5.2023
 • 129
  https://www.infinidat.com/en/partners/alliances; dostop 28.5.2023
 • 130
  https://en.globes.co.il/en/article-1000646529#!; dostop 28.5.2023
 • 131
  https://techcrunch.com/2013/10/13/facebook-buys-mobile-analytics-company-onavo-and-finally-gets-its-office-in-israel/; dostop 28.5.2023
 • 132
  https://allthingsd.com/20131124/apple-confirms-acquisition-of-3d-sensor-startup-primesense/
 • 133
  https://www.accel-kkr.com/accel%E2%80%90kkr-completes-sale-of-kana-software-inc-to-verint-systems-inc-for-514-2-million-in-cash/
 • 134
  https://www.forbes.com/sites/tomiogeron/2011/10/18/waze-nabs-30m-from-kleiner-perkins-li-ka-shing-mary-meeker-to-advise/?sh=51991a9c4fd6
 • 135
  https://www.theguardian.com/technology/2013/jun/11/google-buys-waze-maps-billion
 • 136
  https://en.globes.co.il/en/article-israeli-cloud-security-co-wiz-raises-100m-1001352545
 • 137
  https://www.reuters.com/world/middle-east/wiz-raises-250-mln-values-israeli-cyber-firm-6-bln-2021-10-11/
 • 138
  https://techcrunch.com/2023/02/27/cloud-security-startup-wiz-now-valued-at-10b-raises-300m/