Blue Header Kult Grete Thunberg

Greta Thunberg

Objavljeno dne: 15/09/2022
Zadnja posodobitev: 16/05/2023
Avtor: Sebastjan Starec

Čas branja 45 minut


Uvod

Greta Thunberg je izredno jasen primer, kako super elita preko svojega omrežja nevladnih organizacij, medijev in politikov, iz osebe, ki dejansko nič ne pomeni, zgradi kult osebnosti, ker to koristi njenim sedanjim in prihodnjim ciljem. 

Te izrazito pro-globalistične promocije Grete Thunberg smo močno deležni tudi v Sloveniji preko vodilnih slovenskih medijev, kot so RTV Slovenija/MMC, Mladina, Delo in ostalih. Skupaj z mediji pa to globalistično propagando Thunbergove širita tudi stranki Levica, SD, Gibanje Svoboda, ter številne nevladne organizacije, kot tudi Ministrstvo za šolstvo.

Za začetek vzpona Grete Thunberg je zelo pomemben Ingmar Rentzhog iz PR podjetja We Don’t Have Time. Sam Rentzhog in osebje od We Don’t Have Time, so zelo tesno povezani z liberalnim establišmentom in njegovim omrežjem ”liberalne CIA”. Tako je Rentzhog del omrežja okoli Ala Gora, ki je zelo pomemben predstavnik okoli Rockefellerjevega omrežja, saj je bil med študijem v obdobju od 1971 – 1972 Fellow od Rockefeller Foundation, kjer postane varovanec pro-Sandističnega Eugenea TeStelleja, ki je tudi sam Doctoral Fellow od Rockefeller Brothers Fund. Sama družina Gore pa je hkrati tesno povezana z zelo vplivnim Armandom Hammerjem iz Occidental Petroleum, ki je pomemben financer Gorovega očeta, pomemben pa tudi za začetni vzpon Ala Gora v Washingtonu. Armandov oče Julius Hammer je bil ustanovitelj od Communist Party USA. Armand Hammer je bil tudi povezan z Davidom Rockefellerjem, posebno, kar se tiče odnosov s Sovjetsko zvezo in tudi leta 1988 postane član od Council on Foreign Relations. Sam Al Gore je leta 1997 sodeloval z Rockefeller Brothers Fund, pri promociji in upravljanju Kyotskega sporazuma z Japonsko. V tem obdobju je zelo pomembno tudi Gorovo delovanje pri zelo vplivni Aspen Strategy Group (ASG), ki deluje v okviru Aspen Institute. Najpomembnejši člani od ASG so tako povezani s Council on Foreign Relations, skupino Bilderberg, Trilateral Commission, U.S. Global Leadership Coalition, American Enterprise Institute, Hoover Institution in ostalimi vodilnimi organizacijami liberalnega establišmenta.

Leta 2006 je Gore ustanovil The Alliance for Climate Protection, ki se leta 2011 združi z The Climate Project, iz česar nastane Climate Reality Project. Rentzhog je bil leta 2017 pri Goru na usposabljanju v Denverju, nato pa leta 2018 še v Berlinu. Postane pa tudi član od European Climate Policy Task Force pri Climate Reality Organization Leaders. Najvidnejša člana uprave od Climate Reality Project sta super elitni investicijski bankir Theodore Roosevelt IV (prihaja iz družine, ki je tesno povezana s CIA) in James Gustave Speth, ki je ustanovitelj od World Resources Institute. Roosevelt IV je od leta 1993 član od Council on Foreign Relations, medtem, ko je bil Speth član od leta 1983 – 2006.

Tudi samo osebje od We Don’t Have Time je tesno povezano, ne samo z Gorovim omrežjem, ampak nasploh s širšim Rockefellerjevim omrežjem. Zagotovo najbolj izstopa Scott Amyx, ki je bil organizator pri TEDx Wall Street. Bil pa je tudi govorec pri Evropski komisiji in bil udeleženec od World Economic Forum, ter tudi član odbora Future of the Internet od WEF. Amyx je član odbora od Gerson Lehrman Group, kjer so kot najpomembnejši svetovalci/strokovnjaki nastopali nekdanji direktor od National Security Agency general Keith Alexander; nekdanji oficir za paravojaške operacije pri CIA in izvršni pod-podpredsednik od In-Q-Tel (CIA) Michael Vickers: član od Trilateral Commission Jon Huntsman Jr.;  vodilni Rockefellerjev/Sorosov ekonomist Joseph Stiglitz; Sorsova tesna zaveznica Arianna Huffington; in še številni ostali.

Iz We Don’t Have Time pa velja omeniti tudi Björna Larssona, ki je ustanovni član od Global Impact Investment Managemnt (GIIM), kjer je direktorica emerita Judith Rodin, ki je od leta 2005 predsednica od Rockefeller Foundation. GIIM je financiran s strani Rockefellerjev, Ford Foundation, Rockefellerjeve JP Morgan Chase in ostalih iz tega omrežja. Rodin pa je od leta 2006 tudi članica od Council on Foreign Relations. Larsson in Rodin sta skupaj tesno povezana tudi preko Clinton Global Initiative.

Članica svetovalne uprave od We Don’t Have Time postane tudi Gorova varovanka in skupaj z Greto Thunberg vodilno najstniško sredstvo ”liberalne CIA”, Jamie Margolin.

Grafična ponazoritev povezav med Greto Thunberg in pomembnim predstavnikom liberalnega establišmenta Alom Gorom, ustanoviteljem od Climate Reality Project s katerim je tesno povezan Ingmar Rentzhog, ki je začel s propagando Grete Thunberg.

Ingmar Rentzhog – We don’t have time

Začetek vzpona Grete Thunberg je povezan s podjetjem We don’t have time, katerega ustanovitelj in generalni direktor je t.i. PR guru Ingmar Rentzhog. Podjetje je startup socialno omrežje za klimatski aktivizem. Greto je začel promovirati avgusta leta 2018 preko Facebooka in Instagrama, ko je dosegla 14 000 všečkov in 6000 delitev.
Rentzhog je med objavo dejal, da je čisto po naključju, ko je šel na delo srečal Greto, na njen prvi, sedaj že slavni, šolski protest za podnebne spremembe. V objavi je prikazal Greto, kako sedi pred švedskim parlamentom v Stockholmu, na svoji levi strani pa ima napisan protestni znak.

»“There Greta sits 15 years old and striking alone against the entire world,” Rentzhog said. “No one but me talked to her.”
Rentzhog went on to urge others to join Thunberg’s protest. …
“Make a heroic effort. Go by the parliament. Talk to Greta and show she’s not alone,” he said. “She needs your support now!”«1https://pluralist.com/ingmar-rentzhog-greta-thunberg/

Švedski novinar Andreas Henriksson je decembra 2018 na Facebooku zapisal, da je Rentzhog pomagal organizirati klimatske proteste, da bi napravil reklamo za družinske spomine Gretinih staršev. Hendriksson je dejal, da je Rentzhog verjetno poznal Greto še pred protestom, ker je bil meseca maja udeleženec iste podnebne konference kot ona. Vendar je Rentzhog zavračal te trditve. Poleg tega pa jo je Rentzhogovo podjetje leta 2018 uporabilo za zbiranje $1 milijona, ne da bi Greta (uradno) vedela za to.

»The company thus played a central role in giving Greta Thunberg’s protest great national and international attention.”
It worked: The company raised over a $1 million in funding.
However, after the Svenska Dagbladet investigation came out, We Don’t Have Time and Rentzhog faced accusations that he was exploiting Thunberg. The company was forced to apologize for using her to fundraise without her knowledge. Thunberg subsequently stepped down from its Youth Advisory Board, which she had joined in October at Rentzhog’s invitation, and she swore off commercial interests.
In a laudatory Wired profile of Thunberg in March, her parents — famous opera singer Malena Ernman and actor Svante Thunberg — said she had never been paid for her activities. …
Critics, though, have alleged that Thunberg’s parents are part of the problem, along with journalists, activists and green companies said to be manipulating her.
In February, Rentzhog told The Local, an English-language Swedish news outlet, that he is motivated by the climate, not by profit, though he acknowledged his company had raised another $1 million in early 2019.«2Ibid.

Rentzhog je tudi ustanovitelj od podjetja Laika Consulting, katero velja za pomembno švedsko svetovalno podjetje, ki zagotavlja storitve finančni industriji. Podjetje Laika je kupilo podjetje FundedByMe, kjer je Rentzhog postal član uprave.

Earth Day Network

Partnerska organizacija od We don’t have time je Earth Day Network (del ”liberalne CIA”), ki je vodena s strani liberalnega establišmenta. Člani uprave ali drugače povezani z njim skozi različna obdobja so – Ralph Nader, David Brower, Lester Brown, Paul Ehrlich, Al Gore, John Heinz, Teresa Heinz, Theodore Hesburgh, Jesse Jackson, Mitchell Kapor, John Kerry, Doug Phelps, Laurence Rockefeller, Ted Turner, John Young, Maurice Strong, Jane Goodall, jordanska kraljica Noor, Robert Kennedy Jr., Richard Branson, Phillipe Cousteau Jr., Leonardo DiCaprio, Shaquille O’Neal, Martin Scorsese, Barbara Streisand, John Podesta, Gaylord Nelson, James Gustave Speth, Carl Pope, Bernie Sanders, Mark Tercek, Tarja Halonen.

Earth Day Network, ki deluje v 190ih državah po svetu, je pomembno sredstvo družine Rockefeller, vključno z Nelsonom Rockefellerjem, ki je leta 1970 oblikoval prvo ameriško okoljevarstveno super-agencijo Department of Environmental Conservation. Zakon je podpisal 22.4.1970, na prvi Earth Day.

Financerji in partnerji od Earth Day Network – 

 • Financerji v različnih obdobjih seveda družina Rockefeller, veliko tudi preko indirektnega financiranja –

»$75,000 for 1 year Awarded: March 31, 2017«3https://www.rbf.org/grantees/earth-day-network-inc
»$50,000 for 1 year Awarded: March 27, 2020«4https://www.rbf.org/grantees/earth-day-new-york-incorporated

 • Družina Rockefeller pa je tudi pomagala financirati proslave od 2000 Earth Day.
 • David and Lucile Packard Foundation, ki tako kot družina Rockefeller predstavlja pomembnega financerja od Earth Day Network je leta 2017 donirala $150 000.5https://www.earthday.org/wp-content/uploads/2019/12/EDN-990-2017.pdf Skupaj z UPS Foundation (del od CFR), Toyota Foundation (del od CFR), kot tudi March for Science, katerega partnerja sta elitna The Nature Conservancy (tesno povezana z družino Rockefeller – Mrs. David Rockefeller, Robert O. Anderson, John C. Whitehead, William K. du Pont, Steve McCormick, Mary Ruskelshaus, David Packard, Winthrop P. Rockefeller, Margaret Hamburg) in Union of Conserned Scientists (financerji – Carnegie Corporation of New York, Craigslist Charitable Fund, Energy Foundation, John D. and Catherine T. MacArthur Foundation, John Merck Fund, Joyce Foundation, Lear Family Foundation, Marisla Foundation, Merck Family Fund, Ploughshares Fund, Rockefeller Foundation, San Francisco Foundation, Schmidt Family Foundation, Skoll Global Threats Fund)6https://www.influencewatch.org/non-profit/union-of-concerned-scientists-ucs/.
 • Partnerji od Earth Day Network leta 2015 so –

»World Resources Institute … Climate Network for Sustainable Development … Ocean Conservancy … University of Phoenix … U.S. Environmental Protection AgencyOceana [David Rockefeller Jr., Susan Rockefeller, James Sandler – Sandler Foundation, Kristian Parker – Oak Foundation, Herbert M. Bedolfe III – Marisla Foundation; financerji 500 000 $ ali več – Bloomberg Philanthropies … David and Lucille Packard Foundation … Gordon and Betty Moore Foundation … Leonardo DiCaprio Foundation … Marisla Foundation … Oak Foundation … Rockefeller Brothers Fund … Sandler Foundation … Walton Family Foundation … Wyss Foundation … Adessium Foundation … Dutch Postcode Lottery]7https://oceana.org/about-oceana/people-partners/foundation-donors Ceres … Earth Justice … Greenpeace … Blue Green Alliance … The Climate Reality Project … 1Sky … Amnesty InternationalThe Nature Conservancy … Union of Concerned Scientists … Oxfam AmericaNatural Resources Defense Council Sierra ClubWWF … Vital Voices … State of the World Forum … tck tck tck …  Points of Lights Institute«8https://web.archive.org/web/20150404211821/http://www.earthday.org/our-partners

Člani globalne uprave ob 50i obletnici od Earth Day Network

»Leonardo DiCaprio [top ”liberalna CIA”], Co-Chair … Prince Albert II of MonacoSir Richard Branson … Michael Brune [Sierra Club] … Philippe Cousteau … Tarja Halonen … Princess Lalla Hasna of Morocco … Teresa Heinz [Carnegie Corporation of New York, Brookings Institution, CFR, China-U.S. Center for Sustainable Development] … Alan Horn [Walt Disney Company – Sun Valley Meetings] … Lisa Jackson [Apple – Sun Valley Meetings] … Gene Karpinski [League of Conservation Voters] … John Kerry … Lyn Lear and Norman Lear [top ”liberalna CIA”] … David Levy [Amazon Web Services – Sun Valley Meetings] … Tom Lovejoy [United Nations Foundations – Ted Turner] … Manuel Pulgar Vidal [WWF International] … Christine Todd Whitman [CFR, American Security Council, International Republican Institute, Bilderberg Group, Alfalfa Club, The Economic Club, USC Schwarzenegger Institute for State and Global Policy, American Security Project, Partnership for Public Service, New American Foundation]«9https://www.earthday.org/50th-anniversary-global-advisory-committee/

WeDontHaveTime Climate Conference

We don’t have time je organiziral tudi #WeDontHaveTime Climate Conference (Earth Day 22nd of April 2018)10https://wedonthavetime.confetti.events/, kjer je bil govorec vodilni Rockefellerjev ekonomist Jeffrey Sachs, kot tudi Dennis L. Meadows (Limits of Growth – Club of Rome; MIT).

Govornica je bila še Cathy Orlando iz ”ljudskega” Citizens’ Climate Lobby, kjer je član svetovalne uprave vodilni Rockefellerjev zaveznik in vodilni (neokonservativni) predstavnik liberalnega establišmenta George Shultz. Financerji od Citizens’ Climate Education (Citizens’ Climate Lobby) prihajajo prav tako iz omrežja ”liberalne CIA”, kot so to John D. & Catherine T. MacArthur Foundation, David Rockefeller Fund, Laura and John Arnold Foundation, The Educational Foundation of America, Mertz Gilmore Foundation, Silicon Valley Community Foundation, The Kendeda Fund.11https://citizensclimateeducation.org/about-cce/sources-of-support/ Govorec pa je bil tudi Anders Wijkman iz elitnega Club of Rome.

Earth Day Week 2020

Leta 2020 je We don’t have time organiziral konferenco Earth Day Week 122020https://www.wedonthavetime.org/earthdayweek/circular-economy-and-consumption, kjer je poleg Jeffreyja Sachsa.

Nastopila je tudi pomembna globalistka in tesna sodelavka liberalnega establišmenta Christiana Figueres. Figueres je –

 • upraviteljica Rockefellerjevega Winrock International;
 • so-ustanovna članica od Climate Leadership Council (Michael Bloomberg, Laurene Powell Jobs, Larry Summers, Martin Feldstein, Ben Bernanke, Ratan Tata, Rob Walton, Christine Todd Whitman, Janet Yellen, Paul Polman, Klaus Schwab, Ray Dalio, Stephen Hawking, Steven Chu; so-avtorji ogljičnega obrestnega načrta – James Baker III, George Shultz, Hank Paulson);
 • članica direktorske uprave od elitnega World Resources Institute;
 • članica od Inter-American Dialogue (Jimmy Carter, A. W. Clausen, Peggy Dulany Rockefeller, General John Galvin, Lee Hamilton, David Hamburg, Carla Hills, Sol Linowitz, Thomas McLarty III, William Reilly, Elliot Richardson, Rozanne Ridgway, Brent Scowcroft, Cyrus Vance, Robert Zoellick, Bruce Babbitt, Lula de Silva, Javier Perez de Cuellar, David de Ferranti, Lawrence Summers, Francis Fukuyama, Enrique V. Iglesias, Bob Graham, Richard Haass, McGeorge Bundy, Robert McNamara, Theodore Hesburgh, Dianne Feinstein);
 • pod-predsedujoča od Global Covenant of Mayors for Climate and Energy (Michael Bloomberg, Frans Timmermans);
 • bila govornica pri ”New Age/šamanskim/sufističnim” in z ”liberalno CIA” tesno povezanim Omega Institute;
 • podpisnica pisma President Biden: You can be the Climate President (podpisniki – Jeff Bezos, Hank Paulson, Pascal Lamy, John Podesta, Arianna Huffington, Kevin Rudd, David Miliband, Paul Polman, Ajay Banga, Mary Robinson, Guverner Jerry Brown, Mark Ruffalo, Jane Fonda, Leonardo DiCaprio, Natalie Portman, Piper Perabo, William Ford, Laurene Powell Jobs, Andre Hoffmann, Mo Ibrahim, Marc Benioff) – Climate Power (Nacionalni svetovalni odbor – John Podesta, Senator Harry Reid, Tom Steyer, Rhiana Gunn-Wright – Co-Author of the Green New Deal, Greisa Martínez – Deputy Executive Director United We Dream, Ernest Moniz);
 • bila govornica pri ClimateOne (George Shultz, James Woolsey, Al Gore, Eric Schmidt, Hillary Clinton, John Kerry, David Gergen, General Keith Alexander, Hank Paulson, Leon Panetta, Arnold Schwarzenegger, Christine Todd Whitman, Jared Cohen, Sherri Goodman, Lord John Browne, Lord Nicholas Stern, T. Boone Pickens, Tom Steyer, Senator Bob Graham, Dianne Feinstein, William Clay Ford Jr. – Ford Motor Company, John Purcell – Monsanto, Jane Goodall, Paul Ehrlich, Deepak Chopra, Robert F. Kennedy, Jr. – Natural Resources Defense Council, Peter Seligmann – Conservation International, Larry Kramer – William & Flora Hewlett Foundation, Carl Pope – Sierra Club, Charlotte Pera – ClimateWorks Foundation, Carter Roberts – World Wildlife Fund U.S., Bill McKibben – 350.org, Jason Clay – WWF, Amy Goodman – Democracy Now!, Ai Weiwei, Terry Tamminen – Leonardo DiCaprio Foundation, Fred Krupp – Environmental Defense Fund, Rajendra K. Pachauri – IPCC) – Commonwealth Club of California;
 • bila govornica pri Fortune Global Forum (Govorci – Henry Kissinger, George H. W. Bush, Dick Cheney, Peter G. Peterson, Maurice R. Greenberg, Lawrence Summers, Colin L. Powell, Prince Bandar bin Khalid Al Faisal, Bill Clinton, James Murdoch, Jean-Claude Trichet, Shimon Peres, Margaret Thatcher, Karl-Theodor zu Guttenberg, Lynn Forester de Rothschild, Martin Sorrell, Jeffrey Katzenberg, Henry Kravis, Henry M. Paulson Jr., Penny Pritzker, Leon Panetta, Ian Bremmer, Ted Turner III, Theodore J. Forstmann, Muhtar Kent, Kevin Rudd, Tony Blair, Christopher Dodd, Carlos Gutierrez, Jon Huntsman, Josef Ackermann, Norman Pearlstine, Laura D’Andrea Tyson, Jamie Dimon, Lloyd Blankfein, Paul Tudor Jones, Ron Conway, Marc Benioff, Sheryl Sandberg, Michael Dell, Lord John Browne, Dominic Barton, David Miliband, Ajay Banga, Judith Rodin, Mary Robinson, Ursula Burns, Victor Chu, Victor Fung, Mikhail Khodorkovsky, Cherie Blair, Richard Branson, Helle Thorning-Schmidt, Darren Walker, Rajiv Shah, Mark Carney, Arianna Huffington, Mo Ibrahim, Fareed Zakaria, James Manyika, Jami Miscik, Jim Balsillie, Paul Polman, Nicholas Kristof, Prince Constantijn van Oranje, Justin Trudeau, Jacques Chirac, Rudolph W. Giuliani, Connie Hedegaard, Xi Jinping, Jiang Zemin, François-Henri Pinault, Larry Page, Marc Andreesen, Desmond Tutu, Jack Ma, Aditya Mittal, Strive Masiyiwa, Jonathan Oppenheimer, Richard D. Parsons – Citigroup Inc., Tim Cook – Apple, Mark Schneider – Nestlé, Dennis Muilenburg – Boeing, Alex Gorsky – Johnson & Johnson, Brian Chesky – Airbnb, Carmine Di Sibio – EY, Eric Garcetti, Kevin Johnson – Starbucks, Kewsong Lee – Carlyle Group, Julie Sweet – Accenture, Kathy Warden – Northrop Grumman, Jeffrey Bewkes – Time Warner, Robert Iger – The Walt Disney Co., Michael Wirth – Chevron, Shantanu Narayen – Adobe Systems, Jerry Yang – Yahoo Inc., Rich Battista – Time Inc., Hugh Grant – Monsanto, Meg Whitman – eBay, Fred Krupp – Environmental Defense Fund, Carrie Schwab-Pomerantz Charles Schwab Foundation, Brian Roberts – Comcast Corporation, Peter A. Seligmann – Conservation International);
 • udeleženka od World Economic Forum;
 • bila govornica pri Rockefellerjevi Americas Society /Council of the Americas (tesne povezave v preteklosti s CIA; vodstvo – David Rockefeller, William R. Rhodes, John D. Negroponte, Thomas F. McLarty III, Andrónico Luksic Craig, André Desmarais; govorci – Bill Clinton, Warren Christopher, Donald Rumsfeld, George W. Bush, Condoleezza Rice, Hillary Clinton, Lawrenec Summers, John Kerry, Jim Steinberg, Kamala Harris, Chris Christie, Ernest Moniz, Luis Alberto Moreno, Robert Mosbacher Jr., John D. Negroponte, Janet Napolitano, Jeh Johnson, Joe Biden, Richard Adkerson, John McCain, Mike Pence, Chuck Hagel, Nikki Haley, Rick Perry, Wilbur Ross, Dominique Strauss-Kahn);
 • bila govornica pri One Young World (Bill Clinton, Sir John Major, John Kerry, Justin Trudeau, Kofi Annan, Desmond Tutu, Muhammad Yunus, Mary Robinson, Sir Richard Branson, Jimmy Wales, Arianna Huffington, Lauren Bush, Jack Dorsey – Twitter, Jean-Paul Agon – L’Oreal, norveška princesa Mette-Marit, norveški princ Haakon, Gro Harlem Brundtland, Eberhard von Koerber – Club of Rome, Kathy Calvin – UN Foundation, Lord Michael Hastings, Ken Costa – Lazard Int., Kenneth Roth – Human Rights Watch, Mike Davis – Global Witness, Carolyn Everson – Facebook/Instagram, Kal Penn, Paul Polman, Carl-Henrick Svanberg – Volvo, Harley Finkelstein – Shopify, Alan Jope – Unilever, James Quincey – Coca-Cola, Vicente Fox, Alvaro Uribe, Oscar Morales, Fatima Bhutto, Rosario Dawson, Sir Bob Geldof, Jane Goodall, J.K. Rowling, Meghan Markle, Nadya Tolokonnikova – Pussy Riot, Emma Watson, Cher, Jamie Oliver, Natalia Vodianova, Bruce Dickinson, Boris Becker, Roger Federer, Clarence Seedorf, Joss Stone);
 • redna govornica pri elitni Ted Conferences;
 • članica uprave od Unilever (vodilni ideolog in financer ”liberalne CIA”);
 • bila izvršna sekretarka od United Nations Framework Convention on Climate Change.

Govornica leta 2020 je bila tudi pomembna predstavnica liberalnega establišmenta Sherri Goodman, ki je –

 • direktorica od Center for Preventive Action – Council on Foreign Relations;
 • direktorica od Atlantic Council;
 • članica uprave od Adrienne Arsht – Rockefeller Foundation Resilience Center;
 • Senior Fellow pri elitnem Woodrow Wilson Center for Scholars;
 • bila so-predsedujoča pri poročilu Arctic Security – Secretary of State’s International Security Advisory Board;
 • bila članica od Responsibility to Protect Working Group (Madeleine Albright, Michael Abramowitz, General Wesley Clark, Paula Dobriansky, Jim Kolbe, Nicholas Rostow, Anne-Marie Slaughter, Nancy Soderberg) – U.S. Institute of Peace;
 • članica svetovalne uprave od Truman Center (Madeleine Albright, Pete Buttigieg, Michele Flournoy, Kamala Harris, Gary Hart, Janet Napolitano, Leon Panetta, Anne-Marie Slaughter);
 • članica od International Institute for Strategic Studies;
 • predsedujoča upravi in višja strateginja od Council on Strategic Risks – povezan s Center for Climate and Security;
 • svetovalka od RAND Corporation;
 • obrambna analitičarka od Science Applications International Corporation (John Deutch, Admiral Bobby Ray Inman, Admiral Harry Train II, Robert Gates, Glen Howard, James Woolsey, John Hamre);
 • članica od Quadrennial Defense Review Independent Panel / National Defense Panel;
 • ima častno vlogo pri Women in International Security (Madeleine Albright, Christiane Amanpour – CNN, Nora Bensahel – Center for New American Security, Karen Elliott House, Kathleen Hartington Kennedy Townsend, Rozanne L. Ridgway, Mary Robinson, Joan Rohlfing – Nuclear Threat Initiative, Nadia Schadlow – Smith Richardson Foundation);
 • članica vodstvenega odbora od Joint Ocean Commission Initiative (Christine Todd Whitman, Frances Beinecke, Julie Packard – David and Lucile Packard Foundation, Leon Panetta, William D. Ruckelshaus) – Meridian Institute;
 • članica direktorske uprave od The Marshall Legacy Institute (Anthony Lake, jordanska kraljica Noor Al Hussein, Lawrence S. Eagleburger, Robert L. Gallucci, Jack N. Merritt, Countess Beatrice de Lannoy);
 • članica nacionalnega izvršnega odbora od U.S. Water Partnership (Madeleine K. Albright, General Colin Powell, Paula J. Dobriansky, Richard Armitage, William K. Reilly);
 • bila predsednica in generalna direktorica od Consortium for Ocean Leadership;
 • upraviteljica od Woods Hole Oceanographic Institution;
 • bila govornica pri Concordia Summit (David Petraeus – CIA; Danilo Türk);
 • bila govornica pri Climate One.

Global Utmaning

Rentzhog je 24.5.2018 postal predsedujoči od think tanka Global Utmaning (Global Challenge), katerega partner je World Wildlife Fund13https://www.globalutmaning.se/om-oss/partners/, ki je financiran preko skrivnega 1001 Club (družina Rockefeller, družina Rothschild, nizozemski princ Bernhard, Anton Rupert, Nelson Bunker Hunt, Conrad Black, Stavros Niarchos, Edmond Safra).

Think tank Global Utmaning je član od Sustainable Development Solutions Network (SDSN), kjer je član uprave in vodstvenega odbora vodilni Rockefellerjev ekonomist Jeffrey Sachs (CFR;  Peterson Institute for International Economics; Institute for New Economic Thinking; Bilderberg Group – 1990;  Center for Global Development; Earth Institute – Columbia University), med bolj znanimi pa sta še Kerry Kennedy in Betsee Parker. Omeniti velja tudi Lana Xueja (Brookings Institution; Blavatnik School of Government – Oxford University; International Development Research Center), ki je tudi dekan od School of Public Policy and Management (SPPM) na Tsinghua University, katera je zelo povezana z liberalnim establišmentom.

 • Vidnejši člani vodstvenega odbora od SDSN so –
  • Ted Turner – ”New Age” globalist in vodilni Rockefellerjev zaveznik. 
  • Laurence Tubianaključna arhitektka pariškega podnebnega sporazuma; članica od European Climate Foundation; udeleženka od World Economic Forum; profesorica na School of International and Public Affairs – Columbia University. 
  • Anthony Annett – svetovalec pri Sachsovem Earth Institute na Columbia University; bil ekonomist pri IMF.
  • Peter Bakker – član od The World Business Council for Sustainable Development; udeležnec od Clinton Global Initiative; član uprave od TNT NV. 
  • Jennifer Gross – ustanoviteljica od Blue Chip Foundation. 
  • Tarja Halonen – upraviteljica od WWF Finland; članica od Club de Madrid (Danilo Türk; Milan Kučan); članica od Club of Rome; članica od Council of Women World Leaders; članica od Woman Political Leaders.
  •  Michelle Nunn – članica od CFR; članica nacionalne svetovalne uprave od U.S. Global Leadership Coalition; članica od National Security Action; članica od Trilateral Commission;  članica uprave od Points of Light Foundation.
  • George Papandreou – študiral kot Fulbright Scholar; član od Global Commission on Drug Policy; udeleženec od Clinton Global Initiative.
  • Paul Polman – član uprave od Atlantic Council; bil generalni direktor od Unilever, 2009 – 2019; udeleženec od Concordia Summit (David Petraeus – CIA; Danilo Türk); član od Coalition for Inclusive Capitalism;  svetovalec od One Young World (propaganda ”liberalne CIA”); član uprave od The B Team; udeleženec od Bloomberg Global Business Forum; udeleženec od World Economic Forum.
  • Andrew Steer – predsednik in generalni direktor od World Resources Institute, 2012 – 2021; je Global Agenda Trustee za World Economic Forum; član svetovalnega odbora od Bank of America; sopredsedujoči od Climate Change Committee za HSBC; delal za World Bank.
  • William Vendley – član od CFR;  emerit generalni sekretar od Religions for Peace; udeleženec od Clinton Global Initiative Religion Forum; član od United Nations Sustainable Development Solutions Network.
  • Frances Beinecke – članica od CFR;  članica uprave od Natural Resources Defense Council;  članica uprave od World Conservation Society; članica energijskega odbora od MIT Energy Initiative; članica odbora od China-U.S. Center for Sustainable Development; članica izvršnega odbora od Energy Future Coalition (R. James Woolsey – CIA; Richard Branson; Thomas Daschle; C. Boyden Grey; John Podesta).
  •  Prince Albert II – član odbora od Ocean Elders; član od Russian Geographical Society; udeleženec od Ambrosetti Forum; udeleženec od International Economic Forum of the Americas; udeleženec od Clinton Global Initiative; udeleženec od Bloomberg Green Festival.
  • Christiana Figueres – članica ustanovnega odbora od Climate Leadership Council; članica uprave od World Resources Institute; članica od Global Covenant of Mayors for Climate and Energy; bila direktorica od  Renewable Energy in the Americas; udeleženka od World Economic Forum; dobitnica nagrade David Rockefeller Award od Rockefellerjevega Synergos Institute; podpisnica pisma President Biden: You can be the Climate President. 
  • Jose Maria Figueres – bil prvi generalni direktor od World Economic Forum; so-ustanovitelj od Carbon War Room, ki kasneje postane del Rocky Mountain Institute; upravitelj od World Wildlife Fund; član uprave od  World Resources Institute; član uprave od Stockholm Environment Institute; član od Club de Madrid (Danilo Türk; Milan Kučan); član odbora od Ocean Elders.
 • Financerji od SDSN pa so –

»Bertelsmann StiftungBill & Melinda Gates Foundation … Department for International Development [UK] … Gordon & Betty Moore FoundationMAVA Foundation … Swedish International Development Cooperation Agency (Sida) … The William and Flora Hewlett Foundation«14https://www.unsdsn.org/donors-and-partners; 2021

Climate Reality Organization Leaders

Rentzhog je član od Climate Reality Organization Leaders (oz. Climate Reality Project – CROL), ki ga je ustanovil član liberalne super elite Al Gore (CFR; Democratic Leadership Council; CEO Summit; Generation Engage; Aspen Strategy Group – Aspen Institute; CSIS; Clinton Global Initiative; Earth Day Network; World Resources Institute; Mary Robinson Foundation – Climate Justice). Rentzhog je pri CROL del od European Climate Policy Task Force, sam pa je bil na usposabljanju pri Alu Goru, najprej marca 2017 v Denverju, nato pa še junija leta 2018 v Berlinu.

Pomembnejši člani direktorske uprave od Climate Reality Project so –

 • James Gustav Speth – bil član CFR, 1983 – 2006; študiral kot elitni Rhodes Scholar; so-ustanovitelj od National Resources Defense Council, 1970 – ; ustanovitelj in ustanovni predsednik od World Resources Institute (Maurice Strong; William Ruckelshaus, Stephen Schmidheiny; Al Gore; Bill Richardson; Theodore Roosevelt IV), 1982 – 1993; bil član uprave od Center for Global Development; bil član uprave od Population Action International; član ustanovnega odbora od China-U.S. Center for Sustainable Development; član svetovalne uprave od 350.org; član uprave od Center for a New American Dream; član uprave od New Economy Coalition.
 • Theodore Roosevelt IV član od CFR, 1993 – ; direktor od Foreign Policy Association; član svetovalne uprave od Represent.US; član uprave od Rockefellerjevega New York Leadership for Accountable Governemnt; član svetovalne uprave od Center for Global Energy Policy (general Stanley McChrystal; Thomas Donilon; Reid Hoffman; Steven Rattner) – Columbia University; član  od The Economic Club; član od zelo elitnega Links Club; član upravnega odbora od Wilderness Society; predsedujoči globalnega svetovalnemu odboru od World Resources Institutečlan ustanovnega odbora od China-U.S. Center for Sustainable Development; ustanovni predsedujoči od Center for Climate and Energy Solutions; predsedujoči od League of Conservation Voters; član korporativne svetovalne uprave Eurasia Group (Ian Brimmer; James Murdoch; Thomas Pickering; Lord Mark Malloch-Brown; Radoslaw Sikorski; Kevin Rudd; Maurice Tempelsman); bil direktor pri Lehman Brothers, in bil med drugim predsedujoči od Lehman Council on Climate Change.
 • Cindy Horn – članica uprave od Natural Resources Defense Council Action Fund; članica uprave od Sundance Institute (Robert Redford; propaganda ”liberalne CIA”),
 • Don Henry – bil direktor programa Global Forest – WWF.
 • Sherwood Boehlert – članica uprave od The Natural Resources Defense Council Action Fund; članica uprave od  The League of Conservation Voters.

Financerji od Climate Reality Project skozi različna obdobja –

»Barbra Streisand Foundation … Benificus Foundation [John Doerr] … Overbrook Foundation [Frank Altschul – Pilgrims Society] … Schmidt Family Foundation [Eric Schmidt – Google] … Sierra Club FoundationTides Foundation [Rockefeller, Soros, Buffett, Gates]«15https://www.influencewatch.org/non-profit/climate-reality-project/

Ostali njihovi partnerji pa so –

»Accenture [pomemben financer ”liberalne CIA”] … Amazon [Jeff Bezos – Sun Valley Meetings] … Apple [CFR; Sun Valley Meetings] … C40 Climate CitiesConservation International [Harrison Ford, Nicholas Pritzker, Meredith Brokaw, James Wolfensohn, Edward Norton, Peter Seligmann, John Arnhold, Valerie Mars, Queen Noor ]… Deloitee [del od CFR] … Generation Investment Manegement [Al Gore, David Blood – Goldman Sachs, Lisa Anderson – Goldman Sachs, Mark Ferguson – Goldman Sachs, Alex Marshall – Goldman Sachs, Miguel Nogales – Schroder Investment Management] … Google [del od CFR, del od Sun Valley Meetings] … IBM [del od CFR, del od Sun Valley Meetings] … KPMG [pomemben financer ”liberalne CIA”] … Mars Inc. … Poor People’s Campaign … PriceWaterhouse Coopers [pomemben financer ”liberalne CIA”] … Salesforce [del od CFR, del od Sun Valley Meetings] … StarbucksWorld Economic Forum Global Shapers … WWF«16https://www.climaterealityproject.org/partners; 2021

Osebje od We Don’t Have Time

Tove Ahlström

Z Gorovim Climate Reality Project je od junija 2013 povezana tudi članica svetovalne uprave od We Don’t Have Time Tove Ahlström, ki deluje tam kot Climate Leader. Marca 2018 pa je postala svetovalka od We Don’t Have Time, ter bila tudi okoljevarstvena inženirka pri AstraZeneca, 2004-2009. AstraZeneca spada pod super elitno družino Wallenberg, ki predstavlja pomembno ozadje skupine Bilderberg.

Scott Amyx

Član svetovalne uprave od We Don’t Have Time Scott Amyx je investitor, ki se ukvarja z naložbami tveganega kapitala.

Tribeca Film Festival

Scott Amyx, je od leta 2017 Tribeca Disruptor Foundation Fellow, ki spada pod Tribeca Film Festival, katerega ustanovitelj je pomembno sredstvo ”liberalne CIA” Robert de Niro. Tribeca Film Festival je financiran z milijoni dolarjev preko fundacij ”liberalne CIA” in korporacij liberalnega establišmenta, kot so –

 • Ford Foundation – 

»Tribeca Film Institute … 2010: $750,000. … 2011: $1,000,000. … 2013: $1,150,000. … 2014: $1,000,000. … 2015: $1,000,000. … 2016: $200,000 … $200,000. … 2019: $838,085«17Pridobljeno iz excelove tabele od Ford Foundation – https://www.fordfoundation.org/work/our-grants/grants-database/grants-all

 • Partnerske organizacije od Tribeca Film Festival leta 2020 –

»AT&T [del CFR; del Sun Valley Meetings] … Alfred P. Sloan FoundationBloomberg Philanthropies [del od CFR] … Bvlgari … Chanel … City National Bank … Diageo … ESPN Films … National CineMedia … NYC Media & Entertainment … CNN Films … Getty ImagesHBO [del Sun Valley Meetings] … P&G«18https://tribecafilm.com/partners

 • Financerji od Tribeca Film Festival leta 2014 –

»$1,000,000 + … Ford Foundation … $500,000: … The Rockefeller FoundationThe Alfred P. Sloan Foundation … $250,000: … Time Warner Foundation … $150,000: … Bloomberg … Gucci … John D. and Catherine T. MacArthur Foundation … Save the Starfish Foundation … $50,000: … AT&TBlavatnik Family Foundation … The New York Community Trust … The Perelman Family Foundation … $25,000: … BNY Mellon … Heineken … Overbrook Foundation Sony Corporation … Variety … $10,000: … Bill and Melinda Gates Foundation … $5,000: … Goldman Sachs GivesHBOHearst Magazines«19https://issuu.com/tribecafilminstitute/docs/annual_report_16, str. 28

 • Od leta 2019 je partnerska organizacija od Tribeca Enterprises Lupa Systems od Jamesa Murdocha, ki je še eden od pomembnih predstavnikov liberalnega establišmenta.

TEDx

Amyx je bil govorec pri TEDx in je v obdobju od 2019 – 2021 so-organizator od TEDx Wall Street.

TED Conferences so pomemben propagandist globalizma in ”liberalne CIA”. Lastnik od TEDx je od leta 2001 z liberalno super elito tesno povezani Chris Anderson (Acumen Fund; Global Citizen). Kot tudi Andersenova žena Jacqueline Novogratz (CFR; Aspen Institute; Global Agenda Council for Sustainable Development – World Economic Forum; Clinton Global Initiative; Acumen Fund; Foreign Affairs Policy Board – State Department; World Bank, UNICEF), ki je ustanovila in vodila programa The Philanthropy Workshop in The Next Generation Leadership pri Rockefeller Foundation, še pred tem pa je bila kreditna analitičarka pri Rockefellerjevi Chase Manhattan Bank, 1983-1986. Novogratzova je bila leta 2018 govornica pri Bloomberg Global Business Forum, kjer so bili govorci še Henry Kissinger, Ajay Banga, Jacinda Arden, Frans Timmermans, Christine Lagard, Mark Rutte, Laurence Fink, leta 2019 pa še George W. Bush, Jamie Dimon, Bob Iger, Hank Paulson, David Rubenstein, Stephen Schwarzman.

Pomembni govorci pri Ted Conferences so bili – Steve Jobs (Apple – Sun Valley Meetings), Bono (top ”liberalna CIA”), Jamie Oliver, Madeleine Albright, Julian Assange, Jeff Bezos (Amazon – Sun Valley Meetings; tesno povezan s CIA), Richard Branson, Sergey Brin (Google – CFR, Sun Valley Meetings), Gordon Brown, James Cameron, Jimmy Carter, Bill Clinton, Niall Ferguson, Melinda Gates, Bill Gates, Jane Goodall, Billy Graham, Glenn Greenwald, Sam Harris, Stephen Hawking, Jenna Jameson, Paul Tudor Jones II, General Stanley McChrystal (deloval v Iraku in Afganistanu od Davidom Petreasom; mučenje iraških zapornikov), Joseph Nye, Larry Page (Google), T. Boone Pickens, Samantha Power, Jeff Skoll, Anne-Marie Slaughter, Edward Snowden, Abigail Disney (promotorka belske krivde), Al Gore, Graham Allison, Christiane Amanpour, Paddy Ashdown, David Cameron, Christiana Figueres, papež Frančišek, Peter Gabriel, Antonio Guterres, Jennifer 8. Lee, Nicholas Negroponte, Michelle Obama, George Papandreu, Robert Palmer – Global Witness, Mary Robinson, David Rothkopf, Jeff Skoll, Eli Pariser (top sredstvo ”liberalne CIA”; Reporters Without Borders, MoveOn).

TED organizira še TEDWomen, kjer so bile leta 2019 govornice, ki so tesno povezane z liberalnim establišmentom – Pat Mitchell, Martha Minow in Jane Fonda. Partnerske organizacije od TEDWomen pa so –

»[Rockefellerjeva] JP Morgan Chase [del CFR] … Levi Strauss & Co. [družina Hass pomemben financer ”liberalne CIA”] … Unilever [del od Multinational Chairman’s Group; pomemben financer ”liberalne CIA”] … Verizon [del Sun Valley Meetings] … Wells Fargo [del od CFR] … Amazon The Expanse [del Sun Valley Meetings] … Boston Consulting GroupBNY Mellon [del od CFR] … Hilton … Skoll Foundation«20https://tedwomen2019.ted.com/partners

Tudi pri ostalih konferencah od TED so partnerji tako del liberalnega establišmenta, kot tudi ”liberalne CIA”. Tako so na primer konferenco TED 2019 – Bigger Then Us, ki je potekala v Vancuvru od 15-19. aprila financirali –

»Boston Consuliting GroupDropbox [del Sun Valley Meetings] … DuPontFacebook [del CFR; del Sun Valley Meetings] … Google [del CFR; del Sun Valley Meetings] … Wells Fargo [del CFR] … Accenture … Hilton … JP Morgan Chase [del od CFR] … Robert Wood Johnson FoundationSkoll FoundationVerizon [del Sun Valley Meetings].21https://ted2019.ted.com/partners

World Economic Fourm

Amyx je bil govorec pri Evropski komisiji in bil udeleženec od World Economic Fourm, kjer je tudi član odbora od Future of the Internet, katerega članice so Accenture, Alibaba Group, AT&T (del od CFR), Cisco, Cyberspace Administration of China, The Dow Chemical Company, Facebook (del od CFR), Google (del od CFR), GSMA, Harvard University, Huawei Technologies, Human Rights Watch (Soros), The Inter-American Development Bank, INTERPOL, Microsoft (del od CFR), Qualcomm, Royal Philips, Thomson Reuters (del od CFR), Transparency International (Soros), World Wide Web Foundation.22http://www3.weforum.org/docs/WEF_GCP_Future_of_the_Internet_pager.pdf

Gerson Lehrman Group

Amyx je od leta član strokovnega odbora pri podjetju Gerson Lehrman Group (GLG),

»We are the World’s Insight Network, bringing decision makers the insight it takes to get ahead. When leaders need to make informed decisions, GLG provides meaningful connections through our network of 1 million experts, the world’s largest and most varied source of first-hand expertise, with hundreds more recruited daily to tackle tomorrow’s questions23https://glginsights.com/who-we-are/; dostop 31.1.2023

 •  Vidnejši svetovalci/govorci pri GLG so bili –
  • General Keith Alexander – član nacionalnega svetovalnega odbora od U.S. Global Leadershio Coalition; član od United States Energy Security Council (R. James Woolsey – CIA; George Shultz; general Wesley Clark; Norman Augustine – CIA; William Perry; Gary Hart; C. Boyden Grey; James Roche; Harold Brown; Stephen Hadley; T. Boone Pickens; Tom Ridge); strokovnjak pri National Security Institute (general Michael Hayden – CIA; general Jack Keane; Mike McConnell; John N. Moore; Mike Roogers – House Intelligence Committee; Michelle van Cleave; David Cohen – CIA; Paul Wolfowitz) – George Mason University; strokovnjak pri Homeland Security Experts Group (general Michael Hayden – CIA; Michael Chertoff; Jane Harman; James McLaughlin; admiral Eric Olson; William Webster – CIA; Janet Napolitano); član od Commission on Enhancing National Cybersecuirty (Thomas Donilon; Sam Palmisano – IBM; Ajay Banga); bil direktor od National Security Agency; bil direktor od U.S. Cyber Command; generalni direktor od IronNet Cybersecuirty; član uprave od Amazon.
  • Vodilna Sorosova zaveznica Arianna Huffington – pomembna propagandistka ”liberalne CIA”; ustanoviteljica od Huffington Post; organizatorka od Shadow Conventions (George Soros – soorganizator in financer; Hamilton Fish V; John McCain; Thomas Campbell; Ethan Nadelman); članica od 21st Century Council – Berggruen Institute; članica častne uprave od Drug Policy Alliance; članica od Pacific Council on International Policy; direktorica od Center for Public Intergrity (Theodore Hesburgh; Arthur Schlesinger Jr.; William Schneider; Paul Volcker); članica častne uprave od Hart Center for Public Service; članica globalne svetovalne uprave od Acumen Fund (Jacqueline Novogratz; Chris Anderson; Joseph Stiglitz; Andrea Soros Colombel; Per Heggenes – IKEA); podpisnica od Campaign for American Leadership in the Middle East; bila svetovalka od One Young World; udeleženka od Milken Institute Global Conferences; udeleženka od World Economic Forum, 2012-2014, 2016; povezana z Easth Day Network.
  • Joseph Stiglitz – vodilni Rockefellerjev/Sorosev ekonomist in ekonomski svetovalec Bernieja Sandersa (top sredstvo ”liberalne CIA”); študiral kot elitni Fulbright Scholar; član od CFR, 1997 – ; član svetovalne uprave od  Peterson Institute for International Economics, 2000 – 2016; ustanovni član svetovalne uprave od Sorosovega Institute for New Economic Thinking; član odbora od Bruggen Institute on Governance; bil član mednarodne guvernerske uprave od Centre for International Gorvernance Innovation, 2004 – 2007; član od Progressive Agenda; direktor od Center for Global Development, 2008 – 2020; član od Collegium International (Milan Kučan; Michel Rocard);  član globalne svetovalne uprave od Acumen Fund; član od Bretton Woods Committee; redni udeleženec od World Economic Forum, 2004, 2006, 2009, 2013, 2014, 2020, 2022.
  • Ken Mehlman – član od CFR, 2008 – ; predsedujoči od Policy Advisory Board – Chan Zuckerberg Initiative; so-vodja od KKR Global Impact – Kohlberg Kravis Roberts (David Petraeus – CIA); bil partner pri Akin Gump Strauss Hauer & Feld; so-predsedujoči nacionalnemu odboru od American Enterprise Institute; bil predsedujoči od Republican National Committee; član od Robin Hood Foundation Veterans Advisory Board; član od Rework America – Markle Foundation; član uprave od United Negro College Fund; upravitelj od Teach for America (del ”liberalne CIA”).
  • Michael G. Vickers – bil oficir za paravojaške operacije pri elitni Special Activities Division od CIA; član svetovalne uprave od National Secuety Institue (Keith Alexander); član svetovalne uprave od Beacon Global Strategies; izvršni pod-predsednik od In-Q-Tel (CIA), 2015 – ; častni predsedujoči od OSS Society (CIA); član uprave od BAE System; varovanec od Eliota Cohena.
  • Jon Huntsman Jr. – član od CFR, 1993 – 1998; generalni direktor od Huntsman Corporation; udeleženec zasedanja skupine Bilderberg, 2012;  član od Trilateral Commission; predsedujoči upravi od Atlantic Council; ustanovni član od Foreign Affairs Policy Board – State Department; član od Pacific Council on International Policy; Distinguished Fellow od Brookings Institution; upravitelj od Carnegie Endowment for International Peace, 2013 – ; upravitelj od Asia Society, 2000 – ; član od American Academy of Diplomacy; član od Nuclear Threat Initiative; ustanovni član od Coalition for Inclusive Capitalism; udeleženec od Concordia Summit, 2015.
  • Pamela Thomas-Graham – članica od CFR, 2004 – ; bil višja izvršna pri Credit Suisse, 2010 – 2016; bil partner od McKinsey & Co., 1995 – 1999; članica uprave od Economic Club of New York; bila predsednica in generalna direktorica od CNBC (NBCUniversal), 2001 – 2005; članica uprave od Rockefellerjevega Museum of Modern Art.

Björn Larsson

Član svetovalne uprave od We don’t have time Björn Larsson, je še generalni direktor od The ForeSight Group in Aspen Institute Fellow.

Larsson je (bil) član od Clinton Global Initiative, ter tudi ustanovni član od Global Impact Investment Network, katerega financerji leta 2020 so vodilne fundacije ”liberalne CIA”, kot tudi države in korporacije –

»USAID … Department of Foreign Affairs and Trade – Australian Government … UK Aid … Ford FoundationOmidyar NetworkPrudentialRockefeller FoundationBNY MellonCiti Foundation … Stichting Doen … Investing in Women … JP Morgan ChaseW. K. Kellogg FoundationThe Kresge FoundationJohn D. and Catherine T. MacArthur Foundation … Surdna«24https://thegiin.org/giin/supporters

 • Direktorica emerita od Global Impact Investment Network je Judith Rodin iz Rockefeller Foundation, ki je tudi članica uprave od Council on Foreign Relations; članica uprave od Citigroup (del od CFR); članica uprave od Comcast (del Sun Valley Meetings); bila tudi redna udeleženka od Clinton Global Initiative; članica od Bretton Woods Committee; direktorica od Alliance for a Green Revolution in Africa (Rockefeller Foundation; Gates Foundation); članica mednarodne uprave od Mary Robinson FoundationClimate Justice; ter udeleženka od Concordia Summit, World Economic Forum in od UN General Assembly. Preden je prišla v Rockefeller Foundation, pa je delala za John D. and Catherine T. MacArthur Foundation.
 • Rodinova je bila članica delovne skupine od Rothschildovega globalističnega Coalition for Inclusive Capitalism (CIC), katere financerji leta 2015 so bili –

»Rockefeller FoundationFord Foundation … Sunshine Kaidi New Energy Group … AMG … Gatsby … Blavatnik Family Foundation Brunswick Group«25https://web.archive.org/web/20150910180803/http://www.inc-cap.com/conference/conference-2015/donors/

  • Financerji leta 2020 –

»Ford FoundationE.L. Rothschild … Wiggins Osborne Fullerlove … McDermott Will & Emory … AndersenTax … Burson Cohn & Wolfe … Fund for Inclusive Growth«26https://web.archive.org/web/20200830231345/https://www.inc-cap.com/about/

  • Ustanoviteljica in glavna izvršna direktorica od CIC, je članica liberalne super elite Lady Lynn Forester de Rothschild (CFR), član uprave in financer je Sir Evelyn de Rothschild, med pomembnejšimi člani skupine pa so še Laurence Fink iz BlackRock (del od CFR), Richard Adkerson iz Freeport-McMoran (del od CFR), Domininic Barton iz McKinsey & Co. (del od CFR), Tony Broccardo iz Barclays Pension Fund, Ann Cairns iz Mastercard (del od CFR), Jeff Conway iz State Street Corporation, Sir Sherard Cowper-Coles iz HSBC Holdings, Professor Herman Daems iz BNP Paribas, Dr Guido Fürer iz Swiss Re, Susan Gilchrist iz Brunswick Group, Peter Harrison iz Schroders plc, Andrew Liveris iz The Dow Chemical Company, Mindy S Lubber iz Ceres, F William McNabb III iz Vanguard, Indra Nooyi iz PepsiCo. (del od CFR), Paul Polman iz Unilever (del od Multinational Chairman’s Group), Adam Posen iz Peterson Institute for International Economics, Andrea Rossi iz AXA Investment Managers, John J Studzinski iz Blackstone (del od CFR), Darren Walker iz Ford Foundation, Mark Wiseman iz BlackRock. Več o CIC v nadaljevanju.

Jamie Margolin

Članica uprave od We don’t have time je tudi mlada ”aktivistka” in sredstvo ”liberalne CIA” Jamie Margolin, s katero sodeluje tudi Greta Thunberg. Margolin je podpornica od Hillary Clinton in od Bernieja Sandersa.

Zero Hour

Margolin, ki je tesno povezana z Alom Gorom, je ustanoviteljica gibanja Zero Hour, katera je partnerska organizacija od pomembnih organizacij iz omrežja ”liberalne CIA”, kot so –

 • Sierra Club, katerega financerji so – Bauman Family Foundation, Democracy Alliance (Soros), NEO Philanthropy Action Fund, NextGen Climate Action, Pew Charitable Trusts, Sixteen Thirty Fund.27https://www.influencewatch.org/non-profit/sierra-club/
  Pod Sierra Club spada tudi Sierra Club Foundation, ki je financirana s strani – Annenberg Foundation, Bloomberg Family Foundation, Craigslist Charitable Fund, David and Lucile Packard Foundation, David Rockefeller Fund, Energy Foundation, John Merck Fund, JPB Foundation, Kresge Foundation, Marisla Foundation, Musk Foundation, NEO Philanthropy, New Venture Fund, Robertson Foundation, Rockefeller Brothers Fund, San Francisco Foundation, Sandler Foundation, Schmidt Family Foundation, Sea Change Foundation, Silicon Valley Community Foundation, Sixteen Thirty Fund (1630 Fund), Skoll Global Threats Fund, Wilburforce Foundation, Wyss Foundation.28https://www.influencewatch.org/non-profit/sierra-club-foundation/
 • 350.org, kjer deluje top Rockefellerjevo sredstvo ”liberalne CIA” Naomi Klein, je financiran od – Benjamin Fund, Compton Foundation, Craigslist Charitable Fund, Flora Family Foundation, Libra Foundation, Nathan Cummings Foundation, National Education Association (NEA), New Venture Fund, Oak Foundation USA, Overbrook Foundation, Park Foundation, Rockefeller Brothers Fund, San Francisco Foundation, Scherman Foundation, Sustainable Markets Foundation.29https://www.influencewatch.org/non-profit/350-org/
 • Climate Reality Project od Ala Gora.
 • The Years Project, ki je financiran ali povezan s fundacijami ”liberalne CIA” in osebami, kot so – Wallace Global Fund, Ford Foundation, Tides Foundation, Barr Foundation, Tom Steyer, Paul G. Allen (Microsoft, Sun Valley Meetings), George Soros, Wendy Schmidt, Jodie Allen.30https://theyearsproject.com/about/co-producers-supporters/
 • Sustain U.S. Youth for Justice and Sustainability, financiran od –

»The 11th Hour ProjectThe Schmidt Family Foundation | The Rose Foundation for Communities and the Environment | Patagonia | Resist Foundation | Lush Cosmetics | Grand Canyon Trust | V. Kann Rasmussen Foundation«31https://sustainus.org/wp-content/uploads/2019/01/SustainUS_AnnualReport_2017_R2_SinglePages_Digital-1.pdf, str. 28

 • Alliance for Climate Education, ki je financiran s strani Environmental Defense Fund, Flora Family Foundation, Heising-Simons Foundation, Pisces Foundation, Skoll Global Threats Fund.32https://www.influencewatch.org/non-profit/alliance-for-climate-education/
 • Chesapeake Climate Action Network, ki je financiran s strani Abell Foundation, Benjamin Fund, Economic Security Project, Hopewell Fund, New Venture Fund, Rockefeller Brothers Fund, Scherman Foundation.33https://www.influencewatch.org/non-profit/chesapeake-climate-action-network/
 • Defend our Future, ki je projekt od elitnega Environmental Defense Fund, katerega financerji so Abell
  Foundation, Barr Foundation, Bauman Family Foundation, Bloomberg Family Foundation (Bloomberg Philanthropies), Blue Moon Fund, Craigslist Charitable Fund, David and Lucile Packard Foundation, Doris Duke Charitable Foundation, Druckenmiller Foundation, Energy Foundation, Flora Family Foundation, Georgetown University, Grantham Foundation for the Protection of the Environment, Heinz Family Foundation, Heising-Simons Foundation, Hopewell Fund, John D. and Catherine T. MacArthur Foundation, Joyce Foundation, Kohlberg Foundation, Merck Family Fund, Pew Charitable Trusts, Ploughshares Fund, Quadrivium Foundation, Robertson Foundation, Rockefeller Brothers Fund, Roy and Patricia Disney Family Foundation, S.D. Bechtel, Jr. Foundation, San Francisco Foundation, Sea Change Foundation, Silicon Valley Community Foundation, Sixteen Thirty Fund (1630 Fund), Skoll Fund, Skoll Global Threats Fund, Turner Foundation, Walton Family Foundation.34https://www.influencewatch.org/non-profit/environmental-defense-fund/
 • Hip Hop Caucus, ki je financiran od David Rockefeller Foundation, Environmental Defense Fund, Foundation to Promote Open Society, Kresge Foundation, National Education Association, Natural Resources Defense Council, NextGen Climate Action, Partnership Project, Service Employees International Union, Sierra Club, Tides Foundation, Unite Here, Wallace Global Fund.35https://www.influencewatch.org/non-profit/hip-hop-caucus/
 • We don’t have time, ter še nekaj ostalih manj pomembnih iz omrežja ”liberalne CIA”.
 • Financer od Zero Hour tudi top sredstvo ”liberalne CIA” Mark Ruffalo36https://www.greenmatters.com/p/zero-hour-youth-climate-summit, o katerem več v nadaljevanju.

Margolin in Thunberg skupaj v ameriškem kongresu

Jamie Margolin in Greta Thunberg sta kot sredstvi super elite za poneumljanje javnosti 19.9.2019 skupaj nastopili v ameriškem kongresu.

The Common Good

Margolin pa je tudi Changemaker Scholarship Recipient od The Common Good Forum 2019.

Common Good spada med pomembne nevladne organizacije liberalnega establišmenta, kjer so člani častne svetovalne uprave R. Nicholas Burns, James Clapper (Director of National Intelligence; Director of Defense Intelligence Agency; Booz Allen Hamilton; Intellligence and National Security Alliance; Cipher Brief Conferences; Omidyar Fellow – Omidyar Network), Jeh Johnson, Nouriel Roubini, Mario Cuomo.

Pretekli pomembni govorci pri Common Good prav tako predstavljajo vrh liberalnega establišmenta in ”liberalne CIA” – Henry Kissinger, Zbigniew Brzezinski, Peter G. Peterson, Thomas Pickering, Cyrus Vance Jr., Leslie Gelb, Mortimer Zuckerman, Eric Schmidt, Michael Bloomberg, Ted Turner, David Petraeus, Richard Haass, Chuck Hagel, Bill Clinton, George. W. Bush, Barack Obama, Jimmy Carter, Dick Cheney, John Kerry, John McCain, Maurice Sonnenberg, Al Gore, Jeffrey Sachs, Michael Chertoff, Michael Mullen, Martin Indyk, Wesley Clark, Jack Abramoff, Elliott Abrams, Jane Harman, Michael Hayden, David Gergen, Lindsey Graham, Nancy Pelosi, Howard Dean, Sidney Blumenthal, Ian Bremmer, Lester Brown, Bill Kristol, Christine Todd Whitman, Frank Wisner, Grover Norquist, Eric Prince (CIA; ”konservativna CIA”), Steve Rattner, Michelle Nunn, Bill de Blasio, Jack Kemp, Robert Kennedy Jr., Bob Kerrey, Amy Klobuchar, Ed Koch, Chris Dodd, Bob Dole, Mitch McConnell, David Miliband, Barney Frank, David Frum, Karen Elliot House, Anthony Scaramucci, Carl Bernstein, Max Boot, Sheikh Mohammed Bin Essa Al Khalifa, Tom Brokaw, Daniel Ellsberg, Arianna Huffington, Katrina vanden Heuvel, Markos Moulistas, Fareed Zakaria, Mika Brzezinski, Matt Taibbi, Denzel Washington, Kellyanne Conway, Alec Baldwin, Mitch McConnell, Gloria Steinam, Kevin Costner, Danny Glover, Mark Ruffalo, Jenny McCarthy, Jesse Jackson, Garry Kasparov, Paul Krugman, Bernard-Henri Lévy, Andrew McAfee, Naomi Wolff.

Smithsonian Institute

Margolin je bila leta 2020 govornica pri 2020 Digital Summit/Earth OptimismSmithsonian Institute. Ostali pomembni govorci leta 2020 prihajajo prav tako iz liberalnega establišmenta, kot tudi s strani ”liberalne CIA” – David Rubenstein, David Blood, Christiana Figueres, Fred Krupp, Bill McKibben, Philip K. Ryan.37https://earthoptimism.si.edu/calendar/2020-dc-summit/speakers/

Climate One

Margolinova je bila govornica pri Climate One, ki spada pod elitni Commonwealth Club of California. Govor na temo Power Shift je imela skupaj z Dorceto Taylor. Taylor je profesorica na Yale School for the Environment, in je leta 1992 dobila Ford Foundation/Rockefeller Foundation Poverty and the Underclass Post-doctoral Fellowship pri University of Michigan. Poleg tega je Taylor izvedla štiri študije raznolikosti, financirane s strani Joyce Foundation, Ford Foundation in National Science Foundation, ki so bile objavljene v BioScience, Journal of Environmental Education, Research in Social Problems and Public Policy in v Environmental Practice.

Leta 2015 je Taylorjeva ustanovila Environmental Fellows Program na Yale School of the Environment, v partnerstvu z Environmental Grantmakers Association, katerega najpomembnejši člani so nekatere ključne fundacije iz omrežja ”liberalne CIA” – 11th Hour Project (Eric Schmidt – Google), Ben & Jerry’s Foundation, Bloomberg Philanthropies, Boston Foundation, California Wellness Foundation, Charles Stewart Mott Foundation, ClimateWorks Foundation, David and Lucile Packard Foundation, David Rockefeller Fund, Doris Duke Charitable Foundation, Educational Foundation of America, Energy Foundation, Estée Lauder Companies Charitable Foundation, Fidelity Foundation, Flora Family Foundation, Ford Foundation, Geraldine R. Dodge Foundation, Global Greengrants Fund, Gordon and Betty Moore Foundation, Grassroots International, Heinrich Boell Foundation, Heinz Endowments, Heising-Simons Foundation, Hispanics in Philanthropy, HKH Foundation, Houston Endowment, J.M. Kaplan Fund, Joyce Foundation, JPB Foundation, Kendeda Fund, Kohlberg Foundation, Kresge Foundation, Lumina Foundation, MacArthur Foundation, McKnight Foundation, Merck Family Fund, Mertz Gilmore Foundation, Nathan Cummings Foundation, National Environmental Education Foundation, National Geographic Society, New Venture Fund, Oak Foundation, Overbrook Foundation, Park Foundation, Proteus Fund, Rockefeller Brothers Fund, Rockefeller Family Fund, Rockefeller Foundation, Rockefeller Philanthropy Advisors, Roy A. Hunt Foundation, Roy and Patricia Disney Family Foundation, S. D. Bechtel, Jr. Foundation, San Francisco Foundation, Silicon Valley Community Foundation, Surdna Foundation, Sustainable Markets Foundation, The Libra Foundation, Threshold Foundation, Tides Canada, Tides Foundation, Turner Foundation, United Nations Foundation, V. Kann Rasmussen Foundation, W. K. Kellogg Foundation, Wallace Global Fund, Walter and Elise Haas Fund, Walton Family Foundation, Wilburforce Foundation, William and Flora Hewlett Foundation, Wolfensohn Family Foundation.38https://ega.org/about/members

C2 Montréal

Margolin je bila leta 2019 govornica pri C2 Montréal, ki prireja tridnevne mednarodne konference.  Leta 2019 so  nastopili še

 • super elitna Lynn Forester de Rothschild,
 • Anousheh Ansari (X Prize Foundation – James Cameron, Larry Page, Arianna Huffington, Ratan Tata, Elon Musk, Wendy Schmidt, James Manyika, Buzz Aldrin, Arthur C. Clarke, Tom Clancy, Richard Gephardt, Tom Hanks),
 • Sophie Grégoire Trudeau (žena od top globalista Justina Trudeaju; Gender equality activist),
 • režiser in sredstvo ”liberalne CIA” Spike Lee,
 • Sandrine Rastello (Bloomberg LP),
 • sredstvo ”liberalne CIA” Mark Tercek,
 • raper will.i.am (verjetno sredstvo ”liberalne CIA”; udeleženec od Founders Forum, SALT Conferences, govorec od vplivne globalistične Creative Artists Agency; sodeluje s podjetji kot so – The Coca-Cola, PepsiCo., Accenture, Salesforce, Intel, Nestle, Super Bowl).

Leta 2020 so bili govorci  naslednji –

 • sredstvo ”librealne CIA” Jane Fonda,
 • Gwyneth Paltrow,
 • Michelle Klein (Facebook),
 • Todd Malan (Rio Tinto),
 • Sandrine Rastello (Bloomberg LP).

Leta 2018 so bili govorci –

 • sredstvo ”liberalne CIA” Snoop Dogg,
 • Chelsea Manning (verjetno sredstvo ”liberalne CIA”; LGBTQ+ activist; Senior Fellow pri Belfer Center for Science and International Affairs; Think Inc.),
 • Frank Cooper III (BlackRock),
 • Harley Finkelstein (COO Shopify),
 • Daniel Franklin (The Economist),
 • Lex Gill (Citizens Lab – financerji – Ford Foundation, Open Society Institute, John D. & Catherine T. MacArthur Foundation, Palantir Technologies – CIA),
 • Sophie Grégoire Trudeau,
 • Heather Mann (The Guardian),
 • Jessica Neil (Netflix),
 • Anna Neistat (Amnesty International),
 • Andrew Revkin (National Geographic Society), Craig Silverman (BuzzFeed Media – del ”liberalne CIA”),
 • Iliana Oris Valiente (Accenture).

Leta 2017 so bili govorci –

 • pomemben predstavnik liberalnega establišmenta Steve Wozniak (Apple; Commonwealth Club of California; American Business Council Foundation; Forum Network – Lowell Institute; World Web Forum; Think Inc.; Edge.org; The Forum – Leadership Institute; Computer History Museum),
 • Ben Boyd (Edelman),
 • Katie Emery (The Washington Post),
 • Harley Finkelstein,
 • Peter Grimaldi (Facebook),
 • Laura Henderson (BuzzFeed),
 • Amy Liu (Brookings Institution),
 • pomembno sredstvo liberalnega establišmenta Muhammad Yunus,
 • Randi Zuckerberg (Facebook; Zuckerberg Media – ustvarjala za Clinton Global Initiative).

Leta 2016 so bili govorci –

 • Nick Bostrom (Machine Intelligence Research Institute – financerji – Good Ventures Foundation, The Thiel Foundation – CIA; The Centre for the Study of Existential Risk – Lord Martin Rees, Elon Musk; Future of Humanity Institute – financerji – Open Philanthropy Project/Good Ventures Foundation, Elon Musk, Oxford Martin School; Foundational Questions Institute – ustanovni financer John Templeton Foundation),
 • Chad Dickerson (Etsy),
 • David Suzuki (sredstvo ”liberalne CIA”),
 • Harley Finkelstein,
 • Hugh Evans (Global Poverty Project/Global Citizen, partnerji – Cisco, Verizon, Accenture, CitiGroup, Google, Salesforce, The Coca-Cola Company; financerji tudi Bill & Melinda Gates Foundation, Skoll Fund),
 • Kimberly Bryant (Black Girls Code, partnerji – Google, AT&T, CapitalOne, Comcast NBCUniversal, Deloitte, Facebook, IBM, Mastercard, Nike, TikTok),
 • sredstvo super elite Muhammad Yunus.

Leta 2015 so bili govorci –

 • sredstvo ”liberalne CIA” igralec Alec Baldwin,
 • predstavnica liberalnega establišmenta Chelsea Clinton,
 • Andre Agassi (Clinton Global Initiative; SALT Conferences; govorec od Creative Artists Agency),
 • Kimbal Musk,
 • David Edelman (McKinsey & Co.),
 • Jordan Brown (XPrize).

Pomembna govorca leta 2014 sta bila –

 • sredstvo ”liberalne CIA” režiser James Cameron
 • Muhammad Yunus.

Leta 2013 so bili govorci –

 • pomemben predstavnik liberalne super elite sir Richard Branson,
 • pomemben predstavnik liberalnega establišmenta Barry Diller (Sun Valley Meetings, Forstmann Little Conferences, New York University, Council on Foreign Relations, CEO Summit, Peter G. Peterson Foundation, The Giving Pledge, New York Leadership for Accountable Government, New Establishment Summit, Conservation International, InterActiveCorp),
 • Dillerjeva žena Diane von Furstenberg (Partnership for a New American Economy, WIE Symposium, Creative Artists Agency, Anti-Defamaton League, The Giving Pledge, Society of Friends of Belgium in America, Diller-von-Furstenberg Family Foundation – del ”liberalne CIA”),
 • Steve Brown (Intel, Deep Mind, TED Conferences).

Leta 2012 so bili govorci –

 • pomemben predstavnik liberalnega establišmenta Michael Eisner (Council on Foreign Relations, Sun Valley Meetings, Forstmann Little Conferences, Walt Disney Company, Aspen Institute, Partnership for Public Service, Conservation International, Los Angeles World Affairs Council),
 • Arianna Huffington (top zaveznica Georga Sorosa),
 • Jennifer Yuh Nelson (DreamWorks Animation),
 • Patrick Pichette (Google),
 • Robert Wong (Google Crative Lab).

Margolin je bila ključna govornica pri Berlin Energy Transition Dialogue 2021, poleg nje pa še Ursula von der Leyen (Bilderberg Group; Munich Security Conference; World Economic Forum; Globsec, Asia Security Conference; The Brussels Froum – German Marshall Fund; Women Political Leaders), John Kerry, Heiko Maas, Jennifer Granholm (Clean Energy Program – Pew Charitable Trusts; Dow Chemical Company) in ostali.

Huffington Post

Margolin piše med drugim za CNN in za Huffington Post, ki je pomemben propagandist ”liberalne CIA”, Arianna Huffington pa je pomembna zaveznica od Georga Sorosa.

Cory Morningstar, ki je napisala knjigo The Manufacturing of Greta Thunberg, je o delovanju neprofitnega industrijskega kompleksa dejala naslednje –

»When one contemplates the non-profit industrial complex, it must be considered the most powerful army in the world. Employing billions of staff, all inter-connected, today’s campaigns, financed by our ruling oligarchs can become viral in a matter of hours just by the interlocking directorate working together in unity toward a common goal to instil uniform thoughts and opinions, which gradually create a desired ideology. This is the art of social engineering. Conformity and emotive content as tools of manipulation has been and always will be the most powerful weapons in the Mad Men’s toolbox. If 300,000 people have already voted with “climate hearts” on a “trending” topic in under 48 hours – it must be a great idea.«39http://www.wrongkindofgreen.org/2019/01/17/the-manufacturing-of-greta-thunberg-for-consent-the-political-economy-of-the-non-profit-industrial-complex/


Viri

 • 1
  https://pluralist.com/ingmar-rentzhog-greta-thunberg/
 • 2
  Ibid.
 • 3
  https://www.rbf.org/grantees/earth-day-network-inc
 • 4
  https://www.rbf.org/grantees/earth-day-new-york-incorporated
 • 5
  https://www.earthday.org/wp-content/uploads/2019/12/EDN-990-2017.pdf
 • 6
  https://www.influencewatch.org/non-profit/union-of-concerned-scientists-ucs/
 • 7
  https://oceana.org/about-oceana/people-partners/foundation-donors
 • 8
  https://web.archive.org/web/20150404211821/http://www.earthday.org/our-partners
 • 9
  https://www.earthday.org/50th-anniversary-global-advisory-committee/
 • 10
  https://wedonthavetime.confetti.events/
 • 11
  https://citizensclimateeducation.org/about-cce/sources-of-support/
 • 12
  2020https://www.wedonthavetime.org/earthdayweek/circular-economy-and-consumption
 • 13
  https://www.globalutmaning.se/om-oss/partners/
 • 14
  https://www.unsdsn.org/donors-and-partners; 2021
 • 15
  https://www.influencewatch.org/non-profit/climate-reality-project/
 • 16
  https://www.climaterealityproject.org/partners; 2021
 • 17
  Pridobljeno iz excelove tabele od Ford Foundation – https://www.fordfoundation.org/work/our-grants/grants-database/grants-all
 • 18
  https://tribecafilm.com/partners
 • 19
  https://issuu.com/tribecafilminstitute/docs/annual_report_16, str. 28
 • 20
  https://tedwomen2019.ted.com/partners
 • 21
  https://ted2019.ted.com/partners
 • 22
  http://www3.weforum.org/docs/WEF_GCP_Future_of_the_Internet_pager.pdf
 • 23
  https://glginsights.com/who-we-are/; dostop 31.1.2023
 • 24
  https://thegiin.org/giin/supporters
 • 25
  https://web.archive.org/web/20150910180803/http://www.inc-cap.com/conference/conference-2015/donors/
 • 26
  https://web.archive.org/web/20200830231345/https://www.inc-cap.com/about/
 • 27
  https://www.influencewatch.org/non-profit/sierra-club/
 • 28
  https://www.influencewatch.org/non-profit/sierra-club-foundation/
 • 29
  https://www.influencewatch.org/non-profit/350-org/
 • 30
  https://theyearsproject.com/about/co-producers-supporters/
 • 31
  https://sustainus.org/wp-content/uploads/2019/01/SustainUS_AnnualReport_2017_R2_SinglePages_Digital-1.pdf, str. 28
 • 32
  https://www.influencewatch.org/non-profit/alliance-for-climate-education/
 • 33
  https://www.influencewatch.org/non-profit/chesapeake-climate-action-network/
 • 34
  https://www.influencewatch.org/non-profit/environmental-defense-fund/
 • 35
  https://www.influencewatch.org/non-profit/hip-hop-caucus/
 • 36
  https://www.greenmatters.com/p/zero-hour-youth-climate-summit
 • 37
  https://earthoptimism.si.edu/calendar/2020-dc-summit/speakers/
 • 38
  https://ega.org/about/members
 • 39
  http://www.wrongkindofgreen.org/2019/01/17/the-manufacturing-of-greta-thunberg-for-consent-the-political-economy-of-the-non-profit-industrial-complex/