Blue Header Kult Grete Thunberg

Sun Valley Meetings

Objavljeno dne: 07/02/2023
Zadnja posodobitev: 02/05/2024
Avtor: Sebastjan Starec

Čas branja 83 minut

Sun Valley Meetings

Članek je povzet po https://isgp-studies.com/sun-valley-meetings-of-allen-and-co.

Uvod

»The Allen & Co. invitation used to be what separated the adolescents from the boys in Hollywood, a stamp of approval from Wall Street [banks] … «1https://nymag.com/nymetro/movies/columns/hollywood/2905/

»”I have never been on a panel as good as this,” one attendee said, referring to a discussion led by speakers that included Stephen Flynn [Center for National Security; Senior Fellow – CFR], security expert and author of the “The Edge of Disaster,” and former U.S. Central Intelligence Agency official Henry Crumpton [Center for Cyber and Homeland Security]2https://www.reuters.com/article/industry-sunvalley-change-dc-idUSN1233249420070713

Sun Valley Meeting je bil ustanovljen leta 1983 v Idahu s strani newyorškega investicijskega bankirja Herberta Allena. Srečanja potekajo v Sun Valley Lodge, katero je v 30ih zgradil član liberalne super elite Avarell Harriman, iz banke Brown Brothers Harriman, ki je bila znana kot pomemben financer nacizma. Lodge je od tistih časov dalje pomembno srečanje najvplivnejših poslovnežev iz Zahoda. Allenove stranke v glavnem sestavljajo hollywoodski moguli in ostale osebe iz zabavne industrije. Sun Valley Meetings je v osnovi nastal, da bi poslovni procesi investiranja, združevanja in prevzemanja potekali bolj gladko. Udeleženci teh srečanj pa so tudi manjši investitorji. Poleg tega število ljudi, ki sodelujejo na teh srečanjih vsako leto narašča, kar je tudi posledica naraščanja vpliva od Silicon Valley, kot tudi zaradi tempa razvijanja sodobne tehnologije.

Udeleženci od Sun Valley Meetings, ki potekajo meseca julija, so vodilni predstavniki najpomembnejših visokotehnoloških podjetij iz Silicon Valley, vodilni predstavniki filmske industrije iz Hollywooda, večji in manjši investitorji, ter vodilni predstavniki medijev iz ZDA, kot tudi iz Evrope. Čeprav Sun Valley Meetings velja za pod-vejo od Trilateral Commission, je na srečanjih prisotnih zelo malo političnih predstavnikov. In glede na to, da so Sun Valley Meetings podaljšana roka od Trilateral Commission, je jasna tudi politična ideologija in propaganda udeležencev. To je propagiranje ideologij ”liberalne CIA” preko Hollywooda, zabavne industrije, medijev in vodilnih visokotehnoloških podjetij. Poleg tega pa so najpomembnejši udeleženci povezani tudi s Council on Foreign Relations in skupino Bilderberg.

Zelo pomembne za sam uspeh konferenc v San Valleyju so tri vrste ljudi, ki jih Allen & Co. potrebuje – generalne direktorje podjetij, njihove družinske člane in investitorje. Herbert Allen je vzpodbujal udeležence konferenc, da s seboj pripeljejo družine, ki jih nato predajo celi armadi varušk. Zaradi tega udeleženci brez problemov ostanejo pet dni, medtem ko so pri drugih konferencah prisotni največ en dan ali dva.

Bistvo Sun Valley Meetings predstavljajo institucionalni vlagatelji. Če je pomanjkanje analitikov, se Herbert Allen vrača k temu, kar včasih imenuje ”direct research”, kar običajno vključuje združevanje upraviteljev denarja s strankami in ostalimi korporativnimi izvršnimi, na manjših srečanjih, ki jih priredi podjetje. Sun Valley je tako najpomembnejše središče za ”direct research”. Konference se tako udeleži okoli 50 institucionalnih vlagateljev, ki so medijski strokovnjaki ali vrednostni vlagatelji ali vodilni predstavniki, kot so Warren Buffett, Bill Gates, Peter Thiel in ostali. 

Zasebna letala udeležencev srečanja.

Kljub ali ravno zaradi pomembne prisotnosti medijskih korporacij, pa je samo srečanje deležno zelo malo medijskega poročanja, nikakor pa ne same analize in pomena teh srečanj. Podobno kot še pri bolj skrivnih Forstmann Little Conferences, katere udeleženci so bili tudi posamezniki iz Sun Valley Meetings, kot so to Herbert Allen iz Allen & Co., Eric Schmidt (Trilateral Commission, CFR, Google), Leslie Moonves (Viacom), Michael Eisner (Disney), Michael Ovitz (iz hollywoodske agencije za talente Creative Artists Agency) in Barry Diller (InterActiveCorp). Poleg njih so bili udeleženci obeh srečanj še Kevin Costner, Ron Howard (Da Vinci Code), George Lucas (Star Wars) in režiser Sydney Pollack (Will & Grace), tesen prijatelj od Herberta Allena, ki je bil redni udeleženec od Sun Valley Meetings.

Herbert Allen II je leta 1998 dejal, da mediji niso povabljeni, ker je v konferenčnih prostorih premalo prostora. Dejstvo je, da so vodilni predstavniki medijev redni udeleženci, ki pa vse, kar se dogaja na teh srečanjih, obdržijo zase oz. celo sami sodelujejo pri ustvarjanju globalne politike in manipuliranju javnosti. Podobna zgodba glede prisotnosti vodilnih predstavnikov medijev je pri Council on Foreign Relations, Trilateral Commission ali pri skupini Bilderberg in World Economic Forum.

»Allen maintains. … The press isn’t invited, he punts, not because reporters and camera crews might badger the 140 or so corporate chiefs and their families and 40 institutional investors representing $1 trillion, but because “we just don’t have room … we’re bursting at the seams.” In Allen’s mind, apparently, [Tom] Brokaw and [Dianne] Sawyer can be trusted not to do what their respective employers pay them millions to do: “Tom is a close personal friend, and Diane is not invited as a member of the media. They won’t report. He’s not there in a professional capacity. Neither is she.”«3https://nymag.com/nymetro/movies/columns/hollywood/2905/

Allen & Co. – Cocal-Cola, Trilateral Commission in Warren Buffett

Leta 1922 ustanovljena banka Allen & Co. je v bistvu širši javnosti nepoznana investicijska banka, za katero se zdi, da na prvi pogled nima povezav z elitami. Sama banka velja za najbolj skrivno Wall Street banko, ki pa ima velik vpliv na dogajanje iz ozadja. Allen & Co., ki je imela leta 2004 samo 175 zaposlenih, deluje na nekatere načine kot tipična investicijska banka, ki opravlja zavarovanja, združitve in  prevzeme, ter ostala svetovalna dela. Banka je institucionalni posrednik in upravlja premoženje za bogate posameznike, vključno za člane družine Allen. Kljub temu banka nima raziskovalnega oddelka, sama banka pa ni bila nikoli članica od New York Stock Exchange. Posebnost banke je kovanje dolgotrajnih in donosnih odnosov s korporativnimi vodji.
Banka je leta 1974 kupila nadzorni delež od Columbia Pictures za samo $4 po delnici, kar pa je pomembnejše je to, da je nato svoj delež julija 1982 prodala podjetju Coca-Cola za $750 milijonov, v gotovini in v delnicah.4https://archive.fortune.com/magazines/fortune/fortune_archive/2004/06/28/374371/index.htm Med tem procesom je Herbert A. Allen postal direktor pri podjetju Coca-Cola in bil v 80ih eden od njenih osrednjih direktorjev. Zaradi svojih obstoječih povezav v zabavni industriji, je Allen naslednje leto postal ustanovitelj od Sun Valley Meetings oz. Sun Valley Conference. Vprašanje je, ali je to postal kot direktor od Allen & Co., ali kot direktor od Coca-Cole?

Allen je ob poslu s Coca-Colo za revijo Fortune dejal:

»“It was like you were a parish priest, and the Pope comes along and says you’re okay.” There was an immediate reaction, he recalls: Business poured into Allen simply because it had gained Coke’s blessing.

Herbert Allen was becoming an increasingly influential Coke director, with sometimes controversial results. Allen established close ties to the company’s CEO, Roberto Goizueta (who died in 1997), and president, Donald Keough, 77. Ultimately Keough, upon his 1993 retirement from Coke, became chairman at Allen & Co. … In keeping with the firm’s all-in-the-family ethos, Keough’s son, Clarke, is an institutional salesman at Allen & Co. … Warren Buffett, whose Berkshire Hathaway is the largest owner of Coke [since 1988]«5Ibid.

Podjetje Coca-Cola je tesno povezavno s Trilateral Commission, ki jo je ustanovil vodilni član liberalnega establišmenta David Rockefeller.

J. Paul Austin, ki je bil pomemben član establišmenta, je bil generalni direktor podjetja Coca-Cola od 1962 do 1981. Poleg tega je bil Austin od leta 1972 do 1981 še predsedujoči upravitelj od RAND Corporation, katera je povezana z Department of Defense in z liberalnim establišmentom. Po nekaterih navedbah, naj bi bil Austin član od Council on Foreign Relations, za kar pa ta avtor ni našel podatkov. Zagotovo pa je bil Austin leta 1973 eden od 60ih ustanovnih članov od Trilateral Commission. Poleg tega je bil Austin tisti, ki je predstavil tedanjega guvernerja Jimmyja Carterja Davidu Rockefellerju pri Trilateral Commission, kot idealnega kandidata za predsedniške volitve leta 1976.
Donald Keough je bil Austinova prvotna izbira, da bi ga nasledil kot predsedujočega pri podjetju Coca-Cola. Poleg tega je bil že od 1950ih Keoughov sosed in dolgoletni prijatelj v Omahi Warren Buffett, ki je leta 1988 kupil nadzorni delež v podjetju Coca-Cola. Buffett je postal vpliven v establišmentu, ko je leta 1973 postal glavni investitor od Washington Post, kasneje pa postal tudi član uprave. Buffett je na tem položaju postal glavni finančni svetovalec od Katherine Graham, lastnice od Washington Post. Katherine Graham, njen mož Phil Graham, njen sin Donald Graham, kot tudi glavni urednik Ben Bradlee so bili vsi tesno povezani z ustanovitelji od CIA, kot tudi s kasnejšimi ustanovitelji od Trilateral Commission.
Buffett je s tem postal tudi pomemben član liberalnega establišmetna. Postal je član od Council on Foreign Relations; postal upravitelj od Urban Institute, kjer je bil obkrožen z vodilnimi Rockefellerjevimi prijatelji in obiskovalci od Trilateral Commission in Bilderberg Group.
Leta 2002 je Buffett postal ustanovni član skrivne European Economic Round Table, ki jo je organiziral skupaj z Jacobom Rothschildom, člani pa so bili še Arnold Schwarzenegger, Bono iz skupine U2, Nicky Oppenheimer, James D. Wolfensohn, Paul Volcker, Anatole Kaletsky, Mikhail Khodorkovsky, Barbara Walters, David Frum, Harold Rhode.
Leta 2009 je Buffett skupaj z Billom Gatesem in Davidom Rockefellerjem ustanovil Good Club The Giving Pledge, katere podporniki so vodilni predstavniki liberalnega establišmenta, tudi tisti iz Silicon Valley.
Buffett je s svojo družino močno dejaven v različnih zelo progresivnih, Demokratsko-globalističnih NGO-jih, kot so World Economic Forum, Nuclear Threat Initiative, Clinton Global Initiaitve, ONE Campaign, kot tudi v Eastern Congo Initiative. Poleg tega pa je Buffett tesno povezan s financiranjem ”liberalne CIA” preko družinske NoVo Foundation (528 milijonov $ sredstev), Susan Thompson Buffett Foundation (2,5 milijarde $ sredstev), Sherwood Foundation (256 milijonov $ sredstev), Howard G. Buffett Foundation (188 milijonov $ sredstev) – vse skupaj upravljajo za okoli 3,5 milijarde $ sredstev.
Warren Buffett, čeprav prihaja iz oddaljene Omahe, je del liberalne super elite, in glede na njegove povezave z Washington Post, je povsem možno in logično, da je razvil zelo tesne odnose s CIA.
Buffett, ki je udeleženec od Sun Valley vsaj od začetka 90ih, je vedno veljal za nekakšno moč iz ozadja pri Sun Valley Meetings. Dejansko pa je to podjetje Coca-Cola, ki spada pod Rockefellerjevo Trilateral Commission.
Buffettov vpliv v podjetju Coca-Cola se je delno nadaljeval preko njegovega sina Howarda, ki je konec 20. stoletja postal član uprave od Coca-Cola Enterprise. V obdobju od 2010 – 2017 pa je bil član glavne uprave.

Buffettov prijatelj Donald Keough, ki naj bi na vodilnem položaju pri Coca-Coli zamenjal J. Paula Austina, a je nato leta 1981 postal predsednik in COO, ostane na tem položaju vse do leta 1993. Od leta 1993 do leta 2015 pa je bil Keough neizvršni predsedujoči upravi od Allen & Co. Keough pa je bil prav tako od leta 1985 in vse do 1989 predsednik od Columbia Pictures, dokler je Coca-Cola ni prodala. Tudi ko Keough leta 1993 zapusti Coca-Colo, ostane dominantna sila v podjetju. Poleg tega je podjetje leta 2003 odpravilo starostno omejitev, in Keough je tako leta 2004 zopet postal član uprave, kjer je ostal do upokojitve leta 2013. 
Keough, ki je bil seveda tudi udeleženec od Sun Valley Meetings, je bil v istem obdobju še član od Trilateral Commission, kjer je zastopal banko Allen & Co. Keough je bil še član uprave od McDonald’s Corporation; bil član uprave od H. J. Heinz Company (sedaj spada pod Buffettov Berkshire Hathaway), katere dedič Henry John Heinz II (član od CFR; član od Skull & Bones; član od 1001 Club) je bil tesen Rockefellerjev prijatelj in organizator od Bilderberg Group; bil član uprave od The Washington Post Company; bil član uprave od Dillerjeve IAC/InterActiveCorp; bil član uprave Buffettovega Berkshire Hathaway; bil član uprave od The Home Depot (so-ustanovitelj je Bernard Marcus – med drugim financer pro-vojne, pro-izraelske in neokonservativne Foundation for Defense of Democracies)6http://www.ameu.org/Current-Issue/Current-Issue/2012-Volume-45/The-Neocons-Today.aspx.

Podjetje Coca-Cola so na Sun Valley Meetings predstavljali še generalni direktor Roberto Goizueta (CFR 1981 – 1996), generalni direktor Neville Isdell, predsedujoči in generalni direktor Muhtar Kent (CFR 2010 – ), direktor James D. Robinson III (CFR 1973 – ), direktor Robert Nardelli, direktor Barry Diller (CFR 2008 – ), direktor Bobby Kotick, direktor Robert E. Allen (CFR 1990 – 1998) in vodilni predstavnik liberalnega establišmenta Sam Nunn (CFR 1998 – ).

Okoli leta 2003 so kolumbijski delavski sindikati obtožili podjetje Coca-Cola, da je odgovorno za poboje kolumbijskih delavcev oz. sindikalistov. Polnilci Coca-Cole naj bi v obdobju od 1990 – 2002, najemali pripadnike skrajno desne milice Autodefensas Unidas de Colombia (AUC – United Self Defence Forces of Colombia), da so v obdobju 13 let ubili devet članov sindikata.

»The suit alleged that the bottling companies “contracted with or otherwise directed paramilitary security forces that utilised extreme violence and murdered, tortured, unlawfully detained or otherwise silenced trade union leaders”, and that Coca-Cola was indirectly responsible for this.
In March [2003], the judge removed Coca-Cola from the suit, but the process against the bottlers continues. The unions have appealed against the court’s decision7https://www.theguardian.com/media/2003/jul/24/marketingandpr.colombia

AUC je dejansko delal za CIA, tako v operacijah proti FARC, kot tudi pri operacijah preprodaje drog. Na to kaže tudi dejstvo, da je vodstvo od AUC v ZDA obsojeno na nizke kazni in pridobitve azila, kljub zahtevam njihove izročitve Kolumbiji, zaradi umorov, mučenja in ugrabitev. Poleg tega je kolumbijski desničarski predsednik od 2002 – 2010 Alvaro Uribe, ki je delal za CIA in poskrbel, da je vodsto od AUC pobegnilo iz Kolumbije, postal član uprave od News Corporation. Družina Murdoch in njihovo podjetje News Corporation so že od začetka pomemben del od Sun Valley Meetings.

Vidnejši posli od Allen & Co.

Allen & Co. je v svoji zgodovini sodelovala pri številnih pomembnih poslih in prevzemih. Večina teh prevzemov se je zgodila preko Sun Valley Meetings.

 • Leta 1982 Allen & Co. proda Columbia Pictures Industries podjetju Coca-Cola Company za $42 milijonov v gotovini in delnicah od Coca-Cole.
 • Leta 1987 podjetje Coca-Cola združi Columbia Pictures Industries s TriStar Pictures, da bi oblikovalo 49% delež v Columbia Pictures Entertainment – podjetje je imelo leta 1987 $3,1 milijarde sredstev. Allen & Co. je imela 3% delež v podjetju.
 • Leta 1989 Sony Corporation prevzame Columbia Pictures Entertainment. Podjetje Coca-Cola zasluži $1,2 milijardi, medtem ko Allen & Co. zasluži okoli $72 milijonov.
 • Leta 1996 Walt Disney Company prevzame Capital Cities/ABC, ki je bil tedaj eden najpomembnejših prevzemov. Herbert Allen prejme $2 milijona od Capital Cities zaradi poštenega mnenja.
 • Leta 2004 je bila banka eden od svetovalcev glede Googlove prve javne ponudbe, preko katere se je zbralo $1,67 milijard.
 • Leta 2007 je bila banka svetovalec od podjetja Activision, glede njegove $12,4 milijarde vredne združitve s podjetjem Vivedni.
 • Leta 2010 je banka svetovalec podjetju Coca-Cola, glede njegovega nakupa podjetja Coca-Cola Enterprises Inc., v višini $13,6 milijard.
 • Leta 2011 je banka delala na prvi javni ponudbi od podjetja LinkedIn, preko katere se je zbralo $352,8 milijonov.
 • Leta 2012 je imela banka pomembno vlogo za zavarovanje posla pri podjetju Facebook, glede njegove ogromne prve javne ponudbe, preko katere se je na Nasdaq zbralo $16 milijard. Ostale banke so bile Morgan Stanley, Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Bank of America, Barclays Capital in banka Merill Lynch.
 • Leta 2013 je banka delovala kot zavarovalnica pri Twitterjevi prvi javni ponudbi, preko katere se je zbralo $2,1 milijarde.
 • Leta 2013 je banka svetovalec Jeffa Bezosa pri nakupu Washington Post od družine Graham za $250 miljonov.
 • Leta 2013 je banka svetovalec za podjetje Activision glede transakcije $8,2 milijarde vrednega deleža pri podjetju Vivendi.
 • Leta 2014 pri podjetju Facebook glede njegovega nakupa platforme WhatsApp za $21,94 milijard.
 • Leta 2014 banka deluje kot eno od skupnih knjigovodstev za kitajsko spletno stran JD.com, pri njegovi prvi javni ponubi na Nasdaq, preko katere se je zbralo $2,05 milijard.
 • Leta 2015 je banka vodila prvo javno ponudbo za podjetje Ferrari, kar je bil eden najbolj razvpitih poslov tistega leta.
 • Leta 2015 je bila banka svetovalec za Time Warner Cable pri njegovi v $80 milijard vredni združitvi s podjetjem Charter Communications.
 • Leta 2015 je bila banka svetovalec o ločitvi PayPala od eBay, v dogovoru vrednem $49 milijard.
 • Leta 2016 je banka skupaj s Qatalyst Partners svetovalec podjetju LinkedIn, glede njegove prodaje Microsoftu, v poslu vrednem $26,2 milijard.8https://www.businessinsider.com/allen-and-cos-client-list-2016-6#pure-storage-inc-13
 • Leta 2022 je banka svetovalec ”anti-Soros/anti-establišment” Elonu Musku pri njegovem prevzemu Twitterja za $44 milijard. Polega Allen & Co., so Muskovi svetovalci še Morgan Stanley – kot vodilni svetovalec, Goldman Sachs in Rockefellerjeva JPMorgan Chase & Co.
 • Leta 2023 Jeff Bezos najame Allen & Co. glede njegovega nakupa športnega kluba  Washington Commanders iz NFL. Allen & Co. je pred tem sodeloval pri nakupu vsaj dveh klubov iz NFL, leta 2018 pri Carolina Panthers in leta 2022 pri nakupu Denver Broncos.

Vodstvo od Allen & Co.

Herbert Allen II

Nekdanji predsednik in generalni direktor od Allen & Co.

Allen II, imenovan tudi ”Lord of Sun Valley”, je bil član uprave od Columbia Pictures, preko katere so on in ostali dolgoletni delničarji izjemno zaslužili, ne glede na to, kako slabi so bili nekateri njihovi filmi in menedžerji. Ko leta 1982 Coca-Cola kupi Columbia Pictures Industries, je Allen zamenjal 600,000 delnic od Columbia Pictures, ki jih je pred tem kupil po $4 na delnico, za $42 milijonov gotovine in delnic Coca-Cole. S tem je leta 1982 tudi postal član uprave od The Coca-Cola Company, kjer ostane do leta 2021. V tistem času je postal tudi tesen prijatelj od Dona Keougha, tedanjega predsednika od podjetja Coca-Cola, ki je bil s tedanjim generalnim direktorjem Robertom Goizueto tako navdušen nad Allenovim neprodajnim pristopom do prodaje, da sta ga povabila v upravo. 
Pet let kasneje Coca-Cola združi Columbia Pictures s Tri-Star Pictures, da bi oblikovala 49% lastniški delež hčerinskega podjetja, Columbia Pictures Entertainment. Allen, ki je bil tedaj član uprve od Coca-Cola in od novoustanovljene Columbije, je imel ponovno uspeh. Allen je obdržal delnice Coca-Cole, ki so bile tedaj vredne $65 milijonov, ter povečal svoje obsežno imetje v Columbia Pictures z dodatnimi 1,8 milijona delnic od Columbia Pictures, ki jih je kupil pod $10 na delnico, kar je pomagalo, da se je cena delnice povzpela na $20, zaradi govoric, da bo Coca-Cola prodala svoj studio velikemu tujemu kupcu, kot je Sony Corp.9https://www.latimes.com/archives/la-xpm-1989-05-30-ca-1100-story.html

Herbert Allen II je imel po oceni Forbes 400 v obdobju od 2000 – 2004 okoli $1,8 milijarde premoženja. Glede na to oceno revije Forbes je Allen II dejal  – Forbes has no idea, and neither will you.”10https://money.cnn.com/magazines/fortune/fortune_archive/2004/06/28/374371/index.htm

Kot že omenjeno, je banka Allen & Co. najbolj skrivna Wall Street bank, ki nima niti svoje spletne strani. Spletna stran, ki jo najdete na naslovu https://alleninvestments.com/ ni od banke Allen & Co.

Allen II je tudi zaslužen, da je Warren Buffett od konca 80ih, redni udeleženec od Sun Valley Meetings. Allen II je poleg Buffetta (ključni delničar od podjetja Coca-Cola) najpomembnejši član uprave podjetja Coca-Cola, kar je vidno tudi leta 2000, ko sta oba ključna za odstavitev tedanjega generalnega direktorja Douglasa Ivesterja, ki je na položaju od leta 1997 – 2000.

Allen II je upravitelj vodilne ”okoljevarstvene” organizacije Environmental Defense Fund, kjer so leta 2019 vidnejši upravitelji še –

 • Stanley Druckenmiller (Sun Valley Meetings);
 • Kathryn Murdoch (Quadrivium Foundation; družina Murdoch so redni udeleženci Sun Valley Meetings);
 • Thomas H. Kean (9/11 Commission; Carnegie Corporation of NY);
 • Alice Hill (Senior Fellow for Climate Change Policy – Council on Foreign Relations; American Security Project);
 • Joshua Bekenstein (Bain & Company);
 • Susan Mandel (Zoom Foundation);
 • Julian H. Robertson, Jr. (Tiger Management – del Sun Valley Meetings);
 • Xue Lan (Schwarzman College -Tsinghua University);
 • vidnejši član evropske uprave Lord Griffiths of Fforestfach (Goldman Sachs International).
 • Predsednik od EDF je Fred Krupp (President’s Council on Sustainable Development; Clinton Global Initiative).

Financerji od Environmental Defense Fund skozi različna obdobja –

»Alfred P. Sloan FoundationArnold Ventures … Barr Foundation … Bauman Family FoundationBenificus Foundation [John Doerr] … Bloomberg Family Foundation (Bloomberg Philanthropies) … Blue Moon FundCraigslist Charitable FundDavid and Lucile Packard FoundationDoris Duke Charitable FoundationDruckenmiller Foundation Energy FoundationFlora Family FoundationFoundation for the Carolinas … Georgetown University … Grantham Foundation for the Protection of the Environment … Heinz Family FoundationHeising-Simons Foundation John D. and Catherine T. MacArthur FoundationJoyce FoundationKohlberg Foundation Marie-Josee and Henry R. Kravis FoundationMerck Family Fund … National Wildlife Federation … NextGen Climate Action … Pew Charitable TrustsPloughshares Fund Quadrivium Foundation … Robertson Foundation [Tiger Management] … Rockefeller Brothers Fund … Roy and Patricia Disney Family FoundationS.D. Bechtel, Jr. FoundationSan Francisco Foundation … Sea Change Foundation … Silicon Valley Community Foundation … Sixteen Thirty Fund … Skoll Fund … Skoll Global Threats Fund … Tiffany & Co. Foundation … Turner Foundation … Walton Family Foundation«11https://www.influencewatch.org/non-profit/environmental-defense-fund/

Environmental Defense Funda je skozi različna obdobja financer od –

»Alliance for Climate EducationAmerican Security Project [Gary Hart; John Kerry; Chuck Hagel; Norman Augusitne – In-Q-Tel; Christine Whitman; Morton Abramowitz; Sandy Berger; Sidney Drell; admiral Bobby Ray Inman; admiral Bill Owens; George Shultz; Strobe Talbott; Graham Allison; Alice Hill – Environmental Defense Fund; Lawrence Korb; Richard Burt; Madeleine Albright; Mark Brzezinski; Morton Halperin; Susan Rice; general Anthony Zinni; Richard Armitage; Kenneth Deberstein; Warren Rudman; George Mitchell] … California League of Conservation Voters Education Fund … Carbon Disclosure Project … Center for Civic Policy … Center for Science in the Public Interest … Ceres … Civic Nation … Clean Air Task Force … Coalition of Black Trade Unionists … Conservation International … Earthworks … Environment America Research and Policy Center … Environmental Defense Action Fund … Environmental Working Group … Global Partnerships for Oceans … Hip Hop Caucus … Hispanic Federation … Interfaith Center on Corporate Responsibility … Mi Familia Vota Education Fund … National Audubon Society … National Religious Partnership for the Environment … National Wildlife Federation … The Nature ConservancyNew Venture Fund … Public Citizen Foundation … Public Employees for Environmental Responsibility … Resources for the FutureRocky Mountain Institute Tides FoundationVoto Latino … Woods Hole Research Center«12Ibid.

Herbert A. Allen III

Herbert A. Allen III je predsednik in generalni direktor od Allen & Co., 2002 – , ki ima okoli $1,3 milijarde premoženja. Glavna naloga Allena III je, da s svojo banko ostaja kolikor se da neznan in da na takšen način vodi pomembne posle iz ozadja.
Allen III je od leta 2021 član uprave od Coca-Cola Company, kjer je nadomestil svojega očeta Allena II, ki je se kot član uprave upokojil nekaj mesecev pred tem. Allen III je tudi nadomestni direktor za Coca-Cola FEMSA.

»“Allen & Co. has a longstanding relationship with The Coca-Cola Company, and Herb Allen will bring deep knowledge and valuable perspective to our board,” said James Quincey, Chairman and CEO of The Coca-Cola Company13https://www.coca-colacompany.com/press-releases/herbert-a-allen-III-elected-to-board-of-directors

Allen III je član svetovalne uprave od Stanford Center on Philanthropy and Civil Society, katerega člani so še Laura Arnold (Arnold Ventures); Laura Arrillaga-Andreessen (žena od Marca Andreessena); Darren Walker (Ford Foundation); Jeff Raikes (Bill & Melinda Gates Foundation); Roy Bahat (Bloomberg Beta).

Allen III je pod-predsedujoči od US-Mexico Foundation, katere ustanovna financerja sta David & Lucile Packard Foundation in Carniegie Corporation of New York.14https://www.usmexicofoundation.org/aboutus; dostop 6.11.2022 Emeritusa člana uprave sta Henry Cisneros in Carlos Gutierrez. Vidnejše partnerske organizacije in korporacije od fundacije so –

»3M … Akin GumpAmazon Web SmileAtlantic CouncilArizona State University; AWS Institute; Baker McKenzieThe Coca-Cola CompanyGeneral Motors; Forbes … Google … Meridian International Center … Watson Institute for International and Public Affiars – Brown Uiversity«15https://www.usmexicofoundation.org/partners; dostop 6.11.2022

Allen III prav tako sodeluje v ameriških političnih spletkah. Tako je Allen podpornik Joeja Bidena in je doniral $100,000 za Unite the Country, preko katere se je ”napadalo” top sredstvo ”liberalne CIA” Bernieja Sandersa in top sredstvo ”konservativne CIA” Donalda Trumpa.

William vanden Heuvel

Super elitni William vanden Heuvel je bil višji svetovalec od Allen & Co. vse od leta 1984.

Vanden Heuvel je bil v 50ih varovanec Williama Donovana, ustanovnega direktorja od CIA, kot tudi bil varovanec vodilnega člana liberalnega establišmenta W. Averella Harrimana iz banke Brown Brothers Harriman in člana Pilgrims Society, ki je bil v obdobju 1955 – 1958 guverner New Yorka. Sam vanden Heuvel pa je tudi pomemben Rockefellerjev prijatelj.

Vanden Heuvel je bil svetovalec Roberta F. Kennedyja med njegovo senatorsko kampanjo leta 1964 in med njegovo predsedniško kampanjo leta 1968, čeprav mu je svetoval naj ne kandidira.

Na začetku 60ih je bil vanden Heuvel predsednik od s CIA/liberalnim establišmentom tesno povezanim International Rescue Committee, kjer je konec 70ih še vedno pod-predsednik.

Prav tako v 60ih je bil vanden Heuvel direktor od Farfield Foundation, ki je delovala kot fasada od CIA. V fundaciji deluje William A. M. Burden iz Pilgrims Society, kot tudi ostali pomembni predstavniki liberalnega establišmetna. Dejavnosti od Farfield Foundation in podobnih organizacij, je prevzela National Endowment for Democracy.

Vanden Heuvel je leta 1987 ustanovil liberalni/progresivni think tank Roosevelt Institute, ki nastane z združitvijo Eleanor Roosevelt Institute in Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Foundation. Leta 2007 se inštitut združi še z Roosevelt Institution, prvim ”študentskim” think tankom, ki deluje na Stanford in Yale University. Roosevelt Institution deluje kot ”proti-utež” (neo)konservativnemu Hoover Institution. Vidnejši člani uprave od Roosevelt Institute so Anna Eleanor Roosevelt, William Brody (John Hopkins University), Nancy Roosevelt Ireland in Katrina vanden Heuvel. Vidnejša Senior Fellow na inštitutu sta  Jonathan Soros in Joseph Stiglitz. Vidnejši člani svetovalne uprave od Roosevelt Institution pa so Dee Dee Meyers, William Perry, John Podesta, John Prendergast (International Crisis Group), Kermit Roosevelt, Katrina vanden Heuvel in William vanden Heuvel.

William vanden Heuvel je nekako od leta 1969, skupaj z Rockefellerji, Henryjem Kissingerjem, Zbigniewim Brzezinskim, Georgeom Shultzom, Paulom Volckerjem, Jamesom Wolfensohnom, Jamesom Robinsonom III, Johnom Lehmanom, Williamom Paleyjem in ostalimi člani liberalnega establišmenta, član od Pilgrims Society. Podobna sestava članov pa je tudi pri Century Association.

Vanden Heuvel je bil častni predsedujoči od Veterans of the OSS, ki jo sestavljajo vodilni predstavniki CIA, ki so v glavnem tesno povezani z liberalnim establišmentom. Vidnejši člani so (bili) general John Singlaub; James Schlesinger; Arthur Schlesinger; Porter Goss; Ross Perot; George H. W. Bush; Paul Mellon; William Webster; R. James Woolsey; William Colby; William Casey; Bernadette Casey Smith; S. Dillon Ripley II; Richard Helms; John D. Negroponte; Robert Gates; general David Petraeus; general John Mulholland; general Michael Mullen; Beurt SerVaas.

Vanden Heuvel je leta 1986 postal član od Council on Foreign Relations, ki je hkrati tesno povezan s Pilgrims Society, kot tudi s Century Association.

Vanden Heuvel je bil član od Collegium International, katerega ustanovitelja sta Milan Kučan in Michel Rocard.

Katrina vanden Heuvel (1959 – ) je Williamova hčerka in je ena osrednjih osebnosti v omrežju ”liberalne CIA”. Katrina je direktorica od Institute for Policy Studies, ki je osrednji center kontrolirane opozicije v ZDA. 

Katrina je so-lastnica, upraviteljica in urednica od vplivne revije The Nation, ki je prav tako sredstvo ”liberalne CIA”. Številni člani uprave in pisci tesno povezani z Institute for Policy Studies. The Nation je financiran preko Ford Foundation, Open Society Foundation, Charles Stewart Mott Foundation, Lannan Foundation, Schumann Center for Media & Democracy.

Povesem jasno je, da William vanden Heuvel in njegova hčerka Katrina predstavljata osrednja CIA operativca v omrežju ”liberalne CIA”.

George Tenet

Upravni direktor od Allen & Co. leta 2007 postane nekdanji direktor od CIA (1996 – 2004) George Tenet, ki leta 2008 postane tudi član od Trilateral Commission, kjer ostane do leta 2010. Tenet, ki leta 1998 postane član od Council on Foreign Relations, je tudi pomemben, ker se je na njegovo zahtevo leta 1999 preko CIA ustanovilo visoko tehnološko podjetje In-Q-Tel.16https://www.forbes.com/sites/andygreenberg/2013/08/14/agent-of-intelligence-how-a-deviant-philosopher-built-palantir-a-cia-funded-data-mining-juggernaut/#26c1db617785 In-Q-tel je, kot že omenjeno, pomemben zgodnji investitor od podjetja za podatkovno rudarjenje Palantir Technologies (del od Council on Foreign Relations; stranke so – CIA, NSA, FBI), katerega ustanovitelj je Peter Thiel. Pri Palantir Technologies je ob Thielu ključen mož tudi Tenetov tesen prijatelj Alex Karp,17https://www.washingtonian.com/2012/01/31/killer-app/ kateri je tudi član izvršnega odbora od skupine Bilderberg, ter redni udeleženec od Sun Valley Meetings. Karp šteje za svojega prijatelja tudi Herba Allena iz Allen & Co., ki je tudi investitor od Palantir Technologies.18Ibid. Pomemben investitor od Palantir je tudi nekdanji Sorosov glavni investitor pri Quantum Fund Stanley Druckenmiller, ki je tudi obiskovalec od Sun Valley Meetings, pred tem bil obiskovalec od Forstmann Little Conferences, upravitelj od Center for Strategic and International Studies, predsedujoči od Robin Hood Foundation (del ”liberalne CIA”; pomemben donator George Soros – 50 milijonov $; član uprave tudi Harvey Weinstein).
Svetovalka od Palantir je tudi članica liberalne super elite in nekdanja državna sekretarka Condoleezza Rice,19https://www.forbes.com/sites/andygreenberg/2013/08/14/agent-of-intelligence-how-a-deviant-philosopher-built-palantir-a-cia-funded-data-mining-juggernaut/#26c1db617785 ki je tudi članica od Council on Foreign Relations, članica od Trilateral Commission, bila upraviteljica od RAND Corporation, članica od Bretton Woods Committee, direktorica od Atlantic Council, itd.
Svetovalec od Palantir je bil Michael Leiter, ki je član od Homeland Security Group – Aspen Institute, partner pri Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP (pomemben financer in propagandist ”liberalne CIA”), upravitelj od RAND Corporation, predsedujoči od Business Executives for National Security Advisory Council.20https://www.aspeninstitute.org/our-people/michael-leiter/
Kot tudi Bryan Cunningham, nekdanji CIA uradnik, ki je višji svetovalec od Palantir, ter tudi višji svetovalec od The Chertoff Group.21https://www.chertoffgroup.com/advisors/bryan-cunningham

Tenet, ki je udeleženec od Sun Valley Meetings, je hkrati znan, da je bil udeleženec od Forstmann Little Conferences. Tenet je pa tudi član od Association of Former Intelligence Officers, katere člani so pomembni CIA uradniki, ki so hkrati tesno povezani z liberalnim establišmentom.

Pomemben predstavnik liberalnega establišmenta Thomas H. Kean, ki je bil predsedujoči super elitni 9/11 Commission, katera je ”raziskovala” (prikrivala) ozadje terorističnih napadov je o svojem kolegu Tenetu, zaradi vpletenosti CIA in liberalnega establišmenta v 9/11 dejal –  

»He [Thomas Kean] agreed to an on-camera interview for our documentary in 2008. He surprised us by voicing many doubts and questions about the CIA’s actions preceding Sept. 11 — and especially about former CIA director George Tenet [Council on Foreign Relation, 1998 – ].
Four years after Tenet testified to the commission, Kean said the CIA director had been “obviously not forthcoming” in some of his testimony. Tenet said under oath that he had not met with President Bush in the month of August 2001, Kean recalled. It was later learned he had done so twice.«22https://www.salon.com/2011/10/14/insiders_voice_doubts_cia_911/

»As we sought to clarify how the CIA had handled information about the hijackers before 9/11, we found a half dozen former government insiders who came away from the Sept. 11 tragedy feeling burned by the CIA, particularly by a small group of employees within the agency’s bin Laden unit in 2000 and 2001, then known as Alec Station. …
The [9/11] commission became aware in early 2004 of a warning written by Doug Miller, an FBI agent working inside the CIA’s Alec Station. In January 2000, Miller tried to inform his bosses about a man named Khalid Al Mihdhar, who had previously been identified as a member of an al-Qaida operational cadre. By the spring of 2000, the CIA had learned that Mihdhar and another suspected al-Qaida operative, Nawaf Al Hazmi, had likely arrived in Southern California. But the CIA did not pass along the information to the FBI.
The draft cable — blocked by Miller’s CIA superiors — was not turned over to the commissioners or to the earlier congressional investigation. It was discovered in CIA records by an investigator working for a concurrent inquiry conducted by the Justice Department’s inspector general. Apparently it had been missed by Tenet’s DCI Review Group, convened immediately after the attacks to examine CIA records in order to prepare the director for the coming government investigations. …
We pushed [Thomas] Kean]. Could it be this was a simple mistake, a failure to recognize the significance of Mihdhar and Hazmi, as the CIA had initially characterized it?
“Oh, it wasn’t careless oversight,” Kean replied. “It was purposeful. No question about that in my mind … In the DNA of these organizations was secrecy.”
Mihdhar and Hazmi boarded American Flight 77 at Washington Dulles airport on the morning of Sept. 11. After the plane took off, they joined three other men in commandeering the aircraft and flying it into the Pentagon, killing a total of 184 people.
In 2009, former White House counterterrorism chief Richard Clarke took the scenario further. In an on-camera interview he suggested that Tenet, once a close friend and colleague, had ordered the withholding of the information about the two al-Qaida operatives from the FBI and from the White House.
Clarke explained why he had come to that remarkable conclusion. Tenet, he said, followed all information about al-Qaida “in microscopic detail” and would call Clarke at the White House several times a day to share “the most trivial of information.” In addition, there were terrorism threat meetings held in person every other day.
[’’]We must have had dozens, scores of threat committee meetings over the time when they knew these guys had entered the country … They told us everything except this … So now the question is, why?[’’] …
“I am outraged and have been ever since I first learned that the CIA knew these guys were in the country,” explained Clarke. “But I believed for the longest time that this was probably one or two low-level CIA people who made the decision not to disseminate the information. Now that I know that 50 CIA officers knew this, and they included all kinds of people who were regularly talking to me, saying I’m pissed doesn’t begin to describe it.” …
We found the same suspicion was also prevalent among FBI counterterrorism agents from the time, particularly those who had worked under a legendary FBI agent named John O’Neill in New York. … He retired to serve as chief of security at the World Trade Center and was killed in the Sept. 11 attacks, only three weeks after leaving the bureau.
O’Neill’s deputy for counterterrorism was Pasquale D’Amuro, who was appointed inspector in charge of the FBI’s investigation into the attacks.
“I am cautious about saying it, because you have to deal with the facts,” D’Amuro told us. He said that he was told that Richard Blee, the chief of Alec Station, and his deputy, Tom Wilshere, had blocked the sharing of intelligence on Mihdhar and Hazmi with the FBI.
“I had heard that Blee stopped it from coming over, that Blee and Wilshere had had the conversation and stopped it,” D’Amuro said. “There’s no doubt in my mind that that went up further in the agency than just those two guys. And why they didn’t send it over — to this day, I don’t know why.”
Jack Cloonan, former manager at the FBI’s al-Qaida-busting I-49 Squad, is another insider pained by the CIA’s actions.
“If you start to look into everything that’s Khalid Al Mihdhar and Nawaf Al Hazmi, you can’t help but conclude to most people’s minds that this is it,” Cloonan, said during an emotional interview in his New Jersey living room. “9/11 occurred not because the systems failed. The systems actually worked. Somebody made a critical decision not to share this information … If you look at this, it’s really just a handful of people. I don’t know how they sleep at night, I really don’t.”«23https://www.salon.com/2011/10/14/insiders_voice_doubts_cia_911/

Dva terorista, ki sta udeležena v 9/11, pa sta financirana s strani savdskega princa Bandarja preko banke Riggs National Corporation, ki je v večinski lasti zelo elitne bankirske družine Allbritton, ki je tesno povezana s CIA, družino Bush in Obamovo administracijo.

Bill Bradley

Bill Bradley je upravni direktor od Allen & Co. od leta 2001.

Bradley, ki je študiral kot elitni Rhodes Scholar, je bil od leta 1979 – 1997 demokratski sentor za New Jersey. Leta 1999 je bil govorec pri Sun Valley Meetings, kjer ga predstavi Herbert Allen, s katerim naj bi bila do tedaj prijatelja že tri desetletja.

Bradley je leta 1971 postal član od Council on Foreign Relations, leta 1985 pa se je edinkrat udeležil zasedanja skupine Bilderberg.
Leta 2000 je imel neuspelo predsedniško kampanjo za Demokratsko stranko, saj je bil nominiran drugi predstavnik liberalnega establišmenta Al Gore. Bradleyjevo kampanjo sta med drugim podprla Warren Buffett in ključni Rockefellerjev ekonomist Paul Volcker.

Bradley je od leta 1989 član višje svetovalne uprave od National Democratic Institute for International Affairs, ki spada pod National Endowment for Democracy, in je v tem omrežju tesno povezan s CIA in državnimi udari oz. ”barvnimi” revolucijami – širjenjem ”demokracije”. Poleg tega pa je NED vodilni partner, ne samo globalne (skrajne) levice, ampak tudi  slovenske (skrajne) levice in posredno tudi od RTV Slovenija/MMC.

Takoj, ko je Bradleyju prenehal senatorski mandat, je postal višji svetovalec in pod-predsedujoči mednarodnemu odboru od JP Morgan Chase/Chase Manhattan, kjer ostane na položaju do leta 1999. Po letu 2000 pa je član odbora. Predsedujoči mednarodnemu odboru je bil George Shultz, medtem, ko so člani mednarodnega odbora še David Rockefeller (do 2004), Henry Kissinger, Railey Bechtel, André Desmarais, Rahmi M. Koç, Brian Mulroney, David J. O’Reilly, Sir John Rose (Hakluyt), Ratan Naval Tata (Hakluyt), Cees J.A. van Lede in še številni ostali.

Bradley, kot predstavnik od Allen & Company, postane okoli leta 2001 član svetovalne uprave od leta 1992 ustanovljene Eurasia Foundation, katere namen je širjenje vpliva ameriškega establišmenta v Rusijo, Ukrajino, Kitajsko, na Bližnji vzhod, Belorusijo, Kavkaz in na ostala Evro-azijska področja. Fundacija deluje na podoben način kot National Endowment for Democracy. V Eurasia Foundation, v različnih obdobjih skupaj z Bradleyjem delujejo kot upravitelji ali člani uprave, še ostali top predstavniki liberalega establišmenta, kot so James Baker III, Madeleine Albright, Lee Hamilton, Frank Carlucci, Lawrence S. Eagleburger, Max Kampelman, Maurice Tempelsman, Thomas Pickering, Joseph Stiglitz, top Sorosovo sredstvo Martti Ahtisaari, Edward Djerejian, Thomas Kemp – Coca Cola, George M. Ingram iz US Global Leadership Coalition, Fiona Hill, Robert Strauss, Thomas A. Dine iz Search for Common Ground in Ann Pickard iz Shell Upstream International.

Financerji od Eurasia Foundation leta 2003–

»CORPORATIONS: … American Chamber of Commerce in UkraineThe Boeing Company. BP Exploration (Caspian Sea) Limited. BP Group. The Capital Group Companies, Inc … Chevron Azerbaijan Limited. Citigroup Foundation … ExxonMobil. First Data Western Union Foundation … Philip Morris International. PricewaterhouseCoopers … Royal Dutch/Shell. The Shell Companies of Kazakhstan … Tetra Pak Ukraine. Texaco, Inc. U.S.-Russia Business Council [Thomas Pickering, Robert Strauss, Maurice Tempelsman, John Watson, Frank Wisner II – Allen & Co., William Rhodes]. YUKOS Oil Company [Mikhail Khodorkovsky] … FOUNDATIONS: … Carnegie Corporation of New York [Thomas H. Kean] … Charles Stewart Mott FoundationFord FoundationOpen Society Institute/Soros Foundations … Rockefeller Brothers FundThe William and Flora Hewlett Foundation … GOVERNMENTS: Department for International Development of the United Kingdom … Foreign and Commonwealth Office of the United Kingdom … Ministry of Foreign Affairs of the Netherlands. National Bank of Ukraine … Polish Embassy in Ukraine … Swedish International Development Cooperation Agency [SIDA] … United States Agency for International Development [USAID]«24https://www.eurasia.org/wp-content/uploads/2021/07/2003-full-AR.pdf; str. 16

Financerji od Eurasia Foundation leta 2011 –

»Governments: British Council … Canadian International Development Agency … European Commission … German Federal Foreign Office. Ministry of Education and Science of the Russian Federation … Ministry of Foreign Affairs of the Netherlands … Swedish International Development Cooperation Agency [SIDA] … Unites States Agency for International Development [USAID]. United States Department of State. Corporations: … Akin, Gump, Strauss, Hauer & Feld LLP. APCO WorldwideBaker & McKenzie LLP. BP p.l.c. C.S. Mott FoundationChevron Corporation … Coca-Cola Co … ExxonMobil Corporation. FedEx. GE Foundation … HSBC Group … JPMorgan Chase & Co … KPMGMars, Inc. Philip Morris International … PricewaterhouseCoopers … Shell Gas & Power International. Siberian Coal and Energy Company … Foundations and Non-Governmental Organizations: … Carnegie Corporation of New York [Thomas H. Kean] … German Marshall Fund/Black Sea Trust. Institute of Modern Russia Inc. [Pavel Khodorkovsky; Robert Louis Arsenault, Jr.] … Mercy Corps … Millennium Challenge Corporation … National Endowment for DemocracyOpen Society InstituteWestern Union Foundation. World Bank«25https://www.eurasia.org/wp-content/uploads/2021/07/2011-Annual-Report-REDUCED.pdf; str. 15

Leta 2005 je Bradley postal član mednarodne svetovalne uprave od poslovno obveščevalno-vohunskega podjetja Hakluyt, o katerem pa več v nadaljevanju pod Niallom FitzGeraldom.

Bradley je bil član od New York Leadership for Accountable Government (NY-LEAD), katerega ustanovitelj leta 2012 je bil David Rockefeller. NY LEAD je sicer projekt od radikalnega Brennan Center for Justice, ki je močno financiran s strani Georgea Sorosa in ostalih organizacij ”liberalne CIA”. Uradni namen organizacije je, prizadevati si za javno financiranje volitev, da bi se zmanjšalo vlogo super PAC-ov financiranih s strani korporacij. Ena prvih organizacij, ki se je pridružila NY-LEAD v tej kampanji je bila MoveOn.org (del ”liberalne CIA”). Ustanovna člana sta bila še Jonathan Soros in Jerome Kohlberg (Kohlberg Kravis Roberts & Co.). Kasnejši člani – David Rockefeller Jr.; Stephen Heintz (Rockefeller Brothers Fund); Jeffrey Sachs; Bob Kerrey (Allen & Co.); Frank Weil; Edgar Bronfman Sr.; Barry Diller (Sun Valley Meetings); William vanden Heuvel (Allen & Co.); Charles Kolb; Chris Hughes (Facebook); Theodore Roosevelt IV; Frederick A O Schwarz Jr.; Alec Baldwin (Sun Valley Meetings).

Bradley je leta 2016 oblikoval Anti-Trump Super PAC, preko katerega je (namenoma lažno) propagiral, da lahko Trumpova zmaga na volitvah, pripelje do nuklearnega vojskovanja.26https://edition.cnn.com/2016/10/24/politics/trump-nuclear-52nd-street-fund/index.html

»“Donald Trump’s finger on the nuclear button is a horrifying prospect,” Bradley, 73, who served three terms in the Senate from 1979 to 1997, said in a news release. “His temperament and absence of experience makes him a danger to all Americans.”«27https://rollcall.com/2016/10/25/former-sen-bill-bradley-forms-anti-trump-super-pac/

Ostale Bradleyjeve povezave.

Bob Kerrey

Upravni direktor od Allen & Co. od leta 2014.

Kerrey je bil demokratski guverner iz Nebraske od leta 1983 – 1987 in senator od 1987 – 2001. Kerrey je tesno povezan tako z Billom Bradleyjem, kot tudi z Warrenom Buffettom, ki je tudi financer njegovih kampanj.

Kerrey je leta 1969 v Vietnamu kot vodja skupine sedmih marincev odgovoren za umore enaindvajsetih oz. po drugih navedbah 23 civilistov, med njimi številnih žensk in otrok, med katerimi so imeli nekateri prerezane vratove. To je potekalo v vasi Thanh Phong, kot del ilegalnega programa Phoenix od CIA, v katerem je bilo dovoljno množično pobijanje, kljub temu, da gre za očitni vojni zločin. Za opravljeno nalogo je dobil Kerrey Bronasto zvezo, ker je njegov vod napačno poročal, da so pobili enaindvajset vietnamskih gverilcev.
Dogodek je prišel na naslovnice leta 2016, ko so Kerreyja imenovali za predsedujočega upravitelja od Fulbright University Vietnam, katere financerja sta Kennedy School na Harvard University in State Department oz. United States Agency for International Development, preko katere je med drugim financiran CIA-jin National Endowment for Democracy. Svetovalec pri vzpostaviti univerze pa je bilo podjetje Boston Consulting Group, ki je prav tako del liberalne super elite.

»During President Barack Obama‘s visit to Viet Nam in May, Secretary of State John Kerry announced Bob Kerrey’s appointment as chair of the Fulbright University Vietnam, or FUV, board of trustees, igniting an international media firestorm.«28https://www.universityworldnews.com/post.php?story=20160705130314538

»In his article on the attacks, [Douglas] Valentine writes that to “protect himself and his CIA patrons from being tried as a war criminal,” Kerrey became a “pathological liar.” By 1999 Kerrey totally defended the Vietnam conflict as a just war. In a 1999 column in The Washington Post, Kerrey wrote: “When I came home in 1969 and for many years afterward, I did not believe it was worth it. Today, with the passage of time and the experience of seeing both the benefits of freedom won by our sacrifice and the human destruction done by dictatorships, I believe the cause was just and the sacrifice not in vain.” …
When challenged about the February 1969 crimes, Kerrey blamed the media, saying: “The Vietnam government likes to routinely say how terrible Americans were… The Times and CBS are now collaborating in that effort.” In fact, the “liberal” mass media didn’t oppose the war, only how it was fought. They endorsed the honorable intentions of US policy in Vietnam and only deepened their concern after the Tet Offensive in early 1968 when it was clear that things weren’t working as planned. The essence of the media’s response to the war is similar to what CBS Evening News anchor Dan Rather said about the bombing of the former Yugoslavia at the end of the 20th century. “I’m an American, and I’m an American reporter. And yes, when there’s combat involving Americans, you can criticize me if you must, damn me if you must, but I’m always pulling for us to win.”«29https://truthout.org/articles/slaughter-in-vietnam-haunts-bob-kerrey-s-appointment-to-fulbright-university/

Leta 2022 Kerrey ni več upravitelj od Fulbright University Vietnam, so pa zato ostali posamezniki, povezani z liberalnim establišmentom.

Za to politiko širjenja ameriškega vpliva in študenstke izmenjave z Vietnamom, sta vsekakor ključna dva vodilna predstavnika liberalnega establišmenta, John McCain iz International Republican Institute in John Kerry .

V obdobju, ko je bil Kerrey guverner Nebraske, je bil vpleten v pranje denarja in nasploh v korupcijo. Središče tega sta bili banka Commonwealth Savings, ki je bila pod kontrolo družine Cupple iz Lincolna in banke State Security, kjer je bil predsednik in vodilni delničar William Wright. Wright je bil hkrati tudi glavni Kerreyjev svetovalec. Kerreyjevo delovanje v tem primeru je bilo pomembno, ker je dopustil propad banke Commonwealath Savings, medtem, ko se je ”reševalo” banko State Security, ki je bila v precej slabšem stanju. Banka je ostala odprta vse do julija 1984, kar je omogočalo Wrightu in ostalim uradnikom banke, da so jo izčrpavali. Leta 1986 je prišlo v zvezi s tem tudi do pričanja, kjer je bil vodja komisije zakonodajalec iz Nebraske John W. DeCamp, ki je zelo dobro poznal Kerreyja. Zaradi propada banke Commonwealath Savings, je veliko ljudi, med njimi številni starejši, ostalo brez prihrankov. In za razliko od Kerreyjevega tesnega prijatelja Wrighta, so 88 letnemu S. E. Coppleju vzeli celotno premoženje in ga zaprli, kjer v zaporu kmalu tudi umre. Wright se je nato potiho preselil iz Nebraske v več milijonov dolarjev vredno palačo v Kaliforniji.
V tem obdobju, ko je Kerrey senator in ko leta 1992 tudi kandidira za predsednika ZDA, ga obtožijo, da je kontroliran s strani majhne klike poslovnežev iz Omahe, med katerimi so poleg Wrighta še dva lastnika časopisov in tudi Warren Buffett.

»Acting as a puppet for masters behind the scenes. Bobby got his start in political life because John Woods and the Omaha business community anointed him to pass their Big Banks bill. While governor, he danced to the tune called by them and by Bill Wright. Today [1992] he is controlled by a small circle which includes: John Gottschalk, publisher, Omaha World Herald, and Kerrey business partner; William Wright, the individual who milked State Security’s depositors of millions; Joe R. Seacrest, owner and publisher, Lincoln Journal newspaper; Bill Hoppner, his Chief of Staff who was effectively governor during the first years of Kerrey’s administration, until he left the state to go to work for Bill Wright in California; and Warren Buffett, billionaire from Omaha and the new CEO of Salomon Brothers.
These are the man who will tell Bobby when to open his mouth, and what to say«30John W. DeCamp; The Franklin Cover Up; AWT, Inc. 2006; str. 269-270.

Kerrey, ki je vsaj do neke mere varovanec Warren Buffetta, je z njim in njegovo družino še danes tesno povezan.

Leta 1987 je Kerrey postal član nacionalne guvernerske uprave od Common Cause, ki je bila ustanovljena leta 1970. Common Cause je levičarsko-liberalna nadzorovalna skupina, katere slogan se glasi ”Holding power accountable”. Common Cause je sicer nastala kot zagovorniška skupina za manjšine in delavski razred, in se je prvotno zavzemala za končanje vietnamske vojne in znižanja volilne pravice iz 21 na 18 let. Ustanovitelj od Common Cause je bil super elitni John W. Gardner, imenovan tudi ”oče kampanjske finančne reforme”. Gardner, ki je bil od leta 1947 – 1972 član od Council on Foreign Relations, je bil predsedujoči od Rockefeller Brothers Fund Panel on Education in bil tudi upravitelj od Rockefeller Brothers Fund, 1968 – 1977. Gardner je znan kot glavni snovalec panela The Pursuit of Excellence: Education and the Future of America, ki je del od Special Studies Project, kateri je zajemal šest panelov. Prvi direktor od Special Studies Project je bil Henry Kissinger, drugi direktor je bil Laurance Rockefeller, tretji pa John D. Rockefeller III.31https://www.rbf.org/about/our-history/timeline/special-studies-project/in-depth Vidnejši člani projekta so bili še Dean Rusk, Arthur Burns, Chester Bowles, Lucius D. Clay, Theodore M. Hesburgh, Henry R. Luce. Poleg tega, pa je bil Gardner tudi član od Pilgrims Society. Gardner je bil tudi predsednik od Carnegie Corporation of NY, 1955 – 1965, in upravitelj od leta 1967. Prav tako je bil Gardner upravitelj od Urban Institute, 1969 – 1972; bil direktor od World Future Society; bil član od Policy Review Board pri Public Agenda, katere ustanovitelj je super elitni Cyrus Vance. Vidnejša predsednika od Common Cause sta bila Robert Reich (deluje kot sredstvo ”liberalne CIA”; član predsedniške kampanje Bernieja Sandersa), 2013–2018; Archibald Cox (posebni tožilec v aferi Watergate), 1980–1992. Član nacionalnega guvernerskega odbora je poleg Reicha leta 2022 tudi Lenny Mendonca (New America Foundation; McKinsey & Co.), ki je skupaj s Kerreyjem tudi podpisnik od Renew Democracy Initiative.

Financerji od Common Cause v obdobju 2012 – 2013 –

»Carnegie Corporation of New YorkFord Foundation … The Gay & Lesbian Fund of Colorado, a program of the Gill FoundationMertz Gilmore FoundationThe James Irvine Foundation. The Joyce FoundationJohn D. and Catherine T. MacArthur FoundationOpen Society Foundations. Park Foundation, Inc. Partridge Foundation Piper Fund, a Proteus Fund initiative … Rockefeller Brothers Fund. Rockefeller Family & Associates Schumann Center for Media and Democracy, Inc. … Jennifer & Jonathan Allan Soros Foundation. The Barbara Streisand Foundation … Threshold Foundation. Tides Foundation … Wallace Global Fund.«32https://web.archive.org/web/20151004113215/http://www.commoncause.org/about/newsletters-annual-reports/annual-reports/pdfs/annual-report-2012-2013.pdf; str. 27

Leta 1996 je bil Kerrey pod-predsedujoči kongresnemu zasliševalnemu odboru Select Committee on Intelligence, ki je ”preučeval” Allegations of a CIA Connection to Crack Cocain Epidemic.33https://www.intelligence.senate.gov/sites/default/files/hearings/allegationsofcia00unit.pdf Vidnejši član odbora so bili Richard Lugar, Richard Shelby (National Security Caucus – American Security Council), William S. Cohen, Bob Graham (Washington Post v lastni Warrena Buffetta), John Kerry in Thomas Daschle.

Leta 2001 je bil Kerrey predsedujoči član delovne skupine za poročilo The United States and Southeast Asia; A Policy Agenda for the New Administration od Council on Foreign Relations, namenjena za prihajajočo Bushevo administracijo. Najvidnejša člana skupine sta bila Maurice Greenberg, Nicholas Rostow in Washington SyCip. Člani komisije še Sidney Jones (Human Rights Watch;  Amnesty International; Ford Foundation), Joseph Sisco (American Academy of Diplomacy), Jenny Springer (Ford Foundation; Henry Luce Foundation), Ezra Zilkha (Brookings Institution).

»Southeast Asia remains important to U.S. national security. … . America’s primary strategic interests in Southeast Asia remain unchanged. We seek to maintain free and open access to the sea-lanes in the Strait of Malacca and Lombok and to keep other key choke points in the South China Sea … The United States has an abiding interest in stability, in expanding free trade, and in supporting the trends of democratization and political pluralism. … The United States also has a stake in the security of key friends and allies in the region, notably Thailand, the Philippines, Singapore, and Indonesia, and just outside the region—i.e., Australia. … Southeast Asia remains an important facilitator of the U.S. ability to project force globally, particularly in the vital Persian Gulf34https://ciaotest.cc.columbia.edu/conf/cfr25/cfr25.pdf; str. 22

Kerrey je bil v obdobju 2003 – 2004 nadomestni član od 9/11 Commission, katera je, kot že omenjeno, prikrila dejansko dogajanje. Najvidnejši člani komisije so bili Henry Kissinger, Lee Hamilton in John Lehman

Leta 2005 je Kerrey postal član od FBI-jevega The National Security Higher Education Advisory Board, katerega ključni ustanovitelj je Robert S. Mueller III (Defense Science Board; Alfalfa Club), tedanji direktor od FBI. Člani uprave so bili nekdanji CIA direktor Robert Gates; ter številni predstavniki pomembnih ameriških univerz, kot so William Brody – Johns Hopkins University, Amy Gutmann – University of Pennsylvania in ostali.

Kerrey je strokovnjak pri leta 1984 ustanovljenem Forum for the Future of Higher Education, ki danes spada pod American Academy of Arts & Sciences. Vidnejši strokovjaki so še Gen. John Allen (Brookings Institution); Norman Augustine (In-Q-Tel); William Bowen (The Andrew W. Mellon Foundation); Gen. Wesley Clark; Martin Feldstein; Niall Ferguson; Roger Ferguson (TIAA); Leslie Gelb; Richard Haass; Lee Hamilton; Walter Isaacson; Gen. Jim Mattis; admiral Michael Mullen; Joseph Nye; Peter Orszag; Samantha Power; Robert Putnam (Weatherhead Center for International Affairs); Jeffrey Sachs; admiral James Stavridis; Lester Thurow (Economic Policy Institute); Paul Volcker.

Financerji foruma leta 2018 –

»Ford FoundationLumina Foundation Annie E. Casey FoundationAtlantic PhilanthropiesCarnegie Corporation of New YorkThe William and Flora Hewlett FoundationThe James Irvine Foundation John S. and James L. Knight Foundation … K. Kellogg Foundation … The Kresge Foundation The Henry Luce FoundationThe Andrew W. Mellon Foundation«35https://web.archive.org/web/20180902185056/http://forum.mit.edu/support-for-the-forum/; dostop 2.9.2018

Leta 2011 je Kerrey skupaj s predsedujočim od Allen & Co. Billom Bradleyjem ustanovni so-predsedujoči od Americans for Campaign Reform/IssueOne.org.

Prav tako je Kerrey skupaj z vodilnima predstavnikoma od Allen & Co. Billom Bradleyjem in Williamom vanden Heuvelom član od New York Leadership for Accountable Government.

Kerrey je od leta 2002 so-predsedujoči od leta 1992 ustanovljene ”ljudske” Concord Coalition, katere ključna ustanovitelja sta Peter G. Peterson in Warren Rudman. Namen organizacije je zagovarjanje generacijsko odgovorne fiskalne politike. Vidnejši pod-predsedujoči člani koalicije leta 2022 so Evan G. Greenberg, Sam Nunn, Charles S. Robb, Robert E. Rubin, Mark Weinberger, imenovan pa je tudi že pokojni vodilni Rockefellerjev ekonomist Paul Volcker. Vodilni financer koalicije je zagotovo Peter G. Peterson Foundation. Sam Nunn je leta 1997 postal so-predsedujoči član koalicije, katero so od leta 1992 sestavljali ustanovitelji Peterson, Rudman in Paul Tsongas.

Kerrey je član direktorske uprave od Renew Democracy Initiative, katere predsedujoči je Garry Kasparov.

»Our founders have worked with concerned individuals across the political spectrum to create a comprehensive document in support of Constitutional democracy worldwide. … Freedom of the press, speech, conscience, religion, and assembly. … A competitive marketplace free from corruption. … Free flow of goods, services, capital, and ideas. … A rational and humane immigration policy. …. If our citizens do not understand or appreciate the basic principles of a free and open society, then our democracy is at risk.«36https://rdi.org/our-values/; dostop 7.2.2023

Članici uprave sta tudi nekdanja senatorka Heidi Heitcamp, ki je upraviteljica od McCain Institute for International Leadership (David Petraeus – CIA; Lynn Forester de Rothschild; Frances Townsend; Joseph Lieberman; Kelly Ayotte; Cindy McCain) in Linda Chavez, ki je Senior Fellow pri National Immigration Forum (del ”liberalne CIA”). Člani svetovalne uprave so Anne Applebaum; Bill Kristol; Karl-Theodor zu Guttenberg; general Stanley McChrystal; Max Boot. RDI je financiran s strani Stavros Niarchos Foundation.
Podpisniki iniciative, poleg posameznih članov uprave so še – Michael Abramowitz (Freedom House – CIA); Anders Aslund (Atlantic Council); vodilni španski neokonservativec, ter Türkov in Janšev kolega José María Aznar; Ian Bremmer; Eliot Cohen; Larry Diamond (National Endowment for Democracy); Kai Diekmann (BILD); Nicholas Eberstadt (American Enterprise Institute); Eric Edelman; Michele Flournoy; Francis Fukuyama; James Hoge (Foreign Affairs); Richard Hurowitz (Octavian Report); Toomas Hendrik Ilves (European Council on Foreign Relations; Hoover Institution); Robert D. Kaplan (Center for the New American Century); Bernard-Henri Levy; Lenny Mendonca (New America Foundation; McKinsey & Co.); Moises Naim; William Perry; Thomas R. Pickering; Dennis Ross (Washington Institute for Near East Policy); Nouriel Roubini; Natan Sharansky; Radek Sikorski.37https://rdi.org/h/values-signatories/; dostop 12.11.2022

Naveza med CIA-jinim In-Q-Tel in Allen & Co. je vidna tudi pri biofarmacevtskem investicijskem podjetju National Resilience, Inc., ki je kombinacija tveganega financiranja, umetne inteligence, softverskega razvoja, spletne varnosti in računalništva v oblaku. Član uprave je Chris Darby, ki je generalni direktor in upravitelj od In-Q-Tel, kot tudi član uprave od CIA Officers Memorial Foundation. Članica uprave je tudi Susan Desmond-Hellmann, ki je bila v obdobju od 2013 – 2019 članica uprave od Facebook, in generalna direktorica od Bill & Melinda Gates Foundation, 2013 – 2020.

Kerrey je član častne uprave od NAVY Seal Foundation, katere častni člani uprave so še Robert M. Gates (CIA); Robert Iger (Walt Disney Co.); Stephen Schwarzman; general James Mattis; admiral Michael Mullen (CIA).

Kerrey je bil leta 2016 udeleženec od The Vietnam War Summit pri The LBJ Presidential Library. Videnjši udeleženci so bili še Henry Kissinger; admiral Bobby R. Inman; admiral William McRaven; John Kerry; William Inboden; Charles Robb; Dan Rather (CBS News); Lynda Johnson Rob; Tom Johnson (Council on Foreign Relations; Trilateral Commission; Rockefeller Foundation; Mayo Clinic Foundation; Knight Foundation; Turner Broadcasting; Times Mirror; CNN); Joe Klien (Council on Foreign Relations; TIME); Andrew Sherry (John S. & James L. Knight Foundation; Center for American Progress).

Financerji srečanja so bili –

»[John S. & James L.] Knight Foundation. Carnegie Corporation of NY. The Coca-Cola Company … Anheuser-Busch«38http://www.vietnamwarsummit.org/about/sponsors.html; dostop 13.11.2022

Niall FitzGerald

Vsaj od leta 2012 višji svetovalec od Allen & Co. in vsaj od leta 2010 udeleženec od Sun Valley Meetings.

»“A former Irish Communist Party member and DJ at local hops in the 1960s, Fitzgerald is one of the masterminds behind global corporate exploitation. Now he is a corporate executive intent on maximising profits at any cost … An exclusive investigation by Corporate Watch [del ”liberalne CIA”] has uncovered his role in increasing world poverty and starvation. He went to St Munchin’s College, a traditional Catholic school in Limerick, where the priests gave regular beatings to pupils; Fitzgerald came away with a strong sense of discipline, which he would put to devastating effect in later life.”«39https://www.fnlondon.com/articles/former-communist-masterminds-global-corporate-exploitation-20040802

FitzGerald je bil član mednarodne svetovalne uprave od Council on Foreign Relations; vsaj leta 2001 uradno član od Trilateral Commission; bil predsedujoči mednarodnemu poslovnemu odboru od World Economic Forum; bil član uprave od World Economic Forum Foundation; bil član od The Business Council; bil predsedujoči (2003 – 2005) in britanski svetovalec pri The Conference Board; član od Multinational Chairman’s Group; član od British-North American Committee; bil evropski predsedujoči od Transatlantic Business Dialogue, 2004 – 2005; član od Hong Kong/Europe Business Council; član od E.U.-China Business Association; bil ustanovni član od International Investment Council (William Rhodes; George Soros; Ratan Tata; Sir Robert Ross; Frank Savage); član svetovalnega odbora od European Policy Centre; član svetovalne uprave od Britain in Europe; ustanovni član svetovalnega odbora od Business for a New Europe; ustanovni član od Consultative Board of Director General of the WTO; mentor pri Chairman Mentors International (Lord Simon of Highbury; Etienne Davignon; Sir John Egan; Bertrand Collomb; Sir Christopher Hogg; Sir John Buchanan; Wim Kok; Peter Sutherland; Jeroen van der Veer; Peter Voser; Hans Vijers; Victor Chu); bil član mednarodnega svetovalnega odbora od Blackstone Group.

FitzGerald je bil predsedujoči in generalni direktor od podjetja Unilever (1996 – 2004), ki je vodilni financer ”liberalne CIA”; bil član uprave od Ericsson; bil član uprave od Merck & Co.; bil član uprave od Prudential Corporation; bil predsedujoči od Reuters in bil namestnik predsedujočega pri Thomson Reuters (del od CFR), 2004 – 2011; višji svetovalec od Morgan Stanley (del od CFR; del Sun Valley Meetings).

Podjetje Hakluyt

Niall FitzGerald je kot predstavnik super elite, seveda, tesno povezan z liberalnim establišmentom, in je zelo logična izbira za Allen & Co.

FitzGerald je bil od leta 2008 – 2013 predsedujoči in od leta 2013 predsedujoči mednarodni svetovalni upravi od leta 1995 ustanovljenega poslovno obveščevalno-vohunskega podjetja Hakluyt/Holdingham Group Limited, katerega ustanovitelji so nekdanji MI6 uradniki, samo podjetje pa je del Anglo-ameriškega (obveščevalnega) establišmenta.

»Created by former MI6 British Secret Service agents, Hakluyt is an ultra secretive firm whose client list reads like a who’s who of the business world with corporations retaining their services for strategic intelligence and advice as they look to expand operations. … Britain’s Foreign Office, that has several of its former diplomats working for Hakluyt and also has oversight of the MI6 spy agency that has many of its former operatives on Hakluyt’s books, has noted the attendances. “The group operates in the shadows, it’s not exactly open and transparent and so any serving … . Hakluyt was caught out in 2001 funding a former German spy to infiltrate environmental groups in Europe allegedly on behalf of oil company clients and preparing analyses for an Australian mining group40https://www.news.com.au/world/britain-is-concerned-about-australias-links-to-hakluyt-security-firm-created-by-former-mi6-agents/news-story/5d6a3c7ccbd5cd9992379aeecaa5e3dc

»To quote Christopher James, one of its founders, ‘the idea was to do for industry what we had done for the government. … Hakluyt filled a niche in the intelligence sector by specialising in upmarket business, where it has been very successful. The company started in a one room office in 1995; in 2001 it claimed its clients included one-quarter of FTSE 100 companies. (ibid.) Today, Hakluyt is housed in a stylish Victorian house in Upper Brook Street in London and its customers are treated as members of an exclusive club. Its founders have always cultivated secrecy, its executives almost never appear in public, and the firm did not have a web site until 2007. … The first directors, Christopher James and Mike Reynolds, were both former members of MI6, the British foreign intelligence service. Reynolds founded its counter-terrorism branch and was the head of station in Berlin. Richard Dearlove, head of MI6 from 1999-2005, is said to be a close friend of his. … Former foreign secretary Malcolm Rifkind was supportive of the project; so too was Ian Lang, former secretary of state at the Department of Trade and Industry. … Hakluyt was set up with the blessing of Sir David Spedding the then chief of MI6 (who died in June 2001). The first management board demonstrated the kind of reputation the company was aiming for, closely linked to the world of intelligence veterans. The prestigious supervisory board, the Hakluyt Foundation, would help the firm to establish solid contacts across the boardrooms of leading multinationals41Eveline Lubbers, Activist Intelligence and Covert Corporate Strategy, University of Strathclyde 2009; str. 212-213

Podjetje Haklulyt je tesno povezano z Rockefellerjevim CIA omrežjem. Med drugim je (bilo) podjetje tesno povezano s Kissinger Associates, saj je bil Henry Kissinger član svetovalne uprave. Član svetovalne uprave (2001 – 2003) pa je bil tudi Frank Wisner II, ki predstavlja pomembno ozadje od Rockefellerjev in CIA.

Hakluyt deluje tudi kot podaljšana roka od BP (del od CFR) in Shell (del od CFR), za katera je vohunil za organizacijo Greenpeace, ki je seveda vodilno sredstvo ”liberalne CIA”. Stranka od Hakluyt pa je bilo tudi podjetje Enron. Tudi ni presenečenje, da je v vseh teh ”okoljevarstvnih” manipulacijah vodstvo od Hakluyt povezano s 1001 Club in njegovim World Wildlife Fund.

Tako kot Buffettovo podjetje Coca-Cola, je tudi podjetje British Petroleum, ki je eno od ključnih ustanoviteljev Hakluyta, v Kolumbiji financiralo pripadnike skrajno desne militantne skupine Autodefensas Unidas de Colombia (AUC).

»Coca-Cola was accused of hiring hitmen from the AUC between 1990 and 2002 to kill at least 10 labor union leaders who were trying to organize Coca-Cola’s plants. U.K. oil company BP has also be taken to court for its funding of AUC, along with kidnapping and human rights abuses. …
Other companies suspected of financing terrorism, commonly referred to as the “para-economy,” include Colombia’s largest beverage company Postobon, cement company Cementos Argos, state oil company Ecopetrol and banana distributor Chiquita Brands International [naslednik podjetja United Fruit Company, ki je del liberalnega establišmenta in tesno povezano s CIA in državnimi udari].
In June, families of victims killed by paramilitary groups opened a federal lawsuit against Chiquita in the U.S. for supporting the AUC. The company was estimated to have made at least 100 payments to the group worth US$1.7 million between 1997 and 200442https://www.telesurenglish.net/news/Colombia-Coca-Cola-Accused-of-Funding-Terrorist-Paramilitaries-20160901-0005.html

V preteklosti so bili s podjetjem Hakluyt, nekateri od njih mogoče tudi še danes, povezani še –

 • Baron George Jellicoe – so-ustanovitelj in član mednarodnega svetovalnega odbora od Hakluyt (1995-1999); udeleženec zasedanja skupine Bilderberg (1961, 1964); bil predsednik od SAS Regimental Association (1996–2000); bil pod-predsednik od European Atlantic Group; bil član od The Other Club; bil ne-izvršni direktor od S G Warburg, cca 1967 – ; bil predsedujoči odboru od Kings College London, 1977 – 1984. 
 • Peter Grenville Cazalet – so-ustanovitelj in predsedujoči od Hakluyt (1998-1999); bil član od Hakluyt Foundation (1996-2000); bil član odbora od Royal Institute International Affairs (1995-1998); bil predsedujoči od BP Oil International Ltd. (1981-1989); bil upravni direktor od British Petroleum Company (1981-1989); bil namestnik predsedujočega od British Petroleum Company (1986-1989); bil pod-predsednik (1993-1996) in predsednik (1996-1998) od China Britain Trade Group.
 • Sir Brian Cubbon – so-ustanovitelj in član mednarodne svetovalne uprave od Hakluyt (1995 – 2006); leta 1987 je bil kandidat za vodjo od Secret Service; tesno povezan z MI5 in MI6; bil zasebni tajnik Lorda  Leona Brittana (Liberalization of Trade in Services – LOTIS; Asia House; Hong Kong/Europe Business Council; Business for a New Europe; World Economic Forum).
 • Sir Peter Fenwick Holmes – član mednarodnega svetovalnega odbora od Hakluyt (1997 – 2002); predsedujoči od Royal Dutch Shell (1985 – 1993); bil direktor od Shell Transport and Trading Company Ltd. (1992 – 2001); bil direktor od Shell Petroleum Company (1992 – 2001); bil direktor od Anglo-Turkish Society (1999 – 2001); upravitelj od World Wide Fund for Nature.

»The late Group Chairman of the Royal Dutch Shell Group, Sir Peter Holmes, was until 2002 simultaneously a director (and shareholder) of Shell Transport and also President of the Hakluyt Foundation – a “Supervisory” Board overseeing spying operations.«43https://caltonjock.com/2018/10/14/the-murky-world-of-westminster-politics-big-business-protection-and-the-abuse-of-the-electorate-spies-lies-and-naked-thighs/

 • Field Marshal baron Peter Anthony Inge – član mednarodnega svetovalnega odbora od Hakluyt (1999-2004); bil predsednik od Pilgrims Society; udeleženec od Munich Security Conference; član od World Security Network; bil član svetovalne uprave od Aegis Defence Services; bil svetovalec od BAE Systems; udeleženec od Global Strategy Forum.
 • Sir William Purves – član mednarodnega svetovalnega odbora od Hakluyt (1999-2012); predsedujoči in pomembni delničar od Hakluyt & Company Limited (2000 – 2008); udeleženec zasedanja skupine Bilderberg leta 1998; član od 1001 Club; neizvršni direktor od Shell Transport and Trading (1993 – 2002); bil predsedujoči od HSBC Holdings plc.; upravitelj od Reuters Founders Share Company Ltd (1995-2009).

»Sir William Purves was simultaneously a director (and shareholder) of Shell Transport, and the Chairman and major shareholder in Hakluyt & Company Limited44Ibid.

 • Baron Robin Renwick – član mednarodnega svetovalnega odbora od Hakluyt (2000-2008); član uprave od RAND Europe; pod-predsedujoči od JP Morgan Europe (2000-2014); pod-predsedujoči od JPMorgan Cazenove (2005-2014); upravitelj od The Economist (1996-2010); bil član uprave od BHP Billiton; Visiting Fellow pri Center for International Affairs – Harvard University.
 • Sir Paul Getty – leta 2002 je postal ne-izvršni direktor od Hakluyt; delal za super elitno banko Hambros; družina Getty je vodilni financer ”liberalne CIA” in v tem kontekstu tudi ”okoljevarstvenih aktivistov”, ki po svetovno znanih galerijah mečejo barve po umetninah.
 • Bill Bradley – član mednarodnega svetovalnega odbora od Hakluyt (2005-2017).
 • Sir Walter Kieran Prendergast – član mednarodnega svetovalnega odbora od Hakluyt (2007-2013), raziskovalec pri Belfer Center for Science and International Affairs; višji svetovalec pri Centre for Humanitarian Dialogue (Margot Wallström; Marietje Schaake; Javier Solana; Andrienne d’Arenberg – World Economic Forum); član mednarodne svetovalne uprave od Independent Diplomat (Thomas Pickering; Danilo Türk); predsedujoči od Anglo-Turkish Society; svetovalec od Dragoman Global (Andrew Liveris; Malcolm Rifkind; Anthony Salz); bil namestnik generalnega sekretarja za politične zadeve pri UN.
 • Alexander Downer – član uprave od Hakluyt (2008 – 2014); član mednarodne svetovalne uprave od NGO Monitor (R. James Wooley – CIA; Elliott Abrams – National Endowment for Democracy; Alan Dershowitz; Abraham Sofaer); avstralski zunanji minister, 1996 – 2007; avstralski visoki komisar za Veliko Britanijo, 2014 – 2018; svetovalec Hillary Clinton med njeno ”anti-Trump” predsedniško kampanjo.
 • Javier Solana – član mednarodnega svetovalnega odbora od Hakluyt (2010-2016); bil redni udeleženec zasedanj skupine Bilderberg; član svetovalnega odbora od Munich Security Conference; udeleženec od World Economic Forum; bil večkratni govorec pri Trilateral Commission; upravitelj od The Aspen Institute; član uprave od Sorosove International Crisis Group; član od Sorosovega European Council on Foreign Relations; Distinguished Senior Fellow in Foreign Policy pri Brookings Institution; bil generalni sekretar zveze NATO; član uprave od Human Rights Watch (glavni financer George Soros);
 • Neville Isdell – član mednarodnega svetovalnega odbora od Hakluyt (2010-2013), predsedujoči (2004 – 2009) in generalni direktor (2004 – 2008) od podjetja Coca-Cola Company; bil član uprave od General Motors; bil član uprave od British Telekom; član uprave od s CIA in Pentagonom tesno povezanim Center for Strategic and International Studies; bil predsedujoči od U.S.-Russia Business Council; predsedujoč upravi upraviteljev od International Business Leaders Forum; udeleženec od World Economic Forum; predsedujoči od World Wildlife Fund; član uprave od Peace Parks Foundation; član korporativne svetovalne uprave od Global Business Coalition on HIV/AIDS; član uprave od Malaria Elimination 8; dobitnik nagrade Clinton Foundation Global Citizen Award.
 • Mustafa Koc – član mednarodnega svetovalnega odbora od Hakluyt (2013-2016); član elitne turške družine Koc – tesno povezana z liberalnim establišmentom; bil član izvršnega odbora skupine Bilderberg; bil član od EastWest Institute; bil član od American-Turkish Council; bil član svetovalne uprave od Monument Capital Group (Douglas B. Baker; James Rothschild; James Baker III; Thomas McLarty III; Frank Carlucci); bil član mednarodnega svetovalnega odbora od JP Morgan Chase; član mednarodnega svetovalnega odbora od Rolls-Royce.
 • Louis B. Susman – član mednarodnega svetovalnega odbora od Hakluyt (2016-2021); med Obamovo administracijo ambasador v Veliki Britaniji in član od Foreign Affairs Policy Board –State Department; delal za Salomon Brothers; bil izvršni direktor pri Citigroup Inc.; član ambasadorskega kroga pri s CIA in državnimi udari tesno povezanim National Democratic Institute; član od Council of American Ambassadors; upravitelj od The Ditchley Foundation; upravitelj od Woodrow Wilson International Center for Scholars; bil direktor od Center for National Policy; pod-predsedujoči od Chicago Council on Global Affairs; član uprave od pro-izraelskega J Street; njegova hčerka Sally Susman je članica od Council on Foreign Relations in izvršna pod-predsednica pri Pfizer.
 • Sir John Rose – član mednarodnega svetovalnega odbora od Hakluyt (2018-2021); član mednarodnega odbora od JP Morgan; generalni direktor od Rolls-Royce (1996 – 2011); namestnik predsedujočega od Rothschild & Co.; bil član od European Round Table of Industrialists; predsedujoči odboru od The Prince’s Trust.
 • Richard H. Ledgett Jr. – višji svetovalec od Hakluyt (2018 – ) in nekdanji namestnik direktorja od National Security Agency (2014 – 2017). Ledgett je v obdobju 2012 – 2013 vodil preiskavo uhajanja informacij programov nadzora od NSA s strani sredstva ”liberalne CIA” Edwarda Snowdena. Ledgett je član od Council on Foreign Relations in bil član njegovega delovne skupine Confronting Reality in Cyberspace – Foreign Policy for a Fragmented Internet (Jami Miscik – Kissinger Associates, CIA; Elizabeth Bodine-Baron – RAND Corporation; Michael Dempsey – Northrop Grumman; Eric H. Loeb – Salesforce; Joseph S. Nye Jr.; Neal A. Pollard – Ernst & Young; Samantha F. Ravich – Foundation for Defense of Democracies; Ted Schlein – Kleiner Perkins; Camille A. Stewart – Google LLC; Amy B. Zegart – Stanford University); predsedujoči upravitelj od Institute for Defense Analyses; član svetovalne uprave od National Security Institute; član uprave od Paladin Capital Group (Suzanne Woolsey; James Woolsey – CIA; Richard Clarke; Wesley Clark; Richard C. Schaeffer – NSA; Jan Tighe – Mitre Corporation), 2018 – ; Senior Visiting Fellow od MITRE Corporation. Ledgett je bil govorec pri TED Conferences, kjer je izjavil, da je NSA delovala legalno. Ledgett je komisar od Technology and Intelligence Task Force (Avril Haines – CIA; Robert Cardillo – National Geospatial-Intelligence Agency; John McLaughlin; Jami Miscik – Kissinger Associates, CIA; Joseph L. Votel – Business Executives for National Security; Amy Zegart – Freeman Spogli Institute of International Studies, Hoover Institution) – Center for Strategic and International Studies; član svetovalne uprave od Beacon Global Strategies (Leon Panetta – CIA; Michael Morell – CIA; Admiral James Stavridis; Frances Townsend); član od Cyber Board of Advisors – U.S. Naval Academy; v Trumpovi administraciji je bil član od President’s National Infrastructure Advisory Council.

Člani mednarodne svetovalne uprave od Hakluyt leta 2022 –

 • Paul Achleitner, 2022 – ; član izvršnega odbora in udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 2013 – 2019, 2022; udeleženec od World Economic Forum, 2004, 2009, 2011 -2014, 2016-2017, 2020, 2022; upravitelj od Brookings Institution; član svetovalnega odbora od Munich Security Conference, 2019 – ; so-predsedujoči od Hong Kong/Europe Business Council, 2013 – ; predsedujoči od European Financial Services Roundtable; član evropske svetovalne uprave od Harvard Business School; predsedujoč globalni svetovalni upravi od Deutsche Bank, 2022 – ; član uprave od Allianz, 2000 – 2012; član nadzorne uprave od Bayer AG, 2002 – ; član odbora delničarjev od Henkel AG, 2001 – ; svetovalec pri Bain and Company, 1984 – 1988; partner pri Goldman Sachs, 1994 – ; bil član nadzorne uprave od Daimler, 2010 – 2020. 
 • Manvinder (Vindi) Banga, 2010 – ; višji partner pri Clayton, Dubilier & Rice; Glaxo Smith Kline; neizvršni direktor od Thomson Reuters (del od CFR); neizvršni direktor od Unilever: neizvršni direktor od Marks & Spencer; član uprave od Confederation of British Industry; brat od super elitnega Ajaya Bange
 • Sir John Bell, 2020 – študiral kot Rhodes Scholar; upravitelj od Rhodes Trust; udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 2011 – 2016; član od Bill & Melinda Gates Foundation Global Health Advisory Board; upravitelj od Oak Foundation; upravitelj od Robertson Foundation; član od UK Vaccine Taskforce; član uprave od Wellcome Trust Centre for Human Genetics; član uprave od AstraZeneca, 1997 – 2000; član uprave od Roche AG, 2001; član uprave od Genentech (Richard P. Lifton – Rockefeller University), 2009 – .
 • Sir Douglas Jardine Flint, 2019 – ; udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 2011-2016; udeleženec od World Economic Forum, 2011-2014, 2016,2017; udeleženec od International Monetary Conference, 2013; član od 30% Club; predsedujoči od Institute of International Finance; član od Chairman Mentors International, 2012 – ; neizvršni direktor od Centre for Policy Studies; član od Monetary Authority of Singapore’s International Advisory Panel; član mednarodne svetovalne uprave od China Europe International Business School; predsedujoči od HSBC, 2010 – ; bil partner pri KPMG, 1988-1995; predsedujoči od Standard Life Aberdeen; bil neizvršni direktor od BP plc., 2005 – 2011.
 • Jeffrey Greenberg, 2021 – ; sin super elitnega Mauricea Greenberga – AIG; član od Council on Foreign Relations, 2000 – ; Fellow od Foreign Policy Association; bil izvršni pod-predsednik pri AIG; član uprave od Starr Foundaiton; bil generalni direktor od Marsh & McLennan, 1997 – 2004, pomemben delničar od Kroll Associates (tesne povezave s CIA), 1997 – 2004; upravitelj od Brookings Institution, 2005 – ; član od Partnership for New York City;  član od Alfalfa Club; član od British-American Business Council; član od Association of the Bar of the City of New York; upravitelj od Metropolitan Museum of Art; član uprave od Brown University; upravitelj od New York-Presbyterian Hospital.
 • Muhtar Kent, 2019 -; član od Council on Foreign Relations, 2010 – ; udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 2007, 2009; član mednarodne svetovalne uprave od Atlantic Council; upravitelj od Center for Strategic and International Studies, 2008- 2017; udeleženec od World Economic Forum, 2009, 2011- 2014; predsedujoči in generalni direktor od The Coca-Cola Company; udeleženec od Sun Valley Meetings; udeleženec od Clinton Global Initiative, 2010 – 2013; udeleženec od Concordia Summit; direktor od U.S.-China Business Council, 2006 – ; član od National Committee on United States-China Relations; predsedujoči od U.S.-ASEAN Business Council; član od 30% Club, 2014 – 2019; član svetovalnega odbora od Tsinghua University School of Economics and Management.
 • Sir Iain Lobban, 2015 – ; član svetovalne uprave od Global Strategy Forum (William S. Cohen; Sir Evelyn de Rothschild; Susan Eisenhower; Johan Eliasch; Chuck Hagel; Lord Lamont of Lerwick; Lord Lothian; General David H. Petraeus; Sir Malcolm Rifkind; Prince El Hassan bin Talal; Christopher Wilkins); partner od C5 Capital (Admniral Mike Mullen – CIA); neodvisni svetovalec od Board Financial Crime Risk Committee – Standard Chartered.
 • Trevor Manuel, 2014 – ; namestnik predsedujočega od Rothschild South Africa; bil član od African National Congress – Nelson Mandela; imenovan Global Leader for Tomorrow – World Economic Forum; delal za International Monetary Fund; delal za African Development Bank Group; upravitelj od Nelson Mandela Children’s Foundation; član uprave od Global Green Growth Institute.
 • Lubna S. Olayan, 2015 – ; tesno povezana s Savdsko krljevo družino; članica  globalne svetovalne uprave od Council on Foreign Relations; višja svetovalka od Royal Institute of International Affairs; upraviteljica in udeleženeka od World Economic Forum, 2004, 2006, 2007, 2009, 2011-2014, 2016, 2017, 2020, 2023; članica svetovalne uprave od Bloomberg New Economy Forum; članica mednarodne svetovalne uprave od Citigroup; članica mednarodne svetovalne uprave od McKinsey & Co.;  članica mednaroden svetovalne uprave od Bank of America Merrill Lynch; članica mednarodne svetovalne uprave od Allianz SE; predsedujoča od Saudi British Bank; članica uprave od Saudi Hollandi Bank; članica od The MIT Corporation, 2018 – ; upraviteljica od Cornell University, 2007 – ; članica uprave od INSEAD, 2005 – ; upraviteljica od King Abdullah University for Science and Technology; upraviteljica od Asia Business Council; predsedujoča od Olayan Saudi Holding Company; upraviteljica od Arab Thought Foundation.
 • Sandra Peterson , 2018 – ; članica od Committee for Economic Developmet; upraviteljica od Institute for Advanced Study – Princeton Univeristy; članica od The American Academy in Berlin; ustanovna članica od Women Corporate Directors; bila predsedujoča skupini pri Johnson & Johnson, 2012 – 2018; članica uprave od Microsoft Corporation, 2015 – ; je partner pri Clayton, Dubilier & Rice, 2019 – ; začela kariero kot svetovalka pri McKinsey & Company; imela izvršno vlogo pri Merck-Medco; bila predsedujoča in generalna direktorica pri Bayer Crop Science, 2005 – 2012; bila izvršna pri Nabisco; bila izvršna pri Whirlpool Corporation; bila Robert Bosch Foundation Fellow.
 • Shuzo Sumi, 2019 – ; predsedujoči izvršni upravi in neodvisni direktor od Sony Corporation; član uprave od Toyota Industries Corp.
 • Ratan Tata, 2019 – ; član mednarodnega odbora od JP Morgan Chase; upravitelj od RAND Corporation; član od British-American Business Council; upravitelj od Carnegie Endowment for International Peace; član od Climate Leadership Council; član uprave od  The B Team; upravitelj od Khan Academy.
 • Mark Wiseman, 2022 – ; študiral kot Fulbright Scholar; bil pravnik pri Sullivan & Cromwell; bil menedžer pri BlackRock, 2016 – 2019; višji svetovalec od Lazard Freres, 2021 – ; višji svetovalec od Boston Consulting Group, 2020 – ; so-ustanovitelj in bil predsedujoči od Focusing Capital on the Long Term, 2016 – 2019; predsedujoči od Alberta Investment Management Corporation, 2020 – ; predsednik in generalni direktor od Canada Pension Plan Investment Board; so-ustanovitelj in predsedujoči od pro-migrantskega Century Initiative (povečanje števila prebivalcev Kanade na 100 milijonov do leta 2100 z migracijami).

Montrose Associates

Hakluyt je tesno povezan s strateško obveščevalnim podjetjem Montrose Associates, katerega ustanovitelj in izvršni predsedujoči je britanski ”diplomat” Michael Maclay, ki je bil od leta 1997 direktor pri Hakluyt. Maclay je bil višji svetovalec tedanjega visokega predstavnika EU-ja za Bosno, Carla Bildta, Maclay je bil zgodnji član od British American Project (Lord Carrington; Lord George Robertson; John Brademas; Dianna Villiers Negroponte; Jonathan Powell), 2012 – 2020; višji svetovalec, ter kasneje predsedujoči izvršnemu odboru od Club of Three/Institute for Strategic Dialogue (Lord Weidenfeld; Jacob Rothschild; Lord Alexander); član uprave od think tanka IDEAS (Jonathan Powell; Gideon Rachman) na London School of Economics.

Vidnejša člana super elite, ki so bila povezana s Hakluyt in Montrose Associates – 

 • Carl Bildt – vodilni Sorosov agent; s podjetjem Haklyut je bil povezan nekje od leta 1997 dalje; bil član svetovalne uprave od Montrose Associates.
 • Tom Rhodes (pogojno član super elite) – ki je višji izvršni pri Hakluyt: bil višji izvršni pri strateško obveščevalnem podjetju Exceed; bil vodja biroja od The Sunday Times v New Yorku; bil dopisnik za The Times iz Washingtona.

Z Montrose Associates pa so povezani še – 

 • Lord Simon of Highbury – predsedujoči svetovalni upravi od Montrose Associates, 2023; bil član od Trilateral Commission, cca 2001 – 2010; upravitelj od Institute for Strategic Dialogue (Lord Weidenfeld; Sir Ronald Grierson; Lord Guthrie; Andre Hoffmann; Wolfgang Ischinger; Lord Adair Turner; Jonathan Powell; Niall Ferguson), kateri se združi s Club of Three (Lord Weidenfeld; Lord Jacob Rothschild; Lord Alexander); pokrovitelj od European Movement (CIA); član svetovalnega odbora od Centre for European Reform; bil pod-predsedujoči od Britain in Europe (Lord Marshall of Knightsbridge; Niall FitzGerald; Lord Howe of Abervon); bil predsedujoči in generalni direktor od BP; bil član mednarodne svetovalne uprave od Dana Gas; bil namestnik predsedujočega od Unilever; višji svetovalec od Morgan Stanley (del Sun Valley Meetings); direktor od GDF Suez Group; namestnik predsedujočega od Cambridge University Council
 • Michael Schaefer – član od Trilateral Commission; nekdanji predsedujoči od BMW Foundation; član uprave od United Nations Association of Germany (DGVN); član svetovalne uprave od Mercator Institute for China Studies (MERICS); član svetovalne uprave od Alliance4Europe, 2019 – .
 • Edmond Alphandéry – član od Trilateral Commission; član nadzorne skupine od Club of Three; nekdanji član uprave in predsednik strateškega odbora od GDF Suez; direktor od Friends of Europe (Etienne Davignon; Tanja Fajon; Alojz Peterle); nekdanji predsednik od Centre for European Policy Studies; član nacionalnega odbora od International Monetary Institute; udeleženec od World Economic Forum, 2011, 2012; član evropske svetovalne uprave od Lehman Brothers;  predsedujoči direktorski upravi od CNP Assurances in CNP International; direktor od Engie.
 • Lord Richard Holme – bil izvršni direktor Rothschildovega Rio Tinto; bil predsedujoči od World Business Council for Sustainable Development;  bil predsedujoči od LEAD International (iniciativa od Rockefeller Foundation); bil predsedujoči od Environment and Energy Commission – International Chamber of Commerce; bil Fellow in član svetovalne uprave od British-American Project.
 • Lord Christopher Haskins – bil predsedujoči od European Movement; član od Centre for European Reform; član od Britain in Europe; svetovalec od Social Market Foundation; bil tesen svetovalec Tonyja Blaira; predsedujoči od Open University. 
 • Michael Bottenheim – bil upravni direktor pri Lazard Brothers; bil izvršni direktor od Citicorp;
 • Dame Vivienne Cox – bil direktorica od Rio Tinto; delala 28 leta za BP, nazadnje kot izvršna pod-predsednica in glavna izvršna od Gas, Power & Renewables businesses; ne-izvršna direktorica od f GlaxoSmithKline; članica izvršne svetovalne uprave od African Leadership Institute (Desmond Tutu; Ngaire Woods – Blavatnik School of Governemtn; Donald Kaberuka – Rockefeller Foundation; Carlos Lopes – Royal Institute of International Affairs).

Kaveh Khosrowshahi

Kaveh Khosrowshahi je partner in upravni direktor od Allen & Co.

Številni člani razširjene družine Khosrowshahi so tesno povezani s podjetji iz Silicon Valley, kot so Google, Intel, MySpace, Facebook, Uber, Dropbox, Airbnb, Code.org.

Najvplivnejši član družine je njegov mlajši brat Dara Khosrowshahi, ki je generalni direktor od podjetja Uber, katero je eno od vodilnih financerjev ”liberalne CIA”. Dara, ki je že vsaj od leta 2006 udeleženec od Sun Valley Meetings, je tudi podpisnik od pro-migrantskega Coalition for the American Dream. Dara je na začetku kariere delal za Allen & Co., kjer je postal pod-predsednik, ena od njegovih strank pa je bil tudi Barry Diller, ki mu je ponudil delo pri USA Networks (danes se imenuje InterActiveCorp). Dara je bil tudi član uprave od New York Times Company, kot tudi bil udeleženec od World Economic Forum. Medtem, ko je z vodilnim  Bilderbergovcem in predstavnik od Sun Valley Meetings Reidom Hoffmanom član uprave od investicijskega podjetja Aurora.

Stanley S. Shuman

Stanley S. Shuman je upravni direktor od Allen & Co. od leta 1970 – , pri podjetju pa je od leta 1961. Shuman je tudi udeleženec od Sun Valle Meetings.

Shuman je leta 1982 postal neizvršni direktor od Murdochove News Corporation in je leta 2022 direktor emerit. V Clintonovi administraciji je bil član od President’s Foreign Intelligence Advisory Board (Maurice Sonnenberg; Warren Bruce Rudman; Lois D. Rice; Sidney D. Drell; Adm. William J. Crowe, Jr.), 1993 – 2001. Shuman je leta 1995 je postal član od Council on Foregin Relations, od leta 2004 pa je član od Economic Club of New York.

Shuman je skupaj z Jamesom Clapperjem, nekdanjim direktorjem od National Intelligence, Jane Harman, članico izvršnega odbora od Trilateral Commission, Jehom Johnsonom, članom uprave od Lockheed Martin, član častne svetovalne uprave od The Common Good (ni ista organizacija kot Common Good od Billa Bradleyja).

Shuman je kot pomemben predstavnik od Allen & Co., hkrati pomemben svetovalec od Ruperta Murdocha. Tako je tudi domnevno s CIA tesno povezani Murdoch že v 80ih, skupaj z vodilnimi hollywodskimi predstavniki, kot so režiser Sydney Pollack, režiser Ron Howard (Imagine Entertainment), producent in pisec Brian Grazer (Imagine Entertainment), Barry Diller (IAC/InterActiveCorp; Paramount Pictures; Walt Disney Company; Coca-Cola Company; Forstmann Little Conferences; Council on Foreign Relations, 2008 -; Peter G. Peterson Foundation; The Giving Pledge; Conservation International), Jeffrey Katzenberg (Paramount Pictures; Walt Disney Company; DreamWorks Animation; Paley Center for Media), Terry Semel (Warner Bros.; Yahoo! Incorporated) in ostali, udeleženec od Sun Valley Meetings.

Allen & Co. je tudi ključna za ustanovitev produkcijskega podjetja Imagine Films Entertainment, ki je bilo ustanovljeno leta 1985. Lastnika podjetja sta sicer prej omenjena Brian Grazer in Ron Howard. Preko podjetja so prišli filmi – Kindergarten Cop; The Doors; My Girl; My Girl 2; Apollo 13; The Nutty Professor; Liar Liar; Psycho; How the Grinch Stole Christmas; A Beautiful Mind; 8 Mile (Eminem je sredstvo ”liberalne CIA”); Cinderella Man; The Da Vinci Code; American Gangster; Frost/Nixon; Angels & Demons; Robin Hood (2010); J. Edgar; Katy Perry: Part of Me; Made in America (Jay-Z je top sredstvo ”liberalne CIA”); Inferno.
Hčerinsko podjetje od Imagine Films je Jigsaw Productions, katerega predsednik je Philip Alexander Gibney, ki uradno velja za enega ”najboljših” hollywoodskih dokumentarnih režiserjev in producentov. Gibney je bil režiser filma The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley, ki govori o prevarantskem podjetju Theranos, ki je bilo tesno povezano s samim vrhom liberalnega establišmenta. S podjetjem so bili povezani general James Mattis, Riley Bechtel, Henry Kissinger, George Shultz, William Perry, Sam Nunn, admiral Gary Roughead.
Prav tako je Gibney režiser dokumentarcev Going Clear: Scientology and the Prison of Belief; We Steal Secrets: The Story of Wikileaks o top sredstvima ”liberalne CIA” Julianu Assangeu in Chelsea Manning; Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God o spolnih zlorabah v katoliški cerkvi; Enron: The Smartest Guys in the Room, o podjetju Enron, ki je prav tako tesno povezano s prevarami in liberalnim establišmentom; Casino Jack and the United States of Money, pri katerem sodeluje top financer ”liberalne CIA” Jeff Skoll; Citizen K, ki govori o Vladimirju Putinu in top sredstvu liberalnega establišmenta/CIA Mikhailu Khodorkovskyemu. Skupaj s Christopherjem Hitchensom pa je posnel dokumentarec The Trial of Henry Kissinger.

Stanley Shuman je kot predstavnik od Allen & Co., upravitelj od The Paley Center for Media. Sami upravitelji so tesno povezani Sun Valley Meetings. Vidnejši člani uprave leta 2023 – Frank A. Bennack Jr. – pod-predsedujoči in nekdanji generalni direktor od Hearst (del Sun Valley Meetings); Henry A. KissingerKissinger Associates; Alfonso de Angoitia (redni udeleženec od Sun Valley Meetings) – so-generalni direktor od Grupo Televisa, S.A.; Gary B. Bettman (udeleženec od Sun Valley Meetings) – komisar od NHL; Adriana Cisneros (udeleženka od Sun Valley Meetings) – generalna direktorica od Grupo Cisneros; Cesar Conde – NBCUniversal (del Sun Valley Meetings); Steve Cooper – Warner Music Group (del Sun Valley Meetings); Eddy Cue (udeleženec od Sun Valley Meetings) – višji pod-predsednik pri Apple; Cristiana Falcone Sorrell (žena super elitnega Martina Sorrella; udeleženka od Sun Valley Meetings) – neodvisna direktorica od Viacom; Mike Fries (udeleženec od Sun Valley Meetings) – generalni direktor od Liberty Global; Don Garber (udeleženec od Sun Valley Meetings) – komisar od MLS; Roger Goodell – komisar od NFL;  Robert Iger (udeleženec od Sun Valley Meetings) – generalni direktor od The Walt Disney Company; Jim Lanzone (udeleženec od Sun Valley Meetings) – generalni direktor od Yahoo!; Marne Levine (udeleženec od Sun Valley Meetings) – glavni operativni direktor od Instagram(Meta); Robert D. Manfred, Jr. (udeleženec od Sun Valley Meetings) – komisar od MLB; Lachlan Murdoch (udeleženec od Sun Valley Meetings) –  FOX Corporation; Arnaud de Puyfontaine – predsedujoč upravnemu odboru od Vivendi (del Sun Valley Meetings); Adam Silver (udeleženec od Sun Valley Meetings) – komisar od NBA; Evan Spiegel (udeleženec od Sun Valley Meetings) – ustanovitelj in generalni direktor od Snap Inc.; David Zaslav (udeleženec od Sun Valley Meetings) – glavni izvešni in predsednik od Warner Bros. Discovery, Inc. Predsedujoči emerit je Norman Lear (top sredstvo ”liberalne CIA”), medtem, ko je preostali upravitelj  Alberto Ibargüen predsednik od John S. & James L. Foundation.45https://www.paleycenter.org/about/about-leadership-board-of-trustees/; dostop 7.2.2023

Ostale Shumanove povezave.

Ian G. Smith

Ian G. Smith je upravni direktor od Allen & Co., 1984 – .

Preko Allen & Co. je sodeloval s podjetji kot so Facebook, Amazon, Airbnb, Dropbox, LinkedIn, eBay (nakup PayPala), Zynga, Activision.

Paul A. Gould

Paul A. Gould je začel delati za Allen & Co. že davnega leta 1972 in je danes član uprave in svetovalec.

Gould je član uprave od Warner Bors. Discovery, 2008 – ; bil član uprave od DirecTV; upravitelj od Cornell University; upravitelj od Wildlife Conservation Society; član svetovalnega odbora pri International Monetary Fund.

Luis Alberto Moreno

Luis Alberto Moreno je upravni direktor od Allen & Co. od leta 2021.

Allen je že vsaj od leta 2010 redni udeleženec od Sun Valley Meetings, kot predsednik od Inter-American Development Bank.

Moreno, ki je bil eden od vodilnih pogajalcev za Colombia-U.S. Free Trade Agreement, je bil predsednik in predsedujoči upravi izvršnih direktorjev (2005 – 2020) od Inter-American Development Bank Group, ki je vodilni in najpomembnejši vir dolgoročnega financiranja za Južno Ameriko in Karibe.

 • Moreno je upravitelj od World Economic Forum;
 • član svetovalne uprave od Latin American Program pri Woodrow Wilson International Center for Scholars;
 • član svetovalne uprave od Center on Global Energy Policy (John Arnold; Lord John Browne; Thomas Donilon; Reid Hoffman; Meghan L. O’Sullivan – Trilateral Commission) na Columbia University;
 • član od G20 High Level Independent Panel on Financing the Global Commons for Pandemic Preparedness and Response (Masood Ahmed – Center for Global Development; Jeremy Farrar – Wellcome Trust; Ngaire Woods – Blavatnik School of Government; Jean-Claude Trichet – Trilateral Commission; Tidjane Thiam – Credit Suisse; Mark Suzman – Bill and Melinda Gates Foundation; Jacob Frenkel – JPMorgan Chase International; Ngozi Okonjo-Iweala; Lawrence Summers; Tharman Shanmugaratnam);
 • član uprave od World Wildlife Foundation (Carter Roberts; Leonardo DiCaprio; Adrienne Mars; Jeremy Grantham);
 • član od The Nature Conservancy;
 • član od Latin American Conservation Council;
 • član od End Malaria Council (Bill Gates; Aliko Dangote; Ray Chambers – WHO; Ellen Johnson Sirleaf; Uhuru Kenyatta);
 • član uprave od The Clinton Health Access Initiative (Bill Clinton; Chelsea Clinton; Aliko Dangote);
 • član svetovalne uprave od GCG:
 • Journal of Globalization, Competitiveness and Governability (King Felipe VI of Spain; John J. DeGioia; José María Aznar; Fernando Henrique Cardoso; Vicente Fox; Ricardo Lagos; Gustavo Cisneros; Enrique Iglesias), ki ga izdaja Georgetown University;
 • član direktorske uprave od Coca-Cola FEMSA;
 • član direktorske uprave od Dow Chemical;
 • udeleženec od Clinton Global Initiative;
 • bil udeleženec od Concordia Summit;
 • dobitnik nagrade Leadership Award od Atlantic Council;
 • dobitnik nagrade Distinguished Leadership Award for Social Equity od Inter-American Dialogue.

Dan Wende Lufkin

Dan W. Lufkin je upravni direktor od Allen & Co. in tudi redni udeleženec od Sun Valley Meetings.

Lufkin je bil so-ustanovitelj in predsedujoči od investicijske Wall Street banke Donaldson, Lufkin & Jenrette, ki je bila ustanovljena leta 1959. Banko je leta 2000 kupila banka Credit Suisse za $11,5 milijard. Ključni so-ustanovitelj banke William Henry Donaldson je bil član od elitne skrivne bratovščine Skull and Bones, nato začel kariero pri G. H. Walker & Co., katere ustanovitelj je bil elitni bankir George Herbert Walker Sr., dedek od Georgea H. W. Busha, ki je bil prav tako član od Skull & Bones. Donaldson je bil v Nixonovi administraciji državni podsekretar pod Henryjem Kissingerjem in poseben svetovalec Nelsona Rockefellerja, leta 1974 pa je postal član od Council on Foreign Relations. V obdobju od 1999 – 2003 je bil Donaldson predsedujoči od Carnegie Endowment for International Peace. Nato je bil tudi član administracije Georgea W. Busha, 2003 – 2005. Donaldson je bil predsedujoči in generalni direktor od New York Stock Exchange; član uprave od Aspen Institute; bil upravitelj od Ford Foundation, 1968 – 1980; bil član uprave od Lincoln Center for the Performing Arts; bil član uprave od Yale University; v Obamovi administraciji je bil član od President’s Economic Revocery Advisory Board (Paul Volcker; John Doerr; Martin Feldstein; Roger W. Ferguson; Jeffrey Immelt; Penny Pritzker; Richard Trumka; Laura D’Andre Tyson); direktor emeritus od Volcker Alliance (Paul Volcker; Bill Bradley – Allen & Co.; Francis Fukuyama; Norman Ornstein; William Rhodes); član od System Risk Council (Paul Volcker; Chuck Hagel; Bill Bradley – Allen & Co.; Lord Adair Turner); član od Alfalfa Club, 2003; predsedujoči svetovalnemu odboru od Perella Weinberg Partners, 2007 – .
Za banko Donaldson, Lufkin & Jenrette pa so delali še super elitni Stephen A. Schwarzman (The Blackstone Group); Hamilton E. James (The Blackstone Group; Center for American Progress); Susan Decker (članica uprave Buffettovega Berkshire Hathaway; predsednica od Yahoo! Inc, 2007 – 2008); Safra A. Catz (generalna direktorica od Oracle Corportion; članica uprave od The Walt Disney Company, 2017 – 2018); George Whipple III (njegova sestra je članica družine Rockefeller); Gideon Lee Yu (bil glavni finančni direktor od Facebook; bil glavni finančni direktor od YouTube; bil višji pod-predsednik in zakladnik pri Yahoo!); James “Jimmy” Neissa (vodja severno ameriške veje od Rothschild & Co).

Dan Lufkin je član svetovalne uprave od The Common Good, katere člani so še Bill Bradley (Allen & Co.); William R. Brody (Johns Hopkins University; Roosevelt Institute); Christopher Demuth (Hudson Institute); Francis Fukuyama; Newt Gingrich; Robert A. Kagan; Thomas Kean; Charles Kolb (French-American Foundation); Shelly Lazarus (Ogilvy & Mather Worldwide); George Rupp (International Crisis Group); C. Eugene Steuerle (Urban Institute). V preteklosti so bili člani svetovalne uprave še Peter G. Peterson (The Blackstone Group); John C. Whitehead; Jeb Bush; Howard Baker.

»Common Good’s philosophy is based on a simple but powerful idea: People, not rules, make things happen46https://www.commongood.org/our-people; dostop 7.2.20223

Lufkin je financer od The Nature Conservancy; National Park Foundation; Environmental Defense Fund.47https://www.philanthropyroundtable.org/resource/lufkin-prize/; dostop 4.11.2022 Ter tudi financer od super elitnega Brookings Institution.48https://www.brookings.edu/wp-content/uploads/2016/07/The-Brookings-Institutions-Contributors-List-Fiscal-Year-2016.pdf; str. 7

Richard Lockwood Chilton Jr.

Richard L. Chilton Jr. je ameriški investicijski banki in milijarder, ki je bil član uprave od Allen & Co., 1990 – 1992.

Chilton Jr. je začel kariero pri banki Merill Lynch, nato pa od leta 1983 – 1990 delal kot analitik za Alliance Capital (Howard Crane – Mont Pelerin Society). Leta 1992, ko je Chilton zapustil Allen & Co., je s 5 milijoni dolarjev ustanovil Chilton Investment Company, preko katerega danes upravlja z več kot $4 milijarde premoženja. Sam Chilton Jr. pa ima okoli $1,2 milijardi premoženja.

Chilton Jr. je nil upravitelj od Robin Hood Foundation (2001 – 2008), katerega vodilni financer je George Soros, član uprave pa je bil tudi njegov kolega in spolni predator Harvey Weinstein.

Chilton Jr. je bil financer od Republican National Committee in od senatorja Johna S. McCaina III, Georgea W. Busha in Mitta Romneya.

Nancy Peretsman

Nancy Peretsman je od leta 1995 izvršna pod-predsednica in upravna direktorica od Allen & Company LLC.

Pred tem je bila Peretsmanova pod-predsednica pri super elitni banki Salomon Brothers Inc., kjer je bila prav tako zadolžena za medijska podjetja.

Preko Allen & Co. je bila Petersmanova predstavnica od Time Warner Cable pri njegovi združitvi z Charter Communications; predstavnica od Verizon pri njegovem nakupu podjetja AOL in posledično tudi podjetja Yahoo; predstavnica od Walmart pri njegovem nakupu Jet.com; in pri prodaji Washington Post Jeffu Bezosu.49https://www.amacad.org/person/nancy-beth-peretsman; dostop 24.5.2023 Bila pa je tudi svetovalka pri zbiranju kapitala za podjetja kot so Facebook, Google in Amazon. 

Peretsmanova je, polega tega, da je je že iz Princeton University znanka od Googleovega Erica Schmidta, tudi tesno povezana z enim od osrednjih predstavnikov Sun Valley Meetings Barryjem Dillerjem, kot tudi z Bobbyjem Kotickom. 

Peretsmanova je upraviteljica od The Institute for Advanced Study – Princeton University, kjer so upravitelji vodilni predstavniki liberalnega  establišmenta in hkrati predstavniki od Sun Valley Meetings, kot so Eric Schmidt, Michael Bloomberg, Marie-Josee Kravis, Jeff Bezos, Mario Draghi, Vartan Gregorian, David Rubenstein in super elitni pedofil Jeffrey Epstein.

Peretsmanova je članica uprave od Teach for America, ki je pomemben propagandist ”liberalne CIA”.

Njen mož je bankir Robert W. Scully, ki je prav tako tesno povezan z bankami, ki so del Sun Valley Meetings. Scully je delal za investicijsko banko Lehman Brothers Holdings, Inc , 1993 – 1996. Kasneje postane so-predsednik od Morgan Stanley, – 2009; leta 2010 pa postane član uprave od KKR. Prav tako kot Peretsmanova pa je tudi Scully povezan s Teach for America, kjer je član uprave od newyorške podružnica.

Izpostavitev udeležencev zasedanj skupine Bilderberg in Trilateral Commission

Povsem jasno je, da so številni udeleženci zasedanj skupine Bilderberg in člani od Trilateral Commission, hkrati tudi udeleženci od Sun Valley Meetings. Ti skupini tudi predstavljata jedro globalističnega gibanja in sta verjetno tudi privatizirali operacije od CIA. Tudi sestava članov ni več omejena samo na bankirje, industrialce in diplomate. Globalisti sledijo toku dogajanja in se zelo dobro zavedajo kaj se dogaja v zabavni industriji in v Silicon Valley.

 1. Senator Walter Mondale – tesen prijatelj Herberta Allena. Ustanovni član od Trilateral Commission leta 1973; udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1974, 1981. Tudi član od CFR.
 2. Vernon Jordan – tesen prijatelj Herberta Allena. Redni udeleženec zasedanj skupine Bilderberg od leta 1979, kasneje postane član izvršnega odbora. Njegova odvetniška pisarna Akin Gump Strauss Hauer & Feld je prav tako predstavnica na zasedanjih skupine Bilderberg s strani ostalih. Vernon Jordan je v 90ih član od Trilateral Commission. Bil pa je tudi upravitelj od Ford Foundation in Rockefeller Foundation, ter član od CFR.
 3. Robert Strauss – tesen prijatelj od Herberta Allena. Strauss je so-ustanovitelj in partner pri multinacionalnem pravnem podjetju Akin Gump Strauss Hauer & Feld, kjer je bil pravni svetovalec Vernon Jordan. Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1982, 1989, 1990, 1992. Član od Trilateral Commission od sredine do konca 80ih. Član od CFR.
 4. C. Michael Armstrong – nekdanji predsedujoči in generalni direktor od AT&T in Comcast. Njegovo članstvo pri Trilateral Commission se prekriva z njegovim vodenjem AT&T, 1997 – 2002. Hkrati tudi član od CFR.
 5. Henry Kravis – so-ustanovitelj podjetja KKR. Redni udeleženec zasedanj skupine Bilderberg od leta 1992.  Član od Trilateral Commission.
 6. Marie Josee Kravis – žena od Henryja Kravisa. Članica od Trilateral Commission skozi celotna 90a. Redna udeleženka zasedanj skupine Bilderberg od leta 1992 do danes, kasneje postane tudi članica izvršnega odbora. Predsednica od American Friends of Bilderberg Inc. Pod-predsedujoča in več desetletij vodilna predstavnica od neokonservativnega American Enterprise Institute, skupaj z Dickom Cheneyjem.
 7. Eric Schmidt – generalni direktor od Google/Alphabet. Redni udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, kasneje postane član izvršnega odbora. Član od Trilateral Commission vsaj od leta 2015.
 8. Peter Thiel – član uprav/soustanovitelj podjetij Facebook, PayPal in Palantir Technologies. Redni udeleženec zasedanj skupine Bilderberg od leta 2007, kasneje postan član izvršnega odbora.
 9. Alex Karp – generalni direktor od Palantir Technologies. Redni udeleženec zasedanj skupine Bilderberg od leta 2007, kasneje postane član izvršnega odbora.
 10. Reid Hoffman – so-ustanovitelj od PayPal; so-ustanovitelj in izvršni predsedujoči od LinkedIn; član uprave od Microsoft. Redni udeleženec zasedanj skupine Bilderberg od leta 2011.
 11. John Elkann – član vodilne globalistične in Bilderberg družine Agnelli. Redni udeleženec zasedanj skupine Bilderberg od leta 2005, kasneje postane član izvršnega odbora. Član od Trilateral Commission od okoli leta 2010 – 2016.
 12. Michael Bloomberg – ustanovitelj in generalni direktor od Bloomberg LP. Član od Trialteral Commission, 2015 – . Pred tem je bil tudi udeleženec od Forstmann Little Conferences.
 13. Andre Desmarais – namestnik predsedujočega od družine Power Corporation of Canada. Član od Trilateral Commission vsaj od leta 1998, kjer nasledi svojega očeta Paula Desmaraisa Sr., ki je bil udeleženec zasedanja skupine Bilderberg leta 1982. Njegov brat Paul Jr. je bil udeleženec zasedanja skupine Bilderberg v letih 2006 in 2008 in sedanji član globalne svetovalne uprave od CFR. Družina Desmarais so tesni zavezniki Davida Rockefellerja. Andre Desmarais je bil v obdobju od 2003 – 2010 tudi član mednarodnega odbora od Rockefellerjeve JP Morgan Cahse.
 14. Mathias Döpfner – generalni direktor in 22% lastnik od Axel Springer SE (mediji – Business Insider, Politico, Die Welt, Bild). Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 2005, 2007 in redno od 2014, ter član izvršnega odbora. Döpfner je tudi član uprave od Netflix.
 15. Katharine Graham – publicistka od Washington Post. Udeleženka zasedanj skupine Bilderberg, 1988, 1990, 1991, 1994. Članica od Trilateral Commission v obdobju od 1990 – 1996.
 16. Donald Graham – publicist od Washington Post. Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 2001, 2005, 2007 – 2010, 2012. Član od Trilateral Commission od okoli 2003 – 2017.
 17. Charlie Rose – voditelj od Charlie Rose Show. Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 2000, 2008, 2010 – 2012. Član od Trilateral Commission od leta 2000 do 2011. Član od Pilgrims Society.
 18. Niall FitzGerald – član uprave od Allen & Co. in predsedujoči od Hakluyt. Kratkotrajni član od Trilateral Commission okoli leta 2000. Član globalne svetovalne uprave od CFR.
 19. Bill Bradley – član uprave od Allen & Co. Udeleženec zasedanja skupine Bilderberg. 1985. Tesen Rockefellerjev zaveznik.
 20. Sam Nunn – so-ustanovitelj in so-predsedujoči od Nuclear Threat Initiative. Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1996, 1997. Udeleženec od Forstmann Little Conferences in član uprave od podjetja Coca-Cola.
 21. Donald Keough – generalni direktor od Coca-Cola in član uprave od Allen & Co. Član od Trilateral Commission, 1993 – 2003. Tesen prijatelj in sosed od Warren Buffetta.
 22. Gerald Levin – generalni direktor od AOL Time Warner. Član od Trilateral Commission, 1995 – 2008.
 23. William Esrey – generalni direktor od Sprint Corporation in predsedujoči od Japan Telecom (Soft Bank Group). Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1989, 1990, 1992. Član od Trilateral Commission, cca 1990 – cca 2000.
 24. Gustavo Cisneros – udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 2010. Dolgoletni tesni zavenik Davida Rockefellerja pri CFR, Chase Manhatta Bank, MoMA in 1001 Club. 
 25. Fernando Rodes Vila – pod-predsedujoči od PR podjetja Havas. Španski član od Trilateral Commission, 2011 – 2016.
 26. J. Gordon Brown – nekdanji britanski premier, 2007 – 2010. Enkratni udeleženec od Sun Valley Meetings, ter udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 1991.
 27. John Kerry – nekdanji ameriški državni sekretar, 2013 – 2017. Enkratni udeleženec od Sun Valley Meetings, ter udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 2012. Poročen v družino Heinz, katere H. J. Heinz II je bil član izvršnega odbora skupine Bilderberg in tesen Rockefellerjev zaveznik.
 28. Virginia ”Ginni” Rometty – generalne direktorica od IBM, 2012 – 2020. Članica od Trialteral Commission, cca 2020 – .
 29. Thomas Friedman – vodilni kolumnist od New York Times. Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1995, 2003.
 30. Richard Haass – predsednik od Council on Foreign Relations, 2003 – 2023.  Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1991, 2003, 2004, 2005, 2007. Član od Trilateral Commission, cca. 2000 – 2018.
 31. David Ignatius – kolumnist od Washington Post. Član od Trilateral Commission, cca. 2014 – 2020.
 32. David Petraeus – direktor od CIA, 2011 – 2012. Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 2009, 2013 – 2019. Član od Trilateral Commission, 2020 – .
 33. Jorma Ollila – generalni direktor od Nokia Corporation. Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1994, 1997 – 2014 in kasneje član izvršnega odbora.
 34. Sir Martin Sorrell – soustanovitelj multinacionalnega, oglaševalskega in PR podjetja WPP plc. Član od Trilateral Commission, od okoli 2001 – 2018.
 35. Mario Draghi – predsednik Evropske centralne banke. Udeleženec zasedanj skupine Bilderberg, 1994, 1995, 2001 – 2004, 2008, 2009. Sedanji italijanski premier in nekdanji upravni direktor od Goldman Sachs.

Udeleženci Sun Valley Meetings

Nekaj vidnejših udeležencev od Sun Valley Meetings skozi različna obdobja

Predstavniki banke Allen & Co. in podjetja Coca-Cola Company

Herbert A. Allen II – Allen & Co.; The Coca-Cola CompanyHerbert Allen III – Allen & Co.; The Coca Cola CompanyBill Bradley – Allen & Co.Warren Buffett – Bershire Hathaway; The Coca-Cola CompanyHoward Buffett – The Coca-Cola Company
Roberto C. Goizueta – Coca-Cola CompanyDonald Keough – Coca-Cola CompanyMuhtar Kent – Coca-Cola CompanyNeville Isdell – Coca-Cola CompanyBarry Diller – IAC Inc.; Fox Broadcasting Company; Paramount Pictures; Coca-Cola
James D. Robinson III – The Coca-Cola Company; RRE VenturesBobby Kotick – The Coca-Cola CompanySam Nunn – nekdanji senator; Nuclear Threat Initiative; The Coca-Cola CompanyRobert Nardelli – The Coca-Cola CompanyRobert E. Allen – The Coca Cola Company
George Tenet – Allen & Co.; CIAStanley S. Shuman – Allen & Co.Dan W. Lufkin – Allen & Co.Niall FitzGerald – Hakluyt; Allen & Co.Luis Alberto Moreno – Allen & Co.; Coca-Cola FEMSA; Inter-American Development Bank

Predstavniki visokotehnoloških podjetij

Eric Schmidt – Google/AlphabetSergey Brin – GoogleLarry Page – GoogleSundar Pichai – Google/AlphabetSusan Wojcicki – YouTube/Google
Anne Wojcicki – 23andMeBill Gates – MicrosoftSteve Ballmer – MicrosoftPaul Allen – MicrosoftSatya Nadella – Microsoft
Steve Jobs – AppleTim Cook – AppleMark Zuckerberg – FacebookSheryl Sandberg – FacebookPeter Thiel – Facebook in Palantir Technologies/CIA; PayPal
Alex Karp – Palantir Technologies/CIAElon Musk – Tesla; PayPalMichael Dell – Dell TechnologiesReid Hoffman – LinkedIn; PayPalGordon Moore – Intel Corporation
Bob Swan – Intel CorporationJeff Bezos – Amazon; Washington PostJack Dorsey – Square, Inc.; TwitterParag Agrawal – TwitterOmid Kordestani – Twitter
Dick Costolo – TwitterMichael Lynton – Snap Inc.Evan Spiegel – Snap Inc.Virginia ”Ginni” Rometty – IBMSam Altman – Y Combinator in Reddit
Robin Li – BaiduBrian Chesky – AirbnbDara Khosrowshahi – ÜberDrew Houston – DropboxMeg Whitman – HP
John Donahoe eBay Inc. – eBayMark Pincus -Zynga Inc.Paul Jacobs -Qualcomm Inc.Daniel Ek – SpotifyJerry Yang – Yahoo
Patrick Chomet – SamsungWon-Pyo Hong – SamsungUrsula Burns – XeroxJorma Ollila – NokiaPaul Sciarra – Pinterest

Predstavniki telekomunikacijskih podjetij, medijev in zabavne industrije

Michael Eisner – The Walt Disney CompanyTim Armstrong – AOLGerald Levin – AOL Time WarnerBen Sherwood – Disney-ABC Television GroupBrian Roberts – Comcast
David Zaslav – Discovery/Warner MediaEdgar Bronfman Jr. – Warner Music GroupRupert Murdoch – News CorporationWendi Deng MurdochLachlan Murdoch – News Corporation
James Murdoch – 21st Century FoxRichard Parsons – Time WarnerJeff Bewkes – Time WarnerJeffrey Katzenberg – DreamWorks AnimationSteven Spielberg – Dreamworks
David Geffen – DreamWorks in Geffen RecordsHans Vestberg – Verizon CommunicationsLeslie Moonves – CBS CorporationBob Iger – Walt Disney CompanyTed Turner – CNN
William Esrey – Sprint CorporationNobuyuki Idei – Sony CorporationJim Lanzone – CBS IntereactiveRobert L. Johnson – Black Entertainment TelevisionReed Hastings – Netflix
Anne Sweeney – WaltDisney; NetflixBrad Grey – Paramount PicturesHarvey Weinstein – The Weinstein CompanyOprah Winfrey – Oprah Winfrey NetworkKatharine Graham – Washington Post
Donald Graham – Washington PostDavid Ignatius – Washington PostBryan Lourd – Creative Artists AgencyMichael S Ovitz – Creative Artists Agency; Walt Disney Co.Christie Hefner – Playboy
Tom Freston – MTV NetworkHaim Saban – Saban Entertainment; Saban Capital GroupMathias Dophner – Axel Springer SEMichael Bloomberg – Bloomberg LPTom Glocer – Thomson Reuters
Gustavo Cisneros – Cisneros Group of CompaniesAri Emanuel – EndeavorJack Valenti – Motion Picture Association of AmericaCharles Rivkin – Motion Picture Association of AmericaThomas Friedman – New York Times
Charlie Rose – Charlie Rose Show na CBS in Bloomberg LPTom Brokaw – NBC NewsAnderson Cooper – ABC News in CNNErin Burnett – CNNLionel Barber – Financial Times
George Stephanopoulos – ABC NewsVan Jones – Rockefellerjevo/ Sorosovo sredstvo pri CNNGraydon Carter – Vanity FairBobby Kotick – Activision Blizzard
Jerry SeinfeldClint EastwoodMorgan FreemanAshton KutcherTom Hanks
Kevin CostnerLeBron JamesGary Bettman – komisar NHLDavid Stern – komisar NBARoger Goodell – komisar NFL
Rob Manfred – komisar MFLBud Selig – komisar MFLPeter Ueberroth – komisar MFLAdam Silver – komisar NBAJed York – The San Francisco 49ers
Jerry Reinsdorf -Chicago Bulls; Chicago White SoxRobert Kraft – New England PatriotsBill DeWitt – St. Louis CardinalsStan Kroenke – Arsenal FC; Denver Nuggets – NBA; Colorado Rapids – MLSJohn Henry – Liverpool FC; Boston Red Sox; The Boston Globe
Fred Wilpon – New York Mets

Investitorji in predstavniki bank

Marc Andreessen – Andreessen HorowitzBen Horowitz – Andreessen HorowitzFrancois-Henri Pinault – KeringJames D. Robinson IV – RRE VenturesWilbur Ross – WL Ross & Co. LLC; Trumpov sekretar za trgovino
Henry R. Kravis – KKRMarie-Josee Kravis – KKRDavid Petraeus – direktor od CIA, 2011 – 2012; KKRGeorge Soros – Soros Fund ManagementStanley Druckenmiller – Sorosov bankir
Scott Bessent – Sorosov bankirRon Conway – investitorDan Schulman – PayPalJim Breyer – Accel PartnersDennis Lynch – Morgan Stanley
William B. Gordon – Kleiner Perkins Caufield & ByersMario Draghi – ECBTodd Combs – Berkshire HathawayDouglas Leone – Sequoia CapitalAbigail Johnson – Fidelity Investments
Ken Miranda – IMFAlexander von Furstenberg – Ranger Global AdvisorsWill Danoff -Fidelity Management & ResearchMasayoshi Son – SoftBank GroupChase Coleman III – Tiger Global Management
Kenneth Chenault – American ExpressMichael Froman – Mastercard

Ostali korporativni predstavniki

Sir Martin Sorrell – WPP plcAndy McKenna -McDonald’s CorporationAndre Desmarais – Power Corporation of CanadaPhilip Knight – NikeMary Barra – General Motors
Jeffrey Immelt – General ElectricAndrew Liveris – The Dow Chemical CompanyVernon Jordan – Akin, Gump, Strauss, Hauer & Feld, LLPAlbert Bourla – PfizerJohn Elkann – FIAT/Exor
Robert S. Strauss – Akin Gump Strauss Hauer & FeldJonathan Oppenheimer – De BeersFernando Rodss Vila – HavasDoug McMillon – Wall-Mart StoresRob Speyer – Tishman Speyer
Maya in Ned Segal – Beyond MeatTamara Mellon – Jimmy ChooDoug McMillon – WalmartKen Langone – Home Depot

Ostali udeleženci

Michael Morell – direktor od CIA, 2012 – 2013William Burns – direktor od CIA, 2021; Carnegie Endowment for International PeaceHenry Crumpton – CIAWalter Mondale – nekdanji pod-predsednik ZDAJohn Kerry – nekdanji državni sekretar
Mike Pompeo – Trumpov državni sekretarGeneral Stanley McChrystal – McChrystal GroupIvanka TrumpJared Kushner – Trumpov zet; pod vplivom Yousefa Al OtaibeJeb Bush
Mikhail Khodorkovsky – vodilni ruski oligarh in nesojeni CIA predsednik RusijeJ. Gordon Brown – britanski premierJustin Trudeau – kanadski premierRecep Tyyip Erdogan – turški premierJordanski kralj Abdullah
Yousef Al Otaiba – ambasador iz ZAE; tesno povezan s CIA in ObamoImran Khan – pakistanski premierEnrique Pena Nieto – mehiški predsednikRand Paul – republikanski senatorRahm Emanuel – župan Chicaga
Chris Cristie – guverner za New JerseyMelinda Gates – Bill & Melinda Gates FoundationSusie Buffett – The Sherwood FoundationLaurene Powell Jobs – žena Steveja Jobsa; Emerson CollectiveDiane von Furstenberg – žena Barryja Dillerja
Martin Indyk – Brookings InstitutionDouglas Murray – Henry Jackson SocietyJohn J. DeGioia – Georgetown UniversityNate Fick – Center for a New American SecurityAmos Yadlin – Military Intelligence Directorate/Israel Defense Forces
Mohamed el-FayedMauricio Macri – argenstinski predsednikPenny S. Pritzker – Obamova sekretarka za trgovino

Vodilne organizacije, mediji in podjetja, poleg Allen & Co. in Coca-Cole, ki so zastopana na Sun Valley Meetings

 • Hollywood in mediji

AT&T (del od CFR); Bertelsmann Stiftung (vodilni nemški mediji močni propagandisti ideologij ”liberalne CIA”; mediji – RTL Group, Penguin Random House); Comcast; Columbia Tristar Pictures; Creative Artists Agency; Discovery Inc.; Dreamworks; General Electric; Liberty Media; Marvel / DC Comics; MGM; Paramout Pictures; Seagram; Sony Corporation of America; Universal Studios; Univision Communications; Viacom; Vivendi; Walt Disney Co.; WarnerMedia; Weinstein Company.

 • Tiskani mediji
  Axel Springer (večinski lastnik KKR; mediji – Die Welt, Bild, Transfermarkt, Business Insider, Politico, Politico Europe); Daily Beast; Foreign Affairs; Hearst Publications; Washington Post; New York Times; News Corporation; Playboy.
 • TV postaje 

ABC; AMC; Black Entertainment TV; Cartoon Network; CBS; CNN; Discovery Channel; ESPN; Fox News; History Channel; MSNBC; MTV Networks; Netflix; Nickelodeon.

 • Silicon Valley 

Activision Blizzard; Adobe; Airbnb; Amazon; Apple (del od CFR); AT&T; Baidu; Dropbox; eBay; Facebook (del od CFR); Google (del od CFR); Hewlett Packard; Intel; Instagram; LinkedIn; Microsoft (del od CFR); Neuralink (Elon Musk); Nokia; OpenAI (Elon Musk); Palantir Technologies (In-Q-Tel – CIA; del od CFR); PayPal (del od CFR); Pinterest; Quora; Reddit; Shutterstock; Skype; Snapchat; SolarCity (Elon Musk); SpaceX (Elon Musk); Spotify; Tesla (Elon Musk); Tinder; Twitter; Uber; WhatsApp; Yahoo; Y Combinator; YouTube.

 • Investitorji 

Andreessen & Horowitz; Bain Capital; Bridger Capital; Crompton Group (DOD; CIA); Kohlberg Kravis Roberts (del od CFR); Morgan Stanley (del od CFR); RRE Ventures (James D. Robinson III); Tiger Fund; Torch Hill Investment (DOD; CIA; Brent Scowcroft).

 • Podjetja

Berkshire Hathaway (Warren Buffett); Bloomberg L.P.; Fiat/Ferrari; General Atlantic;  J. P. Morgan Chase; MacAndrews & Forbes; Mattel; NBA; NFL; MLB; Nike (del od CFR); Power Corporation.

 • Politika 

Alfalfa Club; Bilderberg; Business Council; Business Roundtable; Council on Foreign Relations; CIA; European Round Table of Industrialists; FWD.us (pro-migracijska); International Monetary Fund; Trilateral Commission; World Economic Forum; razni ameriški župani.

Dodatno

# Bill Bradley

Bradley je –

 • bil član uprave od Starbucks;
 • član strateškega odbora od SwissRe (John Brennan – CIA; Robert B. Zoellick; Moisés Naím – Carnegie Endowment for International Peace);
 • bil glavni zunanji svetovalec od McKinsey Global Institute – McKinsey & Company (vodilni propagandist in financer ”liberalne CIA”), 2001 – 2004;
 • do sredine 90ih član uprave od Center for Strategic & International Studies;
 • član svetovalne uprave od U.S. Global Leadsership Coalition;
 • član od Pacific Council on International Policy;
 • član uprave od Volker Alliance (Paul Volcker; William Donaldson; Francis Fukuyama; Norman Ornstein; William R. Rhodes);
 • bil član uprave od Peterson Institute for International Economics;
 • bil član svetovalne uprave od Peter G. Peterson Foundation;
 • član uprave od Carnegie Endowment for International Peace (Penny Pritzker – Obama Foundation; Jim Balsillie; Ratan N. Tata); član svetovalne uprave od Partnership for Public Service (Norman Augustine – In-Q-Tel; James Baker III; Richard Blumenthal; Hodding Carter III; Richard Danzig; Kenneth Duberstein; Michael D. Eisner; Stuart Eizenstat; Thomas S. Foley; Harold Ford, Jr.; David R. Gergen; Daniel R. Glickman – Motion Picture Association of America; Stephen B. Heintz – Rockefeller Brothers Fund; Charles O. Holliday, Jr.; General P. X. Kelley; Wendy Kopp – Teach For America; Richard C. Levin – Yale University; Joseph Lieberman; John McCain; George Mitchell; Philip A. Odeen; Norman Ornstein; Leon Panetta – CIA; Hugh Price; Robert E. Rubin; Ted Sorensen; Larry Summers; Paul A. Volcker; John C. Whitehead);
 • član od Systemic Risk Council (Paul Volcker; Chuck Hagel; Paul O’Neil; Lord Adair Turner; Nout Wellink; Jean-Claude Trichet; John Reed; Hugh Johnston);
 • član svetovalne uprave od Center for Financial Stability (Willian R. Rhodes);
 • bil predsedujoči svetovalnemu odboru od Acumen Fund (Jacqueline Novogratz; Chris Anderson – TED Conferences; Paul Polman; Andrea Soros Colombel; Patrick E. Tierney – Freeport-McMoRan; Per Heggenes -IKEA Foundation; Arianna Huffington; Mark Tercek);
 • ustanovni so-predsedujoči svetovalni upravi od Americans for Campaign Reform/IssueOne.org (Bob Kerrey; Richard Gephardt; Dan Glickman; Paul Volcker; Peter G. Peterson; Lee Hamilton; Walter Mondale; Sam Nunn; Hodding Carter III; Michael Chertoff; Wesley Clark; Tom Daschle; Chuck Hagel; Jane Harman; Carla Hills; Warren Rudman; Christine Todd Whitman; Tim Wirth; Frank Weil; Alan Simpson; James Gustave Speth; Maria Teresa Kumar – Voto Latino);
 • član svetovalne uprave od The Common Good (Philip Howard; Eric Holder; Peter G. Peterson; James C. Whitehead; Newt Gingrich; Jeb Bush; Robert Kagan; Howard Baker; Thomas Kean; Francis Fukuyama; Charles Kolb; George Rupp; Alan Simpson);
 • bil član mednarodne svetovalne uprave od Oxford Analytica (Robert Hormats – Kissinger Associates; John Negroponte; Thomas Glocer – Thomson Reuters; Peter Woicke – International Finance Corporation);
 • član globalne svetovalne uprave od The Globalist;
 • bil analitik za CBS Evening News;
 • udeleženec od World Economic Forum, 1983, 1989, 1992-1993, 1995 sopredsedujoči srečanju;
 • bil govorec pri The Economic Club of NY

# Bob Kerrey

Upravitelji od Fulbright University Vietnam leta 2022

 • Očitno Sorosovo sredstvo in slavni dirigent Leon Botstein, ki je predsedujoči upravi od Central European University, 2007 – ; kancler od Open Society University Network (Alexander Soros); član globalne uprave od Open Society Foundations; član od Higher Education Working Group on Global Issues pri Council on Foreign Relations, 2011 – ; posebni pomočnik predsednika od New York City Board of Education.
 • Chris Helzer, ki služi kot Vice President of Global Public Policy & Government Affairs za NIKE, Inc. (del Sun Valley Meetings).
 • Christy Le, ki je bila vietnamska direktorica za Facebook (del Sun Valley Meetings; del od CFR); bila svetovalka za McKinsey (del od CFR); bila investicijska bankirka pri HSBC.
 • Kathleen Matthews, ki je bila predsedujoča od Global Agenda Council on the future of travel and tourism pri World Economic Forum, 2016; bila so-predsedujoča od Executive Green Council pri Mariott International; članica uprave od Emerge America (Gloria Steinem; Alyssa Milano; Josie Caballero – National Center for Transgender Equality; Cecile Richards – Planned Parenthood Federation of America; Liz Shuler – AFL-CIO); bila leta 2017 v Vietnamu, kot delegatka za žensko izmenjavo med komunističnimi partijskimi voditelji in med CIA-jinim National Democratic Institute for International Affairs.
 • Henry Nguyen, ki je Young Global Leader od World Economic Forum; imenovan Asia 21 Fellow od Asia Society; član uprave od American Chamber of Commerce in Vietnam; član svetovalne uprave od ASEAN Business Club; bil govorec pri Milken Institute Global Conference, 2018; prav tako kot Zuckerberg in ostali predstavniki elite študiral na zelo selektivni Phillips Exeter Academy.
 • Thomas J. Vallely je predsedujoči upravitelj od Fulbright University Vietnam; bil leta 1989 ustanovitelj od Harvard Vietnam Program; bil leta 1994 ustanovitelj od Fulbright School v Ho Chi Minh City, ki je sedaj del od Fulbright University Vietnam; član od Foreign Affairs Policy Board (2014 – 2017: Strobe Talbott; R. Nicholas Burns; Joseph S. Nye; Louis B. Susman – Haklyut; Christine Todd Whitman; Stephen J. Hadley; Jane Harman; Carla A. Hills; Robert Kagan; Admiral Michael Mullen; Vali Nasr; John Negroponte; Thomas R. Pickering; Dr. Anne-Marie Slaughter ; 2021: Thomas Donilon; Margaret Hamburg; Jon Huntsman, Jr.; Gilman Louie – In-Q-Tel, Sun Valley Meetings; James Manyika; Meghan O’Sullivan – Trilateral Commission) – State Department; višji svetovalec pri Ash Center for Democratic Governance and Innovation (Erica Chenoweth).

Kerrey je bil v obdobju 2003 – 2004 nadomestni član od 9/11 Commission. Člani komisije –

 • predsedujoči Thomas H. Kean (Pilgrims Society; Council on Foreign Relations; National Endowment for Democracy; U.S. Global Leadership Coalition; Carnegie Corporation of NY; Partnership for a Secure America; The Robert Wood Johnson Foundation; Earth Day Network), ki nadomesti
 • Henreyja Kissingerja (Pilgrims Society; Council on Foreign Relations);
 • pod-predsedujoči Lee H. Hamilton (Council on Foreign Relations; Trilateral Commission; Bilderberg; Brookings Institution; National Endowment for Democracy; Partnership for a Secure America; President’s Obama Foreign Intelligence Advisory Board; U.S. Global Leadership Coalition; Iraq Study Group; Green Cross International), ki nadomesti Georgea Mitchella;
 • Fred F. Fielding (Layalina Productions; National Legal Center for the Public Interest; Watergate Task Force);
 • John F. Lehman (Pilgrims Society; Council on Foreign Relations; Council for National Policy; Center for Security Policy; Project for the New American Century; Partnership for a Secure America; Committee on U.S. Interests in the Middle East, 1992; United States Energy Security Council; McCain Institute for International Leadership);
 • Jamie S. Gorelick (Council on Foreign Relations; Trilateral Commission; National Legal Center for the Public Interest; Business Executives for National Security; Defense Policy Board; CIA’s National Security Advisory Board; Clinton Global Initiative; John D. & Catherine T. MacArthur Foundation; Center for American Progress; Amazon; Raytheon Technologies);
 • Timothy J. Roemer (Washington Center for Near East Policy; Center for National Policy; APCO Worldwide; America Abroad Media);
 • Slade Gorton (Partnership for a Secure America; Terror Free Tomorrow; Bipartisan Policy Center; Markle Foundation; Preston Gates & Ellis LLP);
 • James R.Thompson (Hollinger International; Japan Society); izvršni direktor Philip Zelikow (Council on Foreign Relations; Trilateral Commission; Aspen Strategy Group – Aspen Institute; President’s Bush Foreign Intelligence Advisory Board; Markle Foundation; America Abroad Media);
 • namestnik izvršnega direktorja Christopher A. Kojm (Woodrow Wilson School of Public and International Affairs; Foreign Policy Association; Iraq Study Group).

Naveza med CIA-jinim In-Q-Tel in Allen & Co. je vidna tudi pri biofarmacevtskem investicijskem podjetju National Resilience, Inc., ki je kombinacija tveganega financiranja, umetne inteligence, softverskega razvoja, spletne varnosti in računalništva v oblaku. Člani direktorske uprave so –

 • Bob Kerrey.
 • Chris Darby – generalni direktor in upravitelj od In-Q-Tel; komisar pri National Security Commission on Artificial Intelligence (Eric Schmidt; Eric Horvitz – Microsoft; Andy Jassy – Amazon; Gilamn Louie – In-Q-Tel; William Mark – SRI; Andrew Moore- Google; Steven Chien – Jet Propulsion Laboratory; Safra Catz – Oracle), član uprave od CIA Officers Memorial Foundation (John E. McLaughlin; George Tenet – CIA, In-Q-Tel, Allen & Co.; Michael Hayden; Jeffrey Smith – Arnold & Porter; Henry A. Crumpton – CIA – Clandestine Service, OSS Society, Council on Foreign Relations, Coca-Cola Company; Greg Vogel – CIA – National Clandestine Service; McChrystal Group); bil pod-predsednik in generalni menedžer pri Intel.
 • Susan Desmond-Hellmann – članica uprave od Facebook, 2013 – 2019; višja svetovalka pri Google Ventures, 2020 – ; generalna direktorica od The Bill & Melinda Gates Foundation, 2013 – 2020; višja svetovalka in članica uprave od Gates Medical Research Institute, 2020 – ; članica uprave od Pfizer, 2020 – ; bila članica uprave od Procter & Gamble, 2010–16; upraviteljica od Howard Hughes Medical Institute, 2012 -; leta 2021 jo predsednik Joe Biden imenuje v President’s Council of Advisors on Science and Technology, katerega najpomembnejša članica je Penny Pritzker; višja svetovalka pri BDT Capital, LLC (ustanovitelj Byron Trott je tesno povezan z Warrenom Buffettom).
 • Scott Gottlieb – Resident Scholar od American Enterprise Institute; član uprave od Pfizer.
 • Pod-predsedujoči Patrick Y. Yang – bil podpredsednik pri Genentech (André Hoffmann; Richard P. Lifton – Rockefeller University) – F. Hoffman-La Roche; bil izvršni pod-predsednik pri F. Hoffman-La Roche (André Hoffmann – Bilderberg; World Economic Forum; Royal Institute of International Affairs; Institute for Strategic Dialogue; Global Commission on Post-Pandemic Policy; 1001 Club; World Wide Fund for Nature; Club of Rome; MAVA Foundation; President Biden: You can be the Climate President).
 • Predsedujoči Robert Nelsen – bil član uprave od National Venture Capital association (Louis Gilman – In-Q-Tel; Jim Breyer – Accel Partners; Howard Cox – In-Q-Tel); so-ustanovitelj in upravni direktor od Arch Venture Partners; bil govorec pri Milken Institute Global Conferences.

# Stanley S. Shuman

Shuman je direktor od Markle Foundation; upravitelj od WNET (James S. Tisch; John P. Arnhold; Raymond G. Chambers; David Koch; Michael Peterson; Paula Zahn; Meredith Auld Brokaw; Mortimer B. Zuckerman; Henry R. Kravis; Steven R. Rattner); član uprave od Institute of Public Policy Science and Public Affairs na Duke University; direktor emerit od Twenty-First Century Fox; upravitelj emerit od National Public Radio Foundation (del ”liberalne CIA”), 1992; predsedujoči od Marc Haas Foundation, 1981 – ; član izvršnega odbora pri nadzornemu odboru od Harvard University; upravitelj od New York Law School. Njegova žena Sydney Shuman je upraviteljica od Rockefeller University.


Viri –

 • 1
  https://nymag.com/nymetro/movies/columns/hollywood/2905/
 • 2
  https://www.reuters.com/article/industry-sunvalley-change-dc-idUSN1233249420070713
 • 3
  https://nymag.com/nymetro/movies/columns/hollywood/2905/
 • 4
  https://archive.fortune.com/magazines/fortune/fortune_archive/2004/06/28/374371/index.htm
 • 5
  Ibid.
 • 6
  http://www.ameu.org/Current-Issue/Current-Issue/2012-Volume-45/The-Neocons-Today.aspx
 • 7
  https://www.theguardian.com/media/2003/jul/24/marketingandpr.colombia
 • 8
  https://www.businessinsider.com/allen-and-cos-client-list-2016-6#pure-storage-inc-13
 • 9
  https://www.latimes.com/archives/la-xpm-1989-05-30-ca-1100-story.html
 • 10
  https://money.cnn.com/magazines/fortune/fortune_archive/2004/06/28/374371/index.htm
 • 11
  https://www.influencewatch.org/non-profit/environmental-defense-fund/
 • 12
  Ibid.
 • 13
  https://www.coca-colacompany.com/press-releases/herbert-a-allen-III-elected-to-board-of-directors
 • 14
  https://www.usmexicofoundation.org/aboutus; dostop 6.11.2022
 • 15
  https://www.usmexicofoundation.org/partners; dostop 6.11.2022
 • 16
  https://www.forbes.com/sites/andygreenberg/2013/08/14/agent-of-intelligence-how-a-deviant-philosopher-built-palantir-a-cia-funded-data-mining-juggernaut/#26c1db617785
 • 17
  https://www.washingtonian.com/2012/01/31/killer-app/
 • 18
  Ibid.
 • 19
  https://www.forbes.com/sites/andygreenberg/2013/08/14/agent-of-intelligence-how-a-deviant-philosopher-built-palantir-a-cia-funded-data-mining-juggernaut/#26c1db617785
 • 20
  https://www.aspeninstitute.org/our-people/michael-leiter/
 • 21
  https://www.chertoffgroup.com/advisors/bryan-cunningham
 • 22
  https://www.salon.com/2011/10/14/insiders_voice_doubts_cia_911/
 • 23
  https://www.salon.com/2011/10/14/insiders_voice_doubts_cia_911/
 • 24
  https://www.eurasia.org/wp-content/uploads/2021/07/2003-full-AR.pdf; str. 16
 • 25
  https://www.eurasia.org/wp-content/uploads/2021/07/2011-Annual-Report-REDUCED.pdf; str. 15
 • 26
  https://edition.cnn.com/2016/10/24/politics/trump-nuclear-52nd-street-fund/index.html
 • 27
  https://rollcall.com/2016/10/25/former-sen-bill-bradley-forms-anti-trump-super-pac/
 • 28
  https://www.universityworldnews.com/post.php?story=20160705130314538
 • 29
  https://truthout.org/articles/slaughter-in-vietnam-haunts-bob-kerrey-s-appointment-to-fulbright-university/
 • 30
  John W. DeCamp; The Franklin Cover Up; AWT, Inc. 2006; str. 269-270.
 • 31
  https://www.rbf.org/about/our-history/timeline/special-studies-project/in-depth
 • 32
  https://web.archive.org/web/20151004113215/http://www.commoncause.org/about/newsletters-annual-reports/annual-reports/pdfs/annual-report-2012-2013.pdf; str. 27
 • 33
  https://www.intelligence.senate.gov/sites/default/files/hearings/allegationsofcia00unit.pdf
 • 34
  https://ciaotest.cc.columbia.edu/conf/cfr25/cfr25.pdf; str. 22
 • 35
  https://web.archive.org/web/20180902185056/http://forum.mit.edu/support-for-the-forum/; dostop 2.9.2018
 • 36
  https://rdi.org/our-values/; dostop 7.2.2023
 • 37
  https://rdi.org/h/values-signatories/; dostop 12.11.2022
 • 38
  http://www.vietnamwarsummit.org/about/sponsors.html; dostop 13.11.2022
 • 39
  https://www.fnlondon.com/articles/former-communist-masterminds-global-corporate-exploitation-20040802
 • 40
  https://www.news.com.au/world/britain-is-concerned-about-australias-links-to-hakluyt-security-firm-created-by-former-mi6-agents/news-story/5d6a3c7ccbd5cd9992379aeecaa5e3dc
 • 41
  Eveline Lubbers, Activist Intelligence and Covert Corporate Strategy, University of Strathclyde 2009; str. 212-213
 • 42
  https://www.telesurenglish.net/news/Colombia-Coca-Cola-Accused-of-Funding-Terrorist-Paramilitaries-20160901-0005.html
 • 43
  https://caltonjock.com/2018/10/14/the-murky-world-of-westminster-politics-big-business-protection-and-the-abuse-of-the-electorate-spies-lies-and-naked-thighs/
 • 44
  Ibid.
 • 45
  https://www.paleycenter.org/about/about-leadership-board-of-trustees/; dostop 7.2.2023
 • 46
  https://www.commongood.org/our-people; dostop 7.2.20223
 • 47
  https://www.philanthropyroundtable.org/resource/lufkin-prize/; dostop 4.11.2022
 • 48
  https://www.brookings.edu/wp-content/uploads/2016/07/The-Brookings-Institutions-Contributors-List-Fiscal-Year-2016.pdf; str. 7
 • 49
  https://www.amacad.org/person/nancy-beth-peretsman; dostop 24.5.2023